Poleksbud Trade Sp. z o.o.

Lublin

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 54 ocen.

Opinie o Poleksbud Trade Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poleksbud Trade Sp. z o.o.

tpk

Nowy adres dla zainteresowanych pracą u Orła Biznesu ul. Mełgiewska 9F 20-209 Lublin

Kefa
@tpk 28.11.2017 15:09
Nowy adres dla zainteresowanych pracą u Orła Biznesu ul. Mełgiewska 9F 20-209 Lublin

możesz sprecyzować jaka to firma,chcę odwiedzić tego oszusta jak możesz udzielić informacji.

oszukany

Ta firma to coś strasznego !!!

Alicja

@Stanislaw czy jest to pewna informacja? Nie mogę jej znaleźć w sieci, a w Krajowym Rejestrze Sądowym również nie ma takiego wpisu.

Alicja

@Andrzejdlaczego tak źle życzysz firmie? Możesz powiedzieć jakie konkretnie masz zastrzeżenia co do tego pracodawcy? Jak długo pracowałeś w Poleksbud Trade?

ja

Witam, już Polesks-exit szuka pracowników na inż. elektryków, budowlanych. Jak to możliwe że prezes za komunistów nie wziął.

Stanislaw
@ja 19.07.2017 10:10
Witam, już Polesks-exit szuka pracowników na inż. elektryków, budowlanych. Jak to możliwe że prezes za komunistów nie wziął....

Upadli juz. Chyba niedasi nizej upasc. Prezes pewnie sam siebie klepie po plecach. .... Takie klepanie wchodz czlowiekowi w krew. Nie pole am tej furmy zadnemu inwestorowi. Lubia naciagac i westorow na kase. Moze gdyby byli uczciwi wzgledem pracownikow nie upadli by. KlepNie po plecach nie zastapi pensji panie prezusie.

Andrzej

Upadli już? Trzymamy kciuki za szybki upadek orla biznesu rodem z PRL.

Naab67

Ta firma to koszmar z ulicy wiazow ,uczniowie odbywajacy tam praktyki oprocz usuwania gruzu niewiele sie mogli nauczyc,do tej pory nie zaplacili im za cztery miesiace praktyk powinni zamknac firme

oNA

Wieloma osiągnięciami, które sam prezes sobie kupił, zero szacunku do ludzi, wyzysk i oszustwo to jest główna metoda działania tej firmy.

Alicja

Wiecie, że Poleksbud Trade Sp. z o.o. może poszczycić się również wieloma osiągnięciami? Możecie je znaleźć na stronie internetowej firmy: http://poleksbud.pl/9-Osiagniecia.htm

Zdzisław

Kiedy upadnie całkowicie firma orła który duzo gada a mało robi na budowie?

Były pracownik

Czy już ta "firma" upadał ma ktoś dobre wieści na ten temat?

Pablo

hmmmm nie dopisałem, potrzebuje kontakt do Pani kierownik :)

Politechnik
@Pablo 11.02.2017 10:13
hmmmm nie dopisałem, potrzebuje kontakt do Pani kierownik :)

Trzymajcie się z daleka od tej firmy, a na pewno dopóki rządzi tam wieczny prezes, starszy pan o nazwisku tak jak jeden z bohaterów Sienkiewiczowskiej trylogii. Pan ten bardzo mocno zasłużony dla poprzedniego systemu, mentalnie tkwi w nim do dzisiaj. Pracowników traktuje jak narzędzia albo i gorzej, ale jednocześnie uśmiecha się fałszywie i klepie po plecach. Zaprzyjaźnił się z Panami w czarnych sukienkach i poprzez Piłsudskiego zgrywa największego patriotę w okolicy. Ludziom najchętniej nie płacił by nic, bo przecież praca u niego to zaszczyt sam w sobie. Jedynymi co mają dobrze w tej firmie to lizusy pokroju pewnego Piotra co właził mu w d..ę bez wazeliny na sucho (ten sam pisze tutaj te dobre opinie,). Nic chyba jednak nie przebije p. kadrowej, która nazywa się jak matka niejakiego Jezusa z Nazaretu. Nikt Ci nie da ile ona Ci obieca i nikt nie łamie prawa pracy tak jak ona. Wygląda na głupią, ale tak de facto jest cwana jak cholera. Pablo, a pani z Baniochy już w PT nie pracuje, Bodajże jest w Budimeksie, jeśli mamy na myśli tą samą Karolinę.

Pablo
@Politechnik 15.02.2017 10:07
Trzymajcie się z daleka od tej firmy, a na pewno dopóki rządzi tam wieczny prezes, starszy pan o nazwisku tak jak jeden z bohat...

Dziękuje Ci za wyczerpującą odpowiedź. Tak chodzi mi o ta Panią, oczywiście kompletnie chodzi o sprawy prywatne, widocznie nie zdążyłem wziąć kontaktu.

Pablo

Ja bym tylko prosił na Panią kierownik pracującą przy budowie szkoły w Baniosze.... bardzo ładna i inteligentna. Pozdrawiam.

lukasz

jakiś czas temu byłem na rozmowie - "zależy nam na czasie, do pracy proszę przyjść od jutra, pracujemy do której trzeba". Kiedy powiedziałem "zaraz zaraz, a umowa, co z tymi dniami będzie, jakaś premia, wyrównanie?". Nie premii nie będzie, wyrównania też... może kiedyś jakiś dzień wolny lub bon do sklepu :):) myślałem, że padnę... prezes cwaniak, udaje czarusia podczas rozmowy....

as
@lukasz 03.01.2017 18:02
jakiś czas temu byłem na rozmowie - "zależy nam na czasie, do pracy proszę przyjść od jutra, pracujemy do której trzeba&qu...

Skorzystałeś z oferty ?

PostępowanieSądoweWobecWielkiegoOrła?

Pan Prezes Wielki Orzeł pisze o nagrodach!!!! A to dobre. Ludzie po odsiadce są z większą kulturą osobistą niż pan Prezes Wielki Orzeł. Dla Pana Prezesa Wielkiego Orła byliśmy bydłem i... NAGLE pan Prezes Wielki Orzeł przejął się co myślą o nim byli pracownicy na których tyle mordy wydarł i tyle śliny napluł. Ja powiem tak cieszę się że jest wam teraz trudno. Bo mi było tak ciężko w życiu i choć pracę chciałem mieć porządną a kiedy już znalazłem to trafiłem na chama/ów i naciągacza u którego godzina pracy po podliczeniu wszystkiego wyszła 5zł!!!!

Bairiki

Polski orzeł biznesu, który chwali się jedną inwestycją na 10 lat, a na basenie w Lublinie instalacje robi po 2 razy bo nie umie czytać umów i projektów. Sąd Rejonowy Lublin-Wschód w Lublinie z siedzibą w Świdniku, IX Wydział Gospodarczy dla spraw Upadłościowych i Restrukturyzacyjnych, zawiadamia, że postanowieniem z dnia 6 lipca 2016 r., wydanym w sprawie o sygn. akt IX GR 10/16, otwarto przyśpieszone postępowanie układowe POLEKSBUD TRADE Spółki z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Lublinie. Na Sędziego komisarza wyznaczył Sędziego Sądu Rejonowego Lublin-Wschód w Lublinie z siedzibą w Świdniku Monikę Wysmulską, zaś na nadzorcę sądowego Marcina Komadowskiego, numer licencji doradcy restrukturyzacyjnego 77. Uznać przyśpieszone postępowanie układowe POLEKSBUD TRADE Spółki z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Lublinie za główne postępowanie upadłościowe w rozumieniu art. 3 ust. 1 Rozporządzenia Rady (WE) nr 1346/2000 z dnia 29 maja 2000 r. w sprawie postępowania upadłościowego (Dz. U. UE L 160/1 z dnia 30 czerwca 2000 roku).

kuuba

Skoro zatrudnienie u nich odbywa się w ramach umowy o pracę, to wcale się nie dziwię, że są tak popularni. W końcu oprócz niezłych zarobków z tym związanych można liczyć na jakieś benefity socjalne. Dobre ubezpieczenie przyda się każdemu a to rzadkosć.

ed

Ten system premiowy to chyba wypłata pensji w ratach z obawy,żebyś wszystkiego od razu niewydał.

maniek

Czy mógłby ktoś napisać ile dostają w firmie Poleksbud Trade na start majster budowy i kierownik robót?

Gość

Nie polecam. Ostatnio w Dzienniku Wschodnim były artykuły że UM w Lublinie wyrzuca ich z remontu szkoły na ul. Kurantowej z uwagi na rażący brak postępu prac!!!

Kocham tą firmę

Już dokładnie miesiąc i 1 dzień czekam na wypłatę :D No, ale muszę przyznać, że praca była super. Nie ma to jak szukać wiader, aż całe trzy niedziurawe na budowie :D

anonim

(usunięte przez administratora)

syndyk

Jeśli przez rozwój rozumiesz upadek, to rozwija się aż do upadłego ;)

anonim

(usunięte przez administratora)

anonimus

hm.. kpisz czy o drogę pytasz... Komunikat 2016-08-04 Województwo lubelskie Miejscowość Lublin Przedmiot ogłoszenia sądowe (upadłości, układy, inne) Ogłaszający Poleksbud Trade Sp. z o.o. Numer ogłoszenia 6595275 Źródło Kurier Lubelski Data publikacji 2016-08-04 Nadzorca Sądowy zawiadamia, że Sąd Rejonowy Lublin-Wschód w Lublinie z siedzibą w Świdniku IX Wydział Gospodarczy dla spraw Upadłościowych i Restrukturyzacyjnych postanowił otworzyć przyspieszone postępowanie układowe POLEKSBUD TRADE Spółki z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Lublinie, adres: ul. Hajdowska 14, 20-231 Lublin, KRS 0000165181, uznać przyspieszone postępowanie układowe POLEKSBUD TRADE Spółki z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Lublinie za główne postępowanie w rozumieniu art. 3 ust. 1 Rozporządzenia Rady (WE) nr 1346/2000 z 29 maja 2000 r. w prawie postępowania upadłościowego (Dz.U. UE L 160/1 z dnia 30 czerwca 2000 roku).

aaa1

Swoją drogą gdzie komunikat na waszej strony biznesmeny????

anonim

(usunięte przez administratora)

anonimus

Coś sciemniasz przedmówco... ogłosili postępowanie sanacyjne w dzisiejszym monitorze sądowym i gospodarczym..kto to robi jak nie ma problemów????

pracownik biurowy

Działalność Firmy POLEKSBUD w dużej części opiera się na podwykonawcach branżowych, którym póżniej się zalega z płatnościami lub nie płaci się w ogóle . A tak w woli informacji to prawdopodobnie Firma jest od lipca w tzw. sądowym postępowaniu układowym i nasze mierne zarobki od sierpnia 2016 są zagrożone. A tyle mamy wygranych przetargów . Jeśli to prawda i ktoś wie więcej to piszcie niech się dowie cały świat.

były pracownik

Witam. To co czytam na temat firmy (w szczególności) bzdury biura to po prostu mnie śmieszy... Jak k.... można pisać że firma nie zalegała z wypłatami, jak ostatnimi czasy nie było wypłat 10 lecz 15 lub 20. Poza tym mogę śmiało powiedzieć że Pani Maria potrafi sama i bez niczyjej zgody uciąć pracownikowi część pensji lub ją opóźnić... I to ma być ta wspaniała firma?? Chcesz jako pracownik coś zrobić...? okazuje się że nie ma materiału... a poźniej mało zarobisz bo miałeś mały przerób hahahah i koło głupoty się kręci w tej firmie....nikomu nie polecam tej firmy..... a w zasadzie tego Burdelu...

ww

@paweł wiesz co wydaje mi sie ze o cos takiego to bedziesz mogl zapytac ich podczas wizyty w siedzibie firmy

Uczestnik Gali

W dniu 14.06.2016 roku odbyła się XIII edycja Lubelskiego Orła Biznesu w atmosferze pełnej entuzjazmu i radości. Jedenaście firm i cztery osobistości nagrodzono statuetką “Lubelskiego Orła Biznesu” w konkursie na najlepsze i najbardziej dynamiczne przedsiębiorstwa i ludzi związanych z biznesem w województwie. Pięć kolejnych firm otrzymało “Lubelskiego Orła Biznesu z Diamentami” między innymi PZL Świdnik za 60 lat produkcji śmigłowców. Organizator Pracodawcy Ziemi Lubelskiej pod przewodnictwem Pana Prezesa Zbigniewa Kmicica, jednocześnie pełniącego funkcję Wiceprezydenta Pracodawców RP, już po raz kolejny pokazał jak należy promować polski biznes. Patronat honorowy objął Wojewoda Lubelski oraz Marszałek Województwa Lublin, a patronem duchowym był jak zawsze Biskup Artur Miziński Sekretarz Generalny Episkopatu Polski. Bezpośrednie wsparcie ze strony Pracodawców RP zapewniła obecność Prezydenta Andrzeja Malinowskiego. Prezes Kmicic jak zwykle stanął na wysokości zadania i w wyjątkowych słowach wsparł polskich przedsiębiorców, jak również zwykłych Polaków. Ostatnie jego słowa głęboko zapadną nam w pamięć: „Niech żyje orzeł – symbol Polskiego męstwa i wolności – to nasza duma i honor.

fan poleksbudu
@Uczestnik Gali 15.06.2016 11:37
W dniu 14.06.2016 roku odbyła się XIII edycja Lubelskiego Orła Biznesu w atmosferze pełnej entuzjazmu i radości. Jedenaście fi...

panie Prezesie Pan sam tak pisze i wkleja na gowork-u takie posty jak ten z 15.06? Nie szkoda Panu czasu na takie pierdoły Niech żyje orzeł – symbol Polskiego męstwa i wolności – to nasza duma i honor???? że jak.... Czytelnik tego forum

robol Waldek

Ja byłem przy tym jak Pan prezes zwyzywał kierownika od debili bo mówił że trzeba drewniany strop wzmocnić na którym miała iść szlichta. Ukraińcy mieli wyższe stawki od polakow ponieważ robili bez umów i papierów. O buty robocze od pani Marii tez nie można się doprosić. Jak robić jak nie ma materiałów i narzędzi? To samo trzeba robić po 2 lub 3 razy bo nie ma komu powiedzieć jak robić. Minimalna krajowa a tylko wyzwiska i niepłatne nadgodziny. Niby 8 godzin ale trzeba bylo dłużej a ja swojej listy godzinowej nigdy nie widziałem i doprosić się pani kadrowej nie mogłem i nigdy nie miałem zapłacone.

INFORMACJA OD PREZESA FIRMY

W imieniu własnym i pracowników firmy Poleksbud witam wszystkich Przyjaciół i nieświadomych przeciwników co do wartości firmy. Firma nasza istnieje na rynku Polskim od 2004 roku. Prowadzi wszechstronną realizację inwestycji niezwykle skomplikowanych. W bieżącym roku wykonała w Warszawie przy ulicy Berneńskiej biurowiec z pełnym wyposażaniem we wszystkich branżach, szczególnie instalacje informatyczne i telewizyjne łącznie ze studiem wykonywania nagrań. Roboty wykonane są na najwyższym poziomie technicznym, zyskały uznanie Inwestora i biznesu Polskiego. Obiekt ten jest tak wyposażony i umożliwia współpracę z biznesem krajowym i europejskim. Będzie też ułatwiał współpracę z rządem polskim. Obiekt ten to nasza duma w szczególności, że był wykonany głównie przez naszych pracowników pod kierownictwem Arka Spaczyńskiego. Brygady otrzymały godne wynagrodzenie. Pracowały tam brygady własne jak brygada budowlana pod kierownictwem Mariusza Szymczyka; brygada elektryczna pod kierownictwem Bartka Wieczorka i brygada robót instalacyjnych pod kierownictwem Marka Wachnika. Wielkim również uznaniem cieszy się wykonanie hali dla SuperBuild w Karczewie w okresie 4 miesięcy łącznie z projektem wykonanym przez nasze biuro projektowe Hala została przekazana i funkcjonuje wspaniale łącznie z oczyszczalnią ścieków. Roboty na tej budowie prowadził Kierownik Mirosław Zawadzki, wspaniały kierownik budowy z odpowiednimi uprawnieniami. W uznaniu zasług Inwestor zlecił nam wykonanie hali Kemos w Karczewie oraz rozpoczynamy w czerwcu nową halę. Pragnę podkreślić, że oba projekty tj. przebudowy biurowca przy ul. Berneńskiej oraz wykonanie hali Kemos w Karczewie zostały opracowane przez naszą firmę Poleksbud Projekt pod moim kierownictwem (inż. Zbigniew Kmicic). Również wspomnę o niektórych obiektach wykonanych w latach poprzednich. W ciągu 8 lat przebudowaliśmy i unowocześniliśmy niektóre obiekty w PZL Świdnik. Szczególnie należy podkreślić zaprojektowanie i wykonanie skomplikowanej przebudowy budynku lakierni pod względem technicznym, gdzie przebudowano poszczególne elementy umożliwiając na najwyższym poziomie wykonywanie powłok lakierniczych i przygotowywanie helikopterów do ostatecznego montażu. Były Prezes Pan Nicola Bianco wyraził dla nas uznanie i stwierdził, że te prace może wykonać firma jedynie pod moim nadzorem. Chcę również wspomnieć o Basenie w Lublinie, gdzie wykonaliśmy kompletną instalacje elektryczną z rozdzielnicami i zamontowaliśmy około 5000 lamp, wykonaliśmy trudną instalację oddymiania dla nowej pływalni, hali sportowej i lodowiska. Pełny monitoring, nagłośnienie, telewizja i co najważniejsze cały system pomiarowy w oparciu o technologię szwajcarską. Wspomnę tylko o wykonaniu sali wystawienniczej i koncertowej dla Muzeum Pułaskiego w Warce. Nasza firma rozwijała się dynamicznie dzięki wielu wspaniałym pracownikom w przygotowaniu i wykonywaniu robót. Podam nasze wyróżnienia: - certyfikat „Przedsiębiorstwo Godne Zaufania” 2015 -Otrzymanie tytułu „Diament Forbsa” 2015 -Otrzymanie Dyplomu Rekomendacyjnego na rok 2015 - otrzymanie tytułu „Gazela Biznesu” 2014 - Tytuł „Orzeł Polskiego Budownictwa” 2014 - Tytuł „Kreator Budownictwa” 2013 r. - otrzymanie tytułu „Gazela Biznesu” 2013 - Lubelski Orzeł Biznesu X-lecia z Diamentami 2012 - Konkurs „Złota Kielnia” – Budowa roku 2011 w Województwie Lubelskim w kategorii „Budownictwo mieszkaniowe” - Lubelski Orzeł Biznesu z Diamentami 2011 - Wyróżnienie w konkursie "DOM 2011" na "Najlepsza inwestycje budowlana po obu stronach wschodniej granicy UE." - Wyróżnienie w konkursie Efektywna Firma 2010 - Konkurs "Złota Kielnia" - Budowa roku 2010 w Województwie Lubelskim w kategorii: "Budownictwo Drewniane" - Odznaka "Zasłużony Dla Budownictwa" 2009 r. - Konkurs "Złota Kielnia" - Budowa roku 2008 w Województwie Lubelskim w kategorii: "Inne obiekty zabytkowe" - Lubelski Orzeł Biznesu 2007 w kategorii "Lubelskie Przedsiębiorstwo - Pracodawca Roku" - Wyróżnienie I Stopnia 2006 w kategorii „Lubelskie Przedsiębiorstwo – Pracodawca Roku” - Certyfikat Systemu Zapewnienia Jakością ISO 9001:2008 Nasze i moje osobiste motto : „ Pracuj solidnie, a otrzymasz właściwą ocenę”.

Poleksbud

Grupa przyjaciół jest wielce obrażona na niektórych byłych pracowników, którzy kryją się za anonimowymi i nieprawdziwymi komentarzami. W firmie nie ma skarg dotyczących płac. Do 2014 roku Poleksbud wypłacał wszystkim pracownikom i kontrahentom jak w zegarku. Mogą to potwierdzić instytucje finansowe jak Urząd Skarbowy czy ZUS. W okresie 2000-2016 firma wypłaciła do Skarbu Państwa 18 052 092,062 zł i do końca roku 2015 nie zalegała z wypłatą pracownikom ani kontrahentom.

byly pracownik
@Poleksbud 08.06.2016 07:16
Grupa przyjaciół jest wielce obrażona na niektórych byłych pracowników, którzy kryją się za anonimowymi i nieprawdziwymi koment...

Panie Prezecie co Pan za bzdury opowiada!!!! to jaka jest atmosfera w firmie nie zakryje Pan przedstawionym bilansem czy nagrodami. kazdy kto tam pracowal powie ze ta firma to jest jeden wielki koszmar. kazdy robi tam co chce, zwlaszcza kadrowa Pani Maria, ktora proboje żadzic firma bez wiedzy prezesow. pracownicy a zwlaszca kierownictwo jest ograniczone w swoich czynnosciach, nie mozna nic zrobic bez wiedzy i zgody- nawet o zamowieniu szpachelki czy gwozdzi bo zaraz jest posadzany o narazenie firmy na straty. przetoczylo sie wiele dobrych osob majacych wiedze i doswiadczenie ale zawsze z czyms byl problem. uwielbiacie karac praconikow za cos czemu nie sa winni co przeklada sie na obcinanie pensji. z kolei rafalek to pupilek prezesa ktory nie ma pojeciu o prowadzeniu budowy, a juz tym bardziej o kosztorysowaniu. kazdy kto sie dowiaduje jak sa wycenione prace lapie sie za glowe- bo budowy sa oddane praktycznie za darmo lub ponizej ceny, a potem mowicie ludziom ze macie problemy finansowe. zmiencie kosztorysanta- bo on wogule nie ma pojecia o cenach i kolejnosci robot. kazdy z prezesow czy ludzi pracujacych w biurze potrafi tylko duzo gadac a nic robic, kazdy boi sie odezwac bo zaraz moze zostac zwolniony. a certyfikaty pan dostaje bo je pan kupuje!!!! najgorsza firma w jakiej pracowalem

władek
@byly pracownik 10.06.2016 21:07
Panie Prezecie co Pan za bzdury opowiada!!!! to jaka jest atmosfera w firmie nie zakryje Pan przedstawionym bilansem czy nagro...

Pan prezes chwali się nagrodami ale nie pisze o najgorszych materiałach jakie stosuje przy budowie, o tym ze za "prezenty" dostaje roboty dodatkowe,. Ta firma to relikt PRL. Tylko na lokalnym rynku daje sobie rade stosując wyzysk pracowników. Odradzam pracy w tej firmie, sa inne lepsze. Firma prędzej czy później upadnie za oszustwa przy budowie.

byly pracownik

ta firma to jest jedna wielka porazka, nie mozna nic tam samemu robic, podejmowac decyzji bo zaraz oskarzaja ze sie naraza firme na straty. nie ma zadnej osoby ktora sie zna na czym kolwiek, pracuja tam same falszywe osoby (mowie o kadrze i biurze). ludzie pracuja ciezko, z nadgodzinami a ledwo zarabiaja najnizsza krajowa. obcinaja za byle co- czasami zalezne od humoru prezesa. trzymajcie sie z daleka od tej firmy

Kinio

Kilka osób widzę podejmuje próby poprawy wizerunku firmy która powinna być już dawno w XXIw. trupem. Powiem tak gratuluję tym osobom NIESAMOWITEJ odporności na krzyk i obelgi usłyszane przez wiecie kogo. Ja aktualnie mam pracę o niebo lepszą. Wyobraźcie sobie biedaki że słowo na k. możecie usłyszeć co najwyżej kiedy ktoś opowiada dowcip a nie przy praktycznie każdym kontakcie z przełożonym. Wyobraźcie sobie "stres" ale taki który motywuje który sprawia że człowiek daje z siebie więcej. Nie zachwalę wam firmy ale wiedzcie że są takie firmy w Lublinie. Szukajcie a znajdziecie.

...

Witam, pracowałem w tej firmie i zawsze pieniądze płacone są na czas. Na świeta zawsze pracownicy otrzymują bony. Nie ma takiej stawki jak 6zł ,zarobki są zróżnicowane ale nikt nie zarabia 6zł za godz. W każdej firmie polityka jest inna, ale firma utrzymuje się już długi czas na rynku, dostaje nowe zlecenia i ma swoich stałych kontrahentów.

henpol

Pozdrawiamy Stanisława S dyrektor od siedmiu boleści będzie pokazywał ludziom jak robotę się robi sam nie płaci swoim ludziom czekają na pieniądze.Macie trochę rozumu to uciekajcie jak najdalej chcecie zarabiać 1400 za 250 h Poleksbud Zaprasza.

henpolczyk

witam wszystkich. Generalnie potwierdzam, jak ktoś ma własne zdanie i jest ono lepsze niz tego dziadka - od razu zgnojony albo słyszy ... nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ja się znam na budownictwie ... itp. Jest jeden nowy w zarządzie ale też mu dziaduniu wiąże ręce. Jak próbuje coś robić to i tak dostaje po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na każdej odprawie. Ja się ostatnio cudem wyrwalem z tego siedliska PRL`u i wspólczuję tym co nie mają oidwagi (albo kompetencji) i muszą tam siedzieć - siedzieć, bo już wszyscy mają taki paraliż przed dziadkiem, że praktycznie nic już i nikomu chyba się nie chce. No i jeszcze ostatnio dziadek wziął sobie do pomocy Dyrektora Rynku z firmy, która zaliczyła padaczke.... ODRADZAM!!!

Blady

Pozdrawiam serdecznie pana byłego kierownika.Co do pana opinii wszystko się zgadza firma zero szacunku dla pracownika dziadostwo i lichwiarstwo na potęgę.Panie Stanisławie puści pan Kmicica z torbami tak jak Budo-Kompex Pozdrawiam Henpolowcy.

były kierownik

Jeżeli nie godzisz się prowadzić budowy bez wymaganego pozwolenia na budowę lub zgłoszenia to główny dziadek bonzo zwolni cię w 15 minut. Mają układy na lokalnym rynku lubelskim i wygrywają przetargi dumpingową ceną, robocizna poniżej płacy minimalnej krajowej. Nie płacą robotnikom, kierowcom, kierownikom za nadgodziny. Niektórzy robotnicy zaczynają pracę o 7.00 a kończą o 22.00, a mają płacone za 8h. Za 250 godzin pracy w miesiącu dostaniesz tylko wyzwiska od głównego bonzo i minimalną krajową. Prawo pracy łamane jest na potęgę: zwłaszcza przez główną kadrową. Ludzi często nie mają butów ochronnych i ubrania. Totalny bałagan. Jest jeden dyrektorek Rafałek "sie zrobi", który coś tam wie o budownictwie nie potrafi kosztorysować, ale kosztorysuje wszystkie przetargi. Najwięcej ma do powiedzenia, a nie zna technologii w budownictwie. Jest jeszcze naczelny inżynier Andriu tzw. "nic nie mogie", wiceprezes DżejPi "nie znam się na budownictwie", który jest w firmie tylko po to bo ma "chody" w Lublinie jako były "pekaesiak". Główny prowadzi firmę na wzór PRL-owskich struktur urzędniczych. Nikt w firmie nie zamówi kilograma gwoździ bez jego zgody, więc jest dużo osób w firmie (głównie rodzinki), która na niczym się nie zna i tylko przytakuje głównemu bonzo.

Poleksbud
@były kierownik 04.11.2015 07:25
Jeżeli nie godzisz się prowadzić budowy bez wymaganego pozwolenia na budowę lub zgłoszenia to główny dziadek bonzo zwolni cię w...

Szanowny Panie Kierowniku, Zachowanie Pańskie w wielu przypadkach szkodziło firmie, a wręcz posądzano Pana w niektórych przypadkach o częściową niepoczytalność, szczególnie najbliższe otoczenie i inwestor ukraiński. Aby Pana się pozbyć z budowy inwestor ukraiński zaniechał dalszej realizacji budowy i firma z tego tytułu poniosła określone straty. Jak tu dalej można komentować Pański bełkot?

technolog
@były kierownik 04.11.2015 07:25
Jeżeli nie godzisz się prowadzić budowy bez wymaganego pozwolenia na budowę lub zgłoszenia to główny dziadek bonzo zwolni cię w...

Pozyskanie informacji w zakresie technologii jest szczególnie trudne. O technologii pisze się niewiele, z opóźnieniem i w sposób ogólny. Bezpośrednie dotarcie do faktów na placu budowy też nie jest łatwe. Statykę a nawet konstrukcję można wziąć "przed nawias". Wszyscy to robią dobrze i wszyscy to robią jednakowo. Liczą się tylko ci, którzy mają technologię. Ona jest wyznacznikiem jakości. I tylko ona pozwala wykorzystać istniejący potencjał w zakresie teorii i konstrukcji. Bez opanowania różnorodnych technologii - cała wiedza - w zakresie teorii, nawet największe w tej dziedzinie - osiągnięcia - jest społecznie rzecz biorąc niewiele warta.

waldek

oszuści, a ten ich prezes dużo gada, poklepuje po plecach, a potem oszukuje, nie polecam tej dziwnej firmy. gdyby nie układy i przekręty na budowach już dawni byli by w stanie likwidacji. a tak oszukują na materiałach, oszczędzają na pracownikach i ciągną.

Szarak

Potwierdzam poniższe i powyższe. Prezes główny nie ma szacunku do człowieka - mobing i zachowanie jak zwykłego buraka ze wsi spod budki z piwem. Nikt nic nie wie bałagan jakich mało bo każdy boi się podjąć decyzję. Podpisuj umowę szykuj się na długie godziny oczekiwania w hallu firmy i na naprawdę niskie zarobki. O 16 dowiesz się że kupa roboty ma być zrobiona przez Ciebie na jutro na 7. A co najgorsze za te wszystkie nerwy dostaniesz jedną z najniższych stawek nawet jak na rynek lubelski a na koniec jeszcze wielki żal do Ciebie. Ustal również kilometrówki i terminy wypłaty kilometrówek. Bo może być z tym cienko. Nie wiem czy jest tam ktokolwiek z młodych pracowników dłużej niż 2 lata. A ten Piłsudski i poezje Norwida nie dajcie się zwieść prezes bydle i gbur. W pace pewnie więcej człowiek kultury uświadczy.

marzyciel

Beznadzieja, 12 zł brutto proponują hydraulikom, elektrykom mówią jeszcze o jakiejś pracy "na accord" w dodatku biorą kontrakty od zakładów, gmin co same toną w długach i od firm co same nie wypłacają pieniędzy swoim podwykonawcom, zarobki jak z przed 20 lat.. myślenie prezesów pewnie takie samo.. wszystko nastawione na oszustwo, jednym słowem żenada :D

gość

Oszuści, mobbing, nie szanują nikogo, a prezes wariat, obiecują, obiecują, a obowiązków dodają bez kasy, zeby pracownik fizyczny po 200 godzinach pracy 1300 złotych zarobił skandal i jest wielu wielu dyrektorów nie wiadomo od czego bo pojęcia o robocie mają zero. Unikajcie tej firmy bo tylko się nadziejecie na minę, na bezrobotnym lepiej bo na zasiłku prawie tyle samo dostaniesz a nie narobisz się nic

Były pracownik

Ja do poleksbudu trafiłem przypadkiem. Jeden z dyrektorów a jest ich tam bardzo dużo skusił mnie możliwością szkolenia i rozwoju. Umowę co prawda dali taką jak chciałem, ale to była jedyna rzecz jaką faktycznie z ustaleń dostałem. Wszystko inne to OBIECANKI CACANKI. A obiecują naprawdę dużo chyba tylko po to żeby złapac pracownika który będzie wykonywał czynności zupełnie inne niż w umowie. Dyrekcja, albo nie ma pojęcia o kierowaniu zespołem, albo nie jest w stanie ogarnąc dwudziestu pracowników na jednej budowie. Z umową do podpisania dają różnego rodzaju "cyrografy" nie do końca zgodne z kodeksem pracy. Z wynagordzenia ucieli mi częśc należności bo nie mogą się doliczyc dniówek ponieważ uwaga: ZGINEŁA LISTA OBECNOŚCI. Jeśli w najbliżyszm czasie nie wypłacą mi brakującej należności skieruję sprawę na drogę postępowania sądowego. Tak że jako były już na szczęście pracownik poleksbudu odradzam innym użytkownikom portalu podejmowanie współpracy z tą "firmą" a jeśli już ktoś będzie tak zdesperowany że podejmie niech uważnie czyta co mu podsuwają do podpisania. Najlepiej zabrac kwity do domu i przejrzec na spokojnie. Pozdrawiam wszystkich prywatnie a firmie poleksbud życzę słomianych interesów.

fazi

firma oszust łapią ludzi na szybko na obiecują umowy nie ma tylko trzeba się prosić swoje .....dwie taczki na całą budowę .....z czym do ludzi do dyrekcji nic nie dociera później zdziwienie że ludzie odchodzą a średnia stażu pracy 2 miesiące

Marszałek

Witam, byłem tam kiedyś na rozmowie kwalifikacyjnej w sprawie pracy... ...i pamiętam, że najbardziej z tego wszystkiego, spodobał mi się wiszący na ścianie w gabinecie Pana Prezesa portret Marszałka Józefa Piłsudskiego.

Waldek65
@Marszałek 08.07.2014 19:19
Witam, byłem tam kiedyś na rozmowie kwalifikacyjnej w sprawie pracy... ...i pamiętam, że najbardziej z tego wszystkiego, spo...

Firma działa na lokalnym rynku, prezes to cwaniak rodem z PZPR, (tak sie zachowuje jak jakiś partyjny komisarz), który klepie każdego inwestora po plecach żeby go potem naciągnąć na dodatkowe roboty. Bardzo nieprzyjemny i zakłamany człowiek. Zamiast materiałów dobrej jakości oszukują na budowie i stosuje najtańsze kiepskie materiały, które czasem trudno nawet zainstalować na budowie. Placą marnie, a wymagaja prace po 10 12 godzin dziennie, nie da sie wytrzymac za minimalna krajowa w takich warunkach. gdyby nie oszustwa nie nie mieli by zadnej roboty w budownictwie

Zostaw opinię o Poleksbud Trade Sp. z o.o. - Lublin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poleksbud Trade Sp. z o.o.