Engeldaheim
3 97 53 5 1

Opinie o Engeldaheim

Filtruj opinie po kryteriach:

Aldi
 Opinia

Z Engeldaheim wyjeżdżam poprzez naszą agencję Gowork. Jestem na niemieckich warunkach i od wielu miesiecy jestem na stałym zleceniu. Dobry kontakt z koordynatorem, dobre pieniądze. współpraca 8/10, 2 punkty lecą... dla zasady ;)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Aldona
 Opinia

A ja mam taką firmę że za dzień mam 80 euro to jest zarobek a polka jedzie za 900eu na miesiąc a że polki to nic nie warte są to im dobrze . Polki za granicą to ostatnie dno najgorsze barachło

Pomocna?
Tak77Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Irena
 Opinia
@Aldona 11.01.2018 21:14

Bardzo nieładnie wyrazasz się o swoich współobywatelkach. Jezdzę do Niemiec od kilku lat,obecna firma jest moją drugą. Pierwsza oszukała mnie (byłam z nimi tylko raz,obecna ,pieniądze zawsze na czas,umowa,karta A1,wszystko ok). Ja zawsze pracuję na 100%,lubie moich podopiecznych i ich rodziny. Utrzymuję z rodzinami b.dobre kontakty. Mówią mi i piszą ,ze jestem die beste,dlatego sadzę otrzymuje dobre oferty i dobrą płacę. Wazny jest rowniez poziom znajomości języka i doświadczenie. Myślę,ze jak powaznie i uczciwie traktuje się wykonywaną pracę to niedługo trzeba czekać na efekty. Doceni cię i polska firma i niemiecki pośrednik. A Ty Aldono ciesz się z zarobków ale nigdy nie ponizaj nikogo a zwłaszcza wdpółobywateli.

Pomocna?
Tak40Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
klaraz
 Opinia
@Aldona 11.01.2018 21:14

Właśnie jestem w trakcie szukania pracy czy mogłabyś mi podowiedzieć przez jaką firmę załatwiałaś pracę bardzo cię proszę podaję ci również mój nr. tel 795102049 będę twoją dłużniczką mam na imię Klara

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ewunia 1212
 Opinia
@Aldona 11.01.2018 21:14

Firme,prywatna dzialalnosc pewno!!!! Na ulicy ?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
 Opinia
@Aldona 11.01.2018 21:14

A co to za firma

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ula
 Opinia
@Irena 25.01.2018 10:38

Brawo (usunięte przez administratora),kocham takie kobiety , (usunięte przez administratora)nie jest naszą powiernicą , znam takie wspaniałe opiekunki , i widzę, jak sprawują swoją pracę, miejscem spotkań jest market , a obiad babcia spożywa o 22 , i cały dzień przebywa sama , brak opiekunki , ale STELLE , ma prywat , bez komentarza ......

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
MarcusS
 Opinia

Ja z nimi współpracuje od jakiegoś czasu, zaraz znów wyjeżdżam na umowe niemiecką i szczerze chwale sobie. Dobre pieniadze i wzorowy kontakt z koordynatorem, wszystko gra ta jak powinno.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mira
 Opinia
@Aldona 11.01.2018 21:14

Dobrze wiedzieć kim jesteś, strach Ciebie dopuszczać do opieki ,bo możesz wyrządzić nieodwracalną krzywdę ,może zajęłabyś się lepiej wypasem bydła ?

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Szybki
 Opinia
@Aldona 11.01.2018 21:14

Tym jesteś niemieckie brahło

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
 Opinia
@Aldona 11.01.2018 21:14

Witam .To prawda ,ale same sobie winne ,ze tak sa traktowane .Alkohol ,sprzedaz ciala swojego . Jak starszy Niemiec powiedzial ze jego opiekunka co noc meble przestawia z roznymi facetami.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
 Opinia
@Aldona 11.01.2018 21:14

Żeby pani czasem nie straciła tej swojej pracy, życie to tylko życie lubi płatać figle

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kika
 Opinia
@Aldona 11.01.2018 21:14

A Ty uważasz się za kogoś lepszego?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tessa123
 Opinia
@Aldona 11.01.2018 21:14

Ty wiesz, co Ty mówisz.. O sobie mówisz gratulacje Kobieto...

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ANNA
 Opinia
@Aldona 11.01.2018 21:14

witam Cie (usunięte przez administratora). moglabys podac namiary na firme ,ktora dobrze traktuje opiekunke i pod wzgledem mentanym i finansowym? zalezy mi bardzo,dziekuje.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zainteresowana
 Opinia
@Aldona 11.01.2018 21:14

Pisze Pani o sobie?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ann.
 Opinia
@Ula 01.03.2018 08:08

Przez pomyłkę nacisnelam pomocna

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kaska
 Opinia
@Irena 25.01.2018 10:38

Pani Ireno podpisuje sie Mądrze napisane Pizdrawiam Panią serdecznie

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Alter Bogdan
 Opinia
@MarcusS 28.03.2018 12:01

Co rozumiesz przez " Umowa Niemiecka'. Słyszałem wiele definicji. Napisz od jakiej wartości odprowadzają składki i podatek. Pozdrawiam (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Polak
 Opinia
@Aldona 11.01.2018 21:14

Jak można tak poniżać ludzi przez pryzmat pieniędzy. Wstyd, przez taką postawę wobec siebie mamy w naszym kraju jak mamy. Tylko patrzą aby drugiemu nogę podstawić.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jola
 Opinia
@Aldona 11.01.2018 21:14

Ty na pewno ,nie jesteś chora ? hast du nicht alle tasse in schrank ?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Alina
 Opinia
@Irena 25.01.2018 10:38

Bo to własnie jest ,to Barachło dlatego takich słów używa.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bożenka
 Opinia
@Aldona 11.01.2018 21:14

A Ty to jakiej narodowości jesteś,bo coś mi się wydaje, że też jesteś Polką. A sorry Ty to ta bardziej wartościowa Polka lepszego sortu.A w czym Ty jesteś lepsza, więcej gówna wynosisz czy więcej dla swojego Pana lub Pani do (usunięte przez administratora) bez mydełka włazisz ha ha ha. Buziaczki pozdrawiam gorąco zakładaj czapeczkę bo lekki mrozik jest, może na główkę zaszkodzić prawda ?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ssasin
 Opinia

Jestem zadowolona, Od pół roku współpracuje z nimi, stawki ok - Oczywiście wg doświadczenia i języka, Ale to sprawiedliwe wobec nas wszystkich. Nie byłoby fair gdyby nowe osoby bez języka zarabiały tyle Ci doświadczone... Kontakt też ok Bonus na wakacje był spory (300Euro) A teraz na Święta można nawet 500Euro dostać więc się zastanawiam...

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Paweł
 Opinia
@ssasin 04.12.2018 12:40

Widzę, że masz doświadczenia związane z pracą jako opiekunka za pośrednictwem firmy Engeldaheim, więc mam nadzieję, że uzyskam od Ciebie odpowiedź na nurtujące mnie pytanie. Chciałbym dowiedzieć się, czy pracodawca weryfikuje doświadczenie i umiejętności kandydata, który chciałby rozpocząć pracę w charakterze opiekuna osoby starszej na terenie Niemiec? Liczę, że napiszesz coś na ten temat.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
B.
 Opinia

masakra jakas te stawki to kpina.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ninka
 Opinia
@B. 30.08.2017 13:46

dlaczego kpina? ja mam w tej firmie teraz 1250 na rękę, to kwestia chyba doświadczenia i poziomu języka. ja nie narzekam. czemu kpina, ile tobie zaproponowali??????

Pomocna?
Tak37Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Polka
 Opinia
@ninka 02.10.2017 16:27

A ile dają za opiekę przy małżeństwie? Ja mam w mojej agencji 1,550 euro na rękę babcia jest po udarze a mąż jest ok.oboje w wieku 92 lata są muzykami..

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Alina
 Opinia
@ninka 02.10.2017 16:27

mam za jedną osobę 1650 ,wiec to faktycznie kpina.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Alina
 Opinia

czy to jest prawda? z e za dwie osoby płacicie 950 eur? czy to może za jedną osobe tyle.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Stella
 Opinia

Jak się współpracuje z firmą ? Podpowiedzcie jak organizują warunki pobytu za granicą? Czy pracy mają dużo?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Sylwia
 Opinia

@Leszek jeśli poszukujesz ofert pracy, to najłatwiej będzie coś wybrać z dostępnych ofert pod tym adresem https://www.gowork.pl/praca/engeldaheim;pr @Zuza mogłabyś napisać coś więcej? Jesteś zadowolona z pensji, jak prezentuje się atmosfera wewnątrz firmy? Czy pracownik może liczyć na jakieś dodatki pozapłacowe? Takie szczere wpisy są bardzo cenne dla osób poszukujących tutaj pracy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Leszek
 Opinia

Podpowiedzcie jak można dostać się do firmy?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
piotrkosno1970@interia.pl
 Opinia

pracowalem z podobnymi ludzmi mam doswiadczenie mam 48 lat przez 5- lat wykonywalem podobna prace ważne jest to czy dana osoba m,nie aprobuje uważam że trzeba pomagac takim osobom a wszystko wyjdzie w jaką opieke będzie miała taka osoba nie mam preferrencji lekarskich ale potrawie udzielic pierwszej pomocy a w ostatniej pracy we Włoszech muśiałem robic zaszczyku typu insulina miał 98 lat jak zmarł jestem prostym człowiekiem ale drugiemu nie dam zrobić krzywdy uważam ze przez dwa tygodnie nie bede panstwu odpowiadał to się porzegnamy .wsprawia mi przyjemnosc niesienie pomocy komus i widzieć rezultat znam jezyk włoski i angielski CHCĘ SIĘ WREŚCIE BYĆ POTRZEBNY KOMUŚ- MOGE POMUC dziękuje mój telm 48 7818794098

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zuza
 Opinia

Praca nie należy do lekkich ale jak lubicie to co robicie to jest dobrze!!!

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Sylwia
 Opinia

@MArcusS, który już raz wyjeżdżasz do pracy z Engeldaheim? Jak na miejscu wygląda kontakt z firmą, czy można liczyć na ich wsparcie w trakcie wyjątkowych sytuacji? Jak długo zazwyczaj trwa kontrakt? Czy koordynator na miejscu jest Polakiem lub osobą mówiącą płynnie w języku polskim? @dodota, proszę nie obrażać innych użytkowników forum, taki post jest niezgodny z regulaminem i może zostać usunięty.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
MArcusS
 Opinia
@Sylwia 19.04.2018 08:58

Drugi raz z nimi wyjechalem, ja mam bardzo dobry niemiecki, wiec mi obojetnie jest, czy koordynator rozmawia po polsku czy niemiecku,,,, mam niemieckiego koordynatora, ale z tego co się orientuje, takiego, który w j. polskim się porozumiewa tez maja :) Kontakt jest okej, zaraz po przyjezdzie dzwonił, tydzien po i pod koniec zlecenia, ja jeżeli mam jakies pytania dzwonie sam... mi to odpowiada bo nie czuje sie kontrolowany ciagle. Zlecenie mam zazwyczaj na 6-8 tygodni. Wyjatkowych sytuacji zadnych nie mialem, wiec ciezko mi powiedziec, ale nie widzialem zeby ktokolwiek narzekal na wspolprace z nimi. Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Basia E. Makowska
 Opinia

Współpracuję z firmą od jakiś dwóch lat. I to chyba tak ma każda opiekunka, że jak już zacznie pracować, to już zostaje na lata.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
bieganski1240@gmail.com
 Opinia
@Basia E. Makowska 22.11.2017 23:40

Ja nie rozumiem wielu rzeczy, jakiś rok temu szukałam zlecenia Engeldaheim przyjął moje dokumenty z dałam egzamin z języka I miał ktoś do mnie zadzwonić nikt się nie odezwał, pracuję ponad 5 lat znam dobrze język, nie palę, świetnie gotuję, mam wiele referencji I podziękowań od rodzin, do tej pory nie rozumiem co było przeszkodą w zatrudnieniu mnie. .teraz wróciłam z pół rocznego pobytu u podopiecznej, byłam z nią pół roku, wnuk zadecydował, że odda ją do domu starców bał się że nowa opiekunka ucieknie od niej, fakt, była trudna, ale wszystko można znieść. .

