Welmax

Poznań

Opinie o Welmax

buwia 2014-09-02 08:34:22
Zgadzam się z czytającą - każdy sam wybiera sobie miejsce pracy i szuka miejsca, gdzie lepiej zarobi i jest traktowany przyzwoicie. Jeśli ktoś podejmuje decyzję o zmianie firmy, to widocznie ma powody. Jeśli ma się doświadczenie w telemarketingu, to wiadomo jak z ludźmi rozmawiać i lepiej wie to telemarketer niż koordynator, który uważa się za wszechwiedzącego. Poza tym nie jest to praca, która wymaga ukończenia wyższych studiów, wystarczy więc umiejętność wyczucia drugiego człowieka i odrobina daru przekonywania. Jeśli ktoś pracuje i ma dobre wyniki, a firma dobrze prosperuje, to po co stresować ludzi ciągłymi odsłuchami? Pracownik zadowolony z zarobków i atmosfery z pewnością jest wydajniejszy i sam stara dać z siebie wszystko !
1
trampkarka 2014-09-02 11:14:31
Buwia ,pięknie to ujelas.Pasazerowie z Tytanika w większości już poschodzili,no coz...orkiestra nadal gra,gra gra
ollores 2014-09-04 18:03:03
znow usuneli wpisy......ojejka ale i tak zainteresowani sobie poczytali i posmiali,prawda boli!!!
2
marian 2014-09-04 18:40:33
w ogóle nie rozumiem po co wyciągacie tutaj jakieś prywatne sprawy co kto robi po pracy i jaki jest, no kurcze, nie powinno to Was w ogóle obchodzic, chyba, że sie z kimś przyjaźnicie to co innego, ale po wpisach wnioskuje coś innego. no sam zastanawiałem się nad pracą tutaj, ale z taką atmosferą to chyba podziękuje
magda m. 2014-09-04 20:49:46
Nikt nie zostanie obsmarowany jeśli na to nie zasłużył.(usunięte przez administratora)Forum jest do wyrażania opini o pracy i jedni piszą ze firma jest taka i nie poleca inni ze poleca, krótka piłka.I nikt nikomu źle nie zyczy ale to że w welamaxie powoli nie ma kto pracować mówi samo za siebie, bo gdyby było tu dobrze nadal pracowała by masa ludzi.Chociaż za welmaxem i tak się nie nadąża niby potzrebują pracowników a sami zwalniają, a poza tym ktoś pytał na forum o firmy tele to ktoś odpowiedział, nikt sam od siebie nie pisze o innych firmach także czytamy ze zrozumieniem.
1
żyrafa 2014-09-04 21:22:57
Prawda jest taka, że z Welmaxu ludzie uciekają, przede wszystkim dlatego, że atmosfera nie jest ciekawa - ciągłe napięcie, nerwy, niezadowolenie ze strony kierownictwa. A jeśli ktoś dobrze pracuje i nie ma się do czego doczepić - to go zwalniają ! ( wydarzenia ostatnich dni... )
6
bzdura 2014-09-06 20:57:42
no właśnie, czytajmy ze zrozumieniem - piszesz, że ktoś pytał o pracę w tele - dokładnie pytanie było o kontakt konkretnie do Welmaxu, a nie o pracę na Norwida...piszmy po prostu posty w przeznaczonych do tego miejscach: o firmie na Norwida - na profilu tego Pracodawcy i tyle w tym temacie
1
lol 2014-09-12 22:17:26
nie piszcie głupot, w dodatku z błędami ortograficznymi, to nie będzie usunięć. Ja tam nie wierzę, że ktoś tu coś usuwa, bo przecież kto by sobie bzdurami zawracał głowę, ale jeśli coś takiego ma miejsce - to wcale tego nie potępiam
1
kotrk 2014-10-03 16:55:45
jakieś nowe opinie o nic macie? (usunięte przez administratora) a tak to tylko walka o wyniki jest, bo pewnie wysokie premie trzeba zorbić, załozenia, ma ktoś o tym informacje, zeby potwierdzić czy mam aktualne dane?
marian 2014-11-21 14:25:32
chyba nikt nie chce się tutaj wypowiadać, ale to można różnie zinterpretować, może wszystko jest w porządku i po prostu nie ma o czym pisać za bardzo? bo miały byś nowe przyjęcia jakiś czas temu, ale nie wiem na czym stanęło w końcu, bo nie widziałem tych ofert pracy, chyba były tylko przez krótki czas.
