Buchen Industrial Services Polska Sp. z o.o.

Gliwice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 79 ocen.

Buchen Industrial Services Polska Sp. z o.o.
279

Opinie o Buchen Industrial Services Polska Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Buchen Industrial Services Polska Sp. z o.o.

Maja

@Elo to na czym polegają główne różnice? Możesz napisać na ten temat trochę więcej? Obecnie w sieci można znaleźć ofertę pracy na stanowisko mechanika floty samochodowej. Czy ktoś może opowiedzieć, jak w Buchen Industrial Services Polska Sp. z o.o. wygląda obecnie proces rekrutacyjny?

Maja

@gastenbeiter, pytałam o atmosferę i poniekąd odpisałeś na moje pytanie, bo z Twojej wypowiedzi wynika, że jednak idzie się dogadać z kierownictwem Buchen Industrial Services. Piszesz jednak o oddziale w Niemczech, ciekawe tylko czy tak samo wygląda to w Gliwicach?

Elo
@Maja 18.05.2018 18:16

Zdecydowanie nie. Niemiecki Buchen i ten z Gliwicic, nie ma zupełnie żadnego porównania. Prawie wszystko jest przeciwieństwem tego co dzieje się w Niemczech, oczywiście nie trzeba tłumaczyć, że lepiej jest w Niemczech.

Irek

Zastanawiam się dlaczego tak rzadko zaglądacie na ten wątek?

Gastarbeiter

Witam. Pracowałem w Buchen w oddziale w Niemczech i 1700euro netto za 7h pracy (7,5h z 0,5h bezpłatnej przerwy obiadowej). Co rok z automatu wynagrodzenie jest waloryzowane. Jeżeli wpadły 1-2 krótkie delegacje w miesiącu bez problemu z dodatkami było ponad 2,2k euro netto. Warunki pracy rewelacyjne, nowiuteńki wypucowany tabor ciężarówek, kombinezony, osłony, maski wszystko w nadmiarze. No i sam kierownik mówił, żeby zimą ludzie się zmieniali i na 1h pracy miałeś 15 min w kantynie na kawę i papierosa. No a w piątki przychodziło się tylko do przerwy reszta dnia z automatu wolna.

Maja

@Mateusz, praca powinna być dla każdego. Najważniejsze, aby zachować zdrowe proporcje :) Jak ogólnie oceniasz pracę w Buchen Industrial Services Polska Sp. z o.o.? @Miron, nie używaj proszę imion wskazujących na konkretne osoby trzecie. To niezgodne z naszym regulaminem: https://www.gowork.pl/regulamin . Czy możesz napisać, jak ogólnie atmosfera w firmie, czy "idzie się dogadać"? :)

Mateusz

Zwolnić wszystkich górników emerytów bo etat blokują młodym rozpoczynającym ścieżkę kariery zawodowej.

Starszy
@Mateusz 23.02.2018 10:26

Jakie etaty blokują niby? Przecież do Buchenu wszystkich przyjmą, bo zawsze są miejsca pracy i nic się raczej prędko nje zmieni.

Miron

Procz tego ze P. Dorota jak nie (usunięte przez administratora) komus z wyplaty co miesiac jakis pieniędzy typu 300 - 500 zl dostanie goraczki i ze jak poczujesz sie zle i pojdziesz na l4 to odrazu spisek niemam nic do powiedzenia . Zaczyna sie wiosna , im robot przyjdzie a ludzi jak 3 lata temu i rok temu odejdzie. Wiecej szacunku i wyrozumienia do pracowników a i efekty lepsze

Spiskowiec

Na start dostajesz 2000brutto i tyle po 3 miesiącach dostajesz 2500 plus 9zł, ale musisz obsługiwać maszyny jeżeli nie potrafisz zostaje 2000 plus 9zl dodatku, pompy to raczej stare maszyny ściągane z niemiec a nie tak jak kolega niżej pisał cos tam nowa flota :) po roku nie masz podwyżki masz 2500 plus 9 zl, a samochód służbowy ? Nie chciałbyś takiego trupa pod domem parkowac

Heh

Ktoś se chyba ładna beke ciśnie wystawiając te opinie

Zadowolony

Najlepsza firma w jakiej kiedykolwiek pracowałem, dyrektor W to świetny człowiek wie jak motywować i prowadzić biznes, fachowy personel, mega zarobki ale tylko dla tych co potrafią i chcą pracować. Dbają też o bezpieczeństwo, mnóstwo szkoleń można się wiele nauczy. Szczerze polecam.

Kolo
@Zadowolony 11.02.2018 18:04

Królu złoty daj mi adres tej firmy

Górnik Zabrze

Jo na Grubie miołech spokój, a tu mnie najgorzej Rusek derwuje, i ta huta już...

Filip

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

szef
@Filip 11.01.2018 19:45

Tak, rąk do pracy nigdy malo.

karas2

Polecam pracę w firmie Buchen. Na wejściu otrzymujesz 3000 brutto podstawy i 12 zł dodatku do godziny projektowej. Praca bardzo łatwa i nie męcząca, nikt nikogo nie goni. Bardzo miła atmosfera, przyjaźni pracownicy oraz fantastyczne i wyrozumiałe kierownictwo. Po roku pracy można ubiegać się o stanowisko brygadzisty oraz nowy samochód służbowy. W firmie funkcjonuje doskonał warsztat wraz z kadrą. Flota samochodów składa się z samych nowych maszyn prosto z Niemiec. Także bardzo polecam tą firmę.

Unknow
@karas2 29.11.2017 16:18

hahahahah... co ty cpiesz?

Protestant

A pamiętacie Lotos ? Włodek wylizał co miał wylizać i robi dalej. A kolega od kielicha zwolniony!!! Sami widzicie kogo doceniają...

Karass
@Protestant 04.11.2017 19:07

Ty protestant ty weź się za robotę a (usunięte przez administratora) głupot jak się ma problem z alkoholem to tak wychodzi nikt pijakow trzymać nie będzie

Zrażony bardzo

Ja sam nie przedłużyłem umowy z ta firma, zapiernicza od pon do piątku a w weekendy co chwile gdzieś jechać a to na Kraków, Połaniec do Gliwic, jak raz nie włączysz świateł to od razu Kara 1000zl! A drugi jeździ ciężarówka , cały dzień gra na telefonie i 5000zarabia... Brawo trzymajcie dalej kapusi , ja już mam normalna prace za normalne pieniądze...!

Pracownik

Średnio najgorzej boli to że okradaja Cię z pieniędzy za Niemcy i to dosłownie ie te 8 euro mogą sobie w (usunięte przez administratora) włożyć... Ani pieniędzy ani widzenia z rodziną

Maja

@japroszę nie spamować forum. Informacje o pracy w firmie Buchen Industrial Services Polska Sp. z o.o. będą ważne dla osób, które poważnie myślą o pracy w tej firmie. Dlatego proszę o pozostawienie rzetelnych opinii.

ja

http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,173315,0,0,1 ja 2014-02-13 14:42

Ja

http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,889429

Maja

@Górnik Zabrzeczy opowiesz coś o pracy w firmie Buchen Industrial Services Polska Sp. z o.o.? Z czego jesteś najbardziej niezadowolony pracując tutaj? Każda informacja jest istotna dla osób, które przymierzają się do aplikowania do firmy.

Maja

@Rutek co najbardziej podobało Ci się pracując w firmie Buchen Industrial Services Polska Sp. z o.o.? Czy coś byś zmienił w firmie? @Hmm czyli jesteś zadowolony z pracy. Czy powiesz coś o warunkach pracy na jakie można liczyć w firmie? Na jakim stanowisku pracujesz i jak długo?

Rutek

Witam pracowałem w firmie w latach 2010-2012 za rządów Wawrzyniaka z tego co czytam nie jest za ciekawie a było w tych czasach całkiem spoko :) i bardzo dobrze wspominam pracę z tamtą ekipą , odszedłem z powód osobistych głownię z chęci posiadania rodziny i życia osobistego, bo ten system pracy temu nie służy , pozdrawiam i życzę słusznych wyborów :)

Jaś

Czy ktoś wie czemu zniknął dyrektor ?

Hmm

Jest naprawdę ok.

Maja

@Fabian może ktoś będzie w stanie Ci odpowiedzieć, jeśli powiesz jakie konkretnie stanowisko Cię interesuje. Jeśli chodzi o sam zakres obowiązków, to w ofertach pracy widniejących na stronie internetowej jest on szczegółowo opisany. Myślę, że tam też znajdziesz informacje na temat tego czym firma się zajmuje.

Fabian

siema moze ktos napisac cos o wykonywanej pracy w Buchen? czym sie zajmuje firma jakie wynagrodzenie, czy sa jakies dodatki? bo znalazłem ogłoszenia o prace na portalu ogłoszeniowym. z gory dzieki za odpowiedzi. ;)

Maja

@Było minęło rozumiem, że w firmie występuje duża rotacja. Ile osób w ostatnim czasie zrezygnowało z pracy?

Normalny pracownik
@Panowie dacie rade 22.04.2017 11:31

dziwne, zes sie nie skapnal, jak oni to z tym PIPem robia: przekupuja !!!! Dlatego dla takich jak ty nie PIP ale PSYCHIATRA jest rozwiazaniem ................ Skorzystaj, bo z tego co piszesz, potrzebujesz ........................

pan zadowolony

8,300 wziąłem :))

Karas
@Złota rączka 10.04.2017 23:14

tak zrobie, a ty bedziesz dalej glupoty pisal ........... psy szczekaja, karawana jedzie dalej

aaaa

Opisze ktoś jak aktualnie wygląda praca w Buchen Gliwice bo idę w pon na rozmowę.pozdrawiam

Było minęło
@aaaa 10.03.2017 21:01

Kolego, daj sobie spokój z tą firmą przeczytaj dokładnie to forum i masz pełen obraz tego w co cię czeka jak podpiszesz umowę. Jeżeli nie jesteś desperatem i szanujesz swoje zdrowie i życie to szerokim łukiem omijaj tą firmę. Kto ma okazję to ucieka z Buchena i nie znajdziesz wśród tych ludzi którzy odeszli nikogo kto by żałował swojej decyzji. A do myślenia niech da ci fakt że tylko w ostatnich miesiącach odeszła połowa pracowników fizycznych. Powodzenia w podejmowaniu decyzji.

były pracownik

Podsumowując: praca w tej firmie jest dla desperatów, nie dbających o zdrowie i życie i dających sobą pomiatać. Bardzo, bardzo, bardzo odradzam...

były pracownik
@były pracownik 01.04.2017 15:48

Poza tym karas, zanim użyjesz słowa `palant`, spojrzyj w lustro a potem popatrz po rodzinie, jest was więcej.

Zostaw opinię o Buchen Industrial Services Polska Sp. z o.o. - Gliwice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Buchen Industrial Services Polska Sp. z o.o.