Joker25.02.2020 19:18
Mój nick jest nie bez kozery.
Jest taki film "Joker" w którym aktor Joaquin Phoenix zdobył Oscara za wybitną rolę. Film fantastyczny, film ukazujący Komika który się rozkręca i zdobywa rzesze fanów. Również na tym portalu czuje się trochę jak taki Joker, który rozkręca się, mówi prawde, czystą prawde i zdobywa rzesze fanów.
Kiedy Joaquin odebrał nagrode w postaci Oscara wydał fascynującą wypowiedź, komentarz a może stwierdzenie "w imieniu tych co głosu nie mają"
To był początek, przejdziemy do meritum sprawy. Czy ten tytuł moi Kochani coś wam mówi? Też możemy nazwać naszą prace, nasz przekaz firmie, tak samo jak aktor Phoenix.
Pracujemy wszyscy, nie którzy mniej nie którzy więcej w naszej kochanej firmie.. I jak się czujecie? Ja czuję się właśnie jak taki Komik, przez ponad dekade pracuje w firmie i zastanawiam się nad zmianą fachu, zawodu... Żeby zostać najlepszym Polskim Komikiem czy może bardziej oryginalnie standuperm. Zawsze w moim repertuarze znalazło by się wiele anegdot, kawałów na temat naszej firmy lub ludzi znią związanych.
Na moje prywatne występy zapraszałbym oczywiście cały nasz kochany zakład.. W pierwszym rzędzie na czerwonych fotelach zasiadałaby cała "Istralowska śmietanka" prezes, dyrektor, kierownik, i cała słodka świta. Z naszym najlepszym wartościowym kolegą, którego nie muszę przedstawiać. Biała koszula wyprasowna przez papier, spodnie w kat, i paputy... Siedział by wygodnie i mówił by "Teraz mnie baw".
No dobra Przyjacielu spróbuje ..
W Kolejnych rzędach siedzieli byście wy moich Kochani ludzie od "czarnej roboty" zawsze niezawodni, zawsze zwarci i gotowi.
Na każdy mój występ oczywiście dla ludzi z byłej firmy, kolegów, koleżanek miałbym bony na "świeżą gazowaną cole", na "świeżo prażony popcorn" i oczywiście na coś słodkiego, myślę że paczka słodkich landrynek załatwiła by sprawe.
Każdy mój występ na scenie dla was zaczynałbym ubrany w czerwoną marynarkę z T-shirtem Istrail wraz z czapeczka - znak szczególny, ponieważ nawet największe "pijaczki" z miasta noszą takie czapki.Z początku przywitałbym was wszystkich po angielsku znanym tekstem "Hello Everyone". Zawsze że sceny padałyby na początek proste szybkie żarty... Np."Czemu spawacz zarabia 3 tys brutto w firmie?" i odpowiedź z pierwszego rzędu: "bo jesteście zadrodzy" ... naprawdę była by fantastyczna atmosfera, byście robili prosto w majtki że śmiechu, ponieważ jesteście tego nauczeni. Po co do toalety, szkoda czasu, zlecenie samo się nie zrobi..Wasze rodzime motto po godzinie 14...
Ostatnio słychać że w firmie mają być nowe wybory do rady pracowniczej. Wiecie co? Myślę że w takiej radzie brakuje właśnie takiego Jokera który miałby przekaz lepszy niż Ojciec Rydzyk z Torunia. Wam w radzie brakuje człowieka typu Robin Hood który zabiera bogatym a rozdaje biednym.. Zrobiłbym porządek u góry jak Robin zrobił porządek w lasach Sherwood, nazywali go Robin z Locksley a wy byście mogli mnie nazywać Robin z Golubia.
Ostatnio jakaś rozłoszczona żona napisała że jakaś Pani z góry dobiera się do jej męża.. Myśle że takie sprawy załatwia się w firmie, więc myślę że na dole mogła by sobie przebrać Kiełbasy... Od serdelek do pasztetówki przez staropolskie, zwyczajne, czy po prostu swojską Kiełbase.. A jak jeszcze byście miały drogie Panie za mało wrażeń to byście od naszego kochanego majstra Kipe w zleceniu otrzymały.. Myślę wtedy ze to by był komplet.