SAWA K.Nigro, G.Nigro Sp. J.

2.2/5

• Świdnik Mały
  • Krępiec Pierwszy
  • Minkowice

3. Opinie o pracodawcach Świdnik
  5. Opinie o P.P.H. SAWA K.Nigro, G.Nigro Sp. J.

Opinie o SAWA K.Nigro, G.Nigro Sp. J. Świdnik

Nie przegap nowości o P.P.H. SAWA K.Nigro, G.Nigro Sp. J.!

Wywiadu udzielił/aPaweł Łukasiewicz

20.11.2023 12:32

Czym zajmuje się Państwa firma?

Jesteśmy producentem skarpet z ponad 30 letnim doświadczeniem. Nasza działalność produkcyjna jest kompleksowa, od zakupu surowców po wysyłkę produktu gotowego. Nadzorujemy i odpowiadamy za każdy etap powstawania skarpetki.

W jakim mieście Państwo działacie?

Nasza siedziba znajduję się w Świdniku, w województwie lubelskim.

Jak wyglądały początki firmy? Skąd pomysł na działalność w tej branży?

Pomysłodawcą i współwłaścicielem firmy jest Giuseppe Nigro, Włoch który swoje życie zawodowe od najmłodszych lat związał z branża tekstylną. Zbierał wiedzę i doświadczenie, pracując we włoskich fabrykach skarpet. Podczas pobytu w Polsce w latach 90. dostrzegł tu potencjał i postanowił założyć działalność handlową, a następnie produkcyjną. Zaczynał od importowania skarpet z Włoch, następnie zapadła decyzja o zakupie maszyn produkcyjnych. Początkowo byliśmy małą firmą rodzinną, w chwili obecnej nasz nowoczesny park maszynowy składa się z 200 maszyn dziewiarskich. Dzięki temu możemy produkować skarpety w różnych stylach i kolorach.

Jak prezentuje się Państwa otoczenie biznesowe?

Jesteśmy jednym z największych producentów skarpet w Polsce i Europie. Od wielu lat dostarczamy nasze produkty dla znanych marek odzieżowych oraz sieci sklepowych zagranicznych i krajowych.

Jak wygląda struktura Państwa firmy?

W 2023 roku liczba naszych pracowników wynosi około stu, z czego osiemdziesiąt osób zajmuje stanowiska robotnicze. Firma składa się z kilku działów: Biura Handlowego, Produkcji, Szwalni, Konfekcji i Magazynu.

Jak przebiega rekrutacja w Państwa firmie?

Za rekrutację w naszej firmie odpowiadam osobiście, jako dyrektor zakładu. Planuję i realizuję procesy rekrutacyjne na stanowiska robotnicze i do Biura Handlowego. Rozmowy odbywają się stacjonarnie, w siedzibie naszej firmy.

Jak wygląda proces wdrożenia nowego pracownika w Państwa firmie?

Proces wdrożenia nowego pracownika zależy od stanowiska. Pracownicy produkcyjni zaczynają od szkoleń BHP i zapoznania się z dokumentacją pracowniczą. Kolejny etap to oprowadzenie po zakładzie. Każdy nowa osoba ma swojego opiekuna – długoletniego pracownika, który odpowiada za wyjaśnienie procesów produkcyjnych, obsługi maszyny i celów jakościowych. Za proces wdrożenia na stanowiska biurowe odpowiada kierownik Biura Handlowego, który nadzoruje szkolenia produktowe, komunikacyjne oraz zapoznanie się z systemem ERP, na którym pracujemy w firmie.

Jakie plany związane z zatrudnieniem macie Państwo w najbliższym czasie?

Obecnie jesteśmy na etapie optymalizacji procesów produkcyjnych, co wiąże się ze wstrzymaniem procesów rekrutacyjnych.

W jaki sposób dbacie Państwo o rozwój pracowników?

Przez ponad 30 lat produkowania skarpet poznaliśmy proces dogłębnie. Dzięki temu zapewniamy naszym pracownikom szkolenia wewnętrzne oraz szkolenia techniczne realizowane przez firmy zewnętrzne. Jesteśmy firmą rodzinną, gdzie nie występują bariery w komunikacji na linii pracodawca – pracownik. Każdy problem staramy się rozwiązywać najszybciej jak to możliwe. Ja stale uczestniczę w życiu codziennym zakładu. Nasze funkcjonowanie opieramy na regule wzajemności. W firmie od 2015 roku została wdrożona Księga Społecznej Odpowiedzialności Biznesu. Zapraszam po więcej informacji na naszą stronę internetową: sawa-polska.pl.

Ena wena

14.02.2024 15:02

Rodzinna firma? A pracownice muszą zgłaszać kierownikom nawet wyjście do toalety? Ktoś chyba tutaj bardzo koloryzuje

14.02.2024 15:32

Szanowana Pani / Szanowny Panie, Tak, aby zachować ład organizacyjny w miejscu pracy, Pracownik opuszczający swoje stanowisko pracy informuję, o tym swojego przełożonego. Pozdrawiam serdecznie Łukasiewicz Paweł

Jakie macie Państwo plany rozwojowe?

W chwili obecnej mierzymy się z kryzysem w branży tekstylnej. Jest on spowodowany mniejszym popytem na tekstylia oraz wysokimi kosztami stałymi takimi jak: podwyżki cen energii oraz stałe podnoszenie kosztów pracowniczych i obciążeń podatkowych. Nasze plany to optymalizacja procesów produkcyjnych oraz wyspecjalizowanie się w produkcję skarpet typu premium.

04.07.2026 04:08

Dzień -Dobry czy sął przyjęcia do pracy na stanowisko szycie ,nie na produkcję.

03.07.2026 10:49

Ja - tu polecam pracę super jest tutaj praca na produkcji lekka miła przyjemna praca unas niema mobbingu w pracy jest szacunek w pracy pisali osoby co im się nie chciało pracować ?

28.06.2026 14:22

Powiem - Tak najlepsza jest tutaj praca w Świdniku zapraszamy donas dołączyć do zespołu na stanowisko pracownik produkcji lekka miła przyjemna jest praca unas na produkcji

04.03.2026 11:46

04.03.2026 15:04

Dzień dobry Pani Ewo, dziękuję za zapytanie. Niestety w chwili obecnej nie. Z poważaniem Łukasiewicz Paweł
    Biedroneczka

14.12.2023 23:53

Witam, czy są przyjęcia?

15.12.2023 09:39

Dzień dobry. Niestety, nie planujemy przyjęć do pracy w najbliższym czasie. Pozdrawiam Łukasiewicz Paweł

01.04.2025 08:25

Dzień dobry Nie prowadzimy rekrutacji na żadne stanowisko. Pozdrawiamy Sawa - producent skarpet
    Giustina

23.05.2023 12:24

Mam pytanie do administratorów bądź pracodawcòw ,czy znajdzie się tu praca dla obywatela Włoch ?mój mąż poszukuje pracy ,kilka osób mi polecilo Sawe,twierdząc że pracuje tu dużo Włochów .

23.05.2023 13:07

@Giustina Dzień dobry, w chwili obecnej nie mamy żadnych ofert pracy. I w najbliższym czasie nie planujemy rekrutacji. Ale proszę się odezwać na maila: [email protected], przekażę kontakt do innej "włoskiej" firmy :) Pozdrawiam SAWA

30.05.2023 14:30

Pani Izabelo, Do tej pory największe zapotrzebowanie było na pracowników produkcji ( operatorzy maszyn dziewiarskich, szwaczki oraz konfekcjonerzy) . Nasza firma do końca 2023 roku jest w procesie reorganizacji i do tego czasu nie ma szans za zatrudnienie. Na 102 aktualnych pracowników , 101 ma umowy o pracę. UoP to u Nas podstawa. Pozdrawiam Sawa
    Katarzyna

04.02.2023 18:01

Dzień dobry . Czy są jakieś przyjęcia do pracy na teraz ?

