Powiem, jak tu jest naprawdę.
Jak jest gorący okres - ostro się pracuje.
Jak jest przerwa - jest z kim pogadać i się chwilę zrelaksować.
Jak się jest w porządku człowiekiem - inni traktują cię normalnie.
Jak się lubi obgadywać - obgadują i ciebie.
Jak się jest podłym- to do ciebie wraca.
Jeśli dobrze wykonujesz swoje obowiązki i nie oczekujesz, że inni zrobią to za ciebie oraz nie pozwalasz innym oczekiwać że ty coś za nich zrobisz - pracujesz spokojnie, robisz swoje.
Jest to miejsce, gdzie przełożony ma wobec ciebie wymagania. Jeśli tego nie akceptujesz to od razu możesz sobie darować.
Pojawiają się tu osoby pełne zaangażowania i są one wysłuchane a ich pomysły czasem wdrażane. To jest miejsce, gdzie nie gasi się czyjejś kreatywności, a to już bardzo dużo. Są tu ludzie którzy pracują tu po kilkanaście-kilkadziesiąt lat, bywają zmęczeni, bywają też uśmiechnięci i pełni energii - życie. Od tych pracowników nigdy nie słyszy się takiego narzekania, jak tu można poczytać.
Chyba na tym portalu najwięcej mają do powiedzenia ci, którzy nie za wiele od siebie dali, a oczekiwali od razu jakiejś koronacji. Trzeba się naprawdę wysilić, żeby zostać zauważonym i docenionym - tu nikt nie stawia szóstek na zachętę, jest się ocenianym za konkretne, realne osiągnięcia.
Tak to już jest, że ludzie rozgłaszają negatywne doświadczenia, a pozytywnych to już nie bardzo. Stąd moje postanowienie żeby się wyłamać z tej zasady i napisać, jak jest - tak całkiem obiektywnie i szczerze.
Uważam, że atmosfera w pracy jest zwyczajna - typowa, może nie ma "owocowych czwartków" czy innych "kręglowych piątków" (jak dla mnie - całe szczęście!) i tego typu pseudoprzyjacielskich tworów, praca to praca. Jak ktoś pilnuje swoich obowiązków, zakresu tych obowiązków, terminowości, zachowuje się w porządku - to może sobie tu spokojnie pracować, robić swoje i nie ma ani plotek, ani toksycznej atmosfery. Nie chcesz doświadczać plotek to nie bierz w nich udziału – proste. Wiadomo, jak wszędzie, zdarzają się konflikty, ale są załatwiane od ręki - wystarczy poprosić, zwrócić się o pomoc, interwencję. Wszystkie sprawy problematyczne są wyjaśniane na bieżąco - o ile pracownik zgłosi się z problemem (nikt nie czyta w myślach) bo jeśli ktoś woli siedzieć miesiącami i się umartwiać po cichu, to chyba nierozsądne by było liczyć na zmiany...
Jeśli wolisz pracować niż szukać dymu, robić swoje zamiast tworzyć/angażować się w pozamerytoryczne pseudodramaty - to jest odpowiednie miejsce. W przeciwnym wypadku raczej zostaniesz jedną z tych osób, które piszą tutaj negatywne opinie, zamiast jak dorosły człowiek zadbać o własne sprawy.