smartjobs personaldienstleistungen GmbH

3 Dodaj opinię
smartjobs personaldienstleistungen GmbH
3 158 281 5 1

Opinie o smartjobs personaldienstleistungen GmbH

Filtruj opinie po kryteriach:

Michał z Kutna
 Opinia

To chyba jedna z najlepszych agencji w jakich do tej pory pracowałem Kulturalne podejście do pracownika , pieniądze zawsze na czas na koncie , panie w biurze bardzo kompetentne i miłe . Zawsze można kulturalnie porozmawiać a do tego oferują długoterminową pracę w jednym miejscu , nie skaczesz z tygodnia na tydzień w jednego na drugie miejsce tak jak to bywa w innych agencjach. Osobiście jestem miło zaskoczony . Warunki finansowe bardzo zadawalające no i praca w fajnej firmie . Jeżeli jesteś sumienny i zdolny to możesz bez obaw aplikować do tej agencji. GORĄCO POLECAM

Pomocna?
Tak1Nie5
Michał z Kutna
 Opinia

To chyba jedna z najlepszych agencji w jakich do tej pory pracowałem Kulturalne podejście do pracownika , pieniądze zawsze na czas na koncie , panie w biurze bardzo kompetentne i miłe . Zawsze można kulturalnie porozmawiać a do tego oferują długoterminową pracę w jednym miejscu , nie skaczesz z tygodnia na tydzień w jednego na drugie miejsce tak jak to bywa w innych agencjach. Osobiście jestem miło zaskoczony . Warunki finansowe bardzo zadawalające no i praca w fajnej firmie . Jeżeli jesteś sumienny i zdolny to możesz bez obaw aplikować do tej agencji. GORĄCO POLECAM

Pomocna?
Tak1Nie5
JarKo
 Opinia
@Michał z Kutna 04.01.2019 16:35

Michał , mogę tylko podzielić Twoją opinie Pracuje w tej agencji od 2016 roku, wczeniej pracowałem w dwóch innych agencjach i warunku w smartjobsie są bardzo przyjazne pracownikowi. Pani księgowa pomaga w załatwieniu wszystkich spraw z klasami podatkowymi , w wcześniejszej agencji pracowałem cały czas na 6 klasie , w smartjobsie pracuje na 3 klasie . Pozdrowienia dla całej ekipy od Jarosława K.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wiesiek
 Opinia
@Michał z Kutna 04.01.2019 16:35

Czy ktos moze napisac szczerze jakie sa srednie zarobki jako malarz.Po odraceniu za paliwo itd.Ile na reke i jak wyglada zakwaterowanie.Ile osob w pokoju?

Pomocna?
TakNie
Przemysław
 Opinia
@Wiesiek 06.06.2019 23:10

Firma aktualnie szuka osób na stanowisko malarza i proponuje stawkę od 13,30 Euro plus niemiecką umowę o pracę. Pracodawca proponuje pakiet socjalny, opieką medyczną i polskojęzyczną opieką koordynatorów, dodatek za nadgodziny i zakwaterowanie w dobrym standardzie. To chyba dobre warunki, jak myślisz? Daj znać jeżeli zdecydujesz się na zatrudnienie.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maurycy
 Opinia
@Przemysław 07.06.2019 09:41

Zakwaterowanie jest naprawdę super, czesto wyjeżdzam ale tam są bardzo dobre warunki

Pomocna?
TakNie
Przemysław
 Opinia
@Maurycy 10.06.2019 21:21

Według Ciebie standard zakwaterowania jest wysoki. A inne aspekty zatrudnienia takie jak pomoc koordynatora projektu lub odległość do miejsca pracy. Wszytko także jest na plus? Dodaj więcej szczegółów. Forum odwiedza wiele osób, które chcą podjąć taką pracę i z zainteresowaniem przeczytają Twoją opinię.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Benek
 Opinia

Pracuje w firmie i jest wszystko ok . Jeżeli zależy ci na długoterminowej pracy w jednym miejscu to możesz z nimi podpisać umowę i napewno nie pożałujesz . Wypłaty jak do tej pory zawsze na czas , zaliczki co tydzień punktualnie na koncie . Miła obsługa przy telefonie . Załatwiaja wszystkie formalności z krankenkasą

Pomocna?
TakNie6
tja
 Opinia
@Benek 18.09.2018 09:19

Chyba sobie kpisz.

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
janu55
 Opinia
@Benek 18.09.2018 09:19

Nie pisz długoterminowej pracy tylko do 18miesięcy bo taki jest zapis

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Helmut
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@janu55 27.03.2019 18:52

Bzdura, umowa jest na czas nieokreslony, po 18 miesiącach muszą Cię przeniesc w inne miejsce pracy na min. 3 miesiące, abyś mógł wrócić do poprzedniej firmy. Wcale nie muszą z Tobą rozwiązać umowy, jeśli znajdą Ci nowe miejsce pracy, śmiało można pracowac do emerytury. To tyczy sie każdego pośrednika. A tego akurat to ja nie polecam

Pomocna?
Tak1Nie1
Alicja
 Opinia
@Helmut 16.05.2019 00:22

Dobrze, że postanowiłeś włączyć się do dyskusji i wyjaśnić nam tę kwestie. Ale powiedz, dlaczego właściwie nie polecasz firmy smartjobs personaldienstleistungen GmbH? Przecież wydaję się ona być bardzo rzetelną, bowiem zapewnia stałe zatrudnienie i długoterminowe kontrakty. Zatrudnia ponadto wyłącznie na niemieckich warunkach - niemiecka umowa o prace na czas nieokreślony z wszystkimi pakietami socjalnymi, opieką medyczną i polskojęzyczną opiekę przez ich koordynatorów. Co zatem sprawiło, że masz o nich niezbyt dobre zdanie?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Julita
 Opinia

@anonymous, czy możesz napisać na jakim kontrakcie pracowałeś i jakie obowiązki realizowałeś na swoim stanowisku? Napisałeś, że dopłacałeś do noclegu, ale może wpłynęło to w pozytywnym stopniu na jakość mieszkania? Czy dobrze oceniasz firmę Smartjobs w tym aspekcie? Jest to ważny temat dla pracowników wyjeżdżających za granicę do pracy.

Pomocna?
TakNie5

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
janu55
 Opinia
@Julita 14.09.2018 10:14

To prawda dopłacało się za soboty i niedzielę nie placiliście diety,amoże placiliści?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sly
 Opinia

Niestety ja mam bardzo złą opinię na temat współpracy , oczywiście na starcie rozmów o podjęciu pracy wszystko wyglądało dobrze , ustalony termin rozpoczęcia pracy niestety najpierw przesunął się o tydzień , cóż siła wyższa trzeba poczekać ale co ciekawe firma kazała napisać wniosek że to ja proszę o zmiane terminu rozpoczęcia pracy , mija tydzień i co ? , kolejny problem i znów trzeba czekać następny tydzień i znów pisać wniosek o zmianę terminu , zaznaczę tu że interesowało mnie podjęcie pracy w konkretnym zawodzie , takim który potrafię wykonywać bardzo dobrze , cóż po dwóch tygodniach oczekiwania dostałem propozycję pracy ale w zupełnie innej branży niż umawiałem się z firmą , otrzymałem wiadomość że w moim zawodzie aktualnie nic nie mają , ciekawe bo tego samego dnia pojawiło się sporo nowych ogłoszeń z firmy o rekrutacji do pracy na stanowisko którym byłem zainteresowany i które to miałem otrzymać w zaistniałej sytuacji zrezygnowałem ze współpracy , zbyt wiele nie domówień , nie jasnych sytuacji

Pomocna?
Tak19Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
janu55
 Opinia
@Sly 14.09.2018 12:43

To samo mnie spotkało tylko w moim przypadku zmieniono daty podpisania umowy,to co piszesz to wszystko prawda i wierz mi mie masz czego żałować

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Julita
 Opinia

@tytus, chociaż twoja opinia o firmie smartjobs personaldienstleistungen jest pozytywna, to bardzo krótka i niewiele mówi na temat warunków pracy. Czy możesz napisać na jakim stanowisku pracujesz? Czy wynagrodzenie to wyłącznie podstawa, czy pracownik może liczyć na dodatkową premię i dodatki socjalne?

