American School of Wrocław

Adres: ul. Partynicka 29/37, 53-031 Wrocław

NIP: 5262655791 REGON: 021530345

American School of Wrocław
3 24 6 1

Opinie o American School of Wrocław

Filtruj opinie po kryteriach:

Martyna
 Opinia

Słyszałam, że szkoła ma dobrą opinię jako pracodawca!

Pomocna?
Bylynauczyciel
 Opinia
@Martyna 22.05.2018 15:56

Jezeli umowa o zlecenie Ciebie zadowala to ok.

Pomocna?
TakNie
Asda
 Opinia
@Martyna 22.05.2018 15:56

Niestety to nie prawda. Mi nie zpłaciła za kilka mcy pomimo monitów. Umowy fikcyjne itd

Pomocna?
TakNie
Alor
 Opinia
@Asda 12.01.2019 23:03

Kiedy pracowałeś? U mnie nie było żadnych problemów z wypłatą, a robotę sobie ceniłem :)

Pomocna?
TakNie
Marker
 Opinia
@Martyna 22.05.2018 15:56

Potwierdzam pozytywne opinie, sprawdza sie jako pracodawca, dość zorganizowana i kumata firma :D

Pomocna?
TakNie
Iza
 Opinia

@Asda Gdyby szkoła miała jakieś zobowiązania to z pewnością by je uregulowała. Pewnie jest coś wątpliwego w temacie?

Pomocna?
Breslau
 Opinia

Czyli rozumiem, że to tylko nazwa American ... a jest prowadzona przez Hadziajstwo (czyli potomstwo tego co się tu znalazło i znajdywało po II wojnie światowej) ? Z tych opisów i też z osobistego doświadczenia i obserwacji życia, a także organizacji społecznej tego życia, we wszystkich placówkach miasta, wnioskuję, że to kolejny bubel zaburzański, który podaje się za szkołę !!! Przykro mi z powodu państwa dramatu!

Pomocna?
Rodzic
 Opinia
@Breslau 23.05.2017 06:27

Bubel zaburzanski ?????co to ma znaczyć ???wlascicielem jest kobieta z Indii !!!! Tak rzeczywiście z pasja do dzieci i nauczaniem poprawnej wymowy w jakimkolwiek języku to bardzo słabo.... co sezon inny nauczyciel a dzieci są przyzwyczajone do nauczyciela prowadzącego....jednak nie warto - rodzic

Pomocna?
Krystyna
 Opinia

Witam, chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej na temat pracy w Bombardier. Chętnie dowiem się więcej o waszych doświadczeniach oraz spostrzeżeniach na temat tej firmy? Czego możemy spodziewać się po pracodawcy? @Bylynauczyciel, wspominałeś o umowie, czy po okresie próbnym można spodziewać się zatrudnienia o umowę o pracę?

Pomocna?
TakNie
Justyna
 Opinia

Czy może ktoś z pracowników podpowiedzieć jak się tu pracuje? Warto aplikować?

Pomocna?
Byłynauczyciel
 Opinia
@Justyna 05.03.2018 17:24

Ja pracowałem i nie polecam, we Wrocławiu jest wiele miejsc gdzie można dostać pracę. W ASoW wypłaty były nie terminowo, ciągle był chaos, nauczyciele zminieniają się co chwilę.

Pomocna?
TakNie
Administrator
 Opinia

Czy ktoś wie, jak w tej chwili prezentuje się American School of Wrocław na tle innych przedsiębiorstw? Może okazać się to cenną wskazówką dla osób mieszkających w Wrocław i okolicach oraz poszukujących zatrudnienia.

Pomocna?
TakNie
Cegiełka
 Opinia

Tez jestem rodzicem z tej szkoły i tez zaobserwowałam mocne nastawienie na pieniądze oraz dość słabe podejście do dzieci. Zajęcia dodatkowe trwają po 30 min a cena jak normalnie za godzinę. Czy tos z rodziców ma jakieś informacje na temat internacjonał School ul. Drukarska ?

Pomocna?
Władysław
 Opinia

Z perspektywy rodzica przedszkolaka: 1. Dyrekcja nastawiona na pieniądze. Kiedy punktuję Pani dyrektor nieprawidłowości zawsze odpowiada "Really? I'll check it..", robiąc przy tym zdziwioną minę a działań brak. 2. Notoryczny brak przedszkolanek - łamana ustawowa liczba opiekunów przypadających na jedno dziecko (zapewne nie są najlepszym pracodawcą). 3. Dzieci rano zamiast w swoich salach kierowane są do pory śniadania do świetlicy (oszczędności na kadrze?) 4. Cena wysoka - niskie standardy. 5. Jedynym plusem jest język angielski - pytanie tylko czy warto za takie pieniądze.

Pomocna?
Irina
 Opinia

jestem rodzica z dziecko ktory jest w ten szkola. bardzo mnie smutno jak tam traktują nauciciel, rodzica i dziecko też. firma jest na pinendza , nie ma żadny kompetencja. psychologa ktory tam pracował beł bardzo z stressu i nieraz "popchał" dzieci na korytaż . w koncu się zwolnił. :-( klimat miendzy dyrekcji i wymsagania rodziców ktory pisą na google bo nie mają nic innego do praca, jest fatalny! czili w jeden słowa są wymisłony kłamstwo za kłamstwo . atmosfera fatalny! jak czeba coś zapitać o swoj dziecko , dyrekcji zawzsze mowi : " bendy się zastanawiać" i nic zupelnie nie zrobi... dzieci ktory sa z innego kraj i nie mowiją poangelsku nie mają absolutny pomoc, do nauka program na jęzik angielsku, niektorys dzieci wypadają w płacz prszez tego w histeria i nerwu...:-( są bardzo zly przykłat o nauka i dobra poddejscja do rodziców oraz dzieci .. ...my dużo zapłacimy ....nie polecam!!!!!

Pomocna?
Klara
 Opinia

Nie polecam nikomu.. Cały czas pracy jest monitorowany.Do kamer mają dostęp rodzice,cała dyrekcja i sekretariat. Co powoduje częste telefony z irracjonalnymi skargami.Dyrekcja jest po stronie rodziców .Jeśli chodzi o wypłatę jest ona skandalicznie niska.Przez okres jednego roku praca jest mozliwa tylko na umowę zlecenie.A okres wypowiedzenia zapisany w umowie to trzy miesiace.Brak wsparcia w sytuacjach kiedy dziecko jest problematyczne.Często w okresie choroby innych nauczycieli dzieci przypada więcej niż powinno być ustawowo na innego nauczyciela .Wielka presja...Gdy jedna nauczycielka była kilka razy chora i zostala zwolniona

Pomocna?
Kniczynka
 Opinia

Prawda jest taka, że o ile nauczyciele są super.. Poza niektórymi wchodzącymi dyrekcji (a raczej pseudo dyrekcji) w 4 litery... Gdyby kadra była tak zakłamana i zachłanna jak dyrekcja to już dawno by to upadło. Co do umów i poszanowania pracownika.. dyrekcja pozostawia dużo do życzenia.. Jest nastawiona na kase i niech nikogo nie zwiedzie "szczery" uśmiech... Znam wielu pracowników obecnych i byłych, a historie zwolnień byłych sa na prawde interesujące.. Ocena: 3 za serca pracowników.. ich prace, bo dyrekcji nawet bym nie oceniala- żal

Pomocna?
brzoskwinia
 Opinia

Zagdzam się z tym co napisał pederauway. Opinia napisana przez 'Paula' jest copy-paste pod wszystkimi złymi opiniami o ASW. Mobbing, totalne nieprzygotowanie do prowadzenia placówki edukacyjnej przez panią dyrektor, która kupiła sobie dyplomy online. Pracują tam ciężko ludzie, którym zależy na dzieciach, brak umów czy wypłat to standard. Rodzice płacą straszą kase, koreańskich dzieci z rodzicami w LG mi nie szkoda, ale nie rozumiem Polaków którzy polecieli na słowo "American" w nazwie. Ten catering za który tak płacicie to czasami hotdogi z ikea na pół

Pomocna?
rodzic ASW
 Opinia
@brzoskwinia 16.09.2014 21:46

Pani Brzoskwinia z tak nacjonalistycznym podejściem " koreańskich dzieci z rodzicami w LG mi nie szkoda ale nie rozumiem Polaków którzy polecieli na słowo "American" w nazwie" nie powinna Pani w ogóle pracować w placówkach międzynarodowych!!! Uważam że dziecko to dziecko i nie ważne jakiej jest narodowości, każde z nich ma prawo na dobre, bezpieczne, przyjazne warunki do rozwoju. Uważam że wszystkie niedociągnięcia, które byłe zgłaszane przez nas rodziców byłe należycie skorygowane, po to 2 razy w roku się spotykamy na zebraniach rodzice - dyrekcja. Moje dziecko ma 3 lata i posługuję się angielskim dzięki nauczycielom ASW, bo w domu nie mówimy po angielsku. Oczywiście chcielibyśmy mieć pewność że karda jest wysoko wykwalifikowana i zanim podejmiemy decyzję zostać w ASW chcielibyśmy wiedzieć jaki nauczyciel będzie prowadził grupę gdzie są nasze dzieciaki. A co roczna zmiana nauczycieli niestety nie daje takiej pewności. Rodzic ASW

Pomocna?
buziaczek
 Opinia
@rodzic ASW 19.07.2016 10:47

Drogi "Rodzicu", ale tu chodzi o opinie o pracodawcy a nie o szkole czy placówce. Skąd rodzice mogą znać sytuację pracowników i przedstawiać "niedociągnięcia" i jeszcze wiedzieć jak zostały rozwiązane, jeśli chodzi o sytuację osób zatrudnionych? A skoro jest tak "cudownie", to czemu nauczyciele zmieniają się co roku? Pomyśl o tym ;)

Pomocna?
Paula
 Opinia

Nie zgadzam sie z tym, że praca w ASW jest taka jak opisano ją powyżej. Przedszkole rozwija sie w bardzo szybkim tempie co widać :). Jeśli chodzi o system jest genialny i dzieci po 2 miesiacach komunikują się z rodzicami. Praca jest w bardzo miłej atmosferze a szef szanuje pracowników. A tak nawiasem mówiąc dorosłym ludziom nie przystaje się mścić w tak banalny sposób i wypisywac takie świństwa na blogach. Niezadowolonych pracowników pozdrawiam życząc sukcesów.

Pomocna?
pederauway
 Opinia

Praca po 11 godzin dziennie i jesteś tam wszystkim - sprzątaczką, nianią, kierowcą, który wozi dzieci niesprawnym samochodem... pensja jest śmieszna, wypłacana w ratach, brak umowy - co za tym idzie zwolnienia średnio, co miesiąc. Zero poszanowania dla pracownika, który ma na uwadze dobro dzieci. Nastawienie na biznes i pieniądze. Naruszane wszelkie przepisy bezpieczeństwa. Nie polecam. Odradzam pracy tam, jeśli się nie chce trafić do kryminału, po jakimś wypadku z dziećmi.

Pomocna?

Zostaw opinię o American School of Wrocław - Wrocław

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie American School of Wrocław

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.