13.02.2023 11:00

Dzień dobry, Niestety w chwili obecnej nie planujemy rekrutacji.
    Aniia

15.02.2023 18:46

Wspomniana premia jest nie dla wszystkich, zależy od stanowiska, jest przyznawana wedle nieznanych kryteriów, jedni otrzymują 30 zł msc inni 50 a jeszcze inni 70 więc są to grosze... Nie ma żadnych dodatków, ani pakietu medycznego, ani dodatków na kolonie dla dzieci itp, na święta dostaje się babkę i szampana na nic innego proszę nie liczyć

05.06.2022 12:25

Czy w P.P.H. SAWA K.Nigro, G.Nigro Sp. J. możliwa jest wypłata wynagrodzenia w częściach, częściej niż raz w miesiącu?
    Vzechu

04.08.2022 14:50

Dowiesz się na rozmowie

13.02.2023 11:06

Dzień dobry, Wynagrodzenie na stanowiska biurowe, są ustalane indywidualnie. Ma na to wpływ doświadczenie, znajomość języków obcych, umiejętności kandydata.
    Urszula

11.02.2023 15:15

Czy wiecie ile zarabia Konfekcjoner na początek? Pytam, bo znalazłam dawną ofertę na to stanowisko w sieci i interesują mnie zarobki. Jaka jest stała pensja? I jakie premie, dodatki do tego dochodzą?

13.02.2023 10:55

Droga Aniiu, Przykro mi, że ma Pani takie odczucia. Wszystkie oferty pracy są publikowane w mediach ogólnodostępnych z informacją o wysokości wynagrodzenia i zakresie obowiązków. Osobiście przeprowadzam rozmowy o pracę i nie stosuje praktyk "mydlenia oczu ". "jakiekolwiek dodatki, które prawnie należą się pracownikowi są zabierane" - jest to zarzut łamania prawa. A na to się NIE ZGADZAM !! bardzo proszę o informację na adres : [email protected] : kiedy i jaki dodatek został Pani zabrany. Wszystko zostanie zweryfikowane. W obszarze atmosfery pracy zawsze może być lepiej, ale bez zaangażowania Załogi ciężko o poprawę. Cudzoziemcy stanowią 25% naszej Załogi w chwili obecnej. Sawa jest polską firmą, w której 70 % Załogi ma staż pracy powyżej 5 lat. Pozdrawiam Łukasiewicz Paweł Dyrektor Zakładu

13.02.2023 10:59

Dzień dobry Konfekcjoner - 3490,00 zł brutto wynagrodzenie stałe, bez dodatków.
    Alina

01.02.2023 10:33

Czy potrzebujecie pracownika ?
    AGlabien

08.09.2022 13:49

W opakowaniu zamiast 3 par skarpetek było 2,5 pary (5 szt). Niby drobiazg, grosze a wstyd. Posiadam metkę.
    Ula

16.01.2023 10:05

Reklamacja jest zawsze możliwa w każdym punkcie gdzie był dokonany zakup bezpośredni. Na podstawie paragonu.
    Oyee

05.01.2023 04:54

A magazyn w jakich godzinach pracuje ?
    ula

16.01.2023 10:03

8-16

06.08.2021 10:52

Jaka umowa obowiązuje w P.P.H. SAWA K.Nigro, G.Nigro Sp. J. podczas okresu próbnego?
    Roman

18.08.2021 14:57

W Sawie Każdy Pracownik ma umowę o pracę.

06.07.2021 18:38

Dzień dobry. Czy mógłby ktoś uprzejmy rozpisać jakie są stanowiska dla kobiet, ile dni w tygodniu i o jakich godzinach są zmiany?
    .....

22.07.2021 19:12

zmiany 6-14 14-22 praca na produkcji trzy zmiany konfekcji dwie zmiany szycie dwie zmiany wszędzie mogą pracować kobiety
    on a

28.02.2021 15:14

Koszykowa to niech się zajmię swoją pracą a nie pilnowaniem. Jej nikt nie liczy czasu na papierosie
    O n a

16.03.2021 16:30

To prawda uważa się za nie wiadomo kogo
    Krych

25.05.2021 19:46

Ktora koszykowa?

31.03.2021 12:14

Firmy coraz częściej dostrzegają pozytywny wpływ dobrej atmosfery na efektywność pracowników. Czy podobnie jest w P.P.H. SAWA K.Nigro, G.Nigro Sp. J.?
    .....

