brak logo

Ashland Poland Sp. z o.o.

Toruń

Opinie o Ashland Poland Sp. z o.o.

wielbiciel kadzi z Madzi 2015-08-29 20:21
"wraz z rozwojem firmy w końcu i pracownicy będą mieli lepsze zarobki"

Czyli gdzieś tak około 2025 roku? :))
2
Obcy 2015-09-07 20:27
Jak oni Kaszuby to ty krisstof kartofel i burak zielony!.
alfons 2015-09-19 10:31
achhh szkoda rozpisywać się na tego typu brednie; ewentualnie to trzeba robić wrażenie,że się zajmuje czymś pożytecznym, "upychac palce" gdzie tylko się da, zostać jednym z zakładowych satelit i wtedy wtedy... można sobie coś wysmarować:) a do tego trzeba po prostu mieć taki cyniczny charakter..
2
marianek 2015-10-02 18:06
Pracownikom biurowym nie jest wstyd wypisywać tutaj takie brednie,koloryzowanie faktow ? Placa Wam za to? Jak myślicie komu uwierzy normalny człowiek, osobie ktora pracuje w biurze ma ciepłą posadkę,jedyny wysiłek który ma to ruszanie ręką z myszką,czy osobie która ciężko pracuje fizycznie na tą ciepła posadkę ? Więc WY BIUROWI wstydzcie sie wypisywać jakie kol wiek swoje opinie wybielające to jak jest w Ashland. Wstydzcie sie usuwać i blokować posty jak ktoś napisze prawdę,bo to tylko o czymś świadczy. Normalna szanująca się firma powinna przyjąć z godnością jaką kol wiek krytykę,a czy Ashland też potrafi ?
5
lol 2015-11-19 13:14
Warunki.....hmmmm sama praca ujdzie w tłumie, ale atmosfera pracy.... jednoznacznie sięgnęła dna. Zdaje się,że tak niskie morale nie było tutaj od lat, ale widać przecież na tym zależy wyższemu szczeblowi. Wiadomo- skłócona załoga to dobra załoga- nie trzeba ich pilnować, każdy każdego pod....la ogólnie wtedy raj;) tylko,że nikt nie pomyśli nad tym, że niekiedy ważniejszą kwestią jest komfort psychiczny, bo póki co to widać tylko knucie, afery koperkowe itd, itp. Trzeba mieć naprawdę twardą d..ę aby nie dać się sprowokować i wciągnąć w przeróżnego rodzaju intrygi i gierki. A jeśli chodzi o awansy, hmmmm... bardziej się chyba tyczą ludzi z "tej drugiej-właściwej strony"
9
abrakadabra 2016-01-20 12:32
Bądź mym mentorem;)
3
abudabi 2016-01-30 14:21
JA pierdziu, bystrzak z ciebie, no faktycznie odkrycie,że w Polsce liczy się polski język...... MORON.
jshfdbvsh 2016-03-11 12:11
Wierz mi ,ale wiem co pisze.... a nie którym po prostu nie da się wytłumaczyć nie których rzeczy, a tym bardziej jeśli chodzi o poprawę atmosfery itp. Mają po prostu swój świat- przekonanie o własnej nieomylności sprawia,że buta takich osób przyćmiewa wszystko nawet najbardziej obiektywne opinie.
3
gie-plus 2016-03-29 16:55
Praca w tej firmie to dno do kwadratu.
7
Rysiu 2016-04-01 16:52
Wyjątkowo słaby pracodawca. Glownie dzieki zarzadzajacym.
4
sdfs 2016-05-12 12:34
dobre sobie:) ale w kwestii sprostowania... piszesz o Warszawie czy Miszewie?? Sytuacja w oby dwóch oddziałach raczej się różni.
1
Rumcajs i Haneczka 2016-05-27 21:07
Kiedyś było tu dużo szczerych wpisów o warunkach pracy w Ashlandzie i ktoś to pokasował. Pewnie firma słono zapłaciła.
