Wnd

• Grunwald
  • Placydów
  • Konstantynówek

3. Opinie o pracodawcach Rąbień
  5. Opinie o Wnd Sp. z o.o.

Opinie o Wnd Rąbień

Nie przegap nowości o Wnd Sp. z o.o.!

DzióbPingwina

18.08.2026 16:33

Smutne jest to, że góra nie widzi, gdzie leży problem. Dział baz danych robi taki (usunięte przez administratora), że to głowa mała, jeden problem jest rozwiązywany po naście razy przez lata. Dodajecie nowe programy, nowe systemy i nowe technologie, nie ucząc się na błędach poprzednich, porzuconych projektów. Pracownicy biurowi siwieją, bo nie da się nic załatwić od ręki i na wszystko trzeba czekać tydzień. Nie da się wykonać zamówienia przez ciągłe, wyskakujące błędy. Nie da się sprawnie poruszać po programach, bo same się wysypują albo serwery z Krakowa mają gigantyczne lagi. Na produkcji jest tłok i przepełnienie ludźmi. Zatrudniacie nowego pracownika, który traci czas osób już wyszkolonych, a ostatecznie i tak odchodzi po jednym kwartale. Narzekam i będę narzekał, bo problem istnieje, nikt nas nie słucha,(usunięte przez administratora) Są problemy, które sprawiają, że Wasze oczekiwania i wymagania rosną, szkoda tylko, że wynagrodzenie stoi w miejscu, a premia jest raz na rok i wynosi marne 3 stówki. Nie jesteśmy kurami, które będą Wam całe życie znosić złote jaja za darmo. Szkoda mi też wszystkich wartościowych pracowników. Widzę, jaką strategię macie, zwalniać tych, którzy zarabiają dużo. Tylko że nie bez powodu dostają większe wynagrodzenie. To dobrzy, uczciwi i pracowici ludzie z ogromną wiedzą, którzy od lat budują tę firmę. Ci wartościowi pracownicy nie robią tylko swojego, pomagają również innym, co w praktyce zajmuje im około 40% każdego dnia. Zwalniając kogoś takiego, polecą kolejni, bo nie będą wiedzieli, co robić 😂. (usunięte przez administratora) Albo te Wasze zachęcanie pracowników do dłuższej pracy za pomocą np. burzliwych (usunięte przez administratora)czy przesuwania godziny przyjazdu autobusu pracowniczego. Nie możecie takich rzeczy robić z dnia na dzień, kiedy Wam się podoba. Fizyczni pracownicy za to płacą,(usunięte przez administratora) Dobra, ulżyło mi. Teraz przynajmniej w małym stopniu

Abc

22.08.2026 07:20

Zgadzam się z opinia tylko Chciałbym też dodać, że zarząd powinien wprowadzić regularne zebrania z pracownikami, najlepiej raz na kwartał. Takie spotkania pozwoliłyby na bieżąco wymieniać się opiniami, zgłaszać problemy i wspólnie szukać rozwiązań. Brak komunikacji między zarządem a pracownikami tylko pogłębia frustrację i utrudnia poprawę sytuacji.

05.08.2026 12:33

Wyrzucają najlepszych zostawili tylko najsłabszych i najtańszych aby ciąć koszty Zaległości w działach są ogromne A ludzi z którym można było coś załatwić bo byli kumaci już nie ma , same wióry zostały

Lord

05.08.2026 20:08

Są jeszcze osoby które mają wiedzę i potrafią się tam odnaleźć, ale to mocno zakorzenione jednostki. Np.: Jajogłowy pupilek Piekiełka - jeszcze ratuje kierowników produkcji/zmiany. Jednak o co by go nie zapytać to wie co z czym powiązać. Stary brygadier okuć, też ogarnięty i działa. Stary brygadier na profilach też dużo wie. Dobrze że ja już tam nie pracuje...
    Ebowakajaki

04.08.2026 22:41

Przepracowałem w tym zakładzie kilka dni! Nikomu nie polecam tym bardziej w te upały. Mnóstwo pracowników ze wschodu. Zero zainteresowania nowym pracownikiem. Na szkoleniu mówili że będzie mi przydzielony "trener" taaaaaaaaaaaa. Kasa śmieszna a wymagania ogromne! Nigdy więcej!!! Dziwię się że tam ludzie pracuje w takich warunkach.
    #Monter

