brak logo

Merck

Warszawa

Opinie o Merck

anonim 2009-04-14 14:31:32
wyczerpujaca, praca po miejscem zamieszkania
1
deryk 2009-08-25 11:37:53
Witam. Osobiście nie pracuję w Merck-u ale bardzo poważnie o tym myślę. Biorąc pod uwagę że kasa jest nizła to samochów bez ograniczeń telefon również(mam dwoje znajomuch co pracują - więc wiem) nikt nie rozlicza czasu pracy ani czy jest się w pracy a może z rodziną na wyjeździe- super praca. Dodatkowo można właściwie wszystko obiad z rodziną wypad do kina pobyt na wakacjach czy wypadach na weekend. Polecam, firma oferująca wszystko za właściwie nic od siebie
pracuś 2009-11-10 14:35:14
Ja mam kilkuletnie doświadczenie w branży, pracowałem w MERCK-u. Firma godna polecenia, uczciwa i oparta na zaufaniu do pracownika. Z Twoim podejściem szukałbym pracy gdzie indziej, inaczej wylecisz na wcześniej czy później, z tym ze im dłużej kłamiesz tym gorzej cie potraktują. To tez akurat tej Firmie się chwali......
anonim GAL 2010-05-19 16:59:29
Ludzie - obecnie, jeżeli nie zmieni się "Szefowa" sprzedaży to nikomu nie polecam tej FIRMY!!!, żałosne traktowanie ludzi i brak wiary w to co robią to codzienność. Aż się nie chce z domu wychodzić sama krytyka i zwierzęce upodlenie. Wszyscy są tak nastawieni do niej a nikt tego nie widzi... ( z biura ), lub nie che widzieć wtedy to już koniec. Chamskie odzywki i nieomylność w każdej sprawie to nie przywilej szefa - TYLKO choroba. Nie chce mi się już pisać..
anonim 2010-06-01 17:09:20
anonim GAL - 2010-05-19 16:59:29

Ludzie - obecnie, jeżeli nie zmieni się
Obawiam sie, ze dokładnie wiem o kim mówisz. Mam z tą panią identyczne doświadczenie!!! Nie dość, że kretynka bez wiedzy merytorycznej to mobbing na każdym kroku, wieczna krytyka i podcinanie skrzydeł. Faktycznie się odechciewa!!!
1
***** 2010-09-25 11:13:42
Wiem od znajomych, że ta firma o jest już bliska korporacyjnego MATRIXA. Czy to prawda nie wiem, ale taka informacja mi wystarczy aby odrzucić ich z Firm w których szukać mozna pracy. Raczej należy oczekiwać przerostu mondralińskiej administracji, ( która oczywiście pracuje na wyniki ;-) ). Miejsc do pracy nie brakuje.
nikt 2010-10-29 20:40:02
Witam, idealnie trafiłeś/aś z tym Matrixem!!! układ pogania układ a w dodatku kadra zarządzająca coraz gorsza. Zatrudniaja takich wypalonych cicho siedzących Menadzerów przez duże M. Generalnie pasuje tu stwierdzenie MATRIX. Każdy udaje że jast fajny....
pracownik 2011-05-30 08:43:06
Firma MERCK, niestetety z roku na rok schodzi na psy. Jest coraz gorzej. Ludzie którzy stanowili jakąś wartość już poodchodzili. Obecne zarządzanie to metody prawie z CBA. Pozdrawiam, nied\lugo odchodzę!!! Hurra
5 2011-09-03 13:44:00
idź do lekamu będzie lepiej, zapłacą za siedzenie w domu-)
1982 2011-09-05 23:53:19
Merck niewiele się różni od lekamu, Spójrz głębiej to zobaczysz, wystarczy sprawdzić swoje wyniki na tle konkurencji a potem zapytać konkurencje o to samo i co - dane rozbieżne :-0, zdziwiony? Przeliczniki, systemy i nikt nic nie wie.
ramzes 2012-02-23 18:52:35
Mam pytanko jakie sa tam zarobki, jakie auta i jak tam sie pracuje w OTC?
ja 2012-10-17 20:09:29
Co do samochodu i telefonu bez ograniczeń - to bzdura! pracowałam tam i uwierzcie mi, że tak nie jest. Są limity i na km i na wygadane minuty
2
ja 2012-10-17 20:16:21
Fakt faktem, że z roku na rok w branży farmaceutycznej robi sie coraz gorzej i nie ma idealnej firmy. Na Mercka narzekać nie można. W innych firmach jest bałagan jeszcze większy niż tam. Wiem to po sobie :((( Ja wspominam tą firmę bardzo dobrze. Świetni ludzie, pomocni, zgrani. Może to zależy od działu. Ja miałam szczęście. Wynagrodzenie ok, tylko z premiami ciężko, są na nie małe szanse. Samochody Toyota Corolla.