11.05.2021 09:04

W tej firmie nie ma co marzyć o pozytywnej atmosferze
    Doris

24.02.2021 13:40

Pracuje na konfekcji, od kilku miesięcy. generalnie zespół jest ok, jest kilka toksycznych osób, ale to jak wszędzie.. Sam pracodawca ok. Żadna krzywda mi się tu nie przytrafiła.
    Oksa

22.02.2021 13:19

Dzien dobry, czy mozna zakupić towar na tax free??
    Ktos

06.09.2020 12:32

Witam miałam okazję popracować chwilę w tej firmie. Praca nie jest jakoś mega ciężka, jeżeli komuś zależy to da rade. Jednakże atmosfera, która tam panuje nie jest zachęcająca... (usunięte przez administratora)Jeżeli chodzi o pracę na szyciu, to niestety też jeżeli jesteś lubiana będziesz dostawać do szycia te "lepsze" skarpetki, jeżeli nie będziesz szyć to co najciężej i najgorzej się szyję...

01.06.2020 11:54

Czy w P.P.H. SAWA K.Nigro, G.Nigro Sp. J. panuje luźna atmosfera?
    Gygg

07.06.2020 23:18

Nie
    Mmmm

17.08.2020 18:23

Luźno jest dopiero jak wyjdziesz z pracy ????

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w SAWA K.Nigro, G.Nigro Sp. J.?

Kontakt - P.P.H. SAWA K.Nigro, G.Nigro Sp. J.

Narzędziowa 15 21-045 Świdnik

Branża główna: Moda, projektowanie
    Jak wygląda

28.07.2020 11:34

Jak wyglada traktowanie nowych pracownikow? Chce przyjsc do Sawy pracowac. Przerazily mnie opinie :(
    Chomik

17.08.2020 18:22

Wszystko zależy od tego na którą zmianę trafisz i na którą hale.
    Beti

26.04.2020 16:36

Witam. Czy sa przyjecia do pracy do tej firmy? I jak wyglada wynagrodzenie i godz pracy?
    Gygg

07.06.2020 23:19

2600 brutto, 6 14, 14 22 lub produkcja 3 zmiany
    ...

17.08.2020 04:25

Jak dobrze nasciemniasz to będziesz mieć tylko I zmianę (mam małe dziecko)
    Bon

03.08.2020 15:18

Kupiłam Wasze maseczki w aptece. Osoby kompetentne powtarzają wciąż,że wirus ginie wtedy, gdy maseczka wyprana jest w wodzie o temoeraturze co najmniej 160 stopni C. A yu czytam, że prrac "w temperaturze do 30 stopni i nie prasować!
    N

28.07.2020 11:13

Pracuje tu od pewnego czasu. Co moge powiedziec nt firmy? Praca ciężka jak to na produkcji. Mi akurat trafily sie w porządku osoby na zmianie.
    Akordowy

16.07.2020 21:10

Płoty za plotami. Współczuję nowo zatrudnionym osobom. Sawa sama w sobie nie jest zła. Jednak ludzie potrafią być wredne aż przykre. Niby chcą pomóc nowym pracownikom a za plecami obgadują. Myślę że ktoś powinien z tym zrobić.
    Krysia

22.07.2020 15:40

Ludzie mogą co najwyżej być wredni a nie wredne ☺️☺️☺️
    Beata

17.04.2020 10:23

Proszę mi powiedzieć w jaki sposób dezynfekować zakupioną w Biedronce przeze mnie maseczkę Waszej firmy ? W oznaczeniach ,żeby prac do 30 stopni i nie prasować. Maseczka jest w opisie wielokrotnego użycia.
    Obserwator

30.05.2019 19:33

Jasnego nie potrafię zrozumieć kazda firma wkłada duzo precy czsu wysilku i pieniedzy na szkolenia ludzi a potem (usunięte przez administratora) bo ktoś ma jakieś chore ambicje i nie robi z tym nic chcecie ludzi to ich docenić trzeba dac podwyżki i usunąć ludzi wrednych bo trafić możecie na kogoś kto oskarzy firmę o (usunięte przez administratora)i inspekcje pracy i będą klopoty
    ...

14.09.2019 11:32

Ale ze jak wolne? Jeżeli się człowiek zapyta normalnie kogoś czy potrzeba na nadgodziny to wezmą.

11.11.2019 19:03

możesz i cały miesiąc pracować po 12h ludzi wciąż brak
    zainteresowany

08.11.2018 12:08

Jaka jest obecnie sytuacja w Sawie? Czy warto podjąć pracę?Chodzi mi o warunki pracy czy uległy poprawie?
    Pracownica

14.11.2018 20:47

Niestety nie. Ludzie dalej wredni i fałszywi, ale co zrobić.. A najlepiej przyjść samemu i się przekonać. Jeżeli jesteś osoba odporna na takie małpy jak co niektórzy to sprawdź. Pierwszy miesiąc chyba jest dalej próbny, wiec jest czas na zastanowienie.
    jaaaaj

15.05.2019 12:24

Okres próbny aktualnie jest do trzech miesięcy, a jeśli pracownik sprawdza się "bardzo dobrze", ma przedłużaną już normalną umowę o pracę.

21.11.2018 12:06

jaaaaaa

30.11.2018 04:26

Każdy szuka lepszej pracy dlatego już tak mało Polaków tam pracuje teraz liczy się tam Wschód
    Sługa

???

07.09.2018 07:50

NK

18.09.2018 21:21

Tak raz już wyleciała z pracy za udawanie wszech wiedzącej . Dostała kolejna szansę ciekawe czy to ją czegoś nauczyło......? A to odgrywanie się na ludziach jest chore.
    Ja p.......le!

18.09.2018 23:50

No teraz to juz cię poniosło...
    Nara

25.07.2018 08:17

Osobiście nie polecam pracy w tym miejscu chociażby ze względu na atmosferę jaka tam panuje i na ludzi, a szczególnie Panie spoza Swidnika które nie maja własnego życia i zajmują się innych rzucając kłody pod nogi na każdym kroku
    Misiek @12

04.09.2018 06:13

To prawda. To co się ostatnio tam dzieje to już przechodzi ludzkie pojecie. Ale długo to już nie potrwa bo na hali na każdej zmianie jest kilka osób na krzyż. Większośc maszyn już nie długo będą stoć bo nie będzie kto miał na nich pracować. Nie ma tygodnia żeby ktoś nie złożył wypowiedzenia a nowych pracowników brak nawet jednego podania o prace.Nawet ludzie za wschodniej granicy powoli wypinaja się na te warunki jakie tu panują. Niestety za bramą nikt nie stoi . Jeszcze może rok takiej sytuacji i jak nic się nie zmieni to zostanie sam biurowiec a hala produkcyjna będzie pusta. Chyba że ci z biura przejdą na produkcje xd.
    Fg

04.09.2018 06:46

Na konfekcji nie jest lepiej. Jedna z najgorszych firm w Świdniku mają ludzi za śmieci dziadostwo brudno wszędzie. Dużo wymagaja od pracownika ciągle nakazy , zakazy farsa a pracuję sie za najniższą krajową . Kombajny w fatalnym stanie technicznym tego pracodawca nie widzi ale wyniki na liczniku tak .Nie ważne jak aby było dużo. Lato temperatura na hali 30 stopni a tu marne wiatraczki do dyspozycji a gdzie Klima drogi pracodawco ? .Dlaczego nie dbasz o dobro swojej firmy i przede wszystkim swojego pracownika .To przecież on zapierdziela na twój dobrobyt. A panie które tu pracują ciągła i zważarta walka o przychylność rządzących jak by mogły to by w tyłek powlaziły , ciągle (usunięte przez administratora) z byle powodu biegają do gabinetu dyrka śmiechu warte . Ośmieszacie się kobitki my nie jesteśmy w przedszkolu no chyba ,że w taki sposób chcecie się wykazać przed szefem pewnie premie dostaniecie za to . Podsumowując jeżeli nie musisz to omijaj szerokim łukiem to miejsce bo naprawdę nie warto!!! :-)

09.07.2018 15:28

paulinka żołnierzyku co tak ucichlas ??
    gość

01.08.2018 08:16

"Wielki " Żołnierz teraz zmienił kierunek względem osób wcześniej szykanowanych.
    Ha

02.08.2018 07:25

Da się zauważyć
    Były

27.06.2018 18:08

(usunięte przez administratora). Juz więcej w Biedronkach czy Lidlach płacą. Obudzicie sie ludzie w końcu. Ja juz tam nigdy nie wrócę.
    Z

27.06.2018 15:17

(usunięte przez administratora).. za grosze
    Biurokrata

24.05.2018 09:08

Ktoś ma jakieś wieści o pracowniku pobitym przez rodzinę właściciela? Czy Włosi udają że nic się nie stało jak jednego z najlepszych pracowników pobili w siedem osób? Strach tam teraz pracować...
    Taki tam????

