Wrocławskie Nieruchomości s.c.

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 89 ocen.

Wrocławskie Nieruchomości s.c.
2 89

Opinie o Wrocławskie Nieruchomości s.c.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wrocławskie Nieruchomości s.c.

Iza

@anonymous forum to służy przekazywaniu informacji o Wrocławskie Nieruchomości s.c. jako pracodawcy. Jeśli chcesz zgłosić reklamację, co do ich usług, skontaktuj się bezpośrednio z biurem. @Jerzy czy wiesz może, czym spowodowana jest ta cisza na wątku? Może jesteś pracownikiem Wrocławskie Nieruchomości s.c. i mógłbyś coś więcej napisać o obecnej sytuacji tego przedsiębiorcy?

   
Jerzy

Zastanawiająca jest ta cisza na forum!

   
poszukujący

Witam, Czy jest tutaj ktoś kto najmował mieszkanie przy ul. Jedności Narodowej 67/2 za pośrednictwem tejże agencji, w latach przed 2015r. ? Jeśli tak to proszę o kontakt mailowy na adres [email protected]

   
Administrator

Jak na ten moment wygląda sytuacja w Wrocławskie Nieruchomości s.c.? Czy zechcecie się podzielić z użytkownikami newsami?

   
Irek

Zastanawiam się dlaczego tak rzadko zaglądacie na forum??

   
studentka

Najgorsza agencja na świecie , zabrała mi 844 zł kaucji z racji gigantycznych rachunków, fizycznie jest to nie możliwe bo kazdy studiowal /pracowal/ wyjezdzal do domu i nie bylo czesto nas w domu, po za tym zglaszam ze jeden chlopak imprezuje, pali w mieskaniu, dewastuje dom, zareagowali a potem za zniszczenia obciazyli innych wspolokatorow...sami urzadzili ten dom niska jakoscia produktow, a potem obciazyli mnie ze sie listwa odkleila na 50 zl zal.pl bedac kobieta wiem ze te ceny brali z kosmosu, gdzie wiekszosc urzadzen ma jeszcze gwarancje lub mozliwosc wymiany poprostu oszusci i jeszcze raz OSZUSCI !!!!!!!!! uwaga na nich ja juz nie odzysam pieniedzy ale przestrzege innych.

   
Iza

Przypominam wszystkim wypowiadającym się w tym wątku że na forum obowiązuje regulamin - wiele komentarzy zawiera określenia obraźliwe bądź nawet wulgarne, a takich komentarzy na forum nie możemy tolerować. Często w Waszych komentarzach zdarza się naruszanie cudzej prywatności przez podawanie cudzych danych osobowych w postaci nazwisk bądź inicjałów. Rozumiem że wielu z wypowiadających się ma prawo do złości i żalu, ale nie uprawnia to nikogo do łamania zaakceptowanego wcześniej regulaminu, a w dalszej kolejności prawa poprzez takie wypowiedzi. Przypominam że jest to forum publiczne. Wypowiedzi niezgodne z regulaminem zostały zgłoszone do administracji i mogą być usunięte z wątku.

   
Zawiedziona

Czy ktos mial problemy ze zwrotem kluczy do mieszkania po rozwiazaniu umowy z ta firma po uplywie najmu? Czekam juz 17 dni.Firma jest w ich posiadaniu.Lokatorzy przekazali klucze.do firmy.

   
zdenerwowana

Chciałam zapytać czy jest tu ktoś kto teraz jest w trakcie rozwiązywania problemu z MB? Np. chce składać pozew. Ponieważ razem z koleżanką po 4 miesiącach od końca trwania umowy nadal nie otrzymaliśmy zwrotu kaucji... (Pytam ponieważ widzę że wiadomości są sprzed kilku tygodni).

   
anonymous
@zdenerwowana 07.01.2018 17:01

proszę o kontakt na maila [email protected]

   
wynajmujacy

Czy ktoś próbował kontaktować się z tym oszustem pod tymi numerami tel tel.: 71 325-82-11; 71 341-43-23 ? zródło: http://www.nuty.pl/

   
Gość
@wynajmujacy 03.02.2018 18:41

To też firma tego Pana. http://miejsce.wroclaw.gazeta.pl/miejsca_wroclaw/161163893/Fraza+s.c.+Bere%C5%BCnicka+Krysytna+Bere%C5%BCnicki+Miros%C5%82aw+Bere%C5%BCnicki+Artur/miasto-Wroc%C5%82aw/p/

   
wynajmujacy

Lub na FB ? https://www.facebook.com/nutypl/

   
gw

proszę wszystkich oszukanych, lub osoby, którym udało się rozwiązać współpracę z tym "biurem nieruchomości" na adres [email protected]

   
Zainteresowana

Czy firma zatrudnia aktualnie pracowników? Nikt nic nie pisze tylko klienci.

   
Nick
@Zainteresowana 21.01.2018 18:59

Niewielka manufaktura rodzinna - raczej nikt się nie wypowie z pracowników :)

   
anonymous

Dzień dobry, w związku z tym, że niestety potwierdzam opisywane tu historie a jestem w trakcie wynajmu (nie zamierzam dalej współpracować z tą firmą) chciałbym prosić wszystkich, którzy z powodzeniem rozwiązali umowę z tym panem o kontakt na [email protected] Niestety panu MB wydaje się, że nie ponosi odpowiedzialności karnej za to co robi a wydaje mi się, że można wspólnie coś zdziałać, żeby nikt więcej nie padł ofiarą tego "biura pośrednictwa" gw

   
Aneta

Nie polecam tej agencji, (usunięte przez administratora) jakich mało!

   
Student

Uważajcie na tą firmę! Ja czekałem też 38 dni na zwrot kaucji, zwrócono mi zaledwie 1/3 kwoty którą wpłaciłem, przez 5 miesięcy mieszkania nie naprawiono mi zepsutej rolety - agent który za to odpowiadał - mówił że nie chce tego pokrywać ze swojej kieszeni, bo było to po poprzednim lokatorze i miał się tym zająć i nic, nie doczekałem się, w listopadzie wyrzucono mnie do tego na bruk, rozwiązano umowę z dnia na dzień bez ustawowych 30 dni wypowiedzenia, kazano mi się wynosić, musiałem błagać właściciela mieszkania żeby dali mi chociaż 10 dni na znalezienie czegoś innego. Kontakt z firmą dno, jak dają wam mieszkanie wszystko super pięknie fajnie, a później wszelkie naprawy, kontakt do agencji niemożliwy, agent odpowiadający za mieszkanie nie odbiera telefonów, kilka razy zamiast niego musiałem potencjalnym lokatorom pokazywać mieszkanie, różne przysługi, a jak przyszło co do czego, to nawet nie odbierał telefonu, tylko wiadomością odesłał mnie na infolinie firmy na którą nie da się dodzwonić! Czekacie pół godziny na kogoś przy melodyjce i nic! Druga agentka odpowiedzialna za mieszkanie, potrafiła dzwonić dzień i noc jak miałem się wyprowadzić, ale jak już się wyniosłem i czekałem na zwrot kaucji ponad termin 30 dniowy, to ani nie odbierała, ani nie raczyła oddzwonić, nie polecam! Kompletny dramat! Uważajcie na Nich! Rozliczenie dotarło jeszcze później niż zwrot kaucji, jakimiś skrótami zapisane, które nawet nie były objaśnione, jednym słowem tak nabazgrane że połapać sie nie można w tych kwotach które wypisali, za grosz honoru nie mają!

   
shanos

Boją się. Proszę kierować pisma od swoich radców prawnych, a jeśli to nie pomoże występować na drogę sądową. Wystarczy umowa oraz potwierdzenie przelewów, wszelakich płatności. Pozdrawia i życzę powodzenia!

   
sasska
@Podejrzliwy 12.12.2017 16:30

Do dziś nie otrzymaliśmy rachunków. Początkowo tłumaczono to tym, że spółdzielnia nie zrobiła jeszcze rozliczenia, po upływie ustawowego terminu rozliczenia kaucji pan B. stwierdził, że będziemy musieli jeszcze dopłacić, a rachunki wyśle mailem, którego do dziś nie otrzymaliśmy, co skłania ku podejrzeniom, ze był to zwyczajny blef.

   
dobropol

Witam, zostałem oszukany przez Miroslawa B, nie zostala mi zwrocona kaucja ani nadplata za media. Jedyna informacje jaka od niego uzyskałem to to ze on jest jedynie posrednikiem pomiedzy mna najemca i wlascicielem mieszkania i musze ubiegac sie o odzyskanie kaucji u wlasciela ktory nie otrzymal od niego mojej kaucji. Z checią dołącze się do pozwu zbiorowego, kontakt do mnie [email protected] lub 504 441 402

   
dobropol
@sasska 29.11.2017 13:41

udało mi się uzyskac od sąsiadów, obecnie w mojej sprawie niedlugo wlasciciel rozpoczyna proces sadowy przeciwko temu uszustowi, mozlie ze Miroslaw B dziala zgodnie z prawem jednak w mojej opinie nagina i wykorzystuje prawo w celu wyludzen majątkowych.

   
serek

Czy ktoś groził panu. B postępowaniem sądowym lub faktycznie skierował sprawę do sądu? Czy przyniosło to jakieś skutki?

   
Oszukana
@Miałem nieprzyjemność go poznać 14.10.2017 13:54

Mogę prosić o maila od osoby, która skierowała sprawę do sądu i wygrała. Mam termin apelacji do 16.11.2017r. więc chętnie skorzystam z pomocy takiej osoby. Niestety nie posiadam adwokata a chyba sama nie wiele zdziałam. [email protected]

   
wynajmujący fair-play

A co Wy się dziwicie? To typowy cwaniaczek o mentalności biznesmena z połowy lat 90-tych. Artysta muzyk z pseudobiznesowymi ciągotami. Taka tłusta, wybrzuszona ciułała w białych skarpetkach i w klapkach Kubota. Znam go z czasów, gdy miał obsrany sklep muzyczny w szczurzej dzielnicy Wrocka, Trójkąt Bermudzki. W tym sklepie otworzył "biuro nieruchomości" , a po czasie interes zawinął. Handlował sprzętem muzycznym, nutami, komputerami, kasami fiskalnymi , czym się dało. Gdyby zupki chińskie grały i miały metraż na wynajem, też by nimi handlował. Wiem też, że prowadził szkołę muzyczną. Taki wirtuoz :-) Ale do rzeczy - kwestią kluczową jest umowa najmu - odnosicie się do tego, co jest w niej zapisane. Żadne implikacje ustne i szczere uśmiechy nie obowiązują. W każdym przypadku najmu za pośrednictwem (a każdy pośrednik raczej zechce Cię wydoić niż pomóc), PRZEANALIZUJCIE zapisy umowy i nie dajcie się skręcić. Ja w temacie najmu (jako właściciel kilku mieszkań) działam, od ponad 10 lat. Nigdy nikogo nie przekręciłem, ludzie po latach przesyłają mi fotki swoich domów, dzieci, nawet psów... Dlatego ZAWSZE należy wynajmować cokolwiek TYLKO bezpośrednio od właściciela - bo to jest jego własność i on dba zarówno o nią, jak i o satysfakcję Najemców. Bo jemu zależy, a pośrednik w to wbija... Nie szukajcie kontaktu ze mną - mam kilka mieszkań we Wrocku - Najemcy sami szukają współlokatorów, bo wszystko jest OK. TYLKO BEZPOSREDNIO z właścicielem. Żadnych POSREDNIKÓW!!!

   
Marcin

Oszust jakich mało, przekręcił mnie i współlokatorów na ponad 2000zł z kaucji. Powody oczywiście absurdalne. Wg wyliczeń pana B opłaty o 1000zl przekroczyły kwotę wpłaconych zaliczek, pomimo, iż jako studenci często zjeżdzaliśmy do domu, a zużycie było co najwyżej standardowe. Poza tym pan B naliczył opłatę 600zl (!) za malowanie mieszkania, które było uzytkowane w calkowicie normalny sposob i o wybitnych zabrzudzeniach nie ma mowy. Koszt "naprawy" lodowki wartej max 200zl pan B wycenil na 220zl.. Zdecydowanie odradzam korzystanie z usług pośrednictwa w.w Pana!!!

   
Kinga
@Marcin 30.10.2017 15:51

Mamy ten sam problem! Dokładnie taka sytuacja, koszty wzięte z powietrza, my jednak przekroczyłyśmy wpłacone zaliczki 20krotnie ???? kaucji nadal nie widać..

   
Iindependent_

Hej, ja swoją przygodę z Panem B rozpoczęłam we wrześniu. Aż się zaczynam bać co to będzie, jak się zacznę wyprowadzać. Myślicie żeby uciekać jak najszybciej?

   
Kinga

Podpisuje się pod wszystkimi negatywnymi opiniami! Wynajmowalysmy mieszkanie przez rok, gdzie w trakcie z nikąd nagle podnieśli kwotę czynszu. Po zakończeniu umowy spisywał protokół dotyczył nawet rzeczy których w pierwotnym protokole nie było!!! Brak zwrotu kaucji za rzekomo nadmierne zużycie mieszkania oraz niewyobrażalna wysokość DOPŁATY za jakieś śmieszne wymysły osoby spisującej protokół. Na telefony i maile nie odpowiadają. Rozważamy skierowanie sprawy do prawnika, zbiorowy pozew to bardzo dobry pomysł! On oszuka kolejne osoby!! Bardzo proszę o kontakt osób zamierzających złożyć wspólny pozew. Chętnie wraz ze współlokatorami się pod nim podpiszemy, chcemy odzyskać nasza kaucję! Ten człowiek bezprawnie pobiera od ludzi pieniądze i nieźle na tym zarabia. Mój e-mail: [email protected]

   
G

Mieszkam za granica ,niemam mozliwosci monitorowac moje mieszkanie a pan B.nie laska odebrac telefonu,nie odpisuje na e-maile,sms. Nawet niewiem czy w moim mieszkaniu mieszkaja lokatorzy czy co sie w nim dzieje ?? Oczywiscie pieniedzy od lokatorow rowniez nie przelewa na moje konto ,nawet nie wiem czy lokatorzy placa czy nie ????? Ta firma to jakas chodzaca katastrofa ....nie polecam.niewiem jeszcze jak sie zakonczy z nimi moja wspolpraca ,a zaczyna wygladac nieciekawie. Gdy byl problem z lokatorem to do mieszania rowniez nie pojechal nikt z firmy protectrent tylko my sami jako wlasciciele....szok !NIE POLECAM powierzac im swojego mieszkania pod opieke

   
On wro
@G 22.09.2017 18:07

Czy jest Pan/Pani może właścicielem/ką mieszkania na ul.Porebskiej? Jeżeli tak proszę o kontakt. [email protected] pozdrswiam

   
oszukana

Pani Gabriela, która z nami podpisała umowę odnośnie wynajmu nawet nie posiada licencji!!!! Uwaga na tych oszustów!! Umowa w pełni nie jest ważna, typowa "lewizna". Zero kontaktu, brak zwrotu kaucji, nabite rachunki. Przestrzegam wszystkich. Sąd i koniec.

