Hydro Partner

Leszno

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 73 ocen.

Hydro Partner
3 73 6 1

Opinie o Hydro Partner

Wichura

Jestem jednym z pracowników fizycznych. Jestem zadowolony z pracy w hp pieniądze dostaje na czas takie jak zostały ustalone z szefem. A reszta to tylko marudzenie tych którzy zawsze marudzą.polecam

Joanna
@Wichura 02.11.2018 19:18

Czy warunki zatrudnienia w firmie zmieniają się wraz ze stażem pracy w Hydro Partner? Chodzi mi tu głównie o wynagrodzenie, ewentualne premie i godziny pracy. Zachęcam Ciebie do poruszenia tej kwestii w swojej wypowiedzi, gdyż może ona zainteresować potencjalnych kandydatów do firmy.

Joanna

@Andrzej, czy posiadasz swoje zdanie na temat pracy w Hydro Partner? Jeżeli tak, to proszę podziel się nim. Jakie są pozytywy zatrudnienia w firmie? Czy spełnia się ona w roli pracodawcy? Zachęcam Ciebie do rozwinięcia wypowiedzi i napisania więcej szczegółów, które będą pomocne dla osób zainteresowanych zatrudnieniem w Hydro Partner.

Andrzej

Niektórzy szukaj przysłowiowej dziury w całym. Firma ma opinię dobrego pracodawcy i za coś to otrzymała!!

T.K

Bardzo zacna firma dbając o pracownika pakiet socjalny na plus wszystkie dodatki imprezy integracyjne. Uprzejma i miła grupa ludzi na stanowiskach dyrektorskich zawsze równo traktują wszystkich pracowników. Właściciele zawsze doceniają trud i poświęcenie swoich ludzi którymi zarządzają

Ona
@T.K 20.12.2017 11:02

A co wchodzi w sklad pakietow socjalnych u nich? I na jakie dodatki mozna liczyc?

Pracownik
@T.K 20.12.2017 11:02

Nie Wiem o jakiej firmie ty piszesz bo na pewno nie o tej z Leszna pracuje od 5 lat i przez ten okres była jedna impreza integracyjna.Nie wspomnę o zabraniu kawy,herbaty cukru itp.

Pracownik 2
@T.K 20.12.2017 11:02

I o funduszu socjalnym też nikt nic nie wie. Wiec nie wiem skąd posiadasz takie informacje.

jo
@T.K 20.12.2017 11:02

Buhahaha ale cię pogięło hahaahaha

BEKA Śmiechu
@Pracownik 2 22.12.2017 14:21

Może w firmie nie ma funduszu socjalnego? Co o tym mówi regulamin?

As
@T.K 20.12.2017 11:02

Co brałeś przed napisaniem tych informacji mocny towar szacun dla dilera

Joanna

@Pracownik, dziękujemy za Twój wpis w temacie firmy Hydro Partner. Możesz powiedzieć coś więcej o tym systemie wynagrodzeń? Czemu jest niejasny - nie wszystkie kwestie dotyczące wypłaty są objęte regulacjami umowy? Z treści Twojego komentarza wnoszę że zdarzały się wypłaty które się nie zgadzały? Czy inni pracownicy również mają takie opinie? Jak sytuacja ma się w ostatnim czasie, czy firma idzie ku lepszemu? Co w kwestii zatrudnienia, szykują się nowe miejsca pracy? Zachęcam Cię do udzielenia nam odpowiedzi!

Joanna

@mm, w swoim komentarzu piszesz, iż byłeś na rozmowie kwalifikacyjnej w firmie Hydro Partner. Czy możesz nam udzielić odpowiedzi, na jakie stanowisko aplikowałeś oraz z jakimi pytaniami spotkałeś się od strony pracodawcy? Zachęcam Cię do kolejnego wpisu w tym wątku. @BEKA Śmiechu, sądzisz by firma Hydro Partner nie oferowała swoim pracownikom dodatków płacowych oraz benefitów? Zapraszam Cię do zamieszczenia nowego komentarza w tym temacie, Twoja kolejna wypowiedz będzie dla nas bardzo pomocna.

