3.1/5

• Walldorf

3. Opinie o pracodawcach Fulda
  5. Opinie o Rübsam Fachkräfte GmbH & Co. KG

Opinie o Rübsam Fachkräfte GmbH & Co. KG Fulda

Nie przegap nowości o Rübsam Fachkräfte GmbH & Co. KG!

19.05.2016 20:59

kiedyś w firmie pracownik i rodzina była najważniejsza teraz gdy firma jest w grupie R+S liczy się tylko kasa jaką firma zarobi na pracowniku. Problemy pracownika to jego problemy a problemy firmy to i problemy pracownika. Jak zabrali fargeld 270 Euro, skończyły się kursy sobotnie we Frankfurcie to w zamian nic nie otrzymaliśmy. Stawki i podwyżki są małe więc więcej jest minusów niż plusów. Poza tym standard wynajmowanych mieszkań strasznie spadł i ciągle widać że firma bardziej dba o swoich kolegów ze wschodu niż o Polaków którzy nawet jeśli się starają to zawsze są traktowani jak Polacy

04.05.2016 19:02

RÜBSAM Fachkräfte

09.05.2016 16:13

Witamy serdecznie, oczywiscie posiadamy wiele ofert pracy, zarowno w dziedzinach rzemieslniczych jak i przemyslowych. Poszukujemy pracownikow przez caly rok na nastepujacych stanowiskach: - Elektryk, elektromonter, elektryk przemyslowy, automatyk, mechatronik, - Hydraulik, monter klimatyzacji i wentylacji, - Spawacz MAG/WIG, mechanik przemyslowy, Wiecej informacji otrzymaja Panstwo rowniez pod naszym numerem telefonu: (usunięte przez administratora) Pozdrawiamy RÜBSAM Team
    Biuro Pośrednictwa Pracy Soberka

02.05.2016 13:39

Szanowny Team Rübsam Jesteśmy zniesmaczeni Państwa próbą zrzucenia winy za popełniane przez Was błędy na naszą agencję. Uważamy że ludzie sami potrafią ocenić jak było przedtem, a jak jest teraz, widać to po komentarzach. Osoby które zostały zatrudnione w czasie naszej współpracy wiedzą jak sytuacja wyglądała, a jak wygląda obecnie. Po zmianach zarządu oraz warunkach dla pracowników które dokonały się w Państwa firmie zakończyliśmy naszą (według nas) owocną współpracę dzięki której w krótkim czasie naszej współpracy dzięki naszej agencji zostało zatrudnionych ponad 180 dobrych fachowców. Dziwi nas fakt iż określona przez Państwa „zła współpracy z tą agencją” nie jest zgodna z rzeczywistością, a tym bardziej z pozytywnymi referencjami które otrzymaliśmy od Prezesa Firmy Rübsam (dla zainteresowanych referencje można przeczytać na naszej stronie). Nie chcielibyśmy aby Team Rübsam próbował wprowadzać ludzi w błąd pisząc nie prawdę, a tym samym kierując złe opinie w stronę naszej agencji.  Życzymy wam wszystkiego dobrego.  Pozdrawiamy  Biuro Pośrednictwa Pracy Soberka.
    Agencja

02.05.2016 10:14

Szanowny Rübsam Team, Proszę nie pisać, że współpraca z polską Agencją żle się układała, ponieważ jest to totalną nieprawdą skoro dzięki właśnie tej Agencji w krótkim czasie zostało zatrudnionych ponad 180 osób z Polski. Ponadto po zakończonej współpracy, wystawione referencje przez samego szefa Firmy Rubsam właśnie dla tej Agencji są bardzo pozytywne i mówią o zadawalającej i udanej współpracy!!! Proszę nie wprowadzać w błąd osoby czytające ten portal!. Dziękuje. Miłego dnia Pozdrawiam Soberka . E.
    Robi

