Walter-Fach-Kraft
3 166 6 1

Opinie o Walter-Fach-Kraft

nick;)

Szkoda, że firma nie posiada żadnych ofert dla osób znających język angielski. Piszę to ze szczerą życzliwością, gdyż z tego co widzę i czytam, to jedyny "pośredniak" w Polsce, która posiada naprawdę dobre opinie.

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@nick;) 12.12.2018 18:58

Dzień dobry, niedawno mieliśmy kilkaofert pracy bez wymogu znajomości języka, jednak obecnie wciąż dominują u nas oferty z wymogiem języka niemieckiego na poziomie komunikatywnym. Zachęcamy jednak do śledzenia naszego profilu na fb, gdzie znajdzie Pan najświeższe oferty pracy i oczywiście zachęcamy również do nauki języka niemieckiego- wtedy napewno uda nam się coś zaproponować. Pozdrawiamy serdecznie i życzymy dużo sukcesów zawodowych

Oszukany.
@Walter-Fach-Kraft 17.12.2018 08:32

Jak czytam to mi się wydaje że jesteście ideałem . Tylko gdzie się podziała moja opinia dotycząca pieniędzy których nie otrzymałem. Pewnie został usunięty tylko po to aby inni nie dowiedzieli się prawdy. Wiem że i ten wpis zostanie usunięty , to napiszę kolejny aż do skutku.

raisa

Dzień dobry, czy ktoś z Państwa współpracował z taką agencja odnośnie wyjazdu do Jeny / branża optyczna. Zależy mi na rzetelnych informacjach. Z poważaniem.

Kaska
@raisa 13.01.2019 13:57

A jest jakąś ciekawą oferta tam do tej Jeny? Co zaproponowali?

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@raisa 13.01.2019 13:57

Drogie Panie, zachęcamy do kontaktu telefonicznego pod numerem 713666081, nasz rekruter przedstawi szczegółowo ofertę pracy. Dziękujemy za zainteresowanie ofertą i pozdrawiamy serdecznie :) Do usłyszenia

Klaudia

Czy może ktoś podzielić się informacjami na temat pracy w miejscowości Gotha?? Np jako komisjoner ubrań? Jaka. Praca, atmosfera?

Paula S
@Klaudia 02.12.2018 19:25

Ja w tym roku drugi raz wybralam sie na komisjonowanie ubran- praca lekka i w miare przyjemna, mieszkania bardzo wygodne, no i fajnie, ze z biurem jestesmy w stalym kontakcie. ogolnie polecam, ja wyjechalam z mezem i dla par super praca !

Ktosia
@Paula S 17.12.2018 14:31

Ktoś może z czystym sumieniem polecić pracę przez Krafta? Pojawiła się nowa ciekawa oferta i jestem zainteresowana pracą przez tą firmę , ale nie znam nikogo osobiście kto z nimi wyjechał , wolę nie ryzykować.

Kamil

Jak najbardziej polecam współprace z tą agencją pracy. Oby tak dalej :) Moje sugestie dla Walter-Fach-Kraft: Zadnych Lubię atmosferę w Walter-Fach-Kraft za: Pani w biurze;)

Ilona

Ja jestem zadowolony. Otrzymalem na swieta super prace w magazynie . Mieszkanie w calosci oplacone przez firme, premie swiateczna tez otrzymam . Opieka pan w biurze bardzo profesjonalna. Polecam Serdecznie

Agata

Pracuje w Walterfachkraft od ponad 2 lat w Munster. Poczatkowo nie wiedzialam jak ta praca mi wyjdzie ale musze przyznac ze jestem zadowolona. Panie w polsce z biura wytlumaczyly mi dokladnie na czym polegac bedzie moja praca - pracuje przy komisjonawaniu ciuchow. Dzisiaj pracuje tu juz z moim mezem i przyznam szczerze ze jestem w odpowiedniej firmie ktora nawet w godzinach wieczornych pomoze w razie problemow. Ja polecam firme! Profesjonalisci! Dziekuje Pani Anecie za stala pomoc w sprowadzeniu meza :) pozdrawiam Agata T. Moje sugestie dla Walter-Fach-Kraft: Wszystko super Lubię atmosferę w Walter-Fach-Kraft za: Opieka oraz profesjonalizm na ktora moge tu zawsze liczyc

Karina
@Agata 29.11.2018 12:24

Naprawdę wszystko ok? z tą firmą? Jakoś straciłam do nich może nie zaufanie , ale niesmak został jak jakiś czas temu chyba rok,byliśmy zainteresowani ofertą pracy po czym pani powiedziała , ze ona nie zajmuje się tą ofertą i zadzwoni inna Pani. Niestety nikt nie zadzwonił . I dlatego pozostały mieszane uczucia , mało poważne.

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@Karina 14.12.2018 17:51

Pani Karino, jeśli taka sytuacja miała miejsce- ogromnie przepraszamy, mamy naprawdę dużo zgłoszeń, stąd mogło wyniknąć to niedopatrzenie. Jeśli nadal jest Pani zainetresowana rozpoczęciem kariery na terenie Niemiec- zachęcamy do kontaktu na numer 713666081. Obecnie nie posiadamy ofert pracy dla par, jednak możliwe, że coś pojawi się w nowym roku, o czym informować będziemy na naszym fanpage'u na facebooku . Pozdrawiamy serdecznie i życzymy dużo sukcesów zawodowych

betty

Ja wlasnie zaczelam prace, niedlugo bedzie juz 2 tygodnie. Wszystko zgodnie z tym, co przedstawialy mi Panie z biura we wroclawiu- warunki bardzo ok, sama praca lekka i przyjemna.

Damian H
@betty 28.08.2018 16:44

A napisz mi czemu do nich nie idzie się dodzwonić

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@Damian H 30.08.2018 12:08

Panie Damianie pracujemy nad jak najszybszym rozwiązaniem problemu (awaria lini telefonicznej), rekruter kontaktował się z Panem z telefonu komórkowego.

Nina
@betty 28.08.2018 16:44

Jaka to praca ? Też szukam

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@Nina 14.12.2018 18:03

Pani Nino, obecnie posiadamy oferty w branżach gastronomicznej (kucharz/ka, kelner/ka), hotelarskiej (pokojowa/y) oraz w zawodach fachowcyh (spawacz. ślusarz, elektryk). Jeśli jest Pani zainteresowana prosimy o kontakt pod numerem 713666081. Pozdrawiamy serdecznie

Mariusz

Lubię atmosferę w Walter-Fach-Kraft za: Już drugi rok z rzedu pracuje przy komisjonowaniu ksiazek- super warunki, swietna opcja na dorobienie przed swietami. polecam !

Zygmunt

Brak organizacji, co innego gadają w Polsce A co innego jest na miejscu nie polecam współpracy z tą firmą...

PAWEŁ

Czy może ktoś napisać coś o stanowisku biurowym we Wrocławiu? Jaka atmosfera, zarobki?

Damian
@PAWEŁ 03.04.2018 17:23

Dobra. Pracuje tu od 6 lat i jestem zadowolony. Mila przyjemna atmosfera. Zarobki na poziomie.

Damian

Podzielam . Pracuje w tej firmie od 5 lat jako spawacz w vw . Zarabiam ponad przecietnie. Mam oplacane zjazdy do polski. Samochod sluzbowy do pracy . Niemiecka firma, standarty tez. Za polecenie kolegi do pracy dostalem nawet 300 stowki euro premi. Mega

Jacek

Ja tez pracuje z Agata i Tomkiem w tej samym oddziale. Rowniez jestem bardzo zadowolony. Fajne mieszkanko dostalem - place za nie tylko 100 euro. Reszte pokrywa walter. Praca tez jest w milej atmosferze. Jak dobrze pojdzie to przejmie mnie firma na stale. Dzieki Lubię atmosferę w Walter-Fach-Kraft za: ????

Patriot

Pracowałem za pośrednictwem tej firmy w niemczech w sortowni kurierskiej Gls w kassel I powiem szczerze jestem zawiedziony praca w 5 dni w tygodni po 7 godzin praca dość ciężka jak za 6€ za godzinę netto zakwaterowanie jak chodzi o standardy to w miarę okej pani rekruter dużo obiecuję przez telefon a na miejscu okazuje sie to fikcją po przyjeździe do miejsca zakwaterowania ani pani rekruter nie odbiera telefonu a pan kordynator to już zupełnie brak informacji co dalej z zameldowaniem itp. mieszkanie w bardzo oddalone od jakiegoś sklepu czy restauracji brak polskiej umowy Totalna ściema według mojego zdania nie polecamtej firmy .

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@Patriot 20.11.2018 00:00

Szanowny Panie Praca przez 5 dni w tygodniu po 7 godzin dziennie w przypadku pracy fizycznej to standardowy czas. Satysfakcjonuje on innych pracowników, którzy mogą wypocząć przez kolejne 2 dni. Proponowana stawka wynagrodzenia była przez Pana zaakceptowana przy zawieraniu umowy. Dodatkowo nie ponosił Pan kosztów za wynajem mieszkania, które na terenie Niemiec bywają bardzo wysokie. Nigdy nic nie obiecujemy, a rekruterzy zawsze dokładają wszelkich starań, aby przekazywane informacje były najbardziej rzetelne. Regularnie kontaktujemy się z naszymi koordynatorami i nie otrzymaliśmy informacji, że ma Pan problem z zameldowaniem. Zawsze staramy się pomóc wszystkim naszym kandydatom. Warto nie być anonimowym i dać sobie pomóc. Nie mamy również wpływu na rozwój sieci gastronomicznej w obrębie oferowanych przez nas mieszkań, choć rozumiemy, że byłoby to dla Pana korzystniejsze. Życzymy Panu powodzenia w poszukiwaniu idealnej oferty pracy.

Patriot
Zweryfikowany użytkownik
@Walter-Fach-Kraft 23.11.2018 12:01

Niestety przykro czytać i mieć pewność że państwa firma jak i państwa rekruterzy Kłamiecie jak i podczas rozmów telefonicznych jak i sms-ów ..Brak opłaty za hotel to kpina państwo pobieracie po 100 euro miesięcznie od każdego pracownika ..Napisałem 10 wiadomości tekstowych o treści że czekamy ponad godzinę na dworze przed hotelem do rekrutera jak i koordynatora z Niemiec niestety nikt nie był łaskaw odpisać na te wiadomości ..Ale ja różnię się tym że to to wszystko mam dowody i świadków a państwo opieracie się na spekulacjach.. Pozdrawiam

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@Patriot 24.11.2018 02:28

Szanowny Panie, Łatwo być anonimowym poprzez portale internetowe i łatwo jest wygłaszać opinie. Jest nam przykro, że ma Pan takie przemyślenia. Oferta mieszkania, którą Pan otrzymał, zawierała kaucję zwrotna w wysokości 100 euro w przypadku rzetelnego wykonywania obowiązku pracy i dbania o mieszkanie. Rekruter skontaktował się z Panem i otrzymał Pan dostęp do mieszkania najszybciej, jak to było możliwe. Z tego, co nam wiadomo, Pana świadek, o którym Pan wspomina, nadal pracuje i jest zadowolony ze współpracy. Życzymy Panu dużo zdrowia i spokoju.

Patriot
Zweryfikowany użytkownik
@Walter-Fach-Kraft 26.11.2018 16:42

Nie zamierzam z państwem dyskutować i i odpowiadac na panstwa kłamstwa bo to nie ma sensu ..Tylko powiem że osób Oszukanych przez panstwa firmę jest dużo więcej.. i na pewno nie współpracują z państwa firmą Pozdrawiam

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@Patriot 28.11.2018 11:17

Szanowny Panie, Nie wiem dlaczego wzial Pan sobie za zadanie dyskusje jesli faktycznie jest pan osoba anonimowa i wypisuje co mu sie podoba bez podania faktow z pana strony. Prawda jest taka ze mamy na miejscu ponad 40 zadowolonych pracownikow i nie wiem czy pana niepotrzebny hejt jest tak naprawde moze od konkurencji. Takie anonimowe wypisywanie mowi samo za siebie. Zyczymy mimo wszystko wszystkiego dobrego - mimo ze sie nie znamy !!!

Patriot
Zweryfikowany użytkownik
@Walter-Fach-Kraft 28.11.2018 13:26

Ja nie zaprzeczam że państwo macie 40 zadowolonych pracowników ale tylko z Nigerii bo zaden polski pracownik za takie pieniadze nie bedzie pracował ..A dowody To na takim forum nie będę ujawnial że względu ochrony danych osobowych

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@Patriot 28.11.2018 14:16

Oczywiscie ze tak. Pozdrawiamy konkurencje i hejterow. Nie bedziemy polemizowac z "pseudo pracownikami" milego dnia

Agata

Witam, Jedzie ktos w najblizszy weekend do Libri ?

