Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Welmax

Opinie o Welmax

Pracowałeś w firmie Welmax i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
marta - 2014-08-30 11:53:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak? jasne że wiem, to cieszę się, wielkie dzięki za info:) Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
WYZWOLONA - 2014-09-01 12:19:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie na Norwida to bajka 0 stresu ,zadnych podsluchow i naslochow.A koordynatorki to zajebiste o odczuciach ludzkich babki!!No i zarobki ludzkie.
zdjecie uzytkownika
bzdura - 2014-09-01 18:53:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [WYZWOLONA - 2014-09-01 12:19:02]:
taaaak, z pewnością niczego nie wymagają i za nic dużo płacą, a firma się utrzyma na rynku tylko dlatego, że sa fajne babki - bo przecież telemarketerzy są zdolni sami z siebie i nie trzeba ich wspomagać (np. poprzez odsłuchy rozmów...bo przecież wtedy wyłapuje się najwięcej błędów)...
zdjecie uzytkownika
czytająca - 2014-09-01 21:07:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak czytam czytam od pewnego czasu i sie przyglądam...Ludzie idą poprostu tam gdzie im lepiej nie rozumiem wiec wpisu wymienionego wyżej który zalatuje zazdrością:)ludzie wiedzą po co przychodza do takiej pracy i jaki jest cel ich pracy, nie uczy sie księdza modlić.
zdjecie uzytkownika
buwia - 2014-09-02 08:34:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z czytającą - każdy sam wybiera sobie miejsce pracy i szuka miejsca, gdzie lepiej zarobi i jest traktowany przyzwoicie. Jeśli ktoś podejmuje decyzję o zmianie firmy, to widocznie ma powody. Jeśli ma się doświadczenie w telemarketingu, to wiadomo jak z ludźmi rozmawiać i lepiej wie to telemarketer niż koordynator, który uważa się za wszechwiedzącego. Poza tym nie jest to praca, która wymaga ukończenia wyższych studiów, wystarczy więc umiejętność wyczucia drugiego człowieka i odrobina daru przekonywania. Jeśli ktoś pracuje i ma dobre wyniki, a firma dobrze prosperuje, to po co stresować ludzi ciągłymi odsłuchami? Pracownik zadowolony z zarobków i atmosfery z pewnością jest wydajniejszy i sam stara dać z siebie wszystko !
zdjecie uzytkownika
trampkarka - 2014-09-02 11:14:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [buwia - 2014-09-02 08:34:22]:
Buwia ,pięknie to ujelas.Pasazerowie z Tytanika w większości już poschodzili,no coz...orkiestra nadal gra,gra gra
zdjecie uzytkownika
ollores - 2014-09-04 18:03:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
znow usuneli wpisy......ojejka ale i tak zainteresowani sobie poczytali i posmiali,prawda boli!!!
zdjecie uzytkownika
marian - 2014-09-04 18:40:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w ogóle nie rozumiem po co wyciągacie tutaj jakieś prywatne sprawy co kto robi po pracy i jaki jest, no kurcze, nie powinno to Was w ogóle obchodzic, chyba, że sie z kimś przyjaźnicie to co innego, ale po wpisach wnioskuje coś innego. no sam zastanawiałem się nad pracą tutaj, ale z taką atmosferą to chyba podziękuje
zdjecie uzytkownika
magda m. - 2014-09-04 20:49:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nikt nie zostanie obsmarowany jeśli na to nie zasłużył.(usunięte przez administratora)Forum jest do wyrażania opini o pracy i jedni piszą ze firma jest taka i nie poleca inni ze poleca, krótka piłka.I nikt nikomu źle nie zyczy ale to że w welamaxie powoli nie ma kto pracować mówi samo za siebie, bo gdyby było tu dobrze nadal pracowała by masa ludzi.Chociaż za welmaxem i tak się nie nadąża niby potzrebują pracowników a sami zwalniają, a poza tym ktoś pytał na forum o firmy tele to ktoś odpowiedział, nikt sam od siebie nie pisze o innych firmach także czytamy ze zrozumieniem.
