2.8/5

• Steinenbronn

3. Opinie o pracodawcach Stuttgart
  5. Opinie o CARPE DIEM GmbH

Opinie o CARPE DIEM GmbH Stuttgart

Nie przegap nowości o CARPE DIEM GmbH!

02.06.2026 18:01

Ty (usunięte przez administratora) dlaczego usuwasz prawdziwe komentarze...

02.06.2026 17:55

(usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora)
    Mdk

21.02.2026 17:27

Biuro wprowadza w błąd i naraża na koszty gwarantuje darmowe zakwaterowanie a potem okazuje sie ze pracownicy muszą sami za siebie zapłacić i to za caly tydzień od razu lub muszą spac w aucie o ile mają auto .? Albo jak to było w miłość przypadku w hotelu na wlasny koszt plus koszty powrotu do kraju 500€. Delikatnie mówiąc nie polecam.

02.06.2026 13:19

(usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) z1900e wypłacili mi 460e

22.02.2026 10:42

Dobra firma, pieniądze na czas,kwatery znośne.Nie ma co narzekać.Pracowałem tam dwa lata.Polecam
    Tomasz

15.07.2024 19:30

Ja mogę powiedzieć tyle że pracowałem w tej firmie w 2022 roku i po czasie doszło do sytuacji przez którą się zwolniłem. Czyli obecnej powróciłem do tej firmy dlatego że zmieniły się wszystkie pracowniczki które były w biurze i obecnie myślę że naprawdę nie ma na co narzekać i jeśli ktoś naprawdę chce pracować i zarobić całkiem niezłe pieniądze to jak najbardziej polecam tą firmę.
    Kk

03.03.2025 14:52

Całkiem niezłe pieniądze to znaczy jakie? Jest szansa za zarobek ok 2000 €?

25.08.2024 20:50

Firma tragedia co 3 tygodnie zmieniali miejsce pracy, środkowych Niemiec dali mnie na połudnowie z 5 przesiadkami
    Grzegorz

18.10.2023 07:42

Pracowałem przez firmę polecam warunki dobre mieszkaniowe wypłaty terminowo i pomagają się przemieszczać po Niemczech

15.02.2024 22:55

Co prawda to prawda, jeśli kwatera Ci nie odpowiada to dzwonisz do Carpe Diem i w przeciągu kilku dni masz nową.Najczęściej zmiana jest w niedzielę.Tak miałem kilka razy.

20.02.2024 12:23

Dzien dobry, jesli chodzi o przyjazd z Polski do Niemiec, miedzy zleceniami, badz do pracy z zakwaterowania - to jest we wlasnym zakresie i na to miedzy innymi jest skladnik oferty - czyli dieta netto. Sam przejazd miedzy zleceniami jest oplacany przez nas ale potem koszt jest odciagany z wyplaty - ALE zawsze informujemy o mozliwosci zakupu 49€ Deutschland Ticket, ktory obowiazuje na komunikacje miejska czy pociagi (bez dalekobieznych typu IC ICE). Odnoszac sie do formalnosci - przed wyjazdem wystawiamy umowe przedwstepna - jest to potwierdzenie pracy, stawek i legalnosci zatrudnienia. PO przyjezdzie i podjeciu pracy do 3 dni wysylamy wydrukowana umowe o prace na zakwaterowanie w Niemczech. W razie dalszych pytan zapraszam do bezposredniego kontaktu z nami. Z pozdrowieniami Carpe Diem Team
    Grzegorz

21.12.2023 18:02

Co wy gadacie pracowałem rok temu i teraz od listopada znów jestem bez języka i jakoś dziś zakończyłem zlecenie w umowie macie na umówię jako kto jedziesz więc jak ktoś się nie nadaje a zleceniodawca nie chcę cię to wysyłają na drugą pracę asz znajdziesz pracę w której będziesz trzeba tam rozmawiać a nie alko i wypłata jest na czas i zaliczki co czwartek a umowę można zrobić zdalnie ale po czasie trzeba podpisać normalna umowę dostajesz hasło do sprawdzania składek co i z ile i jadę w styczniu do pracy dalej bo jest ok a jeśli szukasz wakacji to nie tu
    Zibip

22.12.2023 17:57

Gadasz głupoty r Pracowałem u nich1,5 roku nawet urlopów wypoczynkowych nie chcą dawać.A może ty masz 20 euro netto marek dlatego ich broniszz bo ci odejmna ze stawki.(usunięte przez administratora)
    Zibip

02.01.2024 20:38

7 miesięcy i po pół roku należy się urlop wypoczynkowy płatny a mnie go nie przyznali i zostałem O (usunięte przez administratora)

30.12.2023 10:19

Czy CARPE DIEM GmbH organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?
    Jaro

31.12.2023 22:25

Firma nie zapewnia żadnych szkoleń nie ważne jaki ma się staż pracy. Ciężko nawet podwyżkę dostać będąc dobrym i chwalonym pracownikiem. Zbywaja i czasem trzeba czekać parę miesięcy na jakikolwiek odpowiedź

11.11.2023 12:07

Firma wam tego nie powie ale jak sie zwalniacie to za każdy przepracowany rok należy się odprawa w wysokosci wynagrodzenia za połowę miesiąca. To nie temat z firmą przez telefon ale z adwokatem. Macie czas 3 tygodnie od podpisania wypowiedzenia inaczej przepada.

20.09.2023 10:32

Jak szefostwo w CARPE DIEM GmbH traktuje ludzi?

03.11.2023 14:40

Jak jesteś potrzebny to ok. Jak się zwalniasz to na wypłatę musisz czekać i wydzwaniać po 100 razy. Zbywają cie i tak dostaniesz niewiele.

Wywiadu udzielił/aJozef

04.10.2023 15:35

Chcemy Cię lepiej poznać. Napisz proszę, jaką historią chcesz się z nami podzielić?

Chciałbym opowiedzieć o mojej współpracy z firmą, o tym, że nie został mi przydzielony urlop oraz o tym, jak wygląda kontakt zatrudnianych pracowników z biurem agencji pracy.

Na jakim stanowisku pracowałeś/aś i na czym ono polegało? Napisz, co robiłeś/aś na co dzień w firmie, czym się zajmowałeś/aś?

Pracowałem jako stolarz przy produkcji mebli. Byłem zatrudniony poprzez agencję CARPE DIEM GmbH w firmie Moser.

Co było powodem zakończenia współpracy z firmą? Czy z pracy zrezygnowałeś/-aś sam, czy zwolniono Cię? Czy jakaś konkretna sytuacja wpłynęła na zakończenie Twojej współpracy z firmą?

Powodem zakończenia mojej współpracy z firmą, był fakt, że pomimo przepracowania w agencji około 8 miesięcy, nie otrzymałem obiecanego urlopu wypoczynkowego. W umowie miałem zapis, że po przepracowaniu 6 miesięcy, przysługuje mi urlop wypoczynkowy. Jednak, kiedy o niego poprosiłem, otrzymałem odmowę ze strony firmy. Dodatkowo uważam, że pracodawca nie dba o pracowników i ich zdrowie. Kiedy ktoś zachoruje i przyniesie zwolnienie chorobowe do agencji, to nie wypłaca ona chorobowego. Tak było również w moim przypadku. Na 4 października 2023 roku miałem zaplanowaną operację usunięcia gwoździa szpikowego z kości piszczelowej. Po tym zabiegu mam zaplanowane 2 tygodnie rehabilitacji. Informowałem o tym agencję, lecz ta nie przyznała mi urlopu. Ważne jest dla mnie moje zdrowie i to, żeby nie zostać kaleką, dlatego w dniu 27 września 2023 roku porzuciłem pracę w tej agencji.

Jakie są widełki wynagrodzeń na tym stanowisku (kwoty netto)?

1500-1800 euro netto.

Jak długo pracowałeś/aś w tej firmie?

Od 15 lutego do 27 września 2023 roku.

Jakie dwa (lub więcej) negatywne aspekty pracy w tej firmie mógłbyś/mogłabyś wskazać?

Negatywnie oceniam to, że pracodawca nie dba o zatrudniane osoby. Nowi pracownicy po tygodniu pracy zwalniają się. Współpraca z agencją wygląda tak, że zatrudniane są osoby bez znajomości języka niemieckiego, o czym nie wie firma, z którą się współpracuje. W efekcie tego pracownik da radę przepracować około tygodnia, a po tym dowiaduje się, że już nie jest potrzebny i jest wysyłany do innego pracodawcy (często odległości między miejscami pracy są duże, nawet do 600 kilometrów). Potem sytuacja się powtarza i pracownik znowu po krótkim czasie przenoszony jest w inne miejsce. W rezultacie tego, zamiast zarabiać, tak naprawdę ponosi się koszty. Po kilku takich sytuacjach wraca się do Polski i jedyne, co się otrzymuje to list z wypowiedzeniem oraz informacją o karze w wysokości 850 euro, którą trzeba zapłacić. Do pracy za granicę wyjeżdża się głównie po to, by zarobić większe pieniądze. Po współpracy z tą agencją wraca się za to z długiem.

Czy w firmie odbywały się jakieś szkolenia? W przypadku braku szkoleń, jak myślisz, z czego to wynikało?

Nie odbywały się żadne szkolenia. Uważam, że wynika to z faktu, że firma dba tylko o swój interes. Nie chcą inwestować w pracowników, bo szukają oszczędności.

Jak oceniasz atmosferę pomiędzy pracownikami firmy?

My, jako pracownicy, czuliśmy się razem dobrze i staraliśmy się sobie pomagać.

Jak oceniasz atmosferę pomiędzy pracownikami a biurem?

Pracownicy biurowi często nie odbierali telefonów, kiedy dzwoniło się do nich z problemem. Wynagrodzenie nie zawsze było wypłacane na czas. Niekiedy było zmniejszane — dostawało się czasem 200, czasem 500 euro mniej. Trudno w takim przypadku mówić w ogóle o jakiejkolwiek atmosferze między pracownikami biurowymi a zatrudnianymi osobami.

Co najbardziej wpływało, według Ciebie, na atmosferę w firmie. Wskaż przykłady sytuacji i zachowań.

Na negatywną atmosferę w firmie wpływał fakt, że pracownicy byli sfrustrowani brakiem kontaktu z biurem.

Czy pracodawca wywiązywał się z ustalonych warunków współpracy? Jeśli nie, co nie było zgodne z ustaleniami?

Nie, pracodawca nie wywiązywał się z warunków współpracy. Zgodnie z umową po 6 miesiącach pracy należał mi się urlop wypoczynkowy. Odmówiono mi go, pomimo tego, że pracowałem już 8 miesięcy. Taka sytuacja nie spotkała tylko mnie, a również innych pracowników.

Jak w tym momencie wygląda Pana kontakt z firmą?

Kontaktowałem się z agencją w celu uzyskania informacji na temat: wypłacenia mi pieniędzy za urlop wypoczynkowy, który nie został mi przydzielony, wydania świadectwa pracy za okres, kiedy byłem zatrudniony, rozliczenia godzin pracy we wrześniu oraz wypłaty za te dni, a także przesłania rozliczenia rocznego, żebym mógł rozliczyć się z Urzędem Skarbowym. Do tej pory nie otrzymałem informacji zwrotnej od firmy.
    Domino

01.10.2023 08:22

Witam pracował ktoś w tartaku jakie zarobki i jak praca
    Jozef

19.09.2023 10:41

Polecam agencję w 100 %,pracuję i jestem zadowolony.
    Lukas543

14.07.2023 11:54

Witam. Czy ktoś pracował jako Pracownik produkcji w zakładzie prefabrykacji w Lipsku i może się podzielić opinią?

