Engeldaheim

Stuttgart

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 91 ocen.

Engeldaheim
3 91 6 1

Opinie o Engeldaheim

Aldona

A ja mam taką firmę że za dzień mam 80 euro to jest zarobek a polka jedzie za 900eu na miesiąc a że polki to nic nie warte są to im dobrze . Polki za granicą to ostatnie dno najgorsze barachło

Irena
@Aldona 11.01.2018 21:14

Bardzo nieładnie wyrazasz się o swoich współobywatelkach. Jezdzę do Niemiec od kilku lat,obecna firma jest moją drugą. Pierwsza oszukała mnie (byłam z nimi tylko raz,obecna ,pieniądze zawsze na czas,umowa,karta A1,wszystko ok). Ja zawsze pracuję na 100%,lubie moich podopiecznych i ich rodziny. Utrzymuję z rodzinami b.dobre kontakty. Mówią mi i piszą ,ze jestem die beste,dlatego sadzę otrzymuje dobre oferty i dobrą płacę. Wazny jest rowniez poziom znajomości języka i doświadczenie. Myślę,ze jak powaznie i uczciwie traktuje się wykonywaną pracę to niedługo trzeba czekać na efekty. Doceni cię i polska firma i niemiecki pośrednik. A Ty Aldono ciesz się z zarobków ale nigdy nie ponizaj nikogo a zwłaszcza wdpółobywateli.

klaraz
@Aldona 11.01.2018 21:14

Właśnie jestem w trakcie szukania pracy czy mogłabyś mi podowiedzieć przez jaką firmę załatwiałaś pracę bardzo cię proszę podaję ci również mój nr. tel 795102049 będę twoją dłużniczką mam na imię Klara

ewunia 1212
@Aldona 11.01.2018 21:14

Firme,prywatna dzialalnosc pewno!!!! Na ulicy ?

anonymous
@Aldona 11.01.2018 21:14

A co to za firma

Ula
@Irena 25.01.2018 10:38

Brawo (usunięte przez administratora),kocham takie kobiety , (usunięte przez administratora)nie jest naszą powiernicą , znam takie wspaniałe opiekunki , i widzę, jak sprawują swoją pracę, miejscem spotkań jest market , a obiad babcia spożywa o 22 , i cały dzień przebywa sama , brak opiekunki , ale STELLE , ma prywat , bez komentarza ......

MarcusS

Ja z nimi współpracuje od jakiegoś czasu, zaraz znów wyjeżdżam na umowe niemiecką i szczerze chwale sobie. Dobre pieniadze i wzorowy kontakt z koordynatorem, wszystko gra ta jak powinno.

Mira
@Aldona 11.01.2018 21:14

Dobrze wiedzieć kim jesteś, strach Ciebie dopuszczać do opieki ,bo możesz wyrządzić nieodwracalną krzywdę ,może zajęłabyś się lepiej wypasem bydła ?

Szybki
@Aldona 11.01.2018 21:14

Tym jesteś niemieckie brahło

anonymous
@Aldona 11.01.2018 21:14

Witam .To prawda ,ale same sobie winne ,ze tak sa traktowane .Alkohol ,sprzedaz ciala swojego . Jak starszy Niemiec powiedzial ze jego opiekunka co noc meble przestawia z roznymi facetami.

anonymous
@Aldona 11.01.2018 21:14

Żeby pani czasem nie straciła tej swojej pracy, życie to tylko życie lubi płatać figle

Kika
@Aldona 11.01.2018 21:14

A Ty uważasz się za kogoś lepszego?

Tessa123
@Aldona 11.01.2018 21:14

Ty wiesz, co Ty mówisz.. O sobie mówisz gratulacje Kobieto...

ANNA
@Aldona 11.01.2018 21:14

witam Cie (usunięte przez administratora). moglabys podac namiary na firme ,ktora dobrze traktuje opiekunke i pod wzgledem mentanym i finansowym? zalezy mi bardzo,dziekuje.

Zainteresowana
@Aldona 11.01.2018 21:14

Pisze Pani o sobie?

Ann.
@Ula 01.03.2018 08:08

Przez pomyłkę nacisnelam pomocna

Kaska
@Irena 25.01.2018 10:38

Pani Ireno podpisuje sie Mądrze napisane Pizdrawiam Panią serdecznie

Alter Bogdan
@MarcusS 28.03.2018 12:01

Co rozumiesz przez " Umowa Niemiecka'. Słyszałem wiele definicji. Napisz od jakiej wartości odprowadzają składki i podatek. Pozdrawiam (usunięte przez administratora)

Polak
@Aldona 11.01.2018 21:14

Jak można tak poniżać ludzi przez pryzmat pieniędzy. Wstyd, przez taką postawę wobec siebie mamy w naszym kraju jak mamy. Tylko patrzą aby drugiemu nogę podstawić.

