brak logo

Ashland Poland Sp. z o.o.

Toruń

Opinie o Ashland Poland Sp. z o.o.

Kogut 2014-11-14 12:29
Widzimy,widzimy porzadek na hali by lepiej sie pracowalo. Dbamy bo to jest nasze i dla nas.
aaaaa 2014-11-20 21:24
Z niektórymi w tej firmie wogule nie da się pracować,a na pewno nie z BARANAMI,bo te to najmądrzejsze @ w tej firmie.
3
aaaa 2014-12-03 12:59
Pewny poziom inteligencji to jedno a szacunek do drugiego człowieka to drugie,a tego jest brak w tej firmie.Jedno powinno isc w parze z drugim.
3
alex 2015-01-20 10:21
praca na 3 zmiany - Nocna zmiana tylko dla pracowników fizycznych ( moim zdaniem była to pewnego rodzaju dyskryminacja , gdyż pracownicy biurowi za moich czasów nie musieli pracować w nocy ) dodać trzeba też , że jako pracownik fizyczny ciężko jest zarobić tyle co pracownik umysłowy za tyle samo godzin pracy , jeśli w ogóle było to możliwe. Czy to nie dyskryminacja - wychodzi na to , że niezależnie od tego jak intensywnie i ciężko fizycznie pracownik będzie pracował nie zarobi tyle co pracownik biurowy - więc o czym mowa ? na pewno nie o motywacji.
2
zuchpanabąka 2015-02-08 20:19
z tego co czytam nic się w tym syfie nie zmieniło.mam nadzieję że ludzie z mojej zmiany zmienili pracę,jeżeli nie to szkoda.nie wszyscy byli idiotami.dla mnie ashland to odległe,żenujące wspomnienie.
5
barbaric 2015-02-17 12:33
Kolejna afera się rozpoczyna...............i po raz kolejny chęć zamiecienia pod dywan...$$$$$$$$$$$$$$$
5
krisstof 2015-03-31 15:28
pracowałem tutaj , wielki syf i gnój , pieniądze oczywiści śmieszne są i to jak ;-) Polecam naiwym kaszubom
3
jgugg 2015-06-10 11:04
wiesz jak to bedzie wygladac? pomysłowi ludzie zrobią "wyjątek":) niestety tak sie dzieje; cos co jest nie wygodne zaczyna po jakims czasie byc "wyjatkiem".... a robi sie to tak- "jak bedziecie to robic ubierzcie maske itd itd... bo jest to niebezpieczne, podpisik i gitara pracownik przeszkolony:) żal
1
z dystansu 2015-07-29 21:25
wiecie co w tej firmie i w tym zakładzie jest najbardziej toksyczne? wcale nie chemia, to osoba, nazwiska ani inicjałów nie napiszę bo mi admin strony usunie, ale kto pracuje w Ashlandzie ten wie o kogo chodzi, wysokie to i chude i mądrala z niej :) ale wiedzcie: wszystko co człowiek robi kiedyś do niego wraca, pod taką albo inną postacią
4
wielbiciel kadzi z Madzi 2015-08-29 20:21
"wraz z rozwojem firmy w końcu i pracownicy będą mieli lepsze zarobki"

Czyli gdzieś tak około 2025 roku? :))
1
Obcy 2015-09-07 20:27
Jak oni Kaszuby to ty krisstof kartofel i burak zielony!.
alfons 2015-09-19 10:31
achhh szkoda rozpisywać się na tego typu brednie; ewentualnie to trzeba robić wrażenie,że się zajmuje czymś pożytecznym, "upychac palce" gdzie tylko się da, zostać jednym z zakładowych satelit i wtedy wtedy... można sobie coś wysmarować:) a do tego trzeba po prostu mieć taki cyniczny charakter..
2
marianek 2015-10-02 18:06
Pracownikom biurowym nie jest wstyd wypisywać tutaj takie brednie,koloryzowanie faktow ? Placa Wam za to? Jak myślicie komu uwierzy normalny człowiek, osobie ktora pracuje w biurze ma ciepłą posadkę,jedyny wysiłek który ma to ruszanie ręką z myszką,czy osobie która ciężko pracuje fizycznie na tą ciepła posadkę ? Więc WY BIUROWI wstydzcie sie wypisywać jakie kol wiek swoje opinie wybielające to jak jest w Ashland. Wstydzcie sie usuwać i blokować posty jak ktoś napisze prawdę,bo to tylko o czymś świadczy. Normalna szanująca się firma powinna przyjąć z godnością jaką kol wiek krytykę,a czy Ashland też potrafi ?
4
lol 2015-11-19 13:14
Warunki.....hmmmm sama praca ujdzie w tłumie, ale atmosfera pracy.... jednoznacznie sięgnęła dna. Zdaje się,że tak niskie morale nie było tutaj od lat, ale widać przecież na tym zależy wyższemu szczeblowi. Wiadomo- skłócona załoga to dobra załoga- nie trzeba ich pilnować, każdy każdego pod....la ogólnie wtedy raj;) tylko,że nikt nie pomyśli nad tym, że niekiedy ważniejszą kwestią jest komfort psychiczny, bo póki co to widać tylko knucie, afery koperkowe itd, itp. Trzeba mieć naprawdę twardą d..ę aby nie dać się sprowokować i wciągnąć w przeróżnego rodzaju intrygi i gierki. A jeśli chodzi o awansy, hmmmm... bardziej się chyba tyczą ludzi z "tej drugiej-właściwej strony"
8
abrakadabra 2016-01-20 12:32
Bądź mym mentorem;)
3
abudabi 2016-01-30 14:21
JA pierdziu, bystrzak z ciebie, no faktycznie odkrycie,że w Polsce liczy się polski język...... MORON.
jshfdbvsh 2016-03-11 12:11
Wierz mi ,ale wiem co pisze.... a nie którym po prostu nie da się wytłumaczyć nie których rzeczy, a tym bardziej jeśli chodzi o poprawę atmosfery itp. Mają po prostu swój świat- przekonanie o własnej nieomylności sprawia,że buta takich osób przyćmiewa wszystko nawet najbardziej obiektywne opinie.
3
gie-plus 2016-03-29 16:55
Praca w tej firmie to dno do kwadratu.
6
Rysiu 2016-04-01 16:52
Wyjątkowo słaby pracodawca. Glownie dzieki zarzadzajacym.
3
sdfs 2016-05-12 12:34
dobre sobie:) ale w kwestii sprostowania... piszesz o Warszawie czy Miszewie?? Sytuacja w oby dwóch oddziałach raczej się różni.
1
Rumcajs i Haneczka 2016-05-27 21:07
Kiedyś było tu dużo szczerych wpisów o warunkach pracy w Ashlandzie i ktoś to pokasował. Pewnie firma słono zapłaciła.
A zarządzającym zakładem w Miszewie to by rury zmiękły jakby pracownicy założyli związek zawodowy. Przestaliby być traktowani jak bydło.
6
robokop 2016-06-29 08:53
wazeliniarz z biura
3
łubudubu 2016-06-30 13:17
Zapewne:) ciekawe czy języki jeszcze nie bolą lub pogiętych palców brak:):):)):):)
ksnakjdka 2016-06-30 19:46
Masz płacone za to, czy czujesz się aż tak "lojalny"??
4
Wywrzeń 2016-06-30 20:00
Wiesz co, nie wiem do końca co nim powoduje, ale powiem to co mówiłem już kilkakrotnie, prawda jest taka, że niektórym może się podobać praca i co w tym złego, generalnie chyba nic i niech bronią firmy
1
abrakadabra 2016-11-05 13:28
"Wszystko jest moje:) Muszę wszystko wiedzieć...., dlaczego nikt mi nie dziękuje..... przecież tyle dla nich robię;) " od to taka osobowość:)
4
naczelnik 2016-11-20 14:51
Ludzie potraktowani jak bydło, zastraszanie poziom BIG master. Ale taka bezczelność ma swoje granice, z WŁASNEJ woli odeszły kolejne osoby, a na odchodne jeszcze bezczelne komentarze. Proponuje nabrać trochę pokory, a nie tylko pilnować w jaki to sposób i za co dać naganę. Dzięki takiemu stosunkowi do ludzi, odejdzie jeszcze więcej osób, bo zwyczajnie ile można wytrzymać?! Ustalane zasady, których twórcy sami nie rozumieją i się nie stosują do nich- wybitnie ukazują to alarmy. Co jest z wami?? Co nie które osoby zupełnie odpłynęły w swojej głupocie. Czasy kiedy na biurku leżało po kilkanaście CV minęły, rozeszło się po okolicach co tak naprawdę reprezentuje sobą ASHLAND i za nie długo zostaniecie z palcem w ........ i trzeba będzie zacząć się tłumaczyć z tego stanu rzeczy. Ogarnijcie się za nim ktoś za was zacznie to robić w bardziej dotkliwy sposób. pzdr
