Gervita
3 14 6 1

Opinie o Gervita

Ryszard

@Inga4a, a czy poza tą sytuacją dobrze oceniasz pracę w firmie? Czy pracodawca zapewnia umowę o pracę? Istnieje jakiś system premiowy? Czy firma organizuje kursy językowe dla pracowników? A może pomaga w organizacji transportu? Zachęcam Was do merytorycznej dyskusji.

Inga4a
@Ryszard 20.07.2018 19:52

@Ryszard nie wiem, czy firma organizuje kurys językowe, ja nie korzystałam. Kiedyś prosiłam umowe o prace odmówiono mi, tylko umowa cywilno-prawna (zlecenie). Transport owszem organizuje ale dla mnie to żadna ulga kupić bilet przez internet, czy zmówić busika. To 5 min pracy. Sama często organizuję sobie transport pracując w innych agencjach, wolę w tej kwestii sama się rozliczać z rodziną. Ze składkami na ZUS też nie bywa tak się ogłaszają. Wypłaty na ostatnią chwilę, często na 16-go. Czasami zastanawiałam się co te agencje robią dla opiekunek, oprócz przelewu na ostatnią chwilę , raz w miesiącu.

Ewa
@Inga4a 11.10.2018 22:26

A ta umowa była zawierana na polskich, czy zagranicznych warunkach? Mogłabyś napisać też coś więcej na temat składek? Czy jest tak, jak opisali to poprzednicy? Piszesz, że sama załatwiałaś sobie transport, zatem firma nie pokrywa kosztów przejazdu?

Zofia

ja jeżdzę z gervita od roku i jestem zadowolona.Wynagrodzenie na.czas weuro lub w złotówkach składki od średniej krajowej jak na razie nie miałam z nimi problemow

alina
@Zofia 28.05.2016 07:39

A czy składki na ZUS są od średniej krajowej, tak jak w reklamie tej agencji?

Inga4a
@alina 15.01.2017 22:19

@Alina nie zawsze. Jak chcą to zapłacą za każdy pełny przepracowany miesiąc, ale się starają płacić co drugi miesiąc, trzeba kontrolować.

NL
@alina 15.01.2017 22:19

Niestety NIE! Kiedyś byłem na zleceniu ponad 3,5 miesiąca, a składki zostały opłacone tylko za DWA miesiące. Wystarczy, że zabraknie JEDNEGO przepracowanego dnia do pełnego miesiąca i składka NIE zostanie odprowadzona W OGÓLE!!! Np. maj ma 31 dni, jeśli zlecenie jest do 30 maja - możesz pożegnać się ze składkami lub jeśli rozpoczniesz pracę drugiego dnia maja i przepracujesz do końca miesiąca - składek NIE BĘDZIE, bo to nie był przepracowany cały miesiąc. Niestety tak robi większość polskich agencji. Przepisy w tej kwestii są - jak zwykle w naszym kraju - niedoskonałe i firmy to wykorzystują!

Ryszard

@Inga4a Bardzo przykra sytuacja. Czy mogłabyś napisać coś więcej na temat zaistniałej sytuacji? Twoja wypowiedź póki co jest bardzo ogólnikowa, dająca jedynie cząstkowy pogląd na sytuację. @Lala12 Tak jak wyżej, jeśli mogę prosić to proszę o rozwinięcie tematu. Czy odpowiada Ci pracodawca na stanowcze prośby wydania druku o którym mówisz?

Inga4a
@Ryszard 15.04.2018 23:28

Ryszard, żarty sobie ze mnie robisz? Jaka wypowiedz ogólnikowa. Same konkrety. Na karte EKUZ i A1 , czekałam 4 m-ce, to chyba konkret. Jesli coś tu jest ogólnikowe i wymijajace to twoja wypowiedź Ryszardzie.

Kasia

Naprawde tj taak dobra agencja???az trudno uwierzyc,Moze te pozytywne opinie wypisuja panie siedziace za biurkiem.

boniek 67
@Kasia 02.12.2014 15:56

oferty nie sprawdzone na miejscu okazują się inne warunki niż mowia tobie.masakra

boniek67
@boniek 67 31.08.2018 19:14

mało tego jak jest problem to zawsze stoja po stronie rodziny nie opiekunki

Opiekunka
@boniek67 31.08.2018 19:15

Dokładnie tak robią Nie polecam

Ryszard

@boniek 67, a rozmawiałeś na ten temat z pracodawcą? Może doszło do jakiegoś nieporozumienia. Warto wyjaśnić różnicę między opisem oferty a rzeczywistością. @ola, dlaczego nie polecasz tego pracodawcy? Może dostrzegasz i dobre strony zatrudnienia w tym miejscu?

ola

nie polecam

Noel

No cóż, jak w każdej agencji nie jest aż tak różowo. Czasami na przysłanie Druku lub Karty EKUZ trzeba trochę poczekać (czasami dojdzie, jak już człowiek jest na zleceniu). Zdarzyło się, że zlecenie trwające do końca miesiąca zostało skrócone o kilka dni, bo "nie można było znaleźć dogodnego wyjazdu i przejazdu zmienniczki". Na odpowiedz na wysłane pytanie do agencji drogą mailową, trzeba trochę poczekać - boją się udzielać odpowiedzi na "piśmie", czy co? Na pytanie jakiej wysokości zostały opłacone składki do ZUS-u za miniony m-c: żadnej odpowiedzi.

Joanna

Pracuję u nich od czerwca. Firmę mogę polecić ze spokojnym sumieniem wszystkim opiekunkom i opiekunom..Wszystko zgodnie z umową.Wynagrodzenie często przed czasem.Szefostwo bardzo życzliwe i pomocne w każdej sytuacji.Wiele koleżanek którym poleciłam te agencję, a pracowały w innych i zdecydowały się na wyjazd z Gervitą są równie zadowolone jak ja.

mari
@Joanna 10.12.2014 17:27

jakie szefostwo Z tego co wyczytalam to jest jeden szef A gdzie ty mialas z nim kontakt to dopiero interesujace.Pomocne i zyczliwe szefostwo -zamienilas choc jedno slowo czy tylko dostalas umowe z nazwiskiem tego szefostwa( a jest to jedna osoba)Nie odrozniasz szefa od pracownika? Takie wlasnie opinie wydaje pani opiekunka ,czyli nie zgodne z prawda,

Inga4a
@mari 24.11.2017 12:13

Mnie wynagrodzenie wypłacają z dużym opóźnieniem. Składki ZUS od średniej krajowej, ale nie za każdy przepracowany miesiąc, bo jak nie ma wynagrodzenia to nie ma składki ZUS. Na moje prośby telefoniczne, ignorujące odpowiedzi. Na druk A1 czekam 2 m-ce.

Lala12
@Inga4a 14.02.2018 20:14

Zgadzam się z komentarzem powyżej,na druk A1 czekam już też ponad 2 miesiące, nie mogę się niczego do prosić, bo panie ciągle nie mają czasu..bus zamówiony na powròt tylko Ze nie na dzień wyjazdu i był problem.. i te odprowadzenie składki tylko za pełny miesiąc ... A jak zaczniesz w połowie miesiąca kontrakt. ..

Inga4a
@Lala12 03.04.2018 22:16

Druk A1 otrzymałam po 4 miesiącach pracy i dopiero po interwencji niemieckiej rodziny. Moje prośby były ignorowane.

niezapominajka

Zgadzam się w 100% z opinią powyżej. Ogólna atmosfera jest bardzo ważna a w tej agencji ona jest. Dodam tylko od siebie, że w przeciwieństwie do dużych, "renomowanych" wrocławskich firm, ta jest bardzo rzetelna.

mari
@niezapominajka 30.11.2014 11:33

Rzetelne -w moim przypadku to nie jest prawda

Ela1967

Ogólnie ok. Wynagrodzenie na czas , zarobki od 1000 Euro w górę. Ubezpieczenie od średniej krajowej. Kontakt z Agencją zachowany przez cały czas wyjazdu.Normalna atmosfera w pracy a to jest dla mnie ważne.

Zostaw opinię o Gervita - Wrocław

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gervita