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
janu55
 Opinia
@Julita 08.10.2018 15:58

Na co można liczyć w firmie smartjobs? na zwolnienie:w okresie próbnym,podczas chorobowego, podczas urlopu w Polsce.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
X
 Opinia

usuwają negatywne opinie ale jaja

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
janu55
 Opinia
@X 07.01.2019 14:02

To prawda liczą na 100% pozytywnych wpisach to chore jestem głęboko przekonany że moje także zostaną usunięte AKCZA2

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mariusz z Tomaszowa
 Opinia

płacą wysokie stawki , natychmiastowy kontakt po wysłaniu CV i szybkie zatrudnienie przekonało mnie do pracy w firmie smartjobs polecam tą agencję

Pomocna?
Tak3Nie6

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dorota
 Opinia
@Mariusz z Tomaszowa 18.01.2019 11:51

Skoro agencja pracy smartjobs personaldienstleistungen GmbH zapewnia swoim pracownikom godne wynagrodzenie, to pozostaje się jedynie cieszyć z takiego stanu rzeczy. Z uwagi na to, że tak naprawdę mało o niej wiemy, może zechcesz w szczegółach opisać nam, jak wygląda pracą poprzez właśnie taką agencję? Co z ubezpieczeniem zdrowotnym? Macie je zapewnione?

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mariusz z Tomaszowa
 Opinia
@Dorota 19.01.2019 13:23

Witaj Doroto Niemieckie agencje pracy zawsze ubezpieczają swoich pracowników . Smartjobs ubezpiecza w DAK i jest to moim zdaniem jedna z lepszych kas chorych w Niemczech , mają też wszystkie formularze w języku polskim a to jest duży plus dla tych co nie za bardzo piszą i czytają po niemiecku . Jeżeli znasz dobrze język i jesteś mobilny to możesz negocjować stawki , jeżeli dobrze pracujesz a pracy w tej agencji jest bardzo dużo to możesz zawsze po okresie miesiąca zadzwonić i ponownie negocjować stawkę Firma w dość szybkim czasie wyzyła w Twoim imieniu wszystkie pisma , do Finanzamtu , Kasy chorych i też do Familienkasy . U mnie wszystko funkcjonuje bez problemów , mam 3klase podatkową , nadany numer z Finanzamtu i pieniądze na dziecko . Doroto ja mogę tylko pochwalić firmę . Panie w biurze bardzo przyjemne w rozmowie Pozdrawiam serdecznie wszystkich czytających opinie

Pomocna?
Tak3Nie4

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Grzegorz
 Opinia
@Mariusz z Tomaszowa 19.01.2019 14:58

Osoby młode bez doświadczenia zawodowego, które nie potrafią mówić w języku niemieckim również mają szanse na zatrudnienie za pośrednictwem firmy smartjobs personaldienstleistungen GmbH? Zastanawia mnie, czy firma daje możliwości zatrudnienia takim osobom, uwzględniając to, że są to osoby chętne do pracy oraz gotowe na to, aby po pracy uczyć się języka? Proszę o odpowiedź, która myślę, że będzie pomocna nie tylko dla mnie.

Pomocna?
Tak1Nie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
janu55
 Opinia
@Mariusz z Tomaszowa 18.01.2019 11:51

Płacą wysokie stawki ?tak to może napisz jaka była stawka na ofercie jak aplikowałeś do smartjobs do jakiej grupy zakwalifikowano ciebie w/g taryfikatora iGż a może pochwalisz się jaka stawka netto po odliczeniu podatku,ubezpieczenia,rentowe,kościelne podatek solidarny na landy wschodnie,no pochwal się na forum.Spytam wprost czy złożył byś cv do agencji która oferuje wysokie stawki godzinowe 9,20euro/h?Djety do 200euro na tygzień lub do 50 euro dziennie ja miałem 38,70eu,opłata za pokój z góry 25euro nora borsuka bez kompletnej,pościeli zeszczana kołdra,poduszki,isame łóżko,bez radia ,telewizora,i internetu,wchodzenie do pokoju podczas mojej nieobecności,awantury o zamykanie grzejnika i tym podobne dogodności.

