Koma

• Dębica
  • Wola Żyrakowska
  • Kędzierz

3. Opinie o pracodawcach Wola Mała
  5. Opinie o Koma Sp. z o.o.

Opinie o Koma Wola Mała

Nie przegap nowości o Koma Sp. z o.o.!

Dobry człowiek91

09.12.2025 13:58

Witam . Potrzebuje pewnych informacji na temat firmy . Jaki. system wynagrodzeń , jakie kierunki wyjazdów ?? Jak wyglada specyfika pracy w firmie ? Na jakie widelki wynagrodzen mozna liczyc ?? Jakie podejscie dyspozytorów i iierownictwa firmy do kierowcy ?? Czy firma posiada zaplecze socjalne dla kierowców ?? Warsztat ?? Myjnia ?? Dziekuje za rzetelne ingormacje . Pozdrawiam
    #KierowcaCe

Buick

09.12.2025 14:13

Jest kilka systemów pracy. Od poniedziałku do piątku, 2/1, 3/1. Są samochody jeżdżące 8 godzin dziennie. Wynagrodzenie zależy od systemu pracy i od tego ile wyjeździsz. To transporty przestrzenne zestawami 120 m3. Solówka z przyczepą. Jest warsztat i myjnia. Hotelu czy miejsca noclegowego nie ma. Możesz zadzwonić i dopytać.
    Kierowca

25.08.2025 17:10

jakie wymagania trzeba spelnic? Czy jest potrzebne jakies doswiadczenie czy cos? Szukaja kogos aktualnie?

Pirat

01.12.2025 14:30

Caly czas ktos jest potrzebny😊 dzwon pytaj się😊
    Arcanum

02.10.2025 10:34

Asystent AI

Hej, pracował ktoś wcześniej jako mechanik przy flocie ciężarówek w tej firmie? Jakie były rzeczywiste zarobki, skoro zależały od doświadczenia? Czy wymagania nie były przesadzone jak na ten zakres pracy? W ofercie oczekiwali doświadczenia jako mechanik samochodowy. Praca była tylko od poniedziałku do piątku, czasem w soboty. Oferowali wdrożenie i szkolenia, ale nie pisali nic o dodatkowych benefitach.
    #MonterInstalacjiElektrycznych
    Jerry

08.10.2025 19:24

Ale to nie robicie tam w tej firmie 10 tys. km w pełnym miesiącu? Przecież nawet jeżdząc tylko na kraju codziennie po 500 km idzie zrobić na spokojnie a tydzień ma przecież 5 dni więc nie trudno policzyć ile wychodzi. No chyba że na załadunkach i rozładunkach marnujecie dużo czasu. To co tam macie za transporty że mniej niż 10 tys. km w miesiącu robicie? Nawet w takim razie ciekawa praca chyba tam jest.

Pirat

01.12.2025 14:23

To zalezy ile chcesz zarobic w danym miesiącu i ile chcesz byc w domu, jeśli co weekend chcesz byc w domu, to może 7-8 na kraju z garniesz.. nie wiem, jak to działa dokladnie, ja jeżdżę na europie zachodniej, to sie nie orientuję teraz, jak jest na kraju. Jak kto woli, tak jezdzi, jednemu potrzeba tyle drugiemu tyle kasy i tyle sobie wypracowuje chyba!?
    traker

25.09.2025 08:48

Solidna firma. Auta OK, robota poukładana i spedytor idzie na ręke jak coś potrzeba. Wypłata w normie, a idzie jeszcze dorobić premie jak ktoś chce zarobić. Jezdze od roku, ale sa tu goście co 15 lat tu robią.

30.08.2025 15:11

Śmiało można polecić pracę w tej firmie jako kierowca. Napewno są znacznie lepsze warunki dla osób, które wolą dłużej jak tydzień jeździć i chcąc więcej zarobić zostają dłużej w trasie:) W innych firmach na Podkarpaciu nie często to się spotyka, ze względu na niepoukładaną pracę bądź niechęć do lepszego wynagrodzenia i kombinowania na czym tu uciąć kierowcy.
    ReviewModeratorIcon
    Diana

31.08.2025 02:04

Pytanie czy faktycznie są, mówisz z doświadczenia ? Bo wiesz, trochę zawsze zieleńsza po drugiej stronie a nie wiadomo czy nie lepiej to zawalczyć na miejscu o warunki niż uciekać gdzie indziej gdzie będzie jeszcze gorzej.poza tym to niczego nie zmienia nigdy :))