11.07.2026 21:17

Zwolniliscie najlepszego gięcia w firmie gdzie to zmierza
    Lomek Tewandowski

12.07.2026 13:06

Szkoda, dobry kolega był. Nie wiem co będzie dalej

20.07.2026 09:52

Na ciebie też przyjdzie pora Lomeczku

20.07.2026 09:50

Nareszcie zrobiliście to co powinniście zrobić już dawno. Już nie ma z nami osoby dwulicowej i zakłamanej która nie miała pojęcia o niczym. Chodziła i okłamywała przełożonych przez co my wszyscy na produkcji cierpieliśmy. Jeszcze został jeden fałszywy gościu który okłamuje i cały czas się gubi w swoich zeznaniach. Raz mówi tak za chwilę coś innego.

18.07.2026 15:08

Nadal w tej firmie brak działu IT Nadal w systemach jest syf a IT że to nie ich problem ? I (usunięte przez administratora) na wszystko ? Nadal na końcu procesu wszystko robią ręcznie każde korekty kodów czy już jest to naprawione

09.07.2026 23:05

był tu

11.07.2026 07:06

tam potrzebujecie zmianę procesu a przede wszystkim automatyzacje i trochę ludzkiego podejścia chociażby do tego aby praca nie była pod chmurką . Kto dziś chce pracować w spartańskich warunkach ? Dla mnie ta firma jest bez pomysłu na rozwój .
    Nikt

11.07.2026 18:58

Niemożliwe Piekło zamarzło 🤣🤣🤣
    ZD

09.07.2026 15:46

Może zarząd w końcu weźmie się za Kierownika i Managera bo robią wielkie zamieszanie , dla nich liczą się tylko tabelki i ich pupile reszta pracowników nie jest aż tak ważna i problemy z zamówieniami które nie są wysyłane w terminie . CZAS NA ZMIANY

09.07.2026 23:12

Zamówienia wysyłane do klientów nie są dla nich ważne. Ważne że się kasa zgadza i premię są.
    Biegający z oknami

30.06.2026 21:35

.....
    Mariusz

24.06.2026 18:57

Panowie kierownicy nie mają bladego pojęcia o procesie produkcyjnym.Jestem w szoku,że po tylu latach jeszcze nikt się na nich nie wziął.Generalnie na produkcji panuje chaos organizacyjny oraz stresująca atmosfera.Dobrzi ludzie odchodzą a w ich miejsce zatrudniają kolegów ze wschodu.Odnoszę wrażenie,że w firmie pracuje więcej Ukraińców niż Polaków.Z tego co widziałem to już nawet na brygadzistę magazynu wzięli kolegę z Ukrainy. Takim sposobem firma daleko nie uciągnie. Nie pozdrawiam.

24.04.2026 18:19

bolek

26.04.2026 09:32

A co z managerem? Jest jeszcze? To miało być objawienie WND.. Kasa , mieszkanie, samochód służbowy ...
    bolek

30.04.2026 08:58

OOO..., widzę, że nawet takie talenta WND zatrudnia , piękny miejscowy RAP chyba, że to disco polo , nie wiem bo nie ma linii melodycznej i trochę błędów jest ...
    Maks

21.04.2026 12:18

Na miejscu pracodawcy zacząłbym się bardziej interesować alkoholem w miejscu pracy.Alkomat na wejściu i wyjściu.
    Szeregowy

20.04.2026 12:40

Na moim dziale nikt nic nie wie brygadzista nie dopuszcza nikogo by zatrudnić drugiego brygadzistę bo by musiał zapylać na 2 zmianę a tak to 12 03 i pierwszy wychodzi ,po drogie kasa śmieszna jak diabli pracujemy z chłopakami na dworze 99,9 procent dnia i nawet nie można iść na herbatę a śnieg deszcz i słońce masakra i nikt nic nie wie każdy tylko patrzy jak podpierdzielic ,co do magazynu okien to już w ogóle brygadziści są takimi lamusami że szkoda gadać bluźnią na pracowników i nikt z tym nic nie robi Ukraina poniżana jak diabli (usunięte przez administratora) ludzie ogarnięcie się macie swoje prawa a nie pan kierownik wami tak pomiata i nikt z tym nic nie robi człowiek po L4 boi się wrócić do firmy masakra .
    #OperatorWozkaWidlowego
    Dostawca Osobliwych Skakanek

