Kancelaria Odszkodowawcza RUBIKON

Śląskie

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 20 ocen.

Opinie o Kancelaria Odszkodowawcza RUBIKON

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kancelaria Odszkodowawcza RUBIKON

Ochotnik

Czy jest jakiś powód, że od dawna nie piszecie? Chciałbym tu pracować i szukam ocen pracowników.

Były
@Ochotnik 12.12.2017 15:35

Nie wiem czy jeszcze istnieją, ale od roku chyba już nikogo nie szukają...

anonim

(usunięte przez administratora)

Ann

To firma jeszcze istnieje i rekrutuje?

Yolo

Jeżeli ktoś z byłych agentów lub aktualnych tejże Kancelarii uważa, że nie wszystko jest okay i chciałby coś w tym zakresie zmienić zapraszam do kontaktu: specjalista.ds.odszkodowan@gmail.com Posiadamy propozycję dla agentów freelancerów jak i liderów grup sprzedażowych Pozdrawiam

Szukasz pracy?

Grzegorz

Witam wszystkich, to fakt że w branży odszkodowawczej wszyscy pracują na prowizji. Jak firma nie zakończy postępowania likwidacyjnego, to nikt nie zarabia. Jestem z zarządzie Kancelarii Partner z Krakowa. U nas przedstawiciel nie musi czekać na wypłatę odszkodowania przez firmę ubezpieczeniową, wystarczy przyjęcie odpowiedzialności za szkodę. Wypłacamy zaliczki od 50 do 1000 zł za sprawę. Po wpływie odszkodowania dokonujemy dopłaty prowizji. Nie mamy rozbudowanego tzw. struktury MLM, dlatego jesteśmy w stanie zapłacić przedstawicielowi 50% prowizji pobranej od Klienta. Wypłacamy również Klientowi zaliczkę (oczywiście nie we wszystkich przypadkach). Zgodzę się z Wami, że praca nie jest prosta, natomiast można ją traktować również jako dodatkowe źródło dochodów. Osoby, które poświęcają się całkowicie tematyce odszkodowań zarabiają od 4000 w górę. Rynek odszkodowań się zmienia, Klient jest coraz bardziej świadomy i wymagający, więc ważna jest też "szybkość" załatwienia sprawy. Realizujemy sprawy na drodze postępowania polubownego oraz sądowego. Mamy własnych radców prawnych. Jeżeli ktoś ma ochotę porozmawiać o współpracy, to zapraszam - g.kulawik@partner-kancelaria.pl Możliwe indywidualne ustalenie warunków współpracy dla osób z branży. Co jeszcze ważne, odszkodowanie jest przesyłane bezpośrednio na konto Klienta, do Kancelarii trafia jedynie część prowizyjna. Pozdrawiam wszystkich.

polo
@Grzegorz 05.01.2017 14:31

I co? zgłosili się do ciebie agenci tej firmy?

rozgladamsie

Dlaczego "daremna'?

Daro

daremna firma

DR

Poszukuję kontaktu z byłymi i odchodzącymi z firmy agentami firmy Rubikon. Mam do zaproponowania bardzo konkurencyjne warunki. Napisz do mnie na maila agenci.odszkodowania@interia.pl Zapewniamy pełną dyskrecję.

anonim

(usunięte przez administratora)

kolo

Zadzwoń do firmy, to się dowiesz...

Jac

umowa zlecenie lub własna działalność, auto firmowe dostajesz i 500 zł na paliwo + prowizje za umowy. Firma cały czas poszukuje nowych Doradców. Jeżeli nie wyrobisz targetu w pierwszym lub drugim miesiącu pracy - wylatujesz, lub przechodzisz na system prowizyjny czyli bez samochodu firmowego i bez kasy na paliwo.

