smartjobs personaldienstleistungen GmbH

Erftstadt

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 156 ocen.

smartjobs personaldienstleistungen GmbH
3 156 6 1

Opinie o smartjobs personaldienstleistungen GmbH

Julita

@Dziekujzausunietykomentarz, rozumiem, że twoje negatywne zdanie o firmie Smartjobs Personaldienstleistungen wynika z sytuacja jaka Cię spotkała z zakwaterowaniem? Może była to wyjątkowa sytuacja niezależna od pracodawcy, czy pracownicy otrzymali za to zdarzenie jakąś rekompensatę lub przeprosiny? Czy dowiedziałeś się jakie były przyczyny tej sytuacji?

marektrzoska18@gmail.com
@Julita 07.09.2018 08:16

No właśnie dla czego usówaćie negatywne wpisy na wasz temat;?

Julita

@monter, jaką odpowiedź usłyszałeś od firmy smartjobs personaldienstleistungen w sprawie utraty środka transportu? Napisałeś, że firma nie pomogła Ci w tym zakresie. Jak w tym przypadku brzmiało uzasadnienie tej decyzji? Czy możesz napisać coś więcej na temat tego czym są grupy podatkowe?

marektrzoska18@gmail.com
@Julita 14.10.2018 20:28

Pani Julito miałem pracować jako Hdraulik w pani zbiorowisku Pensjonat 35 euro na dobę 250 euro zaliczki to nawet nie na pokrycie kosztów tygodniowego pobytu w tym pensjonaćie.

Byly pracownik

Firma jak każda firma gdy pracują w biurze Polacy ciezszko o podwyzszke dopiero się interesują oracownikiem jak rezygnuje z pracy z zakwaterowaniem lepiej samemu sobie poszukac

Julita
@Byly pracownik 04.11.2018 18:53

Czy możesz rozwinąć swoją wypowiedź i napisać coś więcej na temat negocjacji wynagrodzenia? Poruszyłeś także temat zakwaterowania. Domyślam się, że nie byłeś zadowolony ze standardów mieszkania? Chętnie dowiemy się czegoś więcej w tym temacie.

piotr
@Byly pracownik 04.11.2018 18:53

własnie mam wysłać cv i się zastanawiam czy wogule warto

Marian z Pszczyny
@piotr 13.11.2018 15:26

Piotrze naprawdę warto ! Pracuje w tej agencji z kolegami od lat .... Nigdy nie mieliśmy problemów i możemy tylko polecać

marektrzoska18@gmail.com
@piotr 13.11.2018 15:26

Nie warto to są polaczki które poznali język niemiecki i uważają cie jako Niewolnika?

marektrzoska18@gmail.com
@Marian z Pszczyny 14.11.2018 09:24

Tak pracowałeś chyba jako kierownik Pani Julity.

monter

Nie polecam tej firmy. Mialem kwatere 30 km od miejsca pracy na szesc dni, pozniej kwatere 20 km od miejsca pracy. Dojezdzalem do pracy ze znajomym, gdy on zrezygnowal z pracy zostalem bez srodka transportu. Zglaszlem to w firmie bez odzewu, zostawili mnie samemu sobie, dobrzy i mili w sluchawce telefonu.Gdy zrezygnowalem z pracy dostalem 6 grupe podatkowa,obcieto mi diete. Zarobilem mniej jak w Polsce.

Julita

@tytus, chociaż twoja opinia o firmie smartjobs personaldienstleistungen jest pozytywna, to bardzo krótka i niewiele mówi na temat warunków pracy. Czy możesz napisać na jakim stanowisku pracujesz? Czy wynagrodzenie to wyłącznie podstawa, czy pracownik może liczyć na dodatkową premię i dodatki socjalne?

tytus

Pracuje i polecam firma ok, warunki finansowe ok.

Julita

@tja, dlaczego nie zgadzasz się z opinią użytkownika @Benek? Twoja opinia jest bardzo krótka i nie posiada żadnego uzasadnienia. Może chciałbyś napisać coś więcej na temat firmy Smartjobs. Jak długo pracowałeś dla tej firmy? Czy jest w tej firmie coś co zaliczyłbyś jako plus? Dzieląc się swoją opinią pomagasz innym kandydatom w dotarciu do cennych informacji.

Benek

Pracuje w firmie i jest wszystko ok . Jeżeli zależy ci na długoterminowej pracy w jednym miejscu to możesz z nimi podpisać umowę i napewno nie pożałujesz . Wypłaty jak do tej pory zawsze na czas , zaliczki co tydzień punktualnie na koncie . Miła obsługa przy telefonie . Załatwiaja wszystkie formalności z krankenkasą

Kemekan
@Benek 18.09.2018 09:19

Na krankenkase czeka się nie wiem ile ale ja po półtora miesiąca nie dostałem nic, firma owszem wypłaca zaliczki ale wypłata na koncie 3 tygodnie po zakończeniu miesiąca i oprócz tego do tej pory nie otrzymałem co za co i za ile co jest obowiązkiem !!!!!!!!!!!! każdej firmy do 15 każdego miesiąca, za nadgodziny firma wypłaciła tylko dodatek bo sama uznała że pójdą w wolne o czym nie było mowy, zaliczkę z następnego miesiąca ( na koncie 05.09) poszło w poczet poprzedniego, w sumie do wypłaty Panowie wyszło -dieta ,premia za nadgodziny i 120 h 1000 € Aha, pilnujcie zameldowania i jak najszybciej załatwiajcie finansamt i nie liczcie na firmę i nie liczcie na podwyżkę, jak coś obiecują to ma być na nowej umowie, to tyle i pozdrawiam i nie polecam.

tja
@Benek 18.09.2018 09:19

Chyba sobie kpisz.

Julita

@Benek, czy możesz wyjaśnić zainteresowanym osobom czym jest Krankenkasa? Nie każdy z kandydatów posiada doświadczenie podobne do twojego i może tego nie wiedzieć. Czy mógłbyś udzielić kilku rad dla osób, które zamierzają wyjechać do pracy po raz pierwszy z firmą Smartjobs Personaldienstleistungen?

Sly

Niestety ja mam bardzo złą opinię na temat współpracy , oczywiście na starcie rozmów o podjęciu pracy wszystko wyglądało dobrze , ustalony termin rozpoczęcia pracy niestety najpierw przesunął się o tydzień , cóż siła wyższa trzeba poczekać ale co ciekawe firma kazała napisać wniosek że to ja proszę o zmiane terminu rozpoczęcia pracy , mija tydzień i co ? , kolejny problem i znów trzeba czekać następny tydzień i znów pisać wniosek o zmianę terminu , zaznaczę tu że interesowało mnie podjęcie pracy w konkretnym zawodzie , takim który potrafię wykonywać bardzo dobrze , cóż po dwóch tygodniach oczekiwania dostałem propozycję pracy ale w zupełnie innej branży niż umawiałem się z firmą , otrzymałem wiadomość że w moim zawodzie aktualnie nic nie mają , ciekawe bo tego samego dnia pojawiło się sporo nowych ogłoszeń z firmy o rekrutacji do pracy na stanowisko którym byłem zainteresowany i które to miałem otrzymać w zaistniałej sytuacji zrezygnowałem ze współpracy , zbyt wiele nie domówień , nie jasnych sytuacji

Julita

@anonymous, czy możesz napisać na jakim kontrakcie pracowałeś i jakie obowiązki realizowałeś na swoim stanowisku? Napisałeś, że dopłacałeś do noclegu, ale może wpłynęło to w pozytywnym stopniu na jakość mieszkania? Czy dobrze oceniasz firmę Smartjobs w tym aspekcie? Jest to ważny temat dla pracowników wyjeżdżających za granicę do pracy.

anonymous

Pracowałem w tej firmie praca była super no i nocleg też,tylko z dietami było coś nie tak.Musiałem dopłacać do noclegu 3euro/dzień.Przeczytajcie uważnie przed podjęciem pracy umowę,ja tego w pośpiechu nie zrobiłem i był tego efekt.

piotr

Super firma???Szukam jakiegoś ciekawego i rzetelnego opisu współpracy.Jak na razie same oh i ah. Coś mi tu nie pasuje? Nie chce opini na temat pracy , bo wiem jak mam ją wykonywać.Ale może mała opinia na temat warunków umowy , bo zakładam , że wszystkie ohy i ahy są od osób , które podpisały umowę w języku niemieckim oczywiście znając ten język. Ja nie znam mimo to przysłano mi umowę w wersji niemieckiej. To mnie trochę dziwi , bo jeśli agencja jest super to umowa powinna być napisana w języku zrozumiałym dla pracownika? Nie zgodne z prawem jest zawieranie takich umów. Super agencja??? Może jakaś opinia na ten temat? Aha i jeszcze jedno : DO PANA KTÓRY CIESZY SIĘ Z NADGODZIN - IDIOTA!!!

Mieczysław

Bardzo fajne warunki pracy , mogę tylko pochwalić i naturalnie polecam . Atrakcyjne warunki i wysokie stawki a do tego stabilna praca . Jestem bardzo zadowolony

Marian

Agencja godna polecenia , atrakcyjne stawki i super warunki

Pracownik

Dlaczego usuwacie negatywne komentarze ?

Julita

@Sindbad, czy miałeś okazję współpracować z firmą smartjobs personaldienstleistungen przy jakimś kontrakcie? Jak oceniasz tę współpracę? Czy firma wspiera pracownika podczas trwania kontraktu, jak oceniasz sprawy mieszkaniowe? To ostatnie dla pracowników ma czasem decydujące znaczenie.

Norbi

Podpowiedzcie jak organizują warunki pobytu za granicą? Czy pracy mają dużo?

Sindbad
@Norbi 12.07.2018 11:27

No właśnie , dzwoń do firmy i pytaj o warunki a nie tutaj zadajesz pytania . Z tego co widać po ofertach pracy w tej firmie to mają dużo stanowisk na terenie ałych Niemiec

Julita

@Norbi, Czy próbowałeś zwrócić się z tymi pytaniami bezpośrednio do firmy smartjobs personaldienstleistungen GmbH? Obecnie działy rekrutacji w firmach lub osoby odpowiedzialne za prowadzenie rekrutacji, coraz częściej udzielają kandydatom wszelkich informacji jeszcze przed właściwym etapem rekrutacji. Może warto po prostu zadzwonić i zapytać o interesujące Ciebie kwestie?

Ireneusz 1971

Dokładnie , firma godna polecenia Wysokie stawki godzinowe , chyba najlepsze aktualnie w całej branży . Podpisałem umowe na fajnych niemieckich warunkach ,pracuje i polecam wszystkim Irek z Płocka

Adam
@Ireneusz 1971 22.06.2018 10:08

Dzień dobry mam pytanie zaczynam współprace z tą agencją od 06.08 br. jako elektryk Mam zamiar wyjechać 04.08 br. Jestem z Brzegu Opolskiego czy ktoś jedzie w tym terminie?.

Julita

@Gorzowiak z Gorzowa, Twój komentarz nie wiele mówi o pracy w smartjobs personaldienstleistungen GmbH. Może mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź o dodatkowe informacje? Innych użytkowników na pewno interesuje jakie są proponowane warunki zatrudnienia. @oszukany, to co piszesz to poważne zarzuty. Czy na pewno miała miejsce sytuacja o której piszesz? Pamiętaj, że wypowiadasz się na forum, które jest miejscem publicznym, więc wszystkie informacje, które zamieszczasz powinny być zgodne z prawdą.

Arek

Czy firma potrzebuje pracowników, może ktoś wie?

Gorzowiak z Gorzowa

Irek ja też tutaj pracuje i też polecam

Julita

@Janusz, jak widzisz większość opinii wskazuje na to, że pracownicy są zadowoleni z pracy w smartjobs personaldienstleistungen GmbH. Niestety nie wypowiem się w kwestii warunków pracy, ale może ktoś z osób pracujących w tej firmie mógłby pomóc?

Kempes

Nie polecam firmy kopensum za dwa tygodnie pracy w tej firmie zarobiłem 580euro w tym zaliczki 200euro za ubezpieczenie 130 euro podatek140 mieszkanie 125 tagrze muszę do wypłaty dopłacić żenada tego 2 euro diety też nie płacą nie polecam kompensum

Adamczewski
@Kempes 20.03.2018 19:02

Skoro nie polecasz firmy Kompensum to musisz opinie oddać tej firmie . ja w smartjobsie nie nażekam i nie mam takich sytuacji jak Ty opisujesz .

Janusz
@Kempes 20.03.2018 19:02

Możecie napisać coś więcej o firmie Kompensum i o (usunięte przez administratora) pośredniku bo zamierzam podjąć pracę. Po ile godzin dziennie się pracuje i jakie warunki pracy i czy są jakieś przerwy w pracy.

Daniel

Jak przedstawia się sprawa znajomości języka?

Hydrofor

Ja też tutaj długo pracuje i nie narzekam Też polecam Mają jak dla mnie najlepsze warunki na rynku pracy dla hydraulików w Niemczech

Chce zmienic
@Hydrofor 23.01.2018 22:48

@Hydrofor mam pytanie odnośnie hydraulików Praca jest ciągła to znaczy przez cały rok czy różnie z tym bywa? I czy swoim autem trzeba jeździć? Oraz jak stawki dla hydraulików w tej firmie? Pozdrowienia

Elektrzk z Przemyśla

Dobrze się tutaj pracuje , firma szybko załatwia wszystkie formalności w urzędach . Jak do tej pory to najlepsza agencja Polecam

Filip

To sprawdzona i bardzo dobra agencja, polecam.

Czarek

Ja też podpisuje się pod wcześniejszymi opiniami . Pracuje i jestem zadowolony Polecam

Zostaw opinię o smartjobs personaldienstleistungen GmbH - Erftstadt

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie smartjobs personaldienstleistungen GmbH