Wiertz Agencja Pracy Sp. z o.o.

Dodaj merytoryczną opinię

Adres: Świętego Mikołaja 21-29/1b, 50-128 Wrocław

2.9/5
Na podstawie 21 ocen.

Opinie o Wiertz Agencja Pracy Sp. z o.o.

Zachęcamy do obejrzenia naszego filmiku! :-)

Znajdują się w nim wszystkie najważniejsze informacje odnośnie tego, jak przebiega proces rekrutacji w naszej firmie. To jeszcze nigdy nie było takie proste!

Kinga

Pracuje w Wiertz od 3 lat - wiele się zmieniło w tym czasie, na pewno teraz robią wszystko aby pomoc osoba zatrudnionym, jakieś ankiety, kontakt w sprawie nadgodzin itd. We wrześniu kończył mi się kontrakt i byłam zaskoczona bo zadzwoniła do mnie Pani z działu rekrutacji i powiedziała, że próbują przenieść ludzi do innych firm aby nikt nie został bez pracy. Dostałam 5 ofert, zdecydowałam się na konkretną, pomogli w przeprowadzce, dostałam nowe mieszkanie i nie płaciłam za nic dodatkowo. Transport jest za darmo, z praca różnie to bywa ale to zależy od firmy a nie agencji. Dział rekrutacji jest naprawdę pomocny. Polecam tez biuro we Wrocławiu - Panie przesympatyczne a moją dostęp do tych samych ofert co w Holandii i na pewno szybciej da się dogadać. Ogólnie polecam.

@Kinga

Droga Kinga, Dziękujemy za opinię! Przekażemy miłe słowa do oddziału we Wrocławiu. Pozdrawiamy Wiertz Agencja Pracy

Pan Pat
@Viktor

Mnie tez rekrutowała Magda do Arvato w Heijen i ona podaje wszystie info jak na tacy, zero spiny na spokojnie, wszystko masz wytlumaczone a potem masz to jeszcze na emailach. Angielski u nich to podstawa bo maja jakis tam program wewnetrzny do przeniszenia ludzi jak cos pojdzie nie tak i nie chca ryzykowac ze ktos nie bedzie mowil po angielsku i bedzie siedzial na chacie bez roboty. U mnie na chacie byla taka sytuacja, ze jeden koles sie nie nadawal do roboty i wysylali mu oferty, chcieli go gdzies wcisnac ale nie znal angielskiego tylko podstawy i nigdzie go nie chcieli i chlop mial przekichane... dlatego angielski to podstawa a mogles powiedziec po angielsku ze nawet po polsku nie wiedzialbys co powiedziec, hehe pozdro

@Nick

Pracowalem dla nich 1,5 roku temu. Kontakt ok. pieniadze ok. Fakt wyslali mnie pod Olimpie ale kontakt zawsze z Wiertz. Polecam, najlepiej na wlasnym zakwaterowaniu.

Paweł

Pracuje przez Wiertz w GXO w Heerlen. Cały proces rekrutacji bez zarzutu. Pani Katarzyna omówiła z nami wszystko bardzo dokładnie, potem to samo wysłała na email. Mieliśmy rozmowę video na (usunięte przez administratora) i naprawdę pełna profeska. Po przyjeździe do Holandii było jakieś zamieszanie z grafikami i zaczęliśmy dopiero po 5 dniach a Pani Katarzyna nam załatwiła nam że nie płaciliśmy za mieszkanie za te dni kiedy czekaliśmy na pracę. W GXO zajął się nami Kenny, świetny gościu. Mimo jakoś problemów zawsze szybko była reakcja, czy rowery, czy grafiki. Wiem że wiele osób jest tu z innych agencji i narzekają ale my nie możemy nic powiedzieć złego. Polecamy

