brak logo

DKM Impresja

Łódź

Opinie o DKM Impresja

biedota 2011-04-03 17:47:51
To nie jest prawda. Ja jeszcze nie mam wszystkich pieniędzy za luty, a są ludzie, którzy za styczeń wszystkiego nie dostali.
kolo11 2011-04-03 19:52:37
oczywiście że to kłamstwo, ja tez nie mam wszystkich pieniędzy i rozważam możliwość walki o nie na drodze sądowej, banda oszustów !!
bulwers 2011-04-03 22:00:41
pieniędzy nie ma i nie będzie i nie ma co się łudzić, teraz pracujemy za darmo, skoro nie ma wypłaconej całej kasy za poprzednie miesiące to nie będzie kasy na nastepne, więc co da ta cała bulwersacja, skoro wszyscy jestesmy tego świadomi, że siedzimy tu za darmo, kto mądrzejszy to już dawno o tym wie.
madzik 2011-04-03 23:34:48
Mam wrażenie że przeczytałam opinie nieudaczników, totalnych nieudaczników którzy nawet etykiety zawodowej nie znają, m.in. mówisz źle o swojej Firmie - skoro jest zła a Ty jesteś dobrym handlowcem i tutaj pracujesz - widocznie nigdzie indziej Ciebie nie chcą, po wtóre sam sobie podcinasz gałąź na której siedzisz.
Zasada jest jedna - jak coś jest nie tak, to przejdź do innej Firmy i nie sraj na swoją byłą, to świadczy o Twojej małostkowości.
Ale przecież o tym nie wiecie, biedni, zastraszeni i nic nie mogący nieudacznicy!
anonim 2011-04-04 00:16:56
Popieram M !!! Na tym forum wieszacie psy, Firmy mają różne wyniki finansowe w okresach. Liczy się tendencja rynkowa vs produkty w palecie. Patrząc na wypowiedzi wnioskuje iż kilka ośób jest niezadowolonych, więc niech złożą wypowiedzenie skoro jest tragedia.

Uważam że Ci, którzy są niezadowoleni powinni się zwolnić i nie psuć sprzedaży,
Hehh, czemu tego nie zrobili wcześniej biedne bączki.
anonim 2011-04-04 08:52:02
O proszę zaczynamy rozmowy o moralności a ja myślę że obowiązuje inna zasada "za pracę należy się uczciwe wynagrodzenie a jak pracownik sie nie nadaje to sie go zwalnia", jesteście beznadziejni ze swoim moralizowaniem.
anonim 2011-04-04 15:46:23
Tutaj nie chodzi o moralność tylko o kulturę zawodową i pewne zasady. To że jedna strona się ich nie trzyma nie zwalnia to drugiej.

Zresztą cała ta Wasza gadanina to litania narzekań, oczernień i pobożnych życzeń do Świętego Mikołaja.
Weźcie się do roboty i róbcie to co do Was należy jak najlepiej potraficie.
Jak komuś nie odpowiada to droga wolna.
anonim 2011-04-04 15:53:50
a największą moralność to ma prezes, widać to szczególnie po wpisach powyżej he he he
anonim 2011-04-04 22:23:33
No własnie to weź się za robotę moralistko, chyba nie wiesz co to jest etyka zawodowa, takie opinie zawsze wystawiją osoby, które siedzą daleko od prawdziwego problemu, bo łatwiej jest gadać, gorzej zrobić. Znasz dobrze ludzi pracujących w tej firmie??? wątpie, to zajmij się lepiej sobą i swoją moralnością i nie pisz innym, że droga wolna, bo ciekawe kto wtedy zostanie w tej firmie jak pracownicy skorzystaja z tej okazji, jak będą się domagać zapłaty za swoją pracę. Zapewne wychodzisz z założenia, że można zatrudnic na ich miejsce nowych, oczywiscie, że można, ale kto ich nauczy pracy, pokarze co maja robić, ile czasu minie zanim się wdrożą i jak długo tu zostana jak sie zorientują, że pracuja za darmo??? Tu sa ludzie, którzy się znają na swojej pracy. W tym przypadku najbardziej etycznie byłoby gdyby ludzie udawali, że pracują, wtedy kiedy firma udaje, że płaci.
nostradamuska 2011-04-04 22:31:00
Nie lękajcie się idą w Impresji duże podwyżki płac. Wszystkim będzie żyło się dostatnio i lekko, a wypłaty będą płacone z dużym wyprzedzeniem.
aha jeszcze social nie do przejedzenia, opieka medyczna, bony