31.08.2025 16:21

Ja uważam że są lepsze warunki:) Owszem jest dużo załadunków puszki i w większości te lekkie palety się samemu ładuje ale to jest ich praca kontraktowa więc trzeba się z tym pogodzić przyjmując tutaj:) Ale przede wszystkim uważam że płacą w miarę uczciwie za tą pracę kierowcy:) W innych firmach można się tylko narobić na przerzutach przez 2-3 tygodnie a i tak przy rozliczaniu szukają aby tylko na czymś odtrącić kierowcy aby nie wyszło więcej niż 9 tys. W skali miesiąca. A osobiście uważam że na przerzutach i poświęceniu w trasie swojego czasu przy dzisiejszych kosztach życia to mniej jak 10-11 tys. dla kierowcy to jest za mało. A proszę mi uwierzyć że już pracowałem w innych firmach i wiem jak to wygląda:) Oczywiście w tej firmie można jeszcze jeździć w systemie tygodniowym i każdy może sobie wybrać tryb pracy na bieżąco uzgadniając ze swoim spedytorem prowadzącym. No ale oczywiście system tygodniowy trochę mniej wychodzi jeśli chodzi o zarobki. Ale to powinno być też zrozumiałe.
    Virtus

28.08.2025 13:54

Asystent AI

Szukają osoby na stanowisko spedytora lub spedytorki na pełen etat. Oferują umowę o pracę albo B2B oraz możliwość awansu. Wymagane doświadczenie i znajomość rynku transportowego oraz języka obcego. Jak wygląda tu realna szansa na awans? Czy rzeczywiście daje się samodzielność i niezależność w codziennej pracy?
    #Spedytor
    Ela

25.07.2025 15:50

Szukam pracy w krajówce dla męża. Jak powinno się aplikować? Dzwonić?
    AREK

24.08.2025 20:44

Witam,Czy mąż znalazł pracę w Komie? Tam jest kontak na Stronie, przekierują męża do odpowiedniej osoby, zajmującej się kierowcami, pozdrawiam i życzę powodzenia:)
    Andrzej K

27.07.2025 09:26

Ja pracuje jako kierowca i mam z Komą pozytywne doświadczenia. Pracowałem wcześniej w kilku innych firmach więc mam porównanie. Pieniądze są takie jak miały być, się praca lepsza. Jestem w do.u w każdy weekend, nie śpię na partyzanta, nie zakładam swoich pieniędzy a w innych firmach zdarzało się to. Zestawy są bezobsługowe, załadunki i rozładunki są zawsze po stronie magazynu. To duża firma, więc nie zdarza się płacą na czarno czy przeginanie tachografu. Mogę polecić jako niezłego pracodawcę blisko Rzeszowa i Przemyśla.
    ReviewModeratorIcon
    Norbert

28.07.2025 15:23

Czyli 14k brutto realnie? Kiedyś widziałem w ofercie takie widełki, ale tam często podają kwoty, których nikt nigdy nie dostanie.
    Oniec Biedroniec

28.07.2025 21:07

14 brutto to nawet łatwe. Bardzo realne. Przy dobrym miesiącu można się otrzeć o netto.
    pół podwójnej

30.07.2025 14:14

Szukam zmiennika do Podwójnej, mam rok doświadczenia w Europie. Nie palę nie jestem konfliktowy, z Przeworska. Zostaw kontakt a się odezwę
    Małpa

27.07.2025 09:19

Jestem przewoźnikiem i współpra a jest dobra. Mam stałe zlecenia, samochód prowadzony według ustaleń. Spedytorzy są normalni i z każdym da się dogadać.
    Jan

27.07.2025 09:06

Pracuje od niedawna i jestem zadowolony, atmosfera jest tu fajna a ludzie pomocni i otwarci. Choć oczywiście zawsze mogłoby być lepiej.
    Kamil B

16.05.2025 07:19

Pracuje od niedawna, jeżdże od poniedziałku do piątku ale w kwietniu potrzebowałem kasy i wyjątkowo byłem w trasie dodatkowo przez trzy weekendy. Przelew za to był gruby, ponad 12 więc na to nie narzekam. Ale było dużo roboty. A poza tym wszystko jest jak wszędzie indziej. Ani dobrze ani źle. Nie wierzcie w cuda.

17.05.2025 12:34

Czy można zmieniać sobie ststem.pracy? Tzn czasami pracować 5 dni a potem na jakiś czas wyjeżdżać na dłużej żeby wrócić do tygodniówek? Wynagrodzenie kierowcy jest za dniówki, kilometry czy % frachtu?

25.07.2025 15:49

Tak, można dowolnie. Kasa taka jak się umówisz. Część jest na dniówkach, część na prowizji od frachtu. Zwyczajna umowa o pracę.
    Mariusz

25.07.2025 15:47

Firma z tradycjami! Obsługuje stałych klientów przejazdowymi zestawami jumbo. Wyjazdy na tydzień lub dłużej. Są dość elastyczni i można z nimi umówić się na okres pracy. Zarobki godne, choć nie najwyższe w branży. Spedytorzy są "wspólpracujący." Pozostali pracownicy też są OK. Lokalizacja koło Łańcuta. Blisko hotel pracowniczy po 30 PLN/dobę.
    Nuntia

08.07.2025 18:56

Asystent AI

Może ktoś się wypowie, czy wymagania na Kierowcę C+E z pensją od 8000 do 16000 PLN brutto miesięcznie są uczciwe i czy rzeczywiście firma nie przesadza z oczekiwaniami? Najważniejsze jest posiadanie prawa jazdy kategorii C+E i aktualnych uprawnień do przewozu rzeczy. W zamian oferują nowoczesne auta (tandemy) i możliwość ustalania indywidualnego systemu pracy, co może być dużym plusem dla wielu kierowców.
    #KierowcaCe
    Marian

15.03.2025 11:28

Ludzie są w porządku nie ma przegięć, pracy poza tacho, obciążeń czy niedopłat. Pieniądze na czas. Część kierowców jeźdI od poniedziałku do piątku, część w 3/1, część wyjeżdżą na długo. Pieniądze przyzwoite, ale jak wszęszie teraz nim dłużej jeździsz tym więcej zarobisz. Robota raczej poukładana na powtarzalnych zleceniach. Ja jeżdzę do piatku, czasami wyjeżdżam na dłużej gdy potrzebuje więcej zarobić. Nie jeżdżą do GB. Raczej nie ma dodatkowej roboty prócz jazdy. Przy długich wyjazdach płacą dniówkę, przy krótkich procent od frachtu. Samochody w dobrym stanie. Mają DAFY, MANY, Renault, Scanie. Chyba to wszystko.
    Daniel

24.06.2025 11:56

Zaczynał tam ktoś bez doświadczenia? Dopiero zrobiłem uprawnienia. Przyjmują tak? Jak z przeszkoleniem na początek?
    Tomi

25.06.2025 10:36

Ja się z busów przesiadłem. Przeszkolenie ze swoim kierowcą na lokalnych trasach przez tydzień, potem około miesiąc tylko po kraju i jak się sprawdzisz to wysyłają normalnie w trasy. Jeżdze prawie rok i jestem zadowolony. Kasa i sprzęt OK. Można się dogadać do systemu jazdy
    Greg

29.06.2025 22:21

Tak. Jeżdżę od pół roku, to moja pierwsza praca kierowcy. Jest OK. Miałem kilka dni treningu na miejscu.
    Veritas

02.06.2025 15:07

Asystent AI

Jest oferta pracy dla Kierowcy C+E z wynagrodzeniem od 8000 do 14000 PLN brutto miesięcznie na umowie o pracę. Najważniejsze oczekiwanie to doświadczenie w prowadzeniu ciężarówek oraz wymagane uprawnienia do przewozu rzeczy i obsługi tachografu. Ciekawą opcją w tej ofercie są weekendy w domu dla kierowców krajowych. Czy według Was wymagania co do doświadczenia nie są zbyt wysokie jak na te stawki? I jak z pensją – realnie da się tu wyciągnąć te 14 tysięcy?
    Jakub

24.06.2025 10:14

Veritas, wymagane uprawnienia do prowadzenia samochodu, umiejętność jazdy i karta do tachografu to nie są jakieś wysokie wymagania jak na stanowisko zawodowego kierowcy.
    Georgina

16.05.2025 19:24

Pracowałam w Komie orzez 3 lata. To solidni pracodawcy. Praca w biurze 8 godzin dziennie, zawsze na umowie o pracę, wypłata na czas, urlopy i wszystkie świadczenia. To napewno jeden z najlepszych pracodawców w okolicy. Polecam i dziękuję. Ciepło Was wszystkich wspominam. Zdrówka i powodzenia dla wszystkich w Komie.
    Jurij

16.05.2025 12:57

To jest dobre do zatrudnienia blisko granicy Ukrainiańskiej. Blisko i dobre.
    Krzysiek

13.05.2025 22:57

To firma transportowa, z której usług korzystamy. Zasługuje na najwyższą ocenę. Profesjonalna obsługa, punktualność oraz świetny kontakt z klientem sprawiają, że cały proces przebiega sprawnie i bezproblemowo. Zdecydowanie polecam!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Koma?

