Havita

Berlin

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 56 ocen.

Havita
4 56 6 1

Opinie o Havita

Ł. K

Przepracowałem tam 3mc jak dla mnie było spoko, praca jak praca jak chcesz zarobic to trzeba (usunięte przez administratora) ludzie spoko nikt sie mnie nie czepiał... Moim zdaniem kto nie chce pracowac to bez różnicy czy będzie na hawicie czy w innej pracy... Pozdrawiam wszystkich!!

Silver

Witam. Przerobiłem tam 2msc. Nigdy tam nie wrócę. Myślałem że po pracy odpocznę ale nie da się za taką sumę forsy a tu gorzej niż w szopie i żeby to w Berlinie było takie dziadostwo. Na własne oczy przekonałem się jaki to (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) Będę pisał szczerze co i jak żeby przyszli kandydaci wiedzieli na co się piszą. Hotel. Melina dla alkoholików po 6 osób na pokoju chleja pala. Ugotować coś to masakra nic nie działa. Dostać się do toalety po pracy graniczy cudem. Na 30 osób na hotelu dwa kible i prysznice warunki opłakane (usunięte przez administratora) brud że ściany lejaca się woda i za to wszystko płacisz tylko 270 euro. Odradzam Praca. Zależy na jakiej hali przeważnie od 7 bywa i do 22. Robota ciężka zależy gdzie jeszcze trafisz. Da się przeżyć ale ciężko osoby zatrudnione na stałe kompletnie nic nie robią wykorzystując przy tym ludzi którzy przyjadą na 2 czy 3 Msc. Pracujesz za 7.20euro na godzinę nie warto. Nie masz umowy ani ubezpieczenia. Co prawda podpisujesz jakiś papier ale nic nie jest odprowadzane gdy trafisz do szpitala dowiadujesz się że robisz na czarno a za wizytę płacą helmuty ale tylko jednorazowo. Każdy następny dzień płacisz z własnej kieszeni. (usunięte przez administratora) takie rzeczy w Berlinie w 21 wieku haha ale to prawda. Nigdy tam nie wrócę. Ludzie spoko ale nie wszyscy.

adi

Najbardziej (usunięte przez administratora) mnie ten (usunięte przez administratora) brodaty (usunięte przez administratora) synuś. Dawałem rade ale zamieszanie na hotelu i wypad do domu

Ryszard

Jak się współpracuje z firmą? Czy dobrze organizują warunki bytowe a granicą? Sporo dobrego słyszałem.

Kinga
@Ryszard 24.08.2018 16:41

A co tam dobrego.Mała płaca 6 osób na pokoju (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora)

Justyska

Witam! Posiada ktoś kontakt do tej firmy w sprawie pracy ?

qazz
@Justyska 29.07.2018 22:13

Jak postawisz dobrą kawę ro może da się załatwić ;) brothe@o2.pl

anonymous
@Justyska 29.07.2018 22:13

Oczywiście że postawię nawet z wkładka :)

Aaa

Witam. Jestem zainteresowana praca na Havicie .Ma ktoś jakieś namiary?

Paulina

Widzę bardzo dużo złych opinii na temat Havita. Rozumiem, że macie dużo zarzutów względem tego pracodawcy, ale mam jedną uwagę i bardzo proszę aby każdy wziął ją do serca. Podczas rejestracji/pisania pierwszego komentarza akceptowaliście regulamin, który jasno mówił, że nie obrażamy innych, nie używamy wulgaryzmów. Pamiętajcie o tym! Teraz przechodząc do merytoryki, czy naprawdę nic dobrego nie można powiedzieć o tym pracodawcy? Nie macie pozytywnych doświadczeń? Zachęcam do wymian poglądów (w ramach regulaminu GoWork)!

Mariusz

Ja tam pracowalem w 2011. Najgorsze doswiadczenie w moim zyciu, nie wiem czy cos sie zmienilo czy nie. Ogolnie oboz pracy dla desperatow. Jak przetrwasz 3 2-3 miesiace to graruluje ( mi sie udalo bo potrzebowalem pieniedzy). Nadzorcy, glownie polacy, turcy i portugalczycy, traktuja cie jak smiecia. Srednio na koniec wyszlo mi 14 godzin dziennie, wtedy zarabialem €4.50. Warunki sanitarne TRAGEDIA. Czesto zmuszaja cie do pracy (nieoficjalnie) grozac! Jak wyjezdzalem to powidzialem ze nikomu nigdy nie polece. Ale...ludzie jezdza co roku, wiec moze ze mna cos nie tak?! Ale NIGDY tam nie wroce!

Anonimm

Nie polecam!! Byliśmy z chłopakiem 2 tygodnie. I tylko przez to że nie byliśmy z okolic Krosna i Zielonej Góry i nie byliśmy "ziomalami" mieliśmy przewalone. Mój chłopak był pomiatany przez innych. Wysiadły mu plecy bo mieszał w jakiejś średniowiecznej wannie kilka ton sałatki! Ma problemy z kręgosłupem do tej pory i może zapomnieć o pracy fizycznej!! Dodam że robi to przynajmniej 2 facetów a on robił to sam a reszta obierała kokoski i się śmiali z niego. Banda idiotów wykorzystujących nowych pracowników. Kontraktowcy myślą że wolno im wszystko. Kierownictwo niemieckie nie reaguje na problemy pracowników. Hotel na nowej havicie to masakra. Kasa spoko ale warunki masakryczne. Nie polecam pracy dla par tam, proszę nie łudzić się że będziecie mieli wspólny pokój.

..

Ale tu piszą bzdety .Pracowałem tam z żoną w tamtym roku ja dwa miechy żona 3 miechy .Praca jak praca .Ludzie byli ok.Praca normalna .Pozdrawiam.

Administrator

Zachęcam osoby, które są zatrudnione w Havita o opisanie nowej sytuacji panującej w tej firmie. Jak w tym momencie wyglądają warunki zatrudnienia? Czy pracodawca organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?

Czarna

yacuzzi ,sprzataczka reczniki wymieniane codziennie Nawet osobisty szofer drinki za darmo haha i ladne ciacha . Same mlode laski polujace na facetow

Czarna

(usunięte przez administratora) praca (usunięte przez administratora) kwatera Imprezy praca kasa i zajebisci ludzie . Ladny Tomek ladny Piotrus Pozdrawiam Renia i Krysia. Napewno zostala bym dluzej gdyby nie ta noga Pozdrawiam wszystkich

Administrator

Jakim pracodawcą jest Havita? Jak wyglądają warunki w firmie? Czy pracownicy mogą liczyć na jakieś pozapłacowe benefity?

Gali

Witam.Może tak jaśniej bo z tego co ja wiem to pracuje się do 14 godz a w sobote tylko do 12 stej i niedziela wolna ale ile prawdy to nie wiem . Niech ktoś napisze ile godz się robi i ile zarabia na miesiąc

Alga
@Gali 01.11.2016 10:43

Tam jest masakra 5.50 eur na godz .500 eur za spanie .Na miesiąc jakieś 600-700 eur

adrian
@Gali 01.11.2016 10:43

od 6 do 19 niekiedy do 22

Wrócę tam
@Alga 27.10.2017 12:42

Coś Ci się pomieszało, na umowie jest 7,20€ 9€/doba za hotel, obecnie na starej hali kobiety na szalach średnio pracują od 7-20, na sałacie 7-16, 17, w soboty krócej, na nowej hali chyba średnio do 19,, faceci pracują dłużej ????

Paweł

Stawka za mała

anonim

(usunięte przez administratora)

G

Słusznie prawisz.

Michał

Zjechałem z kolegą po tygodniu.Tam to jest masakra.(usunięte przez administratora)

anonim

(usunięte przez administratora)

Linda

Annka czy mogę prosić o jakiś kontakt do Ciebie. Wybieram się tam w marcu ale po tych opiniach będę musiała się dobrze zastanowić czy tam jechać. Pozdrawiam.

Olek

Kto jest na nowym hotelu i nowej Havicie dajecie radę w tym syfie

Robo
@Olek 04.01.2018 15:41

Czy to jest praca przy sałatkach ???

Tak
@Robo 08.01.2018 19:45

Tak

anonim

(usunięte przez administratora)

Zadziora

Byłam i potwierdzam

Kinga
@Zadziora 28.12.2017 22:10

Kiedy byłaś

Zadziora
@Kinga 29.12.2017 20:38

Przełom listopada i grudnia. Tylko miesiąc. Więcej nie dałabym rady. Warunki mieszkaniowe to jeden wielki syf a i praca ma wiele do życzenia. Za taką pracę winni płacić więcej niż sześć euro. Pozdrawiam.

natka

Witam jedzie ktos teraz na Havite w grudniu pozdrawiam

Alga
@natka 16.11.2017 14:02

(usunięte przez administratora) z Twoim pozdrawaim

Ala
@natka 16.11.2017 14:02

Ja wróciłam w sobote

Kinga
@natka 16.11.2017 14:02

Ja jadę

HuHuGu
@Kinga 11.12.2017 18:29

(usunięte przez administratora) z havuty Krzysiek i jego (usunięte przez administratora) kaśka

natka
@Ala 06.12.2017 21:21

ciężko tam jest

Qq
@natka 16.11.2017 14:02

Ja jadę

anonim

(usunięte przez administratora)

zzz

Ale tam sie zarabia ponad 8.5e na godzine bo jest taki system ze pracuje sie duzo nawet do 18 godzin pozniej dziela ten czas tak ze niby pracowało sie 8 godzin :D. Osobiscie przepracowałem tam w 60dni 650godzin i troche naskubałem kukurydzy na akord i nie czulem sie zbytnio wykorzystany chociaz jak by placili lepiej to byla by bajka mimo nieciekawych warunkow mieszkaniowych i tych prysznicow zbiorowych niczym w obozie bez odrobiny prywatnosci :D

Magda
@zzz 11.04.2016 19:14

Ppdalbys namiar?

Ona 22
@zzz 11.04.2016 19:14

Praca jak każda inna. Na niektórych stanowiskach trzeba być sprytniejszym na innych się nudzisz. Większość ludzi wraca tu co roku, pracują tu osoby od 18stu do przeszło 60 lat co oznacz, że bez problemu daje się radę. Obecna płaca to 7,2€/h cena hotelu za msc 270€ ( tak duża dlatego, że cena hotelu jest dostosowana do zarobków). Warunki nowego hotelu dobre, w stary hotel gorzej ale nie ma tragedii, to w końcu hotel pracowniczy a nie hotel spa.( tak jak wcześniej napisane jak sobie poscielisz tak się wyspisz. Pokoje są kilku osobowe, od 2 os do 8os. Lokatorzy różni, jedni przyjemni, drudzy mniej albo wcale, ale to jak w każdym hotelu pracowniczym. Im mniej się integrujesz tym lepiej możesz na tym wyjść????. Godziny pracy są różne zależnie od płci, stanowiska, okresu w jakim się pracuje. Na tygodniu kobiety pracują od 8h do 13h faceci od 10h do 14h. W soboty kobiety pracują średnio 7h niektórzy faceci też inni do około 8-9h. Niedziela wolna. Pracodawcy przyjemni, wypłacalni, godziny się zgadzają, jak nie to na plu dla nas. Jak chcesz przyjechać zarobić i uczciwie pracujesz to zarobisz!!

Ona
@Ona 22 20.08.2017 07:34

Pominęłam kwestię o której głośno się nie mówi, mianowicie: za pracę trzeba zapłacić posrednikowi 50€/msc po zaliczce albo po wypłacie, jeżeli nie zapłacisz to więcej nie przyjedziesz. Umowe podpisujesz pierwszego dnia na okres 2 msc, jeżeli się sprawdzasz możesz zostać dodatkowo na 4 tygonie. Po kilku dniach dostajesz się zaliczkę 200€, wypłatę możesz wziąć na koniec pobytu albo standardowo do 5 dnia po ostatnim dniu miesiąca

adrian
@Ona 22 20.08.2017 07:34

ten hotel to jest porazka i szczor z nami tez mieszkał

Akordzista

A kiedy teraz ma być wyjazd?

Huje
@Akordzista 22.08.2017 12:07

W (usunięte przez administratora) ma być

adrian
@Huje 19.12.2017 15:10

wlasnie wrocilem zgadzam sie z odpowiedziami innych i ten wietnam hah

Marta

Co tam na nowej Havicie zapierdol na maxa za 7,20 .Z wietnamem (usunięte przez administratora) po 15 godzin

anonim

(usunięte przez administratora)

Ali

Prawda

Paulina

@Piotr, czy możesz coś więcej napisać na temat zatrudnienia w firmie? Piszesz o pewnej kwocie, napisz czy to kwota za godzinę, tydzień? Wyjazdy za granicę w okresie wakacyjnym, są bardzo popularne,więc wiele osób poszukuje pracy ,,na sezon'' a stawka jest raczej najważniejsza. Jeżeli wiesz coś na temat rekrutacji daj znać.

Piotr

W havicie do 14? 16 godzin ealczylem chleba nie kupilem bo na havicie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Piotr

W havicie do 14? 16 godzin ealczylem chleba nie kupilem bo na havicie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Havita

Hawita - tel 721-000-125

Magda

Chcialabym tam sprobowac w przyszlym roku. Podalby ktos namiar?

Zostaw opinię o Havita - Berlin

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Havita