15.06.2018 15:22

Był na Air Show ????
    Ukuluku

20.06.2018 10:22

Nie żyje
    Ciewkawski h

08.06.2018 17:37

A co wiecie o tej firmie co robila dla Włochów skarpety z Łowicza i Radomia bodajże.......podobno padli jako kolejni co robili dla naszych szefów.... ktorys z kierowcow gadał......?? To prawda ?
    żołnierz sawy

25.05.2018 10:36

Witam ponownie usiądzcie wygodnie jak macie chwilke i poczytajcie :) D.W ... wiadomo o co Kogo chodzi ale chodzi też o inny fakt , i znaczenie tych liter a więc .. D-jak DYSKRYMINACJA , DRWINA , tak , tak własnie to robi Pani D.W , na każdym kroku można to zauważyć . No a teraz weźmy w obieg W jak , -WREDNOŚĆ , WYRACHOWANIE !. Taka właśnie jest D.W sama o sobie ma takie zdanie oczywiście ma jeszcze wiele innych cech negatywnych ale to już innym razem :) Przechodzi już sama Siebie chodzi z założonymi rękoma swoim śmiesznym kaczym chodem i łypie oczami jaką by tu sensacje obgadać kogo by obgadać , z kim knuć kolejne afere . A niby ona brzydzi się plotkami , nie nie moje Panie i Panowie ona się tym żywi jak Wapmir .. Nie robi nic potrzebnego w tej firmie. Kolejna sprawa nie jestem za ani przeciw ludziom w UK jeśli są traktowani normalnie , a nie lepiej jak polka . Za jaką stawkę my sobie bedziemy ręce urabiać a oni kur** będą stać i nic nie robią albo się rozglądaja nie wiadomo gdzie .... Ale nikt tego z szefostwa nie widzi prawda ? Nie sprawiedliwe to ojj nie sprawiedliwe !!! D.W robi wiekszości z nas po złości a wiecie dlaczego ? Juz wam odpowiadam dlatego , że te które z nas są normalne nie wchodzą jej w d***, nie podlizują się a ona chciała by mieć miano najlepszej ale cóż na to sobie trzeba zasłużyć . Nie bedzie wiekszość z was smarować jej tył** wazelina jak np. B.CH czy B.Z lub inne nie bede dalej wymieniać ...Mamy fałszywe dwie Panie kierownik . Słuchajcie ale jest na nie metoda , ich własna , róbmy to co one , ŚMIEJMY SIĘ im w twarz to je zacznie wyprowadzać z równowagi , pokażmy jej D.W , że nie jest wogóle nam potrzebna!! .Dawajcie mi tu o sobie znać .Jestem za wami będę walczyć z nia na razie tylko z ukrycia .Nie poddawajcie sie , nie składajcie broni na wszystko jest sposób!!! Na nią też ! Wiem , że jeśli jej nie będzie w pracy całkiem inaczej bedzie sie tam przebywało. Ż .S ! :)
    Żołnierz Sawy

26.05.2018 10:18

Nie teraz czas na ujawnianie , na razie niech ludzie oczy otworzą i zobaczą co się dziej . Pisze prawde nie kłąmie , nikogo nie oczerniam , a po to jest ten portal , żebym mogła to opisywać . Powiedzmy , że zacznę robić z tego Bloga . Powiedz kim jesteś a o Tb też prawdę powiem .. Miłego Dnia Gośćiu :)
    anonymous

28.05.2018 17:59

To ja poproszę coś o sobie A.D.O.
    Słoneczko1990

27.05.2018 19:17

Witam,niektóre Panie zapomniały jak właziły w d**e Pani A.Ł i Pani D.W,Pani D.W w porównaniu do poprzedniczek pilnuje porządu,największy problem z Panią D.W mają Panie z kombajnu nr 1 i nr 4 bo nie można im uwagi zwrócić ,bo zaraz się obrarzają,jak tak Pani A.Ł bardzo zależało na stanowisku to dlaczego zrezygnowała?
    Ramaja

27.05.2018 23:16

Bo sobie nie radzila pewnie hehe a teraz latwo jest oceniac innych...
    CzarnaaMambaa

28.05.2018 09:25

Gdyby A.Ł zalezalo na stanowisku to by zostala , widocznie nie chciala dalej uzerac sie z takimi pustakami :D jestescie jedna warta drugiej . kazdy obgaduje kazdego a pozniej wlazicie sobie w (usunięte przez administratora) na wzajem . Skoro D.W jest taka w porzadku to dlaczego juz kiedys wyleciala ze stanowiska kierowniczki ? Potrafi tylko obrabiac (usunięte przez administratora) kazdemu i śmiac sie jak kon :D
    Żołnierz Sawy

26.05.2018 21:32

Widzę powstał zamęt ja twierdze , że nie potrzebne mi , żadne wizyty u lekarza jak co nie którym. Mylicie się nie jestem S.S ani nikim jej bliskim , strzelajcie dalej hahahahah... Dziś znów była dość ciężka atmosfera na hali mało co było kogo słychać , czyżby ktoś bał się mówić coś głośno ?? Strach przed opisaniem go . Ludzie tu można sławnym się stać :) Pani D.W jak zawsze większość dnia spędziła stojąc z Ukrainą cóż by mogła robić innego prawda ??? Ja nikogo nie obrażam piszę to co jest prawdą co się dzieje codziennie na hali wiele rzeczy mam jeszcze do powiedzenia ! Większość z was obstaje za nie właściwą osobom .Oczerniacie osoby , które nie mają z tym nic wspólnego twierdzicie , że to one piszą takie rzeczy .. Brak wam punktu zaczepienia i czepiacie się wszystkiego . Ten kto to pisze niech odstawi leki bo widze ze mu się ludzie i sytuacje mieszają . Jak to nie które osoby lubią na naszej hali pobawić się w chemików i przytruć komuś i Życie i organizm ,a poźniej przed strachem , że się wyda wchodzą w tyłek tej osobie i przepraszają .. Tak tak uważajcie na pewne osoby.Wasze zachowanie jest chore serio i to wy sie umówcie na wizyte do specjalisty a nie wysyłacie mnie !! D.W zamilkła przez ostatnie dwa dni jej nie słychać reszty z jej pupilków też , juz jej nikt na przerwe nie woła jak to miały w zwyczaju jej koleżanki z kombajnu . Boją się odzywać , że zostaną znów opisane . Nie muszą nic mówić jest sporo sytuacji , które dalej są warte opisania. Zadajcie sobie pytanie po czyjej stronie chcecie byc . ?Po tej złej czy dobrej . Po stronie osoby przez którą zwalniały się pracownice z kilkunastoletnim stażem pracy bo nie wytrzymywały psychicznie , niszczyła ludzi , gnębiła.D.W robi to do dziś zaciera ręce , drwi szykanuje, knuje i mobbinguje ludzi ciągle . No i jest też ta dobra strona piszę to do was otwieram wam oczy , nie milczcie , mówcie głośno o tym co wam się nie podoba , co wy przeżyłyście z D.W bądz z I.P ? Nie pozwole sobie na dalsze traktowanie mnie i innych z góry na mobbing , drwiny i inne podobne formy "znęcania sie psychicznego" bo inaczej tego nie nazwę . Mam nadzieję , że w końcu szefostwo się dopatrzy tych wpisów i zacznie coś robić z D.W , najlepiej jak ją znów wróci na kombajn spokój , juz dość zaszkodziła tej firmie . Zastanawia mnie też taki jeden fakt dlaczego D.W nie chciała stać na kombajnie z jedną osobą jak powróciła znów do pracy ? Nie interesuje mnie tu negatywne nastawienie na mnie i na moją osobę .. Wiem , i wierze w to , że kilka z was jest za mną słyszę was tylko zacznijcie głośniej dawać o sobie znać . Ja dalej będę walczyć o rozgłos , nie pozwole , żeby sprawa ucichła o nie !! Jestem z wami i dla was . Mówcie głośno a ja będe mówić jeszcze głośniej . Miłego wieczoru i weekendu:) Do Poniedziałku :)
    '.....

26.05.2018 23:01

Taka jest pewnosc ze to ktos z tej zmiany bo opisuje ze dziwna atmosfera byla ze niby D.W. na przerwe nie wolali itp bladynka by sie domyslila.
    vv

27.05.2018 12:38

No nie byla obecna przecież pani B.S byla na drugiej hali, ciekawe czy tam tez muala jakiś problem

Zostaw merytoryczną opinię o P.P.H. SAWA K.Nigro, G.Nigro Sp. J.