10.07.2023 19:01

11.07.2023 08:40

Dzien dobry, informuje ze nastapila pomylka. Nasza firma nie ma ofert pracy na stanowisko komisjoner. Pozdrawiam Carpe Diem Gmbh

11.07.2023 08:40

Darek

29.01.2023 10:47

Witam. Poszukuję pracy ale w Niemczech jako spawacz. Obecnie pracuje w tym zawodzie ale chciałbym spróbować za granicą.

22.02.2023 16:44

Dzien dobry, nie mamy w swojej ofercie pracy dla spawaczy. Zapewne pomylil Pan firmy. Pozdrawiam Carpe Diem GmbH

30.05.2023 12:57

Dzien dobry, nie to nie nasza strona internetowa. Nasza to www.carpediem-gmbh.com Pozdrawiam Carpe Diem Gmbh

07.11.2022 13:09

pytanie

18.01.2023 13:51

pracujesz przy rybach?

24.01.2023 14:06

Dzien dobry, Nasza firma nie ma oferto ktore Pan pyta. Nie mam pracy przy rybach, najprawdopodobniej pomylil Pan firmy.
    Tomek

20.01.2023 11:10

Cześć, Czy pracuje ktos przy rybach? Powiecie jak tam jest?jakie zakwaterowania?

24.01.2023 14:05

Dzien dobry, nasza firma nie oferuje pracy o ktora Pan pyta. NIe mamy ofert - przy rybach. Pomylil Pan firmy.

22.01.2023 11:19

Jozef

22.01.2023 18:05

Sebastian ale czy to na pewno firma Carpe Diem Stuttgart, bo ja u nich pracowałem i wypłaty zawsze na czas,kiedy nie mieli pracy dla mnie to byłem na hotelu i wypłacili mi postojowe nie wierzę w to co piszesz a może mylisz tę firmę z Carpe Diem z woj opolskiego z Prószkowa.Wobec mnie Carpe Diem było jak najbardziej uczciwi i rzetelni i chce do nich do pracy wrócić .

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w CARPE DIEM GmbH?

Kontakt - CARPE DIEM GmbH

Alexanderstraße 23 D – 70184 Stuttgart

Ruda

22.01.2023 05:24

Brawo tak tszymac za pozytywne opinie
    Kania

20.12.2022 15:41

Witam serdecznie , czy ktoś pracuje aktualnie jako malarz przez Carpe Diem?. Proszę o jakiś informacje .
    ZIBI

04.01.2023 16:36

Stawka za godzine wynosi 12,63euro + 4,0 diety do godziny na ręke13 Euro plus nocleg gratis
    Zibi

05.01.2023 10:12

Pracowałem w tej firmie i byłem bardzo zadowolony; pieniadze zawsze na czas i rzetelnie rozliczony czas pracy.Polecam tą agencje pracy.
    Muksztyp

11.06.2021 14:52

Cześć, razem z dwójką znajomych wyjeżdżamy 21.06 do Muggensturm do pracy na magazynie z kosmetykami. Czy może mi ktoś pracujący tam opowiedzieć coś więcej? Jaka panuje atmosfera, jak warunki pracy i przede wszystkim jakie warunki mieszkalne? Pani z agencji opowiedziała mi o jakimś "hotelu" i o domkach jako możliwości mieszkalne. Proszę o jakieś opinie.
    Gustaw

01.08.2021 13:01

Dzień dobry. Dziękuję za podpowiedz. A mogę wiedzieć czemu nie polecasz??? Ciężka praca czy słabe zarobki ,czy co?? Jeśli możesz napisz tak normalnie. Bo w przeciwnym razie jak wiesz zostanie usunięte. Pozdrawiam
    I nie ma mocnych

18.10.2022 12:50

Pojechałeś ? Dostałeś wypłatę ?

29.08.2022 21:32

30.08.2022 09:42

Najprawdopodobniej pomylil Pan firmy, my nie ogranizujemy wyjazdow na komisjonowanie i do Austrii. Pozdrawiam Carpe Diem Gmbh

08.01.2021 14:04

Mam okazję tam. Wyjechać Może ktoś coś powie tylko normalnie Bez wulgaryzmów
    Zocha

01.06.2022 20:26

Możesz napisać jakie warunki pracy i płacy
    opis

23.08.2022 10:17

na cienkim lodzie stoisz
    X

07.07.2022 14:28

Uciążliwy kontakt z personelem katastrofa

19.08.2021 12:36

19.08.2021 19:34

Słyszałem, że właśnie tak postępują, ale to już jest ich strata, bo nie mają pracowników. Chyba, że to nie był jedyny powód
    Pablo88

02.03.2019 11:29

Mam jechać po 11 marca jako malarz ktoś coś powie same konkrety mnie interesują?? Ile zostanie mi na czysto? Chcę zasięgnąć opini? Proszę o pomoc pod nr telefonu 513042308 czy w ogóle opłaca się jechać przez agencje pracy? Dziękuję i pozdrawiam po tych komentarzach nie wiem co robic

28.03.2021 08:08

Ja pracuję od października jako malarz, tapeciarz. Brak nadgodzin. Wynagrodzenie 2000-2100 euro na rękę + Darmowe zakwaterowanie. Mały problem, że przez 5 miesięcy przewinęło się 70 pracowników różnej narodowości i z różnych agencji. Dlatego, jeżeli nie masz doświadczenia w tapetowaniu, to u nas nie masz szans na pracę. Od samego początku pracuję u jednego klienta. Czyli jak się sprawdzisz, to na pewno nie będą Cię co chwilę przenosić. Ale znów poznałem takie osoby, które nic nie umieją, a żyją i zarabiają tyle co ja. Tydzień pracują i nowy klient. Tak cały rok ????

07.03.2019 15:47

21.03.2019 09:57

Szanowny Panie Boguslawie, prosze nie oczerniac firmy poniewaz mamy dowody na to - ktore tutaj moga zostac udostepnione ze po pierwsze: po 1 dniu pracy zostal Pan odmeldowany od klienta poniewaz byl z jakosci Pana pracy niezadowolony. Na kolejny dzien firma zorganizowala Panu nowe miejsce pracy - ALE nie mial Pan ochoty do niego jechac (chodz poinformowal Pan ze pojedzie) wolal Pan zostac w pensjonacie i czekac jak to Pan stwierdzil na lepsza ofete od innej firmy. Po tygodniu jak oferta inna sie nie pojawila to zjechac Pan do domu milo tego ze my nadal mielismy prace dla Pana i proponowalismy Panu rozwiazanie sytuacji. Tak z jednym ma Pan racje ze pacowal Pan 1 dzien a do dnia dzisiejszego nie przeslal Pan umowy o prace podpisanej abysmy mogli rozliczyc sie z Panem. Kilkakrotnie sie z Panem w tej sparwie kontaktowalismy. Pozdrawiam
    XXX

25.02.2021 17:54

Jak pracownik mógł pojechać do pracy jak nie podpisał umowę o pracę z firmą C D. Jestem w Niemczech od 4 lat i w tym czasie pracowałem za pośrednictwem 9 firm. Nigdy nie dostałem namiarów na zakład pracy, kwaterę i nie wyjechałem do pracy jak wcześniej nie podpisałem umowy o pracę i wiele innych dokumentów.
    Siwa

05.11.2020 18:22

Witam mam propozycję pracy proszę o poradę taką prawdziwą na temat firmy

09.01.2021 08:37

Pracujesz tam jeszcze?

15.01.2021 23:57

Dobra już wiem. Tak dalej pracuję

15.01.2021 23:55

Nie wiem jak odpowiedzieć na pytanie, to pisze nowy post. Tak dalej pracuje ????

08.01.2021 14:00

Witam mam jechać tam do pracy nie długo. Może ktoś coś powiedzieć tak normalnie?

23.12.2020 18:20

Nie wiem o co wam chodzi ale ja w tamtym roku byłem i musiałem wrócić pod koniec miesiąca i należne pieniądze mi przesłali, oczywiście po przesłaniu godzin pracy.

24.12.2020 15:57

Tak było serio byłem tam z bratem na budowlance i niedługo znowu tam pójdę .
    Rafał.S

23.12.2020 06:35

Najgorsza Agencja na rynku pracy ..????????

03.12.2020 18:42

Byłem tam w tamtym roku wszystko było w porządku pieniądze na konto co tydzień dieta .
    Ddk

17.09.2020 08:28

Firma godna NIE polecenia nikomu. Wysyłają dzisiaj do jednej firmy A na jutro możesz dostać przeniesienie nawet 400-500km dalej. Ciężko później doprosic się o wyplate ,kontakt z biurem bardzo ograniczony oraz bardzo drogie zakwaterowania (20-25e) za osobę i to w byle jakim pensjonie gdzie my z kolegą mieliśmy jedno duże łóżko na współke i każde z nas musiało płacić po 25e. Reasumując jeśli ktoś chce wyjechać do Niemiec to stanowczo odradzam ta agencje ,szukajcie innych.

16.08.2020 20:23

witam pracowałem przez ta agencję niecale 2 tygodnie(usunięte przez administratora) Trafilem na stolarkę okienną praca ciezka a czasami nawet bardzo jednak mozna bylo by to przeżyć gdyby nie fakt iż po tygodniu trafilem w zupelnie inne miejsce gdzie bilet kosztował ponad 100 euro zakwaterowanie rowniez było droższe kiedy zauważyłem ze tam pracy również nie będzie na dluzej niż tydzień zaproponowali prace w jeszcze innym miejscu. Mozliwe ze spodoba sie ta agencja dla ludzi którzy nie maja w celu duzych zarobków lecz podróże po całych Niemczech. Jednak z opinii ludzi których poznalem na miejscu nikt nie pracował w jednym miejscu dłużej niz 2 tygodnie. 3 razy przeczytajcie tą umowe ktora sklada się z 30 stron zeby nie dać sie im zrobić w bambuko nie pozdrawiam pseudo firmy Carpe Diem telefony bardzo rzadko odbieraja jedynie kontakt email macie udokumentowany po pewnym czasie musza odpisac i to zazwyczaj bez rzadnych konkretow wyplate mialem dostac do 15stego otrzymalem 30stego bo papiery i to wszystko zdecydowanie lepiej zostac w Polsce a niżeli dorabiać taką agencje.
    Rycho

08.08.2020 16:54

Ja pracuję w tej firmie od 2015 roku, i co mogę powiedzieć to że wypłaty są na czas, kto chce zaliczki to też dostaje w każdy czwartek. Jedyny mały minusik to to że nie zawsze odbierają telefony zwlaczcza jak się ma jakąś ważną sprawę. Polecam tą firmę.

09.07.2020 20:30

Nie polecam ta agencje Wysyłają pracowników do jakiś śmiesznych firm(usunięte przez administratora)Cały dzień w pracy, a okazuje się że tylko 8h wpada, wszystko odliczane z czasu pracy. Przerwa w godzinach, gdy nie ma szefa. Nie porozumienie. Jedźcie ludzie do innej roboty porównacie jak się pracuje na zachodzie.(usunięte przez administratora)
    Micsliw

19.03.2020 21:43

Pracuje z ta firma od 2015 i nie miałem żadnych problemów wręcz pomogą w organizacji .Mało tego to znajomi dostali prace i tez są zadowoleni

Zostaw merytoryczną opinię o CARPE DIEM GmbH