Walter-Fach-Kraft
3 162 6 1

Opinie o Walter-Fach-Kraft

Darek

Informacja dla wszystkich, którzy będą kontaktować się z tą firmą. Przedstawicielstwo w Polsce jest na bardzo niskim poziomie. Pracują tam niekompetentne osoby które mają was głęboko w d. Mam bardzo zle doświadczenia z tą firmą. Nie polecam nikomu bo zrobią z każdego idiotę.

Krzysztof

Szukam pracy jako informatyk/serwisant na terenie Niemiec lub holandii. Jestem absolwentem technikum o specjalnoście technik informatyk, mam wykształcenie średnie techniczne.Macie może akie oferty ?

Walter-Fach-Kraft
@Krzysztof 11.08.2018 19:59

Panie Krzysztofie obecnie w naszej agencji nie pasiadamy oferty dla informatyka/serwisanta. Zachecam jednak do wysłania CV na info@walterfachkraft.pl gdy będziemy mieli coś atrakcyjnego dla Pana na pewno się skontaktujemy. Pozdrawiam

Walter-Fach-Kraft
pracodawca

Walter-Fach-Kraft Personal GmbH, niemiecki pracodawca z 20-letnimstażem, zatrudniający pracowników naterenie Niemiec i Austrii. Gwarantujący niemiecką umowę o pracę i dostęp do wszelkichświadczeń socjalnych.




Obecnie poszukujemy osoby na stanowisko

SORTOWACZ/ PAKOWACZ W FIRMIE KURIERSKIEJ

miejsce pracy: Lipsk, Niemcy





Do Twoich obowiązków należeć będzie:


  • sortowanie/ pakowanie załadunku kurierskiego w magazynie,

  • praca w systemie zmianowym.



Wymagania:


  • gotowość do rozpoczęcia pracy od zaraz,

  • znajomość języka niemieckiego w stopniu komunikatywnym (warunek konieczny).




Oferujemy:


  1. Stałą niemiecką umowę o prace na czas nieokreślony.

  2. Mieszkanie w dogodnej lokalizacji oraz pokrycie 60 % kosztów wynajmu.

  3. Ubezpieczenie socjalne oraz zdrowotne.

  4. Płatne urlopy i premie świąteczne.

  5. Do 200 € za polecenie dodatkowego pracownika.

  6. Możliwość otrzymania zaliczki już po pierwszym przepracowanym tygodniu.

  7. Terminowe i atrakcyjne wynagrodzenie.

  8. Pomoc w zaaklimatyzowaniu się w nowym miejscu pracy oraz gwarancję zakwaterowania.

  9. Bezpłatne ubranie ochronne i robocze.

  10. Kompletna pomoc w załatwieniu spraw urzędowych (zameldowaniu, uzyskaniu korzystnej klasy podatkowej, kindergeldu).

  11. Łatwy dojazd do miejsca pracy oraz pomoc przy organizacji wyjazdu do Niemiec.

  12. Pracę w stabilnej firmie o europejskim zasięgu.



... oraz wiele więcej.
Wyślij CV na adres: >info@walterfachkraft.plAby przyspieszyć weryfikację Twojej aplikacji, w tytule wiadomości napisz na jakie stanowisko aplikujesz.

Jeśli preferujesz kontakt telefoniczny to dzwoń pod numery tel.:


    +48 713666081, + 48 713666455.Wszystkie oznaczenia są skierowane do obu płci.

   
Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@korro 30.07.2018 05:18

Dzien dobry Panu, W pracy przy sortowaniu paczek jest niewymagany. Przy pozostalych ofertach jest wymagany. Z pozdrowieniami

Makumba

Baaaardzo utrudniony kontakt z biurem. Starałem się o zatrudnienie jako komisjoner w Bad Hersfeld lub w Conesfeld, dzwoniłem i zawsze otrzymalem odpowiedz ze oferty prawdopodbnie nie sa aktualne pisałem wiele meili, lecz na żaden nie otrzymałem odpowiedzi, a ogłoszenia do dziś są aktualne na ich stronach internetowych i weeelu wielu innych. Nie rozumiem takiego postępowania

Ja
@Makumba 08.05.2018 12:36

Mam podobne doświadczenie: dzwoniłam w sprawie pracy do ich biura i nie było osoby (w tym czasie), która mogłaby mi powiedzieć więcej na temat ofert pracy. Pani z którą rozmawiałam spisała mój numer telefonu. Powiedziała, że osoba, która zna szczegóły ofert oddzwoni do mnie kolejnego dnia. Brak reakcji ze strony firmy. Jest to dla mnie zastanawiające i dziwne. Już na początku nie dotrzymuje się słowa.

Administrator

Czy warto zainteresować się firmą Walter-Fach-Kraft jako pracodawcą?

POwaznie

Boże co za śmieci i to nie tylko tutaj. Przecież to nie ma sensu. Wystarczy przeczytać faq i co?Każdy tu może pisać, przeciż to idiotyzm. Jeśli opinia ma być o danym pracodawcy to pracownik aktualny albo były powinien się zarajestrować i udokumentować że jest albo był pracownikiem tej właśnie firmy. Dopiero wtedy opinia jest wiarogodna. jak to gowork ma zorganizować nie jest moim problemem ale jak coś takiego wymyśleli to powinni zadbać o ręce, nogi i głowę. A tak to np jak jest mi nudno i postanowię zrobić kawał i wpiszę na dziko do paru firm że oszukują i zniważają albo że darują złote góry. A później będę się śmiał z rozpaczliwych prób wytłumaczania się tych firm. Przcież to chore!!! Pierdoły!!! Masakra!!! Jestem ciekaw ilu już czytało te opinie na goworku i się nimi pokierowało. Tandeta i tyle i to w wykonaniu wielkiego goworka. Więcej słów nie mam i żal mi tych wszystkich którzy biorą te wpiski tutaj na poważnie.

Jabadabadu

Witam, Prosiłbym o informacje dotyczące pracy w COESFELLD jako komisjoner odzieży. Jak tam jest? Jakie warunki mieszkalne itd itp.? Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje.

tom
@Walter-Fach-Kraft 05.04.2018 16:58

(usunięte przez administratora) 12 m-cy pracuje w agencji, która mówi, że po 3 m-cach zatrudnia pracodawca bezpośrednio?

GOŚĆ

Jak się pracuje u nich w biurze? Jaka atmosfera, warunki finansowe?

PAWEŁ

Czy może ktoś napisać coś o stanowisku biurowym we Wrocławiu? Jaka atmosfera, zarobki?

Fahrer

Witam.Chciałbym się dowiedzieć czy po wykonaniu tel.do waszego konsultanta dowiem się coś na temat firmy dla której rekrutujecie? (Chodzi o pracę dla kierowcow C+E Berlin.z zakwaterowaniem.Czy wyjazd w ciemno?dodam że mieszkam130km.od Berlina i 8lat stażu pracy w zawodzie kierowca międzynarodowy.tak że większość firm nie jest mi obca.

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@Fahrer 06.02.2018 19:00

Prosimy o kontakt pod numerem 713666081

Jacek

Czy ktoś z was pracował w Porsche ? Na produkcji? Jak jest ?

anonymous
@Kamil 15.01.2018 09:06

Dzięki

anonim

(usunięte przez administratora)

Ola

Nie wiem co sie stalo i czemu Ci wyplata nie pasowala...ale ja osobiscie jestem zadowolona ze wspolpracy z Walterem....pensje mam na czas....niemiecka umowe....a kordynatorzy zloci ludzi wszystko idzie z nimi zlatwic....zaliczki czy cos nigdy nie bylo problemu....ja osobiscie polecam wszystkim ta firme...przejrzyste warunki pracy i jak pisza tak jest

Edyta

Czy praca w Bad Hersfel przy książkach jest opłacalna? Tak było w ofercie

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@Hunter 1 09.12.2017 15:42

Tak, jak najbardziej aktualna- bardzo prosimy o przesłanie CV, rekruter skonatktuje się aby przedstawić szczegóły :)

Tuni

Witam . Jestem introligatorem . Pracuję w zawodzie od 13 lat . Posiadam certyfikat Müller Martini na maszynach Integro/Supra obsługuję maszynę Kolbus . W obecnej chwili pracuję w drukarni na terenie Niemiec . Szukam pracy również w w fabryce samochodów .

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@Tuni 21.11.2017 17:11

Zachęcamy do wysłania CV na adres info@walterfachkraft.pl, postaramy się znaleźć coś dla Pana :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@madrala 16.11.2017 21:34

Zgodnie z umową pracodawca zobowiązany jest do wypuszczenia przelewów z wynagrodzeniem do 15 dnia bankowego każdego miesiąca, ponadto w umowie jest również zapis, że firma ma 5 dni bankowych na zaksięgowanie wpłat na koncie pracowników. Osoby z kontem niemieckim otrzymują wypłaty szybciej, ze względu na płynność operacji bankowych, jeśli wynagrodzenie przelewane jest na konto polskie, czas księgowania go jest znacznie wydłużony.

Lolek

Jestem młodą osobą i szukam pracy za granicą obecnie pracuje jako serwisant kontenerów morskich . Jestem z zawodu ślusarzem i mam kurs 131 zrobiony. chcę jeszcze zrobić kurs na sownice. Znalazło coś by się tam u was ?

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@Lolek 04.11.2017 19:41

Bardzo prosimy o wysłanie CV na adres info@walterfachkraft.pl. Postaramy się coś znaleźć.

anonymous

Witam. Od czterech miesięcy pracuję w Niemczech dla firmy Walter Fachkraft i jak na razie , to jestem z tej firmy zadowowlony. Warunki płacowe i mieszkaniowe są dobre. Polecam tę firmę . Paweł

anonymous

Polecam ;)

Ola

Ja jestem osobiscie bardzo zadowolona ze wspolpracy z Panstwa firma...co prawda to moj taki pierwszy wyjazd ale co prawda to prawda...umowa niemiecka...wszystko mam...czekam teraz tylko na karte zdrowia..wyplata byla terminowo wiec nie wiem czemu ludzie narzekaja...warunki mieszkaniowe sa bardzo dobre...i koordynatorzy tez staraja sie nam pomoc jak umieja...Panie w biurze we Wroclawiu pomocne i konkretne kobiety...ja chcialabym teraz pojechac na oferte na komisjonowanie ksiazek????

Erwin

Bardzo żałuję, że tak mało jest wpisów dokonywanych przez osoby już pracujące lub takie które wróciły. Takie opinie są dla mnie najlepszym dowodem na prawidłowe działania agencji Walter-Fach-Kraft. Ponieważ byłby to pierwszy mój wyjazd dlatego robię to ostrożnie.

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@Erwin 19.10.2017 18:00

Dzień dobry, jeśli chodzi o opinie pracowników to polecam śledzić naszego bloga http://walterfachkraft.de/blog_pl/2017/07/12/pracownicy-o-nas-pracownik-magazynu-coesfeld/

anonim

(usunięte przez administratora)

Walter-Fach-Kraft
pracodawca

Wypłaty zgodnie z umową przelewane są do 15. każdego miesiąca. Jeśli chodzi o wynagrodzenie w Coesfeld z tego miesiąca- wypłata została przelana w piątek, to kiedy będzie na koncie zależne jest już tylko od tego, jak dany bank księguje przelewy przychodzące.

Emigrantka

Czy jest szansa na wzrost stawek płac za roboty w Niemczech?

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@Emigrantka 08.10.2017 10:54

Stawki zależne są od wielu czynników: pracodawcy, landu i klasy podatkowej. W wielu ofertach mamy stawki rosnące, które wzrastają wraz ze stażem pracy.

Emilka

Jaka jest przyczyna, że Walter-Fach-Kraft ma tak długą listę ofert pracy? Czyżby brak rąk do pracy? Może agencje zaczną podnosić wynagrodzenia pracownikom?

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@Emilka 02.10.2017 10:24

Długa lista ofert pracy spowodowana jest wciąż rosnącym zapotrzebowaniem na pracowników, ciągle dostajemy nowe zlecenia ze względu na duże zadowolenie z pracy naszych pracowników zatrudnianych na terenie Niemiec.

Marta

@Elwira i jak udało się agencji Walter-Fach-Kraft znaleźć dla Ciebie pracę? Możesz powiedzieć jak wszystkie etapy wyglądają w tej firmie? Na pewno zaciekawi to osoby, które oglądają ich oferty pracy (http://www.gowork.pl/praca/walter-fach-kraft;pr).

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@wlkp 18.09.2017 12:01

Nie posiadamy ofert bez znajomości języka niemieckiego.

Opinka

Opisujecie dokładnie co Walter-Fach-Kraft obiecywał ale ja mam pytanie czy to było zapisane w umowie lub w jakimś innym dokumencie? Wydaje się, że to dorośli ludzie podpisują umowę a podstawowych spraw nie pilnujcie. Przecież każdy czyta opinie o agencjach.

Walter-Fach-Kraft
pracodawca
@Erstnings Family 12.09.2017 23:00

Witam, nie wiemy co spowodowało Pana/Pani niezadowolenie, wszyscy zatrudnieni w Erstings Family są zadowoleni ze współpracy. Jeżeli pojawiają się jakiekolwiek niedogodności rozwiązujemy je natychmiast, cały czas będąc otwartymi na potrzeby pracowników. Zachęcam do zapoznania się z listem od naszego pracownika, który zatrudniony jest w tym magazynie od ponad roku: http://walterfachkraft.de/blog_pl/2017/07/12/pracownicy-o-nas-pracownik-magazynu-coesfeld/ W razie jakichkolwiek pytań jesteśmy do dyspozycji. Pozdrawiamy serdecznie

Elwira

Szukam pracy za ich pośrednictwem i wiem, że mają opinię dobrej agencji. Działają na rynku już od 20 lat!

Marta

@Emil jedyne co mogę Ci powiedzieć o ofercie to tyle co jest w ogłoszeniu, czyli że oferują stałą niemiecką umowę o prace na czas nieokreślony, mieszkanie w dogodnej lokalizacji oraz pokrycie 60 % kosztów wynajmu, ubezpieczenie socjalne oraz zdrowotne, płatne urlopy i premie świąteczne i wiele innych. Zajrzyj tutaj http://www.gowork.pl/praca_podglad,6698333?keywords=&region=. A czy ktoś pracuje z Walter-Fach-Kraft i mógłby odpowiedzieć użytkownikowi @Emil.

Ulricht

Dlaczego tak mało wpisów na forum? Firma na urlopie czy też dobrze się pracuje i nikomu nie chce się pisać?

Emil

Widziałem fajną ofertę pracy na produkcji przy PORSCHE- wysoka pensja+premie, mieszkanie od zaraz w Zella-Mehlis. Czy może ktoś ma więcej informacji i mógłby coś podpowiedzieć? Wydaje się ciekawa i atrakcyjna. O samej agencji słyszałem sporo dobrego!

Kamil1988

Jedzie teraz ktoś w sobotę albo niedzielę do Coesfeld? Chętnie się z kimś zabiorę. Zachodnia Polska

pawzuch
@Kamil1988 07.08.2017 18:17

Dobra praca w Coesfeld?

Zostaw opinię o Walter-Fach-Kraft - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Walter-Fach-Kraft