A zarządzającym zakładem w Miszewie to by rury zmiękły jakby pracownicy założyli związek zawodowy. Przestaliby być traktowani jak bydło.
7
robokop 2016-06-29 08:53
wazeliniarz z biura
4
łubudubu 2016-06-30 13:17
Zapewne:) ciekawe czy języki jeszcze nie bolą lub pogiętych palców brak:):):)):):)
ksnakjdka 2016-06-30 19:46
Masz płacone za to, czy czujesz się aż tak "lojalny"??
4
Wywrzeń 2016-06-30 20:00
Wiesz co, nie wiem do końca co nim powoduje, ale powiem to co mówiłem już kilkakrotnie, prawda jest taka, że niektórym może się podobać praca i co w tym złego, generalnie chyba nic i niech bronią firmy
1
abrakadabra 2016-11-05 13:28
"Wszystko jest moje:) Muszę wszystko wiedzieć...., dlaczego nikt mi nie dziękuje..... przecież tyle dla nich robię;) " od to taka osobowość:)
5
naczelnik 2016-11-20 14:51
Ludzie potraktowani jak bydło, zastraszanie poziom BIG master. Ale taka bezczelność ma swoje granice, z WŁASNEJ woli odeszły kolejne osoby, a na odchodne jeszcze bezczelne komentarze. Proponuje nabrać trochę pokory, a nie tylko pilnować w jaki to sposób i za co dać naganę. Dzięki takiemu stosunkowi do ludzi, odejdzie jeszcze więcej osób, bo zwyczajnie ile można wytrzymać?! Ustalane zasady, których twórcy sami nie rozumieją i się nie stosują do nich- wybitnie ukazują to alarmy. Co jest z wami?? Co nie które osoby zupełnie odpłynęły w swojej głupocie. Czasy kiedy na biurku leżało po kilkanaście CV minęły, rozeszło się po okolicach co tak naprawdę reprezentuje sobą ASHLAND i za nie długo zostaniecie z palcem w ........ i trzeba będzie zacząć się tłumaczyć z tego stanu rzeczy. Ogarnijcie się za nim ktoś za was zacznie to robić w bardziej dotkliwy sposób. pzdr
8
podtruty 2016-11-20 19:42
Tak zgniłej atmosfery jeszcze nie było czy są to celowe działania
4
obserwator 2016-12-11 13:51
widzę same narzekanie, ......wygląda zdecydowanie zniechęcająco ........... czy wiecie że na południu Polski w podkrakowskich Niepołomicach wyrosła wam właśnie konkurencja żelkotowa i brakuje tam chętnych do pracy na każdym praktycznie szczeblu - od produkcyjnych i magazynierów po handlowców. Zapewne jeszcze będą rekrutacje bo rotacja coraz większa, nic nie stoi na przeszkodzie aby tam aplikować. Co prawda ten sam wszechobecny styrenowy smród, te same składniki (pewnie tylko inne nazwy handlowe) ale za to: sprzęt nowy, relacje między ludźmi z tego co piszecie mniej "toksyczne". Czegoś się przecież przez tyle lat nauczyliście no nie? Nawet jeśli wasze aplikacje nie wzbudzą zaufania zarządu z przyczyn oczywistych to za wysłanie CV nikt was chyba do więzienia nie zamknie, i jeśli oczywiście nie odstrasza przeprowadzka ...można się jeszcze czegoś nauczyć lub chociaż zobaczyć jak to wszystko wygląda z szerszej perspektywy, np. jak powstają nienasycone żywice poliestrowe które wy sprowadzacie i co można z nich jeszcze zrobić , 3 zakłady w jednym miejscu: żywice, żelkoty i kompozyty.
sdfs 2016-12-13 00:46
słaba prowokacja......
