Altax Sp. z o.o.

Poznań

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 91 ocen.

Opinie o Altax Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Altax Sp. z o.o.

zaciekawiony

@harry czy mogl bys zdradzic jaka jest flota i czy oczekują własna działalność czy umowe o prace. Bede wdzieczny.

Aneta

@Harry, chodziło mi o, np. dopłaty do obiadów czy dopłaty do wakacji. Inne rzeczy jak karty sportowe czy dni owocowe, to już standard, więc chodziło mi o tego typu rzeczy, których na pewno nie ma w innych miejscach.

Camel

Proszę o informację jaką formę zatrudnienia proponuje firma na stanowisku PH, jakie są inne warunki pracy...narzędzia, godziny itd...

Aneta

@Harry dziękuję za odpowiedź, na pewno kwestia wypłaty będzie tutaj subiektywna, bo dla każdego ta sama kwota może oznaczać co innego. Co do tych benefitów, to oprócz tego standardu, o którym napisałeś można liczyć na coś ekstra ze strony Altaxu? Chodzi mi o coś, czego nie ma w każdej firmie tego typu.

Harry
@Aneta 17.09.2017 17:19
@Harry dziękuję za odpowiedź, na pewno kwestia wypłaty będzie tutaj subiektywna, bo dla każdego ta sama kwota może oznaczać co...

To kwestia czego oczekujesz? Co dla Ciebie jest extra?

Aneta

@Harry na pewno jest to już jakiś punkt zaczepienia, ale nie musimy ukrywać, że dla pracownika najbardziej liczy się wynagrodzenie oraz benefity, na które może w Altaxie liczyć. Czy pod tym względem nie ma na co narzekać i czy jest się zadowolonym na koniec miesiąca?

Harry
@Aneta 05.09.2017 10:31
@Harry na pewno jest to już jakiś punkt zaczepienia, ale nie musimy ukrywać, że dla pracownika najbardziej liczy się wynagrodze...

Wynagrodzenie ok, benefity wg mnie ok ubezpieczenia, multisporty, itp

Harry

Dobry, wartościowy pracodawca, zgrany zespół i przyjazna atmosfera wewnątrz organizacji. Warto aplikować

Aneta

@kotek to co Ciebie zatrzymało w firmie? Czy oferuje ona jakieś szkoleni, które potem można wykorzystać w dalszej karierze zawodowej?

Aneta

@farbkaco przez to rozumiesz? Czy obecnie w firmie występuje duża rotacja?

farbka

Kochajmy ludzi tak szybko odchodzą z pracy...

Minor
@farbka 13.04.2017 16:08
Kochajmy ludzi tak szybko odchodzą z pracy...

Wszystko, co dobre już za nami

Kadydat

Witam Chce aplikować na PH. Ktoś podpowie jak wyglada sytuacja w dziale handlowym, warunki , samochód itd ? Z góry dzięki

Ona 57 lat

Witam, Czy w tej chwili przyjmuja kobiet do pracy? Z kim najlepiej sie kontaktować w sprawie pracy?

Kula

Witam, Pracowałem na magazynie i zgadzam się z opinią bufona dla kierownika magazynu, dodam od siebie, jeśli oceniać kierowników to kierownik produkcji jest OK, kierownik magazynu to mściwy cham i prostak, jeśli mu nie wchodzisz w cztery litery, to nici z dużych zamówień same śmieci, a 4 - tony dziennie musisz zrobić. Dobre słowo można o nim powiedzieć to że jeśli chce się mieć wolne to nie robi żadnego problemu. Jeśli chodzi o prace to do najlżejszych nie należy. UWAGA UWAGA!!! Zaraz rusza następny kasting na pracowników Altax -u, jeśli chcecie dostać prace i coś osiągnąć na magazynie to ładnie ściemniajcie w oczka mówcie to co chce usłyszeć a po za tak jak nie którzy pracownicy rąbcie mu du..... a na pewno wiele osiągniecie. Powodzenia :)

ewr

powiem Ci ze zainteresowalem sie torche ta oferta na stanwosiko przedstawiceila handlowego wymagane jest miedzy innymi doświadczenie – minimum 1 rok na podobnym stanowisku,wykształcenie: preferowane wyższe

xawery

ten kierownik z magazynu on liczyć nie potrafi o pisaniu nie wspomnę. kolo ma poziom robala. ale do takiego magazynu taki bezmózgi robal im wystarcza

Picker
@xawery 31.05.2016 17:13
ten kierownik z magazynu on liczyć nie potrafi o pisaniu nie wspomnę. kolo ma poziom robala. ale do takiego magazynu taki bezmó...

Ciekawe czemu mu tego nie powiedziałeś w twarz? Nie powiem bo jest denerwujący, ale jak każdy kierownik. Może brakuje mu kobiety :)

gooodo

jak wygląda praca w księgowośći, jakie są zarbki, klimat, wymagania przełożonych..?

someone

Witam, Pracowałem w Altaxie kilka miesięcy, na produkcji i na magazynie. Zarobki są całkiem przyzwoite ale zależy gdzie się trafi. Bo na magazynie nie chciał bym pracować za żadne skarby ponownie, ale o tym później. Praca na produkcji jest w porządku a kierownik wyrozumiały i całkiem spoko. Natomiast na magazynie pracuje się masakrycznie. Praca sama w sobie nie jest w sumie najgorsza ale kierownik jest bufonem, który potrafi tylko człowieka zgnoić o byle co nawet jak nie ma racji, zdanie pracownika się nie liczy, chcąc nawet jeden dzień wolnego trzeba się mu spowiadać po co i dlaczego bo inaczej robi problemy. Co będę więcej pisać o nim, po prostu brak słów.

lublin

cześć startuje do waszej firmy na PH, chce wiedzieć jakie warunki tzn kasa na ile można liczyć, jakie auto, targety rabialne? jakie punkty do obsługi DIY czy wszystko? No i napiszcie co i jak u was bo do tej pory jak czytałem to idealnie.

jest OK
@lublin 26.04.2016 17:56
cześć startuje do waszej firmy na PH, chce wiedzieć jakie warunki tzn kasa na ile można liczyć, jakie auto, targety rabialne? j...

jest OK

ktoś

Czy w Altax zatrudniaja na umowe o prace czy trzeba zakładac działalność?

%$%

Zaprosili mnie na kolejny etap rekrutacji na PH. Czy ktoś wie na czym może polegac taka rozmowa?jakieś testy kompetencji itp? Nie wiem czego sie spodziewać. A poza tym czy ktoś może napisać jak wygląda praca PH w Altax? Jak te produkty sie sprzedają jak zarobki, targety czy osiągalne? Będę wdzięczny za każdą informację

czywarto

czy warto tam pracować?

IKO
@czywarto 29.02.2016 17:03
czy warto tam pracować?

WARTO!

wyzysk

Nie polecam, wyślą Cię na magazyn i karz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] praca ciężka na magazynie nikt tam nie chce pracować, norma 5ton dziennie przedźwigać.. Faceci tam nie dają rady a co dopiero kobiety, ale oni na to nie patrzą.. Pracuj po 10-12 godz. Kierownik magazynu sam mi powiedział, że on sam by nie dał rady na tym stanowisku... Masakra.

matt_uk1981
@wyzysk 29.02.2016 13:49
Nie polecam, wyślą Cię na magazyn i karz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] praca ciężka na magazynie nikt tam nie chc...

No to człowieku cie poniosło, nawet tu nie pracowałeś a pier.... pracujemy po 8 godzin, czasem się zdarzy 10 i to jak jest sezon, 12 jeszcze mi się to nie zdarzyło, a 5 ton..... chłopaki teraz potrafią wrzucić po 6 i to od niechcenia, a dziewczyny same robią 5 no ale przeniesienie kartonika 5 kilo z palety na wózek pół metra dalej hmmm znaczy jesteś leniem śmierdzącym, pracuje tu krótki czas ale ludzie są fajni i praca też jest super, więc jak ktoś nie był to niech milczy a jak komuś się niechce pracować no to sorry ale lżejsze pracy jeszcze nie widziałem, a 12 godzin to się robi ale w Rukki w obornikach na pakowaniu płyt i to bez przerw, więc tutaj praca to wakacje.

tres

Atmosfera, ludzie, standardy - ok. Warto.

Ja

A coś więcej możesz napisac

Ja

Potrzebuje informacji na temat tej firmy tzn. Zarobki premie, ilość punktów dziennie, flota i czy jest GPS.Ogolnie jaka atmosfera teraz panuje.

anonim

(usunięte przez administratora)

tran

Porządna Firma. Warto!

M

Pracowałem w tej firmie i faktycznie udało mi się kilku wartościowych rzeczy nauczyć, dowiedzieć i zebrać doświadczenie. Nie było łatwo i nie wszystko się udało, ale trzeba patrzeć na pozytywy. W każdym razie firma dla ludzi z ambicjami i inicjatywą. Polecam nie tylko samą firmę, ale też pracujących tam ludzi.

wertyui

nic niewarta firma , uwsteczniająca praca, towarzystwo wzajemnej adoracji, omijajcie ludzie to miejsce

marta

słabo płacą , wstrętna atmosfera pracy, park maszynowy infrastruktura pamięta pierwszych osadników, szkoleń brak, zimno w pracy, wszechobecna niekompetencja, z produktów najlepsze są puszki można ich użyć później np na śrubki, czy inne szpargały

kiro
@marta 05.12.2014 09:01
słabo płacą , wstrętna atmosfera pracy, park maszynowy infrastruktura pamięta pierwszych osadników, szkoleń brak, zimno w pracy...

Firma z przyszłością i silnym zapleczem technologicznym. Nowoczesna infrastruktura i innowacyjne rozwiązania zapewniają jej ogromną przewagę konkurencyjną na rynku. Wszechstronne szkolenia przez cały rok.

Czapka

Jestem pracownikiem firmy juz5 lati moge z czystym sumieniem polecić. Czy to na produkcji czy w dziale handlowym czy w innych. W całej firmie panuje bardzo dobra atmosfera ludzie przyjaźni czuje sie tu jak w rodzinie. Każdy jest chętny do pomocy. Podwyżki co roku. Firma pnie sie w gore jeśli chodzi o sprzedaż. Duże szanse na awans ponieważ firma należy do światowej korporacji i ma kilka innych firm w regionie. Zarobki ok . Zachęcam .

4672

LIPA LIPA jeszcze raz LIPA , omijać z daleka firmę i jej produkty

plus

Jak mało gdzie panuje tam przyjazna atmosfera pracy - czego trzeba więcej?

Jacek

Witam, Czy mógłby ktoś napisać jak aktualnie wygląda sytuacja pracy w firmie? Jest wakat na PH ale mam mieszane uczucia. Proszę o info Z góry dzieki

no name

Witam, mam zaproszenie na rozmowe na PH. Ktoś może podpowiedzieć jakie są warunki zatrudnienia, atmosfera, szefostwo, KASA, narzędzia do pracy ?? z góry dzieki za info

Praca

Jak się sytuacja ma w firmie po przyjściu nowego kierownika produkcji? Jak oceniacie dalszy kierunek rozwoju? Ponoć amerykański właściciel oczekuje zmian.

kamil

Znajoma tam pracuje i wiem, że jest to nowoczesne, doskonale zarządzane przedsiębiorstwo z wykwalifikowanym, pozytywnie nastawionym zespołem handlowym oraz doskonałą atmosferą pracy. Nie ma drugiej takiej firmy w Polsce.

Beter

(usunięte przez administratora)Niczego dobrego nie wróżę tej firmie na Polskim rynku.(usunięte przez administratora)Życie jest piękne,pracodawców szukajcie w innym miejscu,szkoda marnować zdrowia.Ja stąpam mocno po ziemi ,mam super pracodawcę.

Szuka pracy

max - 2013-03-14 09:48:15 To prawda, wiele sie zmieniło na gorsze. Ludzie dawniej oddawali swoje serce tej firmie, pracowali nie tylko dla siebie - ale przede wszystkim dla właściciela firmy - człowieka który ma swoje spojrzenie na rzeczywistość. I tego szkoda najbardziej. Nie ma już ideałów i charyzmy tego Pana. Teraz są \"harwardziki\" popisujący się wiedzą teoretyczną. W biznesie nie tylko to się liczy. Ludzie uciekają nie patrząc na nic. Jedno jest pewne, ktoś inny doceni ich , bo kiedyś wybierał ich do zespołu właściciel, który ma \"czucie do ludzi\" - takich teraz nie zatrudnia Pani HR. Ona szuka pasujących do jej wyobrażeń - a nie takich, którzy będą umieli zaakceptować rzeczywistość inną - bo taka właśnie jest. Dlatego starzy uciekają, a nowi nie zagrzewają tam miejsca. To oczywiście moja ocena rzeczywistości - ale wiem, że wiele osób myśli i czuje podobnieWitam serdecznie, co miałeś na myśli Max mówiąc o wyobrażeniach Pani HR? Będą wdzięczna za wszelkie podpowiedzi, gdyż chciałabym ubiegać się o pracę w Altax. Czy ambitne kobiety również mogą liczyć na docenienie w tej firmie? Ponoć bardzo liczą się kwalifikacje i doświadczenie i to coś, co myślę że mam:) Pozdrawiam

MICHAŁ

Jestem stolarzem i uważam, że lepszych wyrobów od Altax nie ma w Polsce. Cała reszta to garażowe pomyje, Impregnat Altax i lakierobejcę Altax stosuję od 12 lat, jestem bardzo zadowolony i nie zamieniłbym ich na nic innego, gdyż po prostu nie ma lepszych produktów na rynku.

zenek

TO NIE SPRZEDAWAJ A ZACZNIJ UŻYWAĆ JAK SPRZEDAJESZ TO MUSISZ CHWALIĆ NIE POLECAM ALTAX

Ola

Mam kolegę który od kilku lat tam pracuje jako PH i sama sprzedaję ich produkty i nie mogę złego słowa o tej firmie powiedzieć

Yola

Kolega pracuje tam ponad 3 lata i jest extra. Zdrowa polityka wewnątrz firmy.

Aga

"Prawda" to co piszesz to ...(usunięte przez administratora) prawda. Ja przypadkowo trafiłam na tą stronę, gdyż zmieniam aktualnie pracodawcę-najlepsze jest to, że od 5 lat pracuję dla konkurencji (He..l) i tu jest dopiero kicha:( To czego jestem pewna na 100% to fakt, że Altax stawia w 100% na ludzi. Tak więc swoją prawdę włóż sobie głęboko w ... kieszeń. Pozdrawiam (usunięte przez administratora)

prawda

Większość opinii to : albo na temat produktu, albo jak pracują pracownicy. To jest portal o PRACODAWCACH a nie reklama !!! Jestem pewny że większość wpisów jest od tej samej osoby pewnie z HR która musi tak pisać. Widać to po datach i godzinach dodawanych postów. Taka praktyka tylko świadczy o pracodawcy.

aneta_sa_bo

Spotykam się zarówno z przed. i kier. w terenie i nigdy nie słyszałam aby powiedzieli złe słowo na temat firmy, w której pracują, same pochwały, widząc ich zapał sama nabieram "wiatru w skrzydła" - mam tylko jeden wniosek - bardzo pracowici i ambitni ludzie tam pracują. Na każdy problem natychmiast znajdą rozwiązanie, porażkę przekują w sukces, nie ma tu spraw niewyjaśnionych lub trudnych, są niezwykle pomocni, a przy tym jakże skromni, Szacunek Panowie!

tytus

Właściwe podejście do ludzi wynika z faktu, że jest to dobra firma z rodzimymi korzeniami.

Lusi

Spoko firma, wporzo ludzie!

ex

... i na pomorzu zapanuje ład i porządek

ex

Każdy kto tam pracował jest skarbnicą wiedzy o trudnych dziejących się tam rzeczach. Ludzie wiedzą więcej niż się komukolwiek wydaje. I kiedyś to wszystko ujrzy światło dzienne. A ktoś to wykorzysta - bo został oszukany, zaszczuty, czy poniżony. Już w biblii stoi - oko za oko

Wukaer

Jeżeli ktoś źle pisze o tym pracodawcy to nie zna się na pracy. Jaka praca taka płaca. Wyciągnij sam wnioski. Wcześniej zapieprzałem po kilkanaście godzin bez docenienia przez szefa (tak było w poprzednich firmach). Tu potrafią docenić człowieka. Pamiętajcie, że na szacunek trzeba sobie zapracować. Mało jest takich firm, które docenią ambitne osoby. Taka postawa zasługuje na pochwałę. Polecam Altax

Reno

Kto się stara może liczyć na przyzwoite warunki w tej firmie, o czym świadczy duża liczba osób pracujących tam od wielu lat.

Zostaw opinię o Altax Sp. z o.o. - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Altax Sp. z o.o.