Bricoman

Łódź

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 37 ocen.

Bricoman
3 37

Opinie o Bricoman

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bricoman

Lolek

Praca w handlu nie jest lekka ale takie marudzenie nie pomoże!!!

Elżbieta

@najlepszy możesz określić jak wygląda rozmowa rekrutacyjna i jakie umiejętności sprawdza pracodawca? Czy wiesz może jaką umowę proponuje Bricoman? Jest to umowa o pracę czy może zlecenie? Pozostałych użytkowników zapraszam do dyskusji na temat pracy w Bricoman. Jak obecnie kształtuje się sytuacja przedsiębiorstwa?

najlepszy
@Elżbieta 28.05.2018 14:43

Na rozmowie rekrutacyjnej najlepiej być sobą. I mówić prawdę. Bo wcześniej czy później i tak prawda wyjdzie na jaw (np. znajomość branży) Praca jak każda inna , albo Ci się chce pracować albo nie. Jeżeli , tylko chcesz pracować i wybijasz się ponad przeciętną , kierownik na pewno Cię zauważy. Śmieszą mnie te negatywne wpisy, w 99% piszą je pewnie osoby które już nie pracują. Każdy potrafi krytykować , lecz samemu coś wymyślić aby wzmocnić sprzedaż , to już jest "kosmos". Pozdrawiam wszystkich pracowników Bricoman Łódź.

Orange worker

I jak zwykle w okresie dluugoweekendowym w sklepie ani widu ani slychu "świętych krów"...a Ty szary człowieczku majówkę co najwyżej w tv zobaczysz..m

najlepszy
@Orange worker 06.05.2018 18:38

i po co kłamiesz? 2 maja było trzech kierowników 4 maja było 2 kierowników 5 i 6 maja był 1 kierownik 1 i 3 maja sklep był zamknięty. Żal mi Ciebie.

Elżbieta

@Czarka po Twojej opinii widać, że miałeś możliwość pracy w Bricoman. Czy możesz napisać na co zwrócić uwagę podczas rozmowy kwalifikacyjnej, oprócz negocjowania zarobków, o których wspominasz? Obecnie na stronie: https://praca.bricoman.pl/oferty_pracy widać, że firma poszukuje kandydatów na doradców w mieście Łódź. Czy ktoś z użytkowników może napisać, jak wygląda praca na tym stanowisku, jakie są wymagania pracodawcy oraz co zapewnia? Czy szkolenia sprzedażowe i podnoszące kwalifikacje mają tutaj miejsce?

Elżbieta

@kks Obrażanie innych użytkowników na forum jest niezgodne z regulaminem i nie będzie tolerowane, takie wpisy będą usuwane. Udzieliliście do tej pory wielu przydatnych informacji dla przyszłych kandydatów. Czy możecie napisać, coś o trybie pracy i umowie? Czy pracownik od razu podpisuje umowę na czas nieokreślone? Czy na okres próbny. Czy można w firmie Bricoman zatrudnić się na niepełny etat?

Zastanawiający się

Witam chciałem się dowiedzieć jak wyglądają zarobki w brico.na ile może liczyć osoba zatrudniająca się? jaki system pracy ?

Czarka
@Zastanawiający się 09.04.2018 20:22

Praca jak w każdym markecie, rano, popka albo środek. Normalnie masz prośby do grafiku miesiąc przed jeśli Ci na czymś zależy. Co do Kasy to niby była prezentacja z widełkami ale było też kilka sytuacji że ludzie zarabiali na start mniej niż było minimum i dopiero przy przedłużeniu umowy dostali podwyżki. Co prawda w czasach kiedy pierwsze były krótsze, także nie jest to jakiś wielki wyznacznik. Negocjuj i walcz o jak najwięcej, wszędzie prawie były podwyżki może Ci się uda.

Elżbieta

@Rysio Lubicz Z Twojej wypowiedzi wynika, że atmosferę w firmie Bricoman oceniasz negatywnie. Dobra atmosfera w firmie jest ważnym czynnikiem satysfakcji w pracy, ale to nie wszystko. Czy dostrzegasz jakieś pozytywne aspekty w pracy dla firmy Bricoman? Czy próbowałeś w jakiś sposób wpłynąć na atmosferę w zespole? Czy inni pracownicy podzielą Twoje zdanie, jak myślisz?

Kulfon
@Elżbieta 07.04.2018 19:44

Wiecie, o atmosferze w pracy najlepiej świadczy to że pracownicy kłócą się na publicznym forum. Poważna firma która potrafi współpracować z załogą by do tego nie dopuściła. Zresztą są plusy i minusy, każdemu odpowiada co innego. Tak między nami, rotacja pracowników za kadencji obecnego włodarza wynosi ile? 70% ?? To świadczy o firmie. Tak naprawdę jak robisz swoje, nie odzywasz się i zachowujesz się jak jego małpka w zoo to kariera stoi otworem.. jeśli nie masz dużych wymagań i robisz coraz więcej za podwyżkę 100 brutto o ile dostaniesz. Chyba że będzie musiał się wybielić, to Ty dostaniesz po (usunięte przez administratora) za niego. Tak naprawdę to co nowy dyrektor to gorszy. Było kilku pracowników których "zmusili" do odejścia bo firma nikogo nie zwalnia. I Ci którzy pamiętają tych ludzi wiedzą że nie wylecieli za lenistwo, błedy czy z innych powodów które byłyby uzasadnione. Po prostu królowi sklepu nie pasowali i robił wszystko żeby ich upokorzyć i żeby sami odeszli. Zresztą w sklepie jest jeszcze kilka osób nad którymi się okresowo pastwi i czeka kiedy sami odejdą. Ale oczywiście co złego to nie on. Z kierowników zależy na którego trafisz, jeden może i jest strasznym skurczy..kiem ale jeśli dobrze z nim żyjesz to zrobi wszystko żeby Cie wybronić z jakiś durnych zarzutów. Ale są też tacy którzy poświecą pracownika, nieważne z jakim stażem i jak dobrego byleby dyro dał spokój. Centrala chyba żyje w jakimś dziwnym utopijnym wyobrażeniu o atmosferze w sklepie. Pod względem kasy proponują tyle co w innych marketach, a premia? Przez ostatnie cztery lata była ile 3-4 razy wypłacona w kwotach dość śmiesznych. Bo 200 zł za kwartal! To już mogli dać sobie spokój. Zresztą, jak pisałem na początku, pamiętajcie "w pracy nie ma kolegów" obecnie lepiej się nie odzywać tylko robić swoje, wyjść za drzwi i nie myśleć o pracy do następnej zmiany, inaczej w tej firmie się nie da. A jeśli jakaś mądra głowa z centrali czyta te wiadomości to mam propozycję, zróbcie kilka nalotów i posiedźcie kilka dni. Tylko żeby o tych wizytach Wally nie wiedział tydzień wcześniej, zobaczycie jaki ma stosunek do swoich pracowników i jak sklep wygląda na co dzień.

Filip

Jaka macie atmosferę? Może coś podpowiecie nowemu?

Rysio Lubicz
@Filip 25.03.2018 13:09

Atmosfera jest naprawdę rodzinna...Dyro chodzi i robi zdjęcia z zaskoczenia niczym u wujka na imieninach...nigdy nie wiesz kiedy i przy jakiej robocie Cię sfotografuje...później sle mejle do Twojego kierownika że nie stoisz cały czas na baczność z przygłupie uśmiechem w alejce ku chwale Wielkiego Bimbrownika...a kierownik iście po ojcowsku Cię za to Zjebi....Także jest jak w rodzinie zapraszamy...

Kuba

Słyszałem o firmie, że to dobry pracodawca. Utwierdziłem się na forum i myślę, że mogę spróbować. Tylko czy spełnię wymagania?

danio
@Kuba 06.02.2018 12:41

nie obawiaj sie , tam nawet bez ręki i nogi, jak to się mówi na lustereczko i heeeja

0304678

super praca ,pracuje tam już długo i jestem zadowolony

yok
@0304678 30.12.2017 19:16

hura, dostałem 500 zł podwyżki

dks

syf i totalne dno

syn

największa propaganda bedzie jeździł dacią

lux praca
@syn 09.08.2017 16:46

oj, prawda. Cały dział skk to wielkie nieporozumienie. Tyle osób tam siedzi i przekłada karteczki z kupki na kupke.

pociotek

najgorszy market budowlany-nie szukajcie tu pracy

luzak
@pociotek 21.07.2017 05:33

rozumiem , że się boisz o swoje stanowisko, dlatego siejesz taką propagandę?

Cichy z farb

Trójca to goście z Warszawy, kozaczą ile wlezie, jeżdzą audi w LPG :D.

ślepy alfons

Czemu dramat? co to za trójca?

ddd

unikajcie tego sklepu -dramat

ddd

najlepsza jest święta trójca robiąca turne po sklepach

Benny Hill

Jakoś od listopada ubiegłego roku atmosfera: dyro-pracownik jest dość napięta pewnie dlatego że praktikery się po zamykały i są chętni do pracy jak narazie. Dyro oficjalnie mówi że jak nie pasuje to się zwolnij gdzie jeszcze w wakacje proponował lepsze umowy tylko żeby nie odchodzić. Ogólnie jeden wielki syf i zrzucanie obowiązków na pracowników a kierownicy albo siedzą w biurze albo wcale ich niema.

ddd

jeszcze chwila i znikam z tego bałaganu-przestrzegam tylko naiwnych

ddd
@ddd 12.02.2017 15:26

Jak tam wczorajsza impreza?? dużo ludzi wchodziło co niektórym w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bez mydła... ??

ddd

Największy nierób siedzi do końca korytarza drzwi na wprost....

ddd

w środę byli w M1 i szukali chętnych z praktikera-firma taka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e nikt nie chce u nich robić

Minia
@Obserwator 11.02.2017 21:35

1. teraz 2500 ale się targuj :) 2. ZERO :( 3. Jakiś zart na świeta (kasa - coś tam jest) i dostałam bilety do kina na urodziny - w tym roku maja być po dwa - tak mówił dyro A tak to nic innego z socjalu nie ma :((((

ddd

prawda boli

anonim

(usunięte przez administratora)

Masakra

Boli? Miej odwage, ujawnij sie.

wysportowany

w łodzi pracowało się dość fajnie , ale od 2-3 miesięcy atmosfera się zepsuła , chodzą pogłoski wśród załogi że to wina dyrektora. Od pewnego czasu systematycznie psuje atmosfere i nikt nie wie o co mu chodzi i jaki ma cel. Na ta chwile odradzam prace w bricomanie.

Zostaw opinię o Bricoman - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bricoman