2
obserwator 2016-12-13 13:57
prowokacja
do czego twoim zdaniem?
sdfs 2016-12-14 10:43
sposób w jaki zostało to opisane..., ale jeśli to prawda,to propozycja raczej dla kawalerów lub starych Panien:), ręsztę ludzi myślę za dużo tu trzyma na miejscu, pzdr
3
Brudas 2016-12-15 03:56
Szukasz pracy ? Chcesz być głuchy ślepy i mieć raka wszystkiego ta oferta jest dla Ciebie wyślij szybko CV Polecam Pozdrawiam.
4
obserwator 2016-12-18 11:21
propozycja to raczej nie była, nie podawałem szczegółów, bezpośrednie proponowanie przejścia pracownika do firmy konkurencyjnej mógłby ktoś odebrać jako czyn nieuczciwej konkurencji. Chodziło raczej o pokazanie że na jednej firmie świat się nie kończy i jeżeli warunki pracy są faktycznie tragiczne to warto się rozglądać za następną tym bardziej że rynek zmienia się na korzyść pracownika. Im bardziej praca podobna do obecnej i zakres obowiązków do dotychczasowego doświadczenia tym większa szansa na zatrudnienie....w pobliżu np. macie zakład fluggera ......na stronę trafiłem szukając w google informacji pod hasłem Ashland, a google pozycjonuje ją dosyć wysoko :) .... na stronę pewnie wchodzą też przypadkiem kontrahenci lub np. potencjalni klienci, czy odbiorcy półproduktów w przemyśle chemicznym szukający informacji o waszej firmie.
1
łubudubu 2017-01-31 19:07
ejjjjj, tyle ostatnio się dzieje w firmie....gdzie wpisy:)
2
dsdcscs 2017-02-01 16:49
hmmm, do wygrania teraz jest talon, na ..............................;) smacznego
2
Dobity 2017-02-19 17:01
Jeeeezu ludzie uciekajcie z tej firmy.
2
Wyzwolony wolny człowiek 2017-02-19 17:31
Pralnia mózgów.Ludzie trzymajcie się jak najdalej od tej firmy.Totalna lipa.Jak jesteś koniem z kaszubskiej wsi to idealnie nadajesz się do tej pracy.One czekają na takich koni jak ty.Matrjarch niesamowity.Kobiety nie mają pojęcia o produkcji,zarządzaniu,oraz LABORATORIUM.Rządzą tylko konfidenci,oraz rodziny pracujące w tej firmie.Na produkcji totalny smród.Chemia obecna w waszych płucach.Zdychajcie Kaszubi bo taka jest wola.
3
Oszukany 2017-02-19 17:34
Firma ma chyba jakiś układ,bo usuwa wpisy.Negatywne
2
abrakadabra 2017-02-20 12:41
ogólnie usunięto duuuużo komentarzy, z 3-4 chyba stron, zostały 2.........., widać to sól w oku firmy, broniącej swojego wizerunku na zewnątrz
2
Tubylec 2017-02-21 08:27
Ta firma nie ma żadnego pozytywnego wizerunku.Znamy ją w całym okręgu.
4
Pankracy 2017-03-09 13:30
Tylu chętnych do pracy że brame zaczeli poszerzać. Film sexmisja to dobre porównanie do ashlanda. Jak ktoś jest chętny na 4 brygady niema wąsów , brody, trzyma się zawsze poręczy, jeździ bezpiecznie samochodem,udziela się na zebraniach ,pracuje ponad norme,nie choruje,jest aktywny z bhp,wykonuje bezwzględnie rozkazy,zgłasza wszystkie uchybienia kolegów do przełożonych. Zapraszamy- kurort ashland wspaniałe widoki na doline miszewską ,rodzinna atmosfera,wszechobecna woń aromatycznego styrenu (taki olejek eteryczny) ,błoga cisza na produkcji,sterylne warunki pracy,sprzęt z najwyższej półki itd.
11
Aneta 2017-03-15 10:24
Jeśli ktoś jest zainteresowany głębiej tym jak działa Ashland Poland oraz przyjętych procedur zachęcam do zapoznania się z globalnym kodeksem postępowania, który w firmie obowiązuje. http://www.ashland.com/file_source/Ashland/Footer%20Links/Code%20of%20Conduct/IN-9390.2_Code_Conduct_Book_PL.pdf
1
pedrigo 2017-03-20 12:50
szczerze powiedziawszy to ten kodeks to psu na bude, robią pokazuwe, że niby firma ma za.....te standardy, cele, kryteria itp itd itp......, że jest zawsze feer wobec każdego....... :):):) naiwni w to uwierzą, ale ten, kto to przeżył, dokładnie wie jak jest naprawdę........ swojego zdania najlepiej nie wypowiadac publicznie, bo to nie ładnie, jesli zrobi tak pracownik niskiego szczebla- tylko szychy moga przeciez wytykac bledy, obrazac, wysmiewac, dogadywac, ironizowac........ smiech na sali wsrod sałatek, wąsaczy, golonek........ dobrze, że to już za mna....... asta lavista zakłamancy (choć nie wszyscy)
4
Sokole oko 2017-03-21 12:39
Grzesiu czy to Ty ? :)
Uciśniony 2017-03-21 18:06
Wszyscy przedmówcy mają rację. Firma Ashland spełnia wszelkie europejskie i amerykańskie standardy w każdej dziedzinie poza wynagrodzeniami dla pracowników. A te nie zmieniają się od conajmniej 10 lat (nietrudno wypytać tych najstarszych stażem). A kierownictwo nadal zdziwione, że co miesiąc zwalniają się kolejne osoby, a nowy narybek rezygnuje po max 2-3 dniach. W szatni już słychać głosy kolejnych rozważających odejście bo jak sie okazuje firma nie jest krainą mlekiem i miodem płynącą i poza jej murami też istnieje życie. A wszelkie obiecanki, że coś, gdzieś, kiedyś już niedługo zmienimy to tylko mrzonki i gra na czas, żeby zatrzymać falę uciekinierów. Skończyły się czasy niewolnictwa, ludzie nie będą całować po rękach za samą możliwość pracy i noszenie z dumą logo na piersi. Coś do miski trzeba włożyć. Szkoda, że taki potencjał marnieje w oczach...
7
Grzesiu 2017-03-21 18:51
Nieeee !.To nie ja,ale ktoś wykorzystał moją rezygnację z pracy i pewnie ma wyglądać jakbym to ja był autorem.Jestem za stary na takie głupoty.Pozdrawiam.
4
Aneta 2017-03-27 11:37
A co jeśli chodzi o możliwość rozwoju w firmie? Chętnie dowiemy się na jakie szkolenia mogą liczyć pracownicy Ashland Poland?
łubudubu 2017-03-27 14:00
Pani "Aneto"..... wierze w to, że czyta Pani wpisy na tej stronie, więc wnioski myślę powinny wysnuć się same, pzdr
3
Polo 2017-03-27 20:47
Możliwość rozwoju ?. Tak, ale chyba choroby nowotworowej !.
13
Aneta 2017-07-03 10:24
@łubudubu
oczywiście, zapoznaje się z opiniami zostawionymi na tym wątku. Jednak w firmie mogą zachodzić zmiany, a na tą stronę trafiają ciągle nowe osoby. Dlatego też myślę, że warto sprawdzać co jakiś czas, czy np. możliwości rozwoju się w Ashland Poland pojawiły. W ogłoszeniach o pracę firma wspomina, o takich możliwościach, więc warto też dopytać.
Możliwe też, że sytuacja jest zależna od działu firmy. A Ty w którym z nich pracujesz?
@Polo
widzę, że Ty również nie masz najlepszej opinii na temat Ashland Poland. Mógłbyś powiedzieć dlaczego? Co konkretnie nie odpowiada właśnie Tobie?