panna rybka 2014-11-21 14:25:53
bardzo myślę nad pójściem do pracy do Welmax, tym bardziej że mam jeszcze kilka innych ofert z innych firm, z jednej strony gdzieś tam usłyszałam że szukają pracowników a tu widze komentarze że zwalniają pracowników. to w końcu jak jest naprawdę i komu mam wierzyć? prosze o pomoc bo to pilna sprawa dla mnie
biker 2014-12-05 17:42:24
wiesz co to wygląda prawdopodobnie tak , że nowe miejsca pracy tworzą się na tych starych właśnie stanowiskach ludzi którzy jednak nie podołali pracy tutaj. W tej chwili Welmax ma oferty dla przedstawicieli handlowych . To czego oczekują to: komunikatywności błyskotliwości zdolności organizacyjnych i samodyscypliny w działaniu prawa jazdy kat. B
loka 2014-12-20 00:19:04
A na jakim terenie poszukują tych przedstawicieli handlowych? tylko w poznaniu czy może na terenie całej polski, bo to by mnie interesowało. W sumie nigdy nie byłem przedstawicielem handlowym, ale nic nie szkodzi mi spróbować, do odważnych świat podobno należy. Dla mnie najważniejsze jest znaleźć teraz jakąkolwiek pracę :)
loka 2014-12-20 00:27:59
A na jakim terenie poszukują tych przedstawicieli handlowych? tylko w poznaniu czy może na terenie całej polski, bo to by mnie interesowało. W sumie nigdy nie byłem przedstawicielem handlowym, ale nic nie szkodzi mi spróbować, do odważnych świat podobno należy. Dla mnie najważniejsze jest znaleźć teraz jakąkolwiek pracę :)
1
Jacek 2015-01-26 21:37:48
Czekam na taką prace.
jacektmobile@wp.pl
Napisz proszę....
1
czarna 2015-03-11 20:36:21
Praca w Welmaxie jest zajebista, nie zamienilabym tej pracy na żadną inną. Super atmosfera, świetni ludzie. Polecam wszystkim :-D
moko 2015-04-29 15:00:18
a co z oddziałem we Wrześni?
bubu 2015-07-07 15:19:35
właśnie czy ktoś wie co z oddziałem we Wrześni
pracownica 2015-07-10 15:54:46
Firma OK.
nela 2015-07-21 23:53:47
Welmax szuka teraz osób na stanowisko konsultanta, czyli standardowe call center jak mniemam. Oferują dogodne godziny pracy, wysokie zarobki oraz premię motywującą. Mile widziani emeryci, renciści, uczniowie oraz studenci. Praca jest na stałe lub okres wakacji. Jakieś krótkie i zwięzłe to ogłoszenie.
jesica 2015-07-25 09:41:17
Owszem można tu ładnie zarobić tylko trzeba spełnić sporo warunków a mianowicie chodzić na nadgodziny zazwyczaj są one obowiązkowe zrobić limit ktory ciągle podwyzszaja i miec odpowiednia skutecznosc i jesli spełniasz wszystkie te wymogi otrzymujesz premie:)dodatkowo musisz byc odporny na stresno i warto sie nie spóźnić (usunięte przez administratora) a ze cos się zmieniło no to ok:)
kapral 2015-08-21 16:26:39
O tym nie słyszałem, ale patrząc na ofertę, która moim zdaniem jest elastyczna, bo welmax mówi że na konsultanta telefonicznego zatrudni każdego, też emeryta, renciste czy studenta, to nie wiem czy trzeba spełniać tyle warunków. Poza tym dają wybór bo można podjąć pracę na stałe albo tylko na okres wakacji. Są dogodne godziny pracy i możliwa do zdobycia premia.
zugs 2015-11-21 19:34:12
Mógłbyś jednak jakoś szerze się do tego odnieść bo nie za bardzo wiem co masz na myśli. Z tą ofertą na konsultanta telefonicznego to akurat jest prawda. Bo widziałem takowe ogłoszenie, Nie potrzeba większego doświadczenia. Aczkolwiek zawsze mile widziane, no a zarobki są stałe plus jakaś premie podobno.
hlampciak 2015-11-24 00:37:41
No tak, tylko, że na stanowisku konksultanta nie spodziewaj się nie wiadomo czego. To co może Cię najgorszego spotkać to chyba rozmowa rekrutacyjna.
biker 2015-11-26 14:15:52
ale i tam moim zdaniem nie ma się czego bać, nie maglują, bo i stanowisko nie jest aż tak odpowiedzilane
marta 2015-11-27 15:43:55
Ja pracuję w tej firmie jakiś czas jest spoko . Polecam
898 2015-11-28 21:50:12
@Marta jest spoko? To super :) @Jan no praca jak praca, mają fajne oferty i dobre warunki zatrudnienia, słyszałem, że niezłe zarobki więc nie ma co robić afery
ytytt 2015-12-09 00:51:28
widziałem że nadal mają oferty pracy na kilka stanowisk, na przykład konstultanta telefonicznego albo asystenta/ asystentki zarządu z j. angielskim w Poznaniu
romek 2016-01-18 13:11:14
@zdunek a czym tak się denerwujesz? Na pewno praca jako Konsultant Telefoniczny jest stresująca, ale chyba nie aż tak bardzo, klienci zwykle są kulturalni z tego co widze.
wiki 2016-01-21 17:05:38
Dziś właśnie byłam ws pracy i z tego co wiem o co chodzi z tymi biednymi emerytami i porównania ze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] są nie na miejscu.Banki udzielające kredytów ,kasy pożyczkowe mają więcej naiwnych ,więc o czym mowa.W wysyłaniu zaproszeń,czy informacji o pokazach nie ma nic złego.Przecież my sami dokonujemy wyborów.A jeśli chodzi o pracę,to samemu trzeba się przekonać,szkoda,że umowy zlecenia,tylko składka zdrowotna,lecz w takim kraju mieszkamy.
bonik 2016-01-21 18:14:14
@romek, własnie widze ogłoszenie na to stanowisko, poszukują w Słupcy. Oferują dogodne godziny pracy, wysokie zarobki oraz premię motywującą. Pozdrawiam.
xxx 2016-01-24 12:19:31
Firma handlująca jak każda inna wszystko zależy od kultury handlowca.
ostatni rekrutuje niejaka Justyna co to za jedna!!!
Na spotkania handlowe zapraszają pary czy również pary jednakiej płci!!!
gratka 2016-01-24 12:23:35
@xxx nie rozumiem co Ci przeszkadza w zapraszaniu pary czy również pary jednakiej płci? W Słupcu oferują dogodne godziny pracy, wysokie zarobki oraz premię motywującą. Ciekawe tylko czy to nadal aktualna praca
uy7t65r4 2016-02-06 17:33:37
jezeli pytasz @gratka o ogloszenie z oferta na stanowisko konsultanta tefelonicznego to jest ono nadal aktualne, ciekawe tylko ile wynosi ta premia o ktorej pisza
meleks 2016-02-10 20:20:15
Ważne, że w ogóle jest zagwarantowana ta premia @uy7t65r4. Zobacz, że zatrudnienie tutaj mogą podjąć nawet studenci czy emeryci, więc są otwarcie na różne kategorie wiekowe.
Mihu 2016-02-15 18:10:30
No oczywiście, że są otwarci na różne kategorie wiekowe. Pewnie też dlatego, że praca na stanowisku konsultanta telefonicznego nie jest jakaś bardzo ciężka, no i zapewniają do tego elastyczne godziny pracy, więc studenci mogą pogodzić pracę ze studiami.
898 2016-03-20 21:17:53
Dla mnie najważniejsze jest to, żeby własnie te różnice wiekowe czy międzypokoleniowe były, dzieki temu mozna w rozsądny sposób zdobyć trochę doświadczenia
Way 2016-04-04 11:30:46
No i właśnie jest tak jak mówisz 898 więc nie ma się za bardzo co nastawiać negatywnie, zmiany i różnice są potrzebne, ja je bardzo szanuje mimo wszystko
898 2016-05-04 13:48:00
Wiesz co tak, elastyczne godziny owszem sa, ale masz też sporo racji że nie jest tak mega mega prosto, wiadomo że praca przedstawiciela handlowego jest zwykle dość trudna, ale też nie ma na co narzekać tak chyba od ręki, prawda?
eltoro 2016-05-07 20:32:12
Studentów nie przyjmują, ale godziny i tak są w miarę elastyczne
romek 2016-06-15 23:15:25
O rany to skoro dają ponad 3 tysięcy złotych, to jest to przecież stawka bardzo dobra, bo o takie zarobki jest trudno.
1
Panna Anna 2016-06-22 07:14:38
Szkoda ze nie ma nigdzie info o ofertach pracy. Firma wyglada ciekawie ale powinni zainwestować w marketing bo ciezko znaleźć info na ich temat a strona czesto nie działa :( jak ktos bedzie widział gdzies aktualne oferty pracy to dajcie znać !
wedrf 2016-06-22 10:43:18
@Panna Anna wiesz co jest teraz oferta na stanowisko szwaczki w Poznaniu wymagane jest tutaj doświadczenie w szyciu maszynowym i umiejętność szycia, - sprawność manualna, - rzetelne i profesjonalne podejście do szycia, - umiejętność pracy w zespole..
df 2016-06-23 19:30:16
no wiesz co to teraz jedyne ogloszenie od nich w sumie napisali ze oferuja pracę w stabilnej firmie, - pracę w pełnym wymiarze godzin w ramach umowy o pracę, - miłą atmosferę, - atrakcyjne wynagrodzenie tylko ciekawa jestem ile wynosi takie wyangrodznie
emi 2016-06-24 09:15:37
Widzę, że zorganizowanie imprezy budzi wielkie emocje @koleżanka a poza tym to można od was uzyskać info np. na temat rodzaju umowy na stanowisku szwaczki? Będę wdzięczna za szczere odp
qwert 2016-06-24 10:22:07
Cóż za bzdury . Było super . Droga Koleżanko chyba byłyśmy na innej imprezie. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny z oddziału :-)
zuzka 2016-06-24 13:06:12
@emi może najlepiej iść po prostu na rozmowę o pracę i się na niej wszystkiego dowiedzieć? To bezpieczne rozwiązanie :)
1
karq 2016-07-09 12:46:33
@emi - masz info - okolice Ostrołęki, doświadczenie w szyciu maszynowym i umiejętność szycia musisz mieć, umowa o pracę
Ania83 2016-07-18 12:36:10
Mi pasowała praca w Welmaxie, teraz opiekuje się dzieckiem, ale na pewno wrócę.
romek 2016-07-18 13:53:34
czyli jest u nich taki typowy urlop macierzyński na to wychodzi, zgadza się?
Zostaw swoją opinię o Welmax - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Welmax