Buchen Industrial Services Polska Sp. z o.o.

Gliwice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 82 ocen.

Buchen Industrial Services Polska Sp. z o.o.
2 82 6 1

Opinie o Buchen Industrial Services Polska Sp. z o.o.

Abc

Oszuści,pracuja tam prawie same Ukrainice . 2000 brutto podstawy plus 9zł brutto za każda wypracowana godzine ,jakaś porażka a obiecują 4000zł brutto na start.

PS
@Abc 13.10.2018 21:51

Szanowny Panie Abc, podejrzewam że nie przepracowałeś w tej firmie nawet tygodnia. Wypowiadasz się o czymś o czym nie masz zielonego pojęcia. Na rozmowie kwalifikacyjnej jest wszystko jasno powiedziane, widocznie ma Pan problemy ze zrozumieniem prostych słów. Praca na łopacie, owszem i taka też jest jednak nie zawsze. Jeśli Panu stawka dużo powyżej najniższej krajowej za pracę na łopacie która nie wymaga szczególnej wiedzy nie odpowiada polecam pracę na łopacie przy remoncie dróg, chodników czy kostce brukowej za najniższe wynagrodzenie. I życzę wielu odcisków na dłoni od tej że łopaty.

abc
@PS 16.10.2018 04:47

Szanowny PS ,jestescie oszustami i tyle . Prawda napisana na forum boli najbardziej. Ja to napisalem dla ludzii ktorzy moze przed zatrudnieniem w waszej firmie przeczytaja komentarze i nie dadzą sie oszukac. Mowicie wszystko w stawkach netto a pozniej te wasze stawki okazują sie byc totalna nie prawda bo wszystkoo jest brutto i udaje cie ze mowiliscie inaczej- to jest wlasnie oszustwo!

PS
@abc 18.10.2018 17:20

Człowieku oczerniasz ludzi i firmę na forum publicznym a nie masz bladego pojęcia o tej pracy. Nic obiektywnego nie napisałeś i taka wypowiedź nadaje się tylko do" tasiemca" dla współczesnej młodzieży typu "19+". Nazywasz mnie (usunięte przez administratora)!!! Z przyjemnością rozwieje twoje wątpliwości i odpowiem na nurtujące cię pytania gwarantuje że temat zostanie wyczerpany do zera. Ja nazywam się (usunięte przez administratora) przedstaw się śmiało nie ma się co wstydzić.

Pracownik Buchen
@Abc 13.10.2018 21:51

Drogi Panie, na ponad 90 pracowników fizycznych pracuje u nas 8 Panów z Ukrainy więc skąd czerpie Pan informacje? Jest Pan mocno niewiarygodny w swych opiniach. Stawka o której mowa 4tys. brutto na początek jest jak najbardziej zgodna z prawdą i wynika z prostego rachunku (polecam spróbować policzyć to sobie - w Pana przypadku kalkulator i pomoc przyjaciela będzie jak najbardziej wskazana). Zaskakująco dużo Pan "wie" o naszej firmie i śmiem przypuszczać, że pracuje Pan w niej mimo swoich gorzkich opinii. Jeśli się nie mylę polecam zmienić pracę dla własnego spokoju psychicznego, choć niestety są i tacy, którzy zawsze i ze wszystkiego będą niezadowoleni..

Pracownik Buchen
@Abc 13.10.2018 21:51

Dodam jeszcze dla przykładu, że w ostatnim miesiącu, na stanowisku Pracownika Serwisu (nie biorę pod uwagę wyższych stanowisk) byli i tacy, którzy odebrali wypłaty rzędu 6-7 tysięcy zł NETTO - więc dyskusja z Panem i udowadnianie, czy stawka 4 tys. brutto jest prawdziwa, czy nie jest delikatnie mówiąc żenująca i śmieszna.

Czarek

Na te 4 tyś trzeba dobrze sobie zapracować. Pewnie nie dogadana umowa a teraz rozczarowanie.

Szukam pracy.

Witam, czy ktoś mógłby opisać jak wygląda praca w Buchen na Hucie Katowice w Dąbrowie Górniczej. Co konkretnie się tam robi, jakie zarobki i dodatki. Jak wygląda rekrutacja? Wiem że rekrutacja jest otwarta a na początek chciałem zasięgnąć informacji o nich?

Doświadczony
@Szukam pracy. 01.09.2018 19:04

Prace nazwalbym serwis "ręczny" na Hucie Katowice czyt. 8H jesteś operatorem łopaty i kilofa ,praca polega na sprzątaniu "gwiezdnego" pyłu spiekalniczego w różnych ciekawych i przyjaznych dla pracownika warunkach .Polecam tą firme ludzią którzy chcą zdobyć doświadczenie aby zatrudnić sie na kopalnie , tylko że troszke za mniejsze pieniądze . Obiecują wiele , nie polecam omijać szerokim łukiem.

Maja

@byly pracownik dziękuje za odpowiedź. Czyli jeżeli dobrze zrozumiałam - trzeba samemu pilnować, aby godziny przez nas przepracowane, były prawidłowo podliczone? Mamy na to realny wpływ? @Elo czy „byle kto” oznacza osobę bez większego doświadczenia zawodowego?

Maja

@Elo to na czym polegają główne różnice? Możesz napisać na ten temat trochę więcej? Obecnie w sieci można znaleźć ofertę pracy na stanowisko mechanika floty samochodowej. Czy ktoś może opowiedzieć, jak w Buchen Industrial Services Polska Sp. z o.o. wygląda obecnie proces rekrutacyjny?

Elo
@Maja 24.05.2018 08:11

na mechanika może byle kogo nie wezmą ale do roboty jak popadnie :)

Maja

@były pracownik dlaczego uważasz, że praca w Buchen Industrial Services Polska Sp. z o.o. prowadzi do utraty zdrowia? Czy zasady BHP w tym przypadku nie są wystarczające? Gdybyś mógł również rozwinąć kwestię kradzieży - to dość duże oskarżenie, które bez większego wytłumaczenia może być naprawdę różnie zrozumiane. Co masz dokładniej na myśli?

były pracownik
@Maja 07.06.2018 10:26

zasady bhp są na papierze ... kolejnym bólem w sercu jest "załatwianie" po znajomości większa część kadry kierowniczej nie nadaje się na swoje stanowisko

były pracownik
@Maja 07.06.2018 10:26

A co do kradzieży prosze przepracować tam trochę i nie pisać godzin w zeszycie ... dziwnym trafem Pani z biura potrafi się pomylić na rzecz firmy i to nie na 10 20 zł A na 300 400 i więcej jedyne co w tej firmie jest dobre To jej pracownicy oczywiście nie wszyscy ale większość

były pracownik

w tej firmie zarobisz ale stracisz zdrowie do tego tylko czekają na okazję jak by Cię tu okrasc nie polecam

Maja

@gastenbeiter, pytałam o atmosferę i poniekąd odpisałeś na moje pytanie, bo z Twojej wypowiedzi wynika, że jednak idzie się dogadać z kierownictwem Buchen Industrial Services. Piszesz jednak o oddziale w Niemczech, ciekawe tylko czy tak samo wygląda to w Gliwicach?

Elo
@Maja 18.05.2018 18:16

Zdecydowanie nie. Niemiecki Buchen i ten z Gliwicic, nie ma zupełnie żadnego porównania. Prawie wszystko jest przeciwieństwem tego co dzieje się w Niemczech, oczywiście nie trzeba tłumaczyć, że lepiej jest w Niemczech.

Irek

Zastanawiam się dlaczego tak rzadko zaglądacie na ten wątek?

Gastarbeiter

Witam. Pracowałem w Buchen w oddziale w Niemczech i 1700euro netto za 7h pracy (7,5h z 0,5h bezpłatnej przerwy obiadowej). Co rok z automatu wynagrodzenie jest waloryzowane. Jeżeli wpadły 1-2 krótkie delegacje w miesiącu bez problemu z dodatkami było ponad 2,2k euro netto. Warunki pracy rewelacyjne, nowiuteńki wypucowany tabor ciężarówek, kombinezony, osłony, maski wszystko w nadmiarze. No i sam kierownik mówił, żeby zimą ludzie się zmieniali i na 1h pracy miałeś 15 min w kantynie na kawę i papierosa. No a w piątki przychodziło się tylko do przerwy reszta dnia z automatu wolna.

Maja

@Mateusz, praca powinna być dla każdego. Najważniejsze, aby zachować zdrowe proporcje :) Jak ogólnie oceniasz pracę w Buchen Industrial Services Polska Sp. z o.o.? @Miron, nie używaj proszę imion wskazujących na konkretne osoby trzecie. To niezgodne z naszym regulaminem: https://www.gowork.pl/regulamin . Czy możesz napisać, jak ogólnie atmosfera w firmie, czy "idzie się dogadać"? :)

Mateusz

Zwolnić wszystkich górników emerytów bo etat blokują młodym rozpoczynającym ścieżkę kariery zawodowej.

Młody
@Mateusz 23.02.2018 10:26

A na dodatek każą pracować jak równy z równym. Nie poto szkoły kończyłem żeby zapieprzać jak emeryci.

Starszy
@Mateusz 23.02.2018 10:26

Jakie etaty blokują niby? Przecież do Buchenu wszystkich przyjmą, bo zawsze są miejsca pracy i nic się raczej prędko nje zmieni.

Miron

Procz tego ze P. Dorota jak nie (usunięte przez administratora) komus z wyplaty co miesiac jakis pieniędzy typu 300 - 500 zl dostanie goraczki i ze jak poczujesz sie zle i pojdziesz na l4 to odrazu spisek niemam nic do powiedzenia . Zaczyna sie wiosna , im robot przyjdzie a ludzi jak 3 lata temu i rok temu odejdzie. Wiecej szacunku i wyrozumienia do pracowników a i efekty lepsze

Spiskowiec

Na start dostajesz 2000brutto i tyle po 3 miesiącach dostajesz 2500 plus 9zł, ale musisz obsługiwać maszyny jeżeli nie potrafisz zostaje 2000 plus 9zl dodatku, pompy to raczej stare maszyny ściągane z niemiec a nie tak jak kolega niżej pisał cos tam nowa flota :) po roku nie masz podwyżki masz 2500 plus 9 zl, a samochód służbowy ? Nie chciałbyś takiego trupa pod domem parkowac

Heh

Ktoś se chyba ładna beke ciśnie wystawiając te opinie

Zadowolony

Najlepsza firma w jakiej kiedykolwiek pracowałem, dyrektor W to świetny człowiek wie jak motywować i prowadzić biznes, fachowy personel, mega zarobki ale tylko dla tych co potrafią i chcą pracować. Dbają też o bezpieczeństwo, mnóstwo szkoleń można się wiele nauczy. Szczerze polecam.

Kolo
@Zadowolony 11.02.2018 18:04

Królu złoty daj mi adres tej firmy

Górnik Zabrze

Jo na Grubie miołech spokój, a tu mnie najgorzej Rusek derwuje, i ta huta już...

Filip

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

Bolo
@Filip 11.01.2018 19:45

Tak trzeba więcej więcej białych mozynow do (usunięte przez administratora)

Bolo
@Filip 11.01.2018 19:45

Tak trza więcej białych mozynow

Bolo
@Filip 11.01.2018 19:45

Zastanów się dwa razy zanim przyjdziesz do tej firmy czy warto tracić zdrowie

szef
@Filip 11.01.2018 19:45

Tak, rąk do pracy nigdy malo.

karas2

Polecam pracę w firmie Buchen. Na wejściu otrzymujesz 3000 brutto podstawy i 12 zł dodatku do godziny projektowej. Praca bardzo łatwa i nie męcząca, nikt nikogo nie goni. Bardzo miła atmosfera, przyjaźni pracownicy oraz fantastyczne i wyrozumiałe kierownictwo. Po roku pracy można ubiegać się o stanowisko brygadzisty oraz nowy samochód służbowy. W firmie funkcjonuje doskonał warsztat wraz z kadrą. Flota samochodów składa się z samych nowych maszyn prosto z Niemiec. Także bardzo polecam tą firmę.

Bold
@karas2 29.11.2017 16:18

Co ty człowieku piszesz??? Z ktorego szpitala uciekłeś???

Unknow
@karas2 29.11.2017 16:18

hahahahah... co ty cpiesz?

Protestant

A pamiętacie Lotos ? Włodek wylizał co miał wylizać i robi dalej. A kolega od kielicha zwolniony!!! Sami widzicie kogo doceniają...

Karass
@Protestant 04.11.2017 19:07

Ty protestant ty weź się za robotę a (usunięte przez administratora) głupot jak się ma problem z alkoholem to tak wychodzi nikt pijakow trzymać nie będzie

Zrażony bardzo

Ja sam nie przedłużyłem umowy z ta firma, zapiernicza od pon do piątku a w weekendy co chwile gdzieś jechać a to na Kraków, Połaniec do Gliwic, jak raz nie włączysz świateł to od razu Kara 1000zl! A drugi jeździ ciężarówka , cały dzień gra na telefonie i 5000zarabia... Brawo trzymajcie dalej kapusi , ja już mam normalna prace za normalne pieniądze...!

Pracownik

Średnio najgorzej boli to że okradaja Cię z pieniędzy za Niemcy i to dosłownie ie te 8 euro mogą sobie w (usunięte przez administratora) włożyć... Ani pieniędzy ani widzenia z rodziną

Maja

@japroszę nie spamować forum. Informacje o pracy w firmie Buchen Industrial Services Polska Sp. z o.o. będą ważne dla osób, które poważnie myślą o pracy w tej firmie. Dlatego proszę o pozostawienie rzetelnych opinii.

ja

http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,173315,0,0,1 ja 2014-02-13 14:42

Ja

http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,889429

Maja

@Górnik Zabrzeczy opowiesz coś o pracy w firmie Buchen Industrial Services Polska Sp. z o.o.? Z czego jesteś najbardziej niezadowolony pracując tutaj? Każda informacja jest istotna dla osób, które przymierzają się do aplikowania do firmy.

Maja

@Rutek co najbardziej podobało Ci się pracując w firmie Buchen Industrial Services Polska Sp. z o.o.? Czy coś byś zmienił w firmie? @Hmm czyli jesteś zadowolony z pracy. Czy powiesz coś o warunkach pracy na jakie można liczyć w firmie? Na jakim stanowisku pracujesz i jak długo?

Rutek

Witam pracowałem w firmie w latach 2010-2012 za rządów Wawrzyniaka z tego co czytam nie jest za ciekawie a było w tych czasach całkiem spoko :) i bardzo dobrze wspominam pracę z tamtą ekipą , odszedłem z powód osobistych głownię z chęci posiadania rodziny i życia osobistego, bo ten system pracy temu nie służy , pozdrawiam i życzę słusznych wyborów :)

Jaś

Czy ktoś wie czemu zniknął dyrektor ?

Hmm

Jest naprawdę ok.

Zostaw opinię o Buchen Industrial Services Polska Sp. z o.o. - Gliwice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Buchen Industrial Services Polska Sp. z o.o.