Geomar SA

Szczecin

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 353 ocen.

Opinie o Geomar SA

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Geomar SA

GIG

Po 'dobrych' zmianach Zarządu-firma porażka. Szczerze odradzam i nie polecam. Szkoda zdrowia.

Aneta

@bzdety pracujesz w firmie Geomar SA? Co możesz powiedzieć o warunkach pracy? Jakie masz doświadczenia z firmą? @Asystent jak napisałam wyżej jestem pracownikiem firmy Gowork.pl i jestem tu po to, aby wam pomóc. Aby każdy co szuka informacji na tym forum mógł odnaleźć to co go interesuje.

bzdety

Wszystko zależy od działu i jego kierownictwa. Tyle w temacie

ON

Z tego co chodzą słuchy na rynku "geodezyjnym" to geomar dzwoni do innych firm z branży i próbuje podkupić pracowników ( kierowników, dyrektorów), ale oni nawet za większą kasę nie chcą przejść do tego ( usunięte przez administratora ) Wiem bo do mnie też dzwonili i zapraszali na rozmowę, ale nie byłem zainteresowany. Po tym co usłyszałem od ludzi którzy tam pracują lub pracowali, i atmosferze jaka panuje zarząd pracownicy. nie zdecyduje się na tego pracodawcę nigdy.

Aneta

@Kwiatek jestem pracownikiem gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak się w Geomar S.A pracuje. A także by osoby, które szukają na wątku informacji odnośnie swojego potencjalnego miejsca pracy mogły znaleźć tu przydatne informacje.

Lovisa
@Aneta 06.07.2017 14:11
@Kwiatek jestem pracownikiem gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak się w Geomar S.A pracuje. A także by osoby, które sz...

A mnie sie wydaje ze pracujesz w Geomar i probojesz dowiedziec sie co sadza o firmie ludzie, bo jakos chetnych brak, poza tym tutaj sa wyczerpujace opinie dla potencjalnych pracownikow, na podstawie korych mozna wyrobic sobie pewne zdanie.

Asystent
@Lovisa 21.07.2017 21:02
A mnie sie wydaje ze pracujesz w Geomar i probojesz dowiedziec sie co sadza o firmie ludzie, bo jakos chetnych brak, poza tym...

Też mi się wydaje że @Aneta pracuje w GEOMAR. I próbuje wybadać rynek. W tej firmie pracowali lub jeszcze pracuje kilku moich znajomych. Co do pracy 8 h, to jest ściema bo też od nich słyszałam ze jak sie wyjdzie po 8 h to już zarząd źle na to patrzy. Po za tym pensja też słaba. Większość znajomych która tam pracowała już odeszła, i przeszła do konkurencji. Ponieważ większa perspektywa rozwoju, ciekawsze projekty. W geomarze z tego co wiem od znajomych jest niezła rotacja ludzi. I nawet wiem ze ostatnio dużo osób złożyło wypowiedzenie z pracy. Ludzie którzy coś potrafili lub coś im się chciało dawno odeszli. Podobno teraz stawiają na egib, po porażkach z orto i mieszaniu na rynku fotogrametrycznym przestawili się na egib. Ale raczej specjalistów do egib-ów nie maja. Znajomi też mówili że w geodezji zaczyna rządzić osoba która się na tym nie zna. Więc przyszłości świetlanej w egibach raczej też nie będzie, zapewne skończy się tak jak orto i lidar.

Aneta

@Kwiatek czyli w firmie normą są nadgodziny? Pracy w jakim dziale dotyczy Twój komentarz?

Kwiatek
@Aneta 03.07.2017 13:31
@Kwiatek czyli w firmie normą są nadgodziny? Pracy w jakim dziale dotyczy Twój komentarz?

Każdym dziale. Jak się wychodzi po 8 h. To wiadomo Góra źle się na to patrzy. A co interesuje Cię praca w tej firmie?

Aneta

@Lilu to ważna informacja, że po zakończeniu nauki studenci mogą liczyć umowy o pracę. Piszesz, że już od prawie roku nie pracujesz w firmie. Jak wspominasz swój czas w Geomar S.A? Jak oceniłbyś firmę jako pracodawcę?

