Huta Szkła "TUR"

Tur

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 96 ocen.

Opinie o Huta Szkła "TUR"

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Huta Szkła "TUR"

Tymon

Nie ma idealnej firmy, wszędzie mogą zdarzyć się okresy lepsze i gorsze. Może trzeba rozmawiać?

Ktoś kto wie wszystko.
@Tymon 16.01.2018 16:24

Jest to korporacja A nie firma państwa. Wszystkie łapówki załatwiania dozwolone. Na to nikt nie ma wpływu to nie jest praca państwowa. Zarobki dobre polecam . Trzeba mieć plecy żeby się dostać proste. A studia to sobie można w (usunięte przez administratora) wsadzić. Lepiej mieć tam wujka niż studia albo ojca.

Roman

Sortowniczka zarabia 1400 na rękę praca na 3 zmiany w niedzielę i święta co tu wiecej mówić?!

Nie prawda
@Roman 14.01.2018 00:42

Nie prawda sortowacz ma 2500 do 3000 zł więc nie gadaj jak nie wiesz babo.

Były pracownik

W tym roku też dostaliście kasę na święta?

sliwun
@Były pracownik 22.12.2017 16:47

Tak dostalismy.

###

Podpisuję się pod życzeniami z całego serca.Niechaj w nadchodzącym przyszłym roku praca była równie owocna jak w tym jednak bym nie przesadzal z tak dużymi wynagrodzeniami bo ludzie później glupieja od przepływu tak wielkiej gotówki.I oby dyrekcja nie spociła się w nowym roku bardziej niż w tym.

Abc

W hucie wełniane rękawice robocze mają na automacie wystarczyć na minimum 2 zmiany

###

Tam nie ma właściciela. Finanse lepiej zostawić to bez komentarza bo żal o tym mówić.

Władek

Finanse to standard jak wszędzie , najniższa krajowa . Zależy jakie stanowisko Cię interesuje .

Blanka

Jak wyglada sprawa z finansami ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Gawron

dokładnie , trzeba dobrze grać by coś tam osiągnąć, a to przecie nie z mydła.

Clown

Zakład coś w deseń ,,Wyspa przetrwania " przetrwa tylko ten który da sobą pomiatać i siedzi cicho. Odzież robocza powinna być w stylu ,, Clowna"bo w ten sposób lepiej zobrazować ten cyrk .

Ciekawy

Witam Pracuje u was niejaki pan Mieczysław nowy technolog /kierowca ?

Kate
@Ciekawy 27.10.2017 08:46

Pracuje

Kate

Szukacie pracy? To dobrze trafiliście! Macie poczucie humoru??? Więc możecie pracować za śmieszne pieniądze!!! W firmie mimo iż nie jesteście czarni, będziecie pracować jak MURZYNI!

Abc

Syf, ludzie zaczynają "uciekać" grupami. W tym zakładzie ludzie nie mają zapłacone nawet za swoją pracę !! Pracujesz na 3 zmiany niedziele i święta a masz zapłacone jak za pracę od poniedziałku do piątku w godzinach od 6 do 14. Sortowniczka z kilkunastoletnim stażem dostaje 1400 na rękę to jakieś średniowiecze, a dyrektorkom to sodówka jeszcze trochę to uszami pójdzie

@@@

Kierownicy są potrzebni jak dz...e majtki od niczego latają tylko na rano jak cała dyrekcja jest na zakładzie wyżywają się na ludziach bo nie potrafią radzić sobie ze sobą nieudacznicy którzy nic nie potrafią tylko wprowadzają chaos i nieprzyjemną atmosferę , im dać rzeczy robocze i niech z..........ą razem z ludźmi zobaczymy jacy cwani wtedy będą .

Michal
@@@@ 22.06.2017 12:10

Dokładnie tak, ich pierwszych powinni zwolnić a część obowiązków takich jak organizacja pracy przekazać dziewczynom w kj które i tak ogarniają większość za tych baranów. Oczywiście uposażenie zwiększyć odpowiednio bo teraz to kierownik zmiany na poczekaniu nie potrafi zrobić listy swoich pracowników i robi to za niego kontrolerka

Cwaniak

Tak samo kierownicy zmianowi to ludzie od spraw niepotrzebnych, pozoranci którzy za nic nie wezmą odpowiedzialności a z wszystkiego robią problem. Robi 1 z 3 automatow, a jak chcesz urlop to problem bo nie będzie miał kto robić na automacie bo okazuje się że jesteś jedyny na zmianie ogarnięty który potrafi podnieść % produkcji, a nie tylko smarować i wywalać klamoty

Anioł

Do Księgowego Ciężko to przyznać ale masz w 100% rację.

Ksiegowy

A jak ma się to wszystko skończyć jak dyrektor który wcześniej był elektrykiem, na automacie nigdy nie pracował z rozrządem nie miał do czynienia mówi operatorom i kierowcą że rozrząd jest źle ustawiony i wprowadza swoje zmiany. To jest chore

Ksiegowy

A jak ma się to wszystko skończyć jak dyrektor który wcześniej był elektrykiem, na automacie nigdy nie pracował z rozrządem nie miał do czynienia mówi operatorom i kierowcą że rozrząd jest źle ustawiony i wprowadza swoje zmiany. To jest chore

Anioł

Z tego co piszecie to raczej Historia lubi się powtarzać - bez racjonalnego podejścia znowu bankructwo !

Szakal

W tym zakładzie nie robi się nic żeby człowieka zachęcić do podjęcia pracy, albo zatrzymać obecnych pracowników. Nie przedłużają umów, a pieniądze na wypłaty mają tylko do końca roku

Abc
@Szakal 20.06.2017 23:24

Tu małe sprostowanie bo umowy na stałe z wnioskiem o podwyżkę dostają przydupasy kierowniczkow którzy po robocie razem butelkę przechylają i wymieniają wiadomości

Pwpw

Obóz pracy dla miejscowych. Kto mądrzejszy to ucieka

Anioł

Jak pamiętam to są trzy automaty (jeden pracujący) więc teoretycznie ni powinno być problemu z ilością narzędzi. Chyba masz rację że coś jest nie tak. Regeneracja i przygotowanie narzędzi lerzy.

G.
@Anioł 30.04.2017 13:39

A jak wygląda sprawa tokarza konwencjonalnego? Warto iść? Czy to raczej praca na 2-3 miesiące? Chodzi mi o stałą pracę. Pracuję cały czas w zawodzie od 10 lat. W Szubinie, lecz słyszałem że zarobki są lepsze w Veni.

Dracula

Po pierwsze najpierw trzeba mieć technologa i od tego trzeba by zacząć dyrektor produkcji hm dużo by na ten temat powiedzieć .... wszystko robi ale nie to co powinien....formy i ich stan , części to jest druga sprawa która staję się rzeczą normalną i codzienna i nikt poza ludźmi na najniższym szczeblu problemu w tym nie widzi a już napewno ci co powinni wiedzieć im idzie swietnie udawanie że poprostu nie ma problemu .... prawda jest taka że z g...a bata nie ukrecisz ...

Anioł

Kierownikach Zmiany - czy oni zostali ściągnięci do Huty jako specjaliści czy są to tylko awanse wewnętrzne - jeśli tylko awanse wewnętrzne to brakowało im i brakuje kogoś kot na bieżąco by nimi kierował, ale to powinna nadzorować osoba które je awansowała lub przyjęła do pracy. Dobry Kierownik zmiany 80% czasu spędza na linii. Jego rola powinna ograniczać się do bieżącej analizy wydajności oraz stałego wsparcia technologicznego dla Nastawiaczy i Operatorów. Jeśli tak nie jest to pogoniłbym Dyrektora Produkcji i jego Szefa Formowania. Nie wszystko można zgonić na pracowników przy automatach. Nawet sam technolog bez konkretnego wsparcia nie jest w stanie utrzymać wyników. Bardzo często słyszę że przy marnej produkcji winna jest maszyna i narzędzia - nie zgadzam się z tym do końca. Oczywiście jest to ważny aspekt ale w praktyce znam przypadki że nawet na kiepskiej maszynie przy złych narzędziach z odrobiną dobrej woli można osiągać niezłe wyniki

G.

A jak wygląda sprawa z Tokarzem konwencjonalnym? Stała praca? Bez stresu że mogę stracić pracę? Stabilna? Czy raczej nie pewna? Pozdrawiam serdecznie

Anioł

Z tego co piszecie to można to szybko opanować (jeśli nie ma problemu ze zbytem). Kilka szybkich działań w regeneracji i przygotowaniu narzędzi. Kilka standardów na maszynie. Ludziom można też pomóc szkoleniami

George
@Anioł 19.04.2017 21:20

Szkolenia ? Trzeba by zacząć o wyszkolenia kierowników zmianowy z zaradności zawodowej bo każdy z nich musi mieć jakiegoś przydupasa bo sam nic nie potrafi

Dracula

Zakład zostawia wiele do życzenia, ciężko zrobić coś z niczego i kiedy nie ma na czym.Atmosfera gęsta i zwalanie winy z jednego na drugiego, brak wielu doświadczonych ludzi na odpowiednich stanowiskach bo nieodpowiednich ludzi na nieodpowiednich stanowiskach jest kilku.

Johny

Co do jakosci sa potrzebne kilka skladnikow ktore nie sa w tej hucie spelnione. Czesci formujace i ich stan, regeneracja i odpowiednie maszyny obslugiwane przez wyszkolonych slusarza, technolog formowania. Bo co chlopacy na automatach teraz na jednym maja zrobic jak czesci sa jakie sa, a za technologa robi kazdy kto ma "swiezy" pomysl od dyrektorow po osoby z zewnatrz. A kierownicy zmianowy? Smiech na sali trzech z czterech zwolnilbym na poczekaniu

Anioł

Przykro czytać o takiej sytuacji która się powtarza. Jakiś czas temu było bardzo podobnie. Czyżby znowu kiepska jakość - pracuje tylko jeden automat więc nie powinno być z nią problemu.

Nikita

Z dnia na dzień widać jak zakład i atmosfera wewnątrz staje się coraz bardziej toksyczna.Prezesi zmieniają się jak dyrektorzy za czasów poprzednika, dookoła zakładu gdzie tylko jest miejsce stoją palety z towarem, dyrektor handlu (król zapasu) poleciał a towar nadal kwitnie gdzie tylko się nie obejrzeć...Nad produkcją nikt nie panuje, brak technologa formowania, kierownicy zmian tylko się ślizgają żeby uniknąć odpowiedzialności za cokolwiek, Automatycy też jak święte krowy Bujaja się żeby tylko nikt nic od nich nie chciał, a jak już coś muszą zrobić to z reguły trwa to kilkadziesiąt minut i nikt nie ma pewności czy będzie poprawa i oczekiwany rezultat. Huta uzbrojona w 3 automaty z czego 2 są zatrzymane. Po co ? Nikt chyba nie potrafi na to odpowiedzieć.

paweł

Jak na razie nie ma żadnych ofert tutaj nowych i to mnie martwi, ale nie wiem czy faktycznie można u nich dobrze zarobić czy nie za bardzo, bo nie podaliście stawek.

mike

Witam wszystkich czy może ktoś opisać prace na automacie w hucie tur bo chciałbym złożyć papiery .

kuba

Witam. Czy w waszej hucie potrzebują pracowników ? Jestem specjalistą gorącego końca,zajmuje się głównie automatami ( automatyka i mechanika) oraz inne problemy techniczne na tym obszarze. Szukam lepiej płatnej pracy w innej hucie.