@Paweł

To super, że Wam tak załatwiła. Mnie niestety nie, co też uważam za skrajnie niesprawiedliwe i pozgłaszałam na adresy, które dostałam od konsulatu w Hadze (tj. gdzie zgłosić nieprawidłowości dot. pracy agencji pracy tymczasowych). Sama praca OK, zakwaterowanie w Weeze OK; niestety brak sprawiedliwości w wypłacie wynagrodzeń. Dosłownie zapomniano o moim przyjeździe 4.11, co spowodowało opóźnienie w onboarding'u i rozpoczęciu pracy. Ostatecznie pracowałam tylko 2 dni w tym 1szym tygodniu, a na pay slipie walnęli mi 130 euro opłaty za zakwaterowanie za cały tydzień. Wiedząc o możliwości uzyskania tej zniżki, pytałam o to. Niestety dopiero po podpisaniu umowy okazało się, że "nic takiego nie ma". ^^ Absurdalne zachowania osób koordynujących. Przykładowo, mają problem z tym, że podzielisz kierowane do nich e-mail'e na 2-3 wiaodmosci, ponieważ coś Ci się przypomni. Oceniam to jako okropny brak empatii, zwłaszcza w zestawieniu z odmową proporcjonalnego obniżenia opłaty za zakwaterowanie. Dramat. Unikajcie, chyba, że pasuje Wam bycie oszukiwanym w taki sposób - że przyjeżdżacie, musicie czekać na rozpoczęcie pracy, a potem obciążą Was opłatą za zakwaterowanie za cały tydzień. To niesprawiedliwe i należy to zgłaszać do skutku. Bez pozdrowień. Niestety bilans mojego #experience jest ujemny. W mojej opinii jest to bardzo niefajne, bezkompromisowe podejście.

@Paulina

Ah, no i ostatecznie wypowiedziałam umowę po otrzymaniu pierwszego pay slip'a; jako że sytuacja jest dla mnie absolutnie skandaliczna i nie do przyjęcia.

@Paulina

Jeszcze tytułem wyjaśnienia- prośba o zniżkę została skierowana na ogólny adres Wiertz Arvato i akurat bodajże ta Pani Katarzyna się tym nie zajmowała. Zgłoszenie było procesowane tym razem przez inne osoby, tj. 3 kobiety z Polski, które zajmują się odpisywaniem na e-mail'e w tym m.in. przez Panią Aleksandrę. Niech to będzie jasne.

@Paulina

Dzień dobry, Pani Paulino. Zgłosiliśmy Pani sprawę do osoby odpowiedzialnej za Arvato. Jeśli chciałaby Pani rozwiązać tą sprawę proszę o kontakt e-mail na wroclaw@wiertz.com Z informacji, które posiadamy niestety wiele, faktów nie jest spójnych z Pani opisem sytuacji. Nie dotarła Pani na zakwaterowanie w niedziele zgodnie z procedurą a w poniedziałek, nikt nie zapomniał o Pani przyjeździe ale koordynatorzy musieli wyznaczyć nowy temin onboardingu dla Pani w porozumieniu z Arvato w związku z tym, że klient bazuje na liście przyjazdów w niedziele. Jeśli chodzi i obniżenie kosztów za zakwaterowanie, powinna Pani kontaktować się z działem facility w tej sprawie o czym była Pani poinformowana w wiadomości z warunkami zatrudnienia. Nieodpowiednie osoby nie są w stanie podjąć takich decyzji. Zapraszamy do kontaktu drogą e-mail. Z poważaniem, Wiertz Agencja Pracy

@Paulina

Dzień dobry, Nasi pracownicy z Polski nie zajmują się sprawami zatrudnionych w Holandii kandydatów, jedynie prowadzą procesy rekrutacyjne. Wspomniana przez Panią, Aleksandra jest Inhouse Consultantem zatrudnionym w HUB Venlo w Wiertz, który na stałe pracuje a Arvato w biurze w siedzibie firmy. Prosze, nie podawać nie prawdziwych informacji. Wszelkie sprawy płacowe powinna Pani omawiać z Consultantami po przez korespondencje e-mail do arvato@wiertz.com o czym była Pani poinformowana podczas procesu rekrutacyjnego. W dni dzisiejszym Pani sprawa została zgłoszona również do naszego managementu abyśmy mogli sprawdzić co poszło nie tak z naszej strony. Z poważaniem Wiertz Agencja Pracy

@Wiertz Agencja Pracy Sp. z o.o.

Dzień dobry. To dlaczego pracownicy z którymi rozmawiałam przekazali mi informację, że zniżki nie będzie? Poza tym ja w ankiecie rekrutacyjnej wskazywałam, że mogę przyjechać tylko i wyłącznie 4.11, stąd takie postrzeganie sytuacji... Jeżeli wskazywałam jasno od samego początku, że będę 4.11. to dlaczego wtedy nikt mnie nie poinformował że praca może zacząć się później? Gdyby tak było, to uniknęlibyśmy tej sytuacji. A że się nie pokrywają zeznania? Przepraszam bardzo, ale jak Wasi konsultanci najważniejsze sprawy chcą załatwiać tylko na telefon, a na maile nie odpowiadają, to fakt, dowodów na nic nie ma!

