Media Choice

• Biestrzyków
  • Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Media Choice

Opinie o Media Choice Wrocław

Nie przegap nowości o Media Choice!

Również były pracownik

02.07.2026 13:15

Dlaczego na stronie są nadal wyswietlane osoby, ktore juz dawno nie pracuja?????
    #SpecjalistaSeo

qwer

11.05.2026 09:44

Solidne miejsce do pracy. Najwiekszy plus to ludzie, naprawdę wysokie kompetencje w zespole, firma stawia na specjalistów a nie zapychaczy. Marki z którymi się pracuje są ciekawe, nie ma poczucia że robi się projekty do szuflady. Wsparcie ze strony przełożonego oceniam dobrze, były konkretne rozmowy, feedback i pomoc kiedy coś się dzialo. To nie jest standard wszędzie, więc warto docenić. Czego trzeba być świadomym przed dołączeniem to dużo zależy od tego jak radzisz sobie z presją. O klienta walczy się realnie, są wyniki do zrobienia  i nikt tego nie ukrywa. Dla jednych to motywujące, dla innych męczące, kwestia charakteru.

To nie kwestia charakteru

24.05.2026 15:26

To nie jest kwestia charakteru. Zdrowe środowisko pracy nie powinno wymagać od ludzi nadzwyczajnej odporności psychicznej tylko po to, żeby dało się normalnie funkcjonować. Są wymagające miejsca, w których ludzie nadal mają jasne role,sensownie ułożone procesy i szacunek do innych.

TakSobie

13.05.2026 14:54

Praca wiąże się z bardzo wysoką presją, stałymi i ambitnymi celami oraz oczekiwaniem pełnej dostępności, również poza standardowymi godzinami pracy, jeśli trzeba dowieźć wyniki. W praktyce zakres obowiązków, odpowiedzialności i tempo pracy odpowiadają pracy etatowej, natomiast wiele osób jest zatrudnionych na umowach zleceniu lub B2B, co oznacza znacznie niższy poziom stabilności i ograniczoną ochronę pracownika przy jednoczesnych wysokich wymaganiach dotyczących dostępności i realizacji zadań. W wielu przypadkach oferowane stawki nie przekraczają 10 tys. przy narzuconym typie umowy i wysokich wymaganiach operacyjnych. Kluczowym problemem nie jest sama „atmosfera” czy kwestia odporności na presję, tylko nieproporcjonalne zestawienie wynagrodzenia, formy zatrudnienia i oczekiwanego zaangażowania. W takich warunkach trudno mówić o adekwatnej równowadze między wymaganiami a bezpieczeństwem pracy. Dodatkowym problemem jest sposób komunikacji w zespole ze strony przełożonych, gdzie zdarzają się nieprofesjonalne komentarze lub sformułowania umniejszające pracownikowi, co wpływa negatywnie na relacje i komfort pracy. Narracja o „słabych charakterach” jest uproszczeniem, które nie oddaje realnego problemu, jakim jest struktura wynagrodzenia i warunków zatrudnienia względem wymagań i dostępności.

09.03.2026 13:45

Opisuję moje doświadczenia z pracy w Media Choice jako byłego pracownika. (usunięte przez administratora) Działy, w których atmosfera jest akceptowalna to: - dział graficzny - dział analityczny W tych działach atmosfera jest względnie spokojna, umożliwiająca pracę bez nadmiernego stresu i napięć. Pozostałe działy czyli: - dział administracji - dział SEM - dział media planningu - dział Sprzedaży Występuje w nich bardzo duży poziom stresu, wywołany ilością pracy, presją na terminowość oraz wysokimi wymaganiami z naciskiem na MP i SEM. W firmie jest dużo podziałów (usunięte przez administratora) Ilość nadgodzin jest zbyt duża i łatwo się psychicznie wysypać. Styl zarządzania i problemy decyzyjne: - (usunięte przez administratora) nawet najmniejsze decyzje wymagają zatwierdzenia i licznych konsultacji. - Proces decyzyjny jest wydłużony, przez co firma działa jak korporacja, gdzie lokalne sprawy wymagają potwierdzenia na wysokim szczeblu. - Media Choice z zewnątrz sprawia wrażenie nowoczesnej firmy, ale w rzeczywistości jest zarządzana według przestarzałych metod ako hybryda złych cech korpo i januszeksa. Atmosfera pracy: Atmosfera w firmie jest negatywna, pełna napięć i presji. Wysokie wymagania oraz brak realnego wsparcia sprawiają, że większość pracowników jest przepracowana i zestresowana. Istnieją wartościowi, profesjonalni pracownicy, jednak(usunięte przez administratora) Wsparcie pracowników i warunki pracy: Firma oferuje tylko podstawowe szkolenia najlepiej bezpłatne. Pakiet medyczny jest niskiej jakości ze względu na ograniczenia budżetowe. Ogólne wrażenia są takie, że Media Choice przypomina hybrydę małej firmy i korporacji z wieloma negatywnymi aspektami obu tych środowisk. Osobiście nie polecam pracy w tej firmie szczególnie w działach SEM i MP.
    Beti

02.06.2025 16:54

Rekrutacja w tej firmie była naprawdę miłym doświadczeniem. Na rozmowie panowała fajna, nieformalna atmosfera – czułam się swobodnie i mogłam po prostu być sobą. Dziewczyny z którymi rozmawiałam były bardzo sympatyczne, wszystko wyjaśniały jasno, a feedback dostałam bardzo konkretny i pomocny. Nawet jeśli nie trafiłam do zespołu, to zostaję z bardzo pozytywnym wspomnieniem i chętnie wrócę, gdyby pojawiła się okazja!
    rekrutujaca pytanie

06.03.2025 15:13

Byłam na rozmowie rekrutacyjnej i całość oceniam na plus. Atmosfera była przyjazna, czułam sie komfortowo, a proces prowadzony był z dużym profesjonalizmem. Pytania niestandardowe ale dobrze sprawdzające kompetencje i pozwalające pokazać co się potrafi. Teraz czekam na odpowiedź i mam nadzieję, że będzie pozytywna. Wie ktoś, ile zwykle to trwa?
    PRAcuje

28.01.2025 14:23

Jestem tu stosunkowo niedługo, ale moge już podzielić się swoimi spostrzeżeniami. Na początek – super przyjęcie do pracy. Onboarding naprawdę ogarniety, zero poczucia zagubienia, wszystko wytłumaczone od A do Z. Przełożony dba, żeby wszystko było jasne i od początku było wiadomo co i jak. Wynagrodznie? Takie, jak się umawialiśmy – zgodne z oczekiwaniami. Największy plus tej pracy to różnorodność projektów. Nie ma monotonii, nie klepie się jednego dużego projektu przez kilka miesięcy. Co chwilę coś nowego, trzeba się dostosować i działać. Ludzie w zespole? Mega pomocni i doświadczeni, naprawdę można się wiele nauczyć. Atmosfera? Na luzie, bez zbędnych spinek, ale każdy wie, że trzeba robić swoje. Firma ma ciekawe projekty – to i plus, i wyzwanie, bo trzeba powalczyć, żeby coś wygrać. Jak się uda, to celebracja. Jak się nie uda? Wiadomo, trochę szkoda pracy, która poszła na marne, ale to ryzyko branży. Duży plus za to, że cele są jasno komunikowane. W poprzednich firmach, szczególnie tych większych, bywało z tym różnie i często było to bardziej chaotyczne. Na minus – przy przetargach bywa stresująco, a ocena managera jest wymagająca i dokładna. Benefity są, ale brakuje Multisporta – jest jakaś alternatywa, ale działa trochę inaczej i nie każdemu to może podpasować. Pracujemy 8 godzin w przedziale 8–17 – szkoda, że nie ma elastyczności, żeby czas pracy dopasowywać bardziej do projektów, ale z drugiej strony rozumiem, że trzeba być dostępym dla klientów w tych godzinach. Jeśli chodzi o klientów, to portfolio jest ciekawe i zróżnicowane, chociaż brakuje większej ilości globalnych marek. Z drugiej strony to standard w mniejszych domach mediowych, a praca z tymi klientami jest inna, bardziej angażująca. Podsumowując – firma ma sporo plusów, projekty są różnorodne, ekipa bardzo pomocna, a atmosfera na codzień robi robotę. Jest kilka rzeczy, które można by poprawić, ale jak na teraz – naprawdę spoko miejsce.
    były pracownik

10.01.2025 13:14

Pracowałem w Media Choice i uważam, że to miejsce z potencjałem, ale z pewnymi wyzwaniami. Dużym plusem było to, że moje pomysły były brane pod uwagę, a firma dawała możliwość testowania nowych narzędzi. Czułem wsparcie ze strony managera, a zespół był naprawdę pomocny i zaangażowany. Z minusów – tempo pracy jest szybkie, co nie każdemu będzie odpowiadać, a niektóre ciekawe projekty były odkładane na rzecz bieżących zadań. To raczej miejsce dla osób, które lubią wyzwania i chcą się rozwijać w dynamicznej branży. Jeśli to Twój klimat, warto spróbować.
    Edi

16.11.2024 21:49

Fajne miejsce do pracy, zwłaszcza jeśli ktoś interesuje się marketingiem i lubi działać z różnymi branżami. Firma daje sporo swobody – można pracować zdalnie, ale jak ktoś woli hybrydę to też jest opcja. Projekty ciekawe, różnorodne i wymagają czasem kreatywności, więc ciężko się nudzić. Ekipa to świetni ludzie, łatwo się dogadać, a jak trzeba, to zawsze pomogą. Generalnie atmosfera na plus. Zarobki są okej, raczej rynkowe. Czasami jest lekki stres przy deadlinach, ale w tej branży to raczej normalka, jeśli ktoś pracował wcześniej w agencji to żadna nowość. Ogólnie polecam, bo można tu rozwijać swoje skillsy i robić ciekawe rzeczy.
    Były grafik

24.07.2024 21:28

Naprawdę jeden z fajniejszych i najbardziej przyjaznych domów mediowych, jakie poznałem - a poznałem kilka. Pracowałem przez rok (i szkoda, że tylko tak krótko) w dziale kreacji. Od początku dostałem wolną rękę w wyborze obszaru, który był dla mnie najbardziej interesujący. Miałem pełne wsparcie w szkoleniach, z systemem zachęt i premiowania do samorozwoju. Na każdym etapie pracy mieliśmy bardzo czytelny podział zadań. Teamliderka Justyna przykładała dużą wagę do równomiernego obłożenia pracą między członkami naszego zespołu. Oczywiście zawsze goniły nas terminy, ale nigdy nie było nadmiernego ciśnienia czy presji na pracownikach - co wcale nie jest oczywiste w tej branży. Szalone pomysły klientów też zawsze były utrzymywane w ryzach. Oczywiście czasem pojawiały się różne problemy, czy spięcia między ludźmi - jak w każdej firmie. Tutaj jednak naprawdę starano się je na bieżąco rozwiązywać. Zarząd stawia duży nacisk na kulturę organizacyjną, feedback i dobre relacje wewnętrzne, a nad wszystkim czuwa niezastąpiona Natalia z HR-u (pozdrowienia!). Plusem jest też fajne biuro - choć trochę daleko od centrum - i dodatkowe benefity dla pracowników. Serdecznie polecam wszystkim kandydatom. Warto tu rekrutować!
    Były grafik

24.07.2024 21:22

07.06.2023 10:18

Na stronie Pracuj.pl zamieszczono 4 stycznia kilka aktualnych ofert pracy do firmy Media Choice Sp. z o.o. sp.k.. Poszukiwana jest osoba do pracy jako Media Planner. Co sądzicie o warunkach pracy zaproponowanych przez pracodawcę?
    Rocky

24.07.2023 09:53

- Praca zdalna ale na spotkania trzeba przyjeżdżać, więc z praca zdalna to nie ma nic wspólnego, - Kasa słaba, - 3 etapy rekrutacji gdzie na każdym musisz udowadniać że nie jesteś kłamcą, - Główne skrzypce w rekrutacji gra pani z HR, która o specyfice pracy nie ma pojęcia
    Chcęwiedzieć

21.03.2023 21:17

Firma rekrutuje na kilka stanowisk, opinie są różne a ja chciałbym wiedzieć jak wygląda kwestia wynagrodzenia? Czy wynagrodze ie jest jawne na poszczególnych stanowiskach czy ile sobie wynegocjujesz na rozmowie tyle dostaniesz? Czy są w firmie jakieś podwyżki? Np. inflacyjna? Jak rozliczane są nadgodziny? Czy jest jasna ścieżka awansu? Czy trzeba się o wszystko rozpychać łokciami? Czy rekrutacja wynika ze zwolnień niezadowolonych pracowników czy rozwoju firmy?

23.03.2023 10:46

Firma zmienia się i rośnie, dlatego zatrudnia. Potrzebne są teraz osoby z oświadczeniem do różnych zespołów. W niektórych zespołach wynagrodzenie składa się z podstawy i premii. Kasa jest ok.

18.01.2023 15:53

Wie ktoś jakie zarobki proponują podczas 3-miesięcznego stażu? Czego mogłbym oczekiwać na rozmowie kwalifikacyjnej?

27.01.2023 23:21

2 tysiące zł brutto na miesiąc w okresie stażu ;)

23.03.2023 10:36

Obecnie w firmie zatrudniane są tylko osoby z doświadczeniem. Nie ma i nie wiem czy będą planowane kolejne programy stażowe? Staże o których chyba była mowa skierowane były do totalnie "zielonych". 2000 zł brutto przy stażu wychodziło na rękę.

Kontakt - Media Choice

Krakowska 29 50-424 Wrocław

Branża główna: Agencje i domy mediowe
    Natalia

17.01.2023 15:58

Jestem zainteresowana ofertą na digital media plannera, która wisi na stronie firmy. Jest tam bardzo dużo myślników z wymaganiami, aż zaczęłam się bać że może nie sprostam w rekrutacji. Czy jak się czegoś nie zna to można liczyc na jakąś pomoc? I biorą pod uwage takich ludzi?

27.01.2023 14:37

W Media Choice funkcjonuje ustrukturyzowany proces onboardingu nowych pracowników, który obejmuje szkolenia z udziałem kolegów/koleżanek z innych zespołów z różnych obszarów niezbędnych do wdrożenia na danym stanowisku. Jeśli dane szkolenie jest niewystarczające, pojawią się pytania/wątpliwości jest ono powtarzane. W zespole Media Planningu zdecydowana większość pracowników ma łączny staż 3+ lat, więc posiadają odpowiednie doświadczenie i wiedzę, by przeprowadzać tego typu szkolenia. Poza wewnętrznymi szkoleniami w ciągu roku są szkolenia z zewnętrznymi dostawcami, część z nich kończy się certyfikacją. Aplikując na ofertę nie musisz spełniać wszystkich wymagań. Po to jest spotkanie rekrutacyjne aby określić, jaki zakres szkoleń będzie wymagany do wdrożenia. Od wiedzy i doświadczenia kandydata uzależniany jest też poziom stanowiska, który jest oferowany w przypadku rozpoczęcia współpracy.

27.01.2023 23:35

Szkolenia otrzymasz stworzone przez kolegów/koleżanki z innych działów. Wsparcie i pomoc niekoniecznie - z uwagi na ogrom zadań, jaki mają pracownicy. Team work i wspólna praca nad zadaniami nie występuje, każdy ma swoich klientów. Na okresie wstępnym media plany będą przed wysłaniem dokładniej lub mniej przez kogoś sprawdzone.

19.12.2022 13:33

Media Choice Sp. z o.o. sp.k. właśnie rekrutuje w mieście Wrocław. Nie wiecie, czy poszukują pracowników także w innych lokalizacjach?

19.12.2022 14:11

Każda oferta pracy zawiera informacje o możliwość pracy hybrydowej i/lub zdalnej. Jeśli oferta zawiera informację wyłącznie pracy hybrydowej, oznacza to, że oczekujemy 2 dni pracy z biura, dlatego nastawieni jesteśmy na kandydatów z Wrocławia i okolic.

20.12.2022 10:15

@Iza to uwzględniamy już na poziomie profilu, czyli rozpatrujemy możliwość pracy zdalnej w przypadku takiego stanowiska i jest ona zawarta w treści oferty.

29.09.2022 19:14

Czy firma Media Choice Sp. z o.o. oferuje elastyczne godziny pracy?

06.12.2022 12:22

W większości działów pracownik wybiera, czy zaczyna pracę o 8 czy o 9. Deklaracja wyboru jest w miarę możliwości stała, ponieważ obsługujemy Klientów i muszą oni wiedzieć w jakich godzinach jesteśmy dostępni. Szczegółowych informacji zawsze udzielamy na spotkaniu rekrutacyjnym.

06.12.2022 15:37

@Natalia Proszę podaj link do ogłoszenia, do którego się odnosisz.
    kjlnkjb

10.11.2022 13:33

Nie polecam! Sporo pracy i dużo stresu za marne pieniądze. Do tego toksyczni przełożeni..

09.02.2022 11:13

Czy pracownicy Media Choice Sp. z o.o. mają możliwość uczestnictwa w jakichś formach integracji?

26.10.2022 14:51

Tak, co 3 miesiące organizowane są spotkania dla wszystkich osób zatrudnionych w firmie. Mają one różny charakter. Osobom zatrudnionym zdalnie opłacamy na ten czas koszt dojazdu i noclegu.

29.09.2022 11:17

Wiecie, czy Media Choice Sp. z o.o. udostępnia laptop i telefon do pracy zdalnej?
    Ofkorses

29.09.2022 17:22

A to już nie standard?Tak dostajesz laptopa, monitor, telefon.

26.10.2022 14:47

Dzień dobry, każdy pracownik zatrudniony w trybie zdalnym otrzymuje od firmy sprzęt potrzebny do pracy (laptop, myszka, telefon, monitor).

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Media Choice?

17.10.2020 10:37

Jak się pracuje z ludźmi z Media Choice Sp. z o.o.?
    Deza

27.10.2020 08:39

Bez zbędnego rozpisywania się bardzo fajna, młoda ekipa z którą przyjemnie się pracuje.
    Niki999

18.03.2022 09:01

Z perspektywy osoby, która była na stażu mogę powiedzieć, że bardzo dużo można się od nich nauczyć. Otwierają oczy na to jak szeroki jest obszar marketingu reklamy. Z mojego doświadczenia teoria w jakimś tylko stopniu była odzwierciedleniem praktyki. Miejsce dla tych którzy szukają wiedzy w zakresie reklamy digital, billboardy itd.
    Piotr

23.05.2020 16:51

Niestety młodzi pracownicy nie przywiązują się do firm lecz zmieniają pracą. Myślę, że teraz to się ukróci.
    Marzena

27.05.2020 22:58

Hej! Czemu teraz się to ukróci? Coś się zmieniło?

14.05.2020 17:15

Ciągłe rekrutacje na portalach nie świadczą dobrze o firmie - duża rotacja
    ZOWIE

07.05.2020 12:21

Jedna z tych firm, które wspominam bardzo dobrze. Fajni ludzie z dużym doświadczeniem, ciekawe portfolio klientów i brak korporacyjnych bzdur. Czasami był problem z nadmiarem projektów ale to kwestia organizacji pracy. Ze swojej strony polecam tego pracodawcę.

08.10.2019 11:30

Jakich pytań można się spodziewać na rozmowie rekrutacyjnej w firmie Media Choice Matyński sp.j.?
    Arnie

09.01.2020 10:56

Standardowe pytania o doświadczenie zawodowe plus kilka zadań sprawdzających poziom wiedzy oraz umiejetność logicznego myślenia. Ogólnie rozmowa na plus bez bajerowania. Drobny minus za to, że czekałem na odpowiedź dłużej niż się spodziewałem i w międzyczasie dostałem już inną propozycję. Aplikowałem bo słyszałem od znajomego, że jest to fajne miejsce do pracy.
    Kleo

04.05.2019 23:13

Ciągle szukają nowych i naiwnych na 3 miesiące, a potem wypad. Pani (chyba prezes) niemiła podczas rozmowy rekrutacyjnej. Nieregularne godziny pracy - wręcz wymagają, żeby zostawać w pracy "bo przetarg", "bo deadline".
    Tom

06.05.2019 12:53

Coś mi się tu nie klei... piszesz, że każą zostawać w pracy po godzinach i że wyrzucają po 3 m-c, czyli tam pracowałaś, tak? A mimo to nie wiesz z kim miałaś rozmowę rekrutacyjną?
    Ola

31.10.2018 16:55

Strata czasu - duże wymagania i oczekiwania, niskie zarobki w zamian.
    Gienio

05.11.2018 17:35

Potwierdzam. Traktowanie z góry. Rozmowy bardzo suche i najlepiej nie zadawać pytań.
    Tom

11.09.2018 17:14

Rozmowa rekrutacyjna na poziomie co najmniej Członka Zarządu, warunki finansowe niewiadome, nie informują o zakończeniu rekrutacji. Pytania o przyszłość rodem z rekrutacji 10 lat temu. Pan na rozmowie miły, Pani już trochę gorzej (wywyższający ton odpowiedzi). Ogólnie nie polecam.

Zostaw merytoryczną opinię o Media Choice