Pomocna?
Tak4Nie
janu55
 Opinia
@Mariusz z Tomaszowa 18.01.2019 11:51

Mariusz jak rozumię jesteś na urlopie albo masz wolne bo!! jest poniedziałek 11:51 a ty siedzisz na kompie i piszesz dużo was tam siedzi pracowników?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
GrzegorzB
 Opinia

Witam Pracuje w tej firmie od dłuższego czasu i nie mam żadnych problemów z klasą podatkową czy z kindergeld. Po zatrudnieniu otrzymałem od pani księgowej dokumenty wysłane emailem , wypełniasz i odsyłasz pocztą no i czekasz około 20-30 dni na dokument z finanzamtu a na dokumenty z kindergeld około dwóch miesięcy. Wszystko przebiega sprawnie i nie musicie się martwić . Praca w firmie na normalnych warunkach , stabilna w jednej firmie na Bawarii . Zaliczki w wysokości 250euro co tydzień przelewane na konto , jak wyślesz kartę godzinową w piątek to jeszcze w ten dzień wysyłają pieniądze na konto bez jakiś tam opłat tak jak to robią inne firmy . Generalnie nie ma żadnych problemów - osobiście mogę ze szczerego serca polecać. Pozdrowienia dla wszystkich pań z działu rekrutacji Grzegorz B. z Monachium

Pomocna?
Tak1Nie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
janu55
 Opinia
@GrzegorzB 13.01.2019 11:37

(usunięte przez administratora) jak piszesz opinię to ludzie którzy je czytają oczekują szczerości i tyle i aż tyle,wymyślasz bajki z mchu i paproci .

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wiesław
 Opinia

Czytając te opinie mam wrażenie jakby sami pracownicy smartjobs je pisali, czy jest tu ktoś kto pracował przez tego pośrednika i może się rzetelnie wypowiedzieć?

Pomocna?
Tak9Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Benq
 Opinia
@Wiesław 11.02.2019 11:23

opinie jakie się tutaj pojawiają uważam za prawdziwe .. Pracuje z czterema kolegami i jesteśmy wszyscy zadowoleni

Pomocna?
TakNie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Genofewa
 Opinia
@Benq 13.02.2019 16:54

taaa, Tobie chyba

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
janu55
 Opinia
@Wiesław 11.02.2019 11:23

Wiesiek pytasz tu czy są byli pracownicy smartjobs odpowiadam; tak są ja nim jestem i po przeczytaniu tu tych wszyskich opinii , z przewagą pozytywnych miałem mętlik w głowie ale mówię sobie nich tam w koncu smartjobs i praca dla nich to nie wyrok i warto samemu przekonać jak to jest naprawdę.Wpadło BLADO a szok i nie dowierzanie następuje puzniej,oferta była cudowna ale prawdy dowiadujesz się na miejscu mogę napisać dla przyszłych kandydatów tak: omijajcie szerokim łukiem agencje pracy tymczasowj i nie dotyczy to tylko smartjobs ale wszystkich bo funkcjonują tak samo lub podobnie ale łatwo pisać prawda? z zasady wszystkie branże pracy są opanowane przez agencje - wpożyczalnie pod patronatem Niemieckich Związków Zawodowych i to jest przykre. Wpisują brednie w ofertach:stawki,diety,stabilna praca,dogodne warunki mieszkaniowe blisko miejsca pracy za 25euro płatne z góry bez faktury czyli na czarno i gotówka do ręki,umowa na czas nie określony następna bzdura, na okres próbny 6m-cy w tym okresie mogą z dnia na dzień zwolnić bez podania przyczyn ponieważ nie masz okresu ochronnego przed wpowiedzeniem, dużo nadgodzin totalna bzdura wypżyczają ciebie na 35-40/h tygodniow i tle dostaniesz po odliczeniu podatków to 9,20eu/h

Pomocna?
Tak4Nie
Aleksander z Gorzowa
 Opinia

Firma z bardzo atrakcyjnymi ofertami pracy , od jakiegoś czasu szukałem fajnej pracy w Niemczech i muszę przyznać że jestem mile zaskoczony. Atrakcyjne stawki godzinowe Dieta bez żadnych kombinacji z piątkami - w innych agencjach często proponują wyższe stawki ale w piątek masz np. 12 euro Zaliczki już w piątki na koncie Wypłaty zawsze na czas . Ksiegowość i panie w biurze moge tylko pochwalić Praca w jednym miejscu bez skakania ze zlecenia na zlecenie Polecam wszystkim szukajacym stabilnej pracy na fajnych warunkach Aleksander

Pomocna?
TakNie3
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mieczysław
 Opinia
@Aleksander z Gorzowa 15.01.2019 17:49

ja też pracuje w tej firmie i jestem bardzo zadowolony/ polecam wszystkim prace w firmie smartjobs

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Remek
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Aleksander z Gorzowa 15.01.2019 17:49

Długo się czeka na odzew po wysłaniu CV i ogólnie w jakim mniej więcej terminie zaczyna się pracę po pierwszym kontakcie od agencji ? Pojedynczo też ta agencja zatrudnia czy trzeba czekać aż uzbiera się grupa?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Benq
 Opinia
@Remek 12.02.2019 19:19

witaj (usunięte przez administratora)u ja czekałem dwa dni , firma szybko się kontaktuje po wysłaniu CV. Jak odsyłasz wszystkie papiery do piątku to masz pracę od poniedziałku. Najlepiej wysłać CV i zadzwonić , pracownicy z firmy szybko zweryfikują twoje kwalifikacje i udzielą podstawowych informacji . Praca w niemieckiej agencji to większe plusy niż Polska umowa . Jestem nadal aktywnym pracownikiem ( robię elektrykę ) i nie zamierzam zmieniać firmy

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Remek
 Opinia
@Benq 13.02.2019 16:52

Ok, dziękuję za odpowiedź. W takim razie na jaki numer mam dzwonić i czy jakieś osoby mówią tam po polsku? Pytam ponieważ mój niemiecki jest podstawowy i raczej mogę nie zrozumieć niektórych zwrotów.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Grand100
 Opinia
@Aleksander z Gorzowa 15.01.2019 17:49

Proszę o kontakt bo się wybieram do pracy w niemczech a chciałbym porozmawiać z kimś na miejscu grand100@interia.eu

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Genofewa
 Opinia
@Aleksander z Gorzowa 15.01.2019 17:49

sliczne wpisy rekruterow

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były pracownik
 Opinia

Pracowałem rok w tej firmie jak ktoś dłużej jest w Niemczech szuka pracy na dłużej polecam firmę pani księgowa pomaga w zalatwianiu formalności minus drogie noclegi ale jak ktoś ogarnięty zna język nie problem można poszukać samemu ja tak robiłem ciezszko o podwyzszki często dzwoniłem wysyłałem @ zero odzewu dopiero jak do Polski wrucilem się zainteresowali a tak to jak większość firm posredniczych jak ktoś zna język da sobie radę w każdej firmie

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Grzegorz
 Opinia
@Były pracownik 07.02.2019 22:33

Biuro pośrednictwa pracy smartjobs personaldienstleistungen GmbH zezwala na to, aby zatrudniony za ich pośrednictwem pracownik mógł samemu znaleźć nocleg w miejscowości, w której będzie odbywała się jego praca? Taki fakt należy zgłosić wcześniej pracodawcy, czy może firma sama proponuje tego typu rozwiązanie? Z reguły jest tak, że po podpisaniu umowy należy również być zakwaterowanym w miejscu, które wyznacza pośrednik, dlatego chciałbym, abyś sprecyzował tę informację.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
wodorek
 Opinia

może by koś tak był łaskaw napisać jakie to zarobki firma smartjop proponuje ,bo np. ;malarzom to 13.30.brutto na godzinę plus 15euro diety dziennej ,gdzie cena noclegu jak firma proponuje to 20-25e.za dobę ,plus własny samochód , to jest szczerze powiedziawszy żenada po odliczeniu tych wszystkich kosztów zostaje 700-800euro na czysto miesięcznie ,to jak na Niemcy to dziadostwo dla mnie żeby za takie pieniądze się szlajać po Niemcach.

Pomocna?
Tak12Nie1
Remik
 Opinia
@wodorek 07.01.2019 18:16

wodorek, w innych agencjach malarzą płacą 11euro plus dieta , obliczając masz w miesiącu 2160 euro plus 300 euro diety. W miesiącu 2460 euro brutto więc Twoje obliczenia trochę wzssane z palca. Wyższastawka godzinowa a więc otrzymujesz więcej za urlop itd. Pracuje na tych warunkach w tej firmie i nie mam z tym problemu , na czysto po odliczeniu podatku mam około 1700 euro . Musisz popracować nad matematyką Wprowadzasz ludzi w błąd

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Peepee
 Opinia

Co ty za głupoty wypisujesz , grupa podatkowa przyznawana jest przez urząd Finanyamt a nie przez pracodawcę !! Szkoda że tacy ludzie wypisują takie rzeczy , zapoznaj się trochę w tym kierunku i dopiero pisz coś na forach . Swoją niewiedzą wprowadzasz zamęt

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Niezadowolony
 Opinia
@Peepee 09.01.2019 11:59

Glupoty to ty wypisujesz czlowieku jezeli od 16 lat mam grupe podatkowa 1 I w wszystkich firmach podawalem ze mam taka grupe to zostawalem na takiej podstawie rozliczany a zeby zmienic grupe podatkowa trzeba wystapic do Finanzamtu z dokumentem wypelnionym przez ciebie i twoim podpisem o zmiane klasy podatkowej.Firma ta robi to bez twojej wiedzy i zgody,nie wies nie pisz

Pomocna?
Tak8Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Peepee
 Opinia
@Niezadowolony 10.01.2019 09:42

Niezadowolony , wpisz sobie w wyszukiwarkę "jak zmienic grupy podatkowe w niemczech" i poczytaj w sieci. Grupę podatkową przyznaje tylko i wyłącznie urząd Finanzamt a pracodawca otrzymuje informacje od urzędu o Twojej grupie podatkowej i na tej zasadzie jesteś rozliczany . Najlepiej jak sobie porozmawiasz w biurze które rozlicza polaków w Niemczech . Nie wypowiadaj się skoro nie masz zielonego pojęcia .

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Niezadowolony
 Opinia
@Peepee 10.01.2019 22:11

Nie wiesz oco chodzi z klasą podatkową w moim przypadku więc się nie wypowiadaj chyba że jesteś z Smartjobs to zmienia postać żeczy

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Peepee
 Opinia
@Niezadowolony 12.01.2019 14:25

hmmm, odniosłem się tylko do tego co napisałeś , musisz sobie przemyśleć co tz wogule wypisujesz. Nie jestem pracownikiem firmy smartjobs ale znam sie troche na klasach podatkowych i regułach . Polecam przeanalizować z doradcą podatkowym

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Niezadoaolony
 Opinia
@Peepee 13.01.2019 11:05

Nie czytasz ze zrozumieniem i tu jest twój problem

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Remik
 Opinia

Praca na dogodnych warunkach Mają ciekawe oferty , to jedna z najbardziej rozwijających się agencji Dobrze się tutaj pracuje , stabilne zatrudnienie i fajny klimat na zleceniu długoterminowym . Polecam innym

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Byly pracownik
 Opinia

Firma jak każda firma gdy pracują w biurze Polacy ciezszko o podwyzszke dopiero się interesują oracownikiem jak rezygnuje z pracy z zakwaterowaniem lepiej samemu sobie poszukac

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Julita
 Opinia
@Byly pracownik 04.11.2018 18:53

Czy możesz rozwinąć swoją wypowiedź i napisać coś więcej na temat negocjacji wynagrodzenia? Poruszyłeś także temat zakwaterowania. Domyślam się, że nie byłeś zadowolony ze standardów mieszkania? Chętnie dowiemy się czegoś więcej w tym temacie.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
piotr
 Opinia
@Byly pracownik 04.11.2018 18:53

własnie mam wysłać cv i się zastanawiam czy wogule warto

Pomocna?
Tak7Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marian z Pszczyny
 Opinia
@piotr 13.11.2018 15:26

Piotrze naprawdę warto ! Pracuje w tej agencji z kolegami od lat .... Nigdy nie mieliśmy problemów i możemy tylko polecać

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
AK
 Opinia
@Marian z Pszczyny 14.11.2018 09:24

Panie Marianie mam chlopaka syn Przyjaciolki ma 23 lata jest po technikum w tym zawodzie zna jezyk niemiecki i ma kilka lat praktyki chlopak jest ambitny i pracowity byl juz raz w niemczech kilka miesiesy temu i mu nie wypalilo prosze o wiecej informacji muj e mailo Polandrzej57@yahoo.com

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Niezadowolony
 Opinia
@Julita 05.11.2018 14:31

Pani Julito jest Pani pracownikiem Smartjobs po co te podchody sa negatywy i pozytywy tutaj reklamy Pani nie zdobedzie

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Julita
 Opinia

@Norbi, Czy próbowałeś zwrócić się z tymi pytaniami bezpośrednio do firmy smartjobs personaldienstleistungen GmbH? Obecnie działy rekrutacji w firmach lub osoby odpowiedzialne za prowadzenie rekrutacji, coraz częściej udzielają kandydatom wszelkich informacji jeszcze przed właściwym etapem rekrutacji. Może warto po prostu zadzwonić i zapytać o interesujące Ciebie kwestie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nie zadowolony
 Opinia
@Julita 15.07.2018 15:03

Ja dowiedziałem się jaka praca na Budowie o 7 rano

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Julita
 Opinia

@Benek, czy możesz wyjaśnić zainteresowanym osobom czym jest Krankenkasa? Nie każdy z kandydatów posiada doświadczenie podobne do twojego i może tego nie wiedzieć. Czy mógłbyś udzielić kilku rad dla osób, które zamierzają wyjechać do pracy po raz pierwszy z firmą Smartjobs Personaldienstleistungen?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nie zadowolony
 Opinia
@Julita 21.09.2018 11:56

Pani Julito jest Pani pracownikiem Smartjobs po co te podchody:}

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nie zadowolony
 Opinia

Firma jest super do momentu az zaczniesz pracować pracowałem na solarach w takich warunkach ze tragedia snieg,deszcz wiatr wysoko i bez zabezpieczen,ale zachorowałem i dostałem natychmiast wypowiedzenie bez zadnych skrupolow i bez wstępnej informacji az po terminie tygodniowym,gdzie umowa była już niewarzna,nie polecam tej Firmy chociaż maja dużo ofert pracy omijac szerokim lukiem Moje sugestie dla smartjobs personaldienstleistungen GmbH: Troche szacunku dla ludzi bo pracowałem w takich warunkach ze stracilem zdrowie,nie ladnie Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Pracodawca pochodzi z Polski i ma inne podejście niż Pracodawcy rodowici Niemcy,musi to przemyslec bo Opini będzie więcej i Firma podupadnie,pozdrawiam

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
tytus
 Opinia

Pracuje i polecam firma ok, warunki finansowe ok.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
AK
 Opinia
@tytus 01.10.2018 09:34

Tytus Prosze napisz mi czy warto czy zeczywiscie placa tak jak pisza, mam na imie Andrzej Kapiciak mieszkam w Texas Usa, praca ma byc dla mojej Serdecznej przyjaciulkji syna, byl juz raz w nemczech ktos mial mu pomudz i wrucil Chlopak wykosztowal sie, ,jest Ambitny, Ma technikum w tym zawodzie i kilka lat praktyki, Chce go zabrac do stanow ale narazie nie chce chce byc w Europie jesli mozesz prosze o cos wiecej Pozdrawiam Serdecznie z Houston Texas jesli mozesz napisz na adres Polandrzej57@yahoo.com

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Waluś
 Opinia

Witam wszystkich. Miałem kontakt z firmą smartjobs telefoniczny jak i e-mail. Korespondencję prowadziłem z (usunięte przez administratora), wszystko pięknie ok do momentu kiedy w e-mailu chciałem uzyskać odpowiedź na temat czy informacje zawarte w ofercie i zapewniane przez firmę będę miał odzwierciedlenie na umowie o pracę. Na tym temat się urwał nie wiem czym jest to spowodowane brakie czasu czy jest to iny problem udzielenia odpowiedzi. Czy ktoś z zainteresowanych miał podobną sytuacja??? Zrozumiał bym gdybym kogoś obraził. Po prostu zadałem proste pytanie by rozwiać wszelkie niepewności. Dziękuję

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Julita
 Opinia

@monter, jaką odpowiedź usłyszałeś od firmy smartjobs personaldienstleistungen w sprawie utraty środka transportu? Napisałeś, że firma nie pomogła Ci w tym zakresie. Jak w tym przypadku brzmiało uzasadnienie tej decyzji? Czy możesz napisać coś więcej na temat tego czym są grupy podatkowe?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
monter
 Opinia

Nie polecam tej firmy. Mialem kwatere 30 km od miejsca pracy na szesc dni, pozniej kwatere 20 km od miejsca pracy. Dojezdzalem do pracy ze znajomym, gdy on zrezygnowal z pracy zostalem bez srodka transportu. Zglaszlem to w firmie bez odzewu, zostawili mnie samemu sobie, dobrzy i mili w sluchawce telefonu.Gdy zrezygnowalem z pracy dostalem 6 grupe podatkowa,obcieto mi diete. Zarobilem mniej jak w Polsce.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Julita
 Opinia

@tja, dlaczego nie zgadzasz się z opinią użytkownika @Benek? Twoja opinia jest bardzo krótka i nie posiada żadnego uzasadnienia. Może chciałbyś napisać coś więcej na temat firmy Smartjobs. Jak długo pracowałeś dla tej firmy? Czy jest w tej firmie coś co zaliczyłbyś jako plus? Dzieląc się swoją opinią pomagasz innym kandydatom w dotarciu do cennych informacji.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia

Pracowałem w tej firmie praca była super no i nocleg też,tylko z dietami było coś nie tak.Musiałem dopłacać do noclegu 3euro/dzień.Przeczytajcie uważnie przed podjęciem pracy umowę,ja tego w pośpiechu nie zrobiłem i był tego efekt.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
piotr
 Opinia

Super firma???Szukam jakiegoś ciekawego i rzetelnego opisu współpracy.Jak na razie same oh i ah. Coś mi tu nie pasuje? Nie chce opini na temat pracy , bo wiem jak mam ją wykonywać.Ale może mała opinia na temat warunków umowy , bo zakładam , że wszystkie ohy i ahy są od osób , które podpisały umowę w języku niemieckim oczywiście znając ten język. Ja nie znam mimo to przysłano mi umowę w wersji niemieckiej. To mnie trochę dziwi , bo jeśli agencja jest super to umowa powinna być napisana w języku zrozumiałym dla pracownika? Nie zgodne z prawem jest zawieranie takich umów. Super agencja??? Może jakaś opinia na ten temat? Aha i jeszcze jedno : DO PANA KTÓRY CIESZY SIĘ Z NADGODZIN - IDIOTA!!!

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mieczysław
 Opinia

Bardzo fajne warunki pracy , mogę tylko pochwalić i naturalnie polecam . Atrakcyjne warunki i wysokie stawki a do tego stabilna praca . Jestem bardzo zadowolony

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marian
 Opinia

Agencja godna polecenia , atrakcyjne stawki i super warunki

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Julita
 Opinia

@Dziekujzausunietykomentarz, rozumiem, że twoje negatywne zdanie o firmie Smartjobs Personaldienstleistungen wynika z sytuacja jaka Cię spotkała z zakwaterowaniem? Może była to wyjątkowa sytuacja niezależna od pracodawcy, czy pracownicy otrzymali za to zdarzenie jakąś rekompensatę lub przeprosiny? Czy dowiedziałeś się jakie były przyczyny tej sytuacji?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia

Dlaczego usuwacie negatywne komentarze ?

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Julita
 Opinia

@Sindbad, czy miałeś okazję współpracować z firmą smartjobs personaldienstleistungen przy jakimś kontrakcie? Jak oceniasz tę współpracę? Czy firma wspiera pracownika podczas trwania kontraktu, jak oceniasz sprawy mieszkaniowe? To ostatnie dla pracowników ma czasem decydujące znaczenie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Norbi
 Opinia

Podpowiedzcie jak organizują warunki pobytu za granicą? Czy pracy mają dużo?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sindbad
 Opinia
@Norbi 12.07.2018 11:27

No właśnie , dzwoń do firmy i pytaj o warunki a nie tutaj zadajesz pytania . Z tego co widać po ofertach pracy w tej firmie to mają dużo stanowisk na terenie ałych Niemiec

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o smartjobs personaldienstleistungen GmbH - Erftstadt

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

  • smartjobs personaldienstleistungen GmbH
  • Im Spürkergarten 38
    50374 Erftstadt
  • 00492235 9861711
  • 004922359861720
  • http://smartjobs.de/
×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny