Siemka! Myślę, że wasze pisanie może narobić trochę problemów w ocenie innym. Ja znam te level1 co ma biuro w Emmeloord i można tam też trafić przez Work Centre z Opola. No i jest drugie level1 co nie ma nic a nic wspólnego z tym pierwszym. To pierwsze ja znam i mam sprawdzone. Byłem na różach w Almere. Praca do d..y natomiast z biurem nie miałem żadnych problemów a z wypłat byłem zadowolony i nie słyszałem tam nawet o żadnym przypadku w którym to ktoś raz idzie do pracy a raz nie. Być może tak jest ale ja nie znałem ani jednej osoby co by tak miała. Prawie wszystkie ich oferty są na terenie Emmelord i Almere. Wszyscy pracowali na szklarniach w kwiatach a jeśli chodzi o kwiaty to praca jest po 6 lub 7 dni w tygodniu, bo codziennie kwiaty muszą być ścinane i pielęgnowane. Przez co było bardzo dużo godzin i fajne zarobki. Podobało mi się też to, że dostawało się rower do dojazdów i nic się za transport nie płaciło. Bo są agencje dzięki którym płaci się po 4 euro dziennie i czeka godzinę na wyjazd a po pracy godzinę na powrót.
Zakwaterowania też były spoko - normalne wynajmowane duże mieszkania w Almere ale coś mi świta, że byli ludzie co bardzo krytykowali kilka mieszkań w Emmeloord, że brud i syf. Raz była kontrola po której każdy dostał 50 euro kary i miałem obawy, że to jedna z tych agencji co tak sobie zarabia na niesłusznych karach. Jednak był wtedy bunt ogólny na tą karę. Kilka osób groziło porzuceniem pracy. Kara się nie powtórzyła, ale to jedna z tych agencji co w każdym tygodniu wysyła gościa na przegląd mieszkań, wtedy gdy nikogo nie ma w domu...
Pod kątem zarobkowym to ja bym ich pochwalił jeśli chodzi o pracę na kwiatach. Bo jeśli nie płaci się za transport a godzin jest około 50 tygodniowo, to są na prawdę bardzo ładne pieniążki. Nie pamiętam też abym choć raz słyszał, że ktoś miał problem z podliczeniem godzin i żeby w wypłatach się coś nie zgadzało. Jeden gość miał tylko jakieś tam zatarczki przez to, że przekroczył 31 lat, miał mieć nową stawkę wyższą i odkładanie składki emerytalnej.
Koordynatorem był tam taki młody gość - Bartek i mi się z nim normalnie spoko rozmawiało i sprawy załatwiało. No ale widzę też po tych opiniach, że są i jakieś warzywa i inne oferty od tej firmy z których ludzie nie byli już zadowoleni. Ale to ważne by oddzielać opinię o samej agencji od opinii na temat konkretnego miejsca pracy. Może być agencja gitara i szklarnia masakra :) Najważniejsza powinna być opinia o biurze. Czy jest uczciwe, czy normalnie płaci. Natomiast samo miejsce pracy - to już jest nieprzewidywalne, jacy tam pracują ludzie i jaki jest szef. Możecie np pochwalić konkretne miejsce pracy, bo rok temu tam było fajnie ale jak ktoś pojedzie przez to samo biuro do dokładnie tej samej pracy, to może się okazać, że już cała ekipa się bardzo zmieniła. Na miejsce fajnych kolegów i koleżanek pojawiły sie jakieś wredne baby. Jeśli ktoś ma uraz to niech pisze konkretnie czy do swojego miejsca pracy czy też do organizacji i uczciwości samej agencji.