Wrocławskie Nieruchomości s.c.

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 87 ocen.

Opinie o Wrocławskie Nieruchomości s.c.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wrocławskie Nieruchomości s.c.

niezadowolona

Ostrzegam potencjalnych klientów przed kontaktami z firmą M.Bereżnickiego.!!!!!

wynajmujacy

Czy ktoś próbował kontaktować się z tym oszustem pod tymi numerami tel tel.: 71 325-82-11; 71 341-43-23 ? zródło: http://www.nuty.pl/

Gość
@wynajmujacy 03.02.2018 18:41

To też firma tego Pana. http://miejsce.wroclaw.gazeta.pl/miejsca_wroclaw/161163893/Fraza+s.c.+Bere%C5%BCnicka+Krysytna+Bere%C5%BCnicki+Miros%C5%82aw+Bere%C5%BCnicki+Artur/miasto-Wroc%C5%82aw/p/

gw
@wynajmujacy 03.02.2018 18:41

@wynajmujacy pod te nr telefonu się jeszcze nie kontaktowałem chociaż ostatnio też go znalazłem. Ogólnie sprawa ma się tak, że gość to totalny ignorant i oszust. Trzeci miesiąc nie mogę się doprosić naprawy w mieszkaniu. Szukam ludzi z którymi można wspólnie zrobić coś przeciwko takim nieuczciwym firmom, ponieważ on w dalszym ciągu będzie naciągał ludzi

wynajmujacy

Lub na FB ? https://www.facebook.com/nutypl/

gw

proszę wszystkich oszukanych, lub osoby, którym udało się rozwiązać współpracę z tym "biurem nieruchomości" na adres gw.najemca@gmail.com.

zdenerwowana

Chciałam zapytać czy jest tu ktoś kto teraz jest w trakcie rozwiązywania problemu z MB? Np. chce składać pozew. Ponieważ razem z koleżanką po 4 miesiącach od końca trwania umowy nadal nie otrzymaliśmy zwrotu kaucji... (Pytam ponieważ widzę że wiadomości są sprzed kilku tygodni).

gw
@zdenerwowana 07.01.2018 17:01

dzień dobry, jestem najemcą mieszkania przez tą nieszczęsną firmę. Bardzo chętnie się skontaktuję z Panią. Prosze o kontakt, może być przez to forum, wymienimy sie mailami jak założe jakis nowy. Pozdraiwam!

Nick
@zdenerwowana 07.01.2018 17:01

Jeżeli ktoś ma Wasze pieniądze, nie dostarczył rozliczenia, nie da się dodzwonić to polecam złożyć na policji zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa. Warto przy okazji udostępnić policji pozostałe opinie oraz kontakty do osób (najlepiej nie wirtualne kontakty tylko prawdziwe). Możecie też spróbować skontaktować się z właścicielem mieszkania (sąsiedzi / może adres na umowie?).

Zainteresowana

Czy firma zatrudnia aktualnie pracowników? Nikt nic nie pisze tylko klienci.

gw
@Zainteresowana 21.01.2018 18:59

ze mną protokół za mieszkanie podpisywał procownik tej firmy - mam imie i nazwisko na protokole, telefonu niestety też już nie odbiera

Nick
@Zainteresowana 21.01.2018 18:59

Niewielka manufaktura rodzinna - raczej nikt się nie wypowie z pracowników :)

anonymous

Dzień dobry, w związku z tym, że niestety potwierdzam opisywane tu historie a jestem w trakcie wynajmu (nie zamierzam dalej współpracować z tą firmą) chciałbym prosić wszystkich, którzy z powodzeniem rozwiązali umowę z tym panem o kontakt na gw.najemca@gmail.com. Niestety panu MB wydaje się, że nie ponosi odpowiedzialności karnej za to co robi a wydaje mi się, że można wspólnie coś zdziałać, żeby nikt więcej nie padł ofiarą tego "biura pośrednictwa" gw

Aneta

Nie polecam tej agencji, (usunięte przez administratora) jakich mało!

Student

Uważajcie na tą firmę! Ja czekałem też 38 dni na zwrot kaucji, zwrócono mi zaledwie 1/3 kwoty którą wpłaciłem, przez 5 miesięcy mieszkania nie naprawiono mi zepsutej rolety - agent który za to odpowiadał - mówił że nie chce tego pokrywać ze swojej kieszeni, bo było to po poprzednim lokatorze i miał się tym zająć i nic, nie doczekałem się, w listopadzie wyrzucono mnie do tego na bruk, rozwiązano umowę z dnia na dzień bez ustawowych 30 dni wypowiedzenia, kazano mi się wynosić, musiałem błagać właściciela mieszkania żeby dali mi chociaż 10 dni na znalezienie czegoś innego. Kontakt z firmą dno, jak dają wam mieszkanie wszystko super pięknie fajnie, a później wszelkie naprawy, kontakt do agencji niemożliwy, agent odpowiadający za mieszkanie nie odbiera telefonów, kilka razy zamiast niego musiałem potencjalnym lokatorom pokazywać mieszkanie, różne przysługi, a jak przyszło co do czego, to nawet nie odbierał telefonu, tylko wiadomością odesłał mnie na infolinie firmy na którą nie da się dodzwonić! Czekacie pół godziny na kogoś przy melodyjce i nic! Druga agentka odpowiedzialna za mieszkanie, potrafiła dzwonić dzień i noc jak miałem się wyprowadzić, ale jak już się wyniosłem i czekałem na zwrot kaucji ponad termin 30 dniowy, to ani nie odbierała, ani nie raczyła oddzwonić, nie polecam! Kompletny dramat! Uważajcie na Nich! Rozliczenie dotarło jeszcze później niż zwrot kaucji, jakimiś skrótami zapisane, które nawet nie były objaśnione, jednym słowem tak nabazgrane że połapać sie nie można w tych kwotach które wypisali, za grosz honoru nie mają!

shanos

Boją się. Proszę kierować pisma od swoich radców prawnych, a jeśli to nie pomoże występować na drogę sądową. Wystarczy umowa oraz potwierdzenie przelewów, wszelakich płatności. Pozdrawia i życzę powodzenia!

Podejrzliwy
@sasska 27.11.2017 11:26

Bezkarny nie jest, ale wszystko zależy od indywidualnej sytuacji. Rozliczenie powinno nastąpić w terminie ustawowym (miesiąc od wyprowadzki). Jak wygląda to w rzeczywistości każdy widzi na swoim przypadku. Czy w rozliczeniu otrzymałaś rachunki na podstawie których do dokumentu zostały wprowadzone poszczególne wartości?

sasska
@Podejrzliwy 12.12.2017 16:30

Do dziś nie otrzymaliśmy rachunków. Początkowo tłumaczono to tym, że spółdzielnia nie zrobiła jeszcze rozliczenia, po upływie ustawowego terminu rozliczenia kaucji pan B. stwierdził, że będziemy musieli jeszcze dopłacić, a rachunki wyśle mailem, którego do dziś nie otrzymaliśmy, co skłania ku podejrzeniom, ze był to zwyczajny blef.

dobropol

Witam, zostałem oszukany przez Miroslawa B, nie zostala mi zwrocona kaucja ani nadplata za media. Jedyna informacje jaka od niego uzyskałem to to ze on jest jedynie posrednikiem pomiedzy mna najemca i wlascicielem mieszkania i musze ubiegac sie o odzyskanie kaucji u wlasciela ktory nie otrzymal od niego mojej kaucji. Z checią dołącze się do pozwu zbiorowego, kontakt do mnie obibezfobi@gmail.com lub 504 441 402

sasska
@dobropol 27.11.2017 07:52

Czy udało się Panu skontaktować z właścicielami? Jeśli tak, to gdzie szukać danych kontaktowych? Na umowie niestety ich nie ma. Spółdzielnia mieszkaniowa również nie ujawnia takich informacji.

dobropol
@sasska 29.11.2017 13:41

udało mi się uzyskac od sąsiadów, obecnie w mojej sprawie niedlugo wlasciciel rozpoczyna proces sadowy przeciwko temu uszustowi, mozlie ze Miroslaw B dziala zgodnie z prawem jednak w mojej opinie nagina i wykorzystuje prawo w celu wyludzen majątkowych.

serek

Czy ktoś groził panu. B postępowaniem sądowym lub faktycznie skierował sprawę do sądu? Czy przyniosło to jakieś skutki?

Miałem nieprzyjemność go poznać
@serek 28.09.2017 15:03

Wiele osób groziło sądem, mniej osób kierowało faktycznie sprawę na drogę sądową, a ci co się zdecydowali wygrywali spory.

Oszukana
@Miałem nieprzyjemność go poznać 14.10.2017 13:54

Mogę prosić o maila od osoby, która skierowała sprawę do sądu i wygrała. Mam termin apelacji do 16.11.2017r. więc chętnie skorzystam z pomocy takiej osoby. Niestety nie posiadam adwokata a chyba sama nie wiele zdziałam. corsarally@wp.pl

wynajmujący fair-play

A co Wy się dziwicie? To typowy cwaniaczek o mentalności biznesmena z połowy lat 90-tych. Artysta muzyk z pseudobiznesowymi ciągotami. Taka tłusta, wybrzuszona ciułała w białych skarpetkach i w klapkach Kubota. Znam go z czasów, gdy miał obsrany sklep muzyczny w szczurzej dzielnicy Wrocka, Trójkąt Bermudzki. W tym sklepie otworzył "biuro nieruchomości" , a po czasie interes zawinął. Handlował sprzętem muzycznym, nutami, komputerami, kasami fiskalnymi , czym się dało. Gdyby zupki chińskie grały i miały metraż na wynajem, też by nimi handlował. Wiem też, że prowadził szkołę muzyczną. Taki wirtuoz :-) Ale do rzeczy - kwestią kluczową jest umowa najmu - odnosicie się do tego, co jest w niej zapisane. Żadne implikacje ustne i szczere uśmiechy nie obowiązują. W każdym przypadku najmu za pośrednictwem (a każdy pośrednik raczej zechce Cię wydoić niż pomóc), PRZEANALIZUJCIE zapisy umowy i nie dajcie się skręcić. Ja w temacie najmu (jako właściciel kilku mieszkań) działam, od ponad 10 lat. Nigdy nikogo nie przekręciłem, ludzie po latach przesyłają mi fotki swoich domów, dzieci, nawet psów... Dlatego ZAWSZE należy wynajmować cokolwiek TYLKO bezpośrednio od właściciela - bo to jest jego własność i on dba zarówno o nią, jak i o satysfakcję Najemców. Bo jemu zależy, a pośrednik w to wbija... Nie szukajcie kontaktu ze mną - mam kilka mieszkań we Wrocku - Najemcy sami szukają współlokatorów, bo wszystko jest OK. TYLKO BEZPOSREDNIO z właścicielem. Żadnych POSREDNIKÓW!!!

Marcin

Oszust jakich mało, przekręcił mnie i współlokatorów na ponad 2000zł z kaucji. Powody oczywiście absurdalne. Wg wyliczeń pana B opłaty o 1000zl przekroczyły kwotę wpłaconych zaliczek, pomimo, iż jako studenci często zjeżdzaliśmy do domu, a zużycie było co najwyżej standardowe. Poza tym pan B naliczył opłatę 600zl (!) za malowanie mieszkania, które było uzytkowane w calkowicie normalny sposob i o wybitnych zabrzudzeniach nie ma mowy. Koszt "naprawy" lodowki wartej max 200zl pan B wycenil na 220zl.. Zdecydowanie odradzam korzystanie z usług pośrednictwa w.w Pana!!!

Kinga
@Marcin 30.10.2017 15:51

Mamy ten sam problem! Dokładnie taka sytuacja, koszty wzięte z powietrza, my jednak przekroczyłyśmy wpłacone zaliczki 20krotnie ???? kaucji nadal nie widać..

Iindependent_

Hej, ja swoją przygodę z Panem B rozpoczęłam we wrześniu. Aż się zaczynam bać co to będzie, jak się zacznę wyprowadzać. Myślicie żeby uciekać jak najszybciej?

Kinga

Podpisuje się pod wszystkimi negatywnymi opiniami! Wynajmowalysmy mieszkanie przez rok, gdzie w trakcie z nikąd nagle podnieśli kwotę czynszu. Po zakończeniu umowy spisywał protokół dotyczył nawet rzeczy których w pierwotnym protokole nie było!!! Brak zwrotu kaucji za rzekomo nadmierne zużycie mieszkania oraz niewyobrażalna wysokość DOPŁATY za jakieś śmieszne wymysły osoby spisującej protokół. Na telefony i maile nie odpowiadają. Rozważamy skierowanie sprawy do prawnika, zbiorowy pozew to bardzo dobry pomysł! On oszuka kolejne osoby!! Bardzo proszę o kontakt osób zamierzających złożyć wspólny pozew. Chętnie wraz ze współlokatorami się pod nim podpiszemy, chcemy odzyskać nasza kaucję! Ten człowiek bezprawnie pobiera od ludzi pieniądze i nieźle na tym zarabia. Mój e-mail: kinga12323@op.pl

G

Mieszkam za granica ,niemam mozliwosci monitorowac moje mieszkanie a pan B.nie laska odebrac telefonu,nie odpisuje na e-maile,sms. Nawet niewiem czy w moim mieszkaniu mieszkaja lokatorzy czy co sie w nim dzieje ?? Oczywiscie pieniedzy od lokatorow rowniez nie przelewa na moje konto ,nawet nie wiem czy lokatorzy placa czy nie ????? Ta firma to jakas chodzaca katastrofa ....nie polecam.niewiem jeszcze jak sie zakonczy z nimi moja wspolpraca ,a zaczyna wygladac nieciekawie. Gdy byl problem z lokatorem to do mieszania rowniez nie pojechal nikt z firmy protectrent tylko my sami jako wlasciciele....szok !NIE POLECAM powierzac im swojego mieszkania pod opieke

MAJL
@G 22.09.2017 18:07

Jestem w takiej samej sytuacji, wszystko potwierdzam.ten sam schemat...

On wro
@G 22.09.2017 18:07

Czy jest Pan/Pani może właścicielem/ką mieszkania na ul.Porebskiej? Jeżeli tak proszę o kontakt. jasiumokry@gmail.com pozdrswiam

oszukana

Pani Gabriela, która z nami podpisała umowę odnośnie wynajmu nawet nie posiada licencji!!!! Uwaga na tych oszustów!! Umowa w pełni nie jest ważna, typowa "lewizna". Zero kontaktu, brak zwrotu kaucji, nabite rachunki. Przestrzegam wszystkich. Sąd i koniec.

Oszukany
@oszukana 19.07.2017 16:30

To dlatego, że na każdej umowie jest podpisany Mirosław B - czyli "szef" tego przekrętu - on teoretycznie posiada licencję, ale nie wiem jakim cudem jeszcze mu jej nie odebrali - pewnie korzysta z tego, że nikomu nie chce się sprawy pokierować na te tory.. Oczywiście do czasu podpisania umowy wszystko działa jak należy, ale potem jest już lekceważenie na 100% - ja na zwrot kaucji czekałem ponad 2 m-ce, rozliczenie zaliczek na koszty ponad 4 m-c (ale i tu oszukali..) - kontaktu brak, nie odpowiadają na nic: SMS, mail, tel. odbierają sporadycznie (mnie udało się 1 na 20-25 razy).. Ogólnie uważam, że to firma oszustów, więc trzeba nagłośnić gdzie się da, że jak na umowie jest Mirosław B to lepiej zrezygnować..

Oszukany Wspólnik

Jestem byłym wspólnikiem Pana MB. Posiadam wiele informacji na temat metod działalności jak i nieprawidłowości wewnątrz jego firm. Zapraszam do kontaktu wszystkich najemców, którzy kiedykolwiek korzystali z najmu nieruchomości pod opieką MB. Chętnie pomogę w odzyskaniu należnych kaucji oraz wpłaconych zaliczek na media. Zapraszam do kontaktu również kancelarie prawne, które toczą bądź rozważają założenie spraw sądowych. Jestem w stanie rzucić nowe światło na Państwa sprawy oraz udostępnić niezbędne dowody. Proszę o przesyłanie wiadomości drogą mailową na adres: oszukanywspolnik@gmail.com

Koko

Firma tragiczna oszuści ! I kłamcy strata kaucji nerwów i życia przez nich ! Firma Kogucik

Oszukany

Ja mam bardzo podobny problem, z podpisaniem umowy i kolejnymi aneksami nie było problemów, wszystko pozornie wyglądało dobrze, choć po drodze zlekceważyli prośbę o naprawę uszkodzonego sprzętu AGD..ale to już osobny temat. Po zakończeniu najmu odbiór mieszkania przebiegł bez problemów i zastrzeżeń, ale na zwrot kaucji i nadwyżki z zaliczek na koszty eksploatacyjne czekam już drugi miesiąc.. Zero kontaktu: telefony, sms..wszystko ignorowane, zarówno przez Pana Mirosława jak i jego wspólnika Patryka (choć ten jeszcze stara się jakoś pomóc), ale efektu nie ma. Raz udało mi się dodzwonić to Pana M, ale usłyszałem tylko głupie tłumaczenie i tyle.. Dodzwoniłem się do jakiegoś biura rozliczającego najmy, obiecali wrócić z informacją ale także cisza.. Takie zachowanie jest zdecydowanie niedopuszczalne i nieprofesjonalne - nie wiem jak to się skończy, ale niech to będzie przestroga dla innych Zastanawiam się jak to jest możliwe, że ktoś taki posiada licencje na zarządzanie nieruchomościami.. Tak przy okazji - nie wiem czemu mój poprzedni post w tym temacie został skasowany..?!

elbe

Czy ktoś próbował uzyskać sądowy nakaz zwrotu kaucji, ewentualnie angażował w sprawę komornika?

Oszukany
@elbe 23.05.2017 12:41

Komornik bez wyroku sadu nic nie zrobi, a jeśli chodzi o ew pozew to najlepiej byłoby zrobić zbiorowy, bo indywidualnych to chyba się nie boją..

XXX

TomKiz mam podobny problem, zleciłem temu człowiekowi obsługę dwóch mieszkań od marca nie mam wpłat z jednego lokalu, ponoć najemcy nie płacą. Zero kontaktu tel, sms, mail, poczta.... Odradzam współpracę z Panem M.B.

manki

Z otrzymaniem kluczy i samym mieszkaniem nie było żadnego problemu. Zaczęły się po wyprowadzce, kiedy przyszło do oddawania kaucji. Zero reakcji, rozliczeń i arogancja.

Kkkkk

A czy ktos z was mial problem z samym wprowadzeniem sie do mieszkania? Podpisalam z nimi umowe od 1 marca 2017 wiec wprowadzic mam sie za ok 2 tyg. Polowe kaucji przelalam po podpisaniu umowy, sprawdzilam ich wszystkie firmy w krd i ok. Po tych komentarzach boje sie ze nie dostane kluczy...

TomKiz

Zdecydowanie odradzam jakąkolwiek współpracą z Mirosławem Bereźnickim i prowadzonymi przez niego biurami Wrocławskie Nieruchomości s.c. Wynajem w Chmurze i Wynajem Bez Ryzyka. Wynajmował moje mieszkanie, po podpisaniu umowy kontakt praktycznie się urwał: nie odbierał telefonów, nie odpowiadał na maile. Wyjątkowo bezczelny człowiek. Zaczął się odzywać dopiero na pisma mojego prawnika. Wyplątałem się z umowy to kosztowało to sporo nerwów i pieniędzy (prawnicy). Aby skutecznie wypowiedzieć umowę mój prawnik musiał zrobić wręczenie osobiste, tzn. pojechał do biura i wręczył (jak na filmach) bo p. Bereźnicki nie odbierał listów poleconych. Kłopoty, stres, ogromna strata czasu, nerwów i pieniędzy. Wydaj mi się, że pozytywne wpisy na tym blogu piszą trolle MB. W przypadku pozwu zbiorowego chętnie będę świadczyć przeciwko temu panu, mam obszerną dokumentację.

tanagietka

Wszystkich oszukanych zachęcam do kontaktu. tanagietka@wp.pl

wroclaw

Zero kontaktu z zarządcą. Czekam już ponad dwa miesiące na zwrot kaucji. Wysłał maila z rozliczeniem i z potwierdzeniem, ze za parę dni zostanie zwrócona kaucja - niestety tak ja już jest napisane wyżej, minęło znacznie więcej czasu a kaucji nadal nie ma. Przy spisaniu umowy nie było tak szczegółowej inwentaryzacji jak przy opuszczaniu go, co więcej inwentaryzacja początkowa zawierała może z 3-4 rzeczy, zaś przy wyprowadzaniu się lista nagle była o wiele, wiele dłuższa np. sprawdzanie czystości ścian, gdzie przedtem tego nie było. UWAŻAĆ I NAJLEPIEJ NIE MIEĆ NIC WSPÓLNEGO

kropek
@wroclaw 15.11.2016 12:51

Cześć! Dopiero rozpoczynam współpracę z tym Panem. Rozpocząłem wynajem mieszkania z początkiem grudnia. Do momentu przepisania umowy z poprzedniego najemcy nie czułem potrzeby poszukiwania informacji o pośredniku najmu. Okazało się, że w mieszkaniu jest problem jakiś problem z ciepłą wodą. Czas jej ogrzewania jest jakiś niesamowicie długi - a jej źródłem są ponoć rury ciepłownicze. Chciałem wyjaśnić tę kwestię, zapytać, czy być może jakoś nieprawidłowo korzystam z aktualnej instalacji hydraulicznej. Nie dostałem jednak odpowiedzi na mojego maila i nie potrafiłem się też dodzwonić pod numer podany w umowie najmu. Teraz wszedłem na tę stronę i się przestraszyłem.

ambro

Również proszę o kontakt każdego oszukanego. Nie odpuścimy tematu tak łatwo jak zapewne robi to większość, przez co ten oszust nadal działa na rynku i będzie szukał frajerów przez kolejne lata. rafalgmi@wp.pl

POSZKODOWANY BIEDNY STUDENT

OMIJAJCIE TEGO POŚREDNIKA SZEROKIM ŁUKIEM...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Korzystający w przeszłości z usług tego gościa

M.B. prowadzący to biuro pomylił się z powołaniem...on nie wynajmuje on OSZ..UJE !!! -UK- Rodacy omijajcie szerokim łukiem tego gościa i wszystkich jego wspólpracowników...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

STUDENT

Ten facet ma ludzi za nic, nie odbiera telefonów, nie odpowiada na e-mail, nie oddaje kaucji za mieszkanie...wymyśla niestworzone rzeczy, co musiał w mieszkaniu naprawić, aby doprowadzić je do stanu używalności, choć prawowici właścicele mieszkań nic na ten temat nie wiedzą...PRZEKRĘT

OSZUKANY

CWANIACZEK o inicjałach M.B. z firmy Wrocławskie Nieruchomości s.c. posiada kilka firm, które zapewne naciagają ludzi na pieniądze. Poszę sprawdzić w internecie, a na pewno nie będziecie chcieli mieć nic wspólnego z tym gościem oraz jego wspólnikami...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Generał

Mam taki sam problem , oddałam mieszkanie, wszystko na początku dobrze , liczne zapewnienia z ich strony : prześlemy Pani kaucję. Kaucji nie widać , nikt nie odbiera telefonu, całkowity brak kontaktu. Nie polecam

STUDENT
@Generał 31.08.2016 15:22

PANIE GENERALE mam podobny problem, może złożyć protest zbiorowy...proszę o kontakt...!!!! Napisz na tym forum, to podam ci e-mail, a póżniej telefon, to pogadamy o tym pacjencie...

jasina
@STUDENT 09.10.2016 12:02

Hej wszystkim, mimo, że nie pierwszy raz jestem na tym forum i nie pierwszy raz podaję kontakt do siebie, to jednak niemal nikt z poszkodowanych nie kwapi się do kontaktu. Uważam, że przy takiej liczbie osób, które zostały oszukane przez owego pośrednika, mamy szanse coś zdziałać, tylko trzeba się zebrać i połączyć siły. Jeżeli ktoś z was chce coś zrobić w sprawie, to bardzo proszę o kontakt na adres : jasina.1983@wp.pl. Pozdrawiam.

Proszę o kontakt

Mam ten sam problem tzn. brak zwrotu kaucji i z powietrza rachunki oczywiście po zakończeniu umowy. Proszę o podanie kontaktu gdzie mam zgłosić się ze swoją sprawą.

tanagietka

Gdzie się zgłaszać? Podajcie jakiś adres email.

tanagietka

Proszę o kontakt kogokolwiek kto miał trudności z odzyskaniem kaucji. Będę wdzięczna za jakąkolwiek poradę oraz informacje jak rozwiązała się sprawa. tanagietka@wp.pl

pawel

Radca - moze podasz jakis adres e-mail? Mam potezny material dowodowy wielu osób zwiazanych z tym oszustem. Trzeba przerwac te sciane milczenia spowodowana nic nie znaczacym paragrafem w umowie o ochronie dobrego imienia. Zreszta dla mnie nawet te 10 tys to nie problem, bo to kropla w morzu serii oszustw tego czlowieka. Nalezy zlozyc pozew zbiorowy przeciw niemu, aby nigdy juz nikogo nie oszukal. Rozmawialem z prawnikiem, ktory stwierdzil iz za takie czyny przy odpowiedniej ilosci pozwow jest 100% szans na pozbawienie licencji agenta nieruchomosci i bardzo duze szanse na wiezienie bez zawieszenia dla tego czlowieka. Pozdrawiam

radca prawny

Bardzo proszę o kontakt osoby, które ten pan oszukał nie wywiązując się z umów, zawłaszczając pieniądze i nie przedstawiając dokumentów. (w przypadku mojego klienta nie zwrócił dokumentów, które nie należały do niego. Rozważam zawiadomienie organów ścigania.

andrzejek

Mam wrażenie, że wszystkie pozytywne opinie piszę sobie sam własciciel , oderwane są grubo od rzeczywistości. Nie polecam... Podpisuje sie pod wszystkimi negatywnymi komentarzami...

Wiola

Zero niespodzianek -- wynajem przez 2.5 roku we Wrocławiu. Dbałam o mieszkanie, opłaty na czas. Kaucja zwrócona w całości - dostałam nawet zwrot za ogrzewanie... więc nie wiem skąd tyle negatywów. Wynajmowane mieszkania trzeba po prostu szanować a wszystko będzie okej... Pozdrawiam

oszukany

Zdecydowanie unikać tego pośrednika! Zwyczajny oszust i złodziej. Przywłaszczył sobie bezpodstawnie pół kaucji.

Zez

Proszę o kontakt wszystkich "zadowolonych" jasper821@o2.pl

JIM BIM

Brak kontaktu z tym typem przez cały okres wynajmu , nie oddał kaucji mimo pozytywnego odbioru mieszkania, widac facet ma wprawę w oszukiwaniu i wypracował sobie system dorabiania, ludzie nie korzystajcie z usług tej firmy bo będziecie mieli do zapłaty rachunki z całego okresu wynajmu - gość przedstawia jakieś własne wyliczenia z sufitu i każe płacić

Joan

Okradanie ludzi to nie jedyne hobby tego spasionego tchórza. Ponoć lubi dzieci.

Tadek

Podpisuję się pod wszystkimi negatywnymi opiniami. Od samego początku były z nim same problemy: błędne informacje w ogłoszeniu, nie wywiązywanie się z wcześniejszych ustaleń, nieodbieranie telefonów (ale jak zadzwoniłem z innego numeru, od razu odebrał), no i jakby tego było mało, to jeszcze na koniec nie zwrócił kaucji, bo nagle się okazało, że opłaty były większe niż zaliczki na opłaty (o czym wcześniej oczywiście nie raczył poinformować). WYRACHOWANY OSZUST I NACIĄGACZ!!! Najgorsze jest to, że nie ma sposobu na takich ludzi... Może chociaż te negatywne opinie uchronią innych przed tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

agnes

Potwierdzam,to oszuści, niedość,że nie oddali kaucji, to jeszcze każą zapłacić jakieś koszty, które rzekomo mają związek ze zniszczeniem mieszkania. Na e-maile i smsy nie odpisuje.... Nie polecam wynajmu mieszkania przez to biuro...

Ola

ze współpracy*

Ola

Potwierdzam wszystkie opinie osób niezadowolonych ze współpracą z w.w. biurem nieruchomości. Od trzech miesięcy wynajmuję od nich mieszkanie. W dniu podpisania umowy i przeprowadzki do mieszkania obsługiwanego przez ich biuro, zobowiązali się do naprawy rolet w jednym pokoju. Przeprowadzka odbyła się początkiem lipca. Od tego czasu rolety nigdy nie były w całości podniesione - po prostu nie dało się tego zrobić. Od tygodnia rolety są całkowicie spuszczone i nie da się ich podnieść nawet na centymetr. Jak się domyślacie, światło od rana jest zapalone, a my siedzimy w przysłowiowej norze. Oczywiście kontaktu z biurem nie ma. Od pewnego czasu nie odpowiadają na telefony, sms-y. Całkowita niekompetencja, olewatorstwo i oszustwo. Pozdrawiam

b1rd

Brak kontaktu, brak kaucji na koncie. Widocznie bez sądu się nie obejdzie. Nie polecam.

Zostaw opinię o Wrocławskie Nieruchomości s.c. - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wrocławskie Nieruchomości s.c.