Centrum Sprzedaży Bezpośredniej Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 154 ocen.

Opinie o Centrum Sprzedaży Bezpośredniej Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Centrum Sprzedaży Bezpośredniej Sp. z o.o.

Byłem tam!

Cześć wszystkim którzy chcą tam pracować to odmawiam z całego serca. (usunięte przez administratora) Na szkoleniu rano jest mówione jakie to wszystko happy nie jest. Praca polega na łażeniu od drzwi do drzwi i wciskaniu ludziom pradu i gazu od jakiś tańszych i mniej znanych sprzedawców. Umowa o prace? Zapomnijcie o tym jest to umowa o dzielo, czyli nawet jeżeli byście dostali w zęby od jakiegoś zdenerwowanego sebix'a to nikt wam za to nie zapłaci. Dla osób młodych? Niee już lepiej zarabiac te 2500zl na call center. Powaga..

Gdu
@Byłem tam! 21.11.2017 07:34
Cześć wszystkim którzy chcą tam pracować to odmawiam z całego serca. (usunięte przez administratora) Na szkoleniu rano jest mó...

A z jakiej firmy sprzedajemy prąd i gaz? Są jakieś narzędzia pracy?

anonim

(usunięte przez administratora)

Hgs

Marze o tym

Hgs

Firma nadal istnieje?

Natalia

@Nsr a pracujesz tam dalej? Powiedz o tym jakie są premie i w jakim systemie się pracuje? Domyślam się że mogą to być elastyczne godziny pracy. Każda informacja jest ważna dla tych co chcą się zatrudnić w firmie.

Dc
@Natalia 31.07.2017 15:11
@Nsr a pracujesz tam dalej? Powiedz o tym jakie są premie i w jakim systemie się pracuje? Domyślam się że mogą to być elastyczn...

Jeżeli chcesz pracować jako akwizytor to jest to praca dla ciebie

Mia

Jakie są narzędzia pracy? Byłam na rozmowie ale niczego się nie dowiedziałam

Nsr

Byłem w tej firmie na rozmowie. Nikt mi nie powiedział że praca ma charakter domokrążcy czyli chodzimy od drzwi do drzwi i sprzedajemy prąd i gaz.

Oleś

pracuje w tej firmie nieco ponad miesiąc jestem po pierwszej wypłacie :) nie dość ,że kasa w terminie to jeszcze zarobiłem prawie trzy tysiące zł a to moja pierwsza praca SUPER Firma jest niesamowita, kadra zarządzająca bardzo przyjacielska teraz mam maturę i bez problemu dostałem wolne mimo ,że tak krótko pracuję . Mało tego inwestują w ludzi niedługo mamy warsztaty z Brianem Tracy REWELACJA . Ludzie różne opinie czytałem o tej firmie i uwierzcie mi postanowiłem zaryzykować nic nie miałem do stracenia a hejt to hejt tylko głupi się na nim opierają więc powyżej opisałem moje doświadczenia SZCZERZE jak jest . POLECAM aplikujcie jak znajdziecie ofertę pracy z tej firmy .

Fg
@Oleś 04.05.2017 20:10
pracuje w tej firmie nieco ponad miesiąc jestem po pierwszej wypłacie :) nie dość ,że kasa w terminie to jeszcze zarobiłem pr...

Nie ma to jak samo reklama:)) Oj chyba brakuje ludzi do chodzenia po blokach;)

Słoneczko

Pracowałam w tej firmie około czterech miesięcy najmniejsze pieniądze jakie zarobiłam to ponad 2000 i to w pierwszym miesiącu pracy kolejne miesiące już około 4 tysięcy zł , kasę wypłacają w terminie rozliczenia są bardzo czytelne i co do złotówki . Firma kipi niesamowitą atmosferą to nie klimat korporacyjny , jest dużo pracy to prawda ale również dużo zabawy . Bardzo dużo się przy okazji nauczyłam nie tylko w kwestiach zawodowych ale również rozwoju osobistego wskazówki ważne do końca życia :) Po sesji na pewno tam wracam

Dfd
@Słoneczko 20.04.2017 11:37
Pracowałam w tej firmie około czterech miesięcy najmniejsze pieniądze jakie zarobiłam to ponad 2000 i to w pierwszym miesiącu...

Czego się nauczyłaś w kwestiach zawodowych?

Ig

Czym się firma zajmuje? Byłem na rozmowie ale nie było żadnych konkretów

anonim

(usunięte przez administratora)

Juiceman

Nie bądź taki mądry, bo Ci tyłu zabraknie negacie od siedmiu boleści. Myślisz, że pisząc takie komentarze komuś zaimponujesz i będziesz fajny? Sorry, nie TY. Twoje zachowanie jest po prostu żałosne... Ale nie ma się co dziwić w sumie, ktoś komu w życiu nic nie wychodzi, najzwyczajniej w świecie będzie podcinał skrzydła, każdemu kto jest lepszy od Ciebie, bo Twoja osoba nigdy nie będzie tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cóż, taki mamy klimat ;) Jedyne do czego się nadajesz, to do rozwożenia ziemniaków cinquecento . Nie Pozdrawiam, J.

Pawel

Do Inogi mnie nie przyjęli. Z Energy Match mnie wywalili, a ja dalej będę wkurzał Roberta.

Tata Pawla

Przepraszam. Jakbym wiedział co z niego wyrośnie, to bym się na ścianę spuścił i kamieniami obrzucał.

Pawel

A moja stara przeszła Mario w lewo.

Aniołek

Zostałam zatrudniona, nie jest tak łatwo się dostać, jak twierdzą inni. Na dniu obserwujem sprawdzają Twoją komunikatywność , odporność na stres, zaangażowanie, motywację i inne czynniki. Praca polega na pozyskiwaniu nowych klientów umownych. Pracowałam w tej firmie parę dni, każda osoba która zostaje zatrudniona jest przydzielona do określonego trenera, czyli do osoby podopiecznej. Osoba ta pomoga w zagłębieniu się w pracę i od opinii tej osoby zależy zawsze dalsza współpraca nowozatrudnionej osoby. Podsumowując ja jako szara myszka, która lubi dobrze zjeść i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się , zamiast zarabiać grube pieniądze szybko skończyłam ten etap pracy, bo wolę spać do 12tej popołudniu i jeść schabowe na śniadanie , pozdrawiam ;)

Pawel
@Aniołek 11.04.2017 00:17
Zostałam zatrudniona, nie jest tak łatwo się dostać, jak twierdzą inni. Na dniu obserwujem sprawdzają Twoją komunikatywność ,...

Co ty za głupoty gadasz przyjmują każdego kto umie język polski w sumie kto by chciał chodzić po blokach i podpisywać umowy. Nigdy nie wiesz ile zarobisz ponieważ ludzie rezygnują z umów

Fdvs

Witam mam pytanie jak umowa jest?

Rhino

Nie polecam chyba że chcecie chodzić oo blokach

AAAAAAAAA

Witam , jeżeli chcielibyście się dowiedzieć na czym polega praca w skrócie opiszę. Zacznijmy od rozmowy trwa około minuty :) super! następnie jest dzień obserwacyjny i jeżeli nie jesteś osobą komunikatywną nie masz po co się tam wybierać.. Praca polega na wyjazdach w Teren tzn po Warszawie i chodzenie po blokach do ludzi podpisując z nimi umowy. Oczywiście musisz potrafić dobrze namawiać! być bardzo przekonującym. Przyuczają do tego nieźle. Z tym ,że po dniu obserwacyjnym jeżeli się sprawdzisz następny dzień chodzisz już sam. Są szkolenia wewnętrzne zawsze rano gdzie ćwiczysz prezentacje. Praca ma być do 18.. Tyle ,że jeżeli do 18 nie masz minimalnej ilości umów czyli 5 pracę możesz skończyć nawet o 21 zależy jak szybko podpiszesz minimalną ilość umów. (usunięte przez administratora) Atmosfera jest fajna jeżeli robisz dobre wyniki i nie odzywasz się zbyt wiele. Przez mój staż w tej firmie (krótki) już wielu ludzi się przewinęło... Jest straszne ciśnienie na wyniki! Praca od poniedziałku do piątku. Nie ma mowy o sztywnej atmosferze z Prezesem przybija się 'piątki' . (usunięte przez administratora) Na początku mówią Ci ,że możesz zarobić nawet 8 tysięcy... Szczerze nie sądzęvNo nie wiem jeżeli czujecie się na siłach i uważacie ,że się sprawdzicie to próbujcie. Można dosyć szybko awansować. (usunięte przez administratora) Powodzenia.

Pawelek

Tak naprawdę wierzę w to, że pisanie tutaj pomoże mi zaistnieć. Nie mam własnego życia, a te posty czytają na pewno miliony. W realu zawsze za opluwanie innych jadem dostawałem w pysk. A tu taka bezkarność. Jestem Gwiazdą.

Robert
@Pawelek 31.03.2017 09:49
Tak naprawdę wierzę w to, że pisanie tutaj pomoże mi zaistnieć. Nie mam własnego życia, a te posty czytają na pewno miliony. W...

To nie dobrze że tak się dzieje;/ Zapraszam do pracy tutaj klient jest miły częstuje kawą ciastem:)) I oczywiącie opuścisz strefę komfortu i zaczniesz zarabiać na jachty:)

Pawelek

Tak na prawdę to chyba jestem trochę zjebany.

Pawelek

To znaczy oczywiście większość zarobiła powyżej 4000 zł, aleja chyba za bardzo ściemniałem

Ja 22

A jak jest z umową? Czy są jakieś kary?

Pawelek

Rozmowa kwalifikacyjna trwa 2 min. Nastepnego dnia już idziemy z trenerem na bloki

Takitam

Może ktoś opowiedzieć o CSB w Poznaniu? Byłem dzisiaj na rozmowie i zostałem zaproszony na szkolenie, ale do końca nie wiem jak to będzie wyglądało i ogólnie co dokładnie miałbym robić w pracy. Zarobki naprawdę dobre, przez co mam pewne wątpliwości.

Pawelek
@Takitam 29.03.2017 14:07
Może ktoś opowiedzieć o CSB w Poznaniu? Byłem dzisiaj na rozmowie i zostałem zaproszony na szkolenie, ale do końca nie wiem jak...

Praca polega na chodzeniu po blokach i sprzedaży energi. (usunięte przez administratora)

Byly pracownik :)

Za czasow kiedy ja tam pracowalem byla swietna atmosfera , ludzie zajebisci , wynagrodzenie bardzo dobre , Lecz to nie jast praca dla osob leniwych i osob ktore nie posiadaja motywacji inaczej trzeba wyznaczyc sobie cel do ktorego sie darzy, ta firma ci pomoze zyskac spore doswiadczenie w tej firmie wszyscy sa jak rodzina Pozdrawiam najmlodszy trener :D

Fryderyk

Praca polega na chodzeniu po domach i sprzedaży energii

Mura

Dajcie sobie spokój chyba chcecie pracować w akwizycji

Sand

Witam, prosze wyrazic kazda opinie, poniewaz nie wiem jaka przyszlosc mnie moze czekac ewentualnie

anonim

(usunięte przez administratora)

Ciss

czyli nie pchac sie w to?

Ja 22
@Ciss 19.01.2017 23:51
czyli nie pchac sie w to?

Są jakieś kary?

Chanell

Hej, czy możecie podzielić się ze mną jakimiś informacjami na temat Centrum Sprzedaży Bezpośredniej na Bemowie w Warszawie? Byłam ostatnio na rozmowie dot. stanowiska bezpośredniej obsługi klienta i profil firmy prezentowany w internecie (usunięte przez administratora) trochę odbiega od tego co zostało mi przedstawione (rekruterka wspomniała coś o branży energetycznej?) W zasadzie rozmowa była krótka, mało treściwa. Zostałam zaproszona na szkolenie... Czy ktoś z Was się orientuje czy warto i jak wg wygląda praca w tej firmie?

df

@ehe ale o jaką ofertę kolego tutaj pytasz? bo powiem Ci że ja od dawna nic nowego od nich niestety nie znajduję chociaż rekrutacja mogla się skończyć

jan

Hej, bardzo zaciekawiła mnie ta firma. W poniedziałek dostałem telefon od bardzo miłej Pani, muszę przyznać, że zaraziła mnie swoją energią, zaprosiła mnie na spotkanie rekrutacyjne, na które oczywiście poszedłem. Rozmowę przeprowadziła ze mną równie sympatyczna pani menager Monika. Udało mi się załapać do tych najlepszych, ponieważ zaprosiła mnie na szkolenie. Wybieram się na nie w piątek. Mam nadzieje, że uda mi się dostać do tej firmy. Ktoś może już był na takim szkolenie i wie jak to będzie wyglądać?

bezrobotny

@nowa Twoja opinia jest trafna i w sumie tylko dzięki niej stawiłem się ostatecznie na rozmowie. W piątek dostałem telefon z zaproszeniem na rozmowę w poniedziałek. Poczytałem w weekend opinie i zastanawiałem się czy w ogóle iść, ale stwierdziłem, że skoro i tak nie mam co robić to sprawdzę o co tam chodzi. Zadzwoniłem najpierw potwierdzić spotkanie, odebrała całkiem sympatyczna dziewczyna, nie słychać było nic złego w jej głosie. Przyjechałem i pierwsze co zobaczyłem to stół bilardowy na środku biura + grająca muzyka w środku Atmosfera z pewnością nie codzienna. Sama rozmowa nie była bardzo wymagajaca. Widać, że nie patrzą za mocno na CV (ja mam tylko rok doświadczenia w innych firmach), ale na osobowość. Do jutra mam otrzymać odpowiedź czy zostałem zakwalifikowany na szkolenie. Mam nadzieję, że się dostanę bo widać, że to zupełnie coś innego niż robiłem do tej pory i chcę spróbować

Szukająca pracy

Wysłałam swoje cv w nawiązaniu do oferty pracy zamieszczonej na gumtree. Po ok 1h dostałam smsa z informacja o pozytywnym rozpatrzeniu aplikacji i zaproszeniu na rozmowę kwalifikacyjnego w dniu jutrzejszym o godzinie 11, podpis : „Z poważaniem Dział Rekrutacji" Brak informacji o jaką firmę chodzi, brak informacji na temat stanowiska- wysłałam kilka cv i nie wiedziałam którego ogłoszenia dotyczy wiadomość, i ostatnie najważniejsze czy ktoś zapytał mnie czy ten termin mi odpowiada, z mojego CV jasno wynikało że pracuje wiec osoba myśląca powinna wiedzieć że nie każdy termin będzie mi odpowiadał. Po chwili namysłu postanowiłam zadzwonić do nadawcy smsa. Odebrała kobieta, nie przedstawiła sie, w słuchawce usłyszałam tylko: "halo", grzecznie przywitałam się, przedstawiłam, powiedziałam że dzwonie w sprawie smsa i zaproszenia na rozmowę rekrutacyjną, ale chciałam zadać kilka pytań. Poproszona o nazwę firmy usłyszałam: "Multimedia", jak zapytałam o stanowisko i zakres obowiązków, Pani z podirytowaniem w głosie powiedział mi że jutro dowiem sie wszystkiego od menadżera. Powiedziałam że jestem w tej chwili zatrudniona i pracuje od 9-17 dlatego musze wziąć dzień wolny aby przyjechać na rozmowę rekrutacyjną, z tego też powodu żeby nie marnować mojego i Państwa czasu chciała bym sie dowiedzieć czegoś więcej na temat proponowanego stanowiska, na co Pani odparła żebym nie marnowała już jej czasu, zakończyła wszystko pięknym poetyckim: "Żegnam" i sie rozłączyła. Według mnie firma nie jest godna polecenia biorąc pod uwagę podejście i szacunek osób tam pracujących, z oczywistych względów nie skorzystam z możliwości uczestniczenia w rozmowie kwalifikacyjnej.

Magda

A na jakim jestes stanowisku? Powiem szczerze, ze dzwonila do mnie p.Klaudia i nie zrozumialam w odpowiedzi na ktore ogloszenie dzwoni. W sms z adresem jest tylko podpis Multimedia Polska.

nowa

zaczęłam pracę w tej firmie 2 tygodnie temu i powiem jedno - WOW! Atmosfera jaką wprowadza kadra zarządzająca jest niesamowita, na początku nie chciało mi się wierzyć, że można tak pracować tym bardziej, że przyszłam tu z korporacji gdzie ciągle słyszałam pretensje od przełożonych. Pieniądze na początek też są nie złe (2500 netto). Polecam przyjść i się sprawdzić, nie zatrudniają każdego, ale jak się na początku ktoś wykaże to Manager nie robi problemów, poza tym dobrze przygotowują do pracy, nawet ktoś zielony odnajdzie się w ciągu tygodnia

anonim

(usunięte przez administratora)

Esti216v

Bardzo dobre zarobki fajni ludzie ale praca nie dla leniuszków . ja ogólnie jestem bardzo zadowolona wreszcie stać mnie na wynajęcie swojego mieszkania :) . A i co najważniejsze super perspektywy rozwoju biuro miedzy innymi w Gdańsku i Poznaniu prowadzą ludzie którzy zaczynali od podstaw w Warszawie super motywacja :)

Anit

Ja też dostałam dziś smsa, rozmowa na stanowisko sekretarki na jutro godzina 18

bezrobotna

Witam,czy ktoś ma informacje czy ta firma zatrudnia na umowę o pracę? Bo znalazłam taką informację w ogłoszeniu ale osoba która zapraszała mnie na rozmowę tak mętnie tłumaczyła że nawet nie wiem czym się ta firma zajmuje?Szukają Specjalistów ds Obsługi Klienta na Bemowie,czy ktoś ma jakieś informacje?

Zostaw opinię o Centrum Sprzedaży Bezpośredniej Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Centrum Sprzedaży Bezpośredniej Sp. z o.o.