Tomek
@Agata 28.11.2018 10:07

ja tez wyjezdzam. Chetnie sie zabiore. Jestem z Poznania. Spytajcie pan z biura o moj nr Tomek z poznania

myszaty31
Zweryfikowany użytkownik

Dziadostwo i tyle. Do dziś nie otrzymałem wypłaty za pracę w gls. Zapomnieli o mnie i tyle. Atmosfera w firmie beznadziejna. Brak informacji a najlepsze jest to że zostawili mnie bez pieniędzy i mieszkania w samym środku Niemiec. To się w głowie nie mieści

Darek

Tak szukaja. Tez zlozylem cv. Czekam na oferte.

Tomek

A jakie zarobki na kierowce ? Widzialem duzo ofert ?

Tomek

Dobra niemiecka firma. Pracuje jako spawacz od 3 lat. Polecam

Ilona

Siema. Wyjezdzam w najnlizszy piatek z walterem do fuldy do ksiazek. Ktos z tas jedzie rowniez ? Chetnie sie zabiore :) Lubię atmosferę w Walter-Fach-Kraft za: Pomoc

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@Ilona 08.11.2018 23:15

Dzien dobry Pani Ilono, Prosimy o kontakt z biurem. Z pewnoscia znajdziemy dla Pani kogos kto w Pani okolicach wyjezdza z nami do Fuldy. Pozdrawiamy Zespol Walter-Fach-Kraft Wroclaw

Adam

Pracuje w Firmie od 3 lat w Suhl jako Kierowca LKW. Wyplata na czas, Panie pomogly mi we wszystkich sprawach zwiazanych z meldunkiem i ubezpieczeniem. Ja osobiscie polecam, jestem zadowolony.

Darek

Witam, pracował ktoś w Rennerod- skanowanie paczek i układanie ich na palety? ktoś się wybiera?

Vak
@Darek 12.10.2018 13:23

Ma ktoś informacje na ten temat?

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@Vak 15.10.2018 23:52

Dzień dobry, jeśli chce Pan uzyskać więcej informacji- zachęcamy do kontaktu telefonicznego pod numerem 713666081

Kacper
@Darek 12.10.2018 13:23

Jesli chodzi o paczki to moge powiedziec jak to wygladalo w GLS Neuenstein przy "sortowaniu paczek". "Paczki" byly glownie oponami (pakowane po 2) lub opony razem z felgą (pakowane po 1). Jest tez duzo mebli, elementow stalowych - ogolnie waka od 10-15 do nawet 30-40kg (tak tak sam nie wierzylem dopoki jednej z paczek nie moglem oderwac od ziemii). Tak wiec tak wygladaja paczki. Aha o nadgodzinach mozna zapomniec - bo niby skad nadgodziny skoro po tobie przychodzi nocka i koncza prace?

Makumba

Baaaardzo utrudniony kontakt z biurem. Starałem się o zatrudnienie jako komisjoner w Bad Hersfeld lub w Conesfeld, dzwoniłem i zawsze otrzymalem odpowiedz ze oferty prawdopodbnie nie sa aktualne pisałem wiele meili, lecz na żaden nie otrzymałem odpowiedzi, a ogłoszenia do dziś są aktualne na ich stronach internetowych i weeelu wielu innych. Nie rozumiem takiego postępowania

Ja
@Makumba 08.05.2018 12:36

Mam podobne doświadczenie: dzwoniłam w sprawie pracy do ich biura i nie było osoby (w tym czasie), która mogłaby mi powiedzieć więcej na temat ofert pracy. Pani z którą rozmawiałam spisała mój numer telefonu. Powiedziała, że osoba, która zna szczegóły ofert oddzwoni do mnie kolejnego dnia. Brak reakcji ze strony firmy. Jest to dla mnie zastanawiające i dziwne. Już na początku nie dotrzymuje się słowa.

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@Makumba 08.05.2018 12:36

Szanowny Panie, przepraszamy za zaistniałą sytuację, jednak biorąc pod uwagę fakt, że wiadomości pisze Pan/Pani pod pseudonimem, niestety nie jesteśmy w stanie ich zweryfikować, aby ponowić kontakt oraz wyciągnąć konsekwencję z tego nieporozumienia. Ogłoszenia, które publikujemy na portalach są aktualne i tak, nadal poszukujemy osób do Coesfeld. Jeśli ktoś wprowadził Pana/ Panią w błąd to jest nam ogromnie przykro, lecz każdy z naszych rekruterów jest doskonale poinformowany na temat bieżących rekrutacji. Mimo wszystko zachęcamy do zgłoszenia sprawy pod imieniem i nazwiskiem, jak najbardziej się tym zajmiemy- może Pan/Pani skontaktować się z nami przez nasz fanpage na fb lub zadzwonić pod numer 713666081 lub 713666455 lub e-mail info@walterfachkraft.pl.

Paweł_Pl
@Walter-Fach-Kraft 22.05.2018 12:18

Nadal nic się nie zmieniło. Też jestem zawiedziony. Nie rozumiem co na tym agencja chce zyskać. Oferty jednego dnia aktualne, drugiego już nie. Potem brak odezwu. Rzadko spotykane. Zrobiłem sobie nadzieję tylko ciekawą ofertą pracy i nici...

Mariusz

Czy pomagacie swoim pracownikom w przypadku, gdy zbliża się koniec umowy? np. na okres 3 miesięcy? czy nie przedłużacie współpracy?

ben

Ile wynoszą średnie zarobki pracy na magazynie przy I klasie podatkowej

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@ben 26.09.2018 10:13

Dzień dobry, obecnie mamy kilka ofert pracy na magazynie, zachęcamy do kontaktu telefonicznego pod nuemr 713666455 - przedstawimy Panu ofertę oraz obliczymy zarobki dla wszystkich opcji.

Angela

Hejka ???? pracuje lub pracował ktoś w Zwickau na produkcji łożysk?

Dawid
@Angela 23.09.2018 21:15

Cześć ,właśnie jadę 5.10 podpisać wszystkie dokumenty,też jestem ciekawy tej pracy jak to tam jest , to mój numer 724049232 jak coś to dzwoń ,jak się coś dowiesz ,ale coś czuję że wszystko będzie dobrze?

Ł
@Angela 23.09.2018 21:15

hej,ja jadę 5 .10 do biura w Zwickau ,sam jestem ciekaw ,jak to będzie ?

michal
@Ł 24.09.2018 16:46

Nie ma co się bać- firma naprawde w porzadku, mieszkania bardzo na plus i blisko do pracy.

Eweelajna

witam,zastanawiam sie nad wspolpraca z ta firma. czy sa mozliwe wyjazdy grupowe (2kobiety,1mezczyzna) i mniej wiecej jak wygladaja zarobki? moze ktos z doswiadczenia podpowie jak jest? pozdrawiam

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@Eweelajna 26.09.2018 15:03

Dzień dobry Pani Ewelino, jak najbardziej istnieje możliwość wyjazdu grupowego, mamy obecnie kilka ofert dla grup poszukujących pracy. Zarówno dla osób ze znajomością języka niemieckiego, jak i bez znajomości. Zachęcamy do kontaktu telefonicznego pod numer 71 3666455- rekruter przedstawi Pani ofertę oraz szczegóły. Pozdrawiamy serdecznie i do usłyszenia :)

marlenka

Pracowałam z walterem jako pokojowka w berlinie- fajna opcja dla wszystkich, ktorzy zaczynaja kariere w niemczech, teraz przenioslam sie bardziej do centralnych Niemiec, ale polecam wszystkim !

Michal KK

Pracuję w WFK juz od ponad roku i ze współpracy jestem bardzo zadowolony. Panie z biura we Wrocławiu są bardzo miłe, nigdy nie odmówiły pomocy. Polecam bardzo prace w erstings (magazyn)- spoko lekka robota, super szefostwo, mieszkania i naprawde fajna ekipa na miejscu. Jesli ktos chetny - to polecam !!!!

Damian H
@Michal KK 28.08.2018 16:41

Chętnie bym zaczął pracę ale najpierw do biura chce się dodzwonić ale to nie realne

mariusz
@Damian H 30.08.2018 11:41

mają jakąś awarię, mi udało się skontaktować przez maila i rekruter oddzwonil z komorki

pracownik

Ludzie zawsze się żalą na wszystko, bo jakos tak chyba latwiej pisac negatywne opinie, bo jak wszystko jest ok, to sie raczej nie pisze. ja tam nie mialem zadnych niespodziewanych przebojow- praca ok, wiadomo czasem ciezko, ale no nie ma nic za darmo... ogolnie jestem zadowolony.

Daniel Żagań SPZ

omijać szerokim łukiem nie polecam

Zostaw opinię o Walter-Fach-Kraft - Wrocław

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Walter-Fach-Kraft