brak logo

4Corp LTD

Warszawa

Opinie o 4Corp LTD

MarBart 2016-03-18 12:53:43
wszystko od 19 lutego 2016 musi być opodatkowane VAT itd wiec bez obaw. klienci firmowi dostają nawet faktury od partnera
Borek 2016-03-18 13:00:16
Widzę że konkurencja nie śpi :) w warszawie wszystko super. nie wiem jak inne miasta bo jezdze tutaj ale słyszałem od chłopaków że w Poznaniu ukradli jeden samochód i ktoś łańcuchem rozbił pół auta i wcale się nie dziwię bo sam bym z tamąd uciekał jak takie problemy są. W warszawie naprwdę jest super
polak 2016-03-21 23:06:17
Super opisane tak jest znaczy było nie długo artykul w gazecie pPoznanskiej po prostu czysta prawda inteligentnie opisana !
Montergo 2016-03-24 14:30:06
Ja zawsze dostaje wszystko na czas i kilka razy otrzymałem premie przekraczając 3100 złotych.
Jest tak że teraz jak robie ponad 90 kursów w tygodniu co w wawie nie jest problemem to dostaje jeszcze premie po 100zł tygodniowo co mięsięcznie daje mi 400zł. Jak ktoś tu rozbije samochód to oczywiście może mieć naliczoną karę ale trudno żeby firma płaciła za to że zniżki traci na autkach.
Mi tu wszystko odpowiada a ludzie gali beda gadac a i jeszcze sie taki nie urodzil co każdemu dogodził zwłaszcza Polakom
rickh 2016-03-25 05:42:58
Z tym mega niskim spalaniem to bym nie przesadzał. Uruchamiasz na elektrycznym i następnie auto przechodzi na silnik benzynowy. Do czasu rozgrzania idzie tylko benzyna. W trasie tylko benzyna wspomagana czasowo przy wyprzedzaniu elektrycznym.
lukasz 2016-04-20 15:59:08
...a jak jeśli chodzi o sposób zatrudnienia(umowa, zlecenie czy jeszcze coś innego?)no i jak kształtują się zarobki w Krakowie. Pytam bo mam jutro rozmowę i nie wiem czy iść. Pozdrawiam
lukasz 2016-04-20 16:17:56
...a jak jeśli chodzi o sposób zatrudnienia(umowa, zlecenie czy jeszcze coś innego?)no i jak kształtują się zarobki w Krakowie. Pytam bo mam jutro rozmowę i nie wiem czy iść. Pozdrawiam
TataMarcina 2016-04-20 17:05:54
lukasz na którą godzine masz rozmowe?też do mnie dzwonili,wiesz coś więcej niż zostało napisane na forum?
lukasz 2016-04-20 18:26:07
...na 11.30 na Mogilskiej. Nic więcej nie wiem.
lukasz 2016-04-20 18:46:27
czemu odradzasz współpracę z nimi?
lex 2016-04-27 19:38:10
Hej są tu jeszcze obecni kierowcy zatrudnieni przez 4corp w Warszawie? Rozumiem, że wszyscy macie działalność i samodzielnie opłacacie składki na ubezpieczenie + podatki - bo umowa obarcza tym kierowcę. Jak w przypadku kontroli ze strony policji? Nie stresuje Was, że może wsiąść ktoś z US?
witalik 2016-05-11 08:17:54
Miałem iść na rozmowę ale przeczytałem tu opinie i nie poszedłem. Proszę powiedzieć czy naprawde warto tam udać się?? (Kraków) Czy to są prawdziwe zarobki? czy taka praca jest legalna i mi nie grozi jakaś kara z US???
7
Marat.... 2016-05-11 14:07:57
hahaha i pewnie udzielasz szkolen albo jestes kierownikiem zmiany skoro tak chwalisz . Jezdzilem tam tydzien wiec wiem na czym polega ta praca choc uwielbiam jezdzic to nigdy w zyciu bym tam nie wrocil ze wzgledu na stres ( usunięte przez administratora ). nie pozdrawiam
lukrecja mak nil 2016-05-15 22:01:48
Witam wszystkich w temacie.Mam pytanko czy,4W Drive Limited ma jakieś wspólne pochodzenie z 4corp ??? Pytam bo mam spotkanie w Krakowie i nie bardzo wiem czy opłaca mi się tam iść.Dzięki z góry za odpowiedz.
yo ordenador 2016-05-15 22:13:48

Nie jestem robotem
1
witalik 2016-05-16 18:47:13
Czy ktoś normalnie może opisać jak wygląda współpraca? czy jest umowa? jaka gwarancja? według czego naliczana kasa? czy naprawde nowe auta? kaucja? dyspozyjność? zarobek miesięczny?
Roman 2016-06-03 17:44:24
Ostatnio byłem na rekrutacji. Postanowiłem podpisać z nimi umowę. Zapowiada się dobrze. Zobaczymy czy będzie tak faktycznie.
Krzysztof 2016-06-06 20:41:03
Jestem Pracownikiem w firmie Forcorp już 3 miesiąc. Wypłata się zgadza. System pracy 12/24. Zawsze mogę liczyć na pomoc. Czasami trudno dodzwonić się do kierownika zmiany ale wtedy zawsze dzwonię do biura i jest ok. Samochody małe ale sprawne. Zawsze zatankowane. Za zjazd na serwis pracodawca mi płaci. Super sprawa. Jeśli komuś chce się pracować to Polecam! Jeśli komuś chce się obijać i oszukiwać nie ma co.
Tom 2016-06-13 18:49:51
Jestem kierowcą Forcorpu. Nie mam działalności. Z tego co wiem to chyba nikt z kierowców nie ma własnej działalności. Pracuję już 4 miesiące. Miesiąc temu podpisałem umowę o pracę. Wcześniej miałem jakąś inną umowę ale bez konieczności własnej działalności. Wydaje mi się że cały czas jest tak samo. Pracodawcę polecam. Czasami ciężko się dodzwonić do kierownika zmiany ale zawsze oddzwania.
Roman 2016-06-13 19:02:29
a pozdrawiam ekipę z Warszawy :) dobrze się pracuje i do tego kasa jest bardzo ok.
Aro 2016-07-12 12:42:36
Same obietnice i problemy nie polecam, pracowałem tam chwile i żałuje bardzo, teraz za to płacę
6
UberMen 2016-07-12 20:43:28
Nie polecam nikomu...jeżeli idziecie do tej firmy przygotujcie sie na opowiadanie bajek na spotkaniu o pracę....dosłownie.Na koniec was wdymają na kasę i tyle...pracowałem ponad 4mieś. I żałuję że od samego początku nie sprawdziłem podobnych ofert które są o wiele lepsze.
4
Warszawiak 2016-07-12 20:52:56
Powiem tak jeżeli ktoś w tych wypowiedziach jest zadowolony z pracy w tej firmie nie ma kompletnie pojęcia ze moze robić to samo i zarabiać dużo więcej.Ja sie zwolniłem oszukali mnie na ostatniej wypłacie mimo ze przepracowalem cały mieś. Teraz mam auto pod domem jeżdżę kiedy chce i zarabiam wiecej.
4
Pedro 2016-07-17 13:25:31
Drodzy czytelnicy forum. Mam dla was jedną radę- nie dajcie się namówić na pracę w tej firmie. Pracowałem tam 3 miesiące. Ok, sama praca w porządku, bo chodzi o jeżdżenie samochodem. Ale oszukują na kasie przy wypłacie. Oszukują niemiłosiernie. Bajki o 2 tys. zł podstawy to norma- nie wierzcie im. Dostaniecie te 2 tys., jak je sami wyjeździcie. Kierownicy zmiany- fatalni ludzie, mega nieogarnięci, mega niekulturalni, mega nieprofesjonalni. Kierownicy w biurze- krętacze, bajkopisarze, cwaniaki. Umowa na spółkę zagraniczną- bez żadnego ubezpieczenia. To jest jazda na własną rękę, bez trzymanki. Gdyby coś się stało- firma się wypnie, nic nie pomoże. Na maile odpisują wybiórczo. Brak profesjonalizmu uderza w oczy, kompletna amatorka. Jeśli nie najgorszy, to jeden z najgorszych partnerów flotowych UBER.
5
Carl 2016-07-21 17:35:59
Miejcie świadomość tego, że w przypadku jakichkolwiek problemów z Policją czy ITD firma odwróci się od was !!! Znam bardzo dobrze kilka takich przypadków w tej firmie. Firma nie pomoże, absolutnie wypnie się, nie będzie odpowiadać na maile. Ta firma to jedna wielka ściema, która w umowie zrzuca wszystko na kierowcę. Tak naprawdę to cała nadzieja w centrali UBER w Polsce, która jako tako pomaga kierowcom w ekstremalnych sytuacjach i jako tako interesuje się sprawami. Odradzam jakiejkolwiek współpracy !!! A poza tym, jeśli chodzi o kasę, wypłacą Ci tyle, ile będą chcieli, a więc możesz sobie wyliczać z tabeli wynagrodzenie, a i tak możesz wypłaty albo nie otrzymać, albo otrzymać śmieszną kwotę. Ta firma to firma krzak !!!
Mokotowianin 2016-08-10 20:27:13
Siema Wasrszawiak, to gdzie teraz robisz jezeli moge wiedziec?
jaroslaw 2016-08-11 12:45:18
Ta firma to nie istniejaca firma FORCORP Londyn a od 11.08 juz jest inna pod tym samym adresem w Londynie nowi ludzie nowe umowy.Obiecuja 2000 netto a po mc dostaniesz 700 zl i nikt nic nie wie.220 godz na marne wypłata jak pisałem .To jest przykład z Łodzi z dzisiejszego dnia.Na spotkaniu mowa o nowych toyotach a tam hyundai biały kazdy ma jakas wade.Oszusci , nie chodzcie na zadne spotkania Uber rekrutacyjne do Łarr ul Narutowicza tam przedstawiaja sama scieme szkoda czasu.Oni szukaja jeleni ktorzy beda im nabijac kase a ty sie uzeraj z taksowkarzami.A po mc pracy zestawienie i rozczarowanie .Tak zrobili kierowcow z Łodzi.
3
nick 2016-08-21 10:16:31
A jak wygląda sprawa z Policją ,ITD ,Us?
Malinowski 2016-09-06 13:47:27
Jak by nie patrzeć oszukują nie dostałem obiecanej kasy i jeszcze mandat od ITS UWAZAJCIE!!!!
TOMEK 2016-09-15 17:23:11
a ja wam wszystkim napiszę, że jesteście [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i podstawieni. LUDZIE W TYM SYFIE PRACUJĄ TYLKO ZŁODZIEJE. TŁUMACZĄ SIĘ PÓŹNIEJ ŻE UBER IM PRZYSŁAŁ TAKIE A NIE INNE WYLICZENIE. JA PRACOWAŁEM TYLKO 2 TYG, TO MI CWELE NALICZYLI 300ZŁ JAKIEJŚ POJEBANEJ WYMYŚLONEJ KARY ZA NIE PRZYJMOWANIE ZLECEŃ. A PRZEZ CAŁY CZAS MOJEJ PRACY NIE PRZYJĄŁEM GÓRA 5CIU ZLECEŃ. W OGÓLE BYŁA CHUJNIA ZE ZLECENIAMI, WIĘC JAK MIAŁEM NIE PRZYJMOWAĆ, SKORO CZEKAŁEM NA KAŻDE JAK NA ZBAWIENIE, WYMYŚLILI MI TEŻ PEDAŁY JAKĄŚ KARĘ ZA JAZDĘ POW 140 KM/H? W REZULTACIE NIE WYPŁCILI MI NAWET ZŁOTÓWKI.
PIERDOLCIE TĄ JEBANĄ FIRMĘ !!!
OSTRZEGAM, NIE JESTEM JEDYNYM PRZEWALONYM.
10
Ex-Uber 2016-09-25 02:50:41
Pracowalem dla nich w Łodzi, przez 5 tygodni, w systemi 12/24, 12 godzin przerwy i 24 pracy -:) zartuje - na odwrot. Zrezygnowalem ze wzgledu na fakt ze za miesiac pracy dostalem 1600 zl wyplaty, co biorac pod uwage naklad pracy( ok 3000 km w ruchu miejskim - czesto w korkach), liczbe godzin, prace w nocy - nie jest to szczegolnie duzo, nie byl to pelen miesiac, bez dwoch zmian. Czyli za caly miesiac byloby to ok 1800 zl.Firma obwarowuje sie w umowie roznymi karami za niestosowanie sie do regul, regul typu przekroczenie predkosci w obszarze zabudowanym chyba bylo to 120km/h, niestawienie sie po odbior samochodu, przekroczenie limtow zuzycia paliwa, na Hundai i30 bylo to chyba 6.5 litra, zakaz palenia papierosow itp. To wszystko to jednak pikus, w Łodzi najgorsze to zachowanie taksiarzy, chamskie i prostackie zatrzymania obywatelskie,wyzywanie od [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stwarzanie zagrozenia podczas jazdy, wybieganie na pasy i blokowanie drogi(na stacji kolejowej Widzew).
Bardzo nie polecam
Pozdrawiam desperatow
Ex-Uber-driver
2
All 2016-10-13 22:24:32
Dokładnie tak jest! Ja też nie dostałem ostatniej wypłaty, nawet rozliczenia na maila mi nie wysłali i nikt nie widział problemu! Do tego harujesz jak wół 12/24. Tygodniowo, to około 60 h, czyli 1,5 etatu za (teoretycznie) 2000 zł (przynajmniej w Łodzi) i do tego taksówkarze bardzo łatwo rozpoznają firmowe auta. Same problemy. Stanowczo odradzam!
1
Marcin 2016-10-17 12:44:45
Tak samo postępuje firma 4W Drive LTD.
Pewnie to też jakaś spółka córka.
Banda oszustów .
Pracowałem jako kierowca to wiem.
Obcinają kasę za każde niedopatrzenie.
Jakiś goguś z Warszawy co robił mi rozliczenie zabrał mi 300 zł. z 500 , które zarobiłem.
Uważajcie na nich.
3
Marcin 2016-10-17 21:46:21
Zmuszają Ciebie abyś w czasie swojej zmiany jechał do serwisu i nie dostajesz za to ani złotówki a siedzisz 5 godzin i nie możesz w tym czasie zarabiać.
Wymagają od Ciebie 11 godzin zalogowania więc jeżeli zmiennik spóźni się z przekazaniem samochodu , jest awaria systemu w Uberze lub masz awarię to od razu obcinają Ci kasę bo pseudomanager z Warszawki, który Ciebie rozlicza zrobi wszystko aby wykazać się przed właścicielem ile to oszczędności zrobił.
Rozbijesz auto całkowicie zabierają Ci wypłatę w całości , ale oczywiście w umowie tego nie masz zapisane.
W tej firmie ludzi traktuje się jak śmieci.
W tej chwili już ponad trzydziestu byłych i obecnych kierowców będzie składało pozew zbiorowy do Sądu w sprawie działań 4W Drive LTD. i jej właściciela zarówno w Polsce jak i Anglii.
3
Marcin 2016-10-18 00:35:38
Proszę wszystkie osoby, które zostały oszukane lub poszkodowane przez firmę 4W Drive LTD i jej właściciela Tomasza Z. Partnera Biznesowego Uber Polska o kontakt mailowy na adres oszukaniprzez4driveltd@interia.pl
2
Mariusz 2016-10-19 16:39:59
Marcin nie wiem w jakim jeździłeś mieście. Też pracowałem kilka miesięcy dla 4W Drive w Warszawie. Chyba mimo wszystko trochę naciągasz fakty. W umowie miałem ustaloną opłatę za udział własny za rozbicie auta i ci co mieli stłuczki faktycznie musieli zapłacić 500zł + VAT. Ale to nie było zaskoczenie i nikt się nie czuł oszukany. Jeśli ktoś dalej chciał jeździć to firma rozkładała opłatę na raty. Tak samo z 11 godzinami zalogowania - trzeba było zgłaszać koordynatorowi problemy z aplikacją albo inne wylogowania nie z mojej winy, wtedy doliczano to do czasu zalogowania. Wiedziałem wcześniej o tych wymaganiach, nie widzę więc problemu.
1
Grzegorz 2016-10-20 18:50:41
Potwierdzam słowa Marcina.
Pracowałem również w 4W Drive Ltd.
Nikomu nie polecam.
Złodzieje i przekręciarze.
Ciekawe czy Uber wie o ich postępowaniu i oszukiwaniu kierowców?
2
Andrzej 2016-10-21 03:59:26
Widzę , że ktoś w końcu zajął się sprawą oszustów z 4W Drive Ltd.
W końcu i nareszcie.
Pracowałem dla nich w Warszawie.
I powiem tak,
jeżeli byłeś przydupasem Karola mogłeś walić wszelkie numery świata.
Brak czasu zalogowania , niewystarczający utarg to nie był problem.
Jak jeszcze podj.....bałeś kolegę Karolkowi to byłeś super gość.
Prosty przykład.
Koordynatorem jest Marcin Z.
Cały czas dostaje premię za pierwsze miejsce jeżeli chodzi o obroty.
Obojętnie ile zmian wyjeździ, czy jest czy Go nie ma , Karol zawsze Go premiuje.
A dlaczego?
Bo jest jego konfiturą.
Dołączyłem się do pozwu przeciwko 4W Drive Ltd. i jej właścicielowi Tomaszowi Z.
Jeżeli ktokolwiek z Was został również przez Nich oszukany a wiem , że jest sporo kierowców z różnych miast z Polski to nie bójcie się i zgłaszajcie Swoje roszczenia.
Stop złodziejom i patologii.
W końcu jesteśmy ludźmi i mamo prawo zarabiać uczciwie pieniądze za ciężką pracę.
3
Kierowca z Trójmiasta 2016-10-21 23:00:56
Przesyłam Swoje dane i dołączam do pozwu.
Nie podaruję 4W Drive mojej wypłaty.
Bandycka firma.
3
Teresa 2016-10-26 01:01:02
Co Ty Chłopie pie.....lisz?
A kwotę za całkowicie rozbicie samochodu czyli 2.000,00 zł. plus vat też masz wpisane w umowie?
Bo ja nigdzie tego nie widziałem.
Piszesz jako właściciel czy jako frajer Karol?
Ogarnij się i nie pieprz głupot.
Jesteście złodziejami i zaklinanie faktów nic tu nie zmieni.
1
Marki 2016-11-09 12:13:57
Seba~
mam pytanie z innej beczki, czy we flocie swoich aut są np. z automatyczną skrzynią?. Wiem, że to niecodzienne pytanie, lecz jeżdżę autami od lat a ostatnio mam problem z kolanem a prywatnie poruszam się autem z automatem i to wielka ulga i stąd moje pytanie ;)

Z góry wielkie dzięki za szybką odp. :)
Pozdrawiam
Marki
Tomasz Ziemba 2016-11-12 00:36:22
4W Drive LTD ma wszystkie samochody z automatyczną skrzynią biegów.
1
Karol Juszczyk 2016-11-12 00:39:09
W firmie 4w Drive mamy tylko i wyłącznie skrzynie automatyczne.
1
Krzysztof 2016-11-12 00:50:30
To jest podłość.
Pracuję w 4W Drive LTD i nie narzekam.
Tak jak Pan Karol J. obiecał jeżdżę Skodą Super B.
Stawka dzienna to 250,00 zł. niezależnie od obrotu.
Zero kar i dodatkowe premie.
Średnie zarobki miesięczne to około 5000,00 zł.
Mam umowę o pracę i pełne ubezpieczenie.
Jak ktoś nie wierzy to niech idzie na spotkanie w Warszawie to się dowie.
Polecam z czystym sumieniem.
1
Zenon 2016-11-17 23:32:23
Nie wiem co bierzesz ale zmień dealera.
Pracowałem w tej pseudo firemce 4W Drive Ltd.
Poprosiłem Karola żeby dał mi chociaż umowę zlecenie.
Po długim czasie wyraził zgodę ale wszelkie składki potrącał mi od wypłaty.
Normalnie to zero umowy, ubezpieczenia i okradanie kierowców na każdym kroku.
Ale jak to mówią Pan Bóg nierychliwy ale sprawiedliwi.
Z tego co wiem to Kraków ledwo kula, Wrocław podobnie a Poznań nie może ruszyć.
W Trójmieście ograniczają flotę samochodów do 5.
2
Krzysztof 2016-11-19 01:10:53
Właśnie wypożyczalnia Express, z której brali samochody zakończyła z nimi współpracę.
Reszty domyślcie się Sami.
2
Karol J. 2016-11-21 02:01:48
4W Drive wszedł w Uber Select.
We Wrocławiu i Poznaniu mają dziesięć sztuk Mercedesów klasy S.
Kierowcy mają wypłatę po 4000,00 zł. na rękę tygodniowo.
Polecam.
1
Były kierowca 2016-11-24 17:22:06
BUAHAHAHAH!!! Gościu nie rozśmieszaj mnie!
3
Karol J., Tomasz Z 2016-11-28 02:26:19
A ja polecam 4W Drive.
Zajebista firma.
Czy jeżdżę czy nie 4000,00 zł. dostaję na konto.
A teraz nowość, dostaliśmy Mitsubishi Pajero i Dacię Logan.
Zapraszam do współpracy.
1
Nie wazne 2016-12-08 19:14:08
Hahahaha zenada komentarz łodzianina zniknąl
Zostaw swoją opinię o 4Corp LTD - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie 4Corp LTD