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
 Opinia
@bieganski1240@gmail.com 05.01.2018 08:58

No bez przesady że wszystko można znieść.Nie można z siebie robić downa uslugiwaczki 24godz na dobę za marne 1200 eu

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Sylwia
 Opinia

@Mira Proszę nie atakować innych użytkowników forum. Jest to niezgodne z regulaminem i tego typu wpisy kwalifikują się do usunięcia. Na forum wymieniamy się opinią na temat warunków pracy w firmie Engeldaheim. Nie jest odpowiednie miejsce na opisywanie prywatnych spraw pracowników. Jakie jest Twoje zdanie o tej firmie, czy dobrze Ci się w niej pracuje? Jak oceniasz swój kontakt z przełożonym?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tamara
 Opinia

Czy ktoś ma jakąś wiedzę o tej firmie? Ktoś z nimi pracował?

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
MArcusS
 Opinia
@Tamara 26.02.2018 17:36

Moja powyższa odpowiedz miala byc do pani Tamary

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Basiab.62
 Opinia

Jakieś dwa tygodnie temu wróciłam ze zlecenia i byłam w okolicach Stuttgartu, w miejscowości Nagold - piękne okolice, dobra rodzina, która mnie gościła. Mam same dobre wspomnienia z pracą, bo praca nie była cięzka, babci chodziła sama i nie było z nia problemow. Firma zaproponowala mi dobre warunki placowe, dojazd do domu i z powrotem za darmo i do tego dostalam premie za polecenie kolezanki na to miejsce. Teraz wymieniamy się co 2 miesiace. Ja jade na swięta do Niemiec. Pozdrawiam i polecam ich.

Pomocna?
Tak22Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
 Opinia
@Basiab.62 09.10.2017 10:42

To pachnie na Werbung firmy-takie mam wrazenie

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mariusz
 Opinia

Hahahaha ale downy za 930 euro kto co wystawia takie ogłoszenia i szuka ludzi niemohe hahaha zero zero zero ktoś musi być na prawdę ułomny żeby iść na to

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Polka
 Opinia
@Mariusz 16.12.2016 02:35

Ja jestem z dania, że dobre agencje się nie ogłaszają. .dobrze płacą i kobiety się trzymają takiej agencji bo praca wszędzie jest taka sama ja za byle pensję już nie pracuję

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Daro
 Opinia

Ja z nimi tez wspolpracuję i uwazam, że naprawde porzadni ludzie ma pracuja, co nie jestem w stanie powiedziec o wszystkich pracownikach innych firm, a troche juz Niemiec zjezdzilem z róznymi firmami i bez. Do nich sie przekonalem, bo dostalem informacje od rodziny niemieckiej, że to dobry pośrednik w Niemczech. Teraz z nimi wspolpracuje i sobie chwale, bo zarobie dobrze,, a ja zawsze chcialem miec warunki niemieckie, a oni mi dają. Do tego regularne bonusy. Juz nie musimy sie stresowac z rodziną, że przyjdzie kontrol, jak pracowaliśmy bez umowy i bez pośredników.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Halina
 Opinia

Ja jestem zadowolona ze współpracy.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
basino
 Opinia

P.Tomasz proszę nie pisać takich bajek.Niemcy są też nie uczciwi,sama tego doświadczyłam.Miałam umowę,ubezpieczenie a pensja ????000. Sprawą jest w sądzie. Nie wiem jak to się dotyczy tej firmy. Proszę o wypowiedź opiekunów którzy pracują w tej firmie.

Pomocna?
Tak32Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
mari
 Opinia
@basino 11.05.2016 18:53

Agencje ,ktore jak opętane zaśmiecają całe strony wraz z jeszcze dwoma na stronie Jobbler nie maja u mnie powazania .Jak tylko zobaczę ,ze zasmiecone to pomimo,ze szukam pracy zaraz znikam z takiej strony.Jest to dla mnie niepowazne!!!!Po co tak robicie?

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
werty
 Opinia

eeeeeeeeeeeeeeeee tam

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ona
 Opinia

Dodawajcie opinie.Pracownicy/Pracownice.

Pomocna?
Tak57Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Engeldaheim - Stuttgart

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny