2.4/5

Kraków - Helgesen

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o Helgesen Polska

Opinie o Helgesen Polska Bydgoszcz

Nie przegap nowości o Helgesen Polska!

23.08.2024 15:45

Helgesen Polska poszukuje kandydatów na stanowisko Specjalista Ds. Zakupów. Czy ktoś wie, jaki dokładnie jest zakres obowiązków?

Dział HR Helgesen Polska

23.08.2024 16:35

Dzień dobry, Aktualnie nie prowadzimy rekrutacji na w/w stanowisko. Wszystkie otwarte rekrutacje mogą Państwo znaleźć na portalu pracuj.pl

Iza

04.04.2024 16:32

Dzień dobry, czy doświadczenie ma znaczenie podczas ustalania wysokości podstawy dla Inżyniera Jakości czy raczej jest ona stała? W ogłoszeniu piszą, że trzeba mieć 1-3 lata doświadczenia by się dostać, dlatego zastanawia mnie potencjalna różnica. Czy warto aplikować mając zaledwie rok za sobą?

05.04.2024 08:41

Szanowna Pani, Dziękujemy za zainteresowanie ofertą pracy na stanowisko Inżyniera Jakości oraz za Pani zapytanie odnośnie ustalania wysokości podstawy wynagrodzenia. Chcielibyśmy podkreślić, że doświadczenie odgrywa istotną rolę w procesie ustalania wysokości wynagrodzenia dla Inżynierów Jakości. Jest to aspekt, który uwzględniamy przy ocenie kandydatów i negocjacjach. Wieloletnie doświadczenie może być czynnikiem, który wpływa na propozycję wynagrodzenia, ponieważ osoby posiadające bogatą historię zawodową często przynoszą wartość dodaną poprzez zgromadzone umiejętności, wiedzę i praktyczne doświadczenie. Jednakże, zrozumiałe jest, że nie każdy kandydat ma długą historię pracy w danym obszarze, dlatego również bierzemy pod uwagę inne czynniki, takie jak: umiejętności, potencjał rozwoju oraz zgodność z wymaganiami stanowiska. Warto zaznaczyć, że posiadanie roku doświadczenia może stanowić solidną podstawę dla aplikowania na to stanowisko, szczególnie jeśli kandydat posiada odpowiednie kwalifikacje, umiejętności oraz pasję do pracy. Liczba lat doświadczenia jest jednym z wielu czynników branych pod uwagę, ale nie jest jedynym decydującym elementem. Zachęcamy do aplikowania, nawet jeśli posiada Pani tylko rok doświadczenia. Jesteśmy zainteresowani poznaniem kandydatów, którzy wykazują potencjał do rozwoju i przynoszenia wartości dla naszej organizacji. Jeśli będzie Pani miała dodatkowe pytania, prosimy o kontakt bezpośredni. Dziękujemy jeszcze raz za zainteresowanie naszą firmą oraz za wysłanie pytania. Z poważaniem, Dział HR, Helgesen Sp. z o.o.

10.04.2023 10:17

Czy w Helgesen Polska wypłacają dodatkowe nagrody dla pracowników?

10.04.2023 11:35

Dzień dobry, jeśli chodzi o benefity płacowe, to należy tutaj wymienić m.in. miesięczną premię produkcyjną, wypłacaną w ramach całego zespołu, po zrealizowaniu określonych celów, a także kwartalne nagrody pieniężne, dla najlepszych, zgłoszonych przez pracowników propozycji usprawnień w Programie EUREKA, które mają na celu poprawę bezpieczeństwa, produktywności oraz jakości, poprzez ciągłe usprawnianie procesów.

23.07.2021 11:33

Tenshi

29.06.2022 22:27

Żeby tego było mało powyższa odpowiedź dotyczy tylko daszku dla pracowników czyli strefy socjalnej. Reakcja na problemy pracowników na produkcji jest gorsza niż zerowa, za jakikolwiek usprawnieniami na produkcji trzeba czekać kilka miesięcy w najlepszym wypadku a w najgorszym kilka lat. Opisanie wszystkich problemów i pracy w tej firmie w tym komentarzu zajęło by mi co najmniej kilka godzin więc na teraz nie będę rozwijał się bardziej. Pełna opinia, wymiar i obowiązki pracy pojawią się za kilka dni (oczywiście jeżeli nie zostaną usunięte tak jak kilka moich poprzednich odpowiedzi).
    Młody

30.06.2022 11:16

Zgadzam sie
    Maxi

26.10.2021 11:07

Rotacja w tej Firmie od lat jest wręcz "huraganowa".

26.10.2021 17:36

Biorąc pod uwagę rzeczywistą rotację w naszej firmie, pozostaje nam tylko życzyć, aby każda firma doświadczała takiego „huraganu”… ;-) Dział HR Helgesen Polska
    Tenshi

29.06.2022 20:05

Jeśli ktoś do rotacji liczy pracowników bezpośrednich których w zakładzie jest mniejszość bez uwględnienia pracowników agencyjnych których rotacja faktycznie jest huraganowa i większość z nich jest wymieniana maksymalnie w przeciągu roku to podawanie "rzeczywistej rotacji" jest bezcelowe.
    Artur

09.02.2022 15:02

Pierwsze wrażenie - pozytywne.

01.01.2021 09:45

Na jakie benefity można liczyć w Helgesen Polska?

04.01.2021 15:52

Dzień Dobry, W ramach benefitów pozapłacowych, każdy z naszych pracowników ma możliwość skorzystania z dodatkowego pakietu opieki medycznej, ubezpieczenia grupowego oraz popularnego pakietu Mulisport, który umożliwia nielimitowany dostęp do obiektów sportowych. Bardzo ważny jest dla nas rozwój naszych współpracowników i ciągłe podnoszenie kompetencji, dlatego każdy z nas ma możliwość uczestnictwa w kursach i szkoleniach, dopasowanych do potrzeb. Jeśli chodzi o benefity płacowe, to należy tutaj wymienić m.in. miesięczną premię produkcyjną, wypłacaną w ramach całego zespołu, po zrealizowaniu określonych celów, a także comiesięczne nagrody pieniężne, dla najlepszych, zgłoszonych przez pracowników propozycji usprawnień w Programie EUREKA, które mają na celu poprawę bezpieczeństwa, produktywności oraz jakości poprzez ciągłe usprawnianie procesów. Dodatkowo, to co bardzo ważne, to atmosfera, którą tworzy cały nasz Zespół. Pozdrawiamy serdecznie oraz zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z nami. Dział HR, Helgesen Sp. z o.o.
    Staszek

29.12.2019 10:36

Może słyszał ktoś o aktualnej ofercie pracy w firmie? Jakieś podpowiedzi przydałyby się.

03.11.2020 15:53

Dzień dobry Panie Staszku, aktualnie poszukujemy spawaczy MAG 135. Jeśli jest Pan zainteresowany, zachęcam do przesłania CV na adres mailowy: [email protected] lub do bezpośredniego kontaktu z numerem telefonu: 887-851-887. Pozdrawiam, Dział HR Helgesen Polska

21.09.2020 10:39

Jak wygląda podstawa wynagrodzenia w Helgesen Polska?

03.11.2020 15:42

Dzień dobry, kwestie dot. wynagrodzeń poruszamy indywidualnie podczas rozmowy kwalifikacyjnej z kandydatem. Ustalając jego wysokość, bierzemy pod uwagę: umiejętności, zdobyte doświadczenie, a także ukończone kursy i szkolenia. Pozdrawiam, Dział HR Helgesen Polska
    jurek

30.10.2020 13:59

W jaki sposób można wysłać swoje cv do tej firmy? Jest jakiś adres meilowy?

02.11.2020 14:00

Szanowny Panie Jurku, Jeśli jest Pan zainteresowany pracą w naszej firmie, zapraszam do bezpośredniego kontaktu pod numerem telefonu: 887-851-887. CV można także przesyłać na adres mailowy: [email protected] Pozdrawiam, Dział HR Helgesen Polska

15.12.2019 09:25

Jaka jest kultura pracy w Helgesen Polska? Obowiązuje typowy dress code?
    Lukasz

25.12.2019 09:45

Helgesen zaopatruje swoich pracownikow w ubrania robocze zarowno na produkcji jak i na stanowiskach administracyjnych i inzynieryjnych (koszulki polo, koszule, bluzy).
    Stary.Welder.Z.Helgesena

17.09.2018 22:04

Ps: za Lecha bylo spoko :) pracownicy jak rodzina. Zmienili Lecha na ******* i sie CALY helgesen posypal ze wszystkimi ludzmi :) szkoda bo firma miala potencjal,potencjal który zostal zniszczony w kazdy mozliwy sposob przez NIEprezesa
    Zenek

14.06.2019 11:53

Migo, nie słyszałem, żeby firma miała problemy z wypłacalnością. Zarówno pracownicy jak dostawcy dostają pieniądze na czas (przynajmniej nic mi nie wiadomo, żeby było inaczej) . Z tego co słyszałem firma inwestuje w infrastrukturę i pracowników. Nawet jeśli wyniki na papierze nie są dobre to są na tyle zadowalające, że zarząd w USA widzi potencjał i inwestuje (nie pakowaliby kasy nie bez perspektywy zwrotu). Oświeć mnie? Czyim kosztem egzystuje ta firma? Myślę, że to, że zatrudnia 70% Polaków na umowy o pracę nie jest najgorszym wynikiem biorąc bezrobociu na poziomie 4% w Bydgoszczy?
    Antek

18.07.2019 21:03

Zgoda, wyniki nie są dobre, wyniki one są tragiczne.
    Mario

22.09.2018 21:51

Zainteresowało mnie stanowisko technika utrzymania ruchu. Moglibyscie napisać jakie maszyny, urzadzenia sa w firmie ?.

03.06.2019 21:30

3.06.2019 i nadal potrzebują Technika Utrzymania Ruchu. Już się zwolniłeś? Taka lipa? Nie płacą automatykowi 3500zł netto?
    Insider

10.03.2019 07:08

Podmiot na ciągłej kroplówce firmy matki w USA. W ciągu ostatnich lat działalności przyniósł ogromne jak na swój kapitał straty. Utrzymywany ze względu na "globalne" aspiracje właścicieli.

26.02.2019 10:13

Na ile może liczyć spawacz z 20 letnim stażem w.,ile zmian i jakie są możliwości rozwoju.

26.02.2019 09:50

Na ile może liczyć spawacz z 20 letnim stażem. Na ile zmian jest to praca i jakie możliwości rozwoju. Z góry dzięki za info

08.12.2018 09:37

Amerykańska wielka firma ,a podobno niekurzy pracownicy pracuj bez aktualnych uprawnień

24.12.2018 16:14

Z wyrokami tez przyjmujecie?
    Jankes

06.02.2019 13:43

To po co sie udzielasz skoro nie znasz odpowiedzi na pytanie litości ludzie
    spawacz

01.12.2018 14:49

Wielka amerykańska firma na rozmowie obiecywanie że co miesiąc jest premia dzielona na wszystkich pracowników a premii na oczy nigdy nie zobaczyłem. Żenada po co takie gadanie na rozmowie że jest jak jej nigdy się nie dostało od samego początku kłamstwa. A i okres świąteczny tez super pracować w takiej firmie amerykańskiej a na święta nic nie dostać porażka. Kto ma dostać to od góry dostanie ale fizyczny nic nie dostanie masakra.
    spawacz 2

03.12.2018 15:49

To była pierwsza premia od dłuższego czasu , dużo ludzi po odchodziło , prosząc o podwyżkę byłego kierownika można było usłyszeć ze "to nie jest koncert życzeń" , praca jak w akordzie czasami trzeba dużo pracy wykonać ,która kiedyś robiły dwie osoby , zwłaszcza na podmontażu, i tak miesiącami premii nie było . Jakość albo szybkość . a jest się czym chwalić aż ok 200 zl premii przed świętami i ani złotówki z socjalu
    Lukasz

04.12.2018 15:32

Premia jest wypłacana za wyniki całego zespołu. Może pan wykonywał swoją pracę sumiennie, jednak mogli być koledzy, którzy obniżyli wydajność zakładu. Październik pokazał, że jak wszystkim się chce to można osiągnąć cel. Co do jakości, albo szybkość - klient płaci za określoną jakość. Niektórym zależy na super jakości spawu, innym natomiast żeby spoina nie przeciekała, dlatego w niektórych przypadkach czasy wykonywanej pracy się od siebie różnią. Jeśli ma pan jeszcze wątpliwości, radziłbym zgłosić się do brygadzisty lub administracji zakładu i tam wyjaśnić swoje wątpliwości.
    Profesor

19.10.2014 23:24

Tak sobie czytam opinie poprzedników i....generalnie się cieszę że nikt z was nie podjął pracy . Z takimi leserami i roszczeniową postawą ta firma na 100% mogła by zawiesić kłódki na drzwiach . Pracuję w Helgesen od 8 miesięcy , w tym czasie miałem już dwie podwyżki . Dlaczego ? BO CHCĘ PRACOWAĆ A NIE TYLKO ZARABIAĆ . Jeśli ktoś chce przyjść na 8 godzin żeby tylko odpier%olić szychtę to niech sobie podaruje .Pracuję tam jako tester i widzę że wielu "spawaczy" uprawnienia zdobyło chyba za flaszkę . Kogoś , kto potrafi naprawdę położyć precyzyjnie spoinę , nieczęsto widzimy . Potencjalnych myjkarzy rzeczywiście było wielu , w większości to były jakieś tłuki mające problemy ze zrozumieniem najprostszych poleceń .Ale jak to się mówi...selekcja naturalna robi swoje , zostają tylko ci , którym naprawdę chce się pracować .
    bol

21.03.2018 18:18

(usunięte przez administratora) sie w lep

22.11.2018 13:24

Profesor a co Ty taki pracuś? Jakie to jest głupie myślenie Polaka żeby zarobić to trzeba pracować najlepiej po 12h i 7 dni w tygodniu. Nie kolego tak nie powinna wyglądać praca. Praca to jest takie coś że idziesz do pracy w tygodniu 40h robisz swoje i do widzenia. Ludzie to nie są jacyś niewolnicy żeby tylko siedzieć w pracy. Każdy ma swoje życie i pracować powinno się po 40h i powinno się godnie zarobić w tych godzinach ale niestety Polska to dziki kraj. I pracodawcy to wykorzystują najlepiej pracować ile się da i za jak najmniej. Jak Ty nie masz swojego życia to weź spij pod firmą i pracuj 7 dni w tygodniu. Co to za myślenie polaków to aż się nie chce w to wierzyć. A na myjce to najgorsza robota ze wszystkich stanowisk i za najmniejsze pieniądze to nie dziwne że nikt tam nie chce pracować. Wymaganie nie wiadomo jakie i nie tylko trzeb myć a robić inne rzeczy typu szlifowanie farby w zbiornikach, oczyszczanie odprysków w zbiornikach. Porażka w Biedronce zarobisz więcej niż w zakładzie na myjce. Tam to tylko sami Ukraińcy zostaną bo nikt za takie marne pieniądze nie będzie pracował i wykonywał milion innych rzeczy a powinien tylko myć jak samo stanowisko mówi za siebie.
    Stary.Welder.Z.Helgesena

17.09.2018 21:59

Napisze tak. Moje wypowiedzi, tak jak i SETKI NEGATYWNYCH komentarzy od samego poczatku powstania filii w bydgoszczypokazujące prawdę o firmie,jak się pracuje, jak sa traktowani pracownicy sa PO-U-SU-WA-NE-!! -!! -!! z checia bym wrócił do tej firmy o ile zmieni sie prezesik. A wypowiedzi pracownikow nie ma tutaj, bo tam jest Ukrainowo :)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Helgesen Polska?

Kontakt - Helgesen Polska

Ołowiana 18 85-461 Bydgoszcz

NIP:1182065430

Branża główna: Wyroby metalowe

Inz

03.08.2018 19:01

Witam dość długo widzę ogłoszenia na stanowiska inżynierskie. Czy uważacie że warto aplikować? Jak się pracuje inżynierom w firmie? Może któryś wypowiedziałby się na temat zadań. Współpracy z innymi działami itp. z góry dzięki !

19.06.2018 21:41

@gosc, a co możesz napisać o warunkach pracy w firmie Helgesen Polska? Kwestie dotyczące czasu pracy także będą tu bardzo przydatnymi informacjami. Będzie nam niezwykle miło za Twoją kolejną wypowiedz w tym temacie.

20.06.2018 15:24

Praca jest głównie po 10 godzin 6-16 i 16 -02 ,można przyjść na 8 godzin(usunięte przez administratora) , sobota 1,2 zmiana , niedziela 1 , jako nadgodziny ,czasami tez rożne święta

25.05.2018 19:15

19.06.2018 15:20

w tej firmie nie ma żadnych dodatków , czasami są premie 5 % wynagrodzenia , a te posiłki 300 ml zupy(usunięte przez administratora)
    Spawacz

11.10.2014 10:53

Pracuje w Niemczech jako spawacz już 4 lata i chce wrócić do Bydgoszczy do domu założyć rodzinę. I tak jak czytam to w kujawsko-pomorskim i pomorskim i w całej Polsce opinie o firmach są straszne. Co z was za debile są? zawsze źle zawsze pod górkę tylko marudzić... Mi firma zaproponowała 20 brutto za godzinę jak na początek na polskie to nie są złe warunki. Czy waszym zdaniem żadna firma nie jest was godna? Ani PESA ani Gotowski ani nic. Wolisz biedronkę idź nikt ci nie broni.
    Janusz

22.11.2017 15:33

Co to jest 20 zł/h brutto ja mam 45 zł/h brutto i mogę robić nadgodziny bez problemu więc z cb jest jakiś lamus a nie spawacz
    Gg

27.04.2018 11:59

On w biedrze zarabiają więcej niż ty spawaczu za 20 brutto możesz patyki spawac

28.05.2014 18:06

Tomek

12.10.2014 15:58

A ortografii to gdzie cię uczyli?
    anonymous

22.04.2018 13:06

Wez sie wyrazaj co?

13.03.2018 10:43

Witam, Aplikowałem na stanowisko Technika Jakości. Mam 6 lat doświadczenia na tym stanowisku, ktoś coś więcej może powiedzieć? Zarobki, socjal, atmosfera? :)

13.03.2018 09:48

Witam, Co powiecie Państwo o stanowisku Technika Jakości? Mam doświadczenie 6 lat na podobnym stanowisku. Czy finansowo jest to korzystna oferta? jak ogólnie życie firmy? Pracownicy ok? :)
    anonymous

15.02.2018 12:54

Cześć. Czy może mi ktoś podać numer telefonu sekretariatu do Helgesen ul. Ołowiana 18. Ten na stronie w ogóle nie odpowiada. Dzięki ;-)
    gość

14.02.2018 16:06

W tej firmie nie ma żadnych dodatków płacowych np na święta, wprowadzili premie od wydajności 75 % normy, teraz już jest 77 % i nikt premie nie ma
    Bazyl

03.10.2017 16:13

Z tego co wiem, dość dużą wagę przywiązują do profilu osobosciowego. Nawet jeśli kandydat spełnia oczekiwania może nie być brany pod uwagę ze względu na osobowość nie pasującą do danego stanowiska
    PO

19.12.2017 18:29

Trzeba mieć mentalność "woła roboczego" ew. niewolnika. ;)
    Oki

24.11.2017 13:45

Prawie sami Ukraińcy. Bardzo duża rotacja. Zarobki nieadekwatne do nakładów pracy. Śmierdzące ciasne szatnie i stołówka. Bardzo duże stężenie pyłów, oparów spawalniczych zwłaszcza zimą - brak odpowiedniej wentylacji.
    gość

27.10.2017 15:04

Dobrzy spawacze odeszli z tej firmy
    Gość

18.10.2017 19:42

Zarobki ok 17 zł brutto , zależny od umiejętności .dwie zmiany ,pakiet socjalny tylko w ofercie pracy ,karta multisport tylko częściowo finansowana, możliwe nadgodziny i soboty (usunięte przez administratora)

18.10.2017 11:59

swoje aplikacje można wysyłać na adres: [email protected]
    Aplikator

13.10.2017 03:06

czy firma posiada jakiś email na który można wysyłać cv? z góry dziękuję

25.09.2017 11:47

@Jaaa, może nie mogą znaleźć odpowiedniego kandydata? Z oferty pracy wynika, że wymagają wyższego wykształcenia, doświadczenia oraz biegłego angielskiego. Więc może stąd wynika to, że ogłoszenie jest nadal dostępne? Na pewno łatwiej byłoby to zrozumieć gdyby ktoś odpowiedział na moje wcześniejsze pytania dotyczące procesu rekrutacji, może wtedy coś by się wyjaśniło?
    Jaa

26.09.2017 19:14

Wiem, że coś jest nie tak gdyż na to stanowisko aplikowała bliska mi osoba , spełniała oczekiwania aż nadto a nawet się nie odezwali tylko dalej szukają ....
    jaaa

22.09.2017 09:19

(usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora) Firma niby od ponad dwóch miesięcy szuka Business Development Managera ciągle co kilka tygodni powtarzają to same ogłoszenie .... chyba rzeczywiście to co mówią na mieście o firmie to prawda.

19.05.2017 07:13

[email protected]

21.05.2017 10:35

ile zarobi tam spawacz na poczatek.
    UDW

19.01.2017 11:47

Firma nie zachowuje się profesjonalnie podczas procesu rekrutacyjnego.
    Filan

26.10.2016 06:27