smartjobs personaldienstleistungen GmbH
3 157 6 1

Opinie o smartjobs personaldienstleistungen GmbH

Mariusz z Tomaszowa

płacą wysokie stawki , natychmiastowy kontakt po wysłaniu CV i szybkie zatrudnienie przekonało mnie do pracy w firmie smartjobs polecam tą agencję

Dorota
@Mariusz z Tomaszowa 18.01.2019 11:51

Skoro agencja pracy smartjobs personaldienstleistungen GmbH zapewnia swoim pracownikom godne wynagrodzenie, to pozostaje się jedynie cieszyć z takiego stanu rzeczy. Z uwagi na to, że tak naprawdę mało o niej wiemy, może zechcesz w szczegółach opisać nam, jak wygląda pracą poprzez właśnie taką agencję? Co z ubezpieczeniem zdrowotnym? Macie je zapewnione?

Mariusz z Tomaszowa
@Dorota 19.01.2019 13:23

Witaj Doroto Niemieckie agencje pracy zawsze ubezpieczają swoich pracowników . Smartjobs ubezpiecza w DAK i jest to moim zdaniem jedna z lepszych kas chorych w Niemczech , mają też wszystkie formularze w języku polskim a to jest duży plus dla tych co nie za bardzo piszą i czytają po niemiecku . Jeżeli znasz dobrze język i jesteś mobilny to możesz negocjować stawki , jeżeli dobrze pracujesz a pracy w tej agencji jest bardzo dużo to możesz zawsze po okresie miesiąca zadzwonić i ponownie negocjować stawkę Firma w dość szybkim czasie wyzyła w Twoim imieniu wszystkie pisma , do Finanzamtu , Kasy chorych i też do Familienkasy . U mnie wszystko funkcjonuje bez problemów , mam 3klase podatkową , nadany numer z Finanzamtu i pieniądze na dziecko . Doroto ja mogę tylko pochwalić firmę . Panie w biurze bardzo przyjemne w rozmowie Pozdrawiam serdecznie wszystkich czytających opinie

Aleksander z Gorzowa

Firma z bardzo atrakcyjnymi ofertami pracy , od jakiegoś czasu szukałem fajnej pracy w Niemczech i muszę przyznać że jestem mile zaskoczony. Atrakcyjne stawki godzinowe Dieta bez żadnych kombinacji z piątkami - w innych agencjach często proponują wyższe stawki ale w piątek masz np. 12 euro Zaliczki już w piątki na koncie Wypłaty zawsze na czas . Ksiegowość i panie w biurze moge tylko pochwalić Praca w jednym miejscu bez skakania ze zlecenia na zlecenie Polecam wszystkim szukajacym stabilnej pracy na fajnych warunkach Aleksander

wodorek

może by koś tak był łaskaw napisać jakie to zarobki firma smartjop proponuje ,bo np. ;malarzom to 13.30.brutto na godzinę plus 15euro diety dziennej ,gdzie cena noclegu jak firma proponuje to 20-25e.za dobę ,plus własny samochód , to jest szczerze powiedziawszy żenada po odliczeniu tych wszystkich kosztów zostaje 700-800euro na czysto miesięcznie ,to jak na Niemcy to dziadostwo dla mnie żeby za takie pieniądze się szlajać po Niemcach.

Remik
@wodorek 07.01.2019 18:16

wodorek, w innych agencjach malarzą płacą 11euro plus dieta , obliczając masz w miesiącu 2160 euro plus 300 euro diety. W miesiącu 2460 euro brutto więc Twoje obliczenia trochę wzssane z palca. Wyższastawka godzinowa a więc otrzymujesz więcej za urlop itd. Pracuje na tych warunkach w tej firmie i nie mam z tym problemu , na czysto po odliczeniu podatku mam około 1700 euro . Musisz popracować nad matematyką Wprowadzasz ludzi w błąd

Peepee

Co ty za głupoty wypisujesz , grupa podatkowa przyznawana jest przez urząd Finanyamt a nie przez pracodawcę !! Szkoda że tacy ludzie wypisują takie rzeczy , zapoznaj się trochę w tym kierunku i dopiero pisz coś na forach . Swoją niewiedzą wprowadzasz zamęt

Niezadowolony
@Peepee 09.01.2019 11:59

Glupoty to ty wypisujesz czlowieku jezeli od 16 lat mam grupe podatkowa 1 I w wszystkich firmach podawalem ze mam taka grupe to zostawalem na takiej podstawie rozliczany a zeby zmienic grupe podatkowa trzeba wystapic do Finanzamtu z dokumentem wypelnionym przez ciebie i twoim podpisem o zmiane klasy podatkowej.Firma ta robi to bez twojej wiedzy i zgody,nie wies nie pisz

Peepee
@Niezadowolony 10.01.2019 09:42

Niezadowolony , wpisz sobie w wyszukiwarkę "jak zmienic grupy podatkowe w niemczech" i poczytaj w sieci. Grupę podatkową przyznaje tylko i wyłącznie urząd Finanzamt a pracodawca otrzymuje informacje od urzędu o Twojej grupie podatkowej i na tej zasadzie jesteś rozliczany . Najlepiej jak sobie porozmawiasz w biurze które rozlicza polaków w Niemczech . Nie wypowiadaj się skoro nie masz zielonego pojęcia .

Niezadowolony
@Peepee 10.01.2019 22:11

Nie wiesz oco chodzi z klasą podatkową w moim przypadku więc się nie wypowiadaj chyba że jesteś z Smartjobs to zmienia postać żeczy

Peepee
@Niezadowolony 12.01.2019 14:25

hmmm, odniosłem się tylko do tego co napisałeś , musisz sobie przemyśleć co tz wogule wypisujesz. Nie jestem pracownikiem firmy smartjobs ale znam sie troche na klasach podatkowych i regułach . Polecam przeanalizować z doradcą podatkowym

Niezadoaolony
@Peepee 13.01.2019 11:05

Nie czytasz ze zrozumieniem i tu jest twój problem

GrzegorzB

Witam Pracuje w tej firmie od dłuższego czasu i nie mam żadnych problemów z klasą podatkową czy z kindergeld. Po zatrudnieniu otrzymałem od pani księgowej dokumenty wysłane emailem , wypełniasz i odsyłasz pocztą no i czekasz około 20-30 dni na dokument z finanzamtu a na dokumenty z kindergeld około dwóch miesięcy. Wszystko przebiega sprawnie i nie musicie się martwić . Praca w firmie na normalnych warunkach , stabilna w jednej firmie na Bawarii . Zaliczki w wysokości 250euro co tydzień przelewane na konto , jak wyślesz kartę godzinową w piątek to jeszcze w ten dzień wysyłają pieniądze na konto bez jakiś tam opłat tak jak to robią inne firmy . Generalnie nie ma żadnych problemów - osobiście mogę ze szczerego serca polecać. Pozdrowienia dla wszystkich pań z działu rekrutacji Grzegorz B. z Monachium

Remik

Praca na dogodnych warunkach Mają ciekawe oferty , to jedna z najbardziej rozwijających się agencji Dobrze się tutaj pracuje , stabilne zatrudnienie i fajny klimat na zleceniu długoterminowym . Polecam innym

Byly pracownik

Firma jak każda firma gdy pracują w biurze Polacy ciezszko o podwyzszke dopiero się interesują oracownikiem jak rezygnuje z pracy z zakwaterowaniem lepiej samemu sobie poszukac

Julita
@Byly pracownik 04.11.2018 18:53

Czy możesz rozwinąć swoją wypowiedź i napisać coś więcej na temat negocjacji wynagrodzenia? Poruszyłeś także temat zakwaterowania. Domyślam się, że nie byłeś zadowolony ze standardów mieszkania? Chętnie dowiemy się czegoś więcej w tym temacie.

piotr
@Byly pracownik 04.11.2018 18:53

własnie mam wysłać cv i się zastanawiam czy wogule warto

Marian z Pszczyny
@piotr 13.11.2018 15:26

Piotrze naprawdę warto ! Pracuje w tej agencji z kolegami od lat .... Nigdy nie mieliśmy problemów i możemy tylko polecać

AK
@Marian z Pszczyny 14.11.2018 09:24

Panie Marianie mam chlopaka syn Przyjaciolki ma 23 lata jest po technikum w tym zawodzie zna jezyk niemiecki i ma kilka lat praktyki chlopak jest ambitny i pracowity byl juz raz w niemczech kilka miesiesy temu i mu nie wypalilo prosze o wiecej informacji muj e mailo Polandrzej57@yahoo.com

Niezadowolony
@Julita 05.11.2018 14:31

Pani Julito jest Pani pracownikiem Smartjobs po co te podchody sa negatywy i pozytywy tutaj reklamy Pani nie zdobedzie

X

usuwają negatywne opinie ale jaja

Julita

@Norbi, Czy próbowałeś zwrócić się z tymi pytaniami bezpośrednio do firmy smartjobs personaldienstleistungen GmbH? Obecnie działy rekrutacji w firmach lub osoby odpowiedzialne za prowadzenie rekrutacji, coraz częściej udzielają kandydatom wszelkich informacji jeszcze przed właściwym etapem rekrutacji. Może warto po prostu zadzwonić i zapytać o interesujące Ciebie kwestie?

Nie zadowolony
@Julita 15.07.2018 15:03

Ja dowiedziałem się jaka praca na Budowie o 7 rano

Julita

@Benek, czy możesz wyjaśnić zainteresowanym osobom czym jest Krankenkasa? Nie każdy z kandydatów posiada doświadczenie podobne do twojego i może tego nie wiedzieć. Czy mógłbyś udzielić kilku rad dla osób, które zamierzają wyjechać do pracy po raz pierwszy z firmą Smartjobs Personaldienstleistungen?

Nie zadowolony
@Julita 21.09.2018 11:56

Pani Julito jest Pani pracownikiem Smartjobs po co te podchody:}

Nie zadowolony

Firma jest super do momentu az zaczniesz pracować pracowałem na solarach w takich warunkach ze tragedia snieg,deszcz wiatr wysoko i bez zabezpieczen,ale zachorowałem i dostałem natychmiast wypowiedzenie bez zadnych skrupolow i bez wstępnej informacji az po terminie tygodniowym,gdzie umowa była już niewarzna,nie polecam tej Firmy chociaż maja dużo ofert pracy omijac szerokim lukiem Moje sugestie dla smartjobs personaldienstleistungen GmbH: Troche szacunku dla ludzi bo pracowałem w takich warunkach ze stracilem zdrowie,nie ladnie Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Pracodawca pochodzi z Polski i ma inne podejście niż Pracodawcy rodowici Niemcy,musi to przemyslec bo Opini będzie więcej i Firma podupadnie,pozdrawiam

Michał z Kutna

To chyba jedna z najlepszych agencji w jakich do tej pory pracowałem Kulturalne podejście do pracownika , pieniądze zawsze na czas na koncie , panie w biurze bardzo kompetentne i miłe . Zawsze można kulturalnie porozmawiać a do tego oferują długoterminową pracę w jednym miejscu , nie skaczesz z tygodnia na tydzień w jednego na drugie miejsce tak jak to bywa w innych agencjach. Osobiście jestem miło zaskoczony . Warunki finansowe bardzo zadawalające no i praca w fajnej firmie . Jeżeli jesteś sumienny i zdolny to możesz bez obaw aplikować do tej agencji. GORĄCO POLECAM

JarKo
@Michał z Kutna 04.01.2019 16:35

Michał , mogę tylko podzielić Twoją opinie Pracuje w tej agencji od 2016 roku, wczeniej pracowałem w dwóch innych agencjach i warunku w smartjobsie są bardzo przyjazne pracownikowi. Pani księgowa pomaga w załatwieniu wszystkich spraw z klasami podatkowymi , w wcześniejszej agencji pracowałem cały czas na 6 klasie , w smartjobsie pracuje na 3 klasie . Pozdrowienia dla całej ekipy od Jarosława K.

tytus

Pracuje i polecam firma ok, warunki finansowe ok.

AK
@tytus 01.10.2018 09:34

Tytus Prosze napisz mi czy warto czy zeczywiscie placa tak jak pisza, mam na imie Andrzej Kapiciak mieszkam w Texas Usa, praca ma byc dla mojej Serdecznej przyjaciulkji syna, byl juz raz w nemczech ktos mial mu pomudz i wrucil Chlopak wykosztowal sie, ,jest Ambitny, Ma technikum w tym zawodzie i kilka lat praktyki, Chce go zabrac do stanow ale narazie nie chce chce byc w Europie jesli mozesz prosze o cos wiecej Pozdrawiam Serdecznie z Houston Texas jesli mozesz napisz na adres Polandrzej57@yahoo.com

Waluś

Witam wszystkich. Miałem kontakt z firmą smartjobs telefoniczny jak i e-mail. Korespondencję prowadziłem z (usunięte przez administratora), wszystko pięknie ok do momentu kiedy w e-mailu chciałem uzyskać odpowiedź na temat czy informacje zawarte w ofercie i zapewniane przez firmę będę miał odzwierciedlenie na umowie o pracę. Na tym temat się urwał nie wiem czym jest to spowodowane brakie czasu czy jest to iny problem udzielenia odpowiedzi. Czy ktoś z zainteresowanych miał podobną sytuacja??? Zrozumiał bym gdybym kogoś obraził. Po prostu zadałem proste pytanie by rozwiać wszelkie niepewności. Dziękuję

Julita

@monter, jaką odpowiedź usłyszałeś od firmy smartjobs personaldienstleistungen w sprawie utraty środka transportu? Napisałeś, że firma nie pomogła Ci w tym zakresie. Jak w tym przypadku brzmiało uzasadnienie tej decyzji? Czy możesz napisać coś więcej na temat tego czym są grupy podatkowe?

monter

Nie polecam tej firmy. Mialem kwatere 30 km od miejsca pracy na szesc dni, pozniej kwatere 20 km od miejsca pracy. Dojezdzalem do pracy ze znajomym, gdy on zrezygnowal z pracy zostalem bez srodka transportu. Zglaszlem to w firmie bez odzewu, zostawili mnie samemu sobie, dobrzy i mili w sluchawce telefonu.Gdy zrezygnowalem z pracy dostalem 6 grupe podatkowa,obcieto mi diete. Zarobilem mniej jak w Polsce.

Julita

@tytus, chociaż twoja opinia o firmie smartjobs personaldienstleistungen jest pozytywna, to bardzo krótka i niewiele mówi na temat warunków pracy. Czy możesz napisać na jakim stanowisku pracujesz? Czy wynagrodzenie to wyłącznie podstawa, czy pracownik może liczyć na dodatkową premię i dodatki socjalne?

Julita

@tja, dlaczego nie zgadzasz się z opinią użytkownika @Benek? Twoja opinia jest bardzo krótka i nie posiada żadnego uzasadnienia. Może chciałbyś napisać coś więcej na temat firmy Smartjobs. Jak długo pracowałeś dla tej firmy? Czy jest w tej firmie coś co zaliczyłbyś jako plus? Dzieląc się swoją opinią pomagasz innym kandydatom w dotarciu do cennych informacji.

Benek

Pracuje w firmie i jest wszystko ok . Jeżeli zależy ci na długoterminowej pracy w jednym miejscu to możesz z nimi podpisać umowę i napewno nie pożałujesz . Wypłaty jak do tej pory zawsze na czas , zaliczki co tydzień punktualnie na koncie . Miła obsługa przy telefonie . Załatwiaja wszystkie formalności z krankenkasą

tja
@Benek 18.09.2018 09:19

Chyba sobie kpisz.

Sly

Niestety ja mam bardzo złą opinię na temat współpracy , oczywiście na starcie rozmów o podjęciu pracy wszystko wyglądało dobrze , ustalony termin rozpoczęcia pracy niestety najpierw przesunął się o tydzień , cóż siła wyższa trzeba poczekać ale co ciekawe firma kazała napisać wniosek że to ja proszę o zmiane terminu rozpoczęcia pracy , mija tydzień i co ? , kolejny problem i znów trzeba czekać następny tydzień i znów pisać wniosek o zmianę terminu , zaznaczę tu że interesowało mnie podjęcie pracy w konkretnym zawodzie , takim który potrafię wykonywać bardzo dobrze , cóż po dwóch tygodniach oczekiwania dostałem propozycję pracy ale w zupełnie innej branży niż umawiałem się z firmą , otrzymałem wiadomość że w moim zawodzie aktualnie nic nie mają , ciekawe bo tego samego dnia pojawiło się sporo nowych ogłoszeń z firmy o rekrutacji do pracy na stanowisko którym byłem zainteresowany i które to miałem otrzymać w zaistniałej sytuacji zrezygnowałem ze współpracy , zbyt wiele nie domówień , nie jasnych sytuacji

Julita

@anonymous, czy możesz napisać na jakim kontrakcie pracowałeś i jakie obowiązki realizowałeś na swoim stanowisku? Napisałeś, że dopłacałeś do noclegu, ale może wpłynęło to w pozytywnym stopniu na jakość mieszkania? Czy dobrze oceniasz firmę Smartjobs w tym aspekcie? Jest to ważny temat dla pracowników wyjeżdżających za granicę do pracy.

anonymous

Pracowałem w tej firmie praca była super no i nocleg też,tylko z dietami było coś nie tak.Musiałem dopłacać do noclegu 3euro/dzień.Przeczytajcie uważnie przed podjęciem pracy umowę,ja tego w pośpiechu nie zrobiłem i był tego efekt.

piotr

Super firma???Szukam jakiegoś ciekawego i rzetelnego opisu współpracy.Jak na razie same oh i ah. Coś mi tu nie pasuje? Nie chce opini na temat pracy , bo wiem jak mam ją wykonywać.Ale może mała opinia na temat warunków umowy , bo zakładam , że wszystkie ohy i ahy są od osób , które podpisały umowę w języku niemieckim oczywiście znając ten język. Ja nie znam mimo to przysłano mi umowę w wersji niemieckiej. To mnie trochę dziwi , bo jeśli agencja jest super to umowa powinna być napisana w języku zrozumiałym dla pracownika? Nie zgodne z prawem jest zawieranie takich umów. Super agencja??? Może jakaś opinia na ten temat? Aha i jeszcze jedno : DO PANA KTÓRY CIESZY SIĘ Z NADGODZIN - IDIOTA!!!

Mieczysław

Bardzo fajne warunki pracy , mogę tylko pochwalić i naturalnie polecam . Atrakcyjne warunki i wysokie stawki a do tego stabilna praca . Jestem bardzo zadowolony

Marian

Agencja godna polecenia , atrakcyjne stawki i super warunki

Julita

@Dziekujzausunietykomentarz, rozumiem, że twoje negatywne zdanie o firmie Smartjobs Personaldienstleistungen wynika z sytuacja jaka Cię spotkała z zakwaterowaniem? Może była to wyjątkowa sytuacja niezależna od pracodawcy, czy pracownicy otrzymali za to zdarzenie jakąś rekompensatę lub przeprosiny? Czy dowiedziałeś się jakie były przyczyny tej sytuacji?

Pracownik

Dlaczego usuwacie negatywne komentarze ?

Julita

@Sindbad, czy miałeś okazję współpracować z firmą smartjobs personaldienstleistungen przy jakimś kontrakcie? Jak oceniasz tę współpracę? Czy firma wspiera pracownika podczas trwania kontraktu, jak oceniasz sprawy mieszkaniowe? To ostatnie dla pracowników ma czasem decydujące znaczenie.

Norbi

Podpowiedzcie jak organizują warunki pobytu za granicą? Czy pracy mają dużo?

Sindbad
@Norbi 12.07.2018 11:27

No właśnie , dzwoń do firmy i pytaj o warunki a nie tutaj zadajesz pytania . Z tego co widać po ofertach pracy w tej firmie to mają dużo stanowisk na terenie ałych Niemiec

Ireneusz 1971

Dokładnie , firma godna polecenia Wysokie stawki godzinowe , chyba najlepsze aktualnie w całej branży . Podpisałem umowe na fajnych niemieckich warunkach ,pracuje i polecam wszystkim Irek z Płocka

Adam
@Ireneusz 1971 22.06.2018 10:08

Dzień dobry mam pytanie zaczynam współprace z tą agencją od 06.08 br. jako elektryk Mam zamiar wyjechać 04.08 br. Jestem z Brzegu Opolskiego czy ktoś jedzie w tym terminie?.

Julita

@Gorzowiak z Gorzowa, Twój komentarz nie wiele mówi o pracy w smartjobs personaldienstleistungen GmbH. Może mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź o dodatkowe informacje? Innych użytkowników na pewno interesuje jakie są proponowane warunki zatrudnienia. @oszukany, to co piszesz to poważne zarzuty. Czy na pewno miała miejsce sytuacja o której piszesz? Pamiętaj, że wypowiadasz się na forum, które jest miejscem publicznym, więc wszystkie informacje, które zamieszczasz powinny być zgodne z prawdą.

Zostaw opinię o smartjobs personaldienstleistungen GmbH - Erftstadt

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie smartjobs personaldienstleistungen GmbH