Iste

Babimost

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 46 ocen.

Iste
2 46 6 1

Opinie o Iste

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dominika

@WTF !, nie natrafiłam w KRS na informacje o zamknięciu Iste. Forum jest publicznym, więc wszelkie wypowiedzi powinny być oparte o rzeczywistą sytuację z firmy. Czy posiadasz oficjalny komunikat związany z zamknięciem działalności przez Iste?

anonymous
@Dominika 31.07.2018 20:12

To jedź na zaklad Babimost ul Leśna 17a pocaluj klamkę i nie truj juz du......y.

Dominika

@WTF !, jestem moderatorem tego forum. Moją rolą jest między innymi aktywne uczestnictwo na forum i zachęcenie osób znających firmę do aktywności. Staram się, żeby na wątku pojawiały się aktualne i rzetelne informacje z niej. Stąd wynikają moje pytania, a dzięki odpowiedziom na nie, wiele osób posiada merytoryczne informacje o Iste.

WTF !
@Dominika 22.07.2018 10:45

O jakim Iste ? Taka firma nie istnieje. Forum powinno być zablokowane moderatorze,bo wprowadza ludzi w błąd.

Dominika

W dalszym ciągu nie otrzymałam odpowiedzi na zadane przeze mnie pytania. @Klaudyna, może Ty posiadasz informacje na temat aktualnej sytuacji Iste? Czy posiadasz formalny komunikat na temat zamknięcia działalności? Odpowiedzi na te pytania będą bardzo pomocne.

WTF !
@Dominika 14.07.2018 18:12

Proszę zgłosić się do Inspekcji Pracy,bądź Sądu właściwego. Tam otrzymasz formalny i oficjalny "komunikat'. Proponuje oprawić go w ramkę i powiesić na ścianie ku pamięci ,by w przyszłości nie zadawać na forum niedorzecznych pytań.

Klaudyna

Dwie osoby odzyskały kasę.W koncu ....

Dominika

Czy ktoś z obecnych na forum posiada oficjalne informacje na temat zamknięcia działalności firmy? Na stronie Iste nie ma żadnej informacji w tej kwestii. Czy ktoś posiada jakiś formalny komunikat? Byłaby to cenna informacja dla zainteresowanych firmą.

Dominika

Proszę o nieobrażanie się wzajemnie. Komentarze, które nie są zgodne z regulaminem będą usuwane. Więc kto może udzielić merytorycznej informacji o Iste z Babiegomostu? Jaka jest atmosfera? Polecacie?

Były pracownik.......
@Admin 07.05.2018 13:07

Nic dodać nic ująć ale Domisia i tak nie zrozumie .

Alo

Kiedy będą zaległe pieniądze

skowronek

Ponoc prokurator i policja byli....wie ktos ,coś?

Przewoźnik

Proszę o informacje jeśli ktoś w jakiś sposób odzyska swoje należności. Mam niezapłacone faktury za transporty, które wykonałem dla firmy Iste. 603642474 - mój numer telefonu.

The end
@Przewoźnik 03.04.2018 11:04

Człowieku pozbądź się złudzeń nie jesteś jedyny. Ja już się dawno pozbyłem. Ostatnia kasa zarobiona przez ostatnich naiwnych pracowników poszła na potrzeby "biednego" właściciela.

Dominika

Proszę o merytoryczne komentarze odnośnie Iste. Polecacie tego pracodawcę? Wasze opinie są ważne dla innych użytkowników forum, którzy aktualnie są w poszukiwaniu pracy. Nie znalazlam żadnej oferty pracy na stronie firmy, czy aktualnie rekrutują? Jaka panuje atmosfera?

Były pracownik.
@Dominika 07.04.2018 20:53

Nie wiem co Ci napisać bo z tego co napisałaś wynika że masz problem z zrozumieniem tekstu ale spróbuję iste już niema czy to jest zrozumiale prościej sie nie da.

Admin

Co na zebraniu ? Kasę odda ?

On

Oddawaj kasę!

Olg
@On 04.04.2018 20:53

Jutro zebranie niby o 15 30 na wodociągach Ośno lubuskie

DODA

To już koniec.

anonymous

KONIEC I BOMBA KTO PISAŁ TEN TRĄBA

Admin
@anonymous 22.03.2018 17:36

:D

zzz

szkoda

Misza

Czy iste jeszcze istnieje?

Doda
@Misza 15.03.2018 19:00

Upadłość.

sołtysowa

artykuły , opinie , krzyki-a kasy nima i nie będzie:)))))

Z dzisiejszej lubuskiej.

https://plus.gazetalubuska.pl/wiadomosci/a/pracownicy-nadal-nie-odzyskali-pieniedzy-za-wykonana-prace,13001228 Sprawa wypłat w lokalnej firmie z Babimostu toczy się od paru miesięcy - Naprawdę nie wiem, jak się zachować. To już kolejny miesiąc, gdy nie otrzymaliśmy należnych nam pieniędzy. Przecież uczciwie je zarobiliśmy - grzmią byli pracownicy babimojskiej firmy, którzy proszą o anonimowość. Ten temat poruszaliśmy już na łamach „GL” w połowie lutego. Wówczas, jak podkreślali pracownicy, wypłacone nie były nawet pensje za listopad. I choć nasi rozmówcy zwolnili się na początku stycznia, nadal nie odzyskali swoich pieniędzy. Okręgowy Inspektorat Pracy przeprowadził w firmie kontrolę, której przedmiotem było przestrzeganie przepisów prawa pracy, w zakresie wypłaty wynagrodzenia za listopad i grudzień. - Kontrola ujawniła zaległości płacowe pracodawcy wobec pracowników zakładu - wyjaśniał nam Zdzisław Klim, zastępca okręgowego inspektora pracy w Zielonej Górze. Liczby mówiły same za siebie. Bo aż 44 pracownikom nie wypłacono wynagrodzenia za pracę w listopadzie 2017 r. Kwota zaległości wyniosła 68,7 tys. zł. 139 pracowników nie otrzymało pieniędzy za pracę w grudniu 2017 r., zaległości wyniosły 270,6 tys. zł. Ponadto stwierdzono zaległości w stosunku do pięciu zleceniobiorców, w zakresie minimalnej stawki godzinowej (13 zł), w łącznej kwocie około 10 tys. zł. Z uwagi na to inspektor pracy skierował do pracodawcy nakaz wypłaty wynagrodzenia pracownikom zakładu, podlegający natychmiastowemu wykonaniu oraz wniosek w wystąpieniu, o wypłatę wynagrodzenia pięciu zleceniobiorcom. Ponadto złożono do sądu wniosek o ukaranie prezesa zarządu spółki. - Ale to nic nie dało! Mamy marzec a pieniędzy na koncie, jak nie było, tak nie ma - mówią nam pracownicy. - Obiecywano nam już sto terminów uregulowania należności. Chcemy odzyskać pieniądze, które uczciwie zarobiliśmy. Ponownie skontaktowaliśmy się więc z przedstawicielami Okręgowego Inspektoratu Pracy, pytając, co jeszcze można zrobić, by pracownicy odzyskali swoje pieniądze. - Nakazowi wypłaty zaległego wynagrodzenia nadany rygor natychmiastowej wykonalności (wg KPA) - odpowiada Z. Klim. - Natomiast w przypadku, gdy pracodawca nie wykonuje nakazu podlegającego natychmiastowemu wykonaniu, wówczas stosuje się przepisy o postępowaniu egzekucyjnym w administracji. W tej sytuacji inspektor pracy staje się wierzycielem wydanego przez siebie nakazu i jednocześnie organem egzekucyjnym w sprawie obowiązku o charakterze niepieniężnym. A to uprawnia inspektora do nałożenia na pracodawcę grzywny w celu przymuszenia do wykonania obowiązku polegającego na wypłacie należnych wynagrodzeń. Łączna możliwa kwota grzywien - 200 tys. zł, w tym jednorazowo do 50 tys. zł. - Ponadto niewykonanie nakazu wyczerpuje znamiona wykroczenia (z art. 283 par. 2 pkt 7 Kodeksu pracy) przy zagrożeniu karą grzywny w kwocie do 30 tys. zł. Uporczywość (powtarzalność) zachowania pracodawcy może stanowić podstawę zawiadomienia prokuratury o uzasadnionym podejrzeniu popełnienia przestępstwa z art. 218 kodeksu karnego (tj. przestępstwa przeciwko prawom osób wykonujących pracę zarobkową - dop. red.) - podsumowuje Z. Klim. O komentarz poprosiliśmy również babimojską firmę. Mimo wielu prób nie udało nam się nawiązać połączenia. Nasze maile również pozostały bez odpowiedzi.

Boniek

Wiadomka ze koles liczy ze wszyscy odpusza..stare jak swiat...bazuje na zniechęceniu...

anonymous

International (usunięte przez administratora) Tułaczki Egodebila=ISTE:)))))))))))))

Żyd

Niebawem pierwsze wyroki...czekam z niecierpliwościa....tylko czekac az komornicy wpadna z wizytami...

anonymous
@Były pracownik....... 10.03.2018 16:51

Nie masz racji prawo dotyczące sp zoo już dawno uległo zmianie i już od dawna odpowiada się całym majątkiem a nie tylko do wysokości wkładów

Alex

i jeszcze jedno...boiecane podwyzki i inne takie tam..złodziejstwo, oszustwo i wyzysk

Były pracownik.
@Podróż za jeden usmiech 27.02.2018 21:21

To spróbuj coś za to kupić.

Ona

Czytam Panstwa komenatrze od jakiegos czasu i nie wiem juz sama czy sie smiac, czy plakac... Pozdrawiam!

anonymous
@Ona 02.03.2018 08:54

a tak swoja droga to dlaczego bronisz tego jak piszesz "prezesa" urzekł cię czy jestes matka terenia z kalkuty?:) Amoże cos innego?

CKMM

Panie Jacku jak żyć jak żyć bez kasy niech pan tak spróbuję.

DODa

Będzie super niema co się stresować będzie praca i kasa.

anonymous

Nazywajmy rzeczy po imieniu to Jacek Śpiączka jest nam dłużny pieniądze.

nie słucham bajek
@Jolka 10.03.2018 06:15

Wygląda na to,że wciskanie ludziom kitu i bajkowych opowieści,to rodzinne :D :D

sołtysowa

Wstaje ja bidna z rana i mysle sobie: dalej ni ma kasy dana dana..... z

Ona

Widze, ze mamy tu samych specow od prowadzenia firmy... Pozdrawiam Drodzy Panstwo.

Były pracownik.
@Ona 01.03.2018 22:00

Największy jest w Międzychodzie

TAPICER

Co się stało że będzie ogłoszona upadłość Tak miało być pięknie.

x2
@TAPICER 07.03.2018