Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Interesujący profil? Udostępnij!

Profil firmy: Welmax


Oceniono 233 razy
Otrzymuj powiadomienia
Obserwuje: 37 osób
zdjecie uzytkownika
dryjerpiotr@wp.pl - 2014-02-26 20:13:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
brak szczegolow do obslugi odkurzacza welmax claner.bardzo by mi sie przydaly takie informacje
zdjecie uzytkownika
Czarna - 2014-03-06 15:04:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w firmie Welmax od kilku lat. Jest to praca rozwojowa, ambitna, dająca możliwość awansu, dodatkowo firma organizuje bardzo wartościowe, na wysokim poziomie warsztaty szkoleniowe. Sama dałam się "naciągnąć" na pościel dla mojej babci... Do teraz pod żadną inną nie chce spać. Welmax do praca dla młodych i ambitnych ludzi, którzy lubią kontakt z klientem. W necie pisze się tylko o opiniach niezadowolonych osób, a ilu jest tych zadowolonych? Setki tysięcy. Z niektórymi do dnia dzisiejszego mam kontakt. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
dafne - 2014-03-09 16:20:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tylko, że jakoś sami Ci zadowoleni klienci rzadko się "ujawniają", stąd te negatywne opinie. Przy sprzedaży trzeba tych zadowolonych namawiać do wypowiadania się w internecie
zdjecie uzytkownika
Bob - 2014-03-20 14:18:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jestem zadowolonym klientem.
zdjecie uzytkownika
mikołaj - 2014-03-23 23:41:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bob, to może napiszesz w jaki sposób Welmax Cię tak zadowoliło, co dokładnie miałes z nimi wspólnego?
zdjecie uzytkownika
Monika z Welmax - 2014-03-27 18:24:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy to nie powinno być forum dla pracowników i o pracy, a nie o klientach? Klientów zapraszamy na Facebooka Zdrowy Wybór.
zdjecie uzytkownika
owoc - 2014-03-31 19:24:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam! masakra, rzeźnia... stres, niewiedza, ciągle zmiany, nic nie wnoszące zmiany, a pogarszające sytuacje! ludzie dajcie sobie spokój z ta "super" firmą. nie liżesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie masz dobrego pokazu; nie kapujesz, nie masz normy... szefowa nie zna poprawnej polszczyzny. managerowie niewykwalifikowani. s (usunięte przez administratora)niby pracujesz po 8h, nagle zostajesz 9 lub 10 nawet. wieczne nadgodziny za jedyne 6zł. o wolne trzeba się prosić, a nawet lepiej zadzwonić danego dnia (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Welmax - 2014-04-01 10:25:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [owoc - 2014-03-31 19:24:01]:
Może napiszesz coś więcej - w jakim mieście, z kim? Jeśli pracownicy nie zgłaszają nieprawidłowości nie ma szans na zmianę...
zdjecie uzytkownika
owoc - 2014-04-09 00:26:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Welmax - 2014-04-01 10:25:48]:
we wrzesni i w slupcy.
zdjecie uzytkownika
Welmax - 2014-04-09 10:47:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ok, informacja przekazana dalej. Będziemy monitorować i kontrolować, jeśli sytuacja jest chociaż w części taka, jak opisałeś. Szkoda tylko, że nie zgłosiłeś tego wewnątrz firmy, a piszesz o tym publicznie, ale oczywiście Twój wybór. Jeszcze raz dziękuję za zwrócenie uwagi - nie mamy możliwości kontrolowania dokładnie wszystkich pracowników i tego typu sygnały są dla nas bardzo ważne.
zdjecie uzytkownika
LOUI - 2014-04-12 13:41:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A pracuje tam jeszcze maskotka zakładów mięsnych ??marta czy jak jej tam bylo:P
zdjecie uzytkownika
John - 2014-04-14 17:26:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć wszystkim wypalonym! Tworzymy zespół handlowy w innej biznesowej branży, Jeśli masz żyłkę handlową i chcesz pracować w rozwojowej b2b branży (nie z emerytami)to pozostaw kilka słów o sobie!Oddzwonimy na pewno. Warto rozmawiać!(:- Prześlij cv apli2014@vp.pl
zdjecie uzytkownika
Mała - 2014-04-14 21:36:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie idźcie do pracy do welmaxu. Pracowałam tam to jest masakra. Tyle godzin za marną kasę.Praca nie rozwojowa, bez perspektyw. Każdy na każdego donosi. Menedżerka sama nie umiała zapraszać osób na durne pokazy tylko donosiła na innych i była wredna to awansowała.Podobno dmuchała we worek żeby odreagować złość. Premie zależne od czerwonych pokazów, których nie idzie zweryfikować. Oczywiście najlepsze pokazy i premie miały zawsze koleżanki menadżerki. Jak spóźnicie się do pracy to musieliście czekać pół godziny na dworze nawet jak był mróz. Oczywiście po firmie krążyły listy z osobami które już były na pokazach, a o których kierowniczka nic nie wiedziała. Oczywiście osoby uprzywilejowane spisywały osoby z list żeby mięć więcej osób od innych. Także takie osoby dostawały najlepsze pokazy , które dobrze się dzwoni. Nowi lub osoby , które nie miały przywilejów dzwoniły najgorsze. Człowiekowi aż gardło się zdzierało i jeszcze cie wyzywali. Traktowali cie jak śmiecia. Większość osób nie w wytrzymywało psychicznie. Nie które nawet do psychiatry trafiły.
zdjecie uzytkownika
były pracownik Welmaxu - 2014-04-17 14:07:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się w 100% z Małą. Ta "firma" to istny cyrk!
Totalny brak wiedzy osób "rządzących", bo jakie oni stanowisko zajmują to tajemnica wielka jest (tylko część przedstawiła się po czasie, ale tylko z imienia). W tej firmie w ogóle wszystko jest tajemnicą! Zakaz rozmów z osobami z działu obok, zakaz wykonywania tel. czy pisania maili do osób spoza działu. Gdy zacząłem pracę nie było tak powszechnego "oprowadzenia" po firmie i przedstawienia mnie innym pracownikom. O nie! Zamiast tego było: z tym nir rozmawiał, tu nie chodź itp. Nawet nie znałem pełnej oferty firmy! Nie to, że nie chciałem (bo w moim zawodzie to podstawa), ale usłyszałem, że nie jest mi to potrzebne...Chyba 3 mce starałem się wybrać na pokaz, w końcu się udało, ale i tak dostałem burę od szanownych przełożonych za to, że po pokazie śmiałem rozmawiać z handlowce. Ktoś kto tam nie pracował w tej firmie nie uwierzy, że takie rzeczy mogą dziać się w firmach!
Poza tym wieczne gnojenie pracowników, wyzwiska, kłamstwa (np. szanowna Pani Marta mówi do mnie zrób to, po czym za pół godziny krzyczy, czemu to robię, przecież ona mówiła co innego!). I tak dzień w dzień. Normą jest praca po godzinach (oczywiście niepłatna), wykorzystywanie swojego prywatnego samochodu w celach służbowych. No i totalny brak wiedzy tych niby "przełożonych", nie znają podstawowych zagadnień i praw z dziedziny, w której się wypowiadają. Aż człowieka skręca słuchając tych ich wypocin.
Dodam jeszcze, że pracowałem w tzw. centrali na Wieruszowskiej (nie telemarketing), zwolniłem się sam po kilku miesiącach, nie mając jeszcze innej oferty pracy. Ale tam po prostu nie dało się w miarę normalnie funkcjonować. Z resztą ja nie byłem jedyny, kilka innych osób również same się zwolniły, bo w takim cyrku, dodatkowo z takimi przekleństwami w naszą stronę nie dało się pracować!
Obecnie moja umowa pracy (która notabene ma 4 strony, zapisane małą czcionką) jest u prawnika. Wiem już, że nie zostawię tak tego tematu. Traktowanie pracownika to jedno, ale to, jak traktuję się w Welmaxie klienta woła o pomstę do nieba.
Tak więc, Pani Marto, do zobaczenia w sądzie :)
zdjecie uzytkownika
Welmax - 2014-04-17 17:24:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zapraszam do wystąpienia pod imieniem i nazwiskiem to się z wami skontaktujemy po potwierdzeniu, że naprawdę u nas pracowaliście. Zależy nam, żeby było coraz lepiej i żeby pracownicy byli zadowoleni, ale jeśli nikt niczego nie zgłasza, tylko prywatnie wylewa żale na forum, to trochę ciężko się to załatwia...
zdjecie uzytkownika
były pracownik Welmaxu - 2014-04-17 18:25:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
skontaktujecie się? A przepraszam bardzo w jakim celu??? Na kontakt ze mną mieliście kilka miesięcy, kiedy tam pracowałem. A wtedy, zgłaszając wszystkie powyższe uwagi słyszałem jedynie, że jestem idiotą.
Moje pełne imię i nazwisko poznacie na sali sądowej. Również i sąd potwierdzi czy pracowałem w "szanownym" Welmaxie. Zrobię wszystko co w mojej mocy, aby na rozprawę zaprosić i wszystkie ogólnopolskie media. A wówczas nie będzie już wątpliwości czy wszystkie opinie (poza tymi moderowanymi, wypisywanymi zapewne przez agencję dbającą o wizerunek firmy) są prawdziwe.

P.S. Kąśliwe pozdrowienia dla pana Wojciecha.
zdjecie uzytkownika
Olaf - 2014-04-18 10:56:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Brawo, nareszcie ktoś odważył się rozprawić z tą bandą oszustów. Powodzenia.
Może znajdą się inni naśladowcy.
zdjecie uzytkownika
wSzoku - 2014-04-22 09:06:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wam zależy żeby było coraz lepiej? Śmiech na sali.. Nowa władza, nowe zasady, będzie lepiej, działjmy razem, bez Was (pracowników) nic nie zrobimy.. jednego dnia brak limitu, drugiego inna śpiewka. a nowa kadra szkoleniowa tylko na d...e siedzi i nic nie robi, zero zaangażowania, jakiegokolwiek działania, tylko wymagają kreatywności od nas. My zapieprzamy a oni sobie przyslugują całe działanie. w niczym nie pomagają, tylko Ci mówią, że nie w te stronę idziesz. Brak słów. zamiast zacząć od umowy o pracę, to głupotami się zajmują!! Trenerzy śmiechu warci.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-04-22 10:02:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [wSzoku - 2014-04-22 09:06:11]:
Witam, to co ostatnio się piszę to niestety prawda, ktoś kto pracował to wie, że nawet był i jest zakaz rozmowy z koleżanką z innego działu, tylko węszenie i spiski zresztą pani dyrektor swoję pomysły przedstawia p. Wojtkowi jako pracownika a pracownika jako swoje bo zawsze sa sużo lepsze, brak frekwencji na pokazach -dobra robota......
zdjecie uzytkownika
cichy pracownik - 2014-04-22 21:23:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja pracuję kilka lat w welmaxie w Poznaniu, jestem zadowolona. Wymagająca Violka, świetni koordydatorzy, praca na duży +. Patryk wymaga ale i pomaga. Polecam Welmax (usunięte przez administratora) Poznań
zdjecie uzytkownika
kornel - 2014-04-22 21:40:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam. tez pracuję w poznaniu :) czasami jest ciężko, jak dzwonię jakieś głó...no szlak mnie trafia,ale kadra motywuje, pracuje, doradza, czasami jestem w szoku JAKIE MA POMYSŁY... ale co, to działa... ja pracuje, pani V. zadowolona miła wypłata na konto wpływa. DAJ COŚ OD SIEBIE TO I WELMAX TO DOCENI, W ŻYCIU NIE ma nic za darmo!!! Call Center to nie łatwy kawałek chleba.. Powodzenia drodzy pracownicy!~
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-03-17
Żródło: nuzle.pl
Słupca
(Wielkopolskie)
Firma Welmax zatrudni Konsultantów Telefonicznych. Oferujemy :-pensje podstawowa + premię-dogodne godz. pracy-miłą atmosferęOd kandydatów oczekujemy:-poprawnej dykcji-podstawowej obsługi komputera-zaangażowania.Miejsce pracy : Słupca, Pl. Wolności 1
zdjecie uzytkownika
Em - 2014-04-23 00:53:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w call center to jedna z najbardziej pospolitych prac, jakie mogą być, ale potrzeba całkiem konkretnych umiejętności sprzedażowych - jak macie dobre stopnie prowizyjne to tylko pozazdrościć.
zdjecie uzytkownika
GRATULUJE - 2014-04-23 09:04:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [cichy pracownik - 2014-04-22 21:23:37]:
Gratuluje i zazdroszczę, że w Poznaniu jakoś to wszystko funkcjonuje.. Gdybyście teraz trafili do Wrześni, nie mielibyście takiego zdania, to co się ostatnio dzieje - masakra.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-04-23 19:30:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przecież oddziału w Poznaniu już nie ma. Co za ściema
zdjecie uzytkownika
Tik - 2014-04-24 01:04:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A od jak dawna stamtąd się ewakuowali, bo ja żadnej informacji o tym nie słyszałem - tym bardziej jestem zdziwiony.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Welmax
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x