Drodzy komentatorzy, drogie komentatorki,
W tym miejscu, jako Firma RÜBSAM Fachkräfte chcielibyśmy wykorzystać okazję i zająć stanowisko odnośnie wielu komentarzy ukazujących się na tej stronie.
Współczujemy Państwu opisanych doświadczeń i niezadowolenia. Prosimy jednak o wyrozumiałość, jeśli w tym miejscu nie odpowiemy na wszystkie pojedyncze komentarze, które ukazały się w przeszłości.
W poprzednich latach Firma RÜBSAM współpracowała z polską Agencją. Agencja zajmowała się również wsparciem dla wielu naszych współpracowników. Współpraca z nią zakończyła się w maju 2015 roku. Od tego czasu udało nam się, poprawić wiele aspektów dotyczących opieki i wsparcia naszych współpracowników. Jeśli pojawiły się jakieś punkty krytyki powstałe w wyniku niestety złej współpracy z ta agencją, bardzo za to przepraszamy.
Na podstawie filozofii naszej firmy, człowiek stoi dla nas zawsze na pierwszym miejscu. Jesteśmy dumni z naszych pracowników, którzy reprezentują Firmę RÜBSAM na różnych budowach. Wszyscy pracownicy w zależności od zlecenia, są na nie odpowiednio przygotowywani- w sytuacji, kiedy brakuje jakiegoś certyfikatu czy też umiejętności.
Nasze centrum dokształcające przygotowane jest na przeprowadzenie ponad 100 różnych modułów seminariów. Przy tym nasi współpracownicy z zagranicy uczęszczają również na kursy języka niemieckiego. Bardzo istotne jest to, że kursy dla pracowników firmy RÜBSAM są bezpłatne, odbywają się w czasie godzin pracy, przy pełnym wynagrodzeniu.
Obok dokształcania fachowego do dyspozycji każdego z pracowników stoją również indywidualne możliwości rozwoju. Indywidualne ścieżki kariery i możliwości awansu są otwarte dla każdego z naszych pracowników. Awanse z montera do kierownika budowy, czy tez kierownika projektu nie są rzadkością.
Kiedy pracownicy firmy RÜBSAM rozpoczynają pracę na budowach zostają wyposażeni we wszystko, co jest potrzebne do pracy: ubrania robocze, skrzynkę narzędziową, hełm, maskę spawalniczą, etc.
Zakwaterowanie zostaje wcześniej uzgodnione z naszym działem zakwaterowań. W sytuacji, jeśli zakwaterowania nie odpowiadają typowym standardom, wtedy nasz dział szuka jak najszybciej alternatywy.
W Firmie RÜBSAM zależy nam na szczerości i otwartej wymianie zdań, jak i bezpośredniej komunikacji. Nasi pracownicy mogą w każdej chwili zwrócić się do swoich bezpośrednich przełożonych, osób kontaktowych w dziale personalnym jak i dyrektorów zarządzających. Zawsze staramy się znaleźć indywidualne rozwiązania dla pracowników i wspierać ich. Pracownicy z zagranicy maja również do dyspozycji osoby kontaktowe, które porozumiewają się w ich językach rodzimych i pomagają w załatwianiu spraw formalnych w urzędach, Kindergeld, założenie konta w banku.
Jeśli mają Państwo dodatkowe pytania, jesteśmy otwarci na otwartą wymianę z Państwem. Zdanie naszych pracowników jest dla Nas bardzo ważne, ponieważ tylko dzięki temu, my jako firma możemy poprawić naszą jakość.
W przypadku jakichkolwiek pytań, jesteśmy otwarci na bezpośredni kontakt.
Bewerbermanagement Polen
+49 661 962 19944