brak logo

Aldesa Polska Services Sp. z o.o.

Kraków

Opinie o Aldesa Polska Services Sp. z o.o.

hym 2013-09-29 10:54:51
Aldesa - NAJGORZEJ ZAINWESTOWANY CZAS.... (w skrocie - olbrzymim..)
29
bolo 2014-11-20 14:51:04
jaki jest adres mail do dzialu kadr. Pozdr.
kierownik 2015-03-17 19:26:04
odezwała się firma Aldesa w odpowiedzi na moje CV wysłane na ich ofertę pracy. Aplikowałem na stanowisko kierownicze. Czy pracował koś na stanowisku kierownicznym w tej firmie ....jakie są odczucia pracujących tam ludzi ?

z góry dzieki z odpowiedz
16
nadzór 2015-05-10 10:31:24
pracuję w nadzorze nad inwestycją prowadzoną przez aldesa i powiem jedno - ta firma to jedna wielka kpina. brak jakiegokolwiek panowania nad placem budowy. Szukają najtanszych materiałów, jakoś wykonania tragiczna. na początku budowy było fajnie jak były luki w harmonogramie, teraz juz tak nie jest jak wszystkie terminy poszły. biorą najtanszych mozliwych podwykonawcow, wlasciwie brygady robocze którymi nie potrafią zarządzić. większosc kadry to ludzie z łapanki, figuranci w papierach. najwyższy możliwy poziom partactwa.
2
Marcin 2015-05-17 19:01:31
Potwierdzam opinię o firmie.Istny bałagan i chaos i nieprzyjemna atmosfera pracy.Rotacja kadry bardzo duża -obecnie 2 osoby tygodniowo się zwalniają.Hiszpanie nie mają pojęcia o prowadzeniu projektów jak również o przepisach czy prawie jakie obowiązuje w Polsce.Na budowach nie wiadomo kto za co odpowiada i kto może jakie decyzje podejmować.Z tego co wiem to Prezes sam podejmuje decyzje.
Moja dobra rada omijajcie ta firmę z daleka bo taki styl zarządzania może doprowadzić tylko do jednego -bankructwa.
2
były pracownik 2015-06-27 20:14:24
Potwierdzam wszytkie negatywne opinie które piszecie o firmie Aldesa jako były jej pracownik.
Schemat organizacyjny,ISO czy zintegrowany system zarządzania to chyba jakaś kpina ta firma nic takiego nie ma -panuje w niej istny bałagan i chaos.Większość kontraktów które wygrali to są kontrakty gdzie brakuje dużo kasy i są na nich duże opóźnienia terminowe.Jakość prac jest bardzo niska.Tą firmą powinno się zainteresować takie organizacje jak :PIP,Urząd Skarbowy.
2
przyjaciel 2015-06-27 20:25:15
Powiem krótko takiej debilnej firmy jeszcze nie widziałem.Brak jakichkolwiek kompetencji.
Inwestorzy uważajcie na tą firmę bo jak ją wybierzecie to zacznie się Wasz niewyobrażalny koszmar
2
horhe 2015-09-03 19:10:15
pracowalem kiedys w hiszpani wiem jakie to mozgi nic nie umieja tylko duzo gadaja a prace maja w d.... dlatego jest tam duze bezrobocie.
Września 2015-09-11 14:47:44
Widzę że znowu rekrutacja na kierownika robót konstrukcyjnych we wrześni po tym jak poprzednik nie dał rady z tymi ynteligętami z kierownictwa projektu którzy nadają się tylko do tarcia chrzanu? ciekawe że miejsce jeszcze tam grzeją wspomniani kierownicy projektu, starsi kierownicy którzy mieliby problem żeby znaleźć inną pracę oraz młodzi dla których aldesa to pierwszy pracodawca, ale jak trochę się nauczą to pewnie zawiną tyłki w trok... życzę powodzenia przyszłemu kierownikowi robót we Wrześni ;)
1
kowalski 2016-01-20 09:10:27
Jedna wielka kpina to jest pozytywna opinia o tej firmie, w zadnej innej firmie nie spotkalem sie z takim brakiem profesjonalizmu jesli chodzi o prowadzenie firmy, projektow, zarzadzanie kadrami. W tej firmie nie istnieje pojecie nadgodzin chociaz wszyscy sa wrecz przymuszani do pracy po godzinach, w tej firmie nie istnieje zarzadzanie projektem poniewaz licza sie tylko sprytne 'zagrywki' i wkoncu w tej firmie nie istnieje prawo pracy rozumiane wg polskich przepisow - wielka porazka to jedyne co mozna powiedziec, strata czasu i tyle
1
mm 2016-02-09 18:57:42
Pieniądze zawsze na czas z końcem miesiąca, zarobki są niezłe, atmosfera fajna - chociaż podobno zależy, w jakim dziale - ja nie narzekam. Minusem są na pewno duże nadgodziny i zbyt duża ilość pracy rozłożona na zbyt małą ilość pracowników.
Geodeta 2016-03-05 21:03:33
Witam widziałem ostatnio że potrzebują geodety na podkarpaciu. Czy pracował tam ktoś na takim stanowisku, jak z atmosferą i godzinami pracy ponieważ zastanawiam się czy wysłać tam w ogóle CV. Z tego co czytałem wyżej to nie za ciekawie w tej firmie. Z góry dziękuje za odpowiedź.
Marcin 2016-03-13 13:21:04
HEHE, no to powodzenia Panowie.....ja po tym co przeczytałem będę omijał ''to'' coś szerokim łukiem......
1
nicky mi naj 2016-05-27 21:15:52
Tak sie sklada ze znam ta ekipe.sklad kest fajny ale jest ich malo imaja kupe roboty.w aldesie wszystko zalezy od zespolu.jedni sa ok np. Budowa s19 a drudzy nie bardzo np.budowa linii wn olsztyn.wszystko kwestia ludzi.
Jarek Sz. 2016-06-05 15:35:08
1500,00
Anders 2016-06-12 10:53:08
Owszem pojawia sie ogłoszenie za ogłoszeniem ale tylko dlatego że jest bardzo duza rotacja pracowników.przeciętnie w tej firmie pracownik wytrzymuje rok.tacy z 3 letnim stażem to wyjątki.wiązanie się z tą firmą na dłużej przy obecnym modelu zarządzania - nie polecam chyba że lubicie charowke.
1
sergio 2016-06-30 22:02:12
Czy możesz podać jakieś szczegóły?
Co konkretnie nie podobało się Tobie?
Jeszcze pracujesz w Aldesie?
Pytam ponieważ rozważam złożenie aplikacji.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Prosty chłopak 2016-07-05 23:12:34
Opinia z punktu widzenia inżyniera pracującego na budowie i w biurze:

Plusy/neutrale:

- Nie boją się wchodzić w duże tematy bo mają bogatego wujka w Hiszpanii, który w razie problemu sypnie groszem, właściwie to startują do każdego kontraktu powyżej pewnego pułapu kwotowego więc pracując dla A.można zapoznać się z dokumentacją lub nawet brać udział w realizacji ambitnych inwestycji.
- Zarobki dobre bo i pracy jest dużo, nadgodziny częste, można powiedzieć, że w A. trzeba być wojownikiem jednym daje to satysfakcję innych odstrasza.
- Socjal na 3+ trzeba trochę dopłacić do kart sportowej i medycznej, albo nie brać w ogóle jak nie są potrzebne.
- Nawiązując do wcześniejszych wypowiedzi na temat profesjonalizmu kadry zarządzającej. Czasami trafi się na kontrakcie jakiś pajac, ale jak są skargi to go usuwają, niektórzy są nieusuwalni rzecz jasna, ale z każdym można się jakoś dogadać.
- Podwykonawcom płacą jak wywiązują się z umowy i współpracują w razie problemów, nie spotkałem się z sytuacją, że ktoś przyszedł z pretensjami lub groźbami bo nie ma przelewu od 3 miesięcy, a w innych dużych firmach miałem nieprzyjemność takie sceny oglądać.
- Możliwość, a czasami przymus komunikacji po angielsku, dodam, że nie tylko o nadchodzących koncertach i wynikach ulubionej drużyny piłkarskiej, ale raczej solidy kawał języka branżowego.
- Firma przyjazna młodemu pracownikowi, chętnie uczą, pokazują procedury korporacyjne, idą na rękę ze studiami.
- Mała formalizacja pracy inżyniera w relacji do rozmiarów firmy, tabelki, raporty, zestawienia, rzadko, jeśli już to zasadne.
- Realna możliwość awansu, nie tak jak w innych dużych firmach, praca na stanowisku inżyniera budowy przez 10 lat bo nikogo nie znasz w zarządzie. W A. sprawdzasz się to jesteś nagradzany.

Minusy:
- Niektóre działy w firmie są za bardzo rozbudowane, co powoduje generowanie niepotrzebnych kosztów, a skoro są na nie gotowi, to mogliby np. dać więcej licencji Autocada na budowy.
- Niby duża firma, ale ciężko skołować samochód na wyjazd służbowy.
- Często spotykany brak odpowiedzialności na stanowiskach średniego i wyższego szczebla, jak coś się rozwali to błoto spływa na sam dół i łatać dziurę musi najczęściej zwykły inżynier.
- Dział kosztorysowania jeszcze do niedawna miał taki przerób jak w sortowni truskawek w Holandii, liczba tematów do wyceny na osobę była nierealna, ale powoli od tego odchodzą bo zauważyli, że zbyt dużo ludzi rezygnuje głównie z tego jednego powodu.
- Dziwne godziny pracy w na większości inwestycji i w biurze gdzie rządzą Hiszpanie.
- Na budowie częsta improwizacja, braki w procedurach i egzekwowaniu istniejących.

Firma na solidne 3+, jest sporo rzeczy do poprawy, ale ma potencjał.
4
prosta prawda 2016-07-15 23:16:44
Nie ma zadnego pitencjalu. Potencjal to byl kiedys
2
Bogumił Maś-Kefir 2016-09-15 08:33:35
Jak myślisz dlaczego ekipa z budowy linii WN Olsztyn jest uciążliwa dla innych. Kto jest tam największym negatywem w całej ekipie? Hey
lutek 2016-09-15 10:47:15
Hej, a wiecie czy niedługo też się pojawi jakieś ogłoszenie na senior java developer? Nie ukrywam, że dobrze by się było załapać, zwłaszcza, że oprócz benefitów socjalnych jest szansa na to, żeby zeby się jakieś premie do podstawy zarobków. Dobrze, że atmosfera dopisuje.
Zostaw swoją opinię o Aldesa Polska Services Sp. z o.o. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aldesa Polska Services Sp. z o.o.