zdjecie uzytkownika
żyrafa - 2014-09-04 21:22:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Prawda jest taka, że z Welmaxu ludzie uciekają, przede wszystkim dlatego, że atmosfera nie jest ciekawa - ciągłe napięcie, nerwy, niezadowolenie ze strony kierownictwa. A jeśli ktoś dobrze pracuje i nie ma się do czego doczepić - to go zwalniają ! ( wydarzenia ostatnich dni... )
zdjecie uzytkownika
bzdura - 2014-09-06 20:57:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [magda m. - 2014-09-04 20:49:46]:
no właśnie, czytajmy ze zrozumieniem - piszesz, że ktoś pytał o pracę w tele - dokładnie pytanie było o kontakt konkretnie do Welmaxu, a nie o pracę na Norwida...piszmy po prostu posty w przeznaczonych do tego miejscach: o firmie na Norwida - na profilu tego Pracodawcy i tyle w tym temacie
zdjecie uzytkownika
lol - 2014-09-12 22:17:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie piszcie głupot, w dodatku z błędami ortograficznymi, to nie będzie usunięć. Ja tam nie wierzę, że ktoś tu coś usuwa, bo przecież kto by sobie bzdurami zawracał głowę, ale jeśli coś takiego ma miejsce - to wcale tego nie potępiam
zdjecie uzytkownika
xx - 2014-09-18 16:42:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
o rany, normalnie nie potrafisz interpretować człowieku....bardzo inteligentny, ambitny pracowniku cc....
zdjecie uzytkownika
kotrk - 2014-10-03 16:55:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakieś nowe opinie o nic macie? (usunięte przez administratora) a tak to tylko walka o wyniki jest, bo pewnie wysokie premie trzeba zorbić, załozenia, ma ktoś o tym informacje, zeby potwierdzić czy mam aktualne dane?
zdjecie uzytkownika
marian - 2014-11-21 14:25:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba nikt nie chce się tutaj wypowiadać, ale to można różnie zinterpretować, może wszystko jest w porządku i po prostu nie ma o czym pisać za bardzo? bo miały byś nowe przyjęcia jakiś czas temu, ale nie wiem na czym stanęło w końcu, bo nie widziałem tych ofert pracy, chyba były tylko przez krótki czas.
zdjecie uzytkownika
panna rybka - 2014-11-21 14:25:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bardzo myślę nad pójściem do pracy do Welmax, tym bardziej że mam jeszcze kilka innych ofert z innych firm, z jednej strony gdzieś tam usłyszałam że szukają pracowników a tu widze komentarze że zwalniają pracowników. to w końcu jak jest naprawdę i komu mam wierzyć? prosze o pomoc bo to pilna sprawa dla mnie
zdjecie uzytkownika
biker - 2014-12-05 17:42:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [panna rybka - 2014-11-21 14:25:53]:
wiesz co to wygląda prawdopodobnie tak , że nowe miejsca pracy tworzą się na tych starych właśnie stanowiskach ludzi którzy jednak nie podołali pracy tutaj. W tej chwili Welmax ma oferty dla przedstawicieli handlowych . To czego oczekują to: komunikatywności błyskotliwości zdolności organizacyjnych i samodyscypliny w działaniu prawa jazdy kat. B
zdjecie uzytkownika
loka - 2014-12-20 00:27:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A na jakim terenie poszukują tych przedstawicieli handlowych? tylko w poznaniu czy może na terenie całej polski, bo to by mnie interesowało. W sumie nigdy nie byłem przedstawicielem handlowym, ale nic nie szkodzi mi spróbować, do odważnych świat podobno należy. Dla mnie najważniejsze jest znaleźć teraz jakąkolwiek pracę :)
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2015-01-26 21:37:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [do ma - 2014-08-05 17:56:43]:
Czekam na taką prace.
jacektmobile@wp.pl
Napisz proszę....
zdjecie uzytkownika
czarna - 2015-03-11 20:36:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w Welmaxie jest zajebista, nie zamienilabym tej pracy na żadną inną. Super atmosfera, świetni ludzie. Polecam wszystkim :-D
zdjecie uzytkownika
moko - 2015-04-29 15:00:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co z oddziałem we Wrześni?
zdjecie uzytkownika
bubu - 2015-07-07 15:19:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
właśnie czy ktoś wie co z oddziałem we Wrześni
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2015-07-10 15:54:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma OK.
zdjecie uzytkownika
nela - 2015-07-21 23:53:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Welmax szuka teraz osób na stanowisko konsultanta, czyli standardowe call center jak mniemam. Oferują dogodne godziny pracy, wysokie zarobki oraz premię motywującą. Mile widziani emeryci, renciści, uczniowie oraz studenci. Praca jest na stałe lub okres wakacji. Jakieś krótkie i zwięzłe to ogłoszenie.
zdjecie uzytkownika
jesica - 2015-07-25 09:41:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Owszem można tu ładnie zarobić tylko trzeba spełnić sporo warunków a mianowicie chodzić na nadgodziny zazwyczaj są one obowiązkowe zrobić limit ktory ciągle podwyzszaja i miec odpowiednia skutecznosc i jesli spełniasz wszystkie te wymogi otrzymujesz premie:)dodatkowo musisz byc odporny na stresno i warto sie nie spóźnić (usunięte przez administratora) a ze cos się zmieniło no to ok:)
zdjecie uzytkownika
kapral - 2015-08-21 16:26:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O tym nie słyszałem, ale patrząc na ofertę, która moim zdaniem jest elastyczna, bo welmax mówi że na konsultanta telefonicznego zatrudni każdego, też emeryta, renciste czy studenta, to nie wiem czy trzeba spełniać tyle warunków. Poza tym dają wybór bo można podjąć pracę na stałe albo tylko na okres wakacji. Są dogodne godziny pracy i możliwa do zdobycia premia.
zdjecie uzytkownika
Inya - 2015-11-21 16:08:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chamstwo, prostactwo, prymiyw totalny, słownictwo jak z rynsztoka na porządku dziennym. Wciskanie ludziom kitu, celowe wprowadzanie w błąd.
zdjecie uzytkownika
zugs - 2015-11-21 19:34:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mógłbyś jednak jakoś szerze się do tego odnieść bo nie za bardzo wiem co masz na myśli. Z tą ofertą na konsultanta telefonicznego to akurat jest prawda. Bo widziałem takowe ogłoszenie, Nie potrzeba większego doświadczenia. Aczkolwiek zawsze mile widziane, no a zarobki są stałe plus jakaś premie podobno.
zdjecie uzytkownika
hlampciak - 2015-11-24 00:37:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No tak, tylko, że na stanowisku konksultanta nie spodziewaj się nie wiadomo czego. To co może Cię najgorszego spotkać to chyba rozmowa rekrutacyjna.
zdjecie uzytkownika
biker - 2015-11-26 14:15:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hlampciak - 2015-11-24 00:37:41]:
ale i tam moim zdaniem nie ma się czego bać, nie maglują, bo i stanowisko nie jest aż tak odpowiedzilane
zdjecie uzytkownika
jan - 2015-11-27 15:04:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie! Jak możecie w ogóle pracować dla tej firmy? Przecież oni żerują na starszych naiwnych ludziach i sprzedają im byle co za 10x większe pieniądze niż to warte! Nie wstyd wam? Ja pasuje, to nie dla mnie.
zdjecie uzytkownika
marta - 2015-11-27 15:43:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuję w tej firmie jakiś czas jest spoko . Polecam
zdjecie uzytkownika
jan - 2015-11-27 16:14:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Marta - czyli nie przeszkadza Ci, że jakaś babulka wyda oszczędności życia na "cudowną patelnie" zrobioną tak samo, z takich samych materiałów jak każdy inny, średniej jakości produkt z marketu?
Ja nie twierdzę, że tam się źle zarabia (na pewno dobrze, skoro te gary tyle kosztują) i że atmosfera jest kiepska, ale zastanawiam się czy pracownicy mają w ogóle sumienie robić to co robią...
zdjecie uzytkownika
898 - 2015-11-28 21:50:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Marta jest spoko? To super :) @Jan no praca jak praca, mają fajne oferty i dobre warunki zatrudnienia, słyszałem, że niezłe zarobki więc nie ma co robić afery
zdjecie uzytkownika
Jan - 2015-11-30 11:23:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@898 ja tu nie chcę robić afery - taki mamy klimat, że wszyscy ściemniają, naciągają i "oszukują" (biorę w cudzysłów, bo prawo pozwala na to), ale czemu akurat Ty chcesz to robić? Ja bym nie mógł tego robić, tak samo jak nie kradnę w sklepie (wykorzystując nieuwagę obsługi) tak samo nie okradam dziadków (wykorzystując ich nieuwagę i naiwność). Gdybym to jednak robił, to miałbym świadomość, że kiedyś jakiś wnuczek wybije mi wszystkie zęby patelnią, którą wcześniej wcisnąłem jego dziadkom.
zdjecie uzytkownika
rodzina - 2015-12-07 10:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca jak praca. Tylko zwalniają jak się dowiedzą, że w firmie (w dwóch różnych miejscowościach i na zupełnie różnych stanowiskach) pracują członkowie jednej rodziny. Oczywiście oficjalny powód to kiepskie wyniki - hahahaha. ŻAL!!!!
zdjecie uzytkownika
ytytt - 2015-12-09 00:51:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widziałem że nadal mają oferty pracy na kilka stanowisk, na przykład konstultanta telefonicznego albo asystenta/ asystentki zarządu z j. angielskim w Poznaniu
zdjecie uzytkownika
romek - 2016-01-18 13:11:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@zdunek a czym tak się denerwujesz? Na pewno praca jako Konsultant Telefoniczny jest stresująca, ale chyba nie aż tak bardzo, klienci zwykle są kulturalni z tego co widze.
