Hg Solutions Sp. z o.o.

Gdynia

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 16 ocen.

Hg Solutions Sp. z o.o.
3 16 6 1

Opinie o Hg Solutions Sp. z o.o.

QWERTY

#STOP NIEWOLNICTWU ruszyła akcja Stop Niewolnictwu oby odniosła zamierzany skutek , każdy z nas może stać się niewolnikiem nie dajmy się zastraszyć

Były pracownik
@QWERTY 17.10.2018 16:50

Ciężko będzie qwerty, duża część ludzi to goście do których nikt nie dzwoni, czy z pipidowek, albo przyd.........sow. Byłem, wiem, przeżyłem, to nie dla mnie te dno, szkoda zdrowia. Ja uciekłem pierwszym sindbadem jaki był hehe

QWERTY

Świetny artykuł jacy są Norwedzy wobec Polaków https://www.norwegia1.pl/wiadomosci/71-co-norwedzy-mysla-o-polakach.html

Halina

@anonymous, na jakim stanowisku pracujesz w firmie Hg Solutions? Czy tak wysokie zarobki można osiągnąć na jakimś konkretnym stanowisku? Chciałabym, abyś swoją opinię bardziej sprecyzował. @Jeszcze trochę, dlaczego tak twierdzisz? Wydarzyło się coś, co wpłynęło na Twoją opinię o pracy w firmie Hg Solutions? Zachęcam do bardziej precyzyjnego wyrażenia swojego zdania.

QWERTY

Świetny film profesora z Harvardu który wyjaśnia dlaczego osoby patologiczne o skłonnościach socjopatycznych narcystycznych uważają że potwierdzeniem ich wszechwładzy nad innymi jest ich wykorzystywanie okłamywanie oszukiwanie itp. https://www.youtube.com/watch?v=tNjATw95c9k

Elektryk

Pracowałem dla nich i celowo oszukują ludzi przy ich zatrudnieniu. Na początku usłyszysz wszystko co chcesz usłyszeć. Rzucają wiele informacji które mogą świadczyć o ich uczciwości. Jeżeli jest się osobą uspołecznioną która chce prowadzić rozmowę w tonie kompromisu i pewnej zgodności już cię wtedy mają (HG Solutions). Nikt nie lubi osób za bardzo roszczeniowych więc jak zostanie ustalone że umowa zostanie podpisana jutro za tydzień a ty się na to zgodzisz to już cię wtedy maja (HG Solutions). Po miesiącach pracy bez umowy podejrzewam że wiele osób podpisało by i pustą kartkę papieru aby nie stracić obiecanych pieniędzy . Ale uwierzcie nie zapłacą bo już cię mają od dawna okłamanego , oszukanego i wyj....nego na kasę .

Adios.

Niestety tutaj wszyscy mają racje i jakiś stały pracownik niech się przyzna komu trzyma paluszka w .... jestem pracownikiem jednej z spółki z którymi z HG współpracuje i jakoś przez 4 lata nie usłyszałem propozycji przejścia do HG na umowę i niech może ktos mi przypomni kiedy ostatni raz HG zatrudniło zwykłego pracownika, po ostatnich projektach 615/1,2,3 jakoś premi do dziś ani dziekuje nie otrzymałem, ale jak 10/12 godz plus weekendy trzeba było być bo każdy wiedział ze jak nie będziesz pracował nadgodzin to pierwszy do skreślenia... i ludzie trochę rozumu nikomu tu nie chodzi o pracę bo praca jest wszedzie ta sama, czy rzucanie kabli czy podłączanie, tutaj chodzi o traktowanie ludzi, o prowadzących, o kierownictwo o całą politykę firmy. Wiec jeszcze raz napisze ze Praca jak i Pracownicy jest Ok! To HG schodzi na psy a do tego dochodzą Niemcy z którymi dali (usunięte przez administratora) pod względem socjalnym.

