Huta Szkła "TUR"

Tur

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 98 ocen.

Huta Szkła "TUR"
3 98 6 1

Opinie o Huta Szkła "TUR"

Patrycja Szubin

Witam wszystkich , tych którzy są tak bardzo negatywnie nastawieni również . Chciałam złożyć aplikację do tej firmy , na stanowisko kontrolera jakości . Mam pytanie, jak wygląda zarobek przez pierwsze miesiące i czy warunki pracy są dość ludzkie ? Proszę o wypowiedzi ludzi , którzy tam pracują bo chcą zarobić A nie tych którzy wywołują GÓWNOBURZE bo zawsze im mało . Pozdrawiam serdecznie ;)

Anioł
@Patrycja Szubin 14.10.2018 22:12

Obawiam się że nie ma wolnych etatów ale próbuj

Jolanta
@Patrycja Szubin 14.10.2018 22:12

Raczej to co w kj się robi (czyli wszystko)to zarobki są nie adekwatne do wykonywanej pracy. Robi się wszystko za grosze i jest się niczym lepiej w spokoju iść na sortownie i mieć czystą głowę bez spiny i wyzwisk.

Krzysztof

Widzę tu wiele nowych komentarzy z kwietnia, czy może napisze ktoś z was o kwestii dodatków pracowniczych w firmie Huta Szkła Tur? Ten pracodawca oferuje swoim pracownikom bony na święta? Co z atmosferą podczas pracy? Zapraszam was do odpowiedzi, nowe opinie będą bardzo przydatne dla innych.

Kołek
@Krzysztof 09.05.2018 18:21

I czapkę śliwek .

rechol
@Krzysztof 09.05.2018 18:21

Na hali znowu bajzel, każdy chce rządzić tylko nikt nie umie a już najlepsi sá kierownik zmiany. Boże!

obywatel

Siemka. Słyszałem że "płaca" się poprawiła, ile w tym prawdy?

Kołek
@obywatel 22.05.2018 11:47

100 %

Administrator

Są na forum jacyś pracownicy firmy Huta Szkła "TUR"? Jakie dobre cechy wymienicie pracodawcy?

sliwun
@Administrator 22.06.2018 09:41

Wyplaty w terminie.

Kołek
@Administrator 22.06.2018 09:41

Walisz w dynię ile możesz nic ci nie mówią .

Abc

Ponoć hutę wzial w dzierżawę decorglass z Działdowa. Czy załoga huty kupiła nowemu prezesowi wielki bukiet kwiatów na dowód tego jak bardzo wierzycie w słodkie obietnice i jacy naiwni jesteście? Tak jak było z pierwszym prezesem veni

Anioł
@Abc 23.08.2018 19:24

Tak Kupiliśmy

Krzysztof

@sliwun, czy mógłbyś napisać coś więcej o pracy w Huta Szkła "TUR"? Jaka atmosfera pracy panuje w firmie? Jakie warunki zatrudnienia proponuje pracodawca? Zachęcam Cię do wypowiedzi, ponieważ mogą być one pomocne dla osób, które planują pracę w Huta Szkła "TUR".

Janek

Ja i znajomy rozważamy zatrudnienie się jako Operator automatu. Czy warto przyjść na rozmowy? Jak wygląda sytuacja na produkcji ?

Operator
@Janek 13.04.2018 14:17

Jak lubisz być gnojony na każdym kroku pracę w niedziele i święta na 3 zmiany za 1800 na rękę na początek to zakład odpowiedni dla ciebie

Janek
@Operator 17.04.2018 14:10

No ale przy rozmowie była mowa o 2,500 plus premia po trzech miesiącach?

Chcesz znać prawdę pytaj
@Janek 17.04.2018 14:52

Premia? Jaka premia? Tam nigdy żadnej premii nie było i nie ma. 2500 to wywalczył chłopak co robił 2 lata i ogarniał temat. Mówimy tu o 2500 brutto. Więc sobie policz ile to będzie netto. Do tego nie spodziewam się że za niedziele, święta i nocki będziesz miał uczciwie policzone i zapłacone. Bo netto z 2500 będzie policzone jakbyś pracował od poniedziałku do piątku w godzinach 6-14. Do tego kręcą z grafikami tak żeby w papierach dobrze wyglądało i żeby inspekcja pracy się nie czepiala

Janek
@Chcesz znać prawdę pytaj 17.04.2018 18:49

Coś się nie zgadza w tym co piszesz. Premie jednak są; grafiki są raczej stałe - no chyba że kolega wygnie na lewe zwolnienie; dodatki za święta i nocki są ustawowe i nikt nie odważy się nawet coś w tym kombinować. Mam wrażenie że jesteś "obrażony" na Firmę i stąd twoje wywody.

Chcesz znać prawdę pytaj
@Janek 18.04.2018 09:52

Idź i się przekonaj szybko wspomnisz moje słowa

Krzysztof

@Janek, czy od czasu komentarza na forum, postanowiłeś wziąć udział w rekrutacji w firmie Huta Szkła Tur? Jeśli tak, proszę opisz z jakim podejściem spotkałeś się podczas rozmowy kwalifikacyjnej, jakie benefity i warunku umowy zaoferował Ci ten pracodawca? Zachęcam Cię do podzielenia się z nami tymi informacjami.

Janek
@Krzysztof 17.04.2018 04:03

Proponują na wejściu 2500 plus premia po trzech miesiącach, chyba że masz większe doświadczenie przy automatach

Malpa

Teraz znowu zacznie się (usunięte przez administratora) robić na produkcji bo wrócił największy sprzedawczyk - kierowca który nie zrobił kariery w Pobiedziskach

Ala
@Malpa 25.01.2018 21:08

Przynajmniej poprawi się produkcja ????

Madam
@Ala 06.04.2018 21:28

I jak produkcja lepiej idzie ? Już troszkę czasu pracuje on w Hucie wiec wyniki poszły w górę ?

Administrator

Ktoś z Was obecnie pracuje w Huta Szkła "TUR"? Na jakie warunki zatrudnienia można liczyć? Co możecie doradzić osobom zainteresowanym pracą w tej firmie?

Operator
@Administrator 06.04.2018 19:47

Odradzam. Płacą nie rekompensuje wykonywanej pracy. Dyrekcja myśli tylko o swoich stołkach, a ludzi mają za nic tylko zastraszaja

Anioł
@Operator 07.04.2018 17:45

A kiedy tam pracowałeś? Od ponad pół roku stawiają na kompetencje.

Antek
@Administrator 06.04.2018 19:47

Złóż CV i umów się na rozmowę - sam się przekonasz.

Tymon

Nie ma idealnej firmy, wszędzie mogą zdarzyć się okresy lepsze i gorsze. Może trzeba rozmawiać?

Ktoś kto wie wszystko.
@Tymon 16.01.2018 16:24

Jest to korporacja A nie firma państwa. Wszystkie łapówki załatwiania dozwolone. Na to nikt nie ma wpływu to nie jest praca państwowa. Zarobki dobre polecam . Trzeba mieć plecy żeby się dostać proste. A studia to sobie można w (usunięte przez administratora) wsadzić. Lepiej mieć tam wujka niż studia albo ojca.

KORPORACJA
@Ktoś kto wie wszystko. 21.01.2018 00:22

Korporacja hahaha masz człowieku wyobraźnię. Napisz ilu pracowników zatrudniają, w ilu firmach i krajach? Może sprawdź znaczenie słowa które chcesz napisać.

sliwun

Powinien dostac najnizsza krajowa!!!

Roman

Sortowniczka zarabia 1400 na rękę praca na 3 zmiany w niedzielę i święta co tu wiecej mówić?!

Nie prawda
@Roman 14.01.2018 00:42

Nie prawda sortowacz ma 2500 do 3000 zł więc nie gadaj jak nie wiesz babo.

Roman
@Nie prawda 21.01.2018 12:06

2500-3000 brutto to po odciągnięciu składek i z nie zapłaconym dodatkiem za nocki i święta na czysto na rękę wychodzi ok 1400 proste i logiczne

Anioł
@Roman 23.01.2018 04:40

Brutto 2500 3000 ZUS 342,75 411,3 NFZ 194,15 232,98 Podatek dochodowy 155 199 Netto 1808,1 2156,72

Były pracownik

W tym roku też dostaliście kasę na święta?

sliwun
@Były pracownik 22.12.2017 16:47

Tak dostalismy.

###

Podpisuję się pod życzeniami z całego serca.Niechaj w nadchodzącym przyszłym roku praca była równie owocna jak w tym jednak bym nie przesadzal z tak dużymi wynagrodzeniami bo ludzie później glupieja od przepływu tak wielkiej gotówki.I oby dyrekcja nie spociła się w nowym roku bardziej niż w tym.

Abc

W hucie wełniane rękawice robocze mają na automacie wystarczyć na minimum 2 zmiany

###

Tam nie ma właściciela. Finanse lepiej zostawić to bez komentarza bo żal o tym mówić.

Władek

Finanse to standard jak wszędzie , najniższa krajowa . Zależy jakie stanowisko Cię interesuje .

Blanka

Jak wyglada sprawa z finansami ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Gawron

dokładnie , trzeba dobrze grać by coś tam osiągnąć, a to przecie nie z mydła.

Clown

Zakład coś w deseń ,,Wyspa przetrwania " przetrwa tylko ten który da sobą pomiatać i siedzi cicho. Odzież robocza powinna być w stylu ,, Clowna"bo w ten sposób lepiej zobrazować ten cyrk .

Ciekawy

Witam Pracuje u was niejaki pan Mieczysław nowy technolog /kierowca ?

Kate
@Ciekawy 27.10.2017 08:46

Pracuje

Kate

Szukacie pracy? To dobrze trafiliście! Macie poczucie humoru??? Więc możecie pracować za śmieszne pieniądze!!! W firmie mimo iż nie jesteście czarni, będziecie pracować jak MURZYNI!

Abc

Syf, ludzie zaczynają "uciekać" grupami. W tym zakładzie ludzie nie mają zapłacone nawet za swoją pracę !! Pracujesz na 3 zmiany niedziele i święta a masz zapłacone jak za pracę od poniedziałku do piątku w godzinach od 6 do 14. Sortowniczka z kilkunastoletnim stażem dostaje 1400 na rękę to jakieś średniowiecze, a dyrektorkom to sodówka jeszcze trochę to uszami pójdzie

@@@

Kierownicy są potrzebni jak dz...e majtki od niczego latają tylko na rano jak cała dyrekcja jest na zakładzie wyżywają się na ludziach bo nie potrafią radzić sobie ze sobą nieudacznicy którzy nic nie potrafią tylko wprowadzają chaos i nieprzyjemną atmosferę , im dać rzeczy robocze i niech z..........ą razem z ludźmi zobaczymy jacy cwani wtedy będą .

Michal
@@@@ 22.06.2017 12:10

Dokładnie tak, ich pierwszych powinni zwolnić a część obowiązków takich jak organizacja pracy przekazać dziewczynom w kj które i tak ogarniają większość za tych baranów. Oczywiście uposażenie zwiększyć odpowiednio bo teraz to kierownik zmiany na poczekaniu nie potrafi zrobić listy swoich pracowników i robi to za niego kontrolerka

Cwaniak

Tak samo kierownicy zmianowi to ludzie od spraw niepotrzebnych, pozoranci którzy za nic nie wezmą odpowiedzialności a z wszystkiego robią problem. Robi 1 z 3 automatow, a jak chcesz urlop to problem bo nie będzie miał kto robić na automacie bo okazuje się że jesteś jedyny na zmianie ogarnięty który potrafi podnieść % produkcji, a nie tylko smarować i wywalać klamoty

Anioł

Do Księgowego Ciężko to przyznać ale masz w 100% rację.

Ksiegowy

A jak ma się to wszystko skończyć jak dyrektor który wcześniej był elektrykiem, na automacie nigdy nie pracował z rozrządem nie miał do czynienia mówi operatorom i kierowcą że rozrząd jest źle ustawiony i wprowadza swoje zmiany. To jest chore

Ksiegowy

A jak ma się to wszystko skończyć jak dyrektor który wcześniej był elektrykiem, na automacie nigdy nie pracował z rozrządem nie miał do czynienia mówi operatorom i kierowcą że rozrząd jest źle ustawiony i wprowadza swoje zmiany. To jest chore

Anioł

Z tego co piszecie to raczej Historia lubi się powtarzać - bez racjonalnego podejścia znowu bankructwo !

Zostaw opinię o Huta Szkła "TUR" - Tur

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Huta Szkła "TUR"