łubudubu 2017-07-10 12:22
Niestety, ale z jakiego działu kto i jak pisze, tego się Pani nie dowie, z wiadomych przyczyn, jeśli chodzi co komu nie odpowiada, to myślę,że po przeczytaniu raptem kilku wpisów na tej stronie (mimo, że było ich znacznie więcej) można wysnuć jasne wnioski co do pracy w tej firmie. Póki co coś się zmieniło- ale to efekt zwalniania się ludzi i braku nowego "narybku". Lecz można być pewnym,że to tylko przejściowe zamknięcie ust i udawanie miłych, tak się dzieje co jakiś czas niestety- a potem i tak wychodzi kto jaki naprawdę jest.....
Szkoda, bo potencjał załogi jest naprawdę duży, ale jeśli lejce ciągnięte są w drugą stronę, to nie może z tego wyjść nic dobrego...
3
Aneta 2017-08-12 13:35
@łubudubu ale co dokładniej się aktualnie zmieniło w firmie? Rozumiem, że jest to zmiana na lepsze? Czasami to bardzo dobry znak, w zasadzie każda firma powinna się zmieniać - w odpowiedzi na zmiany na rynku pracy.
łubudubu 2017-08-13 10:29
Niestety, ale z Pani wypowiedzi można wysnuć wnioski, że nie jest Pani osobą bezstronną- wręcz przeciwnie, obiera Pani stanowisko stronnicze dla wizerunku firmy, tym samym dając czytelnikowi domysły że są to celowe działania zakładu. pzdr
Aneta 2017-08-22 10:56
W żaden sposób moje wypowiedzi nie są stronnicze @łubudubu, cały czas staram się dopytać jakie jest Twoje stanowisko, jakie są argumenty, wyjaśnienia? Tylko takie wypowiedzi można uznać za bezstronne i ukazujące Ashland Poland najbliżej prawdy. Moją rolą na forum jest moderacja i wprowadzenie merytoryki, robię to na zalecenie serwisu gowork.pl, a nie samej firmy.
łubudubu 2017-08-23 16:49
Na tej stronie zawarte jest mnóstwo wypowiedzi osób pracujących lub byłych pracowników...... wszystko podane jak na tacy- jakich argumentów, wyjaśnień zatem jeszcze Pani potrzeba??Jaka jest atmosfera-można wyczytać; na czym polega praca i z jakimi problemami ludzie sie borykają-można wyczytać; jaki jest stosunek ludzi do pracy, do współpracowników- można wyczytać..... czego zatem Pani oczekuje??Wskazanie imiennie osób które odpowiedzialne są za to jak jest?? Tego zapewne Pani już się nie dowie- po resztę odsyłam do komentarzy.
Aneta 2017-08-30 13:11
@łubudubu, ale brakuje informacji dotyczących rodzaju umowy, godzin pracy, możliwości awansu, premii, dopłat do urlopów, bonów, dodatków, itp. To są warunki pracy, na które wiele osób zwraca uwagę przy poszukiwaniach zatrudnienia. Więc warto byłoby poznać te obowiązujące w Ashland Poland Sp. z o.o.
łubudubu 2017-08-30 16:18
Większość z tego co Pani wymieniła jest zamieszczona w komentarzach; brak chęci aby je przeanalizować. Wszystkich inf się Pani nie dowie, gdyż są to poufne dane. Natomiast wystarczy choćby znaleźć ogłoszenie o pracę i już wiadomo więcej....., jakoś nie widzę z Pani strony chęci wnikliwego przeanalizowania inf o firmie, tylko pragnienie aby ktoś wyłożył kawę na ławę, co daje wieeeelee możliwości pewnym osobom, którym nie w smak złe opinie o zakładzie. Z mojej strony to tyle.
Aneta 2017-09-07 08:23
@łubudubu ale czy to nie o to chodzi w tym forum, żeby weryfikować oferty pracy z opiniami pracowników, którzy wiedzą, jak te wazystkie aspekty wyglądają w praktyce?
Zostaw swoją opinię o Ashland Poland Sp. z o.o. - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ashland Poland Sp. z o.o.