anonim 2011-04-05 11:00:06
Chyba uważasz się za człowieka niezastąpionego. Narzekasz na płatności i problemy ale dalej pracujesz, uważasz że nikt nie zrobi czegoś lepiej niż ty, ludzi wyszkoli, wdroży no pępek świata. Bez Ciebie hipokryto tej Firmy by nie było. Sam sobie przeczysz, pewnie klientom też co innego mowisz a co innego robisz.
Ciekawe jak tam realizcja planów u Ciebie.
calinek 2011-04-05 11:14:06
Pracuję w firmie X - chce za to kase
Nie płacą - pertraktuje lub idę do sądu lub składam wypowiedzenie
Dalej nie płacą - idę do sądu lub /.../
Podoba mi się - pracuję dalej
Nie podoba mi się - składam wypowiedzenie, zmieniam Firmę

Proszę macie rozwiązania.

Ludzie po co ta gadanina, co wy chcecie. Jesteście Panami (Paniami), swojego losu. Od Was zależy co będziecie robić i jak i gdzie.
Nie trzeba pracować dalej w Firmie żeby odzyskać kasę.
Rozwiązania macie wyżej.
No i już nikt nie powinien mieć problemu z wyborami :)

niepracująca tam 2011-04-05 14:11:04
Mówicie o moralności pracowników? Spójrzcie czy moralnym jest nie płacić za wykonaną pracę. Rozstałam się z firmą już a ostatnie wynagrodzenie za luty dostałam w ratach i to na początku kwietnia. Czy to jest moralne?
James Blood 2011-04-05 16:07:23
Masz rację to nie jest moralne a raczej nie fair, masz prawo zarządać odsetek nawet na drodze sądowej i już teraz powiem iż masz sprawę z góry wygraną.
Ale Twoje zachowanie mi się podoba.
Miałaś jakieś zarzuty do firmy, nie podobało Ci się etc..., złożyłaś wypowiedzenie i mam nadzieję iż znajdziesz uczciwą pracę.
Zachowałaś się dorośle i podziwiam.

Denerwują mnie tylko ludzie którzy narzekają, utyskują piorą brudy na forum a dalej tam pracują. Chyba tylko po to aby dalej narzekać.