Jeszcze trochę

KONIEC. i już moja noga w tym...... Nigdy ale już nigdy nie postanie. Ludziska, dno, pomyłka, nie warto!!!!!!!!!

pracownik HGS

Witam Drogich Komentatorów, Na dobry początek zalecam wszystkim, którzy tak negatywnie wypowiadają się o pracy w HGS zadać sobie podstawowe pytanie czy pracujecie na podstawie umowy z firmą HGS czy u podwykonawców. Po drugie co wnieśliście w pracę na realizowanych projektach. Większość z Was narzekaczy przychodzi do pracy z nastawieniem mam dwie ręce i mi się należy przy czym brak elementarnej wiedzy i doświadczenia w branży wychodzi na każdym kroku. Ludzie, zróbcie sobie rachunek sumienia, popatrzcie na siebie, Waszą postawę podejście do pracy/ życia. Pracuję jako elektryk w firmie HGS od wielu lat ( Polska/Norwegia teraz Niemcy) i zapewniam czytających te wszystkie złe opinie, że nie znajdują one odzwierciedlania w rzeczywistości. Praca w firmie HGS dała mi jak i zarówno współpracownikom możliwość realizacji wielu planów życiowych. Na koniec pragnę dodać, że człowiek jest kowalem swojego losu i z tego co wiem nikt nikogo do pracy nie zmusza. Jeśli jest Wam tak źle, to proszę zadajcie sobie podstawowe pytanie dlaczego nadal pracujecie na projektach HGS, dlaczego nie macie odwagi na wprowadzenie zmian. Dlaczego skaczecie z firmy do firmy i nie macie stałego zatrudnienia. Życzę Wszystkim powodzenia!

XXX
@pracownik HGS 11.09.2018 17:09

(usunięte przez administratora)używaj jednego nicka i daj spokój . Wiemy że jesteś najwierniejszym pracownikiem HGS i że nawet nie musisz pracować gdyż wystarczy że jesteś. Teraz będzie część merytoryczna: Kłamstwem jest że pracujesz w HG Solutions od wielu lat gdyż HGS nie istnieje wiele lat. Osoby twojego pokroju mając rok firmę dają 100 letnie gwarancje. Są osoby które z powodu takiego a nie innego charakteru jak podejmą się pracy to ją ciągną gdyż muszą przynieść do domu jakieś pieniądze na podstawowe opłaty ( na które przy tych pensjach zawsze brakuje) i to właśnie oni są tu najbardziej wykorzystywani. (usunięte przez administratora) przeczytaj poniżej wpis XXX ile firm stworzyli szanowni panujący nam prezesi i odpowiedz sobie sama dlaczego skaczecie z firmy do firmy. (usunięte przez administratora) na koniec , kiedyś słyszałem jak zarząd rozmawiał z norwegami po angielsku to się sam za nich wstydziłem tak po prostu po ludzku nawet słup powinien coś sobą przedstawiać , a jeżeli to nie są zwykłe słupy to świat stoi na głowie :-)

Elektryk wysokich napięć!!
@XXX 13.09.2018 17:12

Kolego Jest rynek pracownika!!!! Jeżeli jest tak żle w firmie HGS zawsze możesz poszukać sobie pracy w innej - lepszej za lepsze pieniądze. Żalicie się na tych forach jak jes źle a prawda jest taka że osoby skaczące z firmy do firmy to takie które z doświadczeniem i chęcią do pracy nie mają nic wspólnego. Z takiego pracownika firmie zawsze jest łatwo zrezygnować:) Jeżeli jest ktoś dobry frma będzie starala się go zatrzymać za wselką cenę!! Pozdrawiam wszystkich hejterów

Halina

@Adio, jestem ciekawa, jak dokładnie wyglądały warunki zatrudnienia, które miałeś za czasów zatrudnienia w firmie Hg Solutions? Poza wynagrodzeniem podstawowym firma zapewniała jakieś dodatki motywacyjne dla zatrudnionych pracowników? Mógłbyś opisać, jak to wyglądało?

Adios.
@Halina 09.10.2018 12:39

HG z tego co wiem słabo stoi z kasa i zalegają z wypłatami spółkom. Nigdy nie miałem zatrudnienia w HG bo HG zatrudnia tylko automatyków i prowadzących. A w spółce umowa dzieło/zlecenie i nikogo z HG nie interesowało nic po za tym ze masz pracować i nadgodzin tłuc żeby kierownictwo premie dostali.

Jeszcze trochę

(usunięte przez administratora) i .......

Adio

Całe HG wielki jakiś przekręt, kiedys zatrudniajac się w biurze w Gdynii po pierwszym miesiącu dostałem umowę do podpisania z jakieś spółki krzak. Po pewnym czasie dowiedziałem się prawdy ze HG nie zatrudnia ludzi tylko bierze spółki krzaki(szwagry, bracia,koledzy). Zeby to były konkretne spółki a to jakieś wałki firma MSS jakiś Grzyb z problemami ZUS, wypłaty w kopertach do odbioru u jakiegoś gościa w domu dodatkowo spóźnienia o miesiąc po czym dostaje SMS ze kontrahent HG w tym miesiącu nie przelał mu pieniążków... brawo dla wielkich szeryfów za funkcjonowanie firmy i dla HG za współpracę z takimi firmami. Kierownik Roman sztywny typ, pracownik dla niego jest robolem plebsem i nie przywita się z tobą razem z Małym Wojtkiem z prostakiem. bylem w Niemczech i w Norwegii, Niemcy wielka porażka ludzie po 2 osoby w klitkach 12m2 albo po 6 na kawalerce łóżko przy łożku, 2 lodówki na 20 osób, w niektórych miejscach pralki/wifi płatne... (usunięte przez administratora), wieczny problem z transportem, zabrali 1 przerwę wydłużając czas pracy o czas przerwy(15min) za darmo. Kierownictwo wielkie nieporozumienie nie jaki kierownik „Ramka” pytając się go o coś ma totalnie w (usunięte przez administratora) wszystko i wiecznie śmiejący się do telefonu. Ryszard Analek chłop wiecznie siedzący u kierownictwa, a do pracownika brak szacunku. Kierownika Wika co on tam robi... ludzie pracownicy w porządku, wszyscy po 11€ na takich warunkach bez diety, byli ludzie po 9/10€. Na magazynie wieczny brak materiału... w Norwegii wielka jedna klika dziadków bojących się o miejsce, kapuś na kapusiu a stocznie Kleven i prowadzących pozdrawiam środkowym palcem. Ogólnie mówiąc HG spada na psy przez kierownictwo swoje i spółki z którymi współpracuje. Nie wiem czy ktoś to z HG zaglada ale pora pozmieniać funkcjowanie i posady niektórych osób bo kolejny projekt wtopicie a ludzie kto będzie mądry to odejdzie od was albo ze spółki. Mam nadzieje ze ludzie tez otworzą oczy i nie będą robili z siebie baranów łuszcząca się przez kierownictwem albo prowadzącym za pare groszy a co gorsze u złodzieji spółkach...

Halina

@XXX, przed podjęciem zatrudnienia dobrze jest poznać, jak wygląda praca w firmie Hg Solutions tak, aby uniknąć sytuacji, gdzie osoba zatrudniona po kilku dniach zrezygnuje z pracy, co jest zarówno niekorzystne dla pracownika, jak i pracodawcy. Co do drugiego postu, który zamieściłeś w tym wątku to mam pytanie, czy jeżeli rzeczywiście miały miejsce takie sytuacje to firma Hg Solutions w dalszym ciągu normalnie funkcjonuje?

Halina

@XXX, nie jestem robotem tylko osobą, która stara się uzyskać, jak najwięcej rzetelnych i uzasadnionych informacji na temat pracy w firmie Hg Solutions. Pamiętaj, że wątek tego forum przeglądają osoby, które rozważają zatrudnienie w tej firmie, więc takie informacje są dla nich pomocne. @Sławek. B, nie bardzo rozumiem? Czyżby w firmie Hg Solutions występował taki sposób zwracania się do pracowników, którzy są zatrudnieni? Możesz opisać szczegółowo, jak to wygląda?

Sławek. B
@Halina 21.09.2018 12:34

Dokładnie tak jak poniżej napisałem, (usunięte przez administratora) ze strony prowadzących, szczególnie z Rycha brzydkiego wychodzi na potęgę . Nie wymyślam, to są moje prawdziwe inicjały i z pewnością firemka wie kto pisze, ale potym wszystkim mam to w nosie

XXX

Halina poczytaj o nich na innych forach poniżej masz jakie firemki stworzyli - PRJ Automatyka 4Invest i inne ... pozostają tylko wyje..ni na kasę ludzie i inne firmy. Prezes PRJ jest teraz zatrudniony jako elekryk w Mont budzie przykład wpisu oszukanej osoby: 4 Invest Sp. z o.o. Gdańsk Uważajcie, bo ta firma nie płaci podwykonawcom. Jest już wpisana do rejestru długów i dalej szuka naiwnych firm i ludzi do pracy przy budowie Osiedla Hiszpańskiego w Gdańsku i Kamienicy Dzwonnika w Gdańsku. Firma, która budowała dla nich apartamentowiec w Mielnie do dziś nie dostała ponad miliona złotych i jest na skraju upadłości. Komornik wszedł już do tej firmy i próbuje ściągać cos dla podwykonawców. Dla 4 Invest pracuje ich firma córka Mont-Bud , która oczywiście też nie płaci. Wszystkie spółki należą przez pośredników do Tadeusza Gabryela i jego żony Iwony, którzy od lat w ten " sposób " zarabiaja na czyjejś krzywdzie. Nie pracujcie dla nich jesli chcecie zobaczyć swoje pieniądze, albo nie mieć później problemów i odpowiadać za oszustwa Państwa Gabryel.

anonymous

Jest to kilku nieudaczników , którzy zarabiają na likwidowaniu spółek bankrutów i otwieraniu nowych czyściutkich spółeczek brawo POLSKA MYŚL

XXX

(usunięte przez administratora)zatrudnij się i tyle sama się przekonasz a jak to ? a tak to ?itp itd. Jak się nie sparzysz to dalej będziesz wypisywać a jak to ?

Elektryk

2700-3000 na rączkę ? za tyle nawet piekarze z Ukrainy nie będą pracować Teraz jest tyle pracy że 10 tyś. można zarobić po pracy na fuchach , za 3 tyś . można zatrudnić kumatego studenta na wakacje i to jest teraz ciężko bo znają biegle kilka języków i nie mają problemów ze znalezieniem pracy za granicą. Jak ktoś się by godził na pracę za 3 tyś. to znaczy że nawet nie nadaje się do podlewania trawy

Y

Poszperałem i faktycznie aż mnie wciągnęło wiele podanych na forach informacji o "prezesech" jest o dziwo prawdziwa. Cztery te same osoby przewijają się przez te firmy i każda następna firma odżegnuje się od tej poprzedniej . Firmy które znalazłem: PRJ automatyka, Prj Electro , AC Electro ,Scandinavian Elecric , Mes , Navi car , 3Sport ,HG Technology , HG Solutions , 4Invest ........ trochę dużo :-) Może ktoś zna inne ?????????

Halina

@anonymous, tak poważne oskarżenia związane z firmą Hg Solutions należałoby odpowiednio uzasadnić, aby opinia mogła być uznana za prawdziwą i zgodną z prawdą. Dlatego, proszę, abyś to zrobił, żeby rozjaśnić wątpliwości związane z Twoim komentarzem na ten temat. @Sławek. B, do czego konkretnie odnosi się Twój wpis? @XXX, chciałabym, abyś napisał, jak wygląda atmosfera pracy w firmie Hg Solutions? Pozostali pracownicy są wobec siebie uprzejmi i pomocni? Można stwierdzić, że grupa jest zjednoczona?

XXX
@Halina 06.09.2018 15:03

Halina nie obrażając cię wyglądasz mi na " robota" Zadajesz przedziwne pytania : a jak to ? a tak to? uzasadnij to ? rozjaśnij to ? Jeżeli chcesz się przekonać a jak to ? Musisz pójść do HGS do pracy na parę dni i się samemu przekonasz i wtedy się będziesz wypowiadać na forum merytorycznie

Y
@XXX 06.09.2018 17:16

Halina fakt bardzo się interesujesz firmą HG Solutions jak na osobę z nią nie związaną. Halina zrozum HG Solutions to nie firma , to stan umysłu

Sławek. B
@Halina 06.09.2018 15:03

Halina jak Ci Rychu powie z rana że jesteś Poj.....Ana, to będziesz miała atmosferę o której marzysz, a poznasz jego przydup......sów, to będziesz miała integrację

Sławek. B

Prowadzący z HG odnoszą się do pracowników wulgaryzmami na P, H, K. Brak słów co to za (usunięte przez administratora) a na wypłatę po tym wszystkim czekałem do 17. Dziadostwo. Pozdrawiam przeszłych desperatów

XXX

Potwierdzam to co napisał Pemko praca bez umowy to tu chleb powszedni zapewnienia na gębę tak aby później się wyłgać Wszędzie przebija info że HGS to część Hareid Group czyli dużego bogatego norweskiego przedsiębiorstwa gdzie zasady i etyka pracy jest iście z Norwegii. Prawda jest okrutna pracując dla HGS masz odczucie że pracujesz dla hochsztaplerów Polaczków Szczerze odradzam

Sławek. B

Brzydki Rychu czekam!!!!! Zwykły z Ciebie leszcz z Anelca

Halina

@anonymous, skąd posiadasz informacje o rzekomym zatrudnieniu firmy Hg Solutions? Uzasadnij swoją wypowiedź, ponieważ nie poparłeś jej żadnymi konkretnymi dowodami. @Cienizna, proszę o bardziej spokojny ton Twoich wypowiedzi, co możesz napisać więcej o pracy w firmie Hg Solutions poza wspomnianą przez Ciebie atmosferą? Wypowiedz się o innych aspektach pracy, które można spotkać w tej firmie. @Flensburg, dlaczego tak uważasz? @S.B.,@Sławek, przywołuje Was do porządku. Wasze wypowiedzi są pełne obraźliwych treści, które są zabronione według regulaminu, który obowiązuje na forum gowork.pl https://www.gowork.pl/regulamin Również tyczy się to innych użytkowników, którzy używają obraźliwych słów w stosunku do osób zatrudnionych w tej firmie, dlatego od teraz, proszę, aby w wątku pojawiały się tylko i wyłącznie komentarze na temat.

anonymous
@Halina 30.08.2018 12:11

Halina uspokój się przywołuję Cię do porządku . Z ł o d z i e j będzie zawsze (usunięte przez administratora) a o s z u s t oszustem jeżeli w końcu zarząd HGS trafi do więzienia ludzie którzy ich otaczają nie będą się dziwić co się stało i dla czego. Nie dbam o samopoczucie pinokia udającego kogoś kim nie jest. Długi należy oddawać a jak się kogoś okradnie to w zębach oddać to co się ukradło

Remi

Witam serdecznie. Ktoś coś wie o owej firmie. Jaka płaca, atmosfera, warunki pracy, umowy oraz stabilność pracy w tej firmie. Bardzo ciężko znaleźć opinie o tej firmie. pozdrawiam

anonymous
@Remi 26.03.2016 22:31

Remi zarząd HGS to twórcy słynnego PRJ Automatyka z Gdańska z ul. Reja 3 które narobiło miliony długów oszukali wiele osób i firm Firma o ile wiem jeszcze istnieje gdyż była tak biedna że nie miała za co upaść. Ale zarząd już miał za co stworzyć takie spółeczki jak 4Invest , scandinawian elektik , hg technologia które teraz nazywa się hg solutions ale to ci sami o s z u ś c i i z ł o d z i e j e Nie dziwi mnie że wynagradzają donosicieli gdyż oszust zawsze się najbardziej boi że go ktoś oszuka.

Sławek

"nierób"? hmm, zapoznałem się z zadaną lekturą i powiem o waszym ISO, i kulturze pracy pracowałem kilkanaście godzin i wystarczy. Zanim rozpocząłem pracę "brzydki Rysiek", Prowadzący HG, zwyzywał mnie od cytuję "Poj...ów, zje....ów, poje.....ców, sugerował że jestem po narkotykach", zacisnąłem żeby i nic nie po wiedziałem, po wszystkim zebrał świtę zintegrowanych i głupio się naśmiewał, a młodzi przydup....asy na stołówce zrobili ze mnie osła, tak wygląda praca w HG. Kilka godzin a pamiątka na całe życie, dla wiarygnosci zostawię numer tel. Opowiem szczerze jakie to (usunięte przez administratora) (+48) 726-427-726, odradzam bagna. A warunki mieszkalne na dokładkę:(

Sławek
@Sławek 25.07.2018 22:28

BRZYDAL JAREK !!!!!!!!!!!!!!!

S.B.

(usunięte przez administratora) Brzydkiemu Rychowi ucho odpada od pod pier........a. Czekam w Wrzeszczu na brzydala. ChwdHG

Wojtas
@S.B. 26.08.2018 09:47

To nie brzydki Rysiek tylko BRZYDAL JAREK sorki popaprało Ci się :)

Armin

Jarosław Ł i Sebastian B. To (usunięte przez administratora) i powinni siedzieć w więzieniu od dawna tam gdzie ich miejsce

Pamela

Jacek HGS można olać a pieprzyć tylko mnie

Judebezokaijenzyka

Od kiedy siwa konfitura ma ksywę schizofreniczny Pinokio ?????????????????????????

Jacek

Dzisiaj wracam (usunięte przez administratora)

Zostaw opinię o Hg Solutions Sp. z o.o. - Gdynia

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hg Solutions Sp. z o.o.