Fano Sp. z o.o.
2 70 6 1

Opinie o Fano Sp. z o.o.

Edyta

@rekrutant. oraz @marko polo Zacznijmy od tego, że jestem moderatorem forum GoWork.pl i moim zadaniem jest dyskusja oraz dopytywanie o szczegóły zatrudnienia w firmie Fano, aby inni mogli znaleźć konkretne oraz szczegółowe informacje. Z firmą nie jestem ani nie byłam związana. Darujcie sobie zatem złośliwe i nic nie wnoszące do wątku wpisy. Zamiast tego zachęcam Was do opisania tego, jak Wasza współpraca wyglądała. @BJ Z tego co udało mi się zrozumieć, to jesteś pracownikiem firmy Fano. Czy w związku z tym mogę spytać także Ciebie o Twoją współpracę z firmą? Jak ją oceniasz? Co jest godnego polecenia w pracy tutaj, a co mogłoby ulec zmianom? Zachęcam Cię do wypowiedzi.

Edyta

@abel, możesz odnieść się do mojego pytania? Jaki jest dokładnie poziom organizacyjny w Fano i atmosfera między pracownikami? Wydaje mi się, że w pracujesz w tym miejscu i być może zechcesz podzielić się informacjami na ten temat.

BJ

Kolego "rekrutancie", jesteś po prostu nie miły. Obrażasz koleżankę Edytę, Prezesa i sekretarkę. Niestety to forum jest pełne takich wpisów rozgoryczonych i chyba złych na swój los ludzi. Większość opinii jakie tutaj czytam jest bardzo podobnych. Ludzie, zajmijcie się swoim życiem. Nie macie nic lepszego do roboty? Tutaj pracuje wielu cennych ludzi od wielu, wielu lat. Nie można ich obrażać a jeśli nie spełniłeś oczekiwań jakie Ci postawiono to zastanów się nad sobą. Pozdrawiam. Czekam jak mnie obrazisz ale chyba tracisz czas.

A00

Całkiem niedawno byłem tam na rozmowie. Raczej wypełnianiu druczków w których były zbyt osobiste pytania. No cóż, sami rekruterzy podkreślają jak ważne jest pierwsze wrażenie. Tu bardzo negatywne

anonymous
@A00 07.02.2018 08:37

czyli jakie pytania?

abel
@A00 07.02.2018 08:37

to pewnie zrezygnujesz

Edyta

@Robol z kieratu, czy mógłbyś napisać czy zgadzasz się z opinią użytkownika @Wół Roboczy? W jakiej skali oceniłeś firmę Fano? Czy długo już pracujesz w firmie, jak oceniasz poziom organizacyjny tej firmy i atmosferę w zespole? Takie informacje są zawsze poszukiwane przez potencjalnych pracowników.

Edyta

@rekrutant. Napisałeś o formalnej stronie procesu rekrutacji, a jak oceniasz rozmowę kwalifikacyjną? Czy taka też miała miejsce? Podziel się z nami pytaniami jakie usłyszałeś od osoby rekrutującej. Możesz tym wpisem pomóc przyszłym kandydatom do firmy Fano. @Ona Może jednak warto spróbować i przekonać się osobiście jakie warunki pracy zapewnia Fano? Forum internetowe służy wymianie opinii, ale wiadomo, że każdy ocenia z własnej perspektywy i doświadczeń. @Marcin Napisałeś bardzo krótko, że nie polecasz pracy w tej firmie. Czy mógłbyś swoje zdanie jakoś uzasadnić? Nie odpowiadały Ci warunki pracy?

rekrutant.

Wypełnianie tych druczków przy rekrutacji i zamieszczone tam podchwytliwe pytania, niektóre wręcz osobiste i niesmaczne to wymysł najg....przego w tej firmie krzak czyli sławetnego już szeryfa tej firmy Kacapa. Nic więc dziwnego ,że chętni do pracy po przeczytaniu tych stek bzdur i głupot uciekają jak najszybciej z tej firmy.

Arek

Jak komuś zależy na pracy i dobrze pracuje to nie narzeka przeciwnie jest zadowolony.

Ona

No cóż..zaproszono mnie na rozmowę, ale jednak nie skorzystam. Strach się bać, po tym co tu przeczytałam..

Grzegorz

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników?

Marcin

Nie polecam pracy w tej firmie.

zainteresowany
@Marcin 09.01.2018 19:01

czemu nie polecasz ?

Marcin
@zainteresowany 10.01.2018 05:12

Bo (usunięte przez administratora)nie jest już ministrem :-(

PW

Witam. Czy ta firma jeszcze istnieje ? Chciałem złożyć swoją aplikację na handlowca. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Brrrr
@PW 03.01.2018 17:31

Wystarczy zadzwonić. Proste.