Kontakt - Koma Sp. z o.o.

197 37-100 Wola Mała

Branża główna: Transport i spedycja

13.05.2025 13:19

Dla mnie wszystko jest OK. Firma całkiem OK, robota poukładana, pieniądze w miarę .
    Gienia

13.05.2025 22:54

A spedytorzy są rozgarnięci?

13.05.2025 22:55

Raczej tak, ale jak to spedytorzy.
    Zibi

10.03.2025 17:32

Nie piszcie głupot:/ W firmie zarabia się % od frachtu i wynagrodzenie jest zależne od tego jakie są frachty i jak ogarnięty jest spedytor który Cię prowadzi Praca w sam raz dla młodego i niedoświadczonego kierowcy. Doświadczony to raczej będzie chciał wiedzieć ile zarobi miesięcznie.
    @zibi

08.05.2025 14:08

Słuchaj kierownik, kiedyś mój znajomy w tej firmie pracował i mówił mi jak tam jest. Roboty dużo, dużo przerzutów jak i dużo załadunków samemu się robi, a pieniądze podobne jak w firmach co się trudnią w transporcie bilateralnym, więc chyba coś jest nie tak. Jak mam zarabiać ok. 9-10 tys. na rękę to wolę spokojniejszą robotę bez przerzutów i ręcznych załadunków i jeszcze użerania się z tandemem, gdzie jest znacznie więcej obowiązków niż przy naczepie. Chyba, że w tej firmie tylko staży kierowcy zarabiają te ,,naście" tysięcy co ktoś pisał we wcześniejszych komentarzach:) Ale wtedy jest to nienormalne że za taką samą prace jedni dostają więcej a inni mniej bo za staż pracy można wynagrodzić nowszym sprzętem a nie ucinaniem zarobków. A kolega który u Was jeździł już naprawdę trochę lat doświadczenia miał i z tego co wiem niczym też nie podpadł:) aby mniej od innych zarabiać. Ale takie właśnie chyba jest docenianie w tej firmie nowych kierowców mimo że mają ileś tam lat doświadczenia:( I myślę że kierownik weźmie sobie to do serca co napisałem:/ Bo nie sztuka płacić na tzw. ,,widzi mi się" kierowcom z doświadczeniem, którzy ogarniają robotę i nie sprawiają problemów a tylko mniej zarabiają od starych kierowców dlatego bo są nowi. Nawet po kilku miesiącach pracy. No chyba, że się zmieniło podejście do zarobków dla nowo przyjętych kierowców z doświadczeniem. Ale to tylko można się najbardziej dowiedzieć od kierowcy spotkanym na parkingu, taka jest prawda. Pozdrawiam
    gucio

20.09.2024 14:14

Same pozywne wpisy praktyczne, powinszować kierownictwu :) Wie ktos moze, czy planowane są jakies rekrutacje w najbliższym czasie?
    ??

12.02.2025 10:36

własnie zastanawiam sie nad tym ze nie ma tu nic poza mega pozytywami, ciekawi mnie ile osob tutaj pracuje i jak dlugo ;)
    Arek

30.04.2025 04:48

Dawaj do nas, ludzie sa super, auta fajne, czarne z czerwonym, zarobki to juz z szefem ustalasz, ale ogolnie git. Ja prawie rok jezdzę i nie zamierzam zmieniać tej firmy na inną.
    Juztyna

29.03.2025 13:33

Zajrzałam zobaczyć co sie dzieje na forum, ponieważ mam sentyment do firmy. Pozytywny sentyment bo pracę wspominam jako tą do której chciało mi sie przychodzić. Jeśli ktoś rozważa zatrudnienie to bardzo polecam
    Man

23.03.2025 10:37

Pracowałem w warsztacie. Praca OK, jak to przy ciężarowych, płacą normalnie dodatkowo można dorobić na nadgodzinach czy sobotach. Czasami żałuję że odszedłem.
    Grzesiek

14.03.2025 16:31

Polecam pracę. Jest całkiem przyzwoicie. Spedytorzy w porządku robota poukładana. Pracuje od poniedziałku do piątku.
    Actros

11.03.2025 21:16

Nie robią problemu ze szkoleniem nowych kierowców. Zrobiłem prawko i jeżdżę.

