brak logo

Prestige Group

Gdynia

Opinie o Prestige Group

000 2010-05-02 01:26:08
KŁAMCY POTRAFIĄ POSUNAC SIĘ DO NAPRAWDĘ OCHYDNYCH SPOSOBÓW BY TYLKO WDUSIĆ UMOWĘ A CO Z TYM SIE WIĄŻE NAJBARDZIEJ ZALEŻY IM NA MONTAŻU ZA 4 STÓWKI ...SZCZUJCIE PSAMI TYCH PADALCÓW....
1
piotr 2010-05-08 00:12:20
może ma ktoś aktualny telefon do tej firmy bo mam do nich romans.................wisza mi 400pln i odzyskam tę kasę.......
1
anonim 2010-05-12 00:29:57
ludzie wystrzegajcie siÄ� tych naciagaczy pani (usunięte przez administratora) dobrali sie oszuÅ�ci kryminaÅ� im sie należy ludzie walczcie o swoje moze w koncu to im siÄ� skoÅ�czy i przestrzegajcie znajomych ....nie każdy może sobie to przeczytac w internecie że prestige group z gdyni to istne hieny naciagajace naiwnych ludzi na te 400zÅ�
anonim 2010-05-12 00:29:58
ludzie wystrzegajcie siÄ� tych naciagaczy pani(usunięte przez administratora)dobrali sie oszuÅ�ci kryminaÅ� im sie należy ludzie walczcie o swoje moze w koncu to im siÄ� skoÅ�czy i przestrzegajcie znajomych ....nie każdy może sobie to przeczytac w internecie że prestige group z gdyni to istne hieny naciagajace naiwnych ludzi na te 400zÅ�
Ktoś Naiwny 2010-05-25 03:40:39
Witam...Popieram Wasze wszystkie wypowiedzi bez żadnego sprzeciwu. Ja dałam się w to wciągnąć z powodu "wysokich zarobków(1600+prowizja), możliwości podnoszenia kwalifikacji i rzekomej umowy o prace"...Ale to były puste słowa Pani "pożal się Boże" Ani,która udaje nie wiadomo kogo i naprawde ludzi traktuje jak "g...",zero szacunku. Poza tym jako "Pracodawczyni zobowiązana jest raczej do mówienia prawdy przyszłym pracownikom,a nie ściemniania, ponieważcała wypłata to nie 1600zł+ prowizja tylko albo pensja stała 1600 albo prowizja,po 2: rzekoma umowa o prace przeistacza się nagle w "umowe zlecenie" więc już to raczej dobrze nie świadczy o "wielkiej" pracodawczyni,która w zeszycie zapisuje sobie,żeby się umyć wieczorem... "Totalna Masakra" ;-) Poza tym straciłam więcej kasy na to niż zyskałam. Takie oszukiwanie ludzi aspektem "grupowego podłączenia i dużych zniżek" to gwóźdź dla Nas,że im to wciskamy(wciskaliśmy).Tylko nie wypowiadajcie tych słów przy P. Krzysiu,bo się obrazi,ponieważ "my im nic nie wciskamy,oni sami to biorą" i nie zapominajcie też omijać słowa AKWIZYCJA ponieważ to nie jest "to" tylko ta forma pracy nosi nazwę przedstawiciel handlowy. Jeśli chodzi o ich wiek, to ona jeszcze nie skończyła 22 lat,a on 23(nie pamiętam dokładnie jego). A więc dołączam się do tego co powyżej widnieje,a więc "NIE DAJCIE SIE OSZUKAĆ"
Pozdrawiam.
wow :) 2010-06-03 17:42:30
wszystko,co piszecie to prawda. Ja również spędziałam "cudowny" dzień z p(usunięte przez administratora). Wspominam go okropnie. Nie dajcie się wciągnąć w bagno.
anonim 2010-08-05 02:04:46
Anonimie niezle sie natrudziles ;) podziwiam ale warto wiec i ja dodam cos od siebie.

Choc bylo to dawno bo pamietam ze nie moglam mowic od mrozu i nie czulam palcow od stop opowiem moja historie

Dostalam telefon i zjawilam sie oumowionej godzinie. Oprocz mnie kilka oasob ktore mialy wypelnic jakies dziwne ankiety. Czekalam doslownie godzine. Gdy zostalam poproszona z jeszcze jedna dziewczyna dowiedzialam sie ze potrzebuja osoby do sekretariatu i obslugi klienta gdzie rzekomo miala to byla praca za biurkiem w innym miejscu niby oddziale. Oczywiscie pierwsze wrazenie na widok pani Ani " 30 lat na bank" ale nie wyglad jest wazny pomyslalam. zdecydowalam sie na obsluge klienta bo lubi� kontakt z ludźmi. Mialam stawic sie nastepnego dnia i jak mi powiedziano "posiedzi Pani w biurze,napije si� kawki i odb�dzie krótkie szkolenie i tyle,o 17 b�dzie pani sz�a od domu". Co si� okaza�o ? kazali mi si� ubra�, jechali�my poci�giem do Tr�bek ma�ych czy gdzie� w te okolice i kazali chodzi� po domach... i wciska� te bzdury o których pisa� anonim. Sta�e gadki, pseudo chwyty s�owne na które ludzie mieli si� nabiera�. Nie podpisali�my ani jednej umowy ale podobno to by� jeden jedyny taki dzie�.. W biurze byli�my ko�o 17 a to i tak szybciej bo pami�tam ze co� mia�am do za�atwienia,napisa�am jaki� �mieszny test i super,jestem mega zajefajnym pracownikiem... witamy w zespole. Nast�pnego dnia znowu chodzenie po domach, przy minus prawie 10 stopniach gdy po ca�ym dniu nie mog�am mówi� i nie czu�am nic i nie podpisa�am ani jednej umowy powiedzia�am ze wal� to.

Pamietam jak w trakcie szkolenia dziewczyna mi powiedziala mniej wiecej cos takiego " wiesz... tutaj nikt z nas nie ma zadnych zobowiazan typu rodzina,dom, pracujemy tak by jak najwiecej czasu poswiecic na zarobienie kasy"... ja mieszkam z narzeczonym, moze dla kogos to nie jest zobowiazanie ale z tego co widzialam to tam nikt nie mial partnera....

druga sprawa: pseudo szefowa ktora klnie tak ze az zal sie zbiera w czlowieku jak na nia patrzy, osoba ktora kompletnie nie nadaje sie na stanowisko kierownicze. Tak,ona ma 21/22 lata, chyba woda sodowa jej odbila

Jedyny plus to fajni ludzie ale pewnie malo kto z tamtej ekipy wytrzymal
james 2010-09-01 02:08:56
Witam
Jutro rano na 9.00 miałem się udać na rozmowę o pracę do Gdyni dla Cyfry +. Telefon z którego do mnie dzwoniono z ofertą to podany na tym forum wyżej(usunięte przez administratora)Z rana oddzwonię i zrezygnuję. Widzę, że to jedna wielka ściema.
xxx 2010-09-16 12:05:46
To szczera prawda ta firma(usunięte przez administratora) sam dałem się naciągnąc na ten szajs.pani szefowa(usunięte przez administratora)okłamała mnie oszukała żeby tylko podpisac umowę no a teraz od wszystkiego się wykręca.Ja wtopiłem NIE DAJCIE SIĘ OSZUKAC.NIE WPUSZCZAJCIE ICH DO DOMU.
anonim 2010-09-17 13:15:47
Witam wszystkich

Ja rowniez mialam okazje wspolpracowac z firma Prestige Group.
Forma pracy jest taka, a nie inna. Nikt nikogo nie zmusza by pracowal jako akwizytor, dlatego tez zrezygnowalam. Nadmienie jedynie, ze Pani (usunięte przez administratora)pseudo szefowa jest zalosna, zaniedbana i brakuje jej kultury, bo wyslawia sie bez szacunku dla nowych osob, co drugie slowo to przeklenstwo. Mnie glownie przerazilo oklamywanie, momentami wrecz zastraszenia potencjalnych klientow. Alarmuje do wszystkich zainteresowanych. Nie dajcie sie wciagnac, jezeli bedziecie zainteresowani oferta, najpierw zadzwoncie na infolinie Cyfry i sprawdzcie wiarygodnosc oferty. Nie dajcie tez wmowic sobie, ze nie mozna zrezygnowac. Mozna! W ciagu 10 dni mozna odstapic od umowy bez ponoszenia jakichkolwiek kosztow.
Pozdrawiam
bas 2010-09-20 19:56:42
Panie Piotrze jestem bardzo ciekawy czy udalo się panu odzyskac kaskę.Ja złożyłem oficjalnie skargę (usunięte przez administratora). może spróbujmy w ten sposób zwrócic uwagę na tych oszustów,apeluje więc do wszystkich którzy czują się oszukani lub zostali okłamani przez firmę prestige group.SKŁADAJCIE SKARGI POD NR. 223104545 wew. 4 może uda się ukrócic ten (usunięte przez administratora) proceder.[Jest to numer do cyfry do Warszawy]
jery 2010-09-25 22:08:29
prestige group to jedna wielka sciema. Oszukuja ludzi jak tylko mozna aby wkrecic in montaz na 400 zl. pani ania to wielka porazka gowniara z bydgoszczy. jej szefunio Marcinek z poznania to dopiero oszust i klamca. LUDZIE UWAZAJCIE.WIEM DUZO NA ICH TEMAT I JAK KTOS CHCE POMOCY TO MOZEMY WSPOLNIE ZAKONCZYC TEN PROCEDER (usunięte przez administratora)
anonim 2010-10-01 11:38:57
Ciekawe dlaczego wszyscy tak palaja nienawiscia do Pani (usunięte przez administratora). Sama glowna zainteresowana powinna mocno sie nad tym zastanowic. Moze jakies bledy popelnia? Nie to nie jest mozliwe. Przeciez ona jest idealna :) Szkoda tylko, ze ona jedna tak uwaza.
janosik 2010-10-01 20:45:46
ja równiez bylem pracownikiem w tej pogrzanej firmie! dobrze ze ucieklem bo śmierdziało tam kryminałem ! jestem ciekaw kto posadzil na stanowisko menagera ZWIERZE!! przeciez TEGO CZEGOS nie mozna nazwac menagerka biura!! GADAJĄCA ŚWINIA!! szefowa jest żałosna! żal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ściska jak ona prowadzi to biuro!! kaza tym konsultanta oklamywac starych ludzi i wyłudzac od nich pieniadze! tylko czekac jak pokaza ich u UWADZE (tvn) !! jak chodzily pogloski po biurze to dla PANI MENAGER liczy sie tylko NK !!!! no i oczywiscie nasza ukochana SYMPATIA PL!!!!!!!!!!! ludzie ! Kto chcialby umowic sie z wieprzem??!! no i gdzie taka małolata na tak powaznym stanowisku?? do chlewu z nia!!! oczywiscie zdaje sobie sprawe ze TO COS czyta opinie!! cieszy mnie to niezmiernie!!!!!!! witaj kluska!!!!
1
anonim 2011-02-12 10:14:54
Firma ktora mozna o kant du...potloc, oczywiscie rozmowe kwalifikacyja przeszedlem, potem moj pierwszy dzien szkoleniowy, pojechalismy z panem X(imona wymieniac nie bede), oczywiscie rowniez na jakas wioche kolo 80km od gdynii (a jestem z gdanska)
chodzilismy tak prawie caly dzien wciskajac ludziom te badziewie, pchajac sie im do domow, Pan X potrafil takze obrazac ludzi jesli ktos nie chcial sluchac, po pewnym czasie powiedzialem mu ze taka praca mnie nie interesuje, a on wiecie co zrobil? Podwiozl mnie na jakis przystanek w srodku lasu i powiedzal ze autobusy jezdza tu co 10min, czekalem dwie godz, w koncu jakis szanowny Pan podwiozl mnie na stacje PKP, i akurat trafilem na skm ktora jechala ze slupska, do domu jechalem kolo 3 godz, w garniturze jak ten debil, zimno palcow w pantoflach nie czuje, jak mozna byc takim [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak pan X? Ktory to niby pracowal wczesniej w warszawie teraz tu sie rozwijaja i sratatata....pic na wode fotomontarz...NIe radze zaczynac pracy w tej firmie! Wolalbym juz KFC lub Mc tam jest chociaz jedzenie;] Pozdrawiam Pana X i mam nadzieje ze w zyciu nie znajdzie sobie dziewczyny, i zeby chcial wrocic do swojej bylej a ona dala mu kosza tak jak on jej!
anonim 2011-05-16 15:21:28
Dobra zabieram sie za opis tej paranoi :D Wszystkie ogloszenia z @wp.pl adresem Włądysława IV 17/17 mozecie omijac szerokim łukiem :) zreszta starczy wpisac w google prestige group gdynia by zobaczyc podobne komentarze;) Zacznijmy od poczatku przyjechalem na pierwsze spotkanie pelen luz obiecanki cacanki umowa o prace 2-3 tysiace netto :D Hight Life jak na pierwsza prace;D chwilowe szkolenie brak doswiadczenia i git:D prosze stawic sie w poniedzialek na pierwszy dzien pracy (darmowej:D ) ok wracam do domu patrze na google i zobaczylem ze to banda oszustow:D wiec jadac w poniedzialek mialem juz nastawienie by jak najwiecej rzeczy szczegolowych zobaczyc by to potwierdzic:) okazalo sie wszystko w necie prawda;D było nas 3ch po jednego z nas wpadła babka :D niby mloda miala miec 21 lat;D co mialo swiadczyc o tym ze mozna szybko awansowac. . . jednak z wygladu wygladala na nie mniej niz 35;) po chwili wzieto mnie i kolezanke jakis chudy **** (bez epitetow;p) gada glupoty ze ze wzgledu na duzy zarobek pracy nie zapewnia (cos typu dzis chretatywnie ) ale milo spedzony dzien gwarancuje, co 2gie jego zdanie to było pamietajcie ja tu jestem najwazniejszy to ode mnie zalezy czy sie dostaniecie:D i tak w kolko (nudziaz. . . ) co chwile jakies bzdurne pytania na podstawie ktorej mielismy sie oceniac w skali od 1-6;d pytania o pracowitosc, komunikatywnosc etc;d co za bzdura :D po czym spytal czy mamy pytania:D przeszedlem do rzeczy, jak sie pan ustosunkuje do negatywnych komentarzy na temat firmy w internecie? na spokojnie zdane pytanie:D gosciu zmieszał sie bo byl przeszkolony tylko farmazonic a spotkajac szczera osobe czerwienił sie jak burak zaczal zmieniac temat ze jak sie nie podoba to mozna isc;D na co ja czyli jednak akwizycja? a on co to znaczy akwizycja. . . dodajac jak ktos nie chce dochodzic do klienta pierwszy to proponuje tesco (tak teraz akwizycja to wychodzenie do klienta) potwierdził tym wszystko byl mega zdenerwowany wychodzac poradzilem kolezance by zrobila to samo, niestety stracila dzien bo nie uwierzyla byc moze przycmiło ja kasa, moze nie miala mojej wiedzy nie wiem. stracila dzien i tyle;D wyszedlem z tej pseudo firmy by podzwonic i sie posmiac po chwili zszedl chudy**** palac papierosa w takim tempie i zdenerwowaniu ze niemalze połknal go razem z reka;D podsumowujac sam adres @wp.pl pozostawia do zyczenia jak na powazna firme do tego plakat na poczekalni juz iformuje ze mamy wciskac na sile bo jest na nim dla najlepszych sprzedawcow - wakacje!! :D no i ta rozmowa nie dajcie sie nabierac wasza pensja bedzie z prowizji a nie z podstawy!! jeden wielki pic na wode:) warto wybrac sie na rozmowe by im udowodnic ze sa zerami i tylko tyle;)

jesli chcecie wiecej informacji jak z nimi gadac co napisac w motywacyjnym by Was zaprosili i w ktorym momencie ich zbluzgac zapraszam na mail PawellachTPAG@gmail.com (gmail > wp xd) Pozdro
anonim 2011-06-16 13:41:15
Firma Prestige Group została zamknięta już dawno temu. Sprawdźcie rzetelność opinii...
wkrecany!!! 2011-06-17 14:47:52
Bylem tam na rozmowie,obiecuja cuda z ktorych sie nie wywiazuja to jakas jedna wielka sciema ktos powinien sie za nich wziasc!!!!Zobaczcie sobie aktualne ogloszenia o prace codziennie dodaja po pare nowych hmmmm ciekawe dlaczego......i jaka szanujaca firma daje adres na wp i to jakis wogole nieprofesjonalny!!!omijajcie ich z daleka. Na pewno tych na Władysława IV!!!!!!
... 2011-06-17 14:49:56
wszystko co pisza moi poprzednicy to prawda!!!!!
anonim 2011-06-21 19:52:36
Niesety to wszystko prawda, mnie na szczęście nie wybrali, bo nie nadaję sie do okłamywania ludzi ;) ale pracuję w Cyfrze jako dystrybutor tylko, że tu sa uczciwi ludzie. Szkoda, ze właśnie tacy ludzie jak oni psuja opinie firmie, bo generalnie firma jest bardzo dobra i zawsze robi wszystko na korzyść klienta ;) bardzo polecam telewizję z Cyfry ;)
Anonim 454 2011-08-10 19:30:36
Witam Powiem coś o tej firmie ( Dla kumatych )

Wysłałem CV oczywiscie dostałem się bez problemu. Oddzwonili pełna kultura. Ci co mówili ze szukają pracy na stałe przechodzili dalej inni wypadali. Zostało nas 4. Jedna nie kumata dziewczyna zajarana kazdym tekstem szefa reszta kumatych gosciów. Gdy pojechaliśmy 100km za Gdańsk, podzielilismy sie na 2 grupy. Wkrecalismy ludzią te pakiety dekodery za 400zł. PANI(usunięte przez administratora) przedstawiała się ludzią pod innym imieniem i nazwiskem dysponowała roznymi dowodami osobistymi. Była tempa i zagiął bym ją jednym tekstem. Kiedy powiedziałem jej o co w tym chodzi i ze oszukuje ludzi bo ludzie nigdy juz nie odzyskaja kasy ani nie zobacza zadnego sprzetu. kazala mi isc na przystanek moze dojade do domu. Wyszedlem z samochodu czekalem az pojdzie spusciłem opone i poszedlem na przystanek. Wrocilem do domu po 4 godzinach i zglosilem sprawe do cyfry +
Podobno firma juz nie istnieje ale przestrzegam innych

NIE POLECAM !

Kamil 2015-01-27 21:36:20
Powiedz mi Anonim 454 jak wygląda obecnie sytuacja. Czy jesteś w stanie wskazać czy obecnie zatrudniają ludzi, bo przyznam, że prowadząc taką działalność muszą liczyć się z tym, że ludzie będą ich rozpoznawać, ale niestety w negatywnym znaczeniu. Myślałem, żeby się jakoś wokół nich zakręcić, ale nie chciałbym sobie robić wrogów wśród ludzi. Dzięki za info.
zonik 2015-03-30 04:53:44
Ciekawe jest to co napisał @Montan bo ja znalazłem Presstige Group, tylko właśnie nie jestem pewien czy to ten sam co wcześniej. Firma specjalizuje się głównie w produkcji oraz sprzedaży profesjonalnego osprzętu do quadów i motocykli ? Bo jeśli tak to firma jest, istnieje i bardzo dobrze się miewa. Ciekawe jak to teraz u nich z pracą jest :) ?
1
Someone 2015-09-15 15:40:38
Bylam jakos w tamtym tygodniu na rozmowie ale w Chorzowie, przeprowadzalo ja dwoch sympatycznych Panow. Wymagania maja jak kazda inna firma, ale oddzwonili do mnie z czego sie bardzo ciesze. Nie sa chamscy, ani gburowaci.
anonim 2015-10-26 15:57:01
NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ !!!!
Opowiem jak to wyglądało u mnie. Znalazłam ogłoszenie w internecie, że od zaraz potrzebują hostess do promowania produktów medycznych, a że potrzebowałam pracy odpwiedziałam na ogłoszenie. Siedziba firmy Presige znajdowała się w Chorzowie. Zadzwonili na drugi dzień i zaprosili mnie na rozmowie. Zadowolona nic nie podejrzewając udałam się tam. Rozmowa trwala zaledwie 5 minut, co już wydało się dziwne. W ten sam dzień zadzwonili i prosili bym przyjechała na szkolenie w poniedziałem ( czyli dziś). Przyjechałam. Szkolenie miało odbyć się w tym budynku jak wczesniej mi powiedziano,a tu nagle wychodzi jakiś gość i mowi, ze mnie zawiezie na szkolenie. Zaczynalo sie robic dziwnie... No ale pojechalam z nim, zawiózł mnie do Katowic do faceta, ktory rzekomo mial mnie szkolic. Okazalo sie, ze byl oszustem i naciągal emmerytow powyzej 75 roku zycia na dekoder za 500zl. Byłam w szoku.... Facet był chamski, prostacki, wyzywał te wystraszone, starsze panie od cytuję: "tępych suk" jak nie zgodziły się wysłuchać jego kłamstw. Dzięki Bogu, żadna z nim nic nie podpisała. Postanowiłam zwiać stamtąd jak najszybciej. Facet zostawil nie w srodku osiedla i mowil zebym wracala do domu jak mi sie nie podoba...Tak skończyła się moja przygoda. Do teraz jestem w takim szoku. Jak ludzie mogą robić coś takiego? Gdzie ich sumienie? Nie wiem... TAKŻE UWAŻAJCIE NA FIRMĘ PRESTIGE W CHORZOWIE, NIE DAJCIE SIE NABRAC NA ZAROBKI POWYZEJ 2000ZL.
anonim 2015-10-27 11:38:01
Siedziba firmy mieści się przy ul. Wolności 40/ 26. Tak żebyście wiedzieli i wystrzegali się pracy tam i wpuszczania tych podłych złodziei do swych domów!!
krak 2015-10-27 20:14:05
Czy ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia z procesem rekrutacji lub pracą w Prestige w Chorzowie?
mar 2015-10-30 01:36:30
nie wiem co to za firma (Prestige, Chorzów 40/26).. Znalazłam oferte na olx.pl odnośnie obsługi klienta biura (program Eko dom). Odpowiedź na drugi dzień, że super fajne CV proszę przyjechać. Przyjeżdżam, do pokoju wchodzą co raz to nowi werbowani, no i każdy z osobna odbywał 5 minutową pseudo rozmowę. Ja byłam w szoku, fakt kolesie w garniakach, elegancja francja. Koleś mi nawija o jakiś produktach medycznych, o nfz o czymś jeszcze. Po czym zadał pytanie "Co pani zdaniem jest najważniejsze w obsłudze klienta". Powiedziałam, po czym powiedzieli, że zadzwonią do 15:00. NA SZCZĘŚCIE nie zadzwonili. Wszystko to jest jakieś dziwne, ale ciekawa jestem czy ktoś podjął tam pracę i jak się potoczyły losy kandydatów ;) .... a opinie o chorzowie to chyba nie powinny się tu znajdować, bo pierwotnie chodzi o jakiś inny prestige :P
anonim 2015-11-01 19:46:44
to moja rozmowa w Prestige w Chorzowie wygladala podobnie. Tez mieli zadzwonic do 15, z ta roznica ze do mnie niestety oddzwonili... a dalszy ciąg opisałam wyżej
Osama 2016-03-05 18:08:54
Witam,zacząłem pracę w styczniu pracowałem 2 miesiące .jest piąty marca a ja dalej nie dostałem wypłaty,wykręcanie się szefa że nie może zrobić przelewu etc....NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ!!!!!!!!!!TO JAKAŚ PRANOJA,robią w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracowników jak i całą resztę na którą robią umowy.
arek 2016-05-11 14:01:53
Spokojnie @osama to dość duża firma a jak wiadomo wtedy istnieje większe prawdopodobieństwo pomyłek ze strony działu płac. Nie lepiej jakoś do nich zadzwonić ewentualnie wybrać się osobiście pewnie raz dwa sprawę załatwią
Zostaw swoją opinię o Prestige Group - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Prestige Group