zdjecie uzytkownika
wiki - 2016-01-21 17:05:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziś właśnie byłam ws pracy i z tego co wiem o co chodzi z tymi biednymi emerytami i porównania ze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] są nie na miejscu.Banki udzielające kredytów ,kasy pożyczkowe mają więcej naiwnych ,więc o czym mowa.W wysyłaniu zaproszeń,czy informacji o pokazach nie ma nic złego.Przecież my sami dokonujemy wyborów.A jeśli chodzi o pracę,to samemu trzeba się przekonać,szkoda,że umowy zlecenia,tylko składka zdrowotna,lecz w takim kraju mieszkamy.
zdjecie uzytkownika
bonik - 2016-01-21 18:14:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@romek, własnie widze ogłoszenie na to stanowisko, poszukują w Słupcy. Oferują dogodne godziny pracy, wysokie zarobki oraz premię motywującą. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-01-24 12:19:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma handlująca jak każda inna wszystko zależy od kultury handlowca.
ostatni rekrutuje niejaka Justyna co to za jedna!!!
Na spotkania handlowe zapraszają pary czy również pary jednakiej płci!!!
zdjecie uzytkownika
gratka - 2016-01-24 12:23:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@xxx nie rozumiem co Ci przeszkadza w zapraszaniu pary czy również pary jednakiej płci? W Słupcu oferują dogodne godziny pracy, wysokie zarobki oraz premię motywującą. Ciekawe tylko czy to nadal aktualna praca
zdjecie uzytkownika
uy7t65r4 - 2016-02-06 17:33:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jezeli pytasz @gratka o ogloszenie z oferta na stanowisko konsultanta tefelonicznego to jest ono nadal aktualne, ciekawe tylko ile wynosi ta premia o ktorej pisza
zdjecie uzytkownika
meleks - 2016-02-10 20:20:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ważne, że w ogóle jest zagwarantowana ta premia @uy7t65r4. Zobacz, że zatrudnienie tutaj mogą podjąć nawet studenci czy emeryci, więc są otwarcie na różne kategorie wiekowe.
zdjecie uzytkownika
Mihu - 2016-02-15 18:10:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No oczywiście, że są otwarci na różne kategorie wiekowe. Pewnie też dlatego, że praca na stanowisku konsultanta telefonicznego nie jest jakaś bardzo ciężka, no i zapewniają do tego elastyczne godziny pracy, więc studenci mogą pogodzić pracę ze studiami.
zdjecie uzytkownika
898 - 2016-03-20 21:17:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dla mnie najważniejsze jest to, żeby własnie te różnice wiekowe czy międzypokoleniowe były, dzieki temu mozna w rozsądny sposób zdobyć trochę doświadczenia
zdjecie uzytkownika
Way - 2016-04-04 11:30:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i właśnie jest tak jak mówisz 898 więc nie ma się za bardzo co nastawiać negatywnie, zmiany i różnice są potrzebne, ja je bardzo szanuje mimo wszystko
zdjecie uzytkownika
Zosia - 2016-04-29 23:26:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo elastyczne godziny od 8-16 a jak nie zaprosisz 18 par na dzień to do 18, co wcale nie jest takie proste. Dwie obowiązkowe soboty. Jak wciśniesz komuś zaproszenie to zwiększają limit miesięczny (340 par) o 10 albo wiecej par zależy od szefowej; jak nie zrobisz limitu tygodniowego 85 par to po pierwszym tygodniu jest ostrzeżenie, za drugi tydzień dodatkowe 10 par, trzeci tydzień plus 15 par, czwarty tydzień bez limitu plus 20 par. Ktoś ci powie że znajdzie sobie partnerkę, ma za daleko, jest za stary za młody i wyślesz zaproszenie, znów plus ileś do limitu miesięcznego.... A premia jest tylko jak zrobisz limit miesięczny.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Lubią ludzi którzy chcą dużo zarobić i nie chodzą w kratkę do pracy, czytaj: będą siedzieć w pracy od rana do wieczora i wszystkie soboty...
Pytania: Ile chcesz zarabiać, jakie masz wady, poprzednia praca. Czy chcesz tu pracować.
zdjecie uzytkownika
898 - 2016-05-04 13:48:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiesz co tak, elastyczne godziny owszem sa, ale masz też sporo racji że nie jest tak mega mega prosto, wiadomo że praca przedstawiciela handlowego jest zwykle dość trudna, ale też nie ma na co narzekać tak chyba od ręki, prawda?
zdjecie uzytkownika
eltoro - 2016-05-07 20:32:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Studentów nie przyjmują, ale godziny i tak są w miarę elastyczne

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Welmax!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Welmax
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert