Olkop Hurtownia Paliw Gabriel Kropkowski

Adres: 54, 87-410 Nowe

NIP: 8780002733 REGON: 870574807

Olkop Hurtownia Paliw Gabriel Kropkowski
2 39 6 1

Opinie o Olkop Hurtownia Paliw Gabriel Kropkowski

Pracownica
Zweryfikowany użytkownik

Pół roku miałam zaszczyt pracować na tej stacji. Chciałabym tylko napisać że ludzie pracujący po 15 lat nie mają umiejętnie wytłumaczyć błędów ciągle uczacemu się pracownikowi. Więcej ma do powiedzenia zwykły pracownik niż kierownik stacji. Czują się lepszymi od samego właściciela. Poważnie wolałabym dostać reprymende od samego szefa a nie od takiego samego pracownika jak ja. Moim zdaniem wielu nowych nie wytrzymuje presji jaka im narzucają starzy pracownicy gdzie z wieloletnim stażem takie zachowanie nie uchodzi doswiedczonemu pracownikowi. Mało tego dodam jeszcze że co niektórym pomyliła się stacja z telekomunikacja i takim życzę powodzenia na innych stanowiskach pracy np. produkcji. Gdzie ani nie zadzwoni i nie zapali. Swoboda jest... Więc nie wiem jak dla mnie praca dobra. Przydałby się ktoś kto będzie tylko uczyć i przekazywać wiedzę bo nie każdy do tego się nadaje... ????

Łysy

3 lata pracowałem na Olkopie w jednym ze średnich miast kuj-pom. Trwało to tak długo tylko i wyłącznie dlatego, że ajent był naprawdę w porządku gościem, doskonale wiedział jak wyglądają warunki pracy i starał się jak najbardziej załagodzić wszystkie niedogodności ( w miarę własnych możliwości oczywiście). Właściciel jest furiatem który potrafi zadzwonić na stację w godzinach szczytu i zapytać czemu kasjer tak często zagląda do szuflady z pieniędzmi. Wszyscy go okradają i robią mu pod górę. Tym czasem jest tak jak piszą ludzie - w lato klimatyzacji włączyć nie wolno bo prąd a na zimę jest jedna dostawa oleju, który trzeba oszczędzać marznąc. Podjazdowy (nalewak) został wyrzucony z pracy w trybie natychmiastowym za to, że pomagał niepełnosprawnemu wysiąść z auta a pani na peronie musiała poczekać 30 sekund dłużej. Kary finansowe dla pracowników to była praktycznie codzienność. Do tego wiadomo, że jak ktoś zatrudnia się na stacji benzynowej to godzin jest więcej niż zwykle. U nas przez około 4 miesiące trzaskałem około 65h tygodniowo bo jedna osoba z naszej stacji musiała obstawić także stacje inną (na którą nikt nie chciał się zatrudnić - widać wiedzieli czym to pachnie). Takich przykładów mógłbym podać dziesiątki jeśli nie setki. Pracownika się na Olkopie nie szanuje a wręcz obraża ( "Kraść nauczyli Was rodzice" - cytat z jednego z zebrań). Unikajcie pracy tam tak bardzo jak możecie i pod żadnym pozorem nie dajcie się wrobić w ajenturę - można osiwieć i wyłysieć a na koniec pan Gabriel i tak nazwie Was złodziejami. Pozdrawiam i znajdźcie prace gdzieś indziej.

Pracownik
@Łysy 05.12.2018 22:41

Pracuje na stacji i nie zgadzam sie z ta opinia. Kazdy jest czlowiekiem i raz,ma lepszy a,raz gorszy dzien.

Łysy
@Pracownik 12.12.2018 21:15

A co to ma do tego co ja napisałem? Bo nie bardzo rozumiem.

Wlodek
@Łysy 05.12.2018 22:41

Nie bierzcie stacji w ajencje tyko czeka żeby was wyssac z kasy. Już przerobione.

Kasia
@Wlodek 06.01.2019 00:31

Tak oczywiście. Nic tylko wyssać kasę. Okraść . Żerować na biednych niewinnych ludziach. Coś jeszcze? Jeżeli ludzie maja trochę inteligencji to nie uwierzą w te brednie tutaj wypisywane.

Zenio

Odradzam wszystkim chcącym podjąć pracę lub mają taki zamiar.Pan Kropkowski to(usunięte przez administratora)ma.Obrażanie,(usunięte przez administratora),wyzwiska,ciągłe obserwację w kamerach i pretensje ze coś jest nie tak pomimo ze się starasz i angażujesz.Zimą każe odśnieżać całą stację ręcznie(dobrze jakby było jeszcze czym),brak soli,sorbentu do posypywania wylanego paliwa,żużyte szczotki do przemywania szyb(chyba od powstania stacji używane),obowiązek wsypywania opału do pieca(worki po 50kg).Są równi i równiejsi pan Kropkowski ma upatrzone pewne sobie tylko osoby-pewnie konfidentów i donosicieli których lepiej traktuje niż innych a w rzeczywistości praktycznie takie osoby nic nie robią a są chwalone i dostają podwyżki.Szczególnie odradzam pracę młodym kobietą-pan kropkowski ma swój gust lubi młode dziewczyny 20-26 lat a sam ma ponad 60.Praca w ciągłym stresie i (usunięte przez administratora).Życiowa radość pana Kropkowskiego to siedzenie na kamerach i dręczenie ludzi-sprawia mu to niezwykłą radość-powinien jeszcze w toaletach zamontować kamerki.W pracy nie wolno usiąść ani się ogrzać-jeśli pracujesz jako nalewak-masz stać i czekać na klientów na dworze nawet jeśli jest minusowa temperatura.Na posiłek nie masz wyznaczonej pory więc zjesz jak ci się uda.Umowa może dostaniesz jak zasłużysz.Pan właściciel lubi też karać np za brak chustki np 200zł,lub za siedzenie na krześle.Brak obuwia ochronnego-chodzisz w swoich oraz rękawiczeK-jeśli wezmiesz z domu bedziesz miał,strój dostaniesz ale wszystko praktycznie na lato.Dla pana Kropkowskiego jesteś mniej niż dno-takich jak ty może mieć na pęczki-słyszałem nie raz.Wyrzuci cię w najmniej oczekiwanym momencie-kiedy zechce.Odradzam też tankowania u pana i władcy może jak zbankrutuje i znajdzie się w sytuacji szarego kowalskiego i będzie musiał sam iść do pracy może dotrze ze nie można tak traktować ludzi którzy zbudowali jego sukces.ZANIM PODEJMIESZ PRACĘ W OLKOPIE DWA RAZY SIĘ ZASTANÓW-

Miłosz

Miałem okazję popracować na olkopie przez kilka miesięcy. Praca tam to jakiś kiepski żart. Nie ma ustalonego grafiku. Pracujesz świątek piątek i niedziela. Wynagrodzenie niskie. Szacunku do pracownika brak. Każdy pracownik to (usunięte przez administratora) i leń. Pan kropkowski potrafi wpaść na stacje i wyciągać przedłużacz zza lodówki i mówić że jest on brudny a to wina pracowników którzy są tu tylko po to żeby go okraść. W razie jakiś braków wychodzących po inwentaryzacji zostajesz podliczony na takie sumy że szkoda gadać. Zwykły kasjer musi być na zmianie sam i musi obsługiwać wszystko. Płaca bardzo niska. W życiu nie poznałem gorszego pracodawcy. Zawsze wychodzisz na złodzieja

Wlodek
@Miłosz 23.12.2018 20:48

Nawet nie myślcie żeby tam pracować. Nawet Ukraińcy już nie chcą......

M

Praca nie jest ciężka a atmosferę wprowadzają ludzie. Pensja zawsze na czas. Nie narzekam.

Pablo

Miesiąc temu ( 22.10.2018.) został usunięty bardzo ciekawy wpis. Ktoś rzeczowo określił niektórych pracowników firmy. Nie było tam żadnego kłamstwa. Może zabolało określenie sprzedajne (usunięte przez administratora) Ale wystarczy zaobserwować niektóre panie na imprezach i w różnych okolicznościach, a na pewno nie zasługują na miano DAMY!!!!!!

City

Ogromne wyrazy uznania i podziwu dla ludzi pracujących i współpracujących z tym małym szaleńcem. Tyle ... Pozdrawiam

anonim

(usunięte przez administratora)

Karolina

Proszę Cię, żebyś pamiętał o tym, że to forum ma charakter publiczny i wpisy pojawiające się na nim powinny przestrzegać regulaminu, który każdy użytkownik zobowiązuje się przestrzegać przed decyzją o zamieszczeniu opinii. Wypowiedzi na tym wątku nie powinny m.in. naruszać czyjegoś dobrego imienia, być obraźliwe i wulgarne. Wpisy nierespektujące tych warunków, decyzją administratora mogą zostać poddane archiwizacji.

Taka sabie pracownica

Praca na stacji olkop to prawdziwe wzywanie praca w temperaturze 30 pare stopni bo właściciel od siedmiu lat nie potrafi naprawić klimatyzacji to telefony o 23 że coś mu się nie podoba to nie poszanowanie pracownika absolutnie we wszystkim brak socjalu podstawowych praw pracownika a tylko same obowiązki nie polecam stanowczo

ja
@Taka sabie pracownica 13.07.2018 23:06

Nie wiem czy piszesz jako konkurencja czy tak normalnie po Polsku na złość ? Umowy pracownicy stacji nie podpisują z firmą Olkop tylko z ajentem więc po co obrażać właściciela ? Często jest tak że on dowiaduje się ostatni o takiej sytuacji, na drzwiach jest naklejony numer telefonu do osoby która przyjmuje skargi i uwagi klientów. Jeżeli jest coś nie tak proszę korzystać z tej możliwości a nie głupoty wypisywać na forach

Kinga
@Taka sabie pracownica 13.07.2018 23:06

Telefony o 23? To świadczy o zaangażowaniu. A po drugie niektórzy pracownicy sa zdolni do wszystkiego!

Niezadowolona
@Taka sabie pracownica 13.07.2018 23:06

U nas bylo 37 stopni. On sie nie martwi o pracownikow, dzwoniac chce sie wyladowac.

ala
@Kinga 10.08.2018 10:16

bardzo śmieszne, a Ty kobieto kiedyś przeżyłaś taki telefon chyba nie bo nie wiesz co piszesz albo jak zwykle podstawiona jesteś

anonymous
@Niezadowolona 30.08.2018 19:05

"ON" dzwoni ponieważ interesuje się firmą i nie pozwala na to, żeby ktoś mógł sobie na stacji leżeć .. A jeżeli chodzi o klimatyzacje to jest na wszystkich stacjach paliw.

ABC
@ala 16.09.2018 02:01

Tak podstawiona ;-) Za darmo to wiadomo co można dostać. Trzeba sobie zapracować na szacunek i na wypłatę.

Niedoszły szef sieci

W dniu dzisiejszym mam pełną satysfakcję, bo 2-3 lata temu nie zostałem przyjęty do tej firmy. Interesowało mnie stanowisko, które rozwinęłoby ten biznes i markę. Niestety moje kontakty dla rekrutera okazały się niczym. Dzisiaj pracuje w paliwowej korporacji i mam pieniądze jakie chciałem. Dzisiaj O. do mnie zadzwonił. Nie odebrałem. Nie lubię jak się mnie nie szanuje. Szkoda tylko tych stacji paliw...

Karol
@Niedoszły szef sieci 20.09.2018 20:20

Masz takie duże pieniądze i masz czas pisać tutak takie rzeczy? Chyba czegoś żal...

Taka sobie pracownica

Ludzie to wszystko co piszecie to nie jest prawda sytuacja przedstawia,sie inaczej dlaczego nie piszecie ze Pan (usunięte przez administratora)zostal okradziony na miliony zlotych . Najpierw ktos go okradl potem napadli na,stacje. Nerwowy jest bo kto nie byl jak masz tyle na glowie . I jak chcecie wiedziec nie jestem niezadowolona z pracy na stacji Olkop. Robie swoje i nikt mnie sie nie czepia. Wszedzie trzeba pracowac,nikt kasy za lezenie nikomu nie da.

ktoś
@Taka sobie pracownica 29.09.2018 23:27

To dlaczego niewinni ludzie są bez wypłat?!! Z czego mają żyć i opłacać rachunki !!

Karolina

@Nieważne, uważasz, że zamieszczone tutaj opinie nie są prawdziwe? Jeżeli tak, to proszę Cię o podzielenie się z innymi użytkownikami własną opinią o Olkop Hurtownia Paliw Gabriel Kropkowski jako pracodawcy. Każda opinia jest ważna z perspektywy tego forum, ważne aby była prawdziwa i w jak największym stopniu merytoryczna.

anonim

(usunięte przez administratora)

POMOCNA

Prawda nie płaci kasy. Nie przychodce do pracy bo nie dostaniecie wynagrodzenia. Uważajcie na bajki p. CELMER z kadr, będzie Wam opowiadał że wszystko jest pięknie a kasy brak.

Pracownica
@POMOCNA 19.09.2018 21:19

Szczerze odradzam. Uważajcie nie płaci kasy ajentom to prawda. Oni nie mają na wypłaty dla nas. BZYKANKO o czym tu mowa. Facet może by chciał ale już mu na pewno nie staje pewna cześć ciała. Stary eunuch....

Nieważne

Ludzie dlaczego jesteście tacy obrzydliwi? Zastanówcie się co piszecie bo "internet" na szczęście nie jest anonimowy.

Gosia

Witam, Dla poszukujących pracy --- cenna opinia. Omijajcie te miejsce szerokim łukiem. Tak jak piszą poprzednicy -- 230 godz miesiącu za 1800 zł. Właściciel nakłada kary pieniężne na pracowników -- jest to jedynie jego "widzimisię". Szczerze odradzam jeżeli nie chcecie zmarnować sobie życia.

On

Nie polecam pracować na stacji olkop!!!! Ciągłe telefony i obrażanie pracowników podchodzące pod mobbing.

Karolina

@Kinga, jesteś pracownikiem Olkop Hurtownia Paliw Gabriel Kropkowski? O jakich sytuacjach wspominasz w swoim wpisie? Proszę Cię o podzielenie się z użytkownikami interesującymi się zatrudnieniem w tej firmie swoim doświadczeniem z tym pracodawcą. Warto zamieszczać jak najwięcej głosów w tej kwestii ze względu na cel i tematykę tego forum.

heniek

Ten właściciel w jakiś sposób doszedł do tych dużych pieniędzy. Jeśli go do tej pory nie zamknęli to chyba wszystko co tu piszecie to wielka bzdura. Wszędzie trzeba pracować. Większość komentarzy jest od tej samej osoby. Negatywne komentarze to nikły promil w stosunku do ilości zatrudnionych tam ludzi. Jest jednak jedna prawda: Właściciel boi się jak ognia zatrudniać ludzi którzy potrafią myśleć, są kreatywni i mają doświadczenie i coś do powiedzenia. Oni są jego prawdziwym zagrożeniem i boi się ich dominacji. Pozdrawiam p.Właściciela

jola
@heniek 06.05.2016 16:07

To nie do końca prawda bo ma też wartościowych pracowników którzy potrafią się postawić. Słyszałam na własne uszy niejedną sprzeczkę i jakoś ten ktoś pracuje i ma się dobrze. Ludzie są jacy są właściciele też tacy bywają a każdy zrobi to na co mu pozwolisz. Jak ktoś pracuje ma wyniki to nikt go nie szarpie

Holy
@jola 23.07.2018 09:51

To jak przypuszczam osoba zabraniająca niezłą kasę dla firmy . Pracując tam poznałam tylko jednego człowieka który miał odwagę mówić co myśli, ale on od świtu do nocy pracuje i często widuję go wracającego późnym wieczorem do domu. Cała reszta to kwestia podejścia

Mika
@jola 23.07.2018 09:51

Właściciel odpowiada za to wszystko, za wszystkich pracowników, za ich bezpieczeństwo. Wiadomo tylko i wyłącznie na nim spoczywa odpowiedzialność za cała firmę. Jaka tu mowa o stawianiu się przez pracowników? Przede wszystkim trzeba zacząć od prawidłowego wykonywania swoich obowiązków. Jeżeli jest wszystko w porządku to nikt do nikogo nie ma pretensji. Czasy nie są łatwe i nie jest tez latwo prowadzić tak duża firmę i mieć wszystko pod kontrola. Szacunek dla właściciela ze jeszcze ma sile na to wszystko.

anonim

(usunięte przez administratora)

Mika

Na większości stacji Olkop sa ajenci, to oni zatrudniają pracowników. Oni wypłacają im wynagrodzenie. A po drugie pracownik godzi się na taka ilość godzin? Wątpię.

Bogna

Prawda jest taka, że idealnych firm nie ma ale wystarczy dobrze pracować i z całą pewnością nie trzeba będzie narzekać!!

anonim

(usunięte przez administratora)

jula

Droga klientko ja też tankuję na tej stacji i nigdy, ale to przenigdy nie byłam tam źle potraktowana

Melka

Ja tez często zaglądam tam wieczorem i zawsze jestem bardzo dobrze obsłużona może trzeba umieć się zachować

Pedro

Konkurencja inspiruje niektórych do pisania?

ania

Dlaczego?

bolek
@ania 19.02.2017 15:25

tak jest w umowie zlecenie

Stefan

Jaka macie atmosferę w pracy? Jaką umowę dostaje się na starcie?

anonymous

Prawda jest taka że to jest (usunięte przez administratora) :) głupie kary po 500 - 1000 zł za brak papieru w toalecie no żal .. za 240 godzin 1500 zł jak dla murzyna . i jeszcze twierdzi że pracownicy go okradają :D bardzo polecam pracę w -Hurtownia Olejów i Paliw OLKOP Gabriel Kropkowski dorobisz się garba i wizyty u psychologa :)

Karolina

@Sysia.misia, bardzo cenna informacja. Czy sama zgłosiłaś swoją kandydaturę do firmy w ten sposób? A może jesteś jej pracownikiem i możesz wypowiedzieć się na temat procesu rekrutacji w tym miejscu? Twoja opinia będzie bardzo istotna dla użytkowników forum.

Wiki

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

Sysia.misia
@Wiki 20.05.2018 10:49

Firma cały czas potrzebuje pracowników. Wystarczy tylko zanieść cv do kierowników stacji

Karolina

Czy ktoś ostatnio aplikował do Hurtowni Paliw Olkop i może podzielić się informacjami na temat rozmowy kwalifikacyjnej? @storck, możesz rozwinąć swoją wypowiedź? Co konkretnie masz na myśli? Sytuacje o których piszesz nie powinny mieć miejsca w żadnej pracy. Wypowiadasz się na temat Hurtowni Paliw Olkop? Jesteś obecnie pracownikiem tej firmy?

storck

Chcesz pracować za najniższą krajową 240 godz.? Chcesz płacić za przeterminowany towar? Chcesz by poniżał cię szef? Chcesz nie mieć urlopu? Chcesz być nazywany/a/ (usunięte przez administratora) Chcesz? Ta praca czeka na Ciebie!!!

Karolina

@Ja, mógłbyś doprecyzować swoją odpowiedź? Co dokładnie chciałeś przekazać nam za pośrednictwem Twojego komentarza? Każda merytoryczna opinia jest bardzo istotna dla osób zainteresowanych pracą w firmie, pod warunkiem, że jest dla nich zrozumiała. Podziel się z nami swoimi spostrzeżeniami.

pablo

Prawda jak zwykle leży pośrodku. Nie podchodziłbym do tego aż tak emocjonalnie. Fakt, że facet jest nerwowy ale kto dzisiaj nie jest? Takie czasy. Czasami nerwy mu puszczą bardziej niż zwykle i wtedy jest nieprzyjemnie. Jest typem choleryka. Pokrzyczy i za chwilę jest OK. Ale to jeszcze nie koniec świata. Przecież przymusu nie ma. Nikt nie każe pracować w Olkopie. Co do opini o tym, że są tam ludzie , którzy donoszą. Pokażcie mi chociaż jedną firmę gdzie takich ludzi nie ma. Oni są wszędzie. Ale przecież na to też jest proste rozwiązanie. Nie gadać za dużo o tym co nam się nie podoba, nie komentować, robić swoje jak najlepiej. Ja tak postępowałem. Było OK. Dopiero jak moje emocje wzięły górę i podzieliłem się swoimi przemyśleniami z kilkoma osobami , to właściwie był mój początek końca. Pretensje mam tylko do siebie ,że nie trzymałem gęby na kłódkę. Bo pracę miałem naprawdę fajną, dobrze płatną. A prawda jest taka ,że nie ma idealnych pracodawców tak samo jak nie ma idealnych pracowników. Wszyscy jesteśmy tylko ludźmi. Olkop to duża firma i ogarnięcie tego wymaga dyscypliny od wszystkich. Z perspektywy kilku lat jakie minęły od mojego rozstania z firmą to gdybym miał jeszcze raz podjąć pracę w Olkopie to zrobiłbym to. Pozdrawiam cały Olkop, jego zwolenników jak i przeciwników.

Ja
@pablo 17.09.2017 18:05

Skoro wytrzymałeś tam tak długo to wiadomo co robiłeś

Zostaw opinię o Olkop Hurtownia Paliw Gabriel Kropkowski - Nowe

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Olkop Hurtownia Paliw Gabriel Kropkowski