Kwiatek
@Aneta 30.06.2017 09:19
@Lilu to ważna informacja, że po zakończeniu nauki studenci mogą liczyć umowy o pracę. Piszesz, że już od prawie roku nie pra...

Może i mogą liczyć na umowę o pracę Ale za jak pensje, tyle żeby przeżyć. A po za tym trzeba siedzieć w pracy 10 h dziennie. Bo jak siedzisz 8 to się wszyscy krzywo patrzą.

Aneta

@Były "pracownik"czyli większość pracowników w firmie to młode osoby? Czy mają one szansę na zdobycie doświadczenia oraz rozwój kwalifikacji w Geomar S.A?

Myszka
@Miki2 12.05.2017 11:36
Skoro zatrudniaja studentow to sobie sama odp. na to pytanie :-) Jakies zdobycie doswiadczenia na pewno, a rozwoj...hmm tylko t...

Ale jak jesteś studentem. To jak byś chciał umowę o pracę. Z umową o pracę wiążą się 8 godzin pracy. A jak jesteś studentem to jest ważne żeby sobie zarobić. Chyba ze masz tyle wolnego czasu żeby być za studiach dziennych i pracować 8 godzin. Ja niestety nie mam aż tyle czasu wolnego.

Miki2
@Myszka 25.05.2017 19:21
Ale jak jesteś studentem. To jak byś chciał umowę o pracę. Z umową o pracę wiążą się 8 godzin pracy. A jak jesteś studentem to...

Mylisz się, osobom po skończonych studiach też proponują umowę o dzieło, a pracujesz po 8 h (w teorii) w praktyce po 10h - wiem z autopsji, na szczeście znalazłem normalna pracę.

Były "pracownik"

Napiszę tak.... sam pracowałem w Geomarze kilka miesięcy a ludzie (czy to z geoinformatyki czy geodezji) dawno się stamtąd zmyli. Czemu? Ano dlatego, że.... firma poszukuje głównie studentów i to na okres najlepiej 3ech miesięcy (chyba, że masz już doświadczenie to zatrzymają Cię na dłużej ale doświadczenie na studiach?). Ponadto, z geodezji zrezygnowali, wszystkich polowców się pozbyli - zajmują się już tylko ewidencją i to wszystko z geodezji - także, jeśli szukasz pracy w geodezji jako terenowiec to nawet tam nie zaglądaj. " w jaki sposób są w firmie traktowani inżynierzy? " - jak każdy, jesteś dla nich NIKIM... ok, przesadziłem, inżynier jest dla nich tak samo ważny, jak student. Było kilku świetnych inż., nawet był gość z mgr inż. i nic z tego :). Czy mgr, czy inż... nie ma znaczenia. Najlepiej, żeby pracował 300% normy, bez przerw i głównie na umowie o dzieło (nie wiem jak tam jest na chwilę obecną ale nie bądźcie zaskoczeni, jak zaproponują właśnie umowę o dzieło) Mają problemy finansowe - nie wypłacają pracownikom (nawet o dzieło) pełnych pensji ;) kasa musi być ale dla dyrektorów. TA FIRMA SIĘ DAWNO STOCZYŁA i omijajcie ją szerokim łukiem.

Lilu
@Były "pracownik" 25.04.2017 22:24
Napiszę tak.... sam pracowałem w Geomarze kilka miesięcy a ludzie (czy to z geoinformatyki czy geodezji) dawno się stamtąd zmyl...

Kurde, to jest bardzo ciekawe muszę przyznać - kiedy tam skończyłeś pracować? Bo ja odszedłem do innej firmy/urzędu/nie ważne prawie rok temu, bo było mi tak wygodniej (bliżej do domu) i to co piszesz, to jest jakaś ściema i hejt. Nie mówię, że jest kolorowo i wszyscy są święci, ale większość studentów, którzy zasłużyli dostała umowy o pracę po zakończeniu nauki (wcześniej sami nie mogli wyrobić się z pełnym etatem i umowa nie była im potrzebna), a są to osoby kumate. Napisałeś Inżynier? Kto to jest w dzisiejszych czasach inżynier? pfff.... śmiech na sali. A może to oni Cię wyrzucili, bo byłeś za słaby??? Co do polowców, to zobacz specyfikę ich pracy, pomyśl o zarąbistej kasie na delki i zastanów się chłopie skoroś taki mądry - po cholere im oni? Kasa była i musi być na czas, bo przy tak dużej spółce mogliby dostać po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a co dyrektorów, to się człowieku zastanów co w ogóle piszesz, bo to nie oni rządzą tym molochem.

Dawno temu pracowałem w Geomarze

A mają pracę dla geodetów? Czy tylko dla informatyków. Słyszałem że typową geodezją już się nie zajmują.

Aneta

@Anita w jaki sposób są w firmie traktowani inżynierzy?

Anita

Omijać z daleka. Godziwe płaca tylko prawnikom, a inżynierów maja za WIELKIE G. Poza tym mają kilka spraw u prokuratora za przekręty w przetargach. Firma śmierdzi z daleka!!!

Wesola
@Anita 12.04.2017 10:51
Omijać z daleka. Godziwe płaca tylko prawnikom, a inżynierów maja za WIELKIE G. Poza tym mają kilka spraw u prokuratora za prz...

Też bym chciała wiedzieć jak się traktuje inżynierów?? Pracujesz tam, skąd wiesz że mają kilka spraw i prokuratora?? Czy to jest po prostu twoje widzi mi się.

Aneta

@Wesola to ważne, że firma umożliwia pracownikom rozwój i zapewnia szkolenia. Jeśli chodzi o oferty pracy, najlepiej zajrzyj na stronę internetową firmy: http://www.geomar.pl/index.php?mod=o_nas&pod=praca&lang=pl Na jakie stanowisko chciałabyś aplikować?

Aneta

@Crazy_Menrozumiem, że firma oferuje Ci możliwość rozwoju. A czego do tej pory nauczyła Cię praca w Geomar S.A?

Wesola
@Aneta 10.04.2017 10:26
@Crazy_Menrozumiem, że firma oferuje Ci możliwość rozwoju. A czego do tej pory nauczyła Cię praca w Geomar S.A?...

Moi znajomi również tam pracuje i zachwalaja sabie pracę. slyszalam od nich takie opinie: Wypłata na czas w przeciwieństwie do konkurencji. Dużo można się nauczyć. Przed projektem jest szkolenie z oprogramowania na którym będzie się pracować. W czasie projektu zarówno kierownik jak i lider projektu zawsze pomagaja jak sie czegos nie wie. A nie jak w innych firmach, dają zadanie i radz sobie sam. Zastanawiam się czy nie złożyć do nich swojego cv. Nie wiecie czy kogos teraz poszukują i do jakiego działu?

Crazy_Men

Jestem u nich i mają spoko ofertę dla studentów na początek kariery. Ktoś powie, że jestem głupi, bo mam umowę śmieciową. Pff... Wolałem mieć cokolwiek udokumentowane, niż robić u kogoś na czarno i na końcu dostać kopa w tyłek. Płacą na czas, jest ustalona stawka jasno, godziny pracy ułożone do planu na studiach, mają duże projekty, dużo się uczę - generalnie jest ok.

Śmieszna.

Nieprawda że po 3 miesiącach by podziękowali. Chyba że byś się nie nadawal/nadawała. Moja znajma po 3 miesiącach przepracowaniu u nich, dostała umowę o pracę i nawet ciekawe warunki pracy. A cv. Widocznie musiałeś wysłać do nich kiedyś.

Ladyyyka

Pare dni temu dostalam od nich maila, ze rzekomo szukaja ludzi do jakiegos projektu (mozaikowanie?), nie dosc ze wiadomosc byla bardzo lakoniczna (brak konkretnego wyszczegolnienia obowiazkow, jaki to projekt etc.) to jeszsze z bledami ortograficznymi, zeby nie bylo forma zatrudnienia: umowa o dzielo (!!!) a potem rzekomo umowa o prace. Na moje zapytanie o szczegoly nie dostalam odpowiedzi. To najlepiej swiadczy o renomie tejze firmy.

telimena
@Ladyyyka 06.04.2017 18:39
Problem polega na tym ze ja nigdy do nich nie rekrutowalam! Najprawdopodobniej uzyskali moj adres mailowy od jakiejs firmy rekr...

No w sumie może masz rację... Może mają jakąś bazę lub ktoś komuś polecił kogoś i tak poszło... Może też zlecono stworzenie takiego ogłoszenia komuś, kto nie ma o tym pojęcia, nikt nie sprawdził niestety później treści i kicha, ale to tylko działa na ich niekorzyść w takim razie i mają nauczkę ( zwłaszcza jeżeli chodzi o ortografię - wstyd :/ ) Obserwuję tę firmę od jakiegoś czasu, patrzę co wygrywają, mam znajomych, którzy tam są (studenci) i są zadowoleni, bo mają czas pracy dostosowany do zajęć i mogą zbierać doświadczenie od pracowników zatrudnionych na stałe, a to chyba ważne. Część z nich np. po kilku miesiącach dostała propozycję przejścia na umowę, a część ma się jeszcze douczyć. Może coś kiedyś jeszcze będzie z tej firmy ;)

Ladyyyka
@telimena 08.04.2017 10:09
No w sumie może masz rację... Może mają jakąś bazę lub ktoś komuś polecił kogoś i tak poszło... Może też zlecono stworzenie tak...

Calkiem mozliwe. Zakladajac ze rzeczywiscie jest jakis "nowy projekt". Btw: do dzis nie dostalam odp. od nich co bylo do przewidzenia :D Pewnie sie zorientowali ze proponowac ludziom "umowe o dzielo" to nieporozumienie mowic delikatnie. Niemniej faktem jest ze powinni odpisac skoro porozsylali do ludzi w ciemno oferty. Pewne standardy i szacunek powinien obowiazywac bo to swiadczy nie tylko o firmie ale i o ludziach tam pracujacych.

Lola

Ofertę mają ciekawą. Specjalista gis ciekawe. A kto wie jak tam jest teraz z zarobkami? Czy można liczyć na jakąś premię bądź awans.? Słyszałem że warunki są ciekawe i zarobki też trochę się zmieniły. A czy kogos ostatnio zatrudnili? Czy te ogłoszenie czasem nie wiszą bo wisza po prostu na stronie?

Aneta

Śledzicie stronę internetową firmy? Znajdziecie tam informacje na temat aktualnych ofert pracy. http://www.geomar.pl/index.php?mod=o_nas&pod=praca&lang=pl Zamierzacie aplikować?

geodeta1281

A jak jeszcze się trafi na kierownika, który "ma zawsze racje" i traktuje ludzi jak głupszych od siebie to można jajo znieść.

Timi

W geomarze różnie bywa, ale słyszałem ze ostatnio wygrali dużo GESUTÓw. co do warunków pracy to nie za ciekawe, nawet na umowie o pracę . Nawet jak się starasz to nic nie dostaniesz ( czasem jedynie opierdziel ze za mało siedzisz w pracy nie 10 godzin tylko 8), nadgodziny nie są wypłacane. Osoby które cały dzień się obijają są czasem lepiej traktowane lepiej od tych którzy naprawdę ciężko pracują. O premii można pomarzyć chyba ze jest się dyrektorem lub prezesem wówczas on sobie wypłacają duże premie.

frodo_bagins

O ile dobrze śledzę geoforum, to co chwilę mają wygrane jakieś przetargi... pracowałem tam jakieś 3 lata temu, wtedy nie było dobrze, tylko dopisywanie delegacji, podrabianie kilometrówki, ściemnianie w biurze z filmami w tle, bo ludzie mieli wszystko w d..., bo czy się stoi, czy leży... nie chciałem w tym siedzieć, bo tylko się wkurw..., a wszystko zwalane na jeden łeb. teraz podpytałem ludzi, którzy tam są i podobno się zmieniło wiele. w geodezji mają tylko ludzi na umowy o pracę, kupili nowy sprzęt, przyjęli nowych z kilkunastoletnim doświadczeniem, którzy odeszli z innych firm, bo tam dymali ich na kasę, a tu wszystko na czas, pensja dobra bez ściemy na konto wszystko, konkretnie. w IT też się kręci cały czas, fotka daje radę. no i nadal są na rynku. ciekawe, czy to na chwile, czy to ściema - nie wiem.

ritos9

Firma ma duże zaplecze. Ceny usług geodezyjnych serwowane przez małe "firemki" chyba wypycha wszystkie duże firmy do zmian organizacyjnych. W geomarze masz umowę a na umowie kwotę wypłaty. W innych firmach min krajowa i żebractwo pod stołem. Jakiś czas temu zmieniłem pracodawcę i już nie pracuję w geomarze, ale widzę i słyszę że sobie dobrze radzą.

req

@ byly_pracownik - a co masz dokladnie na myśli ??

byly_pracownik

A oni się jeszcze geodezją zajmują? Czy już tylko jakieś popierdułki robią?

frod5

Nie polecam tej firmy. Kiedyś za "starych" Prezesów, była to na prawdę porządna firma. Gdy rządy przejęła pani M. D. wraz z panią A. L. (Obecnie już tylko pani A. L.) - totalna porażka. Radzę omijać szerokim łukiem.

dax.@
@frod5 05.10.2016 14:16
Nie polecam tej firmy. Kiedyś za "starych" Prezesów, była to na prawdę porządna firma. Gdy rządy przejęła pani M. D....

Podzielam zdanie w 100%!!

jogo6

Rekrutują bo maja nowe projektu na pare baniek. Dodatkowo oprócz budżetówki zaczynają kierować swoje usługi do prywatnych firm. Jestem mile zaskoczony.

anonim

(usunięte przez administratora)

zorientowany

Maja, wyciągaj wnioski, skoro tyle rekrutacji to duża rotacja pracowników (powody?), najlepiej sama aplikuj i będziesz zorientowana w temacie.

jaś

ullaaa to się dzieje Geomarze, tylko czy nowy wice nie oprze się urokowi (wątpliwemu) pani prezes??? :))))))

Jan

no proszę i doczekałem się, niektórym w firmie podpiłowują stołki (FOTELE) :)))) Z niecierpliwością czekam na dalszy rozwój wypadków. Pewnikiem nie tylko ja rozradowany

LOL

Dobra zmiana to już raz była w Spółce, kiedy zapanowały Panie w zarządzie,,,, firmie na pewno nie wyszło na dobre.

optymista

JEST NADZIEJA, NOWA OSOBA W ZARZĄDZIE MOŻE COŚ DRGNIE W FIRMIE,,,, DOBRA ZMIANA :)))))

Abece

no jakie buce pracują w Geomarze. Żeby się reklamować na GoWork - żenada... Pracowałem kiedyś w tej żałosnej firmie, ale jak przyszły krótkie spódniczki, i zasiadły na stołkach, to z geodezją Geomar nie ma już nic wspólnego. Szkoda tylko tego sprzętu co się marnuje w piwnicy już około 5 lat (jakieś 10 GPSow, 8 tachimetrów ostatnio widziałem)

fogi
@Abece 20.07.2016 18:51
no jakie buce pracują w Geomarze. Żeby się reklamować na GoWork - żenada... Pracowałem kiedyś w tej żałosnej firmie, ale jak...

Z tego co wiem to Geomar sprzedaje stary sprzęt i kupuje nowy. Chyba nieaktualna informacja.

wiru

Firma zatrudnia na jasnych warunkach, wszystko na umowie, nie to co konkurencja. Jest możliwość rozwoju - jeżeli sie chcę

anonim

(usunięte przez administratora)

geo

zapraszamy do GEOMAR- szukamy asystenta projektanta

Loki

"ostatnio słyszałem że zatrudnili nowe osoby. Ale z tego co wiem to najważniejsze jest trafić do dobrego ( dochodowego) działu, a w kolejny etapie do dobrego kierownika i zespołu. Wówczas wszystko jest ok. i nawet można dostać premię. Tak słyszałem. Wszystko jest uzależnione do kierownika projektu czy podzieli się z zespołem czy weźmie wszystko dla siebie." Prawda, że zatrudnili nowe osoby i prawdą jest, że można dostać nawet i premie ALE pod warunkiem, że projekt zostanie skończony przed czasem i w 90-98% (bo zawsze są poprawki, bo Zamawiającemu nie pasuje to lub tamto...) także na premie można liczyć :) rotacja nie jest tam co kilka miesięcy więc stanowiska są oblegane dość długo.

KM

ostatnio słyszałem że zatrudnili nowe osoby. Ale z tego co wiem to najważniejsze jest trafić do dobrego ( dochodowego) działu, a w kolejny etapie do dobrego kierownika i zespołu. Wówczas wszystko jest ok. i nawet można dostać premię. Tak słyszałem. Wszystko jest uzależnione do kierownika projektu czy podzieli się z zespołem czy weźmie wszystko dla siebie.

anonim

(usunięte przez administratora)

ekstrol

Nigdy nie pojmę ludzi co idą robić na staż...(usunięte przez administratora)

kiedys tam byłem

Tak się ogólnie składa że geomar nigdy nie był specjalnie jakoś dobrą firmą, raczej słabą(usunięte przez administratora)

jinkai senjutsu

@jan - teoretycznie wg regulaminu premie są zależne od wyników zakłada i całej firmy, jednakże to jest teoria. W praktyce każdy zakład ma swój budżet i dyrektorzy przyznają premie wg rodzaju zadań, w których brało się udział.

jinkai senjutsu

Może na projektach sprawa wygląda słabo, nie miałem okazji się przekonać, nie mniej jednak jako freelancer bardzo sobie cenię współpracę z Geomarem. Współpracujemy już ponad 4 lata i puki co wszystko układa się bardzo dobrze.(usunięte przez administratora)

Myszka

Administracja zarabia 1600 br + uznaniowa,a uznaniowa zależy od widzimisię pani prezes przyniesionej na tacy po znajomościach z Wawy, która jest arogancka i zachwouje się jak własciciel niewolników, sama zarabia ponad 10 tysiów + apartament wynajęty,a od biedaków wymaga tyrania po 10 h dziennie bez płatnych nadgodzin. PiP trzeba nasłać. Wiceprezes też nie lepsza, wiecznie urywają się razem na lunche, przyjeżdżają o 15:20 i rzucają ludziom zadania.

alos

(usunięte przez administratora)Młodzi ludzie idą z nadzieją na szkolenia i rozwój a spotykają opór i wyzysk. Zastanawiam się jaka marna przyszłość czeka tą i jej podobne firmy. A nie jest to już pierwsza negatywna opinia o Geomarze jaką mam nieprzyjemność słyszeć. Jedyna rada - omijać szerokim łukiem.

HAKUNAMATATA

Nikt nikomu nie każe pracować w tej firmie , zawsze mozna byc kierownikiem w fastfoodzie. Można też zaprosić kafelkarza do domu i wtedy zastanawiać się czy za wydłuzony czas remontu i źle zrobiona robotę należy zapłacic. Jak się jest na swoim to wszystko wyglada trochę inaczej niz odwalenie 8 godzin i do domu, bez żadnych konsekwencji za źle wykonaną pracę. Zyczę Wam wszystkim owocnego poszukiwania zatrudnienia, takiego gdzie docenią sam fakt przychodzenia do pracy.

pumba

Tak, napewno jest tak jak pisze pracodawca! Pracodawca ma zawsze racje i nigdy sie nie myli! a jak juz sie pomyli to sie nie przyznaje... (a czasem zwali wine na kogos innego). Czyli naprawde te 6 osob co napisalo negatywne opinie i te 236 ocen naprawde musza sie szerokim lukiem mijac z prawda, wiec kazdy z tych 236 osob co kliknelo na ocene naprawde musza byc niedojrzali i niedoswiadczeni a takze napewno sa mlodzi....i.....piekni(usunięte przez administratora).Pozdrawiam

hakunamatata

Firma daje szanse osobom ,które nigdzie wcześniej nie pracowały. Przychodzą mlodzi ludzie, którym się wydaje, że zrobia cokolwiek i za to będą wielbieni. Niedoświadczony pracownik generuje dużo błędów nie biorąc zupełnie odpowiedzialności za pracę, którą wykonał. (usunięte przez administratora)

Zostaw opinię o Geomar SA - Szczecin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Geomar SA