Iste

Babimost

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 49 ocen.

Iste
2 49 6 1

Opinie o Iste

Dominika

@WTF !, nie natrafiłam w KRS na informacje o zamknięciu Iste. Forum jest publicznym, więc wszelkie wypowiedzi powinny być oparte o rzeczywistą sytuację z firmy. Czy posiadasz oficjalny komunikat związany z zamknięciem działalności przez Iste?

anonymous
@Dominika 31.07.2018 20:12

To jedź na zaklad Babimost ul Leśna 17a pocaluj klamkę i nie truj juz du......y.

Dominika

@WTF !, jestem moderatorem tego forum. Moją rolą jest między innymi aktywne uczestnictwo na forum i zachęcenie osób znających firmę do aktywności. Staram się, żeby na wątku pojawiały się aktualne i rzetelne informacje z niej. Stąd wynikają moje pytania, a dzięki odpowiedziom na nie, wiele osób posiada merytoryczne informacje o Iste.

klałdiusz
@Dominika 22.07.2018 10:45

to jest już koniec niema tam nic

WTF !
@Dominika 22.07.2018 10:45

O jakim Iste ? Taka firma nie istnieje. Forum powinno być zablokowane moderatorze,bo wprowadza ludzi w błąd.

Dominika

W dalszym ciągu nie otrzymałam odpowiedzi na zadane przeze mnie pytania. @Klaudyna, może Ty posiadasz informacje na temat aktualnej sytuacji Iste? Czy posiadasz formalny komunikat na temat zamknięcia działalności? Odpowiedzi na te pytania będą bardzo pomocne.

WTF !
@Dominika 14.07.2018 18:12

Proszę zgłosić się do Inspekcji Pracy,bądź Sądu właściwego. Tam otrzymasz formalny i oficjalny "komunikat'. Proponuje oprawić go w ramkę i powiesić na ścianie ku pamięci ,by w przyszłości nie zadawać na forum niedorzecznych pytań.

Klaudyna

Dwie osoby odzyskały kasę.W koncu ....

Dominika

Czy ktoś z obecnych na forum posiada oficjalne informacje na temat zamknięcia działalności firmy? Na stronie Iste nie ma żadnej informacji w tej kwestii. Czy ktoś posiada jakiś formalny komunikat? Byłaby to cenna informacja dla zainteresowanych firmą.

Dominika

Proszę o nieobrażanie się wzajemnie. Komentarze, które nie są zgodne z regulaminem będą usuwane. Więc kto może udzielić merytorycznej informacji o Iste z Babiegomostu? Jaka jest atmosfera? Polecacie?

Admin
@Dominika 06.05.2018 18:50

Człowiek rozumny,czy bot maszyna ? Człowiek czyta i rozumie co czyta.(?) NIE- NIE POLECAMY ISTE. ISTE JUŻ NIE ISTNIEJE !

Były pracownik.......
@Admin 07.05.2018 13:07

Nic dodać nic ująć ale Domisia i tak nie zrozumie .

Alo

Kiedy będą zaległe pieniądze

skowronek

Ponoc prokurator i policja byli....wie ktos ,coś?

Przewoźnik

Proszę o informacje jeśli ktoś w jakiś sposób odzyska swoje należności. Mam niezapłacone faktury za transporty, które wykonałem dla firmy Iste. 603642474 - mój numer telefonu.

The end
@Przewoźnik 03.04.2018 11:04

Człowieku pozbądź się złudzeń nie jesteś jedyny. Ja już się dawno pozbyłem. Ostatnia kasa zarobiona przez ostatnich naiwnych pracowników poszła na potrzeby "biednego" właściciela.

Dominika

Proszę o merytoryczne komentarze odnośnie Iste. Polecacie tego pracodawcę? Wasze opinie są ważne dla innych użytkowników forum, którzy aktualnie są w poszukiwaniu pracy. Nie znalazlam żadnej oferty pracy na stronie firmy, czy aktualnie rekrutują? Jaka panuje atmosfera?

Były pracownik.
@Dominika 07.04.2018 20:53

Nie wiem co Ci napisać bo z tego co napisałaś wynika że masz problem z zrozumieniem tekstu ale spróbuję iste już niema czy to jest zrozumiale prościej sie nie da.

Admin

Co na zebraniu ? Kasę odda ?

On

Oddawaj kasę!

Olg
@On 04.04.2018 20:53

Jutro zebranie niby o 15 30 na wodociągach Ośno lubuskie

DODA

To już koniec.

anonymous

KONIEC I BOMBA KTO PISAŁ TEN TRĄBA

Admin
@anonymous 22.03.2018 17:36

:D

zzz

szkoda

Misza

Czy iste jeszcze istnieje?

Były pracownik.......
@Misza 15.03.2018 19:00

Teoretycznie nie praktycznie coś tam glucą ale to są ostatnie odechy tej firmy.

Misza
@Były pracownik....... 15.03.2018 20:41

I po ISTE

jj
@Misza 20.03.2018 15:57

Szkoda. A coś się wyjaśniło ?

Doda
@Misza 15.03.2018 19:00

Upadłość.

sołtysowa

artykuły , opinie , krzyki-a kasy nima i nie będzie:)))))

Z dzisiejszej lubuskiej.

https://plus.gazetalubuska.pl/wiadomosci/a/pracownicy-nadal-nie-odzyskali-pieniedzy-za-wykonana-prace,13001228 Sprawa wypłat w lokalnej firmie z Babimostu toczy się od paru miesięcy - Naprawdę nie wiem, jak się zachować. To już kolejny miesiąc, gdy nie otrzymaliśmy należnych nam pieniędzy. Przecież uczciwie je zarobiliśmy - grzmią byli pracownicy babimojskiej firmy, którzy proszą o anonimowość. Ten temat poruszaliśmy już na łamach „GL” w połowie lutego. Wówczas, jak podkreślali pracownicy, wypłacone nie były nawet pensje za listopad. I choć nasi rozmówcy zwolnili się na początku stycznia, nadal nie odzyskali swoich pieniędzy. Okręgowy Inspektorat Pracy przeprowadził w firmie kontrolę, której przedmiotem było przestrzeganie przepisów prawa pracy, w zakresie wypłaty wynagrodzenia za listopad i grudzień. - Kontrola ujawniła zaległości płacowe pracodawcy wobec pracowników zakładu - wyjaśniał nam Zdzisław Klim, zastępca okręgowego inspektora pracy w Zielonej Górze. Liczby mówiły same za siebie. Bo aż 44 pracownikom nie wypłacono wynagrodzenia za pracę w listopadzie 2017 r. Kwota zaległości wyniosła 68,7 tys. zł. 139 pracowników nie otrzymało pieniędzy za pracę w grudniu 2017 r., zaległości wyniosły 270,6 tys. zł. Ponadto stwierdzono zaległości w stosunku do pięciu zleceniobiorców, w zakresie minimalnej stawki godzinowej (13 zł), w łącznej kwocie około 10 tys. zł. Z uwagi na to inspektor pracy skierował do pracodawcy nakaz wypłaty wynagrodzenia pracownikom zakładu, podlegający natychmiastowemu wykonaniu oraz wniosek w wystąpieniu, o wypłatę wynagrodzenia pięciu zleceniobiorcom. Ponadto złożono do sądu wniosek o ukaranie prezesa zarządu spółki. - Ale to nic nie dało! Mamy marzec a pieniędzy na koncie, jak nie było, tak nie ma - mówią nam pracownicy. - Obiecywano nam już sto terminów uregulowania należności. Chcemy odzyskać pieniądze, które uczciwie zarobiliśmy. Ponownie skontaktowaliśmy się więc z przedstawicielami Okręgowego Inspektoratu Pracy, pytając, co jeszcze można zrobić, by pracownicy odzyskali swoje pieniądze. - Nakazowi wypłaty zaległego wynagrodzenia nadany rygor natychmiastowej wykonalności (wg KPA) - odpowiada Z. Klim. - Natomiast w przypadku, gdy pracodawca nie wykonuje nakazu podlegającego natychmiastowemu wykonaniu, wówczas stosuje się przepisy o postępowaniu egzekucyjnym w administracji. W tej sytuacji inspektor pracy staje się wierzycielem wydanego przez siebie nakazu i jednocześnie organem egzekucyjnym w sprawie obowiązku o charakterze niepieniężnym. A to uprawnia inspektora do nałożenia na pracodawcę grzywny w celu przymuszenia do wykonania obowiązku polegającego na wypłacie należnych wynagrodzeń. Łączna możliwa kwota grzywien - 200 tys. zł, w tym jednorazowo do 50 tys. zł. - Ponadto niewykonanie nakazu wyczerpuje znamiona wykroczenia (z art. 283 par. 2 pkt 7 Kodeksu pracy) przy zagrożeniu karą grzywny w kwocie do 30 tys. zł. Uporczywość (powtarzalność) zachowania pracodawcy może stanowić podstawę zawiadomienia prokuratury o uzasadnionym podejrzeniu popełnienia przestępstwa z art. 218 kodeksu karnego (tj. przestępstwa przeciwko prawom osób wykonujących pracę zarobkową - dop. red.) - podsumowuje Z. Klim. O komentarz poprosiliśmy również babimojską firmę. Mimo wielu prób nie udało nam się nawiązać połączenia. Nasze maile również pozostały bez odpowiedzi.

Boniek

Wiadomka ze koles liczy ze wszyscy odpusza..stare jak swiat...bazuje na zniechęceniu...

anonymous

International (usunięte przez administratora) Tułaczki Egodebila=ISTE:)))))))))))))

Żyd

Niebawem pierwsze wyroki...czekam z niecierpliwościa....tylko czekac az komornicy wpadna z wizytami...

sołtysowa
@Żyd 10.03.2018 13:27

powaga?

ccc
@Żyd 10.03.2018 13:27

Spieszcie się. Który komornik pierwszy ten zdąży. Potem już nie będzie z czego egzekwować.

Były pracownik.......
@Żyd 10.03.2018 13:27

Kolego pamiętaj że to Polska a od prezesa to może mu się uda co najwyżej brudne gacie ściągnąć.Jedynie prawnicy się oblowią Tak to jest właśnie w naszym kraju.

żyd
@Były pracownik....... 10.03.2018 15:12

Prawda ,ale pamiętaj że egzekwowac mozna jeszcze dalej niz firma....

Były pracownik.......
@żyd 10.03.2018 16:37

Ale nie sp zoo

Żyd
@Były pracownik....... 10.03.2018 16:51

Człowieka zawsze może podac do sądu mimo sp zoo...są paragrafy i na to...

anonymous
@Były pracownik....... 10.03.2018 16:51

Nie masz racji prawo dotyczące sp zoo już dawno uległo zmianie i już od dawna odpowiada się całym majątkiem a nie tylko do wysokości wkładów

Alex

i jeszcze jedno...boiecane podwyzki i inne takie tam..złodziejstwo, oszustwo i wyzysk

pracownik
@Alex 27.02.2018 20:17

podwyżka jest ale na papierze...

Podróż za jeden usmiech
@pracownik 27.02.2018 21:12

lepsza taka niż żadna :-)

Były pracownik.
@Podróż za jeden usmiech 27.02.2018 21:21

To spróbuj coś za to kupić.

Ona

Czytam Panstwa komenatrze od jakiegos czasu i nie wiem juz sama czy sie smiac, czy plakac... Pozdrawiam!

Lulek
@Ona 02.03.2018 08:54

Ja na Twoim miejscu już bym płakał rzewnymi łzami

Maluski
@Ona 02.03.2018 08:54

śmierdzisz kalem i kakalem :))))))))))))))))))

mila pani
@Ona 02.03.2018 08:54

niedlugo jak twojej rodzince czy tam chlebodafcy zabraknie na chlep to skonczy sie pierdzenie w stolek i trza bydzie do roboty isc..a ty cos nie bardzo ptrafisz robic chyba bo cale zycie nic nie robila.Ja znam tako jak kasy braklo to do bidy nie byla przyzywczajona i do wariatkowa zamkneli....

anonymous
@Ona 02.03.2018 08:54

a tak swoja droga to dlaczego bronisz tego jak piszesz "prezesa" urzekł cię czy jestes matka terenia z kalkuty?:) Amoże cos innego?

CKMM

Panie Jacku jak żyć jak żyć bez kasy niech pan tak spróbuję.

DODa

Będzie super niema co się stresować będzie praca i kasa.

anonymous

Nazywajmy rzeczy po imieniu to Jacek Śpiączka jest nam dłużny pieniądze.

Ona
@anonymous 08.03.2018 21:17

Brawo Ty, inteligencja poziom zero.

anonymous
@Ona 09.03.2018 07:51

O i prawa ręka prezesa się odezwała.

Ona
@anonymous 09.03.2018 12:12

Niestety, nie trafiles tym razem. Choc wolalabym byc prawa reka Pana Prezesa niz zakompleksionym hejterem inernetowym. Pozdrowienia!

Admin
@Ona 09.03.2018 12:41

Czyli za pierwszym razem trafił. @Ona przedstaw się proszę.

Ona
@Admin 09.03.2018 12:46

Ja mam sie rzucac na pozarcie z imienia i nazwiska, a Panowie pozostaniecie anonimowi? Dziekuje, nie skorzystam.

Silny młotek
@Ona 09.03.2018 13:10

a wiesz młoda damo że współpraca z ludźmi oskarżonymi ( ztego co wiem sprawy "sypią" się na potęgę) nie wróży niczego dobrego? I nie mieszaj inteligencji z oczekiwaniem zwrotu długów. To zwykły krzyk ludzi o pieniądze. Inteligencją to błysnął juz taki jeden PAN p...ponad normę:) Jak mam Ci radzić to nie warto...o ile nie brak Ci..inteligencji...

Ona
@Silny młotek 09.03.2018 16:32

A wie Pan, ze do pisania (usunięte przez administratora) w Internecie nie potrzeba inteligencji? Jest Pan najlepszym tego przykladem. Prosze nie mylic anonimowych hejtow w Necie z rzekoma walka o swoje pieniadze. Jedno z drugim nie ma nic wspolnego. Choc zapewne nie umie Pan inaczej podbudowac swojego ego. Szczerze wspolczuje.

Były pracownik.......
@Ona 09.03.2018 12:41

Nie pracuje już w tym przybytku ale słyszałem że pracuje tam taka osoba która jest bezgranicznie oddana panu prezesowi

Ona
@Były pracownik....... 09.03.2018 17:33

Nawet nie jedna ☺️

Były pracownik.......
@Ona 09.03.2018 17:33

Kasia wyluzuj

DHD
@Ona 09.03.2018 17:33

To nie hejt, To prawda. Ludzie piszą co czują. A czują własnie tak jak piszą. Ale wszystko to nic nie daje. Nadal się ludzi okłamuje i złote góry obiecuje. Ehh dobrze było,ale się skończyło. I będzie już tylko gorzej.

Ona
@Były pracownik....... 09.03.2018 18:28

Kasia?

Ona
@DHD 09.03.2018 18:42

Absolutnie sie z tym nie zgadzam, ale ta dyskusja dluzej nie ma sensu, bo I tak do niczego nie prowadzi. Mamo wszystko, zycze Panstwu powodzenia.

Ona
@DHD 09.03.2018 18:42

Mimo* wszystko mialo byc. Udanego weekendu!

anonymous
@Ona 09.03.2018 17:33

Szanowna pani:) skoro oboje tutaj jestesmy to świadczy o tym że oboje nie grzeszymy inteligencją:))) Puszysz sie tupiesz nózkami a w rzeczywistości kompromitujesz się i przedstawiasz żałosny widok i odkrywasz się :) Przecież wiadomym jest jak wąskie jest grono popleczników pana PPPP:) MIłego wieczoru inteligentko:)

Żyd
@anonymous 08.03.2018 21:17

Co to za róznica że ktoś napisał kto to jest?:) Na wokandach już widac o kogo chodzi:) Ej:) durne ludzie:)

Ona
@anonymous 09.03.2018 20:32

Wiesz czym sie roznimy? Ja trafilam tu przez przypadek i mimo, ze opuscilam ISTE nie pluje jadem w kierunku bylego Szefa. Kiedys i Ty do tego dorosniesz, a wtedy zrozumiesz jakie to slabe, trzymam za Ciebie kciuki. Dobrej nocki i do zobaczenia ????

Były pracownik.
@Ona 09.03.2018 20:57

Pani przypadek szew jest sam sobie winien zawsze był chamem i cholerykiem a teraz jest bankrutem nic dodać nic ująć

Jolka
@Ona 09.03.2018 20:57

opuśc to miejsce ty zawsze miałas wszystko za darmoszke : ciuszki, chałupke, latwe pieniazki od tausia......"inteligenta" córunio:)

nie słucham bajek
@Jolka 10.03.2018 06:15

Wygląda na to,że wciskanie ludziom kitu i bajkowych opowieści,to rodzinne :D :D

sołtysowa

Wstaje ja bidna z rana i mysle sobie: dalej ni ma kasy dana dana..... z

Ona

Widze, ze mamy tu samych specow od prowadzenia firmy... Pozdrawiam Drodzy Panstwo.

Marcin
@Ona 01.03.2018 22:00

Idź stąd

Doda
@Ona 01.03.2018 22:00

Soi soi

Były pracownik.
@Ona 01.03.2018 22:00

Największy jest w Międzychodzie

TAPICER

Co się stało że będzie ogłoszona upadłość Tak miało być pięknie.

Moher
@TAPICER 07.03.2018 19:15

Wielki post.Czas pokuty. Apokalipsa.

x2
@TAPICER 07.03.2018 19:15

Ej TAPICER Jest pięknie bo wreszcie uczciwi ludzie kosztem których nieuczciwi chcieli chronić swoje tyłki usłyszeli prawdę i przestaną się łudzić . Nie bójcie się zmiany jesteście świetnymi fachowcami świat na Was czeka . Pozdrowienia dla wszystkich świetnych ludzi , którzy byli lub wciąż są jedyną nieocenioną wartością tej firmy

Były pracownik

Panie prezesie najwyższy czas ludziom powiedzieć prawdę i przestać ich oszukiwać że będzie dobrze i wspaniale i najwyższy czas spłacać byłych pracowników.

TAPICER
@Były pracownik 03.03.2018 22:53

Popieram.

DHD
@Były pracownik 03.03.2018 22:53

Postulować to my sobie możemy :D I na tym koniec :D :D

Były pracownik
@DHD 04.03.2018 20:43

Adwokat i tak zrobi swoje.

Zostaw opinię o Iste - Babimost

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Iste