• Oferta

• Rąbień AB

3. Opinie o pracodawcach Konstantynów Łódzki
  5. Opinie o P.W Bud-Masz

Opinie o P.W Bud-Masz Konstantynów Łódzki

Nie przegap nowości o P.W Bud-Masz!

Lukasz

09.04.2026 23:39

Dzien dobry..w związku z przeprowadzką szukam pracy w okolicach Łodzi na staniwisko SPAWACZ aplikowalem do Panstwa przez OLX ..doswiadczenie w zawodzie 7 lat..firma Nederman Marki pod Warszawą.od malych po duze konstrukcje filtrow odciągow powietrza na hale produkcyjne stal czarna.poręcze .drabiny itp..chcialbym sie zaputac czy jest szansa by zacząc prace jeszvze w tym miesiącu?jak wyglada sytuacja?...dziekuje..
    #Spawacz

KR

16.12.2025 22:00

Dzień dobry, Przeglądam rynek z ogłoszeniami pracy, jestem doświadczonym tokarzem CNC, miałem do czynienia z Shopturnem z którego korzysta Państwa firma, ale było to parę lat temu, teraz wyspecjalizowalem się w oprogramowaniu które posiadają maszyny firmy Haas, czy po przyjęciu do was do pracy, jest możliwość przypomnienia sobie z pomocą technologa nakładki Siemensa czy oczekujecie państwo odrazu samodzielności?

19.01.2026 12:07

Dzień dobry, Jeśli jest Pan zainteresowany współpracą proszę o kontakt na adres mailowy [email protected] pozdrawiam

Pracować

25.06.2025 22:59

Niestety muszę potwierdzić opinie i komentarze byłych i obecnych pracowników że jest to zakład pracy nie mający nic wspólnego z profesjonalnym prowadzeniem biznesu. Zupełny brak szacunku dla pracowników i ci którzy muszą to jeszcze pracują, ci którzy pracowali a mieli możliwość zmiany firmy to szybko odchodzili. Jeden wielki chaos
    mmm

23.01.2025 21:32

Byłem na rozmowie o pracę na stanowisko pracy jako frezer. Zaoferowana stawka zaskakująco słaba jak na wymagane umiejętności i zadziwiająco dobry park maszynowy. Z łatwością można znaleźć lepiej płatna pracę jako osoba techniczna. Nie rozumiem strategi właściciela firmy jak chce w taki sposób funkcjonować i trzymać ludzi w firmie.

24.01.2025 09:57

Dziękujemy za Twój komentarz. Rozumiemy, że oczekiwania dotyczące wynagrodzenia są istotnym aspektem zawodowego zaangażowania każdego kandydata. W odpowiedzi na opisane przez Ciebie zdarzenia chcielibyśmy wyjaśnić, że rzeczywiście odbyła się rozmowa, która miała na celu ocenę Twojego doświadczenia i kwalifikacji w kontekście możliwości, jakie oferuje nasza firma. W trakcie tej rozmowy zwrócono uwagę na konieczność skupienia się na kluczowych zadaniach oraz ograniczenia rozmów z kolegami, co miało na celu uzyskanie potwierdzenia Twojej gotowości do pełnienia roli w naszym zespole. Pytanie o Twoje oczekiwania finansowe było próbą lepszego zrozumienia Twoich potrzeb, jednak brak odpowiedzi utrudnił nam odpowiednie dopasowanie propozycji wynagrodzenia. Stąd została przedstawiona propozycja, która wydała nam się najbardziej racjonalna. Jesteśmy otwarci na dalsze rozmowy i gotowi wysłuchać Twoich oczekiwań, aby móc odpowiednio dostosować naszą ofertę. Transparentność i otwartość w komunikacji są dla nas kluczowe, dlatego zachęcamy do kontynuowania dialogu, który pozwoli nam na wypracowanie satysfakcjonujących warunków współpracy.
    Domino

06.07.2024 21:57

Witam. Zastanawiam się nad zmianą pracodawcy. Obecnie kierownik/technolog działu CNC. Czy przez państwa jest poszukiwany taki pracownik czy tylko dostępne te wakaty na stronie w zakładce kariera?

08.07.2024 10:00

Dzień dobry, Jak najbardziej istnieje możliwość podjęcia rozmów. Rozbudowujemy się cały czas, miejsc pracy przybywa. Zapraszamy do złożenia CV, chętnie porozmawiamy co moglibyśmy obopólnie sobie zaoferować.
    @kandydat

04.04.2024 12:20

Dzień dobry, Jakie są oczekiwania na stanowisko specjalisty ds zaopatrzenia? Czy obowiązki związane z aktywnym wspieraniem konstruktorów sprowadzają się do doboru materiału czy może coś więcej? W jakim stopniu obsługa Autocad wpływa na pracę na tym stanowisku?

04.04.2024 12:30

Dzień dobry, Nasze oczekiwania to znajomość branży metalurgicznej - płynne poruszanie się w terminologii oraz umiejętność poszukiwania zamienników, dążenie do poszerzania wiedzy. W kwestii wsparcia konstruktorów, to w chwili, gdy będą potrzebowali wsparcia w kwestii doboru produktów. AutoCAD i Inventor są mile widziani - czasami w Inventorze trzeba zweryfikować, czy typ produktu umieszczony w spisie materiałowy jest prawidłowy lub umieścić model nowego produktu i zweryfikować kompatybilność (w tej kwestii jest obustronne wsparcie konstruktor-zaopatrzeniowiec). Zapraszamy do złożenia kandydatury.
    Konstruktor

04.03.2024 09:02

Dzień dobry. Mam takie dość konkretne pytania: 1. Ilu jest konstruktorów w firmie? 2.Czy w przypadku nieznajomości CAD'a (praca jest rozumiem w Inventorze) jest okres przyuczenia, czy oczekujecie Państwo od razu "lotności" w tym programie? 3. Jakie są godziny pracy i czy zdarza się konieczność zostawania po godzinach lub pracy w weekendy (jeżeli tak to jak często)? Od razu spytam.. jak to jest rozliczane? 4. Czy pensja konstruktora składa się z podstawy i premii, czy jest tylko podstawa i ewentualne premie dodatkowe? 5. Miejsce pracy konstruktorów to Lutomiersk, czy Konstantynów? 6. Czy wchodzą w grę wyjazdy służbowe? Pozdrawiam :)
    Konstruktor

06.03.2024 16:08

Dzień dobry Add. 1 W sensie takim - ile osób jest zatrudnionych w firmie na stanowisku konstruktora?Kolokwialnie rzecz ujmując.. z iloma konstruktorami "siedzi“ się w pokoju? ???? Add. 2 Ok, rozumiem. Add. 3 Nie ma czegoś takiego jak standardowe godziny pracy, nawet w pracy jednozmianowej. Osobiście pracowałem w różnych rozpietościach godzinowych, w jednej 9-17, a w innej 7-15, stąd moje pytanie. Dziękuję za odpowiedzi. Życzę znalezienia odpowiedniego kandydata i pozdrawiam.

06.03.2024 17:41

W tej chwili w pokoju, do którego poszukujemy kolejnej osoby, pracuje 3 pracowników. Jest 8 godzinna zmiana poranna, od 8 do 16. W razie jakichkolwiek dodatkowych wątpliwości, zachęcamy do kontaktu.

30.12.2023 18:21

Czasem tak się układa, że mimo, że praca ok, trzeba zrezygnować , fajnie, że firma to rozumie i nie ma problemu np z wypłata wynagrodzeń. Widziałem, że firma potrzebowała dwóch pracowników biurowych 5 MSC temu. Obydwa stanowiska zostały obsadzone? Wymagany jest angielski, ogólnie często rozmawia się z klientami w tym języku? Są to klienci zagraniczny? Jak przedstawia się możliwość rozwoju? Są jakieś szkolenia organizowane przez firmę?

31.01.2024 14:22

W chwili obecnej prowadzimy tryb jednozmianowy, stałe godziny.

04.03.2024 16:13

Szanowny/szanowna FC, w celu uzyskania większej ilości bardziej szczegółowych informacji, zachęcamy do kontaktu telefonicznego lub mailowego z naszym biurem. Jesteśmy do Państwa dyspozycji w kwestiach wszelkich szczegółów dotyczących pracy w danych działach, a godziny pracy różnią się w zależności od działu i pełnionej funkcji, stąd prosimy o podanie o jakie dokładnie stanowisko Pan/Pani pyta?
    Norbi