ols 2012-11-29 20:52:10
i co nikt nie chce podac jakie zarobki w OTC, ale podejrzewam ze wiecej niz 2500 na reke nie wydusisz
ols 2012-12-13 19:49:28
genralnie lipa nawet na rozmowie rekrutacyjnej tak sztywna atmosfera, ze szkoda gadac, a chwala sie ze to taka dobra i uznan na rynku firma. z roku na rok branza farmaceutyczna schodzi na psy i zaczyna dorownywac FMCG
Mercka 2013-07-18 17:09:09
Kiedyś to może była dobra firma, a teraz syyyyyf. Piszę od dziale kardio, bo tam jeszcze pracuję. Podstawy skromne (dla nowych 3500-4000 netto i tak już zostaje ), premie malutkie, mało jest osób, które w ogóle je dostaje. Budżet owszem duży, ale trzeba zainwestować własne pieniądze albo zaproponują kartę kredytową w Citi, oczywiście nie firmową:). Ciągle straszą, że ktoś z biura przyjedzie na wizyty (Pan kierownik sprzedaży, który kończył prawo-kto tu ma kogo uczyć ? hehe ), przedstawiciele traktowani są jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i same zło. Na każdej cyklówce mnóstwo nowych osób...jak chcesz zostać w firmie, to musisz udawać głupszego od szefa, szefowej. Czasami to jest trudne, ale mi się jeszcze udaje. Najbardziej irytujące są wartości, na których "bazuje" firma, nie dajcie się im zwieźć, bo w Polskiej siedzibie firmy nic takiego nie istnieje, zakłamanie ogromne, rywalizacja między regionami ogromna, nasza kadra zarządcza dzieli firmę na malutkie regionalne sekty, dosłownie! Wstyd mi za to, co dzieje się w mojej firmie obecnie i szkoda mi tych ludzi, co nie wytrzymują napięcia przed testami tzw.merytorycznymi, bo jak nie zdasz to wylecisz. A ta cała merytoryka na wizytach to 3 zdania wymyślone przez marketing, na szczęście bardzo proste do opanowania w 5 minut. Przed pracą w dziale kardio-metabolicznym ostrzegam, naprawdę nie warto, są lepsze firmy. Pracuję tu już na tyle długo, że ciężko mi będzie znaleźć inną pracę.
Mercka 2013-07-29 17:31:03
Wydaje mi się, że kadra zarządcza niższego szczebla nie potrafi sobie poradzić z rosnącymi planami, nie mają pomysłu na dalszy rozwój firmy. Są po prostu za "ciency" do pracy na zajmowanych stanowiskach. Ani odpowiedniego wykształcenia, ani doświadczenia, ani treningu, ani chęci rozwoju osobistego itd. Są sfrustrowani, nieszczerzy a częściej nawet zakłamani, nie potrafią myśleć nad konstruktywnymi rozwiązaniami problemów, boją się może o własne tyłki, bo w końcu tyle mądrzejszych osób w koło. A transparentność (jedna z głównych zasad Merka), to czysta fikcja-nigdy nie wiesz na co możesz liczyć nawet jak z sukcesem realizujesz plany:)
Mercka 2013-07-29 17:38:56
Na Podlasiu będzie to już chyba 6 ( 6 przedstawicieli ) rekrutacja w ciągu 1,5 roku. Jak komuś zależy na stałej pracy to na pewno nie w tym regionie...podobno ogłoszenia o rekrutacji zamieszczają wcześniej niż powiadomią osobę o zwolnieniu, przedstawiciel dowiaduje się ostatni z dnia na dzień i to z ogromnego zaskoczenia. To na pewno nie jest normalne. Radzę najpierw zasięgnąć opinii w terenie, zanim wyślecie cv.
Ania 2013-10-09 20:20:23
Na Podlasiu z kardio i diabeto dobrze stało Berlin chemie, bo byli fajni przedstawiciele i wymagający kierownik, bardzo skutecznie im szło, byli najlepszym regionem w Pl do grudnia 2012 ( wyniki za 2011). Potem były zmiany i nie wiem, bo od tego czasu nie jestem w branży.
Wojtus 2014-04-13 20:10:07
Witam,
Widziałem ogłoszenie na kraków, wie ktos jak wyglada kariera przedstawiciela z krk?