@Paulina

Jeżeli zaakceptowano moją ankietę w rekrutacji w której jasno mówiłam że mogę być 4.11. to proponuję dopisać w tej ankiecie, że "uwaga, jeżeli będziesz w inny dzień niż w niedzielę, to praca może zacząć się pod koniec tygodnia". Poza tym proszę spojrzeć co tu napisał ten chłopak - on w takiej sytuacji dostał zniżkę a ja nie. Gdzie tu jest sprawiedliwość ? To po co takie informacje że zniżki nie ma od pracowników? Dlaczego tych maili w których pytałam o to nikt nie przekazał do stosownych osób? Musicie sobie to wyjaśnić wewnętrznie, bo nie pozwolę sobie na przerzucanie tych nieporozumień wewnętrznych na mnie.

@Paulina

Poza tym to czy w takiej sytuacji powinnam płacić za cały tydzień zakwaterowania rozstrzygną już - mam nadzieje - instytucje do których zgłosiłam problem.

@Paulina

Dzisiaj wracam do Polski, także nie ma już mowy o żadnym porozumieniu. Myślę, że możecie obwiniać jedynie własnych konsultantów za to, że nie przekazali wyżej informacji o sytuacji, zanim została wyeskalowana. Zresztą na moje prośby o porozmawianie z kimś wyżej przekazane telefonicznie nikt nie reagował. A kontakt skąd mam niby brać ? Ja jednak podziękuję.

@Wiertz Agencja Pracy Sp. z o.o.

Wszelkie maile poszły na adres wskazany przez Panią, jak również - pisze tylko - że ta Pani Aleksandra była uczestnikiem tej korespondencji która prowadziłam w sprawie zniżki, a nie że zrobiła coś złego, czy też przesadziła że zniżki nie ma !!! Żebyście mieli Państwo materiał na postępowanie wyjaśniające. Zresztą. Ja już mam dosyć tej sprawy i agencji. To Wasz problem organizacyjny, nie mój.

@Paulina

Ja stosowny materiał dowodowy na wszystko co napisałam mam. Odczepcie się od Bogu ducha winnych ludzi i zróbcie porządek wewnętrznie. W takich sytuacjach czas na wyjaśnienia jest przed złożeniem wypowiedzenia przez pracownika, a nie po fakcie, gdy doprowadziliście już kogoś do takiego stanu, że musi na forum pisać. Dziękuję!

Pani Paulino, Dziękujemy za tak liczne wiadomości. Życzymy Pani wszystkiego dobrego! Nie kasujemy opinii tylko zawsze na nie reagujemy w związku z tym dostała Pani odpowiedź. Jeśli zechciałaby Pani to wyjaśnić zawsze proponujemy drogę e-mail. Prosze kierować wszelkie wiadomości na wroclaw@wiertz.com W kwestii sprostowania - była Pani rekrutowana przez nasze biuro partnerskie a nie bezpośrednio, i nie wiedzielismy, że przyjedzie Pani w poniedziełek. Wszystko to wyjaśnimy wewnętrznie a Pani życzymy powodzeniai przepraszamy za niedogodności! Z poważaniem, Wiertz Agencja Pracy

Paulina Nowy wpis
@Wiertz Agencja Pracy Sp. z o.o.

Dziękuję bardzo. Od początku miałam takie wrażenie, że doszło do nieporozumienia i naprawdę byłam wyrozumiała. Zresztą wielokrotnie podkreślałam, że co do zasady byłam zadowolona ze wszystkiego. Że konsultanci są mili, pomocni, zakwaterowanie naprawdę wysokiej jakości w Weeze a praca też super. Jednocześnie do przemyślenia jest po prostu kwestia pełnej opłaty za zakwaterowanie przy np. 2 dniach pracy i sposób rozwiązania tej sytuacji. Pozdrawiam również (serio pozdrawiam) Paulina

@Bylypracownik

Witam,ostrzegam przed tą agencja.(usunięte przez administratora),mało praca,dużo się płaci za zakwaterowanie u nich plus do tego pralki płatne (bynajmniej tam gdzie ja byłam) Jak policzyłam wszystkie tygodniowki z miesiąca to wyszło że na miesiac mieliśmy 1200 euro.Takze nie przyjeżdżaj tu bo (usunięte przez administratora) zarobisz a szkoda bo praca była fajna.

Rajtak
@@Bylypracownik

Mozesz opisac cos więcej na temat lokacji ? Czy mieszkałeś może hotelu w weeze ?

Dobry
@@Bylypracownik

Tez mi się wydaje, że z godzinami tutaj jakaś lipa jest. Ściągają w niedzielę, rozpoczęcie pracy w czwartek do tego lokacja w Weeze gdzie ćpuny biegają na występach i (usunięte przez administratora) pod płotem... Czysta "rewelacja"

@@Bylypracownik

Dzień dobry, Bardzo nam przykro, że jest Pan rozczarowany. Mógł pan poprosić zespół rekrutacyjny o przeniesienie do innego miejsca pracy lub na inne zakwaterowanie jeśli nie był Pan zadowolony. Posiadamy wiele zakwaterowań oraz miejsc pracy i zawsze wychodzimy na przeciw prośbą naszych pracowników. Z poważaniem, Wiertz Agencja Pracy

@Dobry

Dzień dobry, Zgodnie z naszymi wewnętrznymi zarządzeniami kandydaci przyjeźdzają na zakwaterowania tylko w niedziele abyśmy mogli zorganizować plany transportowe, spotkania w Gminie w celu wyrobienia numerów BSN jeśli jest to konieczne. Klienci wyznaczają dzień onboardingu (wprowadzenia) w związku z faktem, że w niektórych firmach w każdym tygodniu zaczyna 20-60 osób onboadring jest wyznaczany na każdy dzień tygodnia od wtorku do piątku i czasami trzeba zaczekać na rozpoczęcie pracy. W takich przypadkach dzień startu nie jest od nas zależny. Podczas procesu rekrutacji informujemy również o tym, że możemy przenieść pracowników do innego miejsca pracy i na inną lokacje jeśli nie ma wystarczającej liczby godzina, ale zawsze na prośbę pracownika. Jeśli chodzi o Weeze, mamy tam opiekunów lokacji a wszelkie incydendy nie wynikają z naszego błędu ale z kultury pracowników i zajmujemy się nimi niezwłocznie. Nie mamy wpływu na zachowanie ludzi, każdy z pracowników wie, że na naszych lokacjach jest zakaz posiadania i przyjmowania narkotyków i takie osoby muszą opuścić nasze zakwaterowanie. Z poważaniem, Wiertz Agencja Pracy

Rajtak Nowy wpis
@Rajtak

Praca Arvato : 7.5h dziennie 5 dni w tygodniu . Rzadko weekend . 300-340 netto, hotel weeze nie polecam . Bardzo skromne warunki da sie żyć jednak (usunięte przez administratora) na pokoju który odbierasz, problem z pralkami 4eu pranie 3 eu suszenie . Jesli macie wybór nie przyjeżdżajcie tutaj.

Ksawery

Pracodawca i jakie wnioski z tych zgłaszanych tu wcześniej nieprawidłowości wyciągnąłeś? Bo tak wciąż tym samym tekstem odpisywałeś że się przyjrzysz problemom z jakością zakwaterowania różniącą się stawką czy problemom w kontakcie z koordynatorem.

@Ksawery

Dzień dobry, za każdym razem kiedy zgłaszany był problem zostawał rozwiązywany niezwłocznie. W chwili obecnej poprawiliśmy znacznie warunki zakwaterowań naszych kandydatów. Jeśli chodzi o kontakt z koordynatorem, teraz reakcja z naszej strony następuje maksymalnie w ciągu 24h a w sytuacjach wymagających tego niezwłocznie w godzinach naszej pracy. Stawki są różne w zależności od oferty. Każdy kandydat otrzymuje od Nas obecnie e-maile z bardzo dokładnym wyjaśnieniem; kosztów, warunków, przychodów. W razie pytań zapraszam do kontaktu wroclaw@wiertz.com Z poważaniem

Andżela
@Wiertz Agencja Pracy Sp. z o.o.

Czemuś ma wrażenie że czekanie max 24 ha na kontakt koordynatora może wskazywać że ich za mało jest. Może trzeba to rozważyć i dotrudnić takich ludzi? Jakie dobry organizator miałby warunki pracując tutaj?

@Andżela

Dzień dobry, Robimy wszystko co w Naszej mocy aby odpisywać i reagować niezwłocznie na każdą wiadomność. Jesteśmy dostępni telefonicznie, e-mailowo, na (usunięte przez administratora) Jeśli jesteśmy na spotkaniach z pracownikami, klientami to odpowiadamy z lekkim opóźnienie, nie każdy konsultant może odpowiedzieć na wiadomości po za godzinami pracy oraz w weekendy ponieważ ma czas wolny, w takich przypadkach reakcja zajmuje max. do 24h. W razie pytań zapraszam do kontaktu na wroclaw@wiertz.com Z poważaniem Wiertz

Paulina Nowy wpis
@Wiertz Agencja Pracy Sp. z o.o.

I bardzo przykre jest to, że jesteście kolejną firmą z polskimi powiązaniami, która zamiast brać odpowiedzialność, zwyczajnie obraca kota ogonem. Żenada. Czas na konstruktywne wyjaśnienie tej sytuacji był zanim się zdenerwowałam i wypowiedziałam umowę. Wyciągnijcie z tego wnioski na przyszłość, ponieważ naprawdę próbowałam to początkowo załatwić niezwykle ugodowo. A manipulacji nie zaakceptuje.

para z przygodami

Pracujemy z mężem od września i przygodami ale mysle ze nie mozna ich tak linczować... zaczelismy w GXO, było mało godzin i wariaci na mieszkaniu (jakas para sie tlukla, jeden nago latał), ale zaraz po zgloszeniu sie tym zajeli i tych oszołomów wyrzucili i generalnie ogarneli temat. Potem nas przenieśli do Shopa bo poprosilismy o godziny ale tam znowu sami niemcy brygadzisci wiec napisalismy od Pani Kasi w sprawie naszej o tej sytuacji i przeniosła nas do Plusa w Oss. Ona ogolnie sie tym nie zajmuje ale pomogla nam wiec jestesmy wdzieczni. Poczatkowo bylo jakies zamieszanie i balagany w ogranizacji grafików, ale potem juz stabilnie. Pomoc byla odrazu, Pani Kasia wysłuchała i bez problemu zorganizowala nam transport na inne mieszkanie i rowery i sobie pracujemy za wyzsza stawke i wiecej godzin. Powiedziała, ze jesli tylko jest jakis problem to tylko pisac do rekrutacji, nawet jak przekazuja to dalej to dzialaja i masz odpowiedz tego samego dnia. Przede wszystkim sie interesuja. Mieszkalismy na 4 lokacjach ale to jak jest zalezy od ludzi a towarzystwo rozne, teraz bajka ale bylo ciezko na poczatku, wazne ze naprawde reaguja i nie trzymaja wariatów na mieszkaniach. My polecamy Plusa bo na 3 oferty najlepej platne trzy zmiany i duzo godzin ale praca ciezka bo troche trzeba sie nachodzic i nadzwigac. A sama agencja nienajgorsza.

Mietek

Zapewnienie ze nie ma żadnych dodatkowych kosztów daje nadzieje na spoko warunki. był ktoś teraz z nimi i oceni te warunki? ze względu na co warto właśnie ich wybrać?

Donald

Podobno wciskają jakieś dodatkowe opłaty po zakwaterowaniu. To przed wyjazdem nie ma jasnej umowy żeby mieć czarno na białym jakie warunki i czego się spodziewać? Dużo osób narzeka na zarobki ale jednak wyjeżdżają tu chyba jakieś plusy muszą być nie?

@Donald

Dzień dobry, Przed wyjazdem każdy kandydat otrzymuje ogólne warunki zatrudnienia i współpracy na e-mail wraz z dokładnym omówieniem wszelkich kosztów. Wzór umowy każdy z kandydatów dostaje jeszcze przed wyjazdem, nie ma żadnych ukrytych dodatkowych kosztów. Na prośbę kandydata przesyłamy też zdjęcia zakwaterowań. W razie dodatkowych pytań proszę o kontakt do recruiters@wiertz.com Z poważaniem, Wiertz Company

Patrycja

Polecam unikać :) Złe warunki zakwaterowania i wieczne kłamstwa.

@Patrycja

Droga Patrycja, dziękujemy za Twoje uwagi. Oczywiście przyjrzymy się wszelkim nieprawidłowościom. Jednak w tym celu potrzebujemy więcej szczegółwoych informacji. Prosimy o przesłanie ich na adres wroclaw@wiertz.com Z wyrazami szacunku Wiertz Agencja Pracy

We

Na zakwaterowaniu grzyb, pieniądze co tydzień inne za te same godziny. Dodatki to chyba tylko w Twojej głowie. Jeżeli używasz transportu z wiertz powrót do domu czasami zajmuje 3h. Nie polecam

@We

Drogi We, dziękujemy za Twoje uwagi. Oczywiście przyjrzymy się wszelkim nieprawidłowościom. Jednak w tym celu potrzebujemy więcej szczegółwoych informacji. Prosimy o przesłanie ich na adres wroclaw@wiertz.com Z wyrazami szacunku Wiertz Agencja Pracy

Dzis dzwoniłem do nich, pisałem maile, prosiłem o pomoc w kontakcie do konkretnych koordynatorów. Żadnego odzewu, odpisania, kontaktu. A minął już miesiąc odkąd dla nich nie pracuje. Raczej słuszna decyzja biorąc pod uwagę ile biorą za zakwaterowanie, zablokowany internet i dodatkowe opłaty za pranie (3.5 w + 2 e suszarka) gdzie i tak trzeba używać własnej chemii..

@Ja

Drogi Ja, dziękujemy za Twoje uwagi. Oczywiście przyjrzymy się wszelkim nieprawidłowościom. Jednak w tym celu potrzebujemy więcej szczegółwoych informacji. Prosimy o przesłanie ich na adres wroclaw@wiertz.com Z wyrazami szacunku Wiertz Agencja Pracy

Przemek

Moja ocena bierze się z dwóch wyjazdów z Wiertz, Agencje polecam, ze wszystkich dostępnych w Polsce, są ok. Panie w Polsce bardzo w porządku tak jak przez telefon tak na miejscu, trzeba pamiętać ze Wiertz nie ma fabryki w której daje prace, jest pośrednikiem. Panie w Holandii to już inna bajka, potrafię zrozumieć przy takiej ilości pracowników, czasami miałem wrażenie ze Wiertz polska a Wiertz Holandia to dwie rożne firmy. Praca w Arvato Heijen, dla osób zaczynających przygodę w Holandii jak najbardziej polecam (oprócz Sony, straszne tempo), zawsze miałem 40 godzin. Dla ludzi z doświadczeniem lub uprawnieniami szukajcie czegoś innego. Jeżeli masz prawo jazdy, dostaniesz auto i masz transport za darmo, plus parę euro za bycie kierowca. Kwaterunek w Weeze, pokój jedynka, fakt trzeba płacić za pranie, tego nie wiedziałem przed wyjazdem, Lokacja pośrodku niczego duży minus, zawsze można po pracy podjechać do sklepu, nie robili problemów. Pamiętajcie ze to są Agencje Pośrednictwa Pracy, praca to nie wczasy, macie zapewniona prace, transport, zakwaterowanie, ubezpieczenie, jeżdżę od 16 lat, o takich luksusach moglem na początku tylko pomarzyć. Jak jedziecie po pieniądz unikajcie dużych miast, tam już nie ma miejsca i dobrej pracy, w Holandii jeszcze można dobrze zarobić ale to już się skończyło wraz z pandemia i sytuacja na prawo od granicy. Życzę dużo cierpliwości

@Przemek

Drogi Przemek, dziękujemy za Twoją opinię. Pozdrawiamy Wiertz Agencja Pracy

Zauważyłem ze jeden Pan pisał o swojej problematycznej sytuacji podczas styczności z agencją. Zastanawiają mnie w tym wszystkim w praktyce sami koordynatorzy. Na takie stanowisko można się przyjąć? jakie wynagrodzenie wychodzi z obsługi? Opisze ktoś jak to z drugiej strony wygląda?

@anonim

Drogi FN, w tym momencie nie mamy otwartego wakatu na stanowiska koordynatora. Natomiast jeśli jesteś zainteresowany/a, przejślij nam CV na adres wroclaw@wiertz.com. Będziemy się odzywać, jeśli coś się pojawi. Pozdrawiamy Wiertz Agencja Pracy

@jolasia

Po pierwsze to mieszkaliśmy w lesie przy ośrodku dla uchodźców, bardzo dużo Bułgarów, w pokoju grzyb na ścianach, wilgoć i smród, a w weekendy zabronili jeździć do sklepu spożywczego, tylko na tygodniu przed sama praca albo po, szanowna Pani koordynatorka miała w (usunięte przez administratora) co np zrobię z mięsem jeśli zrobimy zakupy przed praca koło 14, bo oczywiście po skończonej o 24 wszystko było zamknięte, nigdy nie trafiłam na tak złą agencje i każdej normalnej parze czy ogólnie komuś „normalnemu” odradzam z całego serca, nie wspomniałam o wypłatach ale myśle ze to na tyle smutne ze szkoda o tym mówić.

@@jolasia

Droga Jolasia, dziękujemy za Twoje uwagi. Oczywiście przyjrzymy się wszelkim nieprawidłowościom. Jednak w tym celu potrzebujemy więcej szczegółwoych informacji. Prosimy o przesłanie ich na adres wroclaw@wiertz.com Z wyrazami szacunku Wiertz Agencja Pracy

Pracowałam/em dla Wiertz, i szczerze mówiąc najgorsza agencja z którą miałem/am styczność. Panie w biurze strasznie kręcą, 118 euro za własny pokój z lodówką i dzielonym z prawie 150 osobami prysznice, toalety i kuchnia to już w ogóle kpina. Wypłaty aż szkoda pisać za 40h tygodniowo 280 euro. Idąc do biura z nastawieniem że wytłumaczą ci dlaczego tak mało, słyszysz odpowiedzi typu: bo ktoś jest mężczyzną a ktoś kobietą. Pracując z paroma innymi osobami, na tym samym stanowisku, za takie same godziny i miejsce zamieszkania, każdy dostaje inną wypłatę, a nikt nie chce wytłumaczyć dlaczego tak jest. Z nie jedną agencją miałem/am doczynienia i każda jest o niebo lepsza

@Anonim

Drogi Anonim, dziękujemy za Twoje uwagi. Oczywiście przyjrzymy się wszelkim nieprawidłowościom. Jednak w tym celu potrzebujemy więcej szczegółwoych informacji. Prosimy o przesłanie ich na adres wroclaw@wiertz.com Z wyrazami szacunku Wiertz Agencja Pracy

Adam.

Właśnie pracownik biura wmawiał mi że nie należą mi się pieniądze z tamtego roku z wakacyjnego. Szczyt arogancji, nie mieści mi się w głowie jak można tak traktować człowieka

@Adam.

Drogi Adam, dziękujemy za Twoje uwagi. Oczywiście przyjrzymy się wszelkim nieprawidłowościom. Jednak w tym celu potrzebujemy więcej szczegółwoych informacji. Prosimy o przesłanie ich na adres wroclaw@wiertz.com Z wyrazami szacunku Wiertz Agencja Pracy

Kinga

@Kinga

Tu raczej pracy zdalnej nie oferują? :D wyświetliło mi się ogłoszenie dla pracownika marketu online i przez moment sądziłem, że to jakaś opcja zdalna. jak na razie na Holandie nie mam jak się wybrać, ale zastanawiam się przy tym od czego tu w ogóle zarobki zależą? Są widełki od 50 do 80 plnów

Robson

Jumbo co jakis czas kogoś szuka ale tam jest wysoki target i niezłe tempo, ja pracuje w Plusie w Oss, to praktycznie to samo ale troche lzej i lepsza stawka jak cos, angielski obowiazkowo

@anonim

Drogi RF, Niestety nie oferujemy w tym monecie pracy zdalnej. Zarobki zależą od wielu czynników, między innymi od godzin, w których wykonywana jest praca. Na popołudniowych zmianach do stawki podstawowej doliczane są dodatki za pracę w godzinach wieczornych. Pozdrawiamy! Wiertz Agencja Pracy

Drogi WH, Jumbo poszukuje order pickerów, którzy będą kompletować zamówienia składane przez klientów poprzez ich stronę internetową. Praca wymaga utrzymania dobrego tempa, gdyż Jumbo stawia dość wysokie targety, jeśli chodzi o ilość produktów, które każdy z pracowników powinien być w stanie zebrać w ciągu godziny. Poza tym niekótre produkty mogą być nieco cięższe (np. zgrzewki napojów, itd.). Praca może być wykonywana zarówno na hali, na której temperatura, to ok. 4℃ - warto się na to przygotować. Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji, napisz do nas na adres wroclaw@wiertz.com Pozdrawiamy Wiertz Agencja Pracy

Viktor

Nie polecam tej firm miałem jechać do Jumbo. Czekałem tydzień czasu na odpowiedź kordynatorki a tu jakaś baba do mnie zadzwoniła Magda jakas która rozmawiała że mną po angielsku i zapytała mnie cytuje po angielsku ( co powinieneś wiedzieć przed wyjazdem do Holandii) Yyy powiedziałem bo nie wiedziałem co mam jej odpowiedzieć po angielsku nawet na tamtą chwilę po Polsku nie wiedziałem co powinienem wiedzieć przed wyjazdem,po czym odpowiedziała że mój angielski jest słaby... Masakra jakaś ja po angielsku sprawny w urzędach załatwiam i w bankach właściwie wszędzie daje sobie radę a tu ( pana angielski jest słaby... Nie polecam a telefon odbierają bo połączenia są nagrywane przez derektora a , tak to co oni tam odpierdalaja to głowa mała.

Pan Pat

@Viktor

Drogi Viktor, dziekujemy za Twoje uwagi. Z chęcią polepszymy proces rekrutacji. Jednak w tym celu potrzebujemy więcej szczegółwoych informacji. Prosimy o przesłanie ich na adres wroclaw@wiertz.com Z wyrazami szacunku Wiertz Agencja Pracy

@Pan Pat

Drogi Pan Pat, dziękujemy za Twoje miłe słowa! Na pewno przekażemy je rekruterce. Pozdrawiamy Wiertz Agencja Pracy

gabix33

Dzień dobry czy pracował ktoś na produkcji pakowania mięsa? Jak wygląda ta praca czy jest tragiczna czy warta jednak tego co się słyszy od koordynatorów że stawka tygodniowa wychodzi 430e na tydzień po otraceniu mieszkania i ubezpieczenia z góry dziękuję za wszystkie opinie na ten temat

Nie rozumiem negatywnych opinii. Pracuje od ponad miesiąca, póki co wszystkie godziny się zgadzają, wypłata zawsze na czas. Jak się ciężko pracuje i nie przyjechało się tu jarać od świtu do nocy, to naprawdę nie ma na co narzekać. Kontakt z biurem bez problemów, szybko odpisują na maile, kordynator w pracy wyjątkowo pomocny.

Rafix
@Nick

Osobom z biura za opinie dziękujemy ????????

Majki

Zaczyna się zawsze tak samo, znajdujesz piękne ogłoszenie w internecie, dzwonisz, przefantastyczny kontakt, przez parę chwil jesteś Bogiem... Wyjeżdżasz za granicę, na miejscu zakwaterowanie ok, proste, chyba najlepsze jakie widziałem za granicą... No i tu się kończą plusy... Jak korzystasz z ich transportu na dojazdy do pracy, to szykuj się na jazdę od 30 minut do 2 godzin, bo wszystkich trzeba zgarnąć i rozwieźć... O ile transport przyjedzie i nie będziesz czekać godziny, dwóch, pod firmą... Idziesz do pracy, zasuwasz... po tygodniu dostajesz wypłatę i się okazuje, że ilość minusów na wyciągu okrążyła by ziemię, a 5 dni pracy to nie 37,5 godziny, a np. 11... Próbujesz skontaktować się z wiertz, dzwonisz, piszesz e-maile... Nic .. zero odzewu... Kiedy przedstawiasz się przez telefon, to nagle wszyscy są na urlopie, w łazience, na spotkaniu, na przerwie, na kiblu... I proszę zadzwonić później, ale później już nikt nie odbiera... Mija 14 dni, bo tyle masz czasu na ewentualne roszczenia według ich umowy i przychodzi następna wypłata i znowu inne godziny, tym razem cię okradli na 5 godzin, albo na dojazdach... I tak się kręci... Sprzedają ludzi do holendersko niemieckich dziadów, obozów, gdzie jesteś numerkiem, który wylatuje za maseczkę pod nosem ???? albo standard... czyli umowę masz z wiertz, ale rządzi tobą w firmie inna agencja, która promuje swoich... A ty masz najgorszą robotę... Jak gadasz z Holendrem i mówisz że robisz dla wiertz to każdy łapie się za głowy... Jedna z najbardziej nieuczciwych agencji... To mogłaby być agencja z potencjałem, ale niestety lepkie łapki do ciężko zarobionych przez ludzi pieniędzy, skreśla ją z listy ofert do wyjazdu za granicę... Ps. Umowy pisane chyba brajlem bo tak wyglądają one w aplikacji, są chyba tłumaczone z holenderskiego na Google, kratki, kropki, kreski, część po polsku, część po holendersku... Lubią wysyłać ciągle różne rzeczy do podpisywania, a ich wyciągów z wynagrodzenia to nawet holenderscy księgowi nie ruszają bo nie mogą się w tym połapać... Omijać ich o tyle..

Rollo
@Majki

Sytuacja bardzo podobna brak kontaktu z ludzmi którzy powinni być odpowiedzialni za pomoc pracownikowi na miejscu w załatwieniu ważnych dla niego spraw.

Zostaw merytoryczną opinię o Wiertz Agencja Pracy Sp. z o.o. - Wrocław

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Wiertz Agencja Pracy Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Wiertz Agencja Pracy Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 39.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Wiertz Agencja Pracy Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 33, z czego 7 to opinie pozytywne, 21 to opinie negatywne, a 5 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy Wiertz Agencja Pracy Sp. z o.o.?

Kandydaci do pracy w Wiertz Agencja Pracy Sp. z o.o. napisali 2 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

Przejdź do nowych opinii