Wrocławskie Nieruchomości s.c.

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 91 ocen.

Wrocławskie Nieruchomości s.c.
2 91 6 1

Opinie o Wrocławskie Nieruchomości s.c.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Ahhma

Dzień dobry Czy ktoś z Państwa podjął współpracę z użytkownikiem "oszukany wspólnik"? Czy otrzymali Państwo jakiekolwiek informacje na temat tego jak na dzień dzisiejszy wygląda sytuacja? Pozdrawiam

anonymous
@Ahhma 16.08.2018 17:18

Ja dzisiaj próbowałam,jednak jeszcze nie otrzymałam odpowiedzi

Zawiedziona

Czy ktos mial problemy ze zwrotem kluczy do mieszkania po rozwiazaniu umowy z ta firma po uplywie najmu? Czekam juz 17 dni.Firma jest w ich posiadaniu.Lokatorzy przekazali klucze.do firmy.

MS
@Zawiedziona 16.03.2018 13:25

Jak skończyła się Pani „przygoda „ z odbiorem mieszkania ? To bardzo ważne dla mnie...

Ciekawy
@Zawiedziona 16.03.2018 13:25

Ja też chętnie dowiem się jak to wszystko się zakończyło.

Kuba

Może wiecie coś o ofercie pracy w firmie? Jakieś wskazówki o zarobkach czy dodatkach do pensji?

gw

UWAGA na następujące lokalizacje! To ta sama pseudo firma 'wynajem bez ryzyka' https://tablicawynajmu.pl/ogloszenia/do-wynajecia/mieszkanie/wroclaw/ladne-rozkladowe-mieszkanie-2-pokojowe-blisko-dworca-gl-58f5ecdc1b4e6 https://tablicawynajmu.pl/ogloszenia/do-wynajecia/mieszkanie/wroclaw/pochyla-stare-miasto-2-rozkladowe-pokoje-taras-winda-5b60a532ca99d https://tablicawynajmu.pl/ogloszenia/do-wynajecia/mieszkanie/wroclaw/urocze-mieszkanie-z-oddzielna-sypialnia-i-loggia-na-parterze-59bd7f0b9cf06 https://tablicawynajmu.pl/ogloszenia/do-wynajecia/pokoj/wroclaw/pereca-krzyki-pokoj-1-osobowy-po-remoncie-internet-5b6049ca50cd3 https://tablicawynajmu.pl/ogloszenia/do-wynajecia/pokoj/wroclaw/teczowa-pokoj-1-osobowy-w-nowym-budownictwie-zmywarka-5b07c60ac736b

Iza

@anonymous forum to służy przekazywaniu informacji o Wrocławskie Nieruchomości s.c. jako pracodawcy. Jeśli chcesz zgłosić reklamację, co do ich usług, skontaktuj się bezpośrednio z biurem. @Jerzy czy wiesz może, czym spowodowana jest ta cisza na wątku? Może jesteś pracownikiem Wrocławskie Nieruchomości s.c. i mógłbyś coś więcej napisać o obecnej sytuacji tego przedsiębiorcy?

Jerzy

Zastanawiająca jest ta cisza na forum!

poszukujący

Witam, Czy jest tutaj ktoś kto najmował mieszkanie przy ul. Jedności Narodowej 67/2 za pośrednictwem tejże agencji, w latach przed 2015r. ? Jeśli tak to proszę o kontakt mailowy na adres kprzemek@vp.pl

Administrator

Jak na ten moment wygląda sytuacja w Wrocławskie Nieruchomości s.c.? Czy zechcecie się podzielić z użytkownikami newsami?

Irek

Zastanawiam się dlaczego tak rzadko zaglądacie na forum??

studentka

Najgorsza agencja na świecie , zabrała mi 844 zł kaucji z racji gigantycznych rachunków, fizycznie jest to nie możliwe bo kazdy studiowal /pracowal/ wyjezdzal do domu i nie bylo czesto nas w domu, po za tym zglaszam ze jeden chlopak imprezuje, pali w mieskaniu, dewastuje dom, zareagowali a potem za zniszczenia obciazyli innych wspolokatorow...sami urzadzili ten dom niska jakoscia produktow, a potem obciazyli mnie ze sie listwa odkleila na 50 zl zal.pl bedac kobieta wiem ze te ceny brali z kosmosu, gdzie wiekszosc urzadzen ma jeszcze gwarancje lub mozliwosc wymiany poprostu oszusci i jeszcze raz OSZUSCI !!!!!!!!! uwaga na nich ja juz nie odzysam pieniedzy ale przestrzege innych.

Iza

Przypominam wszystkim wypowiadającym się w tym wątku że na forum obowiązuje regulamin - wiele komentarzy zawiera określenia obraźliwe bądź nawet wulgarne, a takich komentarzy na forum nie możemy tolerować. Często w Waszych komentarzach zdarza się naruszanie cudzej prywatności przez podawanie cudzych danych osobowych w postaci nazwisk bądź inicjałów. Rozumiem że wielu z wypowiadających się ma prawo do złości i żalu, ale nie uprawnia to nikogo do łamania zaakceptowanego wcześniej regulaminu, a w dalszej kolejności prawa poprzez takie wypowiedzi. Przypominam że jest to forum publiczne. Wypowiedzi niezgodne z regulaminem zostały zgłoszone do administracji i mogą być usunięte z wątku.

zdenerwowana

Chciałam zapytać czy jest tu ktoś kto teraz jest w trakcie rozwiązywania problemu z MB? Np. chce składać pozew. Ponieważ razem z koleżanką po 4 miesiącach od końca trwania umowy nadal nie otrzymaliśmy zwrotu kaucji... (Pytam ponieważ widzę że wiadomości są sprzed kilku tygodni).

Seba
@zdenerwowana 07.01.2018 17:01

Ja jestem w trackie. Możemy się zdzwonić jak chcesz (usunięte przez administratora)

anonymous
@zdenerwowana 07.01.2018 17:01

proszę o kontakt na maila bestroom.wroclaw@gmail.com

wynajmujacy

Czy ktoś próbował kontaktować się z tym oszustem pod tymi numerami tel tel.: 71 325-82-11; 71 341-43-23 ? zródło: http://www.nuty.pl/

Gość
@wynajmujacy 03.02.2018 18:41

To też firma tego Pana. http://miejsce.wroclaw.gazeta.pl/miejsca_wroclaw/161163893/Fraza+s.c.+Bere%C5%BCnicka+Krysytna+Bere%C5%BCnicki+Miros%C5%82aw+Bere%C5%BCnicki+Artur/miasto-Wroc%C5%82aw/p/

wynajmujacy

Lub na FB ? https://www.facebook.com/nutypl/

gw

proszę wszystkich oszukanych, lub osoby, którym udało się rozwiązać współpracę z tym "biurem nieruchomości" na adres gw.najemca@gmail.com.

Zainteresowana

Czy firma zatrudnia aktualnie pracowników? Nikt nic nie pisze tylko klienci.

gw
@Zainteresowana 21.01.2018 18:59

ze mną protokół za mieszkanie podpisywał procownik tej firmy - mam imie i nazwisko na protokole, telefonu niestety też już nie odbiera

Nick
@Zainteresowana 21.01.2018 18:59

Niewielka manufaktura rodzinna - raczej nikt się nie wypowie z pracowników :)

anonymous

Dzień dobry, w związku z tym, że niestety potwierdzam opisywane tu historie a jestem w trakcie wynajmu (nie zamierzam dalej współpracować z tą firmą) chciałbym prosić wszystkich, którzy z powodzeniem rozwiązali umowę z tym panem o kontakt na gw.najemca@gmail.com. Niestety panu MB wydaje się, że nie ponosi odpowiedzialności karnej za to co robi a wydaje mi się, że można wspólnie coś zdziałać, żeby nikt więcej nie padł ofiarą tego "biura pośrednictwa" gw

Aneta

Nie polecam tej agencji, (usunięte przez administratora) jakich mało!

Student

Uważajcie na tą firmę! Ja czekałem też 38 dni na zwrot kaucji, zwrócono mi zaledwie 1/3 kwoty którą wpłaciłem, przez 5 miesięcy mieszkania nie naprawiono mi zepsutej rolety - agent który za to odpowiadał - mówił że nie chce tego pokrywać ze swojej kieszeni, bo było to po poprzednim lokatorze i miał się tym zająć i nic, nie doczekałem się, w listopadzie wyrzucono mnie do tego na bruk, rozwiązano umowę z dnia na dzień bez ustawowych 30 dni wypowiedzenia, kazano mi się wynosić, musiałem błagać właściciela mieszkania żeby dali mi chociaż 10 dni na znalezienie czegoś innego. Kontakt z firmą dno, jak dają wam mieszkanie wszystko super pięknie fajnie, a później wszelkie naprawy, kontakt do agencji niemożliwy, agent odpowiadający za mieszkanie nie odbiera telefonów, kilka razy zamiast niego musiałem potencjalnym lokatorom pokazywać mieszkanie, różne przysługi, a jak przyszło co do czego, to nawet nie odbierał telefonu, tylko wiadomością odesłał mnie na infolinie firmy na którą nie da się dodzwonić! Czekacie pół godziny na kogoś przy melodyjce i nic! Druga agentka odpowiedzialna za mieszkanie, potrafiła dzwonić dzień i noc jak miałem się wyprowadzić, ale jak już się wyniosłem i czekałem na zwrot kaucji ponad termin 30 dniowy, to ani nie odbierała, ani nie raczyła oddzwonić, nie polecam! Kompletny dramat! Uważajcie na Nich! Rozliczenie dotarło jeszcze później niż zwrot kaucji, jakimiś skrótami zapisane, które nawet nie były objaśnione, jednym słowem tak nabazgrane że połapać sie nie można w tych kwotach które wypisali, za grosz honoru nie mają!

shanos

Boją się. Proszę kierować pisma od swoich radców prawnych, a jeśli to nie pomoże występować na drogę sądową. Wystarczy umowa oraz potwierdzenie przelewów, wszelakich płatności. Pozdrawia i życzę powodzenia!

koko
@shanos 05.06.2017 21:40

jak mozna sie skontaktować ?

:(
@shanos 05.06.2017 21:40

Ja tak zrobiłam tzn okazałam umowę i przelewy i przegrałam sprawę w sądzie. Facet jest kuty na cztery nogi

Pierwsza przegrana?
@koko 12.06.2017 23:55

Na prawdę tak zrobiłaś czy autorem tego posta jest Mr. B i próbuje zniechęcić innych od zakładania spraw sądowych? O co chciałaś walczyć, jak długo trwał spór, jak się zakończył i w jakim mieście wynajmowałaś nieruchomość?

Oszukana
@Pierwsza przegrana? 10.11.2017 22:40

Tak zrobiłam. Sprawę założyłam w lipcu 2016r. a ogłoszenie wyroku było w październiku 2017r. Założyłam sprawę o zwrot kaucji. W mojej sytuacji nie otrzymałam kaucji ponieważ okazało się, że Pan B. zaniżył rachunki w chwili wynajmu tzn określił zaliczkę na poczet rachunków w wysokości 150 zł a powinien 550 zł. A zrobił tak bo chciał szybciej wynająć mieszkanie, żeby zarabiać na nim. Od pierwszego dnia wynajmu miałam dług. Podczas rozprawy pełnomocnik Pana B. podniósł, że Pan B nie ma legitymacji biernej co oznacza, że to nie od niego powinniśmy żądać zwrotu kaucji tylko od właściciele mieszkania. Sąd oddalił moje powództwo zasądzając koszty zastępstwa plus koszty sądowe mi. Więc Pan B się wywinął. Wychodzi na to że spór zbiorowy przeciwko Panu B też nie ma sensu bo to nie od niego powinno się żądać pieniądze bo on tylko reprezentuje właściciela mieszkania pomimo, że opłaty za wynajem, kucja zostały wpłacone na konto Pana B

Pierwsza wygrana
@Oszukana 16.11.2017 11:42

Wyjątek od reguły ... Nie ma sensu tutaj pisać o argumentach i planie na pozew zbiorowy. Pośrednik będzie miał mniej czasu na przygotowanie obrony oraz wprowadzenie ewentualnych zmian w umowach.

tanagietka
@Oszukana 16.11.2017 11:42

Czy można wiedzieć jakie koszty musiała Pani ponieść w związku z przegraną sprawą? Pozdrawiam

Oszukana
@tanagietka 21.11.2017 11:10

1217 zł kosztów zasądzonych na rzecz pozwanego. Odbyły się 2 rozprawy. Pierwsza na której były ogólne rzeczy o co chodzi dlaczego wnieśliśmy powództwo i 2 na której byli przesłuchiwani świadkowie, pozwany i powodowie. I ogłoszenie wyroku, które odbyło się w sekretariacie więc nie wiem czy to liczyć jako rozprawę?

sasska
@Oszukana 24.11.2017 15:08

Czyli wychodzi na to, ze pan B. jest bezkarny. Dodatkowo osoby domagające się należących się im pieniędzy są narażone na utratę kwoty wynoszącej prawie tyle co wpłacona za mieszkanie kaucja... gdzie sprawiedliwość... Czy ktoś wie gdzie wobec tego szukać kontaktu z właścicielami wynajmowanego mieszkania? bo niestety nie znajdzie się go u pana B.?

Podejrzliwy
@sasska 27.11.2017 11:26

Bezkarny nie jest, ale wszystko zależy od indywidualnej sytuacji. Rozliczenie powinno nastąpić w terminie ustawowym (miesiąc od wyprowadzki). Jak wygląda to w rzeczywistości każdy widzi na swoim przypadku. Czy w rozliczeniu otrzymałaś rachunki na podstawie których do dokumentu zostały wprowadzone poszczególne wartości?

sasska
@Podejrzliwy 12.12.2017 16:30

Do dziś nie otrzymaliśmy rachunków. Początkowo tłumaczono to tym, że spółdzielnia nie zrobiła jeszcze rozliczenia, po upływie ustawowego terminu rozliczenia kaucji pan B. stwierdził, że będziemy musieli jeszcze dopłacić, a rachunki wyśle mailem, którego do dziś nie otrzymaliśmy, co skłania ku podejrzeniom, ze był to zwyczajny blef.

dobropol

Witam, zostałem oszukany przez Miroslawa B, nie zostala mi zwrocona kaucja ani nadplata za media. Jedyna informacje jaka od niego uzyskałem to to ze on jest jedynie posrednikiem pomiedzy mna najemca i wlascicielem mieszkania i musze ubiegac sie o odzyskanie kaucji u wlasciela ktory nie otrzymal od niego mojej kaucji. Z checią dołącze się do pozwu zbiorowego, kontakt do mnie obibezfobi@gmail.com lub 504 441 402

sasska
@dobropol 27.11.2017 07:52

Czy udało się Panu skontaktować z właścicielami? Jeśli tak, to gdzie szukać danych kontaktowych? Na umowie niestety ich nie ma. Spółdzielnia mieszkaniowa również nie ujawnia takich informacji.

dobropol
@sasska 29.11.2017 13:41

udało mi się uzyskac od sąsiadów, obecnie w mojej sprawie niedlugo wlasciciel rozpoczyna proces sadowy przeciwko temu uszustowi, mozlie ze Miroslaw B dziala zgodnie z prawem jednak w mojej opinie nagina i wykorzystuje prawo w celu wyludzen majątkowych.

serek

Czy ktoś groził panu. B postępowaniem sądowym lub faktycznie skierował sprawę do sądu? Czy przyniosło to jakieś skutki?

Miałem nieprzyjemność go poznać
@serek 28.09.2017 15:03

Wiele osób groziło sądem, mniej osób kierowało faktycznie sprawę na drogę sądową, a ci co się zdecydowali wygrywali spory.

Oszukana
@Miałem nieprzyjemność go poznać 14.10.2017 13:54

Mogę prosić o maila od osoby, która skierowała sprawę do sądu i wygrała. Mam termin apelacji do 16.11.2017r. więc chętnie skorzystam z pomocy takiej osoby. Niestety nie posiadam adwokata a chyba sama nie wiele zdziałam. corsarally@wp.pl

wynajmujący fair-play

A co Wy się dziwicie? To typowy cwaniaczek o mentalności biznesmena z połowy lat 90-tych. Artysta muzyk z pseudobiznesowymi ciągotami. Taka tłusta, wybrzuszona ciułała w białych skarpetkach i w klapkach Kubota. Znam go z czasów, gdy miał obsrany sklep muzyczny w szczurzej dzielnicy Wrocka, Trójkąt Bermudzki. W tym sklepie otworzył "biuro nieruchomości" , a po czasie interes zawinął. Handlował sprzętem muzycznym, nutami, komputerami, kasami fiskalnymi , czym się dało. Gdyby zupki chińskie grały i miały metraż na wynajem, też by nimi handlował. Wiem też, że prowadził szkołę muzyczną. Taki wirtuoz :-) Ale do rzeczy - kwestią kluczową jest umowa najmu - odnosicie się do tego, co jest w niej zapisane. Żadne implikacje ustne i szczere uśmiechy nie obowiązują. W każdym przypadku najmu za pośrednictwem (a każdy pośrednik raczej zechce Cię wydoić niż pomóc), PRZEANALIZUJCIE zapisy umowy i nie dajcie się skręcić. Ja w temacie najmu (jako właściciel kilku mieszkań) działam, od ponad 10 lat. Nigdy nikogo nie przekręciłem, ludzie po latach przesyłają mi fotki swoich domów, dzieci, nawet psów... Dlatego ZAWSZE należy wynajmować cokolwiek TYLKO bezpośrednio od właściciela - bo to jest jego własność i on dba zarówno o nią, jak i o satysfakcję Najemców. Bo jemu zależy, a pośrednik w to wbija... Nie szukajcie kontaktu ze mną - mam kilka mieszkań we Wrocku - Najemcy sami szukają współlokatorów, bo wszystko jest OK. TYLKO BEZPOSREDNIO z właścicielem. Żadnych POSREDNIKÓW!!!

Marcin

Oszust jakich mało, przekręcił mnie i współlokatorów na ponad 2000zł z kaucji. Powody oczywiście absurdalne. Wg wyliczeń pana B opłaty o 1000zl przekroczyły kwotę wpłaconych zaliczek, pomimo, iż jako studenci często zjeżdzaliśmy do domu, a zużycie było co najwyżej standardowe. Poza tym pan B naliczył opłatę 600zl (!) za malowanie mieszkania, które było uzytkowane w calkowicie normalny sposob i o wybitnych zabrzudzeniach nie ma mowy. Koszt "naprawy" lodowki wartej max 200zl pan B wycenil na 220zl.. Zdecydowanie odradzam korzystanie z usług pośrednictwa w.w Pana!!!

Kinga
@Marcin 30.10.2017 15:51

Mamy ten sam problem! Dokładnie taka sytuacja, koszty wzięte z powietrza, my jednak przekroczyłyśmy wpłacone zaliczki 20krotnie ???? kaucji nadal nie widać..

Iindependent_

Hej, ja swoją przygodę z Panem B rozpoczęłam we wrześniu. Aż się zaczynam bać co to będzie, jak się zacznę wyprowadzać. Myślicie żeby uciekać jak najszybciej?

Kinga

Podpisuje się pod wszystkimi negatywnymi opiniami! Wynajmowalysmy mieszkanie przez rok, gdzie w trakcie z nikąd nagle podnieśli kwotę czynszu. Po zakończeniu umowy spisywał protokół dotyczył nawet rzeczy których w pierwotnym protokole nie było!!! Brak zwrotu kaucji za rzekomo nadmierne zużycie mieszkania oraz niewyobrażalna wysokość DOPŁATY za jakieś śmieszne wymysły osoby spisującej protokół. Na telefony i maile nie odpowiadają. Rozważamy skierowanie sprawy do prawnika, zbiorowy pozew to bardzo dobry pomysł! On oszuka kolejne osoby!! Bardzo proszę o kontakt osób zamierzających złożyć wspólny pozew. Chętnie wraz ze współlokatorami się pod nim podpiszemy, chcemy odzyskać nasza kaucję! Ten człowiek bezprawnie pobiera od ludzi pieniądze i nieźle na tym zarabia. Mój e-mail: kinga12323@op.pl

G

Mieszkam za granica ,niemam mozliwosci monitorowac moje mieszkanie a pan B.nie laska odebrac telefonu,nie odpisuje na e-maile,sms. Nawet niewiem czy w moim mieszkaniu mieszkaja lokatorzy czy co sie w nim dzieje ?? Oczywiscie pieniedzy od lokatorow rowniez nie przelewa na moje konto ,nawet nie wiem czy lokatorzy placa czy nie ????? Ta firma to jakas chodzaca katastrofa ....nie polecam.niewiem jeszcze jak sie zakonczy z nimi moja wspolpraca ,a zaczyna wygladac nieciekawie. Gdy byl problem z lokatorem to do mieszania rowniez nie pojechal nikt z firmy protectrent tylko my sami jako wlasciciele....szok !NIE POLECAM powierzac im swojego mieszkania pod opieke

MAJL
@G 22.09.2017 18:07

Jestem w takiej samej sytuacji, wszystko potwierdzam.ten sam schemat...

On wro
@G 22.09.2017 18:07

Czy jest Pan/Pani może właścicielem/ką mieszkania na ul.Porebskiej? Jeżeli tak proszę o kontakt. jasiumokry@gmail.com pozdrswiam

oszukana

Pani Gabriela, która z nami podpisała umowę odnośnie wynajmu nawet nie posiada licencji!!!! Uwaga na tych oszustów!! Umowa w pełni nie jest ważna, typowa "lewizna". Zero kontaktu, brak zwrotu kaucji, nabite rachunki. Przestrzegam wszystkich. Sąd i koniec.

Oszukany
@oszukana 19.07.2017 16:30

To dlatego, że na każdej umowie jest podpisany Mirosław B - czyli "szef" tego przekrętu - on teoretycznie posiada licencję, ale nie wiem jakim cudem jeszcze mu jej nie odebrali - pewnie korzysta z tego, że nikomu nie chce się sprawy pokierować na te tory.. Oczywiście do czasu podpisania umowy wszystko działa jak należy, ale potem jest już lekceważenie na 100% - ja na zwrot kaucji czekałem ponad 2 m-ce, rozliczenie zaliczek na koszty ponad 4 m-c (ale i tu oszukali..) - kontaktu brak, nie odpowiadają na nic: SMS, mail, tel. odbierają sporadycznie (mnie udało się 1 na 20-25 razy).. Ogólnie uważam, że to firma oszustów, więc trzeba nagłośnić gdzie się da, że jak na umowie jest Mirosław B to lepiej zrezygnować..

Oszukany Wspólnik

Jestem byłym wspólnikiem Pana MB. Posiadam wiele informacji na temat metod działalności jak i nieprawidłowości wewnątrz jego firm. Zapraszam do kontaktu wszystkich najemców, którzy kiedykolwiek korzystali z najmu nieruchomości pod opieką MB. Chętnie pomogę w odzyskaniu należnych kaucji oraz wpłaconych zaliczek na media. Zapraszam do kontaktu również kancelarie prawne, które toczą bądź rozważają założenie spraw sądowych. Jestem w stanie rzucić nowe światło na Państwa sprawy oraz udostępnić niezbędne dowody. Proszę o przesyłanie wiadomości drogą mailową na adres: oszukanywspolnik@gmail.com

Koko

Firma tragiczna oszuści ! I kłamcy strata kaucji nerwów i życia przez nich ! Firma Kogucik

Zostaw opinię o Wrocławskie Nieruchomości s.c. - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wrocławskie Nieruchomości s.c.