1
anonim2 2014-07-21 11:42:42
Generalnie firmę należy omijać szerokim łukiem, kiedyś faktycznie firma godna polecenia ( 4-5 lat temu) teraz totalne DNO. W firmie nie masz prawa mieć własnego toku myślenia, zdania. Szkolenia i spotkania polegają na tym, że masz siedzieć jak ciemna masa i kiwać głową na TAK, powiesz swoje zdanie, przemyślenia i dostajesz program naprawczy czytaj szukaj nowej pracy. "Szef wszystkich szefów" ma wizje i po trupach do celu stąd rotacja jest jaka jest. Ludzie z 10 letnim stażem sami uciekają. Mobing i jeszcze raz mobing taka atmosfera obecnie panuje. Ciągłe podwójne wizyty, jednym słowem "biali murzyni" nie obrażając czarnoskórych
Szed 2014-07-23 15:13:26
Witam.
Byłem w tamtym tygodniu na rozmowie na teren Lublina. Standardowe pytania, nic mnie nie zaskoczyło. Rozmowa z dwoma Paniami. Prawdopodobnie nie udało mi się zakwalifikować, być może za duże uposażenie sobie zażyczyłem - żadnej informacji zwrotnej...A dziś widzę kolejne ogłoszenie na ten teren. Czyżby nikt nie sprostał ich wymaganiom, czy szukają osób za marne podstawy???
kol 2014-09-18 08:16:49
Jak to jest, że jak się pojawia jakiś wakat w Merck, to zawsze jest to umowa na zastępstwo i ciągle ta sama bajka, że dziewczyna zaszła w ciążę. Byłam w maju na aptecznego na mazowieckie, potem zaprosiła mnie inna regionalna na to samo stanowisko, ten sam teren też umowa na zastępstwo i w sierpniu byłam 3 raz na to samo miejsce, za każdym razem do innego regionalnego a ciągle ta sama śpiewka, umowa na zastępstwo.
Może się jakoś zabezpieczają w ten sposób, bo przecież na umowie na zastępstwo jak się zachodzi w ciążę, to firma nie płaci żadnych świadczeń.
1
Ewa 2014-10-29 11:24:25
Z całej Polski to już chyba tylko garstka starych pracowników pozostała (pewnie na palcach można ich policzyć)- reszta na zwolnieniu (poszukując pracy)inny zwolnieni - pomimo dobrych wyników pozostali w oczekiwaniu na zwolnienie. "Król - Z" ma na celu zwolnić chyba wszystkich poza sobą oczywiście - ciekawa jestem czy jak już wymieni w 100% kadrę i dalej nie będzie "jego pożądanego" efektu co wtedy wymyśli? na kogo zwali winę, bo na pewno nie na siebie. Szkoda tylko, że Darmstadt to toleruje, zamiast posunąć 1-go człowieka "Z".
5
mary 2014-12-01 16:12:01
Jak wyglada rekrutacja w Merck?
Repka 2015-01-10 22:10:11
Moi drodzy jeśli ktoś kto pracuje pisze ze kiedyś było ok a teraz należy firmę omijać szerokim łukiem to tekst "Mateusza" ze mu sie nie chce wierzyć aż mnie rozbraja. To idź- przekonaj sie sam. Uciekłam kilka lat temu i potwierdzam Merck centrala (Darmstad) to zupełnie inna bajka niż Oddzial polski. Wiem, bo współpracowałam z nimi. To, ze cała branża sie pogorszyła to tez prawda ale Merck Polska zaczął sie staczać już 5-6 lat temu. Za każdym razem kiedy słyszę o nowych pomysłach wydaje mi sie ze osiagnął dno, ale nie- "król" potrafi wciąż zaskakiwać nowymi wizjami. Teraz z zewnątrz obserwuje to z rozbawieniem ale jak odchodziłam byłam gotowa na rożne ustępstwa żeby tylko dostać nowa prace.