22.11.2025 14:23

Ja nie wiem z czym macie problem, podwyżki były wysokie, ja dostałem 14%, a jak teraz dali nam premie do praktycznie wychodzi 8k na rękę. Nikt cię nie kontroluję na HO, więc tak naprawdę pracujemy tylko dwa dni w tygodniu. Ja tam polecam, zostanę tu na dłużej!

18.12.2025 13:28

8k na rękę to ja nwm na jakim stanowisku jesteś, może jakiś kierowniczym, aczkolwiek pracownik tyle nie dostaje

18.04.2026 22:21

To ciekawe gdzie pracujesz. Szkoda im lady na naprawę dmuchawy pod namiotami a ludzie całą zimę marzną. Od kilku lat
    Seba

17.04.2026 08:34

Witam, pracuje tu od niedawna na produkcji s1 i już szukam pracy. Praca niestabilna, bez przyszłości. Brygadziści w miarę robią co mogą ale i tak im nie wychodzi, ogólny chaos panuje na produkcji. Pan menadżer i kierownik chyba lewy oderwani od rzeczywistości. Jeżeli ta firma zatrudnia takich ludzi bez kompetencji to nigdy nie będzie dobrze. Czy ktoś ich słyszał jakie oni pomysły mają? Poziom inteligencji zerowy. Już teraz wiem dlaczego tutaj tak łatwo o prace.
    ZimnyJhony

03.04.2026 18:12

Szukają osoby na stanowisko brygadzisty magazynu profila.Ciekawe ile amatorów o bardzo wysokich aspiracjach się zgłosiło.
    #Magazynier
    qqq

14.02.2026 12:38

Jak pracowałem w Wnd to firma biła rekordy pod względem wypadków przy pracy. Związane było to z brakiem jakichkolwiek norm BHP na zakładzie. W planach nie ma też nawet zadaszenia jakiegokolwiek magazynu zewnętrznego i większość pracy odbywa się na powietrzu w każdych warunkach atmosferycznych.
    Apacz

20.03.2026 07:26

Akurat z tym BHP to racja jak byli koledzy z oknoplast to mówili że u nich też nie działa. Facet który jest kierownikiem jest po 3 godziny w pracy laski chodzą na audyty tylko wtedy kiedy jest ciepło a jak się coś zgłasza do nich to i tak to nic nie daje . Taki dział fikcja jak widać.
    Ktoś

29.03.2026 09:08

Już niebawem będzie ciepło to wyjdą laski na audyt. Pozatym Te najładniejsze już się pozwalniały. Co nie które to myślą że są pępkiem świata proponuje przed wyjściem na wybieg niech spojrzą w lustro
    ApaczDrapaczWKlapkach

26.03.2026 17:58

Jako były pracownik mogę zdradzić, że niektórzy doświadczeni pracownicy biurowi zarabiają więcej niż niektórzy kierownicy z produkcji. Dodatkowo audyt zewnętrzny a kierownictwo produkcji bawi się w najlepsze na festynie wiejskim. Patrząc na JAKOŚ okien które wysyłamy do dobroczyncow i tak się dziwie ze mamy tak malo reklamacji. Co drugi pracownik produkcji nie wie co tu robi, a gdy zwraca sie mu uwage on nipanimaju. Zamiast dać wyszkolonemu pracownikowi większą stawkę firma woli rotować niskowyszkolonymi pracownikami. Pozdrowienia dla dziewczyn z andresoli
    #NauczycielFizyki
    zxc

07.03.2026 18:37

Firma wystawia fikcyjne oferty pracy z językiem niemieckim.
    SperMinator

18.12.2025 16:30

Jak po Balu (usunięte przez administratora) Chfaliły się że to był najlepszy rok w sprzedaży? Wódki nie ma to ja nie chodzę! Wtedy z kierownikami by się pogadało po wódzie!!!
    NoName

27.02.2026 23:12

Przyjmują każdego z nadzieją na realizację planów za pieniądze , które zarabia sprzątaczka.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Wnd?

Kontakt - Wnd Sp. z o.o.

Sucha 1/3 95-070 Rąbień

Branża główna: Materiały i narzędzia budowlane
    NoName

27.02.2026 23:07

Powiem tak . Ludzie z wiedzą i doświadczeniem uciekają na prędce jak z płonącej łajby. Na dzień dzisiejszy za brygadzistę odpowiedzialnego za sektor wzięli "ładnego" jak sam się okreslił pizzermana który nie potrafi ogarnąć najprostszej matmy czy organizacji, natomiast ładnie się uśmiecha, robiąc z siebie głupka gdziekolwiek się nie odezwie . Facet, który ma pilnować wyników i wspierać masę nowych ludzi bez jakiegokolwiek doświadczenia sam nie rozumie możliwości przerobowych ani najprostszych ustaleń. Udaje pomocnego kolegę tylko po to by potem przepychać gów*o które skończy się reklamacją licząc , że się uda . Do pracy biorą wszystkich a o zwolnieniach informują godzinę przed i końcem umowy, choć chwilę wcześniej całemu sektorowi podaje informację kogo się pozbędzie naśmiewając się z ludzi w gorszej sytuacji życiowej od niego . Ego na poziomie testosteronu przy jednoczesnym deficycie rozumienia podstawowych pojęć. No cyrk i żenada . Dwa razy proszę się zastanowić zanim ktoś zdecyduje się tu przyjść. Jeśli nie jesteście ułomni lub zdesperowani to radzę sobie odpuścić ten łez padoł. Tam kończą głównie Ci których nikt nie chce . Reszta ucieka na biegu ...
    Abc

24.01.2026 14:21

Moje doświadczenia z pracą w firmie WND w Rabieniu były niestety bardzo rozczarowujące. Firma cechuje się dużą rotacją pracowników, co świadczy o problemach z zarządzaniem i atmosferą w miejscu pracy. Często zdarzało się, że na stanowiska trafiały osoby bez odpowiedniego przeszkolenia, co skutkowało chaosem i błędami w produkcji. Niestety, szkolenia były niewystarczające lub wręcz ich brakowało, co dodatkowo utrudniało wykonywanie obowiązków. Kolejnym problemem była presja na wyniki i ciągłe podnoszenie wymagań bez adekwatnego wsparcia ze strony kierownictwa. W firmie panuje też nepotyzm – wiele stanowisk zajmują osoby z rodziny kierownictwa, co wpływa na brak obiektywizmu i sprawiedliwości w traktowaniu pracowników. Wynagrodzenie i system premiowy są mało motywujące, a okresy premiowane są krótkie i nie zawsze adekwatne do wkładu pracy. Atmosfera w pracy jest napięta, a komunikacja z przełożonymi często utrudniona. Ogólnie rzecz biorąc, firma nie dba wystarczająco o swoich pracowników, co skutkuje niskim morale i częstymi odejściami. Nie polecam pracy w WND osobom, które cenią sobie stabilność, jasne zasady i wsparcie ze strony pracodawcy.
    był tu

25.01.2026 03:50

Zgadzam się i dodam jako były pracownik w tej firmie brakuje infrastruktury do realizacji planu .
    Cziko

31.12.2025 22:47

Szukacie już pracy? Czy wolicie jak ci z petosława do końca i później brać co wleci za najniższa krajową?
    Apacz Pęknięte Kopytko

18.12.2025 07:56

I jak wrażenia po wigili? Kogoś przekonały słupki wykresy i puste obietnice? A jak się prezenty podobały? Wzywam plemię do odpowiedzi!
    Bocian

18.12.2025 15:35

Jak dla mnie ta wigilia to wisienka na torcie nieudanego roku, bodźcowanie ludzi słupkami i jakimiś głupotami na każdym kroku gdzie mogło by być miło i spokojnie, a podsumowanie skrócone do podziękowań w 5-ciu minutach. Ten rok to największa tragedia w mojej wieloletniej współpracy z wnd. Tylko 3 miesiące premiowane, sam zgrzyt w firmie, więcej błędów, rotacja przymusowa ludźmi na stanowiska na które nie ma kto ich uczyć, marnowanie pieniędzy na wykłady np. o zdrowym żywieniu, większe trucie dpy w mailach o nieistotnych sprawach typu sprzedaż samochodu firmowego za 100k.

18.12.2025 15:35

na szczęście było mi dane tam nie być :) co tam obiecywali ? jakieś kokosy ?:)
    работник

06.12.2025 18:09

Nie wiem, co konkretnie powiedzieć, ponieważ mówią, że usuwają SMS-y, ale pracuję tu już 3-4 miesiące i chcę odejść, ponieważ praca nie jest najlepsza, ale praca to praca i wszystko, co mogę powiedzieć, to że bywa ciężko, bywa łatwiej, w ciągu tygodnia jesteś na tyle zmęczony, że w weekendy nie masz na nic ochoty, są też różne bonusy, stołówka jest dobra, toalety są w porządku, ogólnie nie ma czasu na nic, dwie zmiany, druga zmiana bardziej mi odpowiada, a pierwsza to piekło, wstawać o 4 rano, co w zasadzie było do przewidzenia, i w ogóle nie wysypiam się, zespół jest dobry, cieszy się, dobrze mnie też nauczyli pewnych umiejętności, są różne niuanse, ale w zasadzie wszystko w normie, szkoda tylko, że czasami się haruje, a pensja i tak nie jest taka, żeby chciało się harować, no ale to zrozumiałe, bo to jednak fabryka i ma minimalną stawkę, za taki grafik i pracę nie zarobisz dużo, więc można liczyć tylko na bazę, podstawową fabrykę do zwykłej pracy.
    SperMinator

05.12.2025 16:01

Od dłuższego czasu w robotniczych WC-etach jest najtańszy, paskudny, brązowy papier który trudno się spuszcza! Natomiast pracownicy biurowi, kierownictwo mają normalny papier taki jaki powinien być. Jaki morał z tego... mają gładsze 4L i nie mogą rowka podrażnić!!!🤣😆
    Romeo

06.12.2025 00:03

Pracowałem tam miesiąc, szczerze mówiąc aż strach było wchodzić do łazienki żeby czegoś nie złapać. Smród jakiego nigdy nie spotkałem.
    SzamanApaczów_WilgotnyMuchomor

25.11.2025 09:58

Dlaczego zatrudniamy coraz więcej ludzi, a robimy coraz mniej okien? Co sądzi o tym moje plemię?
    Szoko Eje

25.11.2025 17:18

Firma dzieli się zyskiem z biednym ludem! Na kierowniczych stanowiskach pracują wybitni specjaliści którzy sprawią, że będziemy potęgą w oknach!!!😆🤣😆
    Apacz klepacz nie ma wybacz

25.11.2025 17:13

Bo najlepsi odeszli i odchodzą do innych plemion a na ich miejsce trzeba po dwóch trzech łapać po prerii
    Wódz Apaczów "Brzmiącą Dupa"

23.11.2025 09:21

(usunięte przez administratora) dostałeś, a nie 14% Mogłeś dostać 3% jak wszyscy Chyba że jesteś marnym kierownikiem albo wyżej
    Apacz "Baranie Jajko"

24.11.2025 13:17

Wodzu! Powiedz skąd wiesz ile dostali kierownicy?
    Woda Mineralna Pienińska

24.11.2025 13:08

Czy w tym roku można, jak Ukraińcy rok temu, chodzić na kilka wigilii?
    RomperStomper

13.11.2025 09:40

Nasi kierownicy to nasi "Kowalscy". Szkoda patrzeć na te (usunięte przez administratora) Szkoda zwykłych pracowników, chociaż nowe brygadzistki też potrafią podobno zgn....ić nowe osoby,które po miesiącu rezygnują.
    Pinki&Mosk

16.11.2025 12:42

To normalna średnia pensja na tym stanowisku. Trzeba było się uczyć. Nic więcej ... Czyli pensje są adekwatne.
    Gr

16.11.2025 17:03

Każda firma używa Excel. A jeżeli skanery są dla ludzi straszne to jest max dla tej firmy. Niektórzy nie rozumieją powagi rozchodów, ruchów systemowych ...
    BOBer

06.10.2025 18:49

Ja polecam tą firmę ! Najwięcej osób komentujących i narzekających to mają dwie lewe ręce i tyle . Pozdro
    były pracownik

23.10.2025 19:28

Tak, firma jest tak wspaniała, że niedawno ile osób zostało zwolnionych lub się zwolniło , 150 czy 160 ?
    jj

24.10.2025 10:37

Np. kierownicy? Chyba większość która byli w zeszłym roku sama podziękowała.
    Andrix12

13.10.2025 11:50

Witam mam pytanko. Grupa progres wystawiła ogłoszenie że poszukuję pracownika magazyniera do tego zakładu. Obowiazki jakie napisal to: Przyjmowanie / wydawanie towaru Kontrola i raportowanie aktualnych stanów magazynowych Przestrzeganie zasad obiegu dokumentacji i wewnętrznych procedur. Mam pytanko czy ktos pracuje przez ta agencje na tym stanowsko i czy praca jest w miarę prosta w sensie chce dokładnie wiedzieć jak ona wygląda oraz czy te zadania może wykonywać kobieta. Nie napisali że praca "tylko dla mężczyzn" ale czasem okazuje się że podczas składania cv oni informują ze ta praca jest dla mężczyzn zamiast odrazu napisać w ogłoszeniu. Oraz pytanko jakie bym chciała wiedzieć czy jest dojazd pracowniczy oraz czy dojeżdża z Aleksandrowa Łódzkiego bądź okolic. Będę wdzięczna za każdą odpowiedź :)
    Gościu z produkcji

04.10.2025 01:11

Jest ciekawie,czy kierownictwo zakładu było poinformowane o pożar na hali produkcyjnej na wypalarni 01.10 ok. 17-30?Ponieważ nie widzę żadnych podjętych działań,a gaśnica w ogóle została zostawiona pojemnikami ze śmieciami
    KALOSZ

30.09.2025 16:51

Ciekawe jak w tym roku wyjdzie Inwentura??? Czy kilometry nadwyżek czy kilometry braków. Czy jak zwykle Inwentura w/g komputera i kierownika!!!

27.09.2025 23:16

Mylicie się są bardzo cwani, wiedzą jak kłamać i nawijać makaron na uszy zarządowi. Są to osoby dwulicowe które nic nie widzą tylko swój czubek nosa

29.09.2025 07:21

Ale tych dwóch Panów to się do niczego nie nadaje. Ich też powinni wymienić na bardziej kompetentnych.

29.09.2025 07:37

Tak wiem, ale tych dwóch kielonkow to się do niczego nie nadaje, nie wiem jakie mają wykształcenie ale na pewno nie odpowiednie na to stanowisko,
    Magazyn

25.09.2025 11:20

Jako pracownik magazynu(nie będę pisał którego)stwierdzam iż z miesiąca na miesiąc jest coraz gorszej.Kadra zarządzająca,która nie ma pojęcia o niczym.Natłok pracy i multum obowiązków przy strasznie okrojonym składzie.Jak tylko znajdzie się coś innego,papier odrazu leci na stół.
    Vukmir

24.09.2025 19:30

Po kątach słychać że aneksy z podwyżkami będą pod koniec września. Ciekawe ile łaskawie rzucą dla (usunięte przez administratora)?!? Ale swoje zaoszczędzili!!! Przecież w lutym powinna być podwyżka!!!!!
    Dmytr

02.09.2025 08:38

Panowie kierownicy kiedy się w końcu obudzicie? Zamiast mieć lepiej i polepszać procesy i warunki mamy coraz gorzej.
    były

14.09.2025 23:26

co chcesz polepszać? Jak właściciel nie chce nic zmienać. Ma (usunięte przez administratora) którzy robią tym co jest wiec po co ma inwestować kase w rozwiązania ?

26.08.2025 08:46

Mariusz Piekie…..

29.08.2025 09:23

Ja dostawałem premię i duże nagrody szefowskie. O co Wam chodzi?

Zostaw merytoryczną opinię o Wnd Sp. z o.o.