Opinie o Hendi
Jakie są możliwości co do rozwoju kompetencji i wynagrodzenia na stanowisku specjalisty do spraw obsługi klienta?
Podbijam wszystko 100% prawdy tylko nikt o tym na gòrze nie powie głośno.Cały poprzedni zespòł się zwolnił, sami wszyscy odeszli, smutne to wszystko…
Odradzam pracę w dziale sourcingu. Panuje chaos i zła atmosfera. Jest też duża rotacja pracowników, zwłaszcza Category Managerów- sami odchodzą po kilku miesiącach. Brak wdrożenia, a produkty nie są oczywiste i proste, brak onboardingu i wsparcia dyrekcji. Ciągle tylko pretensje, że coś jest niewykonane. Zarząd udaje,że nie widzi problemu.
Niestety to wszystko prawda, to niebywałe jak w niecały rok można było zniszczyć tak zgrany i lubiany zespół. Do pracy przychodziło się pełnym energii i optymizmu. Nikt do nikogo nie miał ciągłych pretensji. Teraz pierwsze co, to ludzie odpalają portale z ogłoszeniami o pracę… i to nawet nowe osoby ..
Dzień dobry, firma szuka obecnie PH na województwo zachodniopomorskie. Ktoś z byłych pracowników jest w stanie powiedzieć coś więcej? Jaka podstawa, premia, samochód, jaki?
Dzień dobry, serdecznie zapraszam do złożenia aplikacji, w trakcie pierwszej online rozmowy z HR poprzez teamsy można zapytać o wszystkie ważne szczegóły, aby odpowiedzieć sobie na pytanie czy jest to ciekawa oferta i dopiero w kolejnym kroku zapraszamy kandydatów na spotkanie bezpośrednie, aby bardziej szczegółowo porozmawiać i się poznać.
Rekrutacja ma dwa etapy (chociaż całość mogłaby być zamknięta w jednym). Najpierw jest rozmowa przez internet z Panią z HR, kilka prostych pytań. Następnie jest drugi etap już w siedzibie firmy, gdzie poznaje się szczegóły pracy i odpowiada na te same pytania, co w pierwszej części. Tym razem w rozmowie uczestniczy również kierownik działu, zadaje może kilka pytań. Całość mogłaby być przeprowadzona on-line za jednym razem, szczególnie że siedziba firmy mieści się pod Poznaniem i należy uwzględnić dojazd tam/ewentualne koszty dojazdu. Na duży minus brak podania stawki! I pilnowanie jej jak jakiejś wielkiej tajemnicy
Co sprawiło, że szuka się pracy? Opowiedzieć coś o pracy w której jest się aktualnie/poprzedniej pracy/praktykach Rozmowa po angielsku Pytania o umiejętności zamieszczone w CV Pytania o poprzednie doświadczenia z pracy w podobnym dziale
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Nie dostałem pracy
Jakich pytań można się spodziewać na rozmowie rekrutacyjnej w firmie Hendi?
Byłam na jednej rozmowie, skladającej się z dwóch etapów. Jeden był zdalnie a drugi stacjonarnie. Podczas obu nie dowiedziałam się widełek płacowych, nie wiem czy warto tracić czas.
Firma nie warta uwagi. Nawet opinie szybciutko kasują, a negatywnych było i jest bardzo dużo. Typowe polaczkowo, udające zagraniczną korporację, pracownik się nie liczy. Podejście Pani z HR: "lepiej nie informować o niczym pracownika, bo się mniej domaga". Szkoda czasu.
Podczas procesu rekrutacji firma udziela wszystkich niezbędnych informacji kandydatom, którym składana jest oferta pracy - nie przekazując takich które nie są związane z wykonywaną pracą lub stanowią tajemnicę firmy
Cześć, chcę aplikować do nich na stanowisko Specjalista ds. obsługi klienta e-Commerce, bo wrzucili ogłoszonko :) Zakres obowiązków dość obszerny, ale zrozumiały :) Mile widziane jest znajomość języka czeskiego, jeżeli biegle nim się posługuje, to mam szanse na wyższe wynagrodzenie? Napisali, że jest wsparcie w codziennych zadaniach w okresie wdrożenia, możecie powiedzieć jak długo będę miała taką pomoc drugiej osoby? :)
Dzień dobry. Zachęcamy do aplikowania na to stanowisko, szczególnie jeśli posiada Pani kompetencje języka czeskiego. Kwestie wynagrodzeń omawiamy z kandydatami indywidualnie. Wspieramy, jak najbardziej w całym okresie wdrożenia, tak długo jak jest potrzeba. To stanowisko jest częścią zespołu, więc cały czas jest możliwość wzajemnej pomocy i wsparcia w zadaniach, pomagamy sobie w codziennych wyzwaniach. Niestety nie otrzymaliśmy aplikacji osoby z biegłym czeskim, zachęcamy zatem do ponownego zaaplikowania na nasze ogłoszenie.
Nie rób tego, nie warto. Za chwilę będziesz szukała kolejnego pracodawcy. Firma nie warta uwagi Pozdrawiam
@srendi dokładnie tak dostałam wypowiedzenie po niecałym miesiącu pracy pomijając że w tym byłam 1 tydzień na urlopie który miałam już wcześniej zaplanowany i w tym mojego kierownika nie było tydzień..obiecywanie że zanim się wdrożę to minie tyyle czasu w dziale zakupów..po powrocie do pracy dostałam wypowiedzenie z komentarzem że nic z tego nie będzie...
Czy istnieje możliwość rozwoju w Hendi?
W Hendi istnieje możliwość rozwoju. Jest to oczywiście uzależnione od potrzeb kadrowych w danym zespole, zmian itd.. Bardzo wielu pracowników zmienia zespoły i rozwija się też w innych obszarach. W Hendi jest rekrutacja wewnętrzna.
Jaka umowa obowiązuje w Hendi podczas okresu próbnego?
w Hendi na okres próbny obowiązuje umowa o pracę, tak samo, jak po tym okresie. Od początku zatrudnienie jest w oparciu o umowę o pracę.
nie wzrasta, po okresie 3 msc masz na 1 rok
Witam, może ktoś napisać jakie warunki są na stanowisko serwisanta?? Planuję aplikować na Wlkp
Posiadam sprzęt Hendi Revolution. Sprzęt jest ok, ale obsługa serwisowa poniże krytyki . NIE POLECAM
Nie polecam Hendi ,nie dodzwonicie sie,reklamacij nie ma .Masakra a nie firma
Jestem użytkownikiem a właściwie byłem "Profesjonalnej krajalinicy Hendi" Niestety urządzenie się zepsuło i chciałem oddać je do serwisu pogwarancyjnego. Chciałem... Od miesiąca próbuję się z kontaktować z serwisem Hendi. Systematycznie co kilka dni wysyłam maile z prośbą o pomoc, lecz niestety brak odpowiedzi. Jeśli ktoś zdecyduje się na zakup urządzeń marki Hendi, to lepiej z góry założyć, że to tani, kiepski sprzęt, nie nadający się do gastronomii
polecam firmę ,sympatyczna atmosfera ,prywatna opieka medyczna ,multisport i ludzie z którymi można się dogadać
Jak wygląda praca w biurach w Robakowie?
Jakie są warunki na magazynie w Robakowie? Jaka panuje atmosfera?
Z jakich powodów pracownicy kończą współpracę z Hendi? Czy sami rezygnują ze współpracy, czy są zwalniani?
To zależy od stanowiska, doradcy zazwyczaj sami odchodzą a kierowników najczęściej zwalnia jedna osoba...
Emilia, zazwyczaj chodzi o kasę. Zarobki nie są rewelacyjne a poziom motywacji firmy również jest z tej dolnej półki. Są doradcy którym to nie przeszkadza i pracują długo aż sami w końcu chcą coś zmienić w swoim życiu. Teraz Gastro jest ciężka branżą i równie trudno jest realizować plany które nie są niskie w tej firmie
Covid bardzo mocno zniszczył rynek gastro w wielu lokalizacjach. Bardzo dużo zamknęło się lokali, a plany nie zostały obniżone. Kolejne to wysokie ceny w hendi i brak elastyczności co do rabatowania. Nie ma na to zgody. Konkurencja jest duża to prawda. Dystrybutorzy np, sklepy internetowe itp... Polityka Firmy nie jest zrozumiała i chyba nikt jej nie rozumie łącznie z górą haha.
Ja właśnie aplikowałem na kierownika sklepu w Kato...ciekaw jestem warunków hehe
Wie ktoś może dlaczego jest znowu rekrutacja na stanowisko kierownika sklepu w Katowicach?
Mialem zrobic zakup w tej waszej Firmie ale po przeczytaniu opini ? jak sie traktuje pracownikow Rezygnuje Sorry ale daleko ta firma nie pojedzie?/
Firma najniższego sortu...pracownika księgowości traktują jak gó*no, o podwyżkach można zapomnieć, o zatrudnieniu pomocy tym bardziej. Kiedyś, gdy jeszcze założyciele nie byli normalnymi ludźmi, to było ok, ale w momencie wzbogacenia się... każdy pracownik jest dla nich gównem absolutnym. Z daleka omijajcie firmę, lepiej zatrudnić się w bankowym korpo.
To po co tam pracujesz ? Jest tylu porządnych pracodawców w okolicy. Widocznie jesteś kolejnym desperatem który nic nie potrafi robić po za spuszczaniem wody w toalecie. Skoro pracujesz w tym zakładzie to na nic lepszego cie nie stać..
Skąd ta nienawiść do tej osoby? Jesteś właścicielem, synem właściciela albo ich pupilkiem? Również kiedyś pracowałem w Hendi (na kompletnie innym sektorze) i niestety mam niemiłe wspomniania. Kadra menadżerska bez kompetencji i chęci do jakiejkolwiek pomocy, szefostwo skąpe (pomimo wyrabiania wysokiej normy, na każde zapytanie usłyszałem, że nie ma budżetu), pracownicy z minami jakby pracowali za karę, bałagan informacyjny, nakaz pracy po godzinach. Najwidoczniej ty jesteś jednym z tych niezadowolonych pracowników w firmie, który wyżywa się w internecie, bo nie potrafi znieść negatywnych informacji. Mocno desperacji poziom z Twojej strony, a przypominam że gowork służy do wyrażania opinii.

Jak się pracuje w Hendi?
+Zobacz opinie na temat firmy Hendi tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 18.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Hendi?
+Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 8, z czego 2 to opinie pozytywne, 6 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Hendi?
+Kandydaci do pracy w Hendi napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.