puut 2015-02-06 19:45:10
Aplikowałam do biura w Warszawie, na stanowisko administracyjne. Spodziewałam się czegoś więcej, bo proponowali o kilkadziesiąt procent niższą stawkę niż w innych dużych firmach w wwie na analogicznym stanowisku,umowa też z tego co pamiętam na zastępstwo, dlatego bez szału
nina 2015-03-19 22:46:58
Rekrutacja-brak profesjonalizmu. Do ostatniego etapu dostaja sie 2 osoby, rozmowa z hr a nastepnie z dyrektorem. Jedziesz wiec czlowieku przez cala polske (dodam ze na umowiona godzine) aby osoba z hr zadala ci te same pytania co osoba na pierwszym etapie ( opowiadasz cv) nastepnie okazuje sie ze dyrektor mial cie w dupie i wyszed z firmy i juz go tego dnia nie bedzie. Zdazyl jedynie porozmawiac z jednym z kandydatow, z tym ktory byl wczesniej. Nastepnego dnia czekasz na umowiony tel niezaleznie od wynikow. Wreszcie dzwonisz sam pod koniec dnia bo ile mozna czekac (okazuje sie ze dyrektor wybral kandydata z ktorym zdazyl porozmawiac). Ach zapomnialam wspomniec ze w momencie rozmowy z hr nagle proponuja ci zupelnie inny teren(czytaj inne wojewodztwo) oczywiscie wiaze sie to z przeprowadzka w inny rejon polski... Wiec dla przykladu wyobrazcie sobie ze np mieszkacie w lubelskim, jedziesz na ostatni etap do wawy a tam dowiadujesz sie ze proponuja ci lubuskie. BRAK POSZANOWANIA TWOJEJ OSOBY, TWOJEGO CZASU I PIENIEDZY.
kontroler 2015-05-12 22:51:01
Czyli co? Firma spolonizowana, słowem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i kamieni kupa?
Szukają kontrolera na Europę Środkowo-wchodnią z tego co widzę na pracuj.pl... a może źle widzę, bo w ogłoszeniu stoi, że aplikacje mają spływać do 11go maja choć samo ogłoszenie ma ważność jeszcze 2 tyg.
Dziwne to trochę, albo mają za dużo kasy i postanowili się podzielić z pracuj.pl wykupując dłuższe pakiety, albo szukają chłopca do bicia na wczoraj, bo jakiś fiołkowopierdzący manago coś schrzanił i trzeba znaleźć jelenia, na którego się zwali winy i będzie można po miesiącu wypierniczyć, albo rekrutacja jest już rozstrzygnięta a całe to ogłoszenie ma za zadanie... no właśnie, co?
Reklamę? Są tańsze sposoby. Zatrudnić studenciaka na 1/10 etaty i niech smaruje w necie buzz marketing.
adam 2015-05-28 22:49:20
Hej,
Niebawem idę na rozmowę o pracę na teren woj. świętokrzyskiego. Umowa jest na zastępstwo. Czy mógłby mi ktoś napisać czego mogę się spodziewać na rozmowie? Proszę o info na temat samej firmy, bo nie często się do niej rekrutuje. Z rynku słyszałem same pozytywy. Mogę prosić o jakieś opinie na temat regionalnego. Jakie są zarobki na stanowisku PM . Z góry wielkie dzięki za wszelkie informacje.
chicita 2015-06-19 17:29:51
mam podobnie.po weekendzie mam spotkanie rekrutacyjne w Toruniu na przedstawiciela farmaceutycznego. mogę prosic o kilka informacji? mam do rozwazenia dwie firmy z róznych branż i chciałbym dobrze wybrac. posiadam kilkunastoletnie doswiadczenie w farmacji lecz mysle o zmianie branzy
pracujący 2016-02-15 14:18:58
Ten Project Manager nie będzie miał lekkiego życia. Bezpośredni szef to niemiecki świrus. Ktokolwiek z nim pracuje szybko ucieka z firmy przy pierwszej okazji. Kazdy, kto z nim pracuje czuje sie jak zero. Jeżeli ktoś jest zdesperowany i szuka roboty bo jej nie ma to OK. Ale jak ma zmienić pracę to niech lepiej się zastanowi dwa razy zanim podejmie nieodwracalną decyzję.
anonim 2016-09-01 00:21:05
Dział OTC radzę omijać szerokim łukiem
ania 2016-09-30 10:22:51
rotacja w kujawsko-pomorskim duza, w przeciągu 2 lat trzeci pracownik, nie wygląda to dobrze na aptekach
narybek 2016-09-30 10:38:22
nie da się jednak ukryć że teraz od września wystartowało u nich całe mnóstwo rekrutacji nowych i pojawiło się bardzo dużo ogłoszeń - możecie mi powiedzieć czemu nagle i niespodziewanie aż taki wielki nabór?
uwalony 2016-11-10 14:29:33
Bardzo dużo się zmieniło, sporo osób odeszło/zwolniono. Własne zdanie to wada a nie zaleta. Matrix total. Struktura powalona. Niemcy na głównych stanowiskach, despoci. Nadęty kolo jako dyro medyczny, zero porozumienia. Kasa i social jest, bo co ma nie być skoro to farma, ale przetrzepią tak durnymi wymaganiami, ze miałem dość. Jak trafisz na durnia nie przełożonego to nic nie zdziałasz mimo chęci. Odechciewa sie wszystkiego.
Zostaw swoją opinię o Merck - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Merck