Kuchnie Świata S.A.

Puszczykowo

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 61 ocen.

Opinie o Kuchnie Świata S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kuchnie Świata S.A.

Najlepiej Poinformowany

KUCHNIE ŚWIATA W GDAŃSKU (SKLEP W BAŁTYCKIEJ) będą zamknięte od nowego roku. Jak wiadomo - firma złoto- pracowników poinformuję, zgadnijcie ;) Tak! Z końcem 2017r. Pozdrawiam 'derektorów', to dzięki wam firma się sypie. Szczególne pozdrowienia dla p.(usunięte przez administratora), życzę zdrowych, pogodnych, bogatych Świąt Bożego Narodzenia, a w Nowym Roku braku problemów i oporów z patrzeniem w lustro.

mala_sprytna
@Najlepiej Poinformowany 07.12.2017 17:05
KUCHNIE ŚWIATA W GDAŃSKU (SKLEP W BAŁTYCKIEJ) będą zamknięte od nowego roku. Jak wiadomo - firma złoto- pracowników poinformuję...

@Najlepiej Poinformowany to stała praktyka w firmie takiej jak Kuchnie Świata ktora stara się w każdej chwili wycisnąć 110% z pracownika. Tutaj kierownika sklepów informuje się o zwolnieniu w dniu wygaśnięcia umowy więc po co informować szeregowych sprzedawców że od stycznia będą bez pracy??? Po co kiedy można z nich jeszcze coś wycisnąć? Ja również chciałabym pozdrowić 'dyrektorów' ze specjalną dedykacją dla p. Szostaka i p. Rymuszki- według mnie najbardziej zakłamane osoby w tej firmie. Kiedy wy pękacie z dobrobytu pracownikom nie starcza na podstawowe opłaty a idzie na dno

mala_sprytna
@mala_sprytna 09.12.2017 20:11
@Najlepiej Poinformowany to stała praktyka w firmie takiej jak Kuchnie Świata ktora stara się w każdej chwili wycisnąć 110% z p...

* a firma idzie na dno

anulka

Kuchnie świata obecnie poszukują: - sprzedawców do wszystkich sklepów - magazynierów do oddziału centralnego -magazynierów w oddziałach regionalnych - handlowców -kierowców ... i tak dalej i tak dalej. Rotacja większa niż w McDonaldzie od kilku miesięcy ponawiają bez skutku te same oferty. Nikt nie wpadł jeszcze na genialny pomysł aby zacząć szanować swoich pracowników, podnieść pensje, zaproponować stabilne warunki na umowie o pracę i dodatkowo płatne nadgodziny jak to ma miejsce w każdej normalnej firmie. Szkoda i ...powodzenia w szukaniu desperatów.

Interesant

Podobno zamykany jest oddział w Gdańsku? Ktoś coś wie?

janusz
@Interesant 18.09.2017 10:55
Podobno zamykany jest oddział w Gdańsku? Ktoś coś wie?

Nic mi o tym nie wiadomo ale też wcale sie nie zdziwię jeśli to okaże się prawdą. KŚ niemal co roku zamyka 1-2 nierentowne sklepy detaliczne co może sugerować że firma się zwija. Rozumiem jednak, że tutaj mówimy o regionalnym oddziale a nie o pojedynczej placówce handlowej.

Ni.
@janusz 30.09.2017 16:07
Nic mi o tym nie wiadomo ale też wcale sie nie zdziwię jeśli to okaże się prawdą. KŚ niemal co roku zamyka 1-2 nierentowne s...

Zamykany zostaje sklep w Bałtyckiej

Edyta

@n. skoro masz wiedzę na temat organizacji panującej w Kuchnie Świata S.A., to może mógłbyś odnieść się do mojego pytania dotyczącego stawek? Nikt nie udzielił mi konkretnej odpowiedzi, a przecież z punktu widzenia użytkowników, to ważne informacje.

Edyta

@anka, jestem na forum moderatorem i staram się dopytywać innych użytkowników o warunki pracy, jeśli wydaje mi się to niejasne. Skoro jest to cały etat to jakim cudem Kuchnie Świata S.A. omija ustawę, która zapewnia pracownikom 13 zł brutto na godzinę?

Edyta

@anka, w sklepach Kuchni Świata sprzedają jedzenie, więc wszystkie normy jeśli chodzi o czystość powinny być zachowane, dlaczego tak zatem nie jest w placówce, która opisujesz? Co do stawki, czy piszesz o całym etacie? Przy mniejszej ilości godzin, skoro grafik jest elastyczny mniejsze wynagrodzenie, to nie norma?

anka
@Edyta 02.09.2017 20:35
@anka, w sklepach Kuchni Świata sprzedają jedzenie, więc wszystkie normy jeśli chodzi o czystość powinny być zachowane, dlaczeg...

Edyta wybacz ale nie wspieram osób które zarabiają na pisaniu płatnych postów w internecie jeśli masz płacone za zachwalanie firmy na tym forum to sorry ale nie pomogę. Myślałam ze wyraziłam się jasno i prosto. Ale dla tych co nie zrozumieli: wystarczy podzielić wynagrodzenie przez stawke godzinową, czyli tutaj mamy 1500zł / 8zł na godzinę co daje 187,5 godziny. Sprzedawca w KŚ musi pracować aż ok 187 godzin w miesiącu aby zarobić zawrotne 1500zł !

anka

Ta firma to jedna wielka rekrutacja i stale ktos przychodzi ktos odchodzi albo kogos zwalniają. Rzadko sie zdarza ze ktos wytrzymuje dłużej niż rok. Ciezka praca po 13 godzin dziennie po 8 złotych na reke na umowie zlecenie. W sklepie ciasno - ok 4metry na 6 i brudno. Manager sklepów to prymitywny buc który komentuje urodę dziewczyn i pozwala sobie na chamskie zarty. Jesli sklep ma mniejszy utarg niz w poprzednim miesiacu to starszą zwolenieniami aby wycisnąć z pracownikow jeszcze więcej wysiłku. Stale brakuje ludzi i nie ma komu pracowac szczegolnie w weekendy. Grafik jest elastyczny ale tylko w teorii bo wszystko zależy od widzimisie kierownika. Omijajcie sklepy Kuchnie śWIATA szerokim łukiem. jest wiele firm ktore placą wiecej niz 1500 PLN i szanuja pracowników.

Edyta

Dzięki za szczerą opinię @szczeraopnia bo takie są najbardziej przydatne dla poszukujących tutaj pracy. Pisałeś o dobrej stawce w sezonie, taki mamy teraz, więc na jaką stawkę tak naprawdę można tutaj liczyć?

Cola

Jak się mają sprawy na stanowiskach biurowych? Też tak źle jak w magazynie? Te wszystkie opinie dają do myślenia.

Yogi

ż niedługo zwijam mandżur z tąd zresztą i tak z takim zarządzaniem to samo się rozpadnie. Pani L krzyczy przeklina wyzywa pracwników z innych oddziałów nie polecam

Szczera Opinia

Hmm ... Praca jako kierowca lub magazynier na pewno do lekkich nie należy . 1500 netto ? owszem przez 3-miesięczny okres próbny , później sytuacja finansowa wygląda znacznie lepiej , szczególnie w sezonie w którym jest jednocześnie najwięcej pracy. Badania wariografem , faktycznie jest to przegięcie , premie są (poza okresem próbnym), na święta również są dodatki ale dla tych co mają przepracowane ponad 6 miesięcy. Kumoterstwo , wazeliniarstwo i kablowanie , oczywiście i to w dużym stopniu.

mały

co jest zero komentarzy ??? cisza spokój firma idzie ku lepszemu ??? to gratuluję

mariusz
@mały 17.02.2017 16:53
co jest zero komentarzy ??? cisza spokój firma idzie ku lepszemu ??? to gratuluję

Gdyby nie odnoga chemiczna to firma już by dawno padła bo spożywka od wielu lat balansuje na granicy opłacalnosci zaś do tak zwanych " luksusowych delikatesów" w galeriach handlowych prezes Dymny stale dokłada aby je utrzymać za wszelką cene i o tym wiedzą wszyscy. Ciekawe tylko jak długo tak pociągną w końcu pieniądze kiedyś się skończą

BIAŁY

A CO TERAZ NOWEGO SŁYCHĆ W kuchniach ? SĄ JAKEŚ OFERTY PRACY?

Mały

Ludzie poszukajcie innej pracy. A nie wiecznie narzekacie. Co zmiany nie pomogły? Dalej kradną. Tylko kto ? Ludzie już nie są tacy głupi nagrywają, rejestrują, fotografują. Pana prezesa ja się bawi datami. Największy problem to brak kadry zarządu która by się znała na prowadzeniu firmy w uczciwy i przyszłościowy sposób. 2017 mogą rozpocząć od straty doświadczonego personelu. Ps ale z Panią Marią D. Jeszcze bym się na śniadanie spotkał

Młody

co wy tam robicie. Może pora poszukać pracy gdzie indziej ?

marian
@Młody 20.12.2016 04:49
co wy tam robicie. Może pora poszukać pracy gdzie indziej ?

Nie ma bonów/dodatków/ paczek świątecznych umów o prace i swiadczeń socjalnych Niestandardowe godziny pracy 7 dni w tygodniu do tego przypada coraz wiecej pracy na jednego pracownika bo KS dalej tną koszty. Grupka menedzerow i dyrektorow zachowuje sie jakby byli wlascicielami tej firmy woza sie służbowym autem po miescie i gnębią tzw roboli .Brak poszanowania dla pracownika, bez przerwy podejrzenia o kradzież. Towar ginie na magazynie ale nikt nie podejrzewa tych "na górze" bo oni są nietykalni. Odradzam prace w tej firmie. Mozna stracić zdrowie i wykonczyc się nerwowo.

łysy02

Ta firma jest chyba z kosmosu !! Omijać szerokim łukiem i spieprzac stamtąd!!Mobing na każdym kroku np. zmuszanie pracownikow zeby brali urlopy jak sa chorzy i piwinni byc na chorobowym!!!!' ,niska kultura osobista kadry kierowniczej , chamskie i prostackie żarty, molestowanie seksualne glównie przez zarzadzajacych :-((((((:-( do tego pazerne oszczedzanie na wszystkich i na wszystkim nawet na herbacie i kawie dla pracownikow........ staremu preziowi Dymnemu tak się od tej kasy w glowie poprzewracalo ze gówno by spod siebie zeżarl..... wstyd.dziwie sie ze jeszcze nikt ba te chora firme nie doniosl do PIPU ??! ale to tylko kwestia czasu......do czasu

Redix
@łysy02 19.11.2016 16:54
Ta firma jest chyba z kosmosu !! Omijać szerokim łukiem i spieprzac stamtąd!!Mobing na każdym kroku np. zmuszanie pracownikow z...

i do tego nagminnie zatrudniają na nielegalne śmieciówki :p no własnie trzeba to zglosic do Pipu -to nic nie kosztuje

Ewik

Masakra i buractwo jakich mało!Afera z Biedronką to przy tej firmie pikuś

kandydat

2000zł brutto na stanowisku magazynier-kierowca i praca po 12+ godzin? zupełnie się w głowach pomieszało? te 2000 to rozumiem że miało być w Euro ....

cwany
@kandydat 24.10.2016 16:09
2000zł brutto na stanowisku magazynier-kierowca i praca po 12+ godzin? zupełnie się w głowach pomieszało? te 2000 to rozum...

W KS szykuje się prawdziwe trzesienie ziemi, kilka osob na kierowniczych posadkach planuje na dniach rzucic papierem jak juz zabiora "co swoje". prezes Dymny jak nic wpadnie w szal.

Mały
@cwany 01.11.2016 15:19
W KS szykuje się prawdziwe trzesienie ziemi, kilka osob na kierowniczych posadkach planuje na dniach rzucic papierem jak juz...

Hahahaha

szachy

W końcu taki przedstawiciel techniczno-handlowy, oprócz dwuskładnikowych zarobków ma zapewnione jeszcze jakieś premie do tego, ale jaka aktualnie panuje atmosfera? Z góry dziękuję za szybką odpowiedź.

anonim

(usunięte przez administratora)

marste

Dziwny zbieg okoliczności.... w ciagu max 20 minut pod każdym negatywnym wpisem pojawia się pozytywna opinia. Ile placa od wpisu? nie wstyd oszukiwać zdesperowanych ludzi? Jakie k.... podwyżki...???? Przez bite 5 lat obiecywali nam a nie doczekałem się nawet złotówki.....to jest żenujące ze pod każdym wpisem jest wpis sponsorowany od dziewczyn z kadr...żenujace jak cała firma która opiera sie na taniej sile roboczej i wyzyskiwaniu fizoli!! fizyczny też moze zarobić ale nie tutaj

anonim

(usunięte przez administratora)

marste

6 lat temu podziekowałem KŚ i to była dobra decyzja tylko troche spożniona czas zapieprzania za 1500 złotych i uśmiech pana kierownika który pomiatal zaloga ze strachu o własny stołek ,pierdolnik na magazynie.Takie mam wspomnienia Pomyslcie 2 razy przed podjeciem tam pracy, nie warto.

anonim

(usunięte przez administratora)

byly_robol

wszystko o czym pisze @Klusek to najszczersza prawda w tej firmie pracowników z "dołu" sie nie szanuje ale poniza i wykorzystuje. Co zrobiła w tej sprawie PIP? g........ zrobiła (czyli nic).

Klusek

Firma dla upośledzonych psychicznie, bo tylko tacy dadzą radę tam wytrzymać. Mieli cennych pracowników to przez te ich fanaberie z wariografami ludzie się pozwalniali. Nie zgodzili się na badania, bo było to upokarzające, więc się z nimi pożegnali. Niestety przebadano tylko szarych pracowników, a co z dyrektorami, np. dyrektorzy oddziałów, dyrektorzy regionalni, dyrektorzy sklepów, dyrektor handlowa? Oczywiście ci, co mają największe pole do popisu zostali pominięci, a ucierpieli tylko ci "z dołu". Przykre żyć w takich czasach. A mówią, że daleko nam do Afryki. Bzdura. W Czosnowie na dole czarnuchy, a na górze "Wielkie Paniska".....

kosior

Fantastyczna praca na magazynie i świetne warunki płacowe to to z czego nie słynie ta firma. Nieważne ile zrobisz nadgodzin premia raz jest raz jej nie ma. Najważniejsze żeby przydupas grubas i największy podpierdalacz jak i zdradziecka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] swoją premię dostała. Jest grupka chłopaków która [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i druga która na nich napierdala. Wspaniały nowy kierownik Magazynu którego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z poprzedniej pracy za chlanie i jego wspaniały pomagier grubas którego te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tej samej firmy co nowego kiera za kradzież. Wspaniała atmosfera gdzie przemienia normalnych ludzi w zawistne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ase na względy sprzedajnych kierowników. Ciągły deficyt siły roboczej. Nowi którzy przychodzą jak są kumaci rezygnują po tygodniu i szukają czegoś normalnego. Inni jak się otrząsną z tego szoku zakrzywienia rzeczywistości również dają nogę. Można by tu pisać w nieskończoność o tej wspaniałej firmie z niecodzienną perspektywą szansy rozwoju mentalnego jak i innych umiejętności pracowniczych ale....no włąśnie ale tu nic takiego nie mam miejsca.

adam

warunki pracy prawie jak w Amazonie tyle ze w tam wielu pracownikow ma umowy o prace czego nie ma w Kuchniach Swiata to jest praca wyniszczająca fizycznie i psychicznie wiec nikomu nie polecam, lepiej spróbować w takiej Biedronce przynajmniej zatrudnienie jest stabilne i duzo lepsze zarobki niz w KS

anonim

(usunięte przez administratora)

mario849

Człowieku ile ci płacą za wygadywanie takich bredni??? czy ciężka praca zmianowa za nędzne 9zł/h moze byc pasja??? Nie, nie i jeszcze raz nie ! Wracaj lepiej podlizywać sie prezesowi. artykułów sponsorowanych tu nie potrzeba.

anonim

(usunięte przez administratora)

Mały

Kolego złóż tam c.v. Ludzie składają tam sami dokumenty, biorą z urzędu pracy. I słyszałem o tym że mają brać Ukraińców. Życzę powodzenia

mario849

Wiesz co to jest marketing szeptany?- Moja 6-letnia córka lepiej by to zrobiła :) Oferty pracy w kuchniach świata stale się pojawiają tylko ty ich nie widzisz bo raz że pewnie jesteś panią z HR a dwa- firma przyjela dziwną strategie oszczędzania i rekrutuje poprzez konto na Facebooku :) Zawsze to duzo taniej a w tej pazernej firmie to bardzo się liczy.

anonim

(usunięte przez administratora)

markoniks

To co niszczy ta firmę to garstka dyrektorów którzy czuja sie nietykalni. To oni odpowiadaja za najwieksze straty w firmie Panie Dymny moze to ich warto pociągnąć do odpowiedzialności i rozliczyć z tego co wyniesli z firmy przez te wszystkie lata kiedy grzali cieple posadki? Zdziwi sie pan jak wiele to kosztuje KŚ.

anonim

(usunięte przez administratora)

magazyn

@edert niby tak tylko że ilość pracy jak w Biedronce a płaca niższa i zatrudniają ludzi na śmieciowe mowy. Nie oferowali żadnych ubezpieczeń świadczeń, urlopów i bardzo źle traktują pracownika.

Mały

I co zwolnienia nic nie dały. A może pora przestać się przyglądać magazynierom, kierowcom. I pora spojżeć na zażąd, i inne działy. Waljograf był na magazynie i kierowców. Jak wszyscy to wszyscy. Zapraszamy na gorące krzesło pana J.R. i resztę dyrekcji. Może teraz oni pokażą jak sie to robi

anonim

(usunięte przez administratora)

magazyn

Pracowałem w KŚ na magazynie, wyciągałem ok 1500-1800zł na rękę miesięcznie. Jak odliczyłem dojazdy do firmy zostawało ok 1000-1200zł m/c na życie i rachunki.

anonim

(usunięte przez administratora)

janulo

Dyrektorzy jeżdżą autami za 200-300 tysięcy a szeregowi pracownicy tyrają na śmiecioweczkach za kase w granicach minimalnego wynagrodzenia. Ot polski pracodawca- wyzyskiwacz.

Piotr

to ile brakuje w tym roku krewetki ???

U
@Piotr 03.08.2016 09:21
to ile brakuje w tym roku krewetki ???

1800 kg

lukasz

Takie jak na pozostalych stanowiskach- głodowe :P

Były pracownik Czosnów

Heheh widzę że wszyscy pracownicy odradazają pracę w tej firmie - ja również należę do tego grona. Zgadzam się z opinią pracownika powyżej iż garstka menedżerów i dyrektorów doi firmę jak się patrzy, prezes niby stary, ale wie o co chodzi przymyka oko i pozwala na to co poniektórym z jego kliki..Niskie płace i wyzysk, Mobbing - wszelkie jego rodzaje - to chleb codzienny. Szefowie mają niezłe układy skoro do tej pory nikt się tym jeszcze nie zajął. Więc jeśli szanujesz swoje zdrowie uciekaj jak najdalej od tej firmy. Dodam że wszystkie pozytywne opinie to fikcja -dobrze opłacana.

pracownik

W kś podział obowiązków praktycznie nie istnieje, robisz wszystko co każe ci przełożony... im bardziej sie starasz tym wiecej ci dokładają roboty, w tym czasie garstka menedżerów i dyrektorów doi firmę jak się patrzy :) Jak to sie dzieje ze nikt tego nie widzi? Trudno to wyjasnic, mówi sie, ze wlasciciel tej firmy jest już stary i nie panuje nad firmą. Na koniec wszyscy udaja że nic sie nie dzieje , czasem kilku szeregowych straci pracę o ile wywiąże się grubsza awantura i prezes straci cierpliwość.

anonim

(usunięte przez administratora)

uwaga na oszusta

ty banenek vel arbuzek, weź nie p..... głupot wynagrodzenie 1500zł ale supeeer atmosfera wśród załogi bo każdy donosi na każdego i niezadowoleni szybko wylatuja- to miałeś na myśli trolu jeden ? popracuj miesiąc w tym kołchozie zanim sie wypowiesz. po co bezczelnie kłamiesz....

Robert

Zależy jaki sklep, u Nas atmosfera jest super .

anonim

(usunięte przez administratora)

Max

Szukaja teraz na magazyniera w Gdańsku, idz się przekonaj powodzenia! :)

anonim

(usunięte przez administratora)

jedrek

abik w Kuchniach świata nic z tych rzeczy nie ma,darmowe smakołyki dla pracowników, paczki na święta- to nie ta bajka chłopie coś ci się pomieszało albo jesteś kimś "z góry" nie wiem co wy dostajecie ale mi nic za darmo nie dają a zarabiam tyle że przy mojej pensyjce nie przyszło mi nigdy na myśl żeby coś kupić nie rób ludziom nadziei jak nie masz pojęcia o realiach..

magazyn_czosnow

@ego- dyrektor Szostak? to teraz będzie tak..każdy będzie mógł się wykazać bo tę samą robotę zamiast 4 osób będą robić 2 za minimalną krajową i na śmieciówce. nie zazdroszczę chłopakom z magazynu najgorszemu wrogowi nie życze takiej pracy zapieprz gorszy jak w Biedronce

Ego

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Co do pracy na magazynie centralnym w Czosnowie - na dzień dzisiejszy wszystko wygląda nieciekawie, ale tylko na pierwszy rzut oka. Sporo osób po ostatniej inwentaryzacji straciło pracę, w tym nie tylko szarzy pracownicy, ale również stanowiska kierownicze się posypały (choć mym skromnym zdaniem również paru winowajców takiej, a nie innej sytuacji pozostało na swoich stołkach - nie tylko na magazynie, ale również na tzw. "górze"). Magazyn pęka w szwach, a towaru jest ogrom i bez systemu lokalizacji jest ciężko się połapać - szczególnie nowym. Jak wygląda to jednak w praktyce? "Nowy" kierownik magazynu (bodajże od czerwca znajduje się na tym stanowisku) jest osobą kompetentną i mimo, że wymaga od pracowników wykorzystywania 100% możliwości to jednak nie tylko wyciąga rękę, ale również rozumie, kiedy podwinie nam się noga i zawsze staje murem za magazynem. Na stanowiskach kierowników zmian zostali obsadzeni pracownicy, którzy od zawsze wykazywali się czymś, więcej niż podstawowymi obowiązkami. Na chwilę obecną na wykończeniu jest drugi magazyn i wydaje się, że z tak dobrze zgraną kadrą magazynierów z dnia na dzień będzie coraz lepiej.

anonim

(usunięte przez administratora)

kawak

no to tym bardziej, jakas firma spod warszawy kupiła produkt w USA + dorzuciła swoją marżę aby sprzedać go KŚ. Nastepnie KS dorzuca swoją i dlatego cena tak wysoka.

andrzej
@kawak 04.05.2016 14:03
no to tym bardziej, jakas firma spod warszawy kupiła produkt w USA + dorzuciła swoją marżę aby sprzedać go KŚ. Nastepnie KS dor...

KŚ pogrywa sobie troche nieczysto z klientami mianowicie wmawiają im że sami importują towar z USA, UK a taki import kosztuje. Sprawa wygląda zupełnie inaczej niż mówią. W rzeczywistości jest tak jak opisał kawak czyli podkupuja towar od innej firmy z pobliskich Łomianek, Pruszkowa, Nieporętu czy bezpośrednio z Warszawy i obracają nim dalej. W ten sposób towar wart w USA 1 dolara klient kupuje za 10 PLN i przeciera oczy ze zdumienia że tak drogo. Proste.

klient

Jako stały klient nie zgadzam się z opinią powyżej. Doją klientow jak tylko mogą a produkty sa coraz gorszej jakosci. Ceny mają horrendalne mimo ze 80% asortymentu Kuchni Świata można kupić w hipermarketach. Do tego dodam że pracownicy sklepów bezczelnie kłamią. Jedna pani próbowała mi uzasadnić cenę produktu tym ze jest importowany bezpośrednio z USA. Co ciekawe na produkcie widniała etykieta importera którym okazała sie być firma z Piastowa pod Warszawą !!!

konsument
@klient 23.02.2016 10:10
Jako stały klient nie zgadzam się z opinią powyżej. Doją klientow jak tylko mogą a produkty sa coraz gorszej jakosci. Ceny ma...

" Co ciekawe na produkcie widniała etykieta importera którym okazała sie być firma z Piastowa pod Warszawą !!! " klient, no wyobraź sobie, że zanim towar z USA trafi na sklepowe półki, musi przejść przez parę, przysłowiowych rąk. Poza wystarczy sprawdzić kod kreskowy, co kraj to inny kod. Dziękuję.

n.
@klient 23.02.2016 10:10
Jako stały klient nie zgadzam się z opinią powyżej. Doją klientow jak tylko mogą a produkty sa coraz gorszej jakosci. Ceny ma...

[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na produkcie musi być polska etykieta, wymogi PIP.

były pracownik

Witajcie.Trafiłem na ten portal przypadkowo i widzę ze mogę swoja opinie wydać na temat pracy w kuchniach Świata. Pozwolicie ze się wtrącę i napisze kilka zdań o nowym oddziale we Wrocławiu. Pracowałem tam nie długo ponieważ zostałem oszukany i zrezygnowałem. Ale nie o tym będziemy pisać. ekipa Magazynierów i kierowców bardzo zgrana i widać ze znają się na pracy i tym co robią.W biurze dziewczyny tez bardzo pookładane i chętne do współpracy.Bardzo wielkim problemem jest Pani zarządzająca co nie ma zielonego pojęcia o rozmowie podstawowej z pracownikiem i kierowaniem magazynu. Wszystkie jej rozmowy z pracownikiem sa przeprowadzane pod presja mobbingu i dąży do tego by tak poprowadzić rozmowę żeby pracownik był zastraszony i nic nie miał do powiedzenia. Szkoda jest chłopaków którzy chcą coś zrobić i widać ze sie bardzo starają ale niestety ta Pani potrafi w jednej chwili wszystko rozwalić swoim brakiem kompetencji co pisałem wcześniej.....

Czosnów

Jaka premia od sprzedaży? Takie bajki mówią wszystkim na początku, a później nie ma nic oprócz wyzysku. To są oszuści! W firmie panuje stresująca atmosfera, nie szanują ludzi, ktoś w końcu powinien nasłać na nich inspekcję pracy i oskarżyć o mobbing.

anonim

(usunięte przez administratora)

mdx874

Model prowizyjny jest uczciwy o ile wysokość prowizji jest rozsądna i pozwala zarobić przy efektywnej pracy. Niestety Kuchnie Świata od kiedy pamiętam płaciły słabo a i niejednokrotnie miałem problemy z wypłaceniem prowizji. Kierownictwo w tej firmie jest wyjątkowo pazerne i nie pozwoli ci godnie zarobić. Zatrudnij się u nich a szybko to zrozumiesz.

anonim

(usunięte przez administratora)

poniżej_2

Praca w tej firmie to taka bieda-praca. Pracujesz po 200 godzin w miesiącu za najniższą krajową. Robisz nadgodziny bo musisz bo rachunki same się nie opłacą. Wyciskają z ciebie ile się da a jak zaczniesz mieć swoje zdanie to szybkie "wy..." i do widzenia. Kto nie ma trudnej sytuacji to po paru miesiącach się zwalnia. Można zarobić jako magazynier ale nie tutaj.

Ńk

Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisku magazynier kierowca Wrocław, nie polecam, placa 2000brutto to chyba nie jest atrakcyjne wynagrodzenie. Cała rozmowa przeprowadzona w korytarzu firmy, jeżeli tak zaczyna się współpraca ze znanym na rynku pracodawca to ja dziekuje. Wynagrodzenie śmiechu warte tym bardziej ze nie jest to praca po 8 godzin dziennie. ODRADZAM SZKODA CZASU

handlowiec

Już niedługo kończę pracę w tej firmie na stanowisku handlowca. Bardzo trudno jest wyrobić wyśrubowane wyniki sprzedażowe w firmie, które chce trzymać tak wysokie marże jak Kuchnie Świata. Nawet stali klienci rezygnują, gdy widzą że ten sam produkt można kupić u konkurencji o 30-40% taniej. Firma dla wyjątkowo wytrwałych i silnych psychicznie, która mnóstwo wymaga a niewiele daje od siebie. Nie szanują pracownika i w tym względzie nic się nie zmieniło.

tonacy_okret

Kuchnie Świata idą na dno. Łamane są podstawowe prawa pracownicze, pensje idą w dół lub stoją w miejscu a kierownicy i dyrektorzy starają się wyprowadzić dla siebie jak najwięcej pieniędzy. Jutro się nie liczy bo przyszłości z tą firmą nikt nie wiąże.

byly pracownik czosnow

Czlowieku zastanow sie po tysiackroc zanim tam pojdziesz do pracy! Mobbing i ponizanie ze strony przelozonych, kiepskie place, o umowie o prace zapomnij. Kumoterstwo i inwigilacja na kazdym kroku. Oszczednosci - oczywiscie twoim kosztem - bedziesz robic wszystko, oprocz tego co powinienes. Szczerze Odradzam!

Zostaw opinię o Kuchnie Świata S.A. - Puszczykowo

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kuchnie Świata S.A.