12.09.2023 11:17

Zanim pojechałem na rozmowę o ewentualnej współpracy /zatrudnieniu mnie oczywiście przejrzałem opinie, komentarze o Bud-Maszu Oczywiście mam swój rozum i doświadczenie z paroma firmami, jeżeli chodzi o możliwości rozwoju, technologie - same maszyny to większość górna półka/hi tech jak na województwo łódzkie. Z mojej strony - z przyczyn niezależnych ode mnie nie mogłem kontynuować pracy. Gdy doszło do wypłaty za przepracowany czas dostałem wszystko co do grosza, bez żadnego kombinowania ze stawką czy innymi pierdołami Także ja mam pozytywne doświadczenie z tą firmą

13.11.2023 16:19

Dziękujemy za przesłanie pytań. Pensje są indywidualną sprawą każdego pracownika. Na każdym stanowisku są inne stawki. Jeżeli interesuje Pana praca w naszym zakładzie produkcyjnym, zapraszamy serdecznie do zgłoszenia kandydatury pod adresem e-mail [email protected]. Podczas rekrutacji jest jeden etap, na rozmowie kwalifikacyjnej przedstawiamy nasze oczekiwania oraz prosimy kandydatów o przedstawienie swoich oczekiwań. Wydaje nam się, że szczerość wobec obydwu stron będzie wystarczającym czynnikiem, który zdefiniuje dalsze decyzje w kwestii zatrudnienia. Czas oczekiwania na kontakt zwrotny uzależniony jest od ilości kandydatów oraz stanowiska. Zachęcamy do kontaktu.

11.12.2023 14:31

Rozmowa odbywa się w naszym biurze w Zakładzie Produkcyjnym. Istotnym dla nas jest, aby osoba aplikująca na stanowiska techniczne miała okazję zobaczyć czym się zajmujemy na miejscu i ocenić względem tego swoje możliwości. Zależy nam na przejrzystości współpracy - jest okazja zobaczyć jak działamy i na czym polegać będzie praca, a w zamian oczekujemy rzetelnej oceny swoich kompetencji. Jest miejsce na negocjacje, jesteśmy otwarci na dyskusje. Zarówno w kwestii samej pracy, jak i stawki. Zachęcamy do kontaktu.
    Chwilowy

10.12.2023 21:57

Czytam te opinie i uważam, że macie za duże oczekiwania chyba. Te opinie to piszą chyba ludzie co nie pracowali u innych, na zasadzie- pierwsza praca i liczy na przytulanki. Praca jak praca- przychodzisz, pracujesz, wychodzisz. Nikt się nade mną nie znęcał, nie bił i nie poniżał, a od właścicieli nie oczekuję rozmów pocieszających ani poklepania po plecach tylko konkretnych decyzji i pieniędzy za wykonaną pracę. Zastanówcie się czasem co wypisujecie, bo jak wam tak źle, to po co tyle lat tam siedzieliście (jak sami twierdzicie - „wieloletni pracownik”… zmuszał cię ktoś?). Nie pracuje, zmieniłem z powodów osobistych, nie mam złych doświadczeń. Pozdro dla obróbki.

14.10.2023 11:52

Jakie narzędzia pracy zapewnia P.W Bud-Masz? Można liczyć na telefon? Czy można z niego korzystać również poza godzinami pracy?

13.11.2023 16:21

Na odpowiednim stanowisku, są również telefony służbowe. W kwestii korzystania - niektóre działy mają przyznany swój telefon komórkowy, który pozostaje w firmie. Nie ma konieczności, aby z telefonu korzystać poza godzinami pracy.
    Grzegorz

30.10.2023 09:02

Czy firma Bud-masz poszukuje kogoś na stanowisko kierownicze?

13.11.2023 16:13

Dzień dobry, Rekrutacje są otwarte. Zachęcamy do zgłoszenia swojej kandydatury również przez adres e-mail [email protected].

08.05.2022 11:01

Czy w firmie P.W Bud-Masz są regularne szkolenia pracownicze?
    Pseudonim

08.09.2023 15:10

Trzeba czekać na ciuchy ale też na umowę. Wielokrotnie chodzić i się upominać.

10.09.2023 16:37

Szanowny Panie, przykro nam ze względu na zaistniałą sytuację. Ubiór jest nam szyty na zamówienie przez zewnętrzną firmę, co powoduje czasami opóźnienia, jeżeli firma ta ma dużo zleceń. Dziękujemy za informację, dołożymy wszelkich starań, aby te sytuacje poprawić.
    10 lat

27.12.2020 21:56

Ludzie szukajcie pracy z normalnym socialem bo to co przedstawia ta firma to kpina ubrania stołówka i warunki pracy (usunięte przez administratora)
    Pseudonim

08.09.2023 15:50

Konkretnie? Stołówka przy toalecie, z której unosi się cudowna woń moczu, sufit nad "kabinami" prysznicowymi pięknie ozdobiony grzybem. Szatnia w innym budynku niż miejsce pracy (obrabiarki/montaż) w drodze na halę można się pięknie wywrócić (czego byłem świadkiem) a socjal? No właśnie, jaki socjal?

10.09.2023 16:33

Szanowny Panie, stołówka jak i budynek socjalny są sprzątane co drugi dzień. Niestety, ale nie ma nigdzie regulacji, która pozwoliłaby pracodawcy zmusić pracowników do sprzątania po sobie, to na następny dzień trzeba było poczekać zanim ktoś przyszedł (Pani sprzątająca) i posprzątał. Przykro nam, że według Pana było to niewystarczające. Zachęcamy do zgłoszenia tego problemu bezposrednio. Nie mieliśmy zaraportowanych żadnych przypadków przewrócenia się w drodze z budynku socjalnego na inne hale, droga jest zawsze czysta i równa nie tylko z powodu przejścia dla Pracowników, ale również z powodu konieczności utrzymania ciągu komunikacyjnego dla wózków widłowych. Jeżeli pojawiły się jakiekolwiek takie przypadki, to powinny one zostać zaraportowane do kierownika działu, a kolejno trafić do szefostwa. Niestety, nic takiego nie miało miejsca, stad zachęcamy do kontaktu bezpośrednio z szefostwem jeżeli zauważył Pan jakiekolwiek uchybienia, co pozwoli nam poprawić komfort pracy.

30.08.2022 10:37

Nie polecam. Tydzień po dogadaniu wynagrodzenie na kilka dni przed podpisaniem umowy dzwonią z informacją że stawką zostaje obniżona.

31.08.2022 15:26

Odbyła się rozmowa rekrutacyjna na której została zaakceptowana stawka. Przepracowany tydzień próbny po którym doszło do kolejnej rozmowy na którym została przez państwa potwierdzone warunki dotyczące stawki i dotyczące rodzaju umowy oraz wykonywanej pracy. Więc nie uważam że to nie było w żaden sposób wiążące ponieważ skoro na dwuch rozmowach z osobą decyzyjna jestem dogadamy a po kilku dniach państwo dzwonią zmieniając dość znacząco stawkę w dół jest poprostu żartem i brakiem szacunku dla pracownika .

31.08.2022 17:11

Dzień dobry, Najwidoczniej zatem nastąpiło między nami nieporozumienie, za co oczywiście serdecznie przepraszamy. Dołożymy wszelkich starań, aby w przyszłości takie sytuacje nie miały miejsca.
    Michał

31.07.2022 20:38

Przeczytałem, że zdarza się, iż pracownik ma potrącane z pensji. Za co dokładnie są te potrącenia? To jakieś znaczące kwoty?

01.08.2022 07:17

Dzień dobry, pracownik może (lecz nie musi) zostać ukarany w chwili, w której zaniedbuje swoje obowiązki, nie wywiązuje się z nich należycie lub uszkadza mienie pracodawcy. Zgodnie z art. 108 KP oraz art. 124 KP, pracownik jest rozliczany za wyrządzone przez to szkody, aczkolwiek zawsze z naszej strony podejmowane są rozmowy i próby wyjaśnienia sytuacji.

21.07.2021 10:17

msk

09.08.2021 00:18

Życzę, żebyś tylko do lepszych trafiał. Ciekawostką jest dlaczego nikt nie przyjdzie i nie powie, że mu źle i niedobrze bezpośrednio do biura/szefostwa, tylko pieprzycie wszyscy za plecami.. Nikt nikogo na siłę nie trzyma, a widzę że odważni wszyscy są jak nie trzeba nazwisk podawać :) Przestańcie (usunięte przez administratora) robotę, to będziecie docenieni, tu nie ma innej filozofii.
    Smerfik