Ktoś mądry dobrze napisał wyżej, mam na myśli kilka podanych rozwiązań.
Pozdrawiam
anonim 2011-04-06 21:46:14
Oj coś czuję, ze chyba Pan Prezes ma Obrońcę.. albo prędzej Obrończynię:D która wybiela Go na łamach gowork a tu każdy wie jak jest:) nie ma co tu już bronić ani Impresji ani Prezesa:D
Rambo 2011-04-07 12:00:38
Są jeszcze ludzie na świecie którym trzeba poświęcić cały dzień aby wytłumaczyć budowe gwoździa, konstrukcje cepa etc...
Ale i o pomoc socjalną łatwiej wtedy :)
angry 2011-04-12 18:32:07
Nikomu nie polecam pracy w tej firmie!!!!! To co najważniejsze czyli pensja jest niewypłacana! do tej pory oczekuję wynagrodzenia za styczeń i chyba sprawa skończy się w sądzie! OMIJAJCIE IMPRESJE!!!
anonim 2011-04-12 22:33:38
ale to jeszcze jacyś jelenie w ogóle tam pracują????
Ja mogę z czystym sumieniem polecić pracę w Impresji - jeśli ktoś chce zobaczyć jak NIE zarządzać firmą, jak BEZNADZIEJNIE przebiega komunikacja między fikcyjnymi działami i co najważniejsze... jak pracuje się za darmo!!!!!!
karmelka 2011-04-23 13:41:47
Impresjo oddawaj nasz pieniądze!!!!! Jak długo można oszukiwać, zwodzi i wyzyskiwać pracowników.
anonim 2011-04-24 10:49:59
Święta wśród pracowników Impresji smutne i biedne. Znów nie mają pieniędzy z wypłaty.
anonim 2011-05-03 21:34:39
Mnie nadal wiszą wynagrodzenie i za luty i za marzec... [usunięte przez moderatora]
marduk 2011-05-24 23:39:05
Firma od 2 lat jest źle zarządzana. Przedstawiciele, którzy budowali jej potęgę już dawno pracują w innych firmach. Aktualni mają bardzo ciężko. Szacunek dla wszystkich (byłych i obecnych).
oszukany 2011-06-05 15:09:52
Mam pytanie czy jest jakaś szansa, że impresja wypłaci w końcu zaległe pieniądze z przed paru miesięcy?!!
mpv 2011-06-06 11:05:17
Firma DKM IMPRESJA ma obecnie kłopoty finansowe. Nie wywiązuje się z umów. Obecnie jest taki bajzel, że szkoda gadać. Masa niezałatwionych spraw magazynowo-księgowych jeszcze sprzed 2 lat. Klienci znienacka otrzymują pisma windykacyjne za towar, który ODDALI 2 lata temu !!!
ah 2011-06-07 00:22:32
Szkoda bo firma, która prężnie działała ponad 11 lat została w ciągu roku rozłożona na łopatki. Kilku nowych "kreatywnych" dyrektorków i po firmie.
anonim 2011-06-09 15:43:54
[usunięte przez moderatora] próbuje dogadać sie z nimi od kilku miesięcy i nic z tego. Wiszą mi towar za który zapłaciłem pół roku temu. Dłużej nie czekam, zakładam sprawe w sądzie. przestrzegam wszystkie firmy które chcą nawiązać współpracę z DKM Impresją czy też już ich nową firmą DOMILLENIUM sp.z o.o.
adrian 2011-06-12 01:38:18
Przez 11 lat firma prężnie działała. Miała zadowolonych klientów i była potentatem na rynku. Pozytywnie rozpatrywała prośby o wymianę lub zwrot towaru. Wielu klientów miało to zagwarantowane w umowie. Przy aktualnych kłopotach finansowych Impresjii firma nie rozpatruje w/w wniosków i egzekwuje zapłatę za towar nawet jeśli klient miał prawo zwrotu lub wymiany.
człowiek 2011-06-23 00:17:02
To prawda, dzisiaj się zarabia największe pieniądze albo na rozwinięciu Firmy a później czerpaniu korzyści albo na położeniu Firmy i zastrzyku gotówki w związku z tym. Pan Prezes wie co robi..., i ma pieniążki..., ale nie na rozliczenie się z pracownikami. Jego "czarujące, gentelmeńskie" oblicze na niewiele się zda jeśli ktoś pracuje na cyfrach. Firma "Domillenium" zarejestrowana jest na obecnego dyrektora "Impresji"[usunięte przez moderatora]. Pan [usunięte przez moderatora] ma pieniążki na utrzymanie i rozwijanie nowej Firmy, ale na płace dla pracowników starej Impresji tłumaczy że nie ma i szuka naiwniaków którzy uwierzą iż dostaną zaległości po transakcji z Biedronką. Odradzam współprace z tymi Firmami
Ktoś 2011-06-24 16:40:52
Dzieki wszystkim współpracownikom za kilka lat pracy w miłej atmosferze. Pamiętajcie,to nie [usunięte przez moderatora] ani dyrektorzy tworzyli tą firmę,TYLKO MY PRACOWNICY!!! Pan Prezes [usunięte przez moderatora] i jego dyrekcja Hurtowni są ojcami upadku impresji. Wiec kto tu mówi o wybitnej intligencji prezesa i dyrekcji a raczej o zwykłym cwaniactwie.[usunięte przez moderatora]
anonim 2011-06-25 17:26:28
Jedyne co Impresja posiadała cennego to ludzie.
Zgrany zespół pracowników, handlowców i KR-ów mógł wiele zdziałać, [usunięte przez moderatora] . A tak lata ciężkiej pracy wielu ludzi poszły na marne. Wystarczyły 2 lata i \\\"fuzja\\\" z Dekor Plusem by rozpieprzyć wszystko w pył .
Not so funny 2011-06-28 13:26:41
Przykro mi ale nie :(
anonim 2011-06-28 13:28:14
Not so funny - 2011-06-28 13:26:41

Przykro mi ale nie :(

Mam pytanie czy jest jakaś szansa, że impresja wypłaci w końcu zaległe pieniądze z przed paru miesięcy?!!
anonim 2011-07-28 16:21:13
firma zaczyna wpadać w długi ja jestem przynajmniej jednym z wierzycieli któremu DKM jest winna pieniądze...znalezienie osoby która cokolwiek wie w tej firmie graniczy z cudem
????????? 2011-08-25 09:04:59
Czy jest jakaś szansa żeby jeszcze odzyskać swoje pieniądze?? [usunięte przez moderatora]
anonim 2011-08-30 14:12:14
Jako,że rozprawy w sądzie już teraz odbywają się zaocznie,jeśli chodzi o [usunięte przez moderatora],to pozostaje tylko po złożeniu pozwu uzbroić się w cierpliwość.Zależy to chyba od osoby,do której to trafi.Później już tylko nakaz upominawczy,dwa tygodnie ciszy-bo [usunięte przez moderatora] nie zapłaci oczywiście,dalej można kierować sprawę do komornika.Należy przy tym pamiętać o uprawomocnieniu się wyroku.Reszta pozostaje w gestii komornika.Jeśli dalej nic,bo komornik stwierdzi,że nie ma z czego zabrać,pozostaje fundusz gwarancyjny,który w przypadku małych kwot zwraca je w 100%.
jesteśmy już w sądzie 2011-09-01 22:02:10
A ja pozwałam już i Impresję i Domillenium do sądu! trzymajcie kciuki! pierwsze składanie zeznań już w październiku!!!!
Zachęcam wszystkich do tego kroku! napisanie i złożenie pozwu jest proste jak bułka z masłem!!!! I sąd nawet szybko się odzywa! Domillenium w ramach umowy o dzieło do cywilnego, Impresję w ramach umowy o pracę w ramach sądu pracy!!!
anonim 2011-09-05 00:12:40
a Domillenium umowa o pracę to sąd pracy rozumiem ?
kuzyn 2011-11-07 16:44:15
a impresja i domillenium jeszcze istnieją?
optymista 2011-12-08 16:49:00
spokojnie! już niedługo prezes i dekorplusowcy maja dostać przelew na 300.000 zł od firmy Kaem [usunięte przez moderatora] więc będzie na zaległe wypłaty dla pracowników!
ktoś 2011-12-19 12:32:46
Głupoty ludzie piszecie [usunięte przez moderatora] Łykacie wszystko co gdzieś usłyszycie i paplacie nieprawdę jak się o czymś nadaje to trzeba najpierw sprawdzić czy pokrywa się z prawdą a nie ploty siać!!!. [usunięte przez moderatora] Rozumiem za macie żal o to ze nie mieliście wypłacanych pensji ale trochę powagi. Z tego co wiem to spłacają pensję po trochu ja już mam spłacone więc jak się chce to można się dogadać!
ktoś 2011-12-29 21:13:47
ja raczej od wielu miesięcy kasy nie widziałem. jak masz układ to się ciesz bo nie każdy ma takie możliwości jak ty. i ciekawi mnie komu tak pieniądze spłaca? bo raczej byłym pracownikom nie bardzo, a szkoda bo niektórzy mieli i moja rodziny na utrzymaniu...
PRAWDOMÓWNY 2012-01-09 14:46:34
Darku, Marcinie - kochani dekorplusowcy, nie musicie dalej ciągnąć tej gry przeciwko zaangażowanym kiedyś i dbającym o firmę pracownikom. Taka wypowiedź jest kontynuacją braku szacunku dla ludzi, którzy dużo poświęcili dla tej firmy [usunięte przez moderatora] oraz świadczy o Waszym niezbyt wysokim poziomie kultury. Ciemnotę i kłamstwa możecie wciskać klientom, którzy może jeszcze dadzą się nabrać na ładne słówka i obietnice. Jasną sprawą jest, że Wy jako Nowy Zarząd dostajecie pieniądze:) - bo komu mielibyście je wypłacić:) - a co do osoby, która niby dokonała wpisu i pracuje w Impresji lub Domillenium 5 lat, to minęliście się trochę z prawdą - nie ma już ludzi, którzy tyle pracują w tej wspaniałej, nie wypłacającej pensji ani nie płacącej dostawcom firmie (z wyjątkiem jednej, która pracuje lat 10 i prawdopodobnie o tym pamięta). Wszyscy pozostali pracownicy odeszli, nie otrzymując wypłat za pół roku pracy. Do takiej grupy należę i nie życzę sobie, aby ktoś oskarżał mnie o sianie plotek. Jeśli to są plotki to zapraszam to przekazania zaległych mi wypłat na moje konto - jest wciąż aktualne. Dodam tylko, że po raz pierwszy wypowiadam się w tym miejscu na temat firmy Domillenium/Impresja. Pozdrawiam serdecznie Was kochani.
rozczarowany 2012-01-09 21:52:16
Zgadzam się z wypowiedzią \"Prawdomówny\" co to w ogóle znaczy \"dogadać się\" w sprawie wypłacenia pensji ? - myślałem, ze podstawą wypłaty pensji jest uwowa o prace i jej solidne wykonywanie. [usunięte przez moderatora]
mx5 2012-03-18 23:37:38
Szkoda firmy. Nie wiem czy jeszcze istnieje. Dawniej był to chyba potentat na rynku a dzisiaj bankrut. Szkoda.
Wet 2012-03-30 10:46:54
Wielki żal, że tak rozłożono fajną firmę.

A może jeszcze ktoś pamięta stare czasy, stara ekipę i stare produkty?
Pamięta ktoś gdy Impresja handlowała głównie tapetami, okleinami, dywanikami łazienkowymi, karniszami, listwami, klejami? Czy ktoś pamięta ludzi z biura: [usunięte przez moderatora]?
A koordynatorzy: [usunięte przez moderatora]?
A przedstawiciele? [usunięte przez moderatora] inni??

Wtedy w Impresji nawet małżeństwa się tworzyły :)

To była ekipa. Wtedy się "walczyło" z Galpexem, Sprzedawało kasetony z Marbetu i kleje z Henkla. Nowości tapet aż furczały, o stojaki na karnisze trwała bezustanna walka....

Jeden pomysł na [usunięte przez moderatora] welury i ślepy upór prezesa położył taka fajna firmę :(
ciekawy 2012-04-03 14:41:36
ta firma jeszcze istnieje?bo pogłoski chodzą, że to już koniec DKMu
expracownik 2014-11-12 14:18:44
Nowy pomysł na życie samego prezesa (usunięte przez administratora)
byly 2014-12-07 16:28:50
Czy ktoś jeszcze się sadzi z Impresja ?
putka 2015-01-31 21:51:57
W ogóle to moze jest opcja dostania się na staż w dkm impresja? ktoś słyszał coś o tym albo wie cokolwiek? bo ja to zaczynam myśleć, żeby jakoś urozmaicić swoje CV, bo mam wrażenie ze jest dosć słabe i właśnie wpadłem na pomysł zeby poszukać sobie i zaliczyć różnie staże w kilku miejscach. Także jak wiecie coś o stażach w dkm to mówcie
ola 2016-05-11 13:26:10
Ale co polecasz przeczytać @Max? Nie wiem w ogóle nie mogę firmy znaleźć w Internecie ;/ dobrze trafiłam, to firma zajmująca się wyposażeniem wnętrz?
Zostaw swoją opinię o DKM Impresja - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DKM Impresja