smartjobs personaldienstleistungen GmbH

Erftstadt

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 102 ocen.

Opinie o smartjobs personaldienstleistungen GmbH

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie smartjobs personaldienstleistungen GmbH

Gadzinka

Smartjobs personaldienstleistungen według moich informacji ma opinie dobrego pracodawcy. Może czasami zdarzyła im się mała wpadka ale nie uogólniajcie tego!!

anonymous
@niewidzialnaręka 13.10.2017 10:20
w jakich czasach Ty Zyjesz ? okres socjalizmu mamy na jakiś czas za sobą ... To ty musisz dojechać do pracy na czas , awaria...

a ty bez wazelinytragedia

Wisag Elekro
@niewidzialnaręka 13.10.2017 10:20
w jakich czasach Ty Zyjesz ? okres socjalizmu mamy na jakiś czas za sobą ... To ty musisz dojechać do pracy na czas , awaria...

Niewidzialna ręką.... w prawdziwych niemieckich elektrycznych Firmach samochody daje pracodawca i nie ma żadnych problemów. Jedziesz służbowym do pracy i z pracy, owszem do tego co ma samochód trzeba podjechać ale jest to tak ustawiane, by mniej więcej mieszkał pośrodku i każdy z dojeżdżających miał powiedzmy "równy" dojazd. Nawet dają chłopakom samochody na zjazdy do Polski, niektóre firmy płacą za paliwo a w niektórych trzeba robić zrzutę. Ale ogólnie w porządnych niemieckich firmach nikt nie dojeżdża prywatnymi samochodami, a jak już to ci płacą ryczałt, oczywiście według niemieckich stawek. Natomiast w pseudo firmach... jest jak jest

smartjobs personaldienstleistungen GmbH
pracodawca

DOBRZEPŁATNA i DŁUTERMINOWA praca dla dwóch doświadczonych HYDRAULIKÓWw okolicach Berlina. 

*niemiecka umowa o pracę na czas nieokreślony z niemieckim pakietem socjalnym i dietą. 

Zapraszamy do aplikowania na adres: praca@smartjobs.de

smartjobs personaldienstleistungen GmbH
pracodawca

Jesteśmy Niemiecką firmą zatrudniającą między innymi pracowników z Polski. Zapewniamy stałe zatrudnienie i długoterminowe kontrakty. Zatrudniamy wyłącznie na niemieckich warunkach - niemiecka umowa o pracę na czas nieokreślony ze wszystkimi pakietami socjalnymi, opieką medyczną i polskojęzyczną opieką przez naszych koordynatorów.

Wysyłając do nas swoją aplikację możecie Państwo liczyć na natychmiastowy kontakt z naszej strony i możliwość zatrudnienia od zaraz. 

Aktualnie poszukujemy:

 ELEKTRYKÓW, HYDRAULIKÓW, MALARZY oraz Monterów Klimatyzacji

smartjobs personaldienstleistungen GmbH
pracodawca

Aktualnie poszukujemy Hydraulika z podstawową znajomością języka niemieckiego. Oferujemy atrakcyjne wynagrodzenie, niemiecką umowę o pracę, diety oraz niemiecki pakiet socjalny. Zapraszamy do aplikowania na adres: praca@smartjobs.de

hom

witam,przepracowałem 2 tygodnie i ile wynosi czas wypowiedzenia?1dzien?2tygodnie?

Spawacz mag

Ile zarabiają spawacze w tej firmie po odliczeniu mieszkania i ile za nie odcinają i czy z miejsca zakwaterowania daleko przeważnie jest do pracy jad tak to czy załatwiają jakiś transport jak nie mam prawka czy trzeba dojechać na własny koszt do roboty

Spawacz mag

Ile zarabiają spawacze w tej firmie po odliczeniu mieszkania i ile za nie odcinają i czy z miejsca zakwaterowania daleko przeważnie jest do pracy jad tak to czy załatwiają jakiś transport jak nie mam prawka czy trzeba dojechać na własny koszt do roboty

Nowy

Może mi ktoś podpowiedzieć coś w temacie pracy dla malarza, tapeciarza - stawka od 13,10 €/godz. w Marburg, Niemcy? Czy to jest dobra stawka? Po raz pierwszy chcę wyjechać i nie znam realiów. Jakie zakwaterowanie organizuje agencja i co z dojazdem.?

Gość

Czy możecie mi wyjaśnić dlaczego tak dobra agencja jak smartjobs ma tak długą listę ofert pracy? Czy są tak operatywni i ciągle znajdują nowe firmy? A może mają za niskie stawki i ludzie nie chcą wyjeżdżać za małe pieniądze? Napiszcie jakie maja umowy?

pastafarian
@Gość 11.10.2017 19:36
Czy możecie mi wyjaśnić dlaczego tak dobra agencja jak smartjobs ma tak długą listę ofert pracy? Czy są tak operatywni i ciągle...

Gość zadajesz głupie pytania , przecież każdy podpisuje umowę z agencją która proponuje najlepsze warunki. Osobiście otrzymałem propozycje od czterech innych agencji i wybrałem Smartjobs. Dlaczego ? Zaproponowali najlepsze warunki i w piorunującym tempie załatwili wszystkie formalności dotyczące klasy podatkowej. Umowę masz na czas nieokreślony no i niemiecką . Pracuje w tej agencji od marca 2017 i nie mogę nic złego powiedzieć , osobiście polecam.

mm
@pastafarian 13.10.2017 10:12
Gość zadajesz głupie pytania , przecież każdy podpisuje umowę z agencją która proponuje najlepsze warunki. Osobiście otrzymałem...

witam interesuję się pracą w tej firmie i mam pytanie do pracujących w tej firmie -czy pracując u nich w zawodach budowlanych typu , elektryk , hydraulik , itp z zakwaterowaniem gratis, można zarobić mniej niż 10EUR/netto /h tzn czy przy 151h miesięcznie ktoś na powyższych warunkach zarobił mniej n iż 1500Eur/m-c -proszę o opinie

Julita

@Nerv chyba nie rozumiesz, że każda firma w umowie zaznacza kiedy wypłaca wynagrodzenie. Pierwszy miesiąc pracy jak wcześniej wspomniałam jest najcięższy, bo wypłata będzie dopiero za miesiąc, ale potem to Ty będziesz miał wcześniej pieniądze, a kolega, który dostaje 10 będzie miał później. Nie wiem czemu się o to kłócisz. Co miałeś napisane w umowie, którą podpisywałeś? Jak się z nią zapoznałeś i podpisałeś to znaczy, że się zgodziłeś na takie warunki pracy w smartjobs personaldienstleistungen GmbH. @Gadzinka a co dobrego słyszałeś o tej firmie? Możesz się podzielić tym z innymi użytkownikami?

melloyello

Smartjobs - oferta dla przeciętnych i nie oczekujących dużych zarobków. To jedna z 6 lub 8 firm prowadzonych przez ciekawych managerow. na te wszystkie sa te same panie w biurze ale kazda podaje inne dane i podaje inny kontakt :´)). Zarabiajac 1800 euro i wydajac na mieszkanie 600-700 eur zostanie ci 1100. wyżywienie i dojazd do domu okolo 100 eur w jedna strone. 1 raz w m-cu. Odpuść. diety Zapomnij, wielkie obiecywanie. płacą za 130 godzin bo pracodawca przerzuca koszty i dzialanosc swojej nieudolności na pracownika a reszte wypłacą tobie na koniec lub po osiagnieciu pulapu 150 nadgodzin. Powtarzam wszystkim na forach wielokrotnie. Jak najdalej od takich firm jak smatjobs. Diety zaliczone do wypłaty !!! Skandal.

Julita

Wiesz @Adam najgorsza jest pierwsza wypłata. Potem to już nie ma znaczenia, bo jak Ty dostajesz 20 to ten, co gdzieś indziej dostaje 10 też by wtedy chciał, bo miałby więcej. Po pierwszym miesiącu pracy już masz co miesiąc wypłatę i tego nie odczuwasz.

Nerv
@Julita 26.09.2017 15:16
Wiesz @Adam najgorsza jest pierwsza wypłata. Potem to już nie ma znaczenia, bo jak Ty dostajesz 20 to ten, co gdzieś indziej do...

Jak mozna pisac takie farmazony? Wyplata ma byc do dnia 15 za przepracowany miesiac co uregulowane jest w prawie a nie co miesiac. Czytajac te brednie oznacza, ze pracownik w pierwszym miesiacu albo za 1 miesiac wyplaty nie zobaczy . Tzn Zobaczy ale za miesiac. Tak dzialaja lichwiarze i wszelkiej masci pseudo pracodawcy tłumaczący sie ze takie sa prawa rynku i prawa w ramach Zeitarbeit. Wystarczy złożyć pozew do sadu pracy i wszystko zostanie wypłacone razem z odsetkami. Jako pracobiorca nie polecam i nie dajcie sie wyrolowac takim magikom.

Julita

Jakiś spawacz od smartjobs personaldienstleistungen GmbH może powiedzieć o swojej pracy użytkownikowi @Nowy2543? @Ciekawy a co konkretnie słyszałeś na temat tej firmy? Możesz się z nami podzielić informacjami?

Koralgol

Tak sobie myślę, że super hotelu nie dadzą a poza tym każde mieszkanie trzeba sprzatć. Wiem coś na ten temat!

Ciekawy

Słyszałem, że agencja Smartjobs personaldienstleistungen ma opinię bardzo dobrego pracodawcy.

Nowy2543

Witam czy pracują tutaj jacyś spawacze? Można się coś dowiedzieć jakie stawki godzinowe jakie diety dają i ile płaci się za mieszkanie i czy spawaczy też rzucają po firmach czy raczej stabilna praca?

Nowy

Witam czy pracują tutaj jacyś spawacze? Można się coś dowiedzieć jakie stawki godzinowe jakie diety dają i ile płaci się za mieszkanie i czy spawaczy też rzucają po firmach czy raczej stabilna praca?

Julita

Bardzo dużo ofert pracy posiada smartjobs personaldienstleistungen GmbH (http://www.gowork.pl/praca/smartjobs-personaldienstleistungen-gmbh;pr), dlatego pytanie @Gościu przyda się nie tylko Tobie, ale tez innym pracownikom. Czy ktoś mógłby opowiedzieć?

Gościu

Dobrze, że zajrzałem na to forum. Chciałem wyjechać do Niemiec z tą agencja i szukałem informacji o agencji. Może mi ktos powiedzieć czy trzeba znać niemiecki i jaki stopień zaawansowania? Jak z mieszkaniami?

Norbit

Nie dziwię się, że w kraju brakuje rąk do pracy. Bardzo dużo ofert pracy za granicą i ludzie jadą bo lepiej płacą

pece

Chciałem sie zapytać o diety wypłacane przez ta firmę.Czy sa opodatkowane czy tez wypłacane bez podatku.

szpiegzkrainydeszczowców
@pece 24.07.2017 22:26
Chciałem sie zapytać o diety wypłacane przez ta firmę.Czy sa opodatkowane czy tez wypłacane bez podatku....

hejka pace :) to chyba najlepsza firma w jakiej do tej pory pracowałem a trochę już zaliczyłem w ostatnich latach.... Diety wypłacają zawsze netto więc masz więcej w kieszeni na koniec miesiąca. Jak dobrze pracujesz to możesz po jakimś czasie wysłać podanie o podwyżkę np. jak przepracujesz ponad dwa miesiące - ja się mile rozczarowałem . Jak pracować to tylko u nich , nie będziesz żałował - słowo prezesa mogę dać same plusy +++++++++++++++

pece
@szpiegzkrainydeszczowców 25.07.2017 22:05
hejka pace :) to chyba najlepsza firma w jakiej do tej pory pracowałem a trochę już zaliczyłem w ostatnich latach.... Diety w...

Dzieki za odpowiedz. Chciałem odpowiedzi któregoś z pracujących monterów a nie z kadry smartjobs. Ale ja to wszystko ustalę sobie z Zollem i wtedy zobaczymy o co Kaman.

Gość

Smartjobs personaldienstleistungen ma bardzo dużo ofert pracy czyli stara się zdobywać robotę. Może niektórzy nie powinni wyjeżdżać?

Gość

Myślę, że wszędzie jest tak samo. Jak stok dobrze pracuje to zawsze sobie poradzi i będzie zadowolony.

Gregor

Czy ktoś mi wytłumaczy co znaczy- Niemiecka umowa?

Narwany Skunks
@Gregor 15.05.2017 09:25
Czy ktoś mi wytłumaczy co znaczy- Niemiecka umowa?

Co tu tłumaczyć ? Jesteś zatrudniony w niemieckiej firmie , odprowadzasz podatki w Niemczech i korzystasz z wszystkich pakietów socjalnych , niemiecka kasa chorych itd.

pece

Rozpocząłem prace z ta firma .,będę tutaj często zaglądał bo nie wiem co z tego jeszcze wyjdzie choć same komentarze są ok i do uznania, ze dokonałem dobrego wyboru.

Gość

smartjobs personaldienstleistungen GmbH to bardzo dobra agencja.

Mieciu

ja tez jestem zadowolony z tej agencji , praca bez stresów i jakiś tam komplikacji jat to czasami bywało w innych firmach . Pracuje jako elektryk przemysłowy od 6 miesięcy w jednej firmie . Wypłaty na czas, zaliczki co tydzień na konto Polecam Mieczysław

Felek

ktos wyjechal z ta firma prosto z Polski do pracy?

Krakowski
@Felek 05.05.2017 15:39
ktos wyjechal z ta firma prosto z Polski do pracy?

hejka , tak jesteśmy z kolegą Pawłem od dwóch miesięcy w okolicach Frankfurtu i jest wszystko oki Jak dobrze pracujesz to możesz liczyć na pracę w jednym miejscu.... my mamy tutaj prace na pół roku .

Stefan

Nie lubię na forum chwalić firmy ale ponieważ spodobała mi się ich organizacja wyjazdów i pracy za granicą dlatego piszę. Ciągle powtarzam, że jak ktoś jedzie do pracy to trzeba się nastawić na ciężką pracę.

PByszko

jest ok, pracuje piaty miesiąc, nie narzekam, fakt ze czasem są zmiany bausteli ale tak po 3, 4 tygodniach. tak przynajmniej ja mialem. jeździmy w dwójkę z kolega autem. wyplata zawsze na czas. Mogę tylko polecić , w innych firmach było nieciekawie

pece
@Artek 31.07.2017 06:55
Czekasz zawsze 15 dni roboczych. Tj w umowie. Zawsze na czas.

Ciekawostka co piszesz kolego. slabo wobec tego znasz ustawe. Niemieckie prawo pracy wyraźnie wspomina o max .15 dniu następnego miesiąca a nie 15 dni roboczych czyli 21 dni .

pece
@Artek 31.07.2017 06:55
Czekasz zawsze 15 dni roboczych. Tj w umowie. Zawsze na czas.

Przepisy ustawy niemieckiego prawa pracy wyraźnie wskazują na 15 dzień miesiąca a nie 21 dni . Kolega ma pojecie ale raczej blade. Pracodawca za jeden dzień opóźnienia winien zapłacić już w tym momencie zadośćuczynienie w postaci 40 euro zgodnie z wyrokiem niemieckiego sadu pracy. Poszukaj kolego pełno o tym informacji. Dlatego tez nie dajcie się oszukiwać w takich firmach, które to wykorzystują.

PByszko

jest ok, pracuje piaty miesiąc, nie narzekam, fakt ze czasem są zmiany bausteli ale tak po 3, 4 tygodniach. tak przynajmniej ja mialem. jeździmy w dwójkę z kolega autem. wyplata zawsze na czas. Mogę tylko polecić , w innych firmach było nieciekawie

Stef

Smartjobs personaldienstleistungen GmbH działa na terenie Niemiec i maja dobre oferty, nie można narzekać. Pracuję z nimi już od dłuższego czasu i jest ok.

sebo

Witam mam zamiar podpisac umowe z tą agencja 24-04 mam byc w pracy jako Malarz jedzie ktos w tym terminie albo pracuje juz tam.

sebo

Witam mam zamiar podpisac umowe z tą agencja 24-04 mam byc w pracy jako Malarz jedzie ktos w tym terminie albo pracuje juz tam.

Luiza

Mają dużo nowych ofert pracy, tylko szkoda że nic dla kobiet. A może ktoś wie coś więcej? Zależy mi na tej agencji.

alkaida

Witam, ja miałem mieć robotę długoterminową która trwała cztery dni i jeszcze dobrze nie dojechałem do domu a tam już czekało wypowiedzenie. Kłamczuchy.

elektriker

Pracowalem dla tej firmy kilka miesiecy zaliczki po przepracowanym tygodniu w nastepna srode czyli jak zaczynasz prace musisz miec przynajmniej na zycie na dwa tygodnie i oplaty za pensjonat srednio ok 400euro plus srodki na paliwo pozniej juz zaliczki co tydzien po250euro wyplaty do 20dnia roboczego nastepnego miesiaca czyli pierwsza wyplata dopiero po 2miesiacach stawki przecietne ale zawsze lepiej niz pracowac przez polska firme po 11godzin ogolnie nie jest zle po za tym drogim mieszkaniem co musisz sam placic

Adam
@elektriker 24.03.2017 13:40
Pracowalem dla tej firmy kilka miesiecy zaliczki po przepracowanym tygodniu w nastepna srode czyli jak zaczynasz prace musisz m...

Wyplaty 20 go każdego miesiąca to jeszcze takiej firmy nie widziałem co tyle czasu trzyma pracownika w kieszni.A tak pozatym to te wszystkie firmy łapia polaka na wędkę i wyzyskują bo firmy niemnieckie płacą im min. 30 Euro godzina.

Julita

Czy coś na temat pracy dla rekrutera - akwizytora (m/k) - Call center w Erftstadt?

Wkurzony

Niektórzy za cel stawiają sobie obrażanie innych i to bez powodu tak dla przyjemności. Ja powiem jedno super agencja, dobrze zorganizowane wyjazdy, mieszkanie no i praca. Jeśli nawet czasami cos nie wyjdzie ,tak bywa.

s

a ja z firmą smartjobs pracuje prawie trzy lata.....i w skali od 0 do 10......3,8...tyle w temacie....

Gość

Myślę, że mocno przesadzacie pisząc swoje opinie o agencji. Ja mam dobre wrażenia, miałem dobra robotę za dobre pieniądze. Może czasami coś nie uda się w 100% ale bez przesady z tymi wpisami. Wiem, że sporo ludzi wyjeżdża za ich pośrednictwem i są zadowoleni.

tomm

Robi ktos przy wentylacji i klimatyzacji? Jak wyglada robota , robi sie ekipa z polakami czy z niemcamii jakie zarobki ?

Janek
@tomm 12.12.2016 19:10
Robi ktos przy wentylacji i klimatyzacji? Jak wyglada robota , robi sie ekipa z polakami czy z niemcamii jakie zarobki ?...

tomm pracujemy i jest wszystko OK Spokojna praca w jednym miejscu

raff
@Janek 24.01.2017 09:35
tomm pracujemy i jest wszystko OK Spokojna praca w jednym miejscu

Co ile mozna zjezdzac do polski, kto pokrywa koszty zjazdu ?

Moller

PANOWIE ja obecnie nie ruszam sie z szukaniem pracy w DE bo moj niemiecki jest tylko podstawowy. Nie mam nic do firmy, do mnie jak zaczolem wysyłać CV zaczelii dzwonić jak hieny. Nawet ci co sa po studiach i bez doświadczenia a po kursie ,szybciej dostana pracy bo znają niemiecki. A teraz z innej beczki. JAK ZNASZ NIEMIECKI TO PO JAKA CHOLERE CI POSREDNIK. Idziesz z kimś kto zna lepiej dajesz mu 50 euro i załatwiasz prace bezpośrednio. Pozwolenia i inne numery ubez i podatkowe to ci pomogą. Dostaniesz więcej miesięcznie i nikt cie nie oszuka i pomogą ci z mieszkaniem. Gdyby Polscy pośrednicy mieli głowę na karku to by organizowali naukę jezyków i dopiero wysyłali do pracy. Ale jak głosi polska mentalność ,,trzeba się szybko dorobić...i dorabiaja się wszyscy na waszej glupocie.

dsddsss
@Moller 02.12.2016 01:12
PANOWIE ja obecnie nie ruszam sie z szukaniem pracy w DE bo moj niemiecki jest tylko podstawowy. Nie mam nic do firmy, do mni...

Tak tylko zapomnij o diecie w niemeckiej firmie i nikt ci nie opłaci mieszkania a dostaniesz max 11,23 na dzien dobry i to wszystko.

Robokop
@dsddsss 04.02.2017 13:27
Tak tylko zapomnij o diecie w niemeckiej firmie i nikt ci nie opłaci mieszkania a dostaniesz max 11,23 na dzien dobry i to wszy...

Ja mam dietę 40€ ,chyba nie pracujesz w tej firmie bo piszesz farmazony

StachMalarz

Pracujemy tutaj z kolegą od trzech miesięcy i jesteśmy zadowoleni z pracy i warunków. Pracę mamy cały czas w jednym miejscu i nie musimy się co kilka tygodni przemieszczać na inne budowy . Kasa zawsze na czas , może trochę mało godzin bo pracujemy tylko 45 godziny.

wedfg

a wiadomo na jaki rodzaj umowy mozena tutaj u nich w firmie liczyc? pewnie jako ze to praca za grancia to pewnie sporo można calkiem zarobić prawda ??

mmmmmz

wsyzstko ok

yoyo

A jak jest ze zjazdami do Polski? Mam rodzine , dostalem propozycje jako monter wentylacji I pasowalo by mi zjezdzac na weekendy. Czy jest taka mozliwosc w firmie?

Rocky
@yoyo 19.09.2016 12:07
A jak jest ze zjazdami do Polski? Mam rodzine , dostalem propozycje jako monter wentylacji I pasowalo by mi zjezdzac na weekend...

Witam serdecznie,pojechał ktoś do klimatyzacji i wentylacji w Niemczech?jakie warunki tam i wogole o tej firmie można coś dobrego powiedzieć? ;-)pozdrawiam

mazowsze56

pracuje w firmie dwa tygodnie jako hydraulik stawka brutto 10 40 Euro .Interesuje sie ile będzie do reki przy 160 godz

anonim

(usunięte przez administratora)

Picaso

hej, pracuje jako malarz i mam 13,10 plus 10 euro diety , bardzo spokojna praca , nie mam narazie na co narzekać .

Maaaa

Którego jest wplacana wypłata na konto?

Zostaw opinię o smartjobs personaldienstleistungen GmbH - Erftstadt

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie smartjobs personaldienstleistungen GmbH