Jola
@Aldona 11.01.2018 21:14

Ty na pewno ,nie jesteś chora ? hast du nicht alle tasse in schrank ?

Stella

Jak się współpracuje z firmą ? Podpowiedzcie jak organizują warunki pobytu za granicą? Czy pracy mają dużo?

Sylwia

@Leszek jeśli poszukujesz ofert pracy, to najłatwiej będzie coś wybrać z dostępnych ofert pod tym adresem https://www.gowork.pl/praca/engeldaheim;pr @Zuza mogłabyś napisać coś więcej? Jesteś zadowolona z pensji, jak prezentuje się atmosfera wewnątrz firmy? Czy pracownik może liczyć na jakieś dodatki pozapłacowe? Takie szczere wpisy są bardzo cenne dla osób poszukujących tutaj pracy.

Leszek

Podpowiedzcie jak można dostać się do firmy?

piotrkosno1970@interia.pl

pracowalem z podobnymi ludzmi mam doswiadczenie mam 48 lat przez 5- lat wykonywalem podobna prace ważne jest to czy dana osoba m,nie aprobuje uważam że trzeba pomagac takim osobom a wszystko wyjdzie w jaką opieke będzie miała taka osoba nie mam preferrencji lekarskich ale potrawie udzielic pierwszej pomocy a w ostatniej pracy we Włoszech muśiałem robic zaszczyku typu insulina miał 98 lat jak zmarł jestem prostym człowiekiem ale drugiemu nie dam zrobić krzywdy uważam ze przez dwa tygodnie nie bede panstwu odpowiadał to się porzegnamy .wsprawia mi przyjemnosc niesienie pomocy komus i widzieć rezultat znam jezyk włoski i angielski CHCĘ SIĘ WREŚCIE BYĆ POTRZEBNY KOMUŚ- MOGE POMUC dziękuje mój telm 48 7818794098

Zuza

Praca nie należy do lekkich ale jak lubicie to co robicie to jest dobrze!!!

Sylwia

@MArcusS, który już raz wyjeżdżasz do pracy z Engeldaheim? Jak na miejscu wygląda kontakt z firmą, czy można liczyć na ich wsparcie w trakcie wyjątkowych sytuacji? Jak długo zazwyczaj trwa kontrakt? Czy koordynator na miejscu jest Polakiem lub osobą mówiącą płynnie w języku polskim? @dodota, proszę nie obrażać innych użytkowników forum, taki post jest niezgodny z regulaminem i może zostać usunięty.

MArcusS
@Sylwia 19.04.2018 08:58

Drugi raz z nimi wyjechalem, ja mam bardzo dobry niemiecki, wiec mi obojetnie jest, czy koordynator rozmawia po polsku czy niemiecku,,,, mam niemieckiego koordynatora, ale z tego co się orientuje, takiego, który w j. polskim się porozumiewa tez maja :) Kontakt jest okej, zaraz po przyjezdzie dzwonił, tydzien po i pod koniec zlecenia, ja jeżeli mam jakies pytania dzwonie sam... mi to odpowiada bo nie czuje sie kontrolowany ciagle. Zlecenie mam zazwyczaj na 6-8 tygodni. Wyjatkowych sytuacji zadnych nie mialem, wiec ciezko mi powiedziec, ale nie widzialem zeby ktokolwiek narzekal na wspolprace z nimi. Pozdrawiam

Basia E. Makowska

Współpracuję z firmą od jakiś dwóch lat. I to chyba tak ma każda opiekunka, że jak już zacznie pracować, to już zostaje na lata.

bieganski1240@gmail.com
@Basia E. Makowska 22.11.2017 23:40

Ja nie rozumiem wielu rzeczy, jakiś rok temu szukałam zlecenia Engeldaheim przyjął moje dokumenty z dałam egzamin z języka I miał ktoś do mnie zadzwonić nikt się nie odezwał, pracuję ponad 5 lat znam dobrze język, nie palę, świetnie gotuję, mam wiele referencji I podziękowań od rodzin, do tej pory nie rozumiem co było przeszkodą w zatrudnieniu mnie. .teraz wróciłam z pół rocznego pobytu u podopiecznej, byłam z nią pół roku, wnuk zadecydował, że odda ją do domu starców bał się że nowa opiekunka ucieknie od niej, fakt, była trudna, ale wszystko można znieść. .

anonymous
@bieganski1240@gmail.com 05.01.2018 08:58

No bez przesady że wszystko można znieść.Nie można z siebie robić downa uslugiwaczki 24godz na dobę za marne 1200 eu

Sylwia

@Mira Proszę nie atakować innych użytkowników forum. Jest to niezgodne z regulaminem i tego typu wpisy kwalifikują się do usunięcia. Na forum wymieniamy się opinią na temat warunków pracy w firmie Engeldaheim. Nie jest odpowiednie miejsce na opisywanie prywatnych spraw pracowników. Jakie jest Twoje zdanie o tej firmie, czy dobrze Ci się w niej pracuje? Jak oceniasz swój kontakt z przełożonym?

Tamara

Czy ktoś ma jakąś wiedzę o tej firmie? Ktoś z nimi pracował?

MArcusS
@Tamara 26.02.2018 17:36

Moja powyższa odpowiedz miala byc do pani Tamary

Basiab.62

Jakieś dwa tygodnie temu wróciłam ze zlecenia i byłam w okolicach Stuttgartu, w miejscowości Nagold - piękne okolice, dobra rodzina, która mnie gościła. Mam same dobre wspomnienia z pracą, bo praca nie była cięzka, babci chodziła sama i nie było z nia problemow. Firma zaproponowala mi dobre warunki placowe, dojazd do domu i z powrotem za darmo i do tego dostalam premie za polecenie kolezanki na to miejsce. Teraz wymieniamy się co 2 miesiace. Ja jade na swięta do Niemiec. Pozdrawiam i polecam ich.

anonymous
@Basiab.62 09.10.2017 10:42

To pachnie na Werbung firmy-takie mam wrazenie

Mariusz

Hahahaha ale downy za 930 euro kto co wystawia takie ogłoszenia i szuka ludzi niemohe hahaha zero zero zero ktoś musi być na prawdę ułomny żeby iść na to

Polka
@Mariusz 16.12.2016 02:35

Ja jestem z dania, że dobre agencje się nie ogłaszają. .dobrze płacą i kobiety się trzymają takiej agencji bo praca wszędzie jest taka sama ja za byle pensję już nie pracuję

B.

masakra jakas te stawki to kpina.

ninka
@B. 30.08.2017 13:46

dlaczego kpina? ja mam w tej firmie teraz 1250 na rękę, to kwestia chyba doświadczenia i poziomu języka. ja nie narzekam. czemu kpina, ile tobie zaproponowali??????

Polka
@ninka 02.10.2017 16:27

A ile dają za opiekę przy małżeństwie? Ja mam w mojej agencji 1,550 euro na rękę babcia jest po udarze a mąż jest ok.oboje w wieku 92 lata są muzykami..

Daro

Ja z nimi tez wspolpracuję i uwazam, że naprawde porzadni ludzie ma pracuja, co nie jestem w stanie powiedziec o wszystkich pracownikach innych firm, a troche juz Niemiec zjezdzilem z róznymi firmami i bez. Do nich sie przekonalem, bo dostalem informacje od rodziny niemieckiej, że to dobry pośrednik w Niemczech. Teraz z nimi wspolpracuje i sobie chwale, bo zarobie dobrze,, a ja zawsze chcialem miec warunki niemieckie, a oni mi dają. Do tego regularne bonusy. Juz nie musimy sie stresowac z rodziną, że przyjdzie kontrol, jak pracowaliśmy bez umowy i bez pośredników.

Halina

Ja jestem zadowolona ze współpracy.

basino

P.Tomasz proszę nie pisać takich bajek.Niemcy są też nie uczciwi,sama tego doświadczyłam.Miałam umowę,ubezpieczenie a pensja ????000. Sprawą jest w sądzie. Nie wiem jak to się dotyczy tej firmy. Proszę o wypowiedź opiekunów którzy pracują w tej firmie.

mari
@basino 11.05.2016 18:53

Agencje ,ktore jak opętane zaśmiecają całe strony wraz z jeszcze dwoma na stronie Jobbler nie maja u mnie powazania .Jak tylko zobaczę ,ze zasmiecone to pomimo,ze szukam pracy zaraz znikam z takiej strony.Jest to dla mnie niepowazne!!!!Po co tak robicie?

werty

eeeeeeeeeeeeeeeee tam

Ona

Dodawajcie opinie.Pracownicy/Pracownice.

Zostaw opinię o Engeldaheim - Stuttgart

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Engeldaheim