   
Oszukany
@oszukana 19.07.2017 16:30

To dlatego, że na każdej umowie jest podpisany Mirosław B - czyli "szef" tego przekrętu - on teoretycznie posiada licencję, ale nie wiem jakim cudem jeszcze mu jej nie odebrali - pewnie korzysta z tego, że nikomu nie chce się sprawy pokierować na te tory.. Oczywiście do czasu podpisania umowy wszystko działa jak należy, ale potem jest już lekceważenie na 100% - ja na zwrot kaucji czekałem ponad 2 m-ce, rozliczenie zaliczek na koszty ponad 4 m-c (ale i tu oszukali..) - kontaktu brak, nie odpowiadają na nic: SMS, mail, tel. odbierają sporadycznie (mnie udało się 1 na 20-25 razy).. Ogólnie uważam, że to firma oszustów, więc trzeba nagłośnić gdzie się da, że jak na umowie jest Mirosław B to lepiej zrezygnować..

   
Oszukany Wspólnik

Jestem byłym wspólnikiem Pana MB. Posiadam wiele informacji na temat metod działalności jak i nieprawidłowości wewnątrz jego firm. Zapraszam do kontaktu wszystkich najemców, którzy kiedykolwiek korzystali z najmu nieruchomości pod opieką MB. Chętnie pomogę w odzyskaniu należnych kaucji oraz wpłaconych zaliczek na media. Zapraszam do kontaktu również kancelarie prawne, które toczą bądź rozważają założenie spraw sądowych. Jestem w stanie rzucić nowe światło na Państwa sprawy oraz udostępnić niezbędne dowody. Proszę o przesyłanie wiadomości drogą mailową na adres: [email protected]

   
Koko

Firma tragiczna oszuści ! I kłamcy strata kaucji nerwów i życia przez nich ! Firma Kogucik

   
Oszukany

Ja mam bardzo podobny problem, z podpisaniem umowy i kolejnymi aneksami nie było problemów, wszystko pozornie wyglądało dobrze, choć po drodze zlekceważyli prośbę o naprawę uszkodzonego sprzętu AGD..ale to już osobny temat. Po zakończeniu najmu odbiór mieszkania przebiegł bez problemów i zastrzeżeń, ale na zwrot kaucji i nadwyżki z zaliczek na koszty eksploatacyjne czekam już drugi miesiąc.. Zero kontaktu: telefony, sms..wszystko ignorowane, zarówno przez Pana Mirosława jak i jego wspólnika Patryka (choć ten jeszcze stara się jakoś pomóc), ale efektu nie ma. Raz udało mi się dodzwonić to Pana M, ale usłyszałem tylko głupie tłumaczenie i tyle.. Dodzwoniłem się do jakiegoś biura rozliczającego najmy, obiecali wrócić z informacją ale także cisza.. Takie zachowanie jest zdecydowanie niedopuszczalne i nieprofesjonalne - nie wiem jak to się skończy, ale niech to będzie przestroga dla innych Zastanawiam się jak to jest możliwe, że ktoś taki posiada licencje na zarządzanie nieruchomościami.. Tak przy okazji - nie wiem czemu mój poprzedni post w tym temacie został skasowany..?!

   
elbe

Czy ktoś próbował uzyskać sądowy nakaz zwrotu kaucji, ewentualnie angażował w sprawę komornika?

   
Oszukany
@elbe 23.05.2017 12:41

Komornik bez wyroku sadu nic nie zrobi, a jeśli chodzi o ew pozew to najlepiej byłoby zrobić zbiorowy, bo indywidualnych to chyba się nie boją..

   
XXX

TomKiz mam podobny problem, zleciłem temu człowiekowi obsługę dwóch mieszkań od marca nie mam wpłat z jednego lokalu, ponoć najemcy nie płacą. Zero kontaktu tel, sms, mail, poczta.... Odradzam współpracę z Panem M.B.

   

Zostaw opinię o Wrocławskie Nieruchomości s.c. - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wrocławskie Nieruchomości s.c.