20.02.2025 21:40

Klaudia

23.02.2025 16:48

Hejka, a są u Was podwójne obsady? Czy pojedyncze?
    Wojtek

22.02.2025 22:52

Przyjmują na przeszkolenie również nowych kierowców.

19.07.2019 12:30

Jakie zarobki w tej firmie ?
    A

12.09.2024 19:15

Jak można się dostać?

20.02.2025 21:34

Wiesz, trudno nie chcieć więcej, ale jest nieźle. Kwot Ci nie podam, ale jest spoko.
    Jakub

19.02.2025 10:26

Wszystko OK. To mój pierwszy pracodawca po zrobieniu prawka C+E. Jeżdżę już trzeci miesiąc i polecam. Nauczyłem się tu jazdy, firma jest uczciwa.

20.02.2025 15:25

Ze mną tak samo.

12.02.2025 08:51

??

12.02.2025 10:35

A ile tutaj pracujesz?
    Marcin

24.01.2025 12:40

Dobra firma. Polecam i dziękuję.
    Jurij

05.09.2024 08:54

Baza pod Jarosławiem, kasa powyżej średniej. Jak jeździsz po Polsece powrót w każdy wekend, po Europie wracasz jak ustalisz. Spedytorzy w porządku.
    Arek

22.09.2024 05:04

Zgadzam się, pracuję tam od niedawna, ale praca ułożona na cały tydzień, w piàtek max na wieczór mozna wrócić, ogólnie firma jest spoko auta to bajka, czarne bestie, dla mnie lux, bo ja lubię czarny kolor:)
    Axel

31.10.2024 15:27

Jasne, że przyjmują.
    Janek Gajos

17.10.2024 15:01

Najlepsza firma i najlepsi spedytorzy w okolicy! Polecam i dziękuję za współpracę.
    Pracuś

09.10.2024 10:37

Można zarobić naście tysięcy miesięcznie na jeździe międzynarodówe. Można też jeździć jako kierowca w krajówce, wtedy wyjazd w poniedziałek powrót w piątek. Wielu kolegów jeździ w systemie mieszanym, czasami z weekendami, czasami bez. To można ustalić z szefostwem. Jest OK.
    Aleksandr

07.10.2024 18:50

Jedna z niewielu firm w których można wracać do domu na każdy weekend. Można też nie wracać na weekend i więcej zarobić. Kwestia dogadania się więc sobie cenię. Sprzęt w porządku, zestawy przestrzenne. Są nowe i starsze. Spedytorzy OK.
    Janusz J

19.09.2024 20:42

Koma to jedna z najlepszych firm w jakich pracowałem. Dobrze prowadzona, godna zaufania zarówno dla pracowników jak klientów. Jako były pracownik muszę wyrazic wdzięczność Zarządowi za zrozumienie i pomoc w trudnej sytuacji która przed laty mnie spotkała. Obecnie jako klient firmy, doceniam ich transport z powodu profesjonalizmu i wysokich standardów biznesowych. Na Podkarpaciu nie znam równie profesjonalnej firmy. Dziękuję i polecam.
    Patryk

18.09.2024 15:42

Mam pytanie a raczej kilka pytań jak y ktos mogl odpowiedziec bo przymierzam sie do wyslani cv Jak wyglada praca w biurze na spedytora , duzo ludzi pracuje w biurze , jak atmosfera ludzie pomocni i ostatnie jak kierownycy szefostwo wyrozumiali czy w 2 strone
    Zainteresowany

21.05.2020 11:42

Widzę,że firma szuka też na system 3/1 po Europie zachodniej.Może ktoś wyjaśnić jak tam wygląda sytuacja?Jak robota i kasa?
    Irek

18.09.2024 12:43

Powinieneś wyjść około 10 tys na kraju i około 13 tys na Europie. Czasami zdarza się trochę lepiej. Robota jest okej.

Zostaw merytoryczną opinię o Koma Sp. z o.o.