7
podtruty 2016-11-20 19:42
Tak zgniłej atmosfery jeszcze nie było czy są to celowe działania
3
obserwator 2016-12-11 13:51
widzę same narzekanie, ......wygląda zdecydowanie zniechęcająco ........... czy wiecie że na południu Polski w podkrakowskich Niepołomicach wyrosła wam właśnie konkurencja żelkotowa i brakuje tam chętnych do pracy na każdym praktycznie szczeblu - od produkcyjnych i magazynierów po handlowców. Zapewne jeszcze będą rekrutacje bo rotacja coraz większa, nic nie stoi na przeszkodzie aby tam aplikować. Co prawda ten sam wszechobecny styrenowy smród, te same składniki (pewnie tylko inne nazwy handlowe) ale za to: sprzęt nowy, relacje między ludźmi z tego co piszecie mniej "toksyczne". Czegoś się przecież przez tyle lat nauczyliście no nie? Nawet jeśli wasze aplikacje nie wzbudzą zaufania zarządu z przyczyn oczywistych to za wysłanie CV nikt was chyba do więzienia nie zamknie, i jeśli oczywiście nie odstrasza przeprowadzka ...można się jeszcze czegoś nauczyć lub chociaż zobaczyć jak to wszystko wygląda z szerszej perspektywy, np. jak powstają nienasycone żywice poliestrowe które wy sprowadzacie i co można z nich jeszcze zrobić , 3 zakłady w jednym miejscu: żywice, żelkoty i kompozyty.
sdfs 2016-12-13 00:46
słaba prowokacja......
1
obserwator 2016-12-13 13:57
prowokacja
do czego twoim zdaniem?
sdfs 2016-12-14 10:43
sposób w jaki zostało to opisane..., ale jeśli to prawda,to propozycja raczej dla kawalerów lub starych Panien:), ręsztę ludzi myślę za dużo tu trzyma na miejscu, pzdr
2
Brudas 2016-12-15 03:56
Szukasz pracy ? Chcesz być głuchy ślepy i mieć raka wszystkiego ta oferta jest dla Ciebie wyślij szybko CV Polecam Pozdrawiam.
3
obserwator 2016-12-18 11:21
propozycja to raczej nie była, nie podawałem szczegółów, bezpośrednie proponowanie przejścia pracownika do firmy konkurencyjnej mógłby ktoś odebrać jako czyn nieuczciwej konkurencji. Chodziło raczej o pokazanie że na jednej firmie świat się nie kończy i jeżeli warunki pracy są faktycznie tragiczne to warto się rozglądać za następną tym bardziej że rynek zmienia się na korzyść pracownika. Im bardziej praca podobna do obecnej i zakres obowiązków do dotychczasowego doświadczenia tym większa szansa na zatrudnienie....w pobliżu np. macie zakład fluggera ......na stronę trafiłem szukając w google informacji pod hasłem Ashland, a google pozycjonuje ją dosyć wysoko :) .... na stronę pewnie wchodzą też przypadkiem kontrahenci lub np. potencjalni klienci, czy odbiorcy półproduktów w przemyśle chemicznym szukający informacji o waszej firmie.
1
łubudubu 2017-01-31 19:07
ejjjjj, tyle ostatnio się dzieje w firmie....gdzie wpisy:)
1
dsdcscs 2017-02-01 16:49
hmmm, do wygrania teraz jest talon, na ..............................;) smacznego
1
Dobity 2017-02-19 17:01
Jeeeezu ludzie uciekajcie z tej firmy.
1
Wyzwolony wolny człowiek 2017-02-19 17:31
Pralnia mózgów.Ludzie trzymajcie się jak najdalej od tej firmy.Totalna lipa.Jak jesteś koniem z kaszubskiej wsi to idealnie nadajesz się do tej pracy.One czekają na takich koni jak ty.Matrjarch niesamowity.Kobiety nie mają pojęcia o produkcji,zarządzaniu,oraz LABORATORIUM.Rządzą tylko konfidenci,oraz rodziny pracujące w tej firmie.Na produkcji totalny smród.Chemia obecna w waszych płucach.Zdychajcie Kaszubi bo taka jest wola.
2
Oszukany 2017-02-19 17:34
Firma ma chyba jakiś układ,bo usuwa wpisy.Negatywne
1
abrakadabra 2017-02-20 12:41
ogólnie usunięto duuuużo komentarzy, z 3-4 chyba stron, zostały 2.........., widać to sól w oku firmy, broniącej swojego wizerunku na zewnątrz
1
Tubylec 2017-02-21 08:27
Ta firma nie ma żadnego pozytywnego wizerunku.Znamy ją w całym okręgu.
3
Pankracy 2017-03-09 13:30
Tylu chętnych do pracy że brame zaczeli poszerzać. Film sexmisja to dobre porównanie do ashlanda. Jak ktoś jest chętny na 4 brygady niema wąsów , brody, trzyma się zawsze poręczy, jeździ bezpiecznie samochodem,udziela się na zebraniach ,pracuje ponad norme,nie choruje,jest aktywny z bhp,wykonuje bezwzględnie rozkazy,zgłasza wszystkie uchybienia kolegów do przełożonych. Zapraszamy- kurort ashland wspaniałe widoki na doline miszewską ,rodzinna atmosfera,wszechobecna woń aromatycznego styrenu (taki olejek eteryczny) ,błoga cisza na produkcji,sterylne warunki pracy,sprzęt z najwyższej półki itd.
8
Aneta 2017-03-15 10:24
Jeśli ktoś jest zainteresowany głębiej tym jak działa Ashland Poland oraz przyjętych procedur zachęcam do zapoznania się z globalnym kodeksem postępowania, który w firmie obowiązuje. http://www.ashland.com/file_source/Ashland/Footer%20Links/Code%20of%20Conduct/IN-9390.2_Code_Conduct_Book_PL.pdf
1
pedrigo 2017-03-20 12:50
szczerze powiedziawszy to ten kodeks to psu na bude, robią pokazuwe, że niby firma ma za.....te standardy, cele, kryteria itp itd itp......, że jest zawsze feer wobec każdego....... :):):) naiwni w to uwierzą, ale ten, kto to przeżył, dokładnie wie jak jest naprawdę........ swojego zdania najlepiej nie wypowiadac publicznie, bo to nie ładnie, jesli zrobi tak pracownik niskiego szczebla- tylko szychy moga przeciez wytykac bledy, obrazac, wysmiewac, dogadywac, ironizowac........ smiech na sali wsrod sałatek, wąsaczy, golonek........ dobrze, że to już za mna....... asta lavista zakłamancy (choć nie wszyscy)
3
Sokole oko 2017-03-21 12:39
Grzesiu czy to Ty ? :)
Uciśniony 2017-03-21 18:06
Wszyscy przedmówcy mają rację. Firma Ashland spełnia wszelkie europejskie i amerykańskie standardy w każdej dziedzinie poza wynagrodzeniami dla pracowników. A te nie zmieniają się od conajmniej 10 lat (nietrudno wypytać tych najstarszych stażem). A kierownictwo nadal zdziwione, że co miesiąc zwalniają się kolejne osoby, a nowy narybek rezygnuje po max 2-3 dniach. W szatni już słychać głosy kolejnych rozważających odejście bo jak sie okazuje firma nie jest krainą mlekiem i miodem płynącą i poza jej murami też istnieje życie. A wszelkie obiecanki, że coś, gdzieś, kiedyś już niedługo zmienimy to tylko mrzonki i gra na czas, żeby zatrzymać falę uciekinierów. Skończyły się czasy niewolnictwa, ludzie nie będą całować po rękach za samą możliwość pracy i noszenie z dumą logo na piersi. Coś do miski trzeba włożyć. Szkoda, że taki potencjał marnieje w oczach...
6
Grzesiu 2017-03-21 18:51
Nieeee !.To nie ja,ale ktoś wykorzystał moją rezygnację z pracy i pewnie ma wyglądać jakbym to ja był autorem.Jestem za stary na takie głupoty.Pozdrawiam.
3
Aneta 2017-03-27 11:37
A co jeśli chodzi o możliwość rozwoju w firmie? Chętnie dowiemy się na jakie szkolenia mogą liczyć pracownicy Ashland Poland?
łubudubu 2017-03-27 14:00
Pani "Aneto"..... wierze w to, że czyta Pani wpisy na tej stronie, więc wnioski myślę powinny wysnuć się same, pzdr
2
Polo 2017-03-27 20:47
Możliwość rozwoju ?. Tak, ale chyba choroby nowotworowej !.
4
Zostaw swoją opinię o Ashland Poland Sp. z o.o. - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ashland Poland Sp. z o.o.