Manager

Byłym i aktualnym agentom, przedstawicielom i doradcom z branży odszkodowań i ubezpieczeń oferujemy konkurencyjne warunki i dochodową współpracę, zapewniamy wysokie prowizje i zaliczki oraz pełną dyskrecję. Dla chętnych oferujemy pomoc w tworzeniu własnego zespołu sprzedaży i uzyskaniu wysokiego pasywnego dochodu. Dla managerów z własnymi grupami sprzedażowymi proponujemy ekstra warunki, jeśli działacie w innych branżach, to zapewniamy szkolenia branżowe i wszechstronną pomoc na każdym etapie. Jeśli nie pracowałeś w tej branży, a chcesz dobrze zarabiać, to nauczymy Cię wszystkiego od podstaw. Cała Polska. Proszę o maila na adres kasadlaagenta@interia.pl

anonim

(usunięte przez administratora)

Nihuhu

Nie ma!

anonim

(usunięte przez administratora)

Wodnik

Powtórzę dla tych, co nie rozumieją czytanego tekstu - na "śmieciówkach" firmy nie oferują żadnego socjalu!

X
@Wodnik 05.09.2016 19:05

tzw śmieciówki to umowy o pracę - okradają cię na średnio 1500 zł na składkach ZUS na rzekomą emeryturę, której nie będzie (teraz mówią że "aż" 800 zł, to za 20lat będzie tyle co dziś 200 ) i na rzekomą bezpłatną służbę zdrowia, której nie ma bo i tak trzeba iść prywatnie (słyszałeś o terminach na operacje czy badania rok 2020 i później?). Dodatkowo jesteś związany okresem wypowiedzenia - nie możesz z dnia na dzień zmienić pracy. Za to twój pracodawca może zmienić Ciebie w każdej chwili, powód się zawsze znajdzie :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Wodnik

Zero socjalu. Żałosny "kierowniczku", nie mąć ludziom w głowach!

anonim

(usunięte przez administratora)

pilot

Nie, nie muszą. Nie masz określonej liczby godzin.

anonim

(usunięte przez administratora)

bacha

Tylko umowa zlecenie na początek! Chyba, że chcesz płacić 1121 zł na ZUS i 150 zł na biuro rachunkowe. Bierz umowę zlecenie. To najlepsze, co firma oferuje.

anonim

(usunięte przez administratora)

bacha

Ręce i nogi się uginają ! Czytaj ze zrozumieniem ! Ta firma nie oferuje umowy o pracę ! No może poza kilkoma pracownikami biurowymi.

anonim

(usunięte przez administratora)

Select

Co mieszasz ludziom w głowach ! Rozumiem, że szef kazał Ci tak napisać, ale wyżej kilkanaście osób napisało wyraźnie - ta firma nie oferuje żadnej umowy o pracę dla przedstawicieli/agentów, doradców itp/. w terenie ! Nie siej propagandy !

anonim

(usunięte przez administratora)

PR

Właśnie tutaj !

ankieter

To są niezależne opinie?

anonim

(usunięte przez administratora)

PR

A która to firma ma pieniądze "do rozdania"? Chyba, że dla swoich prezesów ! Żałosny PR ! Żenada !

Manager

Byłym i aktualnym agentom, przedstawicielom i doradcom z branży odszkodowań i ubezpieczeń oferujemy konkurencyjne warunki i dochodową współpracę, zapewniamy wysokie prowizje i zaliczki oraz pełną dyskrecję. Dla chętnych możliwość budowy własnego zespołu sprzedaży. Dla managerów z własnymi grupami sprzedażowymi proponujemy ekstra warunki, jeśli działacie w innych branżach, to zapewniamy szkolenia branżowe i wszechstronną pomoc na każdym etapie. Jeśli nie pracowałeś w tej branży, a chcesz dobrze zarabiać, to nauczymy Cię wszystkiego od podstaw. Cała Polska. Proszę o maila na adres kasadlaagenta@interia.pl

anonim

(usunięte przez administratora)

PR

Faktycznie, firma ma zajebistych PR-owców, jak zamieszczają tutaj takie opinie !

anonim

(usunięte przez administratora)

Klawojest

Jak już tak się mądrzysz, to warto sprawdzić przepisy, a nie opierać się na opinii wujka Zdziśka. Owszem, działalność możesz zawiesić, ale termin 24 miesięcy "taniego" ZUS-u biegnie nieubłaganie. Choćbyś skorzystał z niego tylko przez kilka dni i zawiesił DG np. na 2 lata, to jak odwiesisz musisz płacić normalny ZUS ponad 1100 zł. Na przyszłość radzę zasięgnąć opinii w ZUUS-ie ewentualnie w Google. jest sporo portali temu poświęconych. Rozumiem, że na waszych szkoleniach o tym nie mówią, bo po co straszyć nowy narybek...

anonim

(usunięte przez administratora)

Klawojest

Masz rację. Poniekąd. I nie do końca. Trzeba pamiętać, że jak raz zgłosisz się do "taniego" ZUS-u, to nawet jak rzucisz firmę i działalność po miesiącu, to termin 24 miesięcy biegnie nieodwołalnie. Nawet jak z tego nie korzystasz. I drugi minus - jak zachorujesz, to ZUS wypłaci Ci chorobowe ok. 110 -120 zł. Za cały miesiąc ! A Ty musisz płacić w tym czasie 288,95 zł zdrowotnego! Więc dokładasz do choroby ! Ale wiem, jesteś młody, zdrowy, nie chorujesz, wypadki też zdarzają się innym... A wracając do głównego tematu - jest na rynku więcej lepszych firm, dla mnie osobiście ich przedstawiciele nie stanowią żadnej konkurencji.

anonim

(usunięte przez administratora)

Klawojest

Oczywiście działalność. Pamiętaj tylko, że co miesiąc musisz opłacić ZUS ok. 1150 zł, biuro rachunkowe 150 zł, paliwo jakieś 1000 zł jak niedużo jeździsz, naprawy i amortyzacja auta /powiedzmy 500 zł/, telefon i internet /100 zł/, własny laptop, drukarka itp. Jak odliczysz te koszty, to cała reszta jest dla Ciebie /minus oczywiście podatek dochodowy 18%/... Zainteresowany?

anonim

(usunięte przez administratora)

Pilot

Chyba tylko jak pracujesz w siedzibie firmy na stanowiskach administracyjnych. Doradcom nie dają żadnych etatów ani umów o pracę...

anonim

(usunięte przez administratora)

Belfer

Do wszystkich gamoni, którzy nie umieją czytać! Napisano powyżej wielokrotnie - nie ma żadnej umowy o pracę dla doradcy czy przedstawiciela w terenie ! Nawet jak popracujesz 2 lata, to masz do wyboru zlecenie/dzieło albo działalność gospodarcza ! To jest po prostu struktura MLM - poczytaj o tym w Google, a może zrozumiesz czym jest ten system !

anonim

(usunięte przez administratora)

Nauczyciel

Naucz się czytać ze zrozumieniem. Poczytaj inne komentarze i ich ogłoszenia - nie ma tam mowy o żadnej podstawie ani umowie o pracę. Dostajesz umowę o dzieło i 0 zł na start. Zaczynasz od 5 albo 10 % prowizji ! Katastrofa ! Jak masz doświadczenie w odszkodowaniach to poszukaj sobie innej firmy, która da Ci dużo większy procent na start !

Woody

To ja w takim razie im podziękuję!

andrzej
@Woody 03.06.2016 15:31

Witam oddział w Chorzowie funkcjonuje w każdy wtorek o godz. 18,00 są organizowane spotkania informacyjne. Byłem polecam.

Bolo
@andrzej 03.06.2016 19:45

Ja też byłem. Ale nie polecam.

Pikolo

Czy ta firma jeszcze działa i rekrutuje?

Siłacz
@Pikolo 14.05.2016 00:22

Podobno w Chorzowie był oddział, ale nie wiem, czy jeszcze działa. Dawno nie widziałem ich ogłoszeń.

anonim

(usunięte przez administratora)

Whiskacz

Dostajesz 10% na start. To znaczy pieniądze z prowizji dostajesz, jak firma otrzyma je na konto od ubezpieczyciela. Po kilku miesiącach lub kilku latach. Ach, zapomniałbym. Dostajesz zaliczki od 50 zł za sprawę. W tym czasie korzystasz ze swojego środka transportu, wydajesz swoją kasę na paliwo, telefonujesz i korzystasz z internetu za własne pieniądze, laptop i telefon też musisz mieć swój. Jak chcesz współpracować na działalności gospodarczej, to dolicz jeszcze ok. 1130 zł opłaty na ZUS. Dalej zainteresowany?

Scinky
@Whiskacz 09.05.2016 07:15

Aż tak kiepsko?

anonim

(usunięte przez administratora)

Polskiduch

Też radzę czytać uważniej. I nie napinaj się tak, bo ci żyłka pęknie. A tak nawiasem mówiąc - nie lubisz abstynentów?

Whiskacz
@Polskiduch 07.04.2016 00:18

Oj chyba nie lubi abstynentów. I po wieczornych popijawach pieprzy głupoty o 10 tysiącach na start! Trzeba się nieźle nawalić, żeby tak oderwać się od rzeczywistości!

anonim

(usunięte przez administratora)

Abstynent

Tak to już bywa, jak pisze się komentarze po sobotniej balandze i alkohol nie wywietrzał jeszcze co poniektórym z głowy. " ale na początek jak zarabiasz około 10 tys. to naprawdę nie jest źle (mówię o młodej osobie)" Dawno nie czytałem większych bzdur. A kto w tej czy w podobnej firmie zarobi 10 tys. zł na początek? Tyle to zarabia doświadczony agent, ale ma wpływy ze struktury i własnych spraw spisanych klika miesięcy temu albo nawet i 2,3 lata wcześniej. To dotyczy wypłat ze spraw zakończonych wyrokiem sądowym. Na początek to dostaje z podpisanych umów zaliczki od 50 do 800 zł. I to wszystko. Ile spraw miesięcznie jesteś w stanie znaleźć,dotrzeć do potrzebujących, pokonać konkurencję i spisać z klientami?

anonim

(usunięte przez administratora)

Abstynent

Trochę masz tutaj racji. Pracowałem w różnych systemach, piramidach, networkach czy jak to tam zwą. Jak spojrzeć na spokojnie z boku, to tutaj świetnie zarabiają ci, co weszli w ten biznes na początku. Z tych, którzy dołączają później do takiej struktury tylko pojedyncze, zdeterminowane i bardzo zawzięte jednostki mają szanse dojść wysoko i odpowiednio zarabiać. Ale to będzie jedna osoba na kilkuset zniechęconych i wykorzystanych "jeleni" przez tego typu firmy.

anonim

(usunięte przez administratora)

Lemur

Wyższe to mogą być, jak żyjesz ze sprzedaży grupy. Ale zanim dojdziesz do 35% na przykład, to trwa to 2,3 albo 4 lata i przez ten czas musisz spisać często kilkaset umów. A wtedy zarabiają ci, co są nad tobą. Zdecydowana większość agentów się wykruszy. U konkurencji tyle mogą dostać na dzień dobry.

anonim

(usunięte przez administratora)

Krus
@itaka 22.03.2016 22:39

Święta prawda! Jak masz doświadczenie w tej branży, to omijaj wszelkie tego typu "piramidy" szerokim łukiem. Sam jestem w takiej sytuacji, że to ze mną chcą się spotykać właściciele mniejszych kancelarii prawnych. Zawsze mogę wynegocjować sobie indywidualne warunki. W korporacji masz standardową umowę, albo podpisujesz, albo spadaj. W kolejce czekają następni "jelenie" przecież.

Skankan
@Doświadczony 22.03.2016 13:54

Też tak miałem. Pracuję kilka lat w odszkodowaniach, a rekruter wyskoczył mi z 10% ! Myślałem, że żartuje, ale on na poważnie, bo sam miał 15% albo 20% ! Poziom jego wiedzy o tematyce - poniżej krytyki !

anonim

(usunięte przez administratora)

Giant

Przyglądam się tym waszym dyskusjom. Faktycznie, w jednym muszę przyznać ci rację. Cały ten rynek pracy tak upadł, że faktycznie można znaleźć prawie darmowych pracowników. Ale po pewnym czasie trzeźwo myślący dojdą do wniosku, że to ślepy tunel.

anonim

(usunięte przez administratora)

Rozbawiony

Nie dajcie się zwieść! Byłem na rozmowie, nie dają żadnej podstawy! Zaczynasz od 10%! Śmiech na sali! I żeby było śmieszniej do swojej grupy chciał mnie zrekrutować świeży w tej branży agent, który dopiero uczy się tej branży. Przeszedł do porządku dziennego nad informacją, że ja w przeciwieństwie do niego pracuję od kilku lat w branży odszkodowawczej. Nawet, jak po kilku miesiącach zaczniesz zarabiać te 3 tys. to będą grosze! Rzeczywiście, 3.000 to potęga! Pracujesz na działalności albo śmieciówce - zleceniu. Na DG zapłacisz 1150 zł ZUS, 1000 zł paliwo, amortyzacja auta 500 zł, biuro rachunkowe 150 zł, tusz do drukarki, inne 150 zł. Dla myślących - ile ci zostanie? Dla myślących inaczej - aplikuj szybko, a potem opowiadaj jak to za te 3 tys. przed odliczeniem kosztów utrzymasz rodzinę.

anonim

(usunięte przez administratora)

Zdziwiony?

Co ty chrzanisz? Jaka umowa o pracę? Jaka podstawa? Byłem na spotkaniu z rekruterem. Jasne zasady - umowa zlecenie lub działalność gospodarcza. Otrzymujesz na początku tylko zaliczki /mocno symboliczne/ i starujesz wg tabeli od 10% /ktoś powyżej też to pisał/. Podsumowując: - to nie praca na etat - nie ma żadnej podstawy - nie ma żadnego auta - to możesz sobie wziąć w leasing, a jak w którymś miesiącu będziesz miał super wynik, to firma ci zapłaci ratę. Nie ma wyniku - ratę "bulisz" z własnej kasy /lub rodziców/.

Obserwator

Wszystkich niezadowolonych, byłych i aktualnych agentów z branży odszkodowań proszę o kontakt agenci.odszkodowania@interia.pl

Manager

Byłym i aktualnym agentom, przedstawicielom i doradcom z branży odszkodowań i ubezpieczeń oferujemy konkurencyjne warunki i dochodową współpracę, zapewniamy wysokie prowizje i zaliczki oraz pełną dyskrecję. Dla chętnych możliwość budowy własnego zespołu sprzedaży. Dla managerów z własnymi grupami sprzedażowymi proponujemy ekstra warunki, jeśli działacie w innych branżach, to zapewniamy szkolenia branżowe i wszechstronną pomoc na każdym etapie. Jeśli nie pracowałeś w tej branży, a chcesz dobrze zarabiać, to nauczymy Cię wszystkiego od podstaw. Cała Polska. Proszę o maila na adres kasadlaagenta@interia.pl

jagoda

Czy ktoś może napisać jaka jest podstawa na stanowisku MG przy wł. działalności i czy osoba bez samochodu może się ubiegać o to stanowisko?

marrr

Dostałem propozycję pracy unich na stanowisko menager regionu. Po wstępnej rozmowie warunki spoko. Ale dalej się zastanawiam czy zaryzykować.

Electrolit

Otrzymałem należność, może nie jest to jakaś fortuna, ale zgodnie z umową 75% kwoty wypłaconej przez ubezpieczalnie. Trochę to trwało, bo od kolizji drogowej będzie teraz ponad pół roku, ale tak czy siak pieniążki dotarły, więc firmę polecam.

wipi

Pracuje w tej firmie jako przedstawiciel. Bardzo pozytywna atmosfera w samej centrali, natomiast do pracy w terenie zapewniają naprawdę dobre warunki. Wiadomo jak to w takich firmach. Jak się zrobisz to zarobisz.

realista
@wipi 24.10.2014 17:21

A jakie to dobre warunki w terenie zapewniają? Jeździsz własnym autem, lejesz do baku własne paliwo,nikt ci nie płaci za stracony czas, korzystasz ze swojego laptopa...mam dalej wymieniać? I oczywiście po rozwiązaniu umowy zostajesz bez jakiejkolwiek kasy... Jak ktoś jest chętny, to życzę powodzenia.

likethis

Jestem pracownikiem kancelarii Rubikon. Jeśli jaki kolwiek klient tam trafił, lepiej nie mógł. Perfekcyjne porady, idealne warunki. Warto skorzystać z ich usług.

Zostaw opinię o Kancelaria Odszkodowawcza RUBIKON - Śląskie

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kancelaria Odszkodowawcza RUBIKON