Czytam powyższe opinie i nie mam zamiaru ich oceniać. Osoby, które je napisały na pewno nie pracowały tu od początku 2017, choć jedna "rozsądna" zdecydowała się wczoraj zamieścić swoją opinię i chyba pracowała nie tak dawno. Pracuję tu, jak wielu innych pracowników do dzisiaj, i każdy z pracowników jest czegoś lub kogoś wart mniej lub więcej... jeśli nie są siebie wzajemnie warci, lub mają inne propozycje - odchodzą. I dobrze, bo każdy ma prawo wyboru. Ale podzielę się jedną refleksją: łatwo obrażać kogoś bezkarnie i anonimowo. Jednak tego typu opiniotwórcy, wbrew pozorom, bardziej wydają opinię o sobie. Autor słów pracuje także na swój wizerunek choć myśli, że ważne jest tylko to, co ma do powiedzenia nt. innych. Moja opinia jest inna na temat pracodawców, bo trudno mieć im za złe, że wymagają od pracowników rzetelnej i uczciwej pracy, gdy od siebie wymagają najwięcej. Dziwi mnie, że ludzie w tej branży lub z tej branży, potrafią skupiać się na etykietowaniu innych ludzi, takie podejście świadczy wg mnie o jednym - nie powinni pracować w usługach hotelarskich. W tej branży etykietowanie innych jest zabronione, ale na pewno i zawsze wymagany jest szacunek do drugiego. Lepiej pisać o merytorycznych problemach niż oceniać ludzi, bo każdy człowiek ma prawo do błędów. Ważne jak dba się o jakość usług, o to, czy ktoś wstaje czy siedzi witając gości na recepcji, czy wiemy jak zachować się wobec gości i w jaki sposób świadczyć usługi, by wyjechali stąd zadowoleni. Także warto pomyśleć, czy jako pracownik wywiązuję się rzetelnie z zadań, które zleca mi pracodawca. W hotelarstwie wymagany jest takt i wysoka kultura, szczególnie od pracowników, bo ten kto ma pieniądze kupuje sklep, hotel, fabrykę i jest właścicielem tych dóbr, a ten kto ma kwalifikacje, kompetencje i umiejętności pracuje na rzecz rozwoju tego majątku, zgodnie z wizją właściciela. Kadra musi być dobierana metodą prób i błędów, bo każdy ma szansę, choć nie każdy potrafi z tej szansy skorzystać. Pozdrawiam i proszę, trzymajcie kciuki za powodzenie tego hotelu w tak pięknym miejscu. Sukces zależy od bardzo wielu elementów, ale na sukces pracują profesjonalnie przygotowani do pracy pracownicy, którzy mają prawo wyboru, a przyczyna odejścia niech zostanie ich słodką tajemnicą. Życzę byłym pracownikom sukcesów i zadowolenia na rynku pracy. Nowych i chętnych, zainteresowanych pracą serdecznie zapraszam do naszego zespołu i do kontaktu. :)