Walter-Fach-Kraft
3 162 6 1

Opinie o Walter-Fach-Kraft

Mariusz

Czy pomagacie swoim pracownikom w przypadku, gdy zbliża się koniec umowy? np. na okres 3 miesięcy? czy nie przedłużacie współpracy?

Darek

Witam, pracował ktoś w Rennerod- skanowanie paczek i układanie ich na palety? ktoś się wybiera?

Vak
@Darek 12.10.2018 13:23

Ma ktoś informacje na ten temat?

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@Vak 15.10.2018 23:52

Dzień dobry, jeśli chce Pan uzyskać więcej informacji- zachęcamy do kontaktu telefonicznego pod numerem 713666081

ben

Ile wynoszą średnie zarobki pracy na magazynie przy I klasie podatkowej

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@ben 26.09.2018 10:13

Dzień dobry, obecnie mamy kilka ofert pracy na magazynie, zachęcamy do kontaktu telefonicznego pod nuemr 713666455 - przedstawimy Panu ofertę oraz obliczymy zarobki dla wszystkich opcji.

Angela

Hejka ???? pracuje lub pracował ktoś w Zwickau na produkcji łożysk?

Dawid
@Angela 23.09.2018 21:15

Cześć ,właśnie jadę 5.10 podpisać wszystkie dokumenty,też jestem ciekawy tej pracy jak to tam jest , to mój numer 724049232 jak coś to dzwoń ,jak się coś dowiesz ,ale coś czuję że wszystko będzie dobrze?

Ł
@Angela 23.09.2018 21:15

hej,ja jadę 5 .10 do biura w Zwickau ,sam jestem ciekaw ,jak to będzie ?

michal
@Ł 24.09.2018 16:46

Nie ma co się bać- firma naprawde w porzadku, mieszkania bardzo na plus i blisko do pracy.

Eweelajna

witam,zastanawiam sie nad wspolpraca z ta firma. czy sa mozliwe wyjazdy grupowe (2kobiety,1mezczyzna) i mniej wiecej jak wygladaja zarobki? moze ktos z doswiadczenia podpowie jak jest? pozdrawiam

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@Eweelajna 26.09.2018 15:03

Dzień dobry Pani Ewelino, jak najbardziej istnieje możliwość wyjazdu grupowego, mamy obecnie kilka ofert dla grup poszukujących pracy. Zarówno dla osób ze znajomością języka niemieckiego, jak i bez znajomości. Zachęcamy do kontaktu telefonicznego pod numer 71 3666455- rekruter przedstawi Pani ofertę oraz szczegóły. Pozdrawiamy serdecznie i do usłyszenia :)

marlenka

Pracowałam z walterem jako pokojowka w berlinie- fajna opcja dla wszystkich, ktorzy zaczynaja kariere w niemczech, teraz przenioslam sie bardziej do centralnych Niemiec, ale polecam wszystkim !

Michal KK

Pracuję w WFK juz od ponad roku i ze współpracy jestem bardzo zadowolony. Panie z biura we Wrocławiu są bardzo miłe, nigdy nie odmówiły pomocy. Polecam bardzo prace w erstings (magazyn)- spoko lekka robota, super szefostwo, mieszkania i naprawde fajna ekipa na miejscu. Jesli ktos chetny - to polecam !!!!

Damian H
@Michal KK 28.08.2018 16:41

Chętnie bym zaczął pracę ale najpierw do biura chce się dodzwonić ale to nie realne

mariusz
@Damian H 30.08.2018 11:41

mają jakąś awarię, mi udało się skontaktować przez maila i rekruter oddzwonil z komorki

betty

Ja wlasnie zaczelam prace, niedlugo bedzie juz 2 tygodnie. Wszystko zgodnie z tym, co przedstawialy mi Panie z biura we wroclawiu- warunki bardzo ok, sama praca lekka i przyjemna.

Damian H
@betty 28.08.2018 16:44

A napisz mi czemu do nich nie idzie się dodzwonić

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@Damian H 30.08.2018 12:08

Panie Damianie pracujemy nad jak najszybszym rozwiązaniem problemu (awaria lini telefonicznej), rekruter kontaktował się z Panem z telefonu komórkowego.

pracownik

Ludzie zawsze się żalą na wszystko, bo jakos tak chyba latwiej pisac negatywne opinie, bo jak wszystko jest ok, to sie raczej nie pisze. ja tam nie mialem zadnych niespodziewanych przebojow- praca ok, wiadomo czasem ciezko, ale no nie ma nic za darmo... ogolnie jestem zadowolony.

Daniel Żagań SPZ

omijać szerokim łukiem nie polecam

Krzysztof

Szukam pracy jako informatyk/serwisant na terenie Niemiec lub holandii. Jestem absolwentem technikum o specjalnoście technik informatyk, mam wykształcenie średnie techniczne.Macie może akie oferty ?

Walter-Fach-Kraft
@Krzysztof 11.08.2018 19:59

Panie Krzysztofie obecnie w naszej agencji nie pasiadamy oferty dla informatyka/serwisanta. Zachecam jednak do wysłania CV na info@walterfachkraft.pl gdy będziemy mieli coś atrakcyjnego dla Pana na pewno się skontaktujemy. Pozdrawiam

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
Walter-Fach-Kraft Personal GmbH, niemiecki pracodawca z 20-letnimstażem, zatrudniający pracowników naterenie Niemiec i Austrii. Gwarantujący niemiecką umowę o pracę i dostęp do wszelkichświadczeń socjalnych.




Obecnie poszukujemy osoby na stanowisko

SORTOWACZ/ PAKOWACZ W FIRMIE KURIERSKIEJ

miejsce pracy: Lipsk, Niemcy





Do Twoich obowiązków należeć będzie:


  • sortowanie/ pakowanie załadunku kurierskiego w magazynie,

  • praca w systemie zmianowym.



Wymagania:


  • gotowość do rozpoczęcia pracy od zaraz,

  • znajomość języka niemieckiego w stopniu komunikatywnym (warunek konieczny).




Oferujemy:


  1. Stałą niemiecką umowę o prace na czas nieokreślony.

  2. Mieszkanie w dogodnej lokalizacji oraz pokrycie 60 % kosztów wynajmu.

  3. Ubezpieczenie socjalne oraz zdrowotne.

  4. Płatne urlopy i premie świąteczne.

  5. Do 200 € za polecenie dodatkowego pracownika.

  6. Możliwość otrzymania zaliczki już po pierwszym przepracowanym tygodniu.

  7. Terminowe i atrakcyjne wynagrodzenie.

  8. Pomoc w zaaklimatyzowaniu się w nowym miejscu pracy oraz gwarancję zakwaterowania.

  9. Bezpłatne ubranie ochronne i robocze.

  10. Kompletna pomoc w załatwieniu spraw urzędowych (zameldowaniu, uzyskaniu korzystnej klasy podatkowej, kindergeldu).

  11. Łatwy dojazd do miejsca pracy oraz pomoc przy organizacji wyjazdu do Niemiec.

  12. Pracę w stabilnej firmie o europejskim zasięgu.



... oraz wiele więcej.
Wyślij CV na adres: >info@walterfachkraft.plAby przyspieszyć weryfikację Twojej aplikacji, w tytule wiadomości napisz na jakie stanowisko aplikujesz.

Jeśli preferujesz kontakt telefoniczny to dzwoń pod numery tel.:


    +48 713666081, + 48 713666455.Wszystkie oznaczenia są skierowane do obu płci.
   
korro

W ogłoszeniu nie ma mowy o j.Niemieckim,jest nie wymagany.............to wreszcie się zastanówcie czy trzeba znać czy nie!

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@korro 30.07.2018 05:18

Dzien dobry Panu, W pracy przy sortowaniu paczek jest niewymagany. Przy pozostalych ofertach jest wymagany. Z pozdrowieniami

Makumba

Baaaardzo utrudniony kontakt z biurem. Starałem się o zatrudnienie jako komisjoner w Bad Hersfeld lub w Conesfeld, dzwoniłem i zawsze otrzymalem odpowiedz ze oferty prawdopodbnie nie sa aktualne pisałem wiele meili, lecz na żaden nie otrzymałem odpowiedzi, a ogłoszenia do dziś są aktualne na ich stronach internetowych i weeelu wielu innych. Nie rozumiem takiego postępowania

Ja
@Makumba 08.05.2018 12:36

Mam podobne doświadczenie: dzwoniłam w sprawie pracy do ich biura i nie było osoby (w tym czasie), która mogłaby mi powiedzieć więcej na temat ofert pracy. Pani z którą rozmawiałam spisała mój numer telefonu. Powiedziała, że osoba, która zna szczegóły ofert oddzwoni do mnie kolejnego dnia. Brak reakcji ze strony firmy. Jest to dla mnie zastanawiające i dziwne. Już na początku nie dotrzymuje się słowa.

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@Makumba 08.05.2018 12:36

Szanowny Panie, przepraszamy za zaistniałą sytuację, jednak biorąc pod uwagę fakt, że wiadomości pisze Pan/Pani pod pseudonimem, niestety nie jesteśmy w stanie ich zweryfikować, aby ponowić kontakt oraz wyciągnąć konsekwencję z tego nieporozumienia. Ogłoszenia, które publikujemy na portalach są aktualne i tak, nadal poszukujemy osób do Coesfeld. Jeśli ktoś wprowadził Pana/ Panią w błąd to jest nam ogromnie przykro, lecz każdy z naszych rekruterów jest doskonale poinformowany na temat bieżących rekrutacji. Mimo wszystko zachęcamy do zgłoszenia sprawy pod imieniem i nazwiskiem, jak najbardziej się tym zajmiemy- może Pan/Pani skontaktować się z nami przez nasz fanpage na fb lub zadzwonić pod numer 713666081 lub 713666455 lub e-mail info@walterfachkraft.pl.

Administrator

Czy warto zainteresować się firmą Walter-Fach-Kraft jako pracodawcą?

POwaznie

Boże co za śmieci i to nie tylko tutaj. Przecież to nie ma sensu. Wystarczy przeczytać faq i co?Każdy tu może pisać, przeciż to idiotyzm. Jeśli opinia ma być o danym pracodawcy to pracownik aktualny albo były powinien się zarajestrować i udokumentować że jest albo był pracownikiem tej właśnie firmy. Dopiero wtedy opinia jest wiarogodna. jak to gowork ma zorganizować nie jest moim problemem ale jak coś takiego wymyśleli to powinni zadbać o ręce, nogi i głowę. A tak to np jak jest mi nudno i postanowię zrobić kawał i wpiszę na dziko do paru firm że oszukują i zniważają albo że darują złote góry. A później będę się śmiał z rozpaczliwych prób wytłumaczania się tych firm. Przcież to chore!!! Pierdoły!!! Masakra!!! Jestem ciekaw ilu już czytało te opinie na goworku i się nimi pokierowało. Tandeta i tyle i to w wykonaniu wielkiego goworka. Więcej słów nie mam i żal mi tych wszystkich którzy biorą te wpiski tutaj na poważnie.

Jabadabadu

Witam, Prosiłbym o informacje dotyczące pracy w COESFELLD jako komisjoner odzieży. Jak tam jest? Jakie warunki mieszkalne itd itp.? Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje.

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@Jabadabadu 05.04.2018 16:40

Zachęcamy do kontaktu na numer 713666081, poniżej podsyłamy również relacje naszego pracownika z miejsca pracy: http://walterfachkraft.de/blog_pl/2017/07/12/pracownicy-o-nas-pracownik-magazynu-coesfeld/

tom
@Walter-Fach-Kraft 05.04.2018 16:58

(usunięte przez administratora) 12 m-cy pracuje w agencji, która mówi, że po 3 m-cach zatrudnia pracodawca bezpośrednio?

GOŚĆ

Jak się pracuje u nich w biurze? Jaka atmosfera, warunki finansowe?

PAWEŁ

Czy może ktoś napisać coś o stanowisku biurowym we Wrocławiu? Jaka atmosfera, zarobki?

Fahrer

Witam.Chciałbym się dowiedzieć czy po wykonaniu tel.do waszego konsultanta dowiem się coś na temat firmy dla której rekrutujecie? (Chodzi o pracę dla kierowcow C+E Berlin.z zakwaterowaniem.Czy wyjazd w ciemno?dodam że mieszkam130km.od Berlina i 8lat stażu pracy w zawodzie kierowca międzynarodowy.tak że większość firm nie jest mi obca.

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@Fahrer 06.02.2018 19:00

Prosimy o kontakt pod numerem 713666081

Jacek

Czy ktoś z was pracował w Porsche ? Na produkcji? Jak jest ?

Kamil
@Jacek 14.01.2018 09:53

Proponuję poszukać sobie innej pracy i tym samym agencji pracy, zaoszczędzi Pan sobie dużo nerwów i czasu.

Smutna
@Kamil 15.01.2018 09:06

Popieram też pracowałam i nie polecam, zwłaszcza współpraca z biurem we Wrocławiu jest na najniższym poziomie, tak w ogóle nie można tu o współpracy mówić, jeszcze raz nie polecam(usunięte przez administratora)przykre

anonymous
@Kamil 15.01.2018 09:06

Dzięki

anonim

(usunięte przez administratora)

Ola

Nie wiem co sie stalo i czemu Ci wyplata nie pasowala...ale ja osobiscie jestem zadowolona ze wspolpracy z Walterem....pensje mam na czas....niemiecka umowe....a kordynatorzy zloci ludzi wszystko idzie z nimi zlatwic....zaliczki czy cos nigdy nie bylo problemu....ja osobiscie polecam wszystkim ta firme...przejrzyste warunki pracy i jak pisza tak jest

Edyta

Czy praca w Bad Hersfel przy książkach jest opłacalna? Tak było w ofercie

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@Edyta 15.10.2017 21:21

Pani Edyto, jeśli chodzi o pracę w Bad Hersfeld to zapewniamy niemiecką umowę o pracę na czas nieokreślony, pełny socjal + mieszkanie. Jeśli chodzi o stawki to poza atrakcyjną podstawą mamy również korzystyny system premiowy, mi.in. dodatek do stawki godzinowej za obecność pracownika. Jeśli jest Pani zainteresowana ofertą, bardzo prosimy o przesłanie CV.

Hunter 1
@Edyta 15.10.2017 21:21

Czy jest aktualna oferta pracy Pokojówki z mieszkaniem ,znam jezyk poziom b2.

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@Hunter 1 09.12.2017 15:42

Tak, jak najbardziej aktualna- bardzo prosimy o przesłanie CV, rekruter skonatktuje się aby przedstawić szczegóły :)

Tuni

Witam . Jestem introligatorem . Pracuję w zawodzie od 13 lat . Posiadam certyfikat Müller Martini na maszynach Integro/Supra obsługuję maszynę Kolbus . W obecnej chwili pracuję w drukarni na terenie Niemiec . Szukam pracy również w w fabryce samochodów .

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@Tuni 21.11.2017 17:11

Zachęcamy do wysłania CV na adres info@walterfachkraft.pl, postaramy się znaleźć coś dla Pana :)

anonim

(usunięte przez administratora)

madrala

Wczoraj byly juz o 10 rano na kontach tych co maja niemieckie. W Polskich bankach pozniej.

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@madrala 16.11.2017 21:34

Zgodnie z umową pracodawca zobowiązany jest do wypuszczenia przelewów z wynagrodzeniem do 15 dnia bankowego każdego miesiąca, ponadto w umowie jest również zapis, że firma ma 5 dni bankowych na zaksięgowanie wpłat na koncie pracowników. Osoby z kontem niemieckim otrzymują wypłaty szybciej, ze względu na płynność operacji bankowych, jeśli wynagrodzenie przelewane jest na konto polskie, czas księgowania go jest znacznie wydłużony.

Lolek

Jestem młodą osobą i szukam pracy za granicą obecnie pracuje jako serwisant kontenerów morskich . Jestem z zawodu ślusarzem i mam kurs 131 zrobiony. chcę jeszcze zrobić kurs na sownice. Znalazło coś by się tam u was ?

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@Lolek 04.11.2017 19:41

Bardzo prosimy o wysłanie CV na adres info@walterfachkraft.pl. Postaramy się coś znaleźć.

anonymous

Witam. Od czterech miesięcy pracuję w Niemczech dla firmy Walter Fachkraft i jak na razie , to jestem z tej firmy zadowowlony. Warunki płacowe i mieszkaniowe są dobre. Polecam tę firmę . Paweł

anonymous

Polecam ;)

Ola

Ja jestem osobiscie bardzo zadowolona ze wspolpracy z Panstwa firma...co prawda to moj taki pierwszy wyjazd ale co prawda to prawda...umowa niemiecka...wszystko mam...czekam teraz tylko na karte zdrowia..wyplata byla terminowo wiec nie wiem czemu ludzie narzekaja...warunki mieszkaniowe sa bardzo dobre...i koordynatorzy tez staraja sie nam pomoc jak umieja...Panie w biurze we Wroclawiu pomocne i konkretne kobiety...ja chcialabym teraz pojechac na oferte na komisjonowanie ksiazek????

Erwin

Bardzo żałuję, że tak mało jest wpisów dokonywanych przez osoby już pracujące lub takie które wróciły. Takie opinie są dla mnie najlepszym dowodem na prawidłowe działania agencji Walter-Fach-Kraft. Ponieważ byłby to pierwszy mój wyjazd dlatego robię to ostrożnie.

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@Erwin 19.10.2017 18:00

Dzień dobry, jeśli chodzi o opinie pracowników to polecam śledzić naszego bloga http://walterfachkraft.de/blog_pl/2017/07/12/pracownicy-o-nas-pracownik-magazynu-coesfeld/

anonim

(usunięte przez administratora)

Walter-Fach-Kraft
pracodawca

Wypłaty zgodnie z umową przelewane są do 15. każdego miesiąca. Jeśli chodzi o wynagrodzenie w Coesfeld z tego miesiąca- wypłata została przelana w piątek, to kiedy będzie na koncie zależne jest już tylko od tego, jak dany bank księguje przelewy przychodzące.

Zostaw opinię o Walter-Fach-Kraft - Wrocław

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Walter-Fach-Kraft