Pfffff
@PW 03.01.2018 17:31

Nie wiem, komu współczuć...

Daro

mieli wypłacić mi kase za zlecenie 10 listopada jest 15 ,a odsetki rat lecą jutro jade do inspekcji pracy wrzucą tą firme krzak na czarną liste pozdro

golonka
@Daro 15.11.2017 16:32

jadąc do inspekcji pracy z problemem musisz mieć świadków.

golonka
@Daro 15.11.2017 16:32

jedną zapałke da się złamać ale garści zapałek juź nie. Znacie to?więc nie straszczie nie piscie na forach weźcie się w garść i działajcie.

golonka
@Daro 15.11.2017 16:32

rynek pracodawcy juź odchodzi w zapomnienie juź nawet straszenie ukrami nie ma sensu.ale jak sie ma dale skurcz wora? ciapatki tylko zostaja grzecznie siedzą i rzeczowowo odpowiadają na pytania jeb...anej ankiety

Aleksander
@Daro 15.11.2017 16:32

Daro nie daj się, działaj !!!!

Wół Roboczy

Pracowałem kiedyś parę lat w tej firmie na stanowisku WÓŁ ROBOCZY od wszystkiego to znaczy jako portier u tego jak wy go tam nazywacie Kacapa miłośnika Rosji i Putina. Ciągle pisał dla nas instrukcję co i jak mamy robić .Kompletny skończony idiota i alkoholik. Pamiętam jak nam ciągle pisał instrukcję jak upolować kreta - lać hektolitry wody do dziury i stać z łopatą godzinę aż wyjdzie i ubić. Cała firma się z tego śmiała i ubaw był po pachy ale nam nie było z tym polowaniem na kreta do śmiechu. Prostak i cham z niego był. W firmie było zatrudnionych prawie 50 osób więc obroty i dochody były duże a facet spał na poddaszu w pokoju bez centralnego ogrzewania podgrzewając się kocem elektrycznym dlaczego, nie wiem zapewne z chytrości.Dziwak to mało powiedziane. Praca w tej firmie to było moje wielkie nieporozumienie i na szczęście mogę tylko powspominać.

Robol z kieratu
@Wół Roboczy 11.11.2017 00:28

????????????opinia na 6+

Janka

Jak się nie ma pracy to bierze się co się da.

kotek
@Janka 19.10.2017 00:10

Ale nie tutaj.

kotek
@Janka 19.10.2017 00:10

Ale nie tutaj, moja droga.

Tolek

Ostro tutaj, w takim razie już nie składam CV.

Adaś
@Tolek 11.10.2017 21:12

No pewnie chłopie, po co ci to!

Kasia
@Adaś 11.10.2017 21:36

Ciekawe kto się decyduje na pracę w takiej firmie jak jest tyle ofert na rynku?

stereo

bolo synu kacapa nacieraj sobie maścią tybetanska moszne pomarszczona jak kora drzewa nacieraj masuj razem z bulawa zamocz opuszek palca srodkowego w rosyjskiej masci vip..rosal b i delikatnie penetruj sobie ciasny otworek.doskonaly nastroj?Bolo bedziesz latal jak motylek po efedrynie na hali!to lepsze zdrowsze i .tansze niz wachanie oparow rozpuszczalnikow

mono

Bolo synu kacapa zejdź z tego forum smrodzie.

merk

Bolek ty nawet swojej baby nie tykasz bo skurczu wora dostajesz jak cie pracownicy je bia po katach !Pracodafcu kochany pamietasz ostatni swoj sen?uju epany

Rambo
@merk 20.03.2017 21:20

Czytam różne opinie o firmach i tu musiałem odpowiedzieć bo jestem oburzony !!!!!!!!. Mijasz z prawdą. Ja na przykład jak mam dostać skurczu worka to smaruje specjalną maścią, którą nabyłem od mnichów z Tybetu. I wiesz co możesz mi pozazdrościć bo się klejnoty (buława oraz dwa złote jabłka) powiększają i dziewczyny co stoją przy mnie nerwowo okiem łypią i ślinę przełykają -;) I więcej synku takich rzeczy nie pisz bo aż przykro Cię słuchać. A najlepiej jak nie masz pojęcia co piszesz to nie pisz. Jako pokutę zalecam przeprosić Pana Bolesława oraz zmówić 2 razy "Pod Twoją obronę"

Prezes BJ
@merk 20.03.2017 21:20

Przecież to nawet trudno skomentować..... Pozdrawiam BJ... w doskonałym nastroju.

lolo

Pozdrowienia.

Nieśmiertelny

Do BJ i JJ Paczta cuda na kiju prezesy wlazły na gowork i próbują tu poprawić podupadłą od dawna reputację firmy krzak, śmiech na sali i kompromitacja . Prezesy czy was całkiem pogięło to jest forum dla pracowników którzy wystawiają tu opinie o firmie a nie dla was. Do BJ facet jesteś żałosny i cienki Bolek, chcesz rozmawiać merytorycznie o firmie, o problemach i od razu wyzywasz od leszczy i straszysz ,że znajdziesz nasze IP: i co zrobisz boski żigolo - zwolnisz? to zwalniaj bo wy tylko to potraficie najlepiej. Nie musisz się wysilać sam ci podam , masz IP: 79.192.181.240.Jak chcesz imię i nazwisko to też ci mogę podać- nie pękam. Co wy prezesy myślita ,że zabronita nam pracownikom i byłym pracownikom wystawiać opinie o firmie to się grubo mylita. Wszystkie te powyższe opinie są prawdziwe i wy tego nie zmienita bo sami żeśta sie do nich przyczynili a zwłaszcza JJ. BJ jeśli chodzi o tatusia to najwyższy czas go wysłać na przymusowe leczenie na nogi bo na głowę już za późno. Tu nie chodzi o to ,że prezes wymaga bo zgodnie z kodeksem ma prawo bo płaci. Tu chodzi o jego bezczelne zachowanie i wręcz wyżywanie się i gnębienie pracowników i zastraszanie, często pod wpływem i ty dobrze vice o tym wiesz więc nie udawaj greka ,że płynie rzeka. I spadaj leszczu z tego forum i smrodu nie rób bo się tylko ośmieszasz i kompromitujesz.

Prezes BJ
@Nieśmiertelny 26.02.2017 23:57

Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Szczególnie "grubego" Nieśmiertelnego:) Ciekawy masz styl wypowiedzi. Ciężko się odnieść do tego co piszesz dlatego jedyne co mogę zrobić, gdyż nie mam zamiaru sprowadzać się do Twojego poziomu, to zasugerować Ci, abyś przestał się mazać i zajął się swoim życiem i swoimi sprawami. Obrażasz mnie oraz wielu uczciwych i wartościowych ludzi, którzy tu pracują. Jak się nudzisz to poszukaj jakiegoś zajęcia a jak masz odwagę to przyjdź i porozmawiaj. Łatwo tak anonimowo o kimś pisać. Ściskam mocno i pozdrawiam. BJ

PAJĄK

Proszę o wypowiedz swobodną pracowników Produkcyjnych > jak i Biurowych Niema co się gryźć!!!!

PrezesBJ

Znajdziemy Twoje IP:))) LEGIA WARSZAWA

PrezesBJ

Dzień dobry... Mogę wtrącić? cytując klasyka:) Myślę, że to jest najwyższy czas aby wtrącić się do tej rozprawy. Przede wszystkim, chciałbym się przedstawić: nazywam się Bolesław Jasinowicz i jestem współwłaścicielem firmy FANO i zrazem wice prezesem. Na wstępie pozdrawiam, całą załogę firmy, która sprawia, że jakość naszej produkcji stale rośnie i jest na najwyższym światowym poziomie. Jeśli ktoś ma jakieś zastrzeżenia, to proszę o bezpośredni kontakt ze mną. Jestem do dyspozycji. Każda Wasza uwaga jest dla nas cenna. Odpowiem merytorycznie na każdą uwagę. Pozdrawiam. Bolesław Jasinowicz. P. S. Postanowiłem zaangażować się w tą kwestię, pomimo, że w wielu postach widzę dużo hejtu i niesprawiedliwości. Jestem przekonany, że wynika to z rozbieżności oczekiwań wobec siebie. Pytam: czy ktoś został oszukany? Pytam się.

Jacek Zalewski
@PrezesBJ 19.02.2017 03:12

Witam Pana Bolka,...no można poczytać hehe pozdrawiam Jacek Zalewski

Zniechęcona

Widziałam ogłoszenie, że szukają ludzi do pracy nawet miałam wysłać swoje cv, ale po tym co tu przeczytałam nie będę ryzykować. Jeśli firma ma tyle negatywnych opinii to nie bierze się to znikąd i o czymś to świadczy. Jeśli Szef nie szanuje pracowników a przede wszystkim w ogóle ludzi to pracować w takich warunkach nie można.

zadowolony
@Zniechęcona 12.02.2017 16:59

Moim zdaniem duża część wpisów nie pokrywa się z prawdą bo jak ktoś nie był nawet na rozmowie tylko przeczytał to skąd może wiedzieć jaki jest stosunek Pracodawcy. Ja pracuję w tej firmie i nie zgadzam się z tymi opiniami. a Tobie polecam wziąć udział w rekrutacji bo może okazać się że to jest firma, której szukasz.

zdegustowany

chyba Prezes znowu wziął się za pisanie opinii o własnej firmie bo nikt inny nie zostawiłby tu pozytywa. Zarobki na wysokim poziomie?dobre sobie, ci co mają dużo pracy, obowiązków i odpowiedzialność zarabiają grosze, a tzw"du...owłazy" i ci co tylko udają, ze duzo pracują mają całkiem niezłe pensyjki. Pracowników z długoletnim stażem nie ma aż tak wielu a Ci co są, nie mają aż tak bezpośredniego kontaktu z "Szefem" bo inaczej napewno by tyle nie wytrzymali. Pracować się w takich warunkach się nie da, Prezes wykańcza pracowników psychicznie i wręcz jest z siebie dumny kiedy doprowadzi kogoś do łez. Pracownikom wyłącza ogrzewanie podając się na kodeks pracy, natomiast to , ze pensje powinien wypłacać do 10 bo tak kodeks pracy mówi to już pomija.

pracuś
@zdegustowany 10.02.2017 13:47

Ogrzewania nikt nie zakręca, każdy reguluje sobie temperaturę w pomieszczeniu i ustawia na odpowiednia dla siebie. A pensje do 10-go są i nawet lepiej, bo jak ktoś ma nieprzewidziane wydatki to może liczyć na zaliczkę wcześniej. A kontakt z Prezesem mam częsty. Po co pisać takie bzdury, lepiej zgłosić się do pracy w Firmie i przekonać na własnej skórze.

pracuś

Firma, jak każda inna. Osoby, które już nie pracują to krytykują, Ja pracuję w tej firmie 15 lat i nie mam zamiaru zmieniać pracy. Dlaczego nikt nie napisze o pracownikach ze stażem pracy tak długim? Powiem Wam dlaczego, bo gdzie człowiek nie pracował to jak odpowiadają warunki to pracuje i nie myśli o zmianach. Szczerze polecam firmę a w szczególności przekonanie się na własnej skórze nie czytaniu niezadowolonych byłych pracowników.

Montenegro

Kiedy się tutaj zatrudniałam, też przeczytałam te opinie i bałam się iść, ale postanowiłam się przekonać w tym osobiście. Odpowiadała mi lokalizacja, więc zaryzykowałam. Szczerze, pensja mi też nie odpowiada, ale reszta jest w ramach normy. Niewymagający szef to nie szef, więc nie jest on jakimś gorszym od innych, a wręcz przeciwnie, do mnie osobiście podchodzi z wyrozumiałością (mowię tu o różnych problemach rodzinnych, jak tu się wspominało...problemy osobiste, niepełnosprawni). Trzeba wyjść - zawsze puści, trzeba pomoc - doradzi jak może. Pracować trzeba wszędzie, więc na pracę się nie narzeka. Nigdy jeszcze się wkurzał tak, jak tu piszą, nie krzyczał i pijanym go nie widziałam :) więc zawsze warto się samemu przekonać, a nie tylko czytać komentarze.

niki

wie ktoś coś na temat pracy tam w kontroli jakości? jaka umowa jakie zarobki jaki system pracy itd z góry dziękuję za odp

wykorzystany jak każdy
@niki 07.02.2017 19:09

Witam...odradzam zatrudnienie się w tej ,,firmie''...żenada...porażka itp.itd...

PrezesBJ
@niki 07.02.2017 19:09

w Fano są tylko umowy o pracę, z pełnymi świadczeniami a wynagrodzenie wynika z sytuacji rynkowej. Pozdrawiam, PrezesBJ

OMC

Szukam pracy, ale bez paniki i parcia na cokolwiek. Zainteresowała mnie znaleziona oferta tej firmy. Moje kilkunastoletnie doświadczenie na oferowanym stanowisku oraz znajomość zagadnień poligraficznych upewniło mnie, że to doskonała oferta. Jak to dobrze, że istnieją takie fora i przeczytałem co tak naprawdę dzieje się w tej firmie. Straszne. Na szczęście czasy kiedy to ludzie chodzą za praca minęły i teraz to praca "zabiega" o ludzi. Dzięki wszystkim za ostrzeżenie.

mutant

Kiedys pracowałem na bagnach . Powyższe wpisy potwierdzam. Zwykle [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i kolchoz. .Oni tam nalepki na musztarde i pasztet robią a szefostwo ma o sobie wysokie mniemanie jak by co najmniej pieniadze drukowali a słoma z butów wystaje i trociny w głowie.Szef to połgłupek , ktory lubiał sie wyzywac i gnebic niepełnosprawnych . Jedyne co dobrze wspominam to dobra komitywa miedzy pracownikami , moze nie ze wszystkimi bo paru było takich cwaniaczków donosicieli podp.....laczy co przez nich niesłusznie sporo pracowników wyleciało. Pewnie szpicle do dzisiaj pracują.

Zostaw opinię o Fano Sp. z o.o. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fano Sp. z o.o.