25.01.2022 10:24

Tu się z tobą nie zgodzę wielo krotnie chodzili do szefa mówiło co się nie podoba a zawsze się słyszało rób więcej patrz ucz taka była rozmowa z szefem. Ponad to wszyscy są dwu licowi jeden gada na drugie a później jak coś potrzebują to mogliby wejść ci w (usunięte przez administratora) śmieszny zakład są podpierdalacze którzy chodzą nic nie robią a więcej gadają. TAM NIE WSZYSCY CHCĄ CIĘ NAUCZYĆ ROBOTY ZAWSZE BYŁO DO PIEPRZANIE SIĘ DO WSZYSTKO MIMO TO ŻE TY NIE ROBIŁEŚ TEGO. TEN ZAKŁAD TO JEDNA WIELKA POMYŁKA KAŻDY PRZYCHODZI I ZA KAWAŁEK ODCHODZI BO SIĘ TAM NIE DA PRACOWAĆ I PRZYSZŁOŚCI NIE MA PŁACIĆ PŁACI RÓŻNIE RAZ DOSTANIESZ WIĘCEJ A RAZ UPIERDZIELI TYLE ŻE SIĘ NIE WYKLOCISZ O SWOJE I SA SZANTAZE ZA WYJAZDY JAK NIE CHCESZ JECHAĆ TO MOŻESZ SZUKAC PRACY. Z BRAĆMI JEST RÓŻNIE NIE WSPOMNĘ O LISKU.. Chcesz przynosic nerwy i kłócić się w domu przyjdź do bud maszu a jeszcze jedno Kiedy chcesz porozmawiać z liskiem to wiecznie ucieka i nie ma go przez cały dzień albo ci każde przyjść później i znów go nie ma więc nie przychodźcie tam bd mieli głowę spokojna

09.10.2021 14:25

Jakie są warunki zatrudnienia w P.W Bud-Masz?
    Jo

02.11.2021 18:45

Najnizsza krajowa na umowie, reszta (usunięte przez administratora) na tyle ile się dogadasz. Oczywiscie jezeli danego miesiaca za nic ci nie potraca…

Kontakt - P.W Bud-Masz

ul. 3 Maja 37 95-083 Konstantynów Łódzki

Branża główna: Usługi techniczne
    stalyobywatel

09.08.2021 20:48

Firma jak firma- są dni lepsze i gorsze jak wszędzie. Jak porównam do innych firm w których pracowałem to naprawdę nie jest źle. Warto samemu sprawdzić.

07.10.2019 12:41

Jak długo trwa proces awansu w P.W Bud-Masz?
    kolo

21.05.2020 17:09

oczywiście! wózek widłowy i operator suwnic to podstawa. dla bardziej ogarniętych kurs spawacza lub uprawnienia SEP ale to już trzeba zrobić po godzinach pracy. a w nagrodę czasem wysyłają na fajne szkolenie dla alpinistów przemysłowych - przydaje się w Bud-Masz

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w P.W Bud-Masz?

jaro

06.11.2019 08:23

firma jak firma da się pracować znam gorsze, panuje opinia szef ma racje i tego się trzeba trzymać
    Karakan Pękaty

04.04.2019 15:27

W tej firmie pracownik musi posiadać: umiejętność rozmowy z ludźmi oraz "jaja". Ich połączenie daje bardzo dobre efekty współpracy ze wszystkimi i dłuższego pozostania w firmie. Na hali produkcyjnej duża rotacja, ze względu na przeróżne kombinacje zatrudnieniowo-płacowe, dlatego nie wszystkim to pasuje. W biurze można powiedzieć, że mniejsza, ale jest to związane raczej z chęcią odbycia "płatnego stażu" i zdobycia doświadczenia. Kierownik konstruktorów mega w porządku (chociaż mógłby zrobić firmie na złość i się z tamtąd zwolnić, no chyba, że już to zrobił). Z technologiem, DTR i resztą konstruktorów się badzo dobrze współpracowało. Synowie szefa są specyficzni i bez pierwszej umiejętności ciężko z nimi współpracować. Trzeba na nich uważać, bo potrafią odwalać różne numery (między innymi zwalniać ludzi z zaskoczenia). Szef bardzo w porządku, on tą fimę postawił i dzięki niemu się ona kręci. Trzyma się bardzo dobrej zasady, trzeba płacić pracownikom na czas, bo nie będą chcieli u niego pracować. Ja akurat nigdy nie doświadczyłem, żeby mi nie zapłacili na czas. Jak spotykam byłych pracowników tej firmy, to wszyscy podzielają jedną kwestię: w obecnej pracy jest lepiej niż w Bud-Maszu. Mowa o warunkach zatrudnienia, podejściu do pracownika, ilości przepracowanych godzin (gdzie często przekraczało się 200 h w miesiącu), a także pieniądzach jakie się na danym stanowisku otrzmuje (i oczywiście czy wpływa pensja w całości na konto czy pod stołem). Ludziom o słabych nerwach (bez jaj), albo żyjących w przeświadczeniu o idealnej pierwszej pracy, nie polecam, bo się mocno rozczarujecie.
    as

21.08.2018 07:59

spoko firma
    DD

15.05.2018 19:33

Siemanko jak wygląda praca na cnc
    Karolina

03.01.2018 13:14

@Tomasz skoro polecasz negocjowanie stawki, to rozumiem, że nie ma z góry narzuconej na rozmowie pensji tylko można ją wynegocjować? Ciężko zdobyć kwotę, która będzie satysfakcjonowała obie strony? Czyli czemu najpierw szef firmy P.W Bud-Masz proponował szkolenie, a następnego dnia Cię zwolnił?
    Tomasz

05.02.2018 14:48

1. Na swojej rozmowie o pracę nie miałem narzuconej z góry stawki. Powiedziałem ile chciałbym zarabiać, Pan maciek przeliczył to sobie na pln/godz pracy i zgodził się na tą stawkę. 2. Trudno mi się wypowiadać za wszystkich ale mi się takiej satysfakcjonującej kwoty nie udało wynegocjować. 3. Dla uściślenia teoretycznie to nie zostałem zwolniony tylko nie przedłużono ze mną umowy po okresie próbnym. Jak dla mnie to Pan Maciek stwierdził że nie chce pracownika który "śmie" prosić o podwyżkę już po 3 miesiącach pracy...
    Tomasz

15.12.2017 11:38

Witam wszystkich. Do firmy Bud-Masz przyszedłem na stanowisko projektanta. Umowę na 3 miesiące dostałem od razu. Oczywiście na papierze najniższa krajowa o czym szef przy rozmowie kwalifikacyjnej jakoś zapomniał poinformować. Urlopy wypłacane od najniższej stawki (bodajże 63 PLN za dzień). Jak już wcześniej niektórzy pisali, chorobowe bardzo niemile widziane włącznie z groźbą zwolnienia. Praca po 9h dziennie plus soboty, płatne od normalnej wcześniej wynegocjowanej stawki godzinowej (mi wychodziło po 210h w miesiącu). Z zaległościami i brakami w wypłatach osobiście się nie spotkałem choć koledzy wspominali że się to zdarzało. Ludzie w biurze bardzo mili i życzliwi (pozdrowienia dla chłopaków i dziewczyn z biura). Z atmosferą w pracy było różnie, nerwówka nakręcana głównie przez szefostwo. Szczególnie w pamięci zapada brat szefa który co drugie słowo to Ku#$@ także kultura raczej podwórkowa. Z firmą rozstałem się w ten sposób że na dwa dni przed końcem umowy udałem się na rozmowę z szefem, gdzie Pan Maciek zapewnił mnie o podpisaniu umowy na czas nieokreślony i wysłaniu mnie na dodatkowe szkolenia z programowania frezarek. Poprosiłem też o parę PLN na godzinę więcej co szef przyjął ze spokojem i powiedział że zobaczymy co da się zrobić. Następnego dnia po zakończeniu pracy gdy wracałem do domu dostałem telefon od kierownika projektantów (pozdrowienia dla Rafała) który poinformował mnie że mam już do pracy nie przychodzić. Próba kontaktu z Panem Maćkiem kończyła się odrzucaniem połączenia więc wyszło na to że szef nie miał nawet odwagi ze mną porozmawiać. Mogę się tylko domyślać że taki tok postępowania doradził mu syn SEBUŚ który ponoć słynie z takich wyrafinowanych akcji. Na koniec powiem tak: jeśli ktoś ma silne nerwy i wynegocjuje sobie dobrą stawkę godzinową od początku to może w BUD-MASZu próbować swoich sił. Ja po swoich doświadczeniach osobiście odradzam bo pracodawca który traktuje ludzi jak śmieci to nie moja bajka.
    Tabalug

28.10.2017 09:25

Panowie jak aktualnie wygląda praca w tej firmie. Jest ogloszenie i zastanawiam się czy aplikować
    sani

09.05.2016 22:02

wchodząc na tę stronę liczy się na sensowne opinie @pracus
    damiano

12.04.2016 15:12

ta firma jest producentem maszyn do profilowania blach, ekranów akustycznych na autostrad i na pewno w najbliższym czasie będa potrzebowac nowe osoby.
    jas

10.03.2016 16:10

wicher' masz całkowita rację, ponieważ samo zatrudnienie nie jest naważniejsze ,pracodawca musis dostosować warunki pracy dla pracowników, mało jest takich firm które dbają o każdy szczegół, jak widać pracodawca ma na celu dobro swoich ludzi.
    erftg

05.01.2016 15:56

@koleś no ja tez uwazam ze wszedzie jest szansa na to zeby zdobyc doswiadczenie, wystarczy chciec i byc zaanagazowanym i podjesc do pracy na powaznie..
    wicher

09.03.2016 17:37

Dokładnie tak, stękać i narzekać jest bardzo łatwo i każdy jeden mądry, Bud masz jest spoko firmą, bardzo dobrą pod względem właśnie zatrudnienia, warunków, nie liczny pracodawca który ogrzewa hale produkcyjne, kurka byłem na serwisie z maszyna u jednego polaka to do samych kości przemarzłem, palce u nóg i rąk brak czucia, jak wróciłem to wolne musiałem wziąć bo chory byłem!!! nie wiem jak ci ludzie tam pracują!!!!
    Ozz

27.12.2015 22:21

Szef normalny, wiadomo że każdy ma inny charakter i czasem jakieś zgrzyty mogą być lecz zawsze można się dogadać, praca dobra i stabilna.
    koleś

12.10.2015 18:34

@herman - przecież każda firma jest dobra, żeby zdobyć doświadczenie. Bud masz nie jest wyjątkiem. Ciekawe tylko czy umowa o pracę już u nich obowiązuje, bo jednak chciałbym pracować w zawodzie. Są producentem maszyn do profilowania blach, więc na pewno klienci są zadowoleni z produktów jakie oferują.
    KM

12.10.2015 15:31

Dlaczego nikt dobrowolnie nie chce odejść z tej firmy, nie rozumiem tego od osób które przy śniadaniu tak narzekaj że źle, sam prosiłem się żeby przyjęli mi syna do przyuczenia i się udało. A kto od nich z rodziny pracuje bo jest ich tylko 3 osoby, chyba ze jest ktoś jeszcze i nie znam?
    pracownik @

02.08.2015 22:01

odradzam, firma z zewnątrz wygląda na idealna ale to tylko pozory. Firma rodzinna, każdy donosi...szybka forma awansu w tej firmie. Ostatnio właściciel zrobił zebranie zaczynajac od słów " wy brudasy - fleje, świnie itd itp' zabieranie pieniędzy z wypłaty bo mam zły dzień, mycie podłogi w szatni za kare to norma ,normalne jest też że jedni (rodzina i przyjaciele) robią NIC a reszta zaiwania jak roboty - za mało i za wolno ! umowy jak nie chcesz to będzie Ci wciskał a jak w końcu zachcesz pracować legalnie to twoje kwestionariusze zostana zgubione i znowu na czarno :) taka oooo firma
    stary pracownik

03.06.2015 20:56

w tej firmie pracuje już 12 lat i nie widzę potrzeby zmiany bo jest mi tu dobrze i do tego mam dość blisko i pieniądz też dobry. Zresztą 3/4 osób które tu robią to mają podobny staż pracy co ja. tylko młodzież się zmienia nie wiem dlaczego i nie pytam. nie rozumiem opinii powyżej, ja dostałem wyposażony wózek narzędziowy jak każdy na hali i nie muszę latać i się prosić nikogo, umowę zawsze dają po nie całym miesiącu pracy. Fakt mogliby ulepszyć organizacje pracy. praca jak wszędzie raz lepiej raz gorzej jeszcze nie spotkałem i nie słyszałem o idealnej pracy i cudownym pracodawcy :) Co tu pisać, każdy może trzeba ryzykować nie spodoba się to idziemy gdzie indziej ja tak robiłem aż znalazłem
    a4tech

22.07.2014 20:40

Popieram przedmówcę w firmie zero organizacji, o umowie zapomnij o sprzęcie do pracy też, musisz przynosić swój, jednym słowem omijać szerokim łukiem

Zostaw merytoryczną opinię o P.W Bud-Masz