Ambit- szkoła językowa

Gdynia

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 23 ocen.

Ambit- szkoła językowa
3 23

Opinie o Ambit- szkoła językowa

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ambit- szkoła językowa

Piotr

Podpowiedzcie czy szkoła będzie potrzebowała lektora?

   
Szkoła Językowa Ambit
@Piotr 13.06.2018 11:08

prosimy o przesłanie CV na adres mailowy [email protected]

   
Martyna

Czy jakieś informacje o atmosferze mógłby ktoś napisać?

   
Ania
@Martyna 23.05.2018 22:15

Na rozmowie jest w porządku. Spotykasz się z małżeństwem, które prowadzi szkole, byli sympatyczni, pytali o zainteresowania i o doświadczenie, potem dostałam test ale już nikt do mnie nie oddzwonił, za to wielki minus, bo każda dobra firma wysyła informacje o wynikach rekrutacji

   
Daniel

Czy tylko narzekać niektórzy potrafią?

   
Asia

Nie polecam aplikować na stanowisko "pracownika biurowego szkoły językowej" czyli defacto podobno kierownika oddziału. Proces rekrutacji strasznie długi i męczący. Rozmowa z dyrektorem placówki, test matematyczny i znów rozmowa. Następnie kilkudniowe szkolenie w centrum Gdyni (tak, na tym etapie nadal nie wiesz czy jesteś zatrudniony). A po szkoleniu? Mówią Ci, że Cię zatrudnią, ale w umowie nagle zawarte jest, że jeśli zrezygnujesz przed końcem listopada przyszłego roku to musisz uiścić opłatę w wysokości 2000 zł. Podziękowałam i straciłam łącznie 4 dni z życia. Jeśli ktoś ma cierpliwość to śmiało!

   
yyyt
@Asia 12.12.2017 21:19

ale w umowie nagle zawarte jest, że jeśli zrezygnujesz przed końcem listopada przyszłego roku to musisz uiścić opłatę w wysokości 2000 zł-- napiszcie o tym do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów- umieszczą to na liście klauzul niedozwolonych, nie ma takiego przepisu w żadnym kodeksie, który usprawiedliwiałby taki zapis.

   
Iza

Szkoła ma opinię dobrego pracodawcy. Czy potrzebni są może pracownicy?

   
DyrektorSzkoły Wojciech Walder
@Była kierowniczka 09.04.2018 23:03

Prowadzimy rekrutację, aktualne ogłoszenia znajdują się na stronie www.trojmiasto.pl. Byłych pracowników pozdrawiamy i życzymy powodzenia w znalezieniu Pracodawcy spełniającego wszystkie wymagania, nawet te najbardziej wygórowane :) Ps. a śmiechu jest u nas faktycznie często dużo... :)

   
Kubuś

Niestety Sposób rozliczania pozostawia wiele do życzenia.Jedna Pani mówi jedno, druga mówi, coś innego, a w umowie widnieje trzecia wersja. Praca zdalna dla tej firmy to koszmar. Nie polecam

   
DyrektorSzkoły Wojciech Walder
@Kubuś 04.04.2018 16:08

Czekamy cały czas na Pana rozliczenie czyli przesłanie kart pedagogicznych. Proszę uważnie przeczytać maila, którego dostał Pan na początku współpracy albo oddzwonić do p. Uli, z którą od samego początku załatwiał Pan formalności związane z kursem. Cała procedura jest bardzo prosta i czytelna, 200 innych lektorów nie ma problemu z rozliczeniem się. pozdrawiam

   
Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Czy tak samo jest w Ambit- szkoła językowa? Napiszcie, co sądzicie na ten temat.

   
Babcia

Witam, wypowiadają się tutaj głównie osoby poszukujące pracy. Ja mam doświadczenie jako klient nie mam żadnego żalu do pracowników(lektorów), ale szefostwo niestety ma na celu tylko zdzierać kasę. Mieliśmy nietypową sytuację losową zapłaciliśmy z góry za naukę jednego z dzieci jednak zdarzyło się tak, że w trakcie semestru dzieciątko "znalazło" rodziców i wyjechało z Gdyni w związku z tym poprosiłam o przekazanie nie wykorzystanych pieniędzy dla innego dzieciątka. Panie w sekretariacie robiły co mogły, żeby tak się stało niestety dwaj szefowie odmówili mało tego pomimo, że złożyłam wypowiedzenie umowy to w kwietniu dostałam upomnienie, że nie zapłaciłam za dzieciątko, które od grudnia nie brało udziału w zajęciach. Obecnie opiekujemy się czworgiem dzieci, ale żadnego już nie zaprowadzę do tej szkoły. Pozdrawiam wszystkich pracowników, a szczególnie panią Martynę pani imienniczka ma już mamę i tatę

   
DyrektorSzkoły Wojciech Walder
@Babcia 12.09.2017 20:59

Z całą odpowiedzialnością muszę powiedzieć, że powyższa historia jest nieprawdziwa. Nie byłoby jakiejkolwiek logiki w podjęciu przez Dyrekcję takiej decyzji. Dlaczego mielibyśmy się na to nie zgodzić? Nawet jeśli mielibyśmy kierować się wyłącznie kwestią finansową to przecież wykorzystanie lekcji przez inne dziecko na zajęciach grupowych nic nas by nie kosztowało (!!!). Ta historia jest absurdalna. Jeśli posiada Pani jakikolwiek mail albo coś co mogło by to potwierdzić to proszę koniecznie przesłać to na [email protected] Jedyne wytłumaczenie jakie jest możliwe to jakieś nieporozumienie na linii Dyrekcja-Kierownik oddziału, ale nie chce mi się w to wierzyć bo wielokrotnie w tego typu sytuacjach sprawa jest rozwiązywana bezproblemowo. Czekam z niecierpliwością na kontakt i mam nadzieję, że dobre imię naszej szkoły zostanie oczyszczone. Dlaczego nie napisała Pani w tej kwestii do Dyrekcji? Mail jest dostępny bez żadnego problemu na stronie szkoły.

   
rekrut

Rekrutacja ok, ale propozycja stawki dla lektora z 10 letnim stażem dramat. Negocjacje ciężkie, małe widełki. Tłumaczenie, że będą bloki zajęć dlatego stawka tak zaniżona. Uczenie nie staje się lżejsze jak się ma więcej godzin pod rząd, to dlaczego stawka ma być aż tak niska? Z moich kalkulacji wynika, że godzina 45 lub 60 na umowę zlecenie z pełnymi składkami, oprócz chorobowego wychodzi tyle samo cenowo co u stażysty w szkole. Tylko, że stażysta ma urlop, wakacje itp. Więc chyba lepiej iść do szkoły. Dla doświadczonych lektorów polecam inne szkoły, gdzie dostaniecie 10 zł netto więcej.

   
Dyrektor Szkoły Ambit
@rekrut 09.10.2017 21:31

Przy stawce proponowanej przez Szkołę można miesięcznie zarobić około 5000 zł brutto. Jeśli da się szkole oczywiście pełną dyspozycyjność i chce się pracować średnio 7-8 godzin lekcyjnych dziennie. Niech każdy oceni czy to dużo czy mało.

   
Klaudia

Im cięższa rekrutacja tym później nie ma takiego rozczarowania źle ocenionym pracownikiem!!

   
Były pracownik
@Klaudia 17.12.2017 19:14

Może i pracodawca nie czuje się rozczarowany czego z pewnością nie można powiedzieć o pracowniku :)

   
Weronika

@Anio, a możesz powiedzieć coś więcej na temat pracy w Ambit- szkoła językowa?

   
majon

Jeśli nie możesz znaleźć nic lepszego to startuje @sk, musisz jednak mieć certyfikaty potwierdzające znajomość języka

   
lektor

Rekrutacja trwa cały rok, trzeba się zgłosić na podany mail na stronie ([email protected]), wysłać CV i list motywacyjny. Wymagane jest wykształcenie wyższe kierunkowe, bądź certyfikat (w przypadku angielskiego CPE, podobnie wysoki poziom jest wymagany, jeśli chodzi o inne języki). Stawki standardowe, ale zależą też od kwalifikacji i zaangażowania, atmosfera bardzo dobra, fajne imprezy integracyjne, praca w oparciu o umowę zlecenie, terminowe wypłaty wynagrodzenia.

   
Pani Dorota

Bardzo ciekawią mnie kwalifikacje “lektorów”…

   
aaaa

płacą 24-30 zł/45 minut w zaleznosci jak to mówią -od wiedzy lektora. chociaz ostatnio przyjeli laktorke ktora zapisujac przykladow zdanka napisała 'kook" (zamiast cook)

   
anglistka

Wspolprace oceniam bardzo pozytywnie. Uwazam,ze szkola jest dobrze zorganizowana, dostosowuje sie do dyspozycyjnosci lektora, stawki godzinowe w porzadku. Pracowalam wczesniejw roznych szkolach, za znacznie wyzsze stawki tak samo jak i za znacznie nizsze. Ambit w tej kwestii jest ok. Jesli chodzi o organizacje: w lepiej zorganizowanej szkole nie mialam okazji pracowac.

   
Pracownik

Popieram Kamila. Stawki są bardzo dobre, pracuje się super. Biorą pod uwagę Twoją dyspozycyjność i nie narzucają tego, co Ci nie pasuje. Pracuję tam od kilku lat i nie mam nic do zarzucenia. Jeśli chodzi o niezadowolonych- nie wiem, jakie wymaganie musieli mieć, że im się nie podobało;-)

   
Xaz

Rozwiązanie jest proste - musiałaś wypaść blado na tle innych lektorów/lektorek. Firma jak najbardziej jest poważna. Odezwali się tydzień później i już mieli grupy które byli w stanie mi przydzielić. Nie oddzwonili do Ciebie gdyż widocznie nie zabłysnęłaś za bardzo na rozmowie kwalifikacyjnej. A chciałbym jeszcze tylko rozwiać te bzdury na temat najniższej krajowej - realne stawki jakie proponują za pracę u nich są naprawde bardzo bardzo wysokie. Rewelacyjnie mi się tam pracuje. Pozdrawiam Kamil

   
xx

chciałabym tylko napisać o rekrutacji. Mimo zapewnień o poinformowaniu kandydata o wyniku procesu rekrutacji, taka sytuacja nie miała miejsca. Firma okazała się niepoważna. Tak więc po rozmowie w sprawie pracy nie liczcie na jakakolwiek informacje zwrotną. I tak wygra ten, który przyjdzie pracować za najniższą krajową-bez względu na doświadczenie.

   
Anio
@xx 21.02.2011 15:31

Zgadzam się. Nierealne oczekiwania za minimalną stawkę. Szukali jeleni.

   
anonim

koszmarrrrrrrrrrrrrrrr

   

Zostaw opinię o Ambit- szkoła językowa - Gdynia

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ambit- szkoła językowa