Gawron11.01.2024 19:04
Witam czytelników , chciałbym napisać parę słów na temat tej właśnie firmy. Ostatnio odwiedziłem i oddałem właśnie tam do naprawy mercedesa z uszkodzonym czujnikiem podciśnienia. ( jak się później okazało po diagnozie u innego mechanika ) Oczywiście pan który przyjmuje auta na warsztat był bardzo miły i zalecił zostawić auto na warsztacie w celu zdiagnozowania usterki. Oczywiście tak zrobiłem . W mercedesie paliła się kontrolka check . Poprosiłem o diagnozę i wycenę ewentualnej naprawy. Tak właśnie się stało zadzwonił pan rano następnego dnia że auto jest do odbioru naprawione i że do zapłaty jest 700 zł Ucieszyłem się że tak łatwo i w miarę tanio udało się naprawić. Po przybyciu na miejsce widzę maskę w górze i pan z obsługi informuje mnie że w tym aucie jest wymieniony silnik i że była uszkodzona wiązka przewodów którą mechanicy naprawili . Ale okazuje się że przy odpaleniu check znów się zapalił wszyscy się zdenerwowali a szczególnie ja. Okazało się że rzekomej usterki nie stwierdzono i nie usunięto po prostu skasowali tylko błąd . Diagnozowali jeszcze raz i stwierdzili że samochód ma drugą usterkę w postaci jakiegoś czujnika trudno dostępnego i będzie to kosztowało tym razem 2500 zł. Podziękowałem zapłaciłem 700 zł bo jestem człowiekiem honoru i zabrałem samochód. Dlaczego to piszę bo chcę ustrzec innych by ich po prostu nie oszukano. W mercedesie tej klasy są montowane silniki Renault stąd wniosek że był rzekomo wymieniany. Żadna z wiązek nie była naprawiana a czujnik to fakt był do wymiany ale znajduje się w kolektorze dolotowym pod maską od góry. Inny mechanik naprawił . Pani Ewo jeśli pani nadzoruje pracowników swojej firmy z tradycjami proszę wpajać uczciwości i pokiwać paluszkiem panu o imieniu D ....... Zdaje sobie sprawę że dba o interes firmy ale też ją pogrąża , Pozdrawiam !