Pracownik
@Joanna 18.04.2018 23:15

Ależ nikt nie sądzi ze hp czy PHP nie oferuje benefitów swoim pracownikom. To jest faktem nie podważalnym. Bardzo nie jasny system wynagradzania prowadzi często do oszukiwania pracowników

Administrator

Co nowego dzieje się w Hydro Partner? Jak aktualnie wyglądają warunki zatrudnienia w przedsiębiorstwie?

mm

Byłem tam na rozmowie rozmowa ok ale nie raczono oddzwonić i poinformować mnie o wynikach rekrutacji to na minus dla tej firmy.

Wex

Niestety to nie zmienia faktu, że konkurencja podniosła zarobki w branży - nie mówię tu tylko o dziale handlowym, również zarobki dla inżynierów automatyków/programistów/budowy/kosztorysantów itp.. W firmie niestety stagnacja w tych sprawach - ludzie są zniesmaczenie i szukają pracy - każdy pracuje po to by zarobić na dom, rodzinę itd. Jeśli konkurencja daje wyższe wynagrodzenie to nie ma co się dziwić, że ludzie odchodzą (lub nowi wcale nie przychodzą).

BEKA Śmiechu
@Wex 16.09.2017 10:34

Konkurencja zwalnia też najdroższych pracowników. To może tym najmniej zarabiającym podniosła z oszczędności.

leszczyniok

Porównując ta firmę do byłego SEWS-P to przepaść finansowa i nie tylko nie polecam!!!!

BEKA Śmiechu
@leszczyniok 24.01.2018 20:38

No przecież nikt nikogo nie zmusza - możesz spróbować pracy w SEWS-P - najbliżej Słowacja (jeżeli jeszcze nie zamknęli fabryki), ale jak lubisz ciepłe kraje to może być Egipt lub Maroko.

Były pracownik 02

Nie ma żadnego socjalu, zarząd najpierw masowo zwalnia ludzi, a później szuka pracowników. Wartościowi ludzie odeszli z firmy jak zobaczyli co się naprawdę dzieje. Może teraz jest lepiej ale jeszcze niedawno nie było kolorowo.

jo
@Były pracownik 02 20.01.2018 17:35

Z tymi wartościowymi to chyba przesadziłeś.Przeciętni ,do tego nadużywający %,więc bez przesady.Firma nadal istnieje ,a że niektóre elementy zawodzą to można poprawić przy chęci zarządu.Integracje to najgorsze co może być,tylko picie i wypominanie sobie wzajemnie co kto ma na wątrobie.Lepiej było by te pieniądze dać w formie tzw gruszkowego.

Joanna

@Nick jeśli jakiś wpis z wątku zniknął, oznacza to, że został on usunięty przez administratora za naruszenie zasad regulaminu. Zachęcam do zapoznania się z ponownie z jego treścią: http://www.gowork.pl/regulamin Jego naruszenie to jedyna podstawa do archiwizacji komentarza.

uhpih

Brawo "zarząd" (nieprzypadkowo z małej)......szukajcie a znajdziecie .....pracowników oczywiście.......opinie macie wyrobioną ....

Nick

Gdyby nie płacili terminowo to zostało by im sprzedawanie winogrona. -Do były terminowość to nie atut tylko obowiązek. Widać ze komentarze znikają czyżby ktoś się wstydził jak inni piszą o zarobkach w hp

Były

Narzekacie jak stare baby na targu. Nie podoba sie, to droga wolna. Tyle firm szuka pracowników. Co do HP, mają grzechy na sumieniu. Ale jedno im trzeba przyznac , sa terminowi w wypłatach.. co u prywaciarzy nie jest tak często spotykaną cechą.

Hp

Sprzedaż może jest tylko nie ma kim robić. A do tego wszystko uwalone. Podobno dział handlowy też się kruszy bo nie maja dodatkow. A jak tam padnie to całość leci.

DD
@Hp 12.09.2017 17:14

Bo albo Cię stać na dobrego handlowca albo Cię nie stać i nie mówimy tu o pensji na czas bo ta jest wszędzie. Najlepsze że myślą że umowami o zakazie konkurencji ich zatrzymają, śmiech.

jo
@DD 13.09.2017 14:08

Dziwne ale jakoś większość siedzi w HP.Zapomnieliście już jak zarabialiście krocie 2-3 lata temu?A teraz jak jest lekki kryzys ty się użalacie.Budowę skończycie rok później.Zakasać rękawy i do roboty płaczki.

Mandaryn
@jo 15.09.2017 22:46

do Jo bez pracy nie ma kołczy ale bez kołczy nie ma pracy. Pracodawca otrzymuje tyle za ile płaci. „Pracownik nie jest winien swemu pracodawcy służalczości i posłuszeństwa. Jest mu jedynie winien usługę, za którą otrzymuje zapłatę, będącą nie łaską, lecz zasłużonym wynagrodzeniem…”

MM
@jo 15.09.2017 22:46

Masz rację większość siedzi ale na pewno nie pracuję. Bo w tej firmie nie warto się poświęcać i tak nikt Cię nie wynagrodzi. A krocie 2 3 lata temu to może zarabiał kosztem pracowników Pan A.D.

Marzyciel

Chciałbym zarabiać te 3500 tys. Za prace którą wkładam w te firmę dostajemy dużo mniej. I tak się koło zamyka oni nie płacą ludzie się nie starają

ad hock

Szanowna Joanno nadal nie rozumiem skąd takie twoje zainteresowanie firmą.Najprościej zadzwonić do firmy i spytać o opinie na temat wypowiedzi z tego forum.A co do tego co o firmie można powiedzieć to jedyny chyba plus to to że płacą w terminie (ale chyba tak powinno być)a po za tym praca trudna w trudnych warunkach za wynagrodzenie przeciętne,delegacja praca na dworze przeważnie więc i deszcz i śnieg i słońce itd za wynagrodzenie rzędu 3500 .Myślę że to naprawdę mało.A umiejętności trzeba mieć duże.Ludzie w brygadach na ogół fajni ale i kapusiów nie brak,ale to chyba wszędzie tak jest.I na koniec .Jeśli władza się nie zreflektuje i nie pomyślą o dobrym zarobku zarówno dla serwisów jak i pracowników z Styków(zarąbiści spawacze i kierownik ma łeb)to będą zmuszeni zatrudnić ukraińców.

Joanna

@ad hock zależy mi na poznaniu tego jakim Hydro Partner jest pracodawcą, oraz tym, by osoby, które trafiają na ten wątek szukając informacji o swoim przyszłym pracodawcy, mogły znaleźć tu pomocne opinie. Co Ty mógłbyś im doradzić? Jakie są plusy pracy właśnie w tej firmie?

Maruda
@Joanna 06.09.2017 09:50

Niestety ta firma nie ma dobrych plusów tylko minusy. Nie szanują, ludzi na każdym kroku oszukują od kasy po inne rzeczy. Każdy się rozpisuje dajcie konkrety jakieś przykłady. A w serwisach jest parę osób ok reszta to tak jak wcześniej w opisie

były pracownik

Najgorsza to jest góra.Robiłem w HM i tam wszystko poza podstawą było płacone w kopercie.Robiłem w HP i tam tylko w krótkim okresie tak było.Ale za to cięli nam kasę gdzie popadło.Teraz wreszcie mnie pracodawca nie okrada ,płaci na czas i jeszcze premie daje kwartalną.Pozdrawiam

Mandaryn

ad hock twoja jak to napisałeś firma, może była kiedyś najlepsza w Polsce lata 2006 do 2015 teraz jest tylko przeciętna. Firmę nie tworzy właściciel tylko pracownicy. Joanno ludzie sami się zwalniają bo mają rodziny na utrzymaniu. Rekrutacja trwa powodzenia.

ad hock
@Mandaryn 31.08.2017 18:09

No w sumie muszę Ci przyznać rację.Właściciel ma ludzi głęboko w poszanowaniu.Liczą się dyrektorzy a nie pracownicy.Nowi jakoś nie przychodzą a inni odchodzą.

Robson
@ad hock 01.09.2017 21:04

Do tego oszukują pracowników na każdym kroku. Ze jeszcze nikt za to się zabrał Najgorszy jest ten mały klamka..

Joanna

@Xxxrozumiem, że Ty jesteś zadowolony z pracy w firmie. Możesz powiedzieć w jakim jej dziale pracujesz? W zależności od zajmowanego stanowiska, czy zakresu obowiązków, bardzo często warunki zatrudnienia są różnie. Wpływa to też na ocenę pracodawcy. @Warez piszesz, że co miesiąc odchodzi z firmy kilka osób. Czy na ich miejsce przychodzą szybko nowi pracownicy? Łatwiej jest obecnie się dostać do pracy w Hydro Partner?

ad hock
@Joanna 30.08.2017 12:06

A coś ty za Joanna?Skąd takie zainteresowanie naszą firmą(zresztą najlepsza w Polsce tego typu)?

JO

Kaziu bo oni to z pasji obcinają:)

Kaziu

W tej firmie można zarobić 4 tysiące ale w 2 miesiące. 8lat pracy i żadnej podwyżki a nawet bym powiedział ze ucieli z pasji

Nikki

1. "4 tyś" - chyba nie wielki odłam firmy 2. "Oj już tak źle nie piszcie" - naprawdę nie cenicie ludzi - dla ludzi z kilkuletnim stażem pracy i wykształceniem - przy obecnej sytuacji na rynku pracy - jest bardzo słabo - nawet jeśli ktoś hipotetycznie zarabia "4 tyś". Nie ma co się dziwić, że ludzie rozglądają się za inną pracą i odchodzą skoro rynek pracy daje obecnie takie możliwości a firma nie zmieniając podejścia jeszcze ich do tego "zachęca" 3. "zmienią podejście do pracowników" - marzenie ściętej głowy 4. "z serwisów" - marzenie ściętej głowy x milion 5. "mogli by bardziej zgrać całą firmę" - marzenie ściętej głowy x "miliard miliardów i do kwadratu"

Xxx

Oj już tak źle nie piszcie zarobki w granicach 4 tyś fakt mogli by bardziej zgrać całą firmę ale narazie pewnie chcą nadrobić straty ale miejmy nadzieję ze zmienia podejście do pracowników z serwisów

Warez

Nieźle się uśmiałem. Podwyżek zero - systematycznie ludzie sami odchodzą, każdego miesiąca - kilka osób. Nikt nie zauważa, że jest rynek dla pracownika i że nie jest to propaganda, zresztą nie ma co się ścierać tu, nie mój problem.

Noktowizor

Jak Ci się JO warunki nie zmieniły znaczy, że nie zasługujesz. Ci co pracują mają się dobrze. A T..a i K...ś z tego co wieści po rynku niosą zrobili zwykłą jumę danych i poszli na swoje - a właściwie na czyjeś - ciekawe kiedy właścicielka zostanie z niczym?

ad hock

Co się stało że nagle znikły osoby krytykujące firmę?Wszyscy dostali podwyżki?

JO
@ad hock 24.07.2017 20:39

Odpowiedź jest prosta .Poszły do T....y i K....sia.a Reszta się zwolniła albo jest w trakcie,bo wypłaty i tak sie nie zmieniły.

Joanna

@lmsdk po prostu dopytuję co jest powodem takiej opinii na temat firmy. Nie jestem z nią związana, więc nie mam wiedzy odnośnie jej obecnej sytuacji. A zależy mi na poznaniu tego jakim pracodawcą jest Hydro Partner. @Obiektywizmpiszesz o pogorszeniu się warunków zatrudnienia w firmie i że firma za pomocą cięć wyszła na prostą. Czy w takim razie w przyszłości przewidywane są zmiany dla pracowników korzystne? @Warez Ty również wspominasz o tej sytuacji. Rzeczywiście, jeśli firma nie inwestuje w pracowników, to negatywnie się to zwykle odbija na atmosferze i poziomie motywacji w firmie. Zauważasz, że w firmie brak szkoleń. A jakie szkolenia według Ciebie byłby przydatne dla pracowników?

Zostaw opinię o Hydro Partner - Leszno

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hydro Partner