30.04.2016 12:00

Bzdury piszecie. Właśnie za czasów tej agencji było lepiej!!!!!!!
    Drwal

30.04.2016 11:51

Co wy w ogóle piszecie za bzdury? Dobrze, że u was już nie pracuje i powiem,że znalazłem lepszą firmę niż wy. Po pierwsze za czasów rzekomej firmy pośredniczącej było o wiele lepiej i nie zarzucajcie winy na tą firmę!! Po drugie raczej nie słyszałem teraz żeby wasza firma pomagała w założeniu kont bankowych,śmiech na sali. Od roku jest tak, że większość pracowników jest zdanych na siebie. Jest gorzej niż było wcześniej. Wiadomo,że z waszej strony wszystko wygląda w porządku, bo jakby inaczej, ale tak nie jest do końca. "Udało nam sie poprawić parę aspektów", hehehe. Żałosne.
    Drwal

30.04.2016 10:35

Co wy w ogóle piszecie za bzdury? Dobrze, że u was już nie pracuje i powiem,że znalazłem lepszą firmę niż wy. Po pierwsze za czasów rzekomej firmy pośredniczącej było o wiele lepiej i nie zarzucajcie winy na tą firmę!! Po drugie raczej nie słyszałem teraz żeby wasza firma pomagała w założeniu kont bankowych,śmiech na sali. Od roku jest tak, że większość pracowników jest zdanych na siebie. Jest gorzej niż było wcześniej. Wiadomo,że z waszej strony wszystko wygląda w porządku, bo jakby inaczej, ale tak nie jest do końca.Udało nam się poprawić parę aspektów, hehehe. Żałosne.
    RÜBSAM Fachkräfte

26.04.2016 12:01

Drodzy komentatorzy, drogie komentatorki, W tym miejscu, jako Firma RÜBSAM Fachkräfte chcielibyśmy wykorzystać okazję i zająć stanowisko odnośnie wielu komentarzy ukazujących się na tej stronie. Współczujemy Państwu opisanych doświadczeń i niezadowolenia. Prosimy jednak o wyrozumiałość, jeśli w tym miejscu nie odpowiemy na wszystkie pojedyncze komentarze, które ukazały się w przeszłości. W poprzednich latach Firma RÜBSAM współpracowała z polską Agencją. Agencja zajmowała się również wsparciem dla wielu naszych współpracowników. Współpraca z nią zakończyła się w maju 2015 roku. Od tego czasu udało nam się, poprawić wiele aspektów dotyczących opieki i wsparcia naszych współpracowników. Jeśli pojawiły się jakieś punkty krytyki powstałe w wyniku niestety złej współpracy z ta agencją, bardzo za to przepraszamy. Na podstawie filozofii naszej firmy, człowiek stoi dla nas zawsze na pierwszym miejscu. Jesteśmy dumni z naszych pracowników, którzy reprezentują Firmę RÜBSAM na różnych budowach. Wszyscy pracownicy w zależności od zlecenia, są na nie odpowiednio przygotowywani- w sytuacji, kiedy brakuje jakiegoś certyfikatu czy też umiejętności. Nasze centrum dokształcające przygotowane jest na przeprowadzenie ponad 100 różnych modułów seminariów. Przy tym nasi współpracownicy z zagranicy uczęszczają również na kursy języka niemieckiego. Bardzo istotne jest to, że kursy dla pracowników firmy RÜBSAM są bezpłatne, odbywają się w czasie godzin pracy, przy pełnym wynagrodzeniu. Obok dokształcania fachowego do dyspozycji każdego z pracowników stoją również indywidualne możliwości rozwoju. Indywidualne ścieżki kariery i możliwości awansu są otwarte dla każdego z naszych pracowników. Awanse z montera do kierownika budowy, czy tez kierownika projektu nie są rzadkością. Kiedy pracownicy firmy RÜBSAM rozpoczynają pracę na budowach zostają wyposażeni we wszystko, co jest potrzebne do pracy: ubrania robocze, skrzynkę narzędziową, hełm, maskę spawalniczą, etc. Zakwaterowanie zostaje wcześniej uzgodnione z naszym działem zakwaterowań. W sytuacji, jeśli zakwaterowania nie odpowiadają typowym standardom, wtedy nasz dział szuka jak najszybciej alternatywy. W Firmie RÜBSAM zależy nam na szczerości i otwartej wymianie zdań, jak i bezpośredniej komunikacji. Nasi pracownicy mogą w każdej chwili zwrócić się do swoich bezpośrednich przełożonych, osób kontaktowych w dziale personalnym jak i dyrektorów zarządzających. Zawsze staramy się znaleźć indywidualne rozwiązania dla pracowników i wspierać ich. Pracownicy z zagranicy maja również do dyspozycji osoby kontaktowe, które porozumiewają się w ich językach rodzimych i pomagają w załatwianiu spraw formalnych w urzędach, Kindergeld, założenie konta w banku. Jeśli mają Państwo dodatkowe pytania, jesteśmy otwarci na otwartą wymianę z Państwem. Zdanie naszych pracowników jest dla Nas bardzo ważne, ponieważ tylko dzięki temu, my jako firma możemy poprawić naszą jakość. W przypadku jakichkolwiek pytań, jesteśmy otwarci na bezpośredni kontakt. Bewerbermanagement Polen +49 661 962 19944 Pozdrawiamy RÜBSAM Team
    slimak2405

22.03.2016 11:26

DLA EKEKTRYKOW PROPONUJĄ 11 BYLEM NA SPOTKANIU

19.03.2016 06:35

@Mietek to proszę czytać ze zrozumieniem już wiele osób pisało o zarobkach!!!

17.03.2016 00:02

oj Andrzeju nie narzekam tylko przedstawiam fakty zarobku w Niemczech a jak będziesz w Polsce pracował na dwa etaty to też zarobisz? zgadza się? Tylko chodzi o zarobek na swoich godzinach pracy!!!!

16.03.2016 10:53

Jan jak by mi pasowało 11 to bym tam pracował. ludzie nie porównujcie zarobków jakie są w Niemczech z zarobkami w Polsce!!w Niemczech stawka dla Polaka to 10-11,50euro brutto zakwaterowanie gratis paliwo w własnym zakresie czyli z wypłaty!! Teraz stawka razy godziny czyli 150godz =1750brutto-podatek=1250netto z tego odejmujemy paliwo +jedzenie!!! Teraz pytanie dla wszystkich odwiedzających czy to jest odpowiednia kwota za pracę za granicą? więc zostaje plus minus 900euro o ile jesteś oszczędny.Kwota porażająca 3,800zł za kilku tygodniowy wyjazd bez rodziny.SUPER Pozdrawiam
    Jan

12.03.2016 21:14

Pracownik 11,50 to chyba ty masz i ci nie pasuje. Jesli ci nie pasuje, to po co w tej firmie siedzisz? Nikt ciebie sila nie trzyma. Idz tam gdzie ci daja 13-16!

Oferty pracy - Rübsam Fachkräfte GmbH & Co. KG

Monachium

20 - 21 EUR / h

Hydraulik

18 - 20 EUR / h

Monter instalacji przeciwpożarowej - hydraulik k/m/n

18 - 20 EUR / h

Elektryk przemysłowy k/m/d

19 - 20 EUR / h

11.03.2016 17:55

Jan nie wprowadzaj ludzi w błąd może masz 11,50 więc nie wiem czy na ślimak2405 zrobi to wrażenie chodziło nam o normalne stawki 13-16euro i fachowość nie ma tu nic do rzeczy. A jak chciałeś dostawać wypłatę jak nie co miesiąc? raz na kwartał? bo nie rozumiem? zawsze i to zawsze masz umowę i wypłatę co miesiąc a ze się nie zgadza to już inna bajka.
    Jan

10.03.2016 11:37

Nie wiem co pracownik mowi ze max 11 Euro. Ja mam wiecej, ale duzo zalezy od fachowosci, jasne ze mozesz pracowac wiecej. Zima jest mniej pracy, ale prace masz caly czas i wyplate co miesiac. pozd

09.03.2016 16:02

Jeśli znasz niemiecki to max 11euro brutto. godz standardowe to 150 nie słyszałem żeby ktoś pracował więcej. Pozdrawiam
    slimak2405

29.02.2016 08:10

witam moze ktos napisac jaka jest stawka jako elektryk budowlany bede wdzieczny aha i po ile godz mozna pracowac dzieki
    dodek

10.02.2016 10:08

Tutaj to mierna normalka, szukajcie lepiej coś lepszego jak i ja szukam. Możecie mi wierzyć albo sami spróbować. Jeśli wybierzesz to drugie to proszę bardzo, ale najpóźniej po trzech miesiącach dojdziesz do wniosku że strciłeś tylko czas. Pozdrawiam.
    ar

07.02.2016 19:58

Witaj Grzegorz a więc tak Twój zarobek w Niemczech to 1300euro na rękę z tego musisz się utrzymać na miejscu: jedzenie, paliwo do pracy i do Polski nie każda firma płaci za paliwo a jak płaci to nie są to kwoty za które dojedziesz do Polski. Zgodzę się z Tobą że zarobek w Polsce nie powala ale być za granicą i zarabiać taką kase za dobrego pracownik to coś nie halo. Jak nie masz rodziny lub cię ona nie interesuje to nie ma problemu możesz jechać śmiało.Pozdrawiam

04.02.2016 13:58

Owszem ofert jest dużo Tylko zapomniałeś napisać za ile 1300euro to jest dużo?za pracę poza granicami kraju bez rodziny? i nie zapomnij że z tej kwoty musisz się jeszcze utrzymać.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Rübsam Fachkräfte GmbH & Co. KG?

03.02.2016 18:58

witam wszystkich odwiedzających może mi ktoś powie gdzie w Niemczech można zarobić więcej niż 12 euro na godzinę plus dieta itp. ja odpowiem, chyba w snach ludzie nie piszcie takich rzeczy że da się tam zarobić lub że mój znajomy zarobił 3000euro tylko zapomniał dodać ze za 240godzin minus mieszkanie i paliwo więc zostaje 1300 pozdrawiam
    alex

28.01.2016 16:24

ja zaliczyłem też wszystko w firmie Rubsam i czekam na ofertę pracy ,też wszystko wygląda ok ale te opinie ale jednak tyle ludzi tam nadal pracuje,sam już nie wiem
    jan2

26.01.2016 20:29

Witam,mam pytanie mam oferte z tej firmy jako operator cnc mechattronik,wszystko wyglada ok i finansowo i w ogole,czy jest moze ktos kto pracuje jako operator cnc przez firme rubsam ,? Bo sie zastanawiam i juz sam nie wiem. Sporo roznych opinii tutaj jest
    kamil

22.01.2016 19:53

witam własnie dostałem zaproszenie na próbki mam pytanie czy po zdaniu próbek odrazu do pracy czy do domu
    Retro

15.01.2016 12:28

Panowie, nie wiem dlaczego ktoś odradza firmę? Dla mnie to głupota, można odradzić firmę, która nie wypłaci i praca po 12 godz od pon do niedz, to wtedy mogę to zrozumieć. Firma płaci co miesiąc na konto, pomaga jak czegoś nie wiesz a co do wypłaty, jeżeli komuś nie pasuje ta stawka to się nie przyjmuje i szuka dalej, proste jak budowa cepa! A dużo osób zostało zwolnionych za picie, bujki, kłótnie z właścicielami noclegów itp ,a żaden pracodawca na takie sytuacje sobie nie pozwoli. Ja ogólnie polecam firmę, ja wiem,że są lepsze, ale nie jest najgorzej. Pozdrowienia.
    boro

20.05.2016 20:56

szkoda że nie zwalniają za ortografie ,,bujki,, analfabetyczne

12.01.2016 19:33

Chłopie jaki kierownik tam jest potrzebna tania siła robocza. Kierownik to Niemiec

Kontakt - Rübsam Fachkräfte GmbH & Co. KG

Christian-Wirth-Str. 1 36043 Fulda

Maciej

08.01.2016 15:49

Tak jest!?!? Bo niby olo i fach to z pewnością wasze prowdziwe imiona? Nie nawijaj bo takich odważnych i głupich niema. Ale w jednym macie rację, te wpiski powinny pomagać w wyborze a nie być platformą dla kłótni. Co prawda nie pracuję już w tej firmie i zwolniłem sie w ubiegłym roku ale doświadczenie mam dlatego podzielę się nim. Mam nadzieję, że wielu to samo potwierdzi i przyzna mi rację. Prawdą jest, że firma zabrała pieniądze (280,- euro) za przejazdy, podobno ze względu na problemy z urzędem skarbowym. Nikomu nie wpadło na myśl tę stratę w jakiś inny sposób zrekompensować. Głupi Polak niech pracuje więcej, za mniej. A argumenty typu: no przecież płacimy dalej za wyjazd 70,- euro są na nic!!! Któż to jeździ do domu 4 razy na miesiąc??? Najwyżej jeden raz w miesiącu – tzn. minus 210,- netto z i tak już niskiego zarobku. Czytam tu powyżej sprawozdanie z przebiegu rekrutacji i jeszcze nie słyszałem żeby komuś zaproponowano 13,- EUR na godzinę z możliwością przetargu. To jest kłamstwo!!! 10, 10,50 albo najwyżej 11 za godz. ale tu musisz już prawie biegle mówić po niemiecku i być wyśmienitym specjalistą. Do tego dochodzą diety w wysokości 8,- euro!!!! Tak, zgadza się, 8,- euro za przepracowany dzień. To po prostu śmieszne!!!! Rozliczenia zarobku też się nie zgadzają, od maja 2015 tak jak firma przeszła w inne ręce ciągle trzeba reklamować. I jak słyszałem do tej pory nic się nie zmieniło. Jedyny znaczny plus to możliwość szkoleń, tu jednakże musisz mieć naprawdę szczęście żeby się na takie dostać i sam zdecydować czy masz ochotę parę lat na jakieś szkolenie czekać. Ja się nie doczekałem. Noclegi nie są złe chociaż trafia się czasami zapleśniała rudera. Tu muszę powiedzieć miałem szczęście, dwie dziury zamieniono mi w ciągu paru dni na porządne kwatery. Co do zleceń to loteria, na ten temat nie powiem nic. Jako podsumowanie szczera ocena: Firma nie jest zła i nie należy z pewnością do najgorszych ale jest wiele innych, które po prostu są lepsze. Zachęcam w czasie rozmowy rekrutacyjnej konkretnie wypytać jakie są możliwości zarobku i nie dawać się zmywać rozmowami osobistymi i zaufaniem, albo człowieczym podejściem. Konkrety są ważne!!! W końcu przyjeżdżamy tutaj, żeby zarabiać pienądze na życie a nie obrabiać niemców za pieniądze, po które oni sami nawet się nie chcą schylić. Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia.
    fach

25.12.2015 10:13

Witam wszystkich odwiedzających. Tak czytam co ludzie tu piszą i wnioskuje że są to osoby które wyleciały z pracy lub osoby które nie mają co robić i piszą same bzdury. Pewne rzeczy mogę zrozumieć tylko nie rozumiem Polaka który kłóci się o kase jaką dostał jego kolega po fachu w tej samej firmie. Może trzeba porozmawiać z pracodawcą o swoim wynagrodzeniu a jak się nic nie zmieni to wtedy odejść i poszukać coś lepszego. Widzicie sami ta strona ma przestrzegać innych o nieuczciwych firmach i dostarczyć jakiś informacji a jest polem bitwy pomiędzy pracownikiem a pracodawcą!!!! Pozdrawiam Wszystkich i życzę Zdrowych Wesołych Świąt
    xx

16.12.2015 21:25

może ktoś więcej napisze co się dzieje?

16.12.2015 18:04

Witaj,Piotr Jestem zainteresowany podjęciem pracy w tej firmie ale jak czytam opinie na temat tej firmy to sam już nie wiem. Już kilka razy pracowałem w różnych firmach na terenie Niemiec i nie wiem czy jest w ogóle jakaś dobra firma. Przeważnie Polak jest niezadowolony z pracy a w szczególności z płacy. Może podasz dobrą firmę w której można podjąć prace?

17.12.2015 12:31

Arek zadzwonię do ciebie jeśli szukasz dobrej pracy i dobrze płatnej, podaj w odpowiedzi swój numer tel. mam parę konkretnych firm od zaraz. Liczy się czas. Pozdrawiam
    Adrian

28.12.2015 12:35

Witam Piotrze, czytam te opinie i szukam pracy z zakresy montażu wentylacji i klimatyzacji. Możesz mnie też poratować jakimś mądrym kontaktem. Podaje maila [email protected]

06.12.2015 15:11

Odradzam firmę Rubsam. Nie wypłacają, a jeśli już to mało płacą, nic szczególnego. UNIKAJCIE tą firmę!!!

09.11.2015 00:27

Sempre, mam nadzieję, że nie masz nic do czynienia z tym niedołęgą Piotrem. Idiotów chce z nas zrobić, że niby pracujemy dla firmy która oszukuje. Uważam, że firma w sumie w dalszym ciągu jest ok (poniżej wyjaśnię jeszcze dlaczego tak myślę), tylko muszą rzeczywiście zmienić albo przywrócić warunki. Dlatego chętnie mogę napisać do Krzysztofa ale po Polsku. Jeśli ktoś mógłby tutaj jakąś przykładową treść jakiejś petycji napisać byłbym bardzo wdzięczny. Myślę także, że im więcej petycji do Krzysztofa dotrze tym lepiej tzn. powinniśmy zmobilizować kolegów. Zastanawialiście się już jak to będzie w przyszłości z naszą rentą? Otóż, ja zacząłem się wypytywać i poszperałem trochę w necie no i wyczytałem (dzięki Bogu mamy tłumacza google hehehe, kto chce może sam poczytać http://www.deutsche-rentenversicherung.de/Allgemein/de/Inhalt/Allgemeines/FAQ/International/beschaeftigung_deutschland/00_faq_liste_beschaeftigung_deutschland.html), że każdemu członkowi unii pracującemu w niemczech należy sie niemiecka renta jeśli spełni odpowiednie warunki, i tutaj UWAGA!!!! Nie wystarczy tylko odporowadzać składki, ważne jest żeby czas ciągłości ubezpieczenia trwał conajmniej jeden rok. I jeszcze raz UWAGA; jeśli ktoś pracował np. 10 miesięcy i zostal wymeldowany tzn. jest przerwa w płaceniu składek to już wszystko nanic, rozumiecie? Potrzebna jest ciągłość, co najmniej 12 miesięcy. Dlatego zapomnij Silverhand itp. Szybkie pieniądze może tak, czy są pewne nie wiem ale z pewnością ręki nie dałbym sobie za to uciąć, pozatym bez przyszłości. W Rubsamie masz zatrudnienie na niemieckich warunkach i potrzebną ciągłość. Czy azk albo szkolenie, składki są opłacane. Byliście już na jakimś kursie? Dostajesz kasę jakbyś pracował, a teraz z ręką na sercu, dostaniesz coś takiego np. w Silverhand? Dlatego uważam że firma w sumie nie jest zła, tylko warunki trzeba poleprzyć, a tego nikt inny nie załatwi tylko my sami. Dlatego proszę wpisać tu jakąś treść którą da się wyciąć, a jak nie to spróbuję coś sam sklecić. Poczekam do wtorku.
    Karol

08.11.2015 20:50

Witam ponownie,każdy tu pisze swoje wrażenia i odczucia jakie ma z tej firmy,ja pisałem swoje i kolega Ptaszek z 2015.10.29. też pisał swoje tzn.mamy o nich nie pisać?bo są inne od pozostałych a może też jesteśmy z biura?Każdy ma swoje zdanie i może o nim chyba pisać.

08.11.2015 12:16

Ok niech ktoś napisze do Krzysztofa że chcemy się spotkać z Brautigamem w styczniu w sprawie naszej pracy. Przy okazji poruszymy inne tematy związane np z noclegami. Pan Krzysztof czyta wszystkie posty więc na pewno przekaże szefowi że chcemy się spotkać i porozmawiać. W oddziale we Frankfurcie są ankiety na temat zadowolenia z firmy i pracy hahahaha. Boją się spotkać to wymyślili ankiety. Jeśli odmówią spotkania z nami to jeszcze więcej na tym stracą. Zwłaszcza na opinii u klientów.

08.11.2015 10:25

Ptaszek jesteś żenująca. Nie muszę pisać wypowiedzenie, gdyż nie pracuję w firmie RUbsam-Campany Credit (jeśli bym tam pracował to na pewno bym napisał wypowiedzenie). Mam własną firmę i te twoje zgrywy z za biurka...nie przystoją za 1200e. :-) A jeśli chodzi o język polski, to sama udowodniłaś jak jest...jeszcze bardziej żałośnie i płytko, ponieważ j.polski jest jeden jedyny, są encyklopedie, słowniki itd. no ale to coś, o czym pojęcia większego nie masz. Według twojego rozumowania, dla polaków mieszkających na stałe w niemczech, Czechach, Etiopii, Francji, Anglii itd. potrzebny jest inny słownik j.polskiego. Broń Panie od takich ludzi w Polsce....Ptaszek nie wracaj już do Polski, zostań tam gdzie jesteś-jaki Pan taki (usunięte przez administratora) Nie mam zamiaru tracić czasu na ciągłe odpowiadanie. Mam nadzieję, że chodź parę osób ostrzegłem, a kwintesencją moich wypowiedzi jest: UWAGA na FIRME RUBSAM. OSZUKUJĄ. NIE POLECAM.

07.11.2015 19:23

Karol jesteś pierwszym pracownikiem który odważył się napisać coś pozytewnego o firmie (oczywiście na prośbę tel.firmy)-zgadza się Karol? Karol jak przyjrzysz się opinią to tak od maja są negatywne.Jeżeli masz mniejszą wypłatę o 280 euro to boli jeśli zarabiałeś 1700e a dostajesz 1420e z tego opłać dojazdy do pracy np.100e to ile ci zostanie i jeszcze dodaj że chciałbyś z raz w miesiącu pojechać do domku 1000km/w jedną stronę?Czy polecisz swojemu koledze pracę z takimi zarobkami?Zastanawiałeś się kiedyś czemu Niemcy pracujący z nami, mieszkają w innych miejscach,dostają 2 razy większą dietę i 29centów za każdy przejechany kilometr własny samochodem.Nas jest tu raptem 130 osób,dlaczego zaczeli nas tak traktować,wielu z nas reprezentuje tą firmę godnie,mamy bardzo dobre opinie...a wszystko poszło o te 280 euro...ale skoro firma zrozumiała że trzeba nadal współpracować z PANIĄ ELĄ SOBERKĄ to i musi zrozumieć że te 50centów/brutto na godzinę nic nie zmieniło i nadal będą pojawiać się negatywne opinie.Jeżeli ZAROBISZ UCZCIWIE to na pewno zachęcisz kolegę,kolegów do pracy w FIRMIE RUBSAM ale nie teraz!!!Zgadzasz się Karol?

08.11.2015 00:43

.....dlatego za pomysłem Sempre najpierw rozmowa. Zastanawiam sie jednakże, czy nie lepiej napisać bezpośrednio do Panów Jahna i Brautigama. Myślę, że nie musi być koniecznie po niemiecku, Pan Krzysztof napewno przetłumaczy a pozatym jest Pani Kasia no i jeszcze dwóch w nowym dziale osobowym do tłumaczenia. Co powiedzielibyście na to, żeby każdy z nas przsłał maila z żądaniem zorganizowania spotkania w styczniu. Myślę, że mail na [email protected] i dla adresatów Pan Jahn i Pan Brautigam dojdzie napewno i jeśli zarządamy odpowiedzi do np. końca listopada to już w grudniu będzie wszystko jasne. A jeśli nie, to mamy dostatecznie dużo czasu na powzięcie dalszych kroków, które również tutaj możemy omówić.
    Karol

07.11.2015 09:47

Witam panowie,każdy po trochu ma rację,jestem pracownikiem Rubsam od jakiegoś czasu.Moje odczucia są takie że firma trochę się zmieniła od czasu połączenia,ale w dalszym ciągu mogę liczyć na nią w różnych sprawach np;zmiana kwatery na inną jeżeli jest brak kuchni,problemy z załatwianiem świadczeń rodzinnych,firma pomaga.Jest takich przykładów dużo więc jeżeli by ktoś szukał stabilnej pracy to mogę polecić tę firmę.

07.11.2015 06:24

Jeśli zależy nam na lepszych warunkach pracy to rozmawiajmy tylko o tym albo o pracy w innej firmie. Jeśli ktoś zna w piśmie dobrze Niemiecki niech napisze do pani w Fuldzie tej od związków zawodowych że my Polacy chcemy spotkać się z szefem w Fuldzie najlepiej w styczniu kiedy nie ma pracy i porozmawiać o warunkach pracy. Jeśli nie zrobi spotkania zorganizujemy legalny strajk w sezonie kiedy będzie dużo pracy. Strajk będzie legalny i nikomu nic nie zrobią i zapłacą tak jak za normalny dzień pracy. Nie mamy nic do stracenia a możemy sobie pomóc. A firmie zależy na dobrej opinii bo jak klienci się dowiedzą że w firmie ludzie strajkują to nie będą brać ludzi i firma straci jeszcze więcej. W oczach klientów opinia o firmie Rubsam będzie baaardzo niska

08.11.2015 00:09

Jak już powyżej wspomniałem popieram, najpierw rozmowa.

07.11.2015 01:55

Napiszę to raz i jedyny. Johny to podłożony pracownik, a ty Ptaszek jesteś kobietą pracującą w biurze firmy Rubsam i nie zamierzam z wami polemizować, wystarczy popatrzeć na wasz zasób słów i składnię j.polskiego i tak np.:...kilkorga lub kilkoro wyjątków, a nie kilku wyjątków; kolejne ...,kto wie, nie prawdaż? itd. Następna rzecz, mylnym było by wam Ptaszku z biura Rubsam, podawać namiary, ponieważ określiła byś to jako stronniczość, więc nie odbieram nikomu weny i zachęcam do przeczytania jakiejkolwiek oferty (na pewno warunki lepsze niż w Rubsamie), nie będę robił tego za was. Ruszcie tyłki. Ponadto nadmieniam, że odpisuję ze względu na ludzi to czytających-ostrzegam przed Rubsam, a nie na ciebie Ptaszek i proszę bądź tak łaskawa, jeśli już się zniemczyłaś... to nie używaj j.polskiego, bo działasz sobie na szkodę! Reasumując UWAGA na firmę RUBSAM, NIE POLECAM!!! A to czy podałem się za prcownicy bądź sempre, ocenę pozostawię tym co to napisali! I w całości ich popieram, bo piszą prawdę!

08.11.2015 00:02

Kurde balans, ale Rambo, hi, hi ,hi. Piotr, jak ci się nie podoba to pisz wypowiedzenie i spieprzaj, gdzie indziej będziesz miał na pewno lepiej, "jedzie mi tu czołg?" rozumiesz?. Przecież podpisałeś umowę i się automatycznie na pewne warunki zgodziłeś. Załatw sprawę jak chłop i jeśli Sempre to nie ty, to popieram w pełni Sempre! Doskanały pomysł z tą rozmową w styczniu. A tak poza tym; jak ja jestem kobietą to ty jesteś zgrzybiałą starą babą ze zmarszczkami, zrozumiano? I jeśli zgrywasz tu takiego "wykształconego" to powinieneś wiedzieć, że nie wszędzie w Polsce mówi i pisze się czysto po Polsku. Mam nadzieje, że to trafiło do twojej wrzącej pały.

06.11.2015 19:43

Ale dyskusja!!! Widzę kolego Piotrze, że przyciągnąłeś na siebie uwagę kilku wyjątków. A może jesteś wieloosobowy, raz Piotr, raz pracownicy albo Sempre, kto wie nie prawda? No ale nic, mnie interesuje to samo co Johniego, jeśli są lepsze firmy zatrudniające na lepszych warunkach to wal śmiało, mnie i wielu innych też by to interesowało. Nie wiem po co tracisz czas i energię na wywody.

Zostaw merytoryczną opinię o Rübsam Fachkräfte GmbH & Co. KG