Hutnik
@kuba 08.04.2016 10:50

Witam. Jeżeli szukasz pracy w hucie na gorącym końcu to proszę o kontakt pod numerem Gadu Gadu: 6695426.

anonim

(usunięte przez administratora)

bhtttt

zajrzyj na stronę venisa.pl

szuedat

B A G N O !!!!!!!!!!!

agor

A jak tam atmosfera,ludzie mili?Da sie wytrzymać?

chętny do pracy

A kto kieruje wanną, jest fachowiec czy ślizgacz? Są wolne miejsca?

abc
@chętny do pracy 01.02.2016 21:18

Widze sami fachowycy :) bedzie wysoka produkcja - bedzie nizszy koszt produktu.to oznacza konkurencyjne ceny na rynku a to przyciaga klientow.po drugie zeby ukrasc klienta innej Hucie to trzeba poczekac az wypelnia obowiazujaca umowe miedzy soba.Bedzie dobrze bo jest wizja,fundusze i nie ma paniki.Pracuje sie dobrze,zarobki to wiadomo ze nie takie jak w miescie ale praca tez nie jest ciezka.Nikt nad Toba nie stoi,zapalic mozna,atmosfera fajna.Polecam :)

adam

Produkcja i za czasów Irka była 90% i co z tego jak sprzedaży nie ma. Ciekawe co jest powodem, praca działu sprzedaży czy może jakość?, nie wróży to dobrze na przyszłość. Jeśli się coś nie zmieni to zamkną nas znowu.

xyz

I dzięki bogu ze już niema pana specjalisty I huta tylko na tym zyskała, od razu wzrosła wydajnosc, decyzja o 1,5roku spóxniona niestety, powinni jeszcze handel przewietrzyć bo tam też podobno same nieroby siedza i kase biora

Nowy

Automaty ustawia jeden człowiek z Sierakowa. Nie wiem jak się nazywa ale widzę po produkcji. Facet daje rade, wyciąga z maszyn ponad 90%

stary

A kto teraz ustawia automaty? Jak jest teraz na produkcji? Pozdrawiam Was chłopaki ;)

opera-tur

Potwierdzam. Nie ma Irka. Zwolnił się.

stary

Cześć chłopaki, czy Irek od automatów jeszcze jest?

srar
@stary 16.01.2016 17:46

Nie ma już "SPECJALISTY" :-)

anonim

(usunięte przez administratora)

Myślący

dureń

GRUSZKA

Ogólnie to mi się nie chce Za dużo roboty, żeby to się opłacało jeszcze A tu garba się dorobię, co najwyżej jak by mi tak dali, bo ja wiem no jakby mi dużo dali to inna rozmowa A tak to wpierw umowa, potem L4 na pół roku I bon voyage, excuse moi, cmoknijcie mnie w wora

meksykanin

Kto się nie rozwija, ten się cofa. Kto czeka ten traci. Dobrze, że szukają alternatyw. Pozdrowienia

albatros

Widzę, że zaczęli sprzedawać przez internet. Mają sklep internetowy www.sklep.hutatur.pl z butelkami, zniczami i słoikami. I widziałem ich kilka razy w googlach. Ciekawe na ile to wogóle skuteczne

hutnik

Wredna kadrowa została wielka Pani Magda

chłop

To dobrze, że płacą. Ale jeśli sprzedaży nie ma to znów powrócić mogą ciężkie czasy. To nie sztuka "coś" wyprodukować tylko sprzedaż. Marketing leży więc i czeka. Brak wizjonerów. Muszą szukać klienta a o tego jest trudno. A jeśli nie ma to trzeba zrobić coś innego, stworzyć nowy produkt, nowy trend na rynku. A do tego potrzebni są fachowcy. W marketingu, wdrożeń, produkcji. A ci kosztują. Nie przyjdzie na koniec świata ktoś jak nie ma dobrej kasy. A zazwyczaj idą średniacy i miernoty. A ci siedzą, leżą i patrzą na innych. Czas płynie, a to strata. Nic się nie dzieje, magazyny zapełniają się a póniej krach... Firma to ludzie, nie tylko maszyny. Ale nad nimi jest jeszcze ktoś. I on powinien reagować. Ludzie macie jeszcze szansę, obudzcie się. Puki jeszcze płacą.

aaa

na podwyzki to tu niema co szybkoliczyc chlopie, sprzedaz brak slow wszystkonzalega to co naprodukowali nic sie nie sprzedaje, ludzie siedza cicho bo jeszcze placa

Zostaw opinię o Huta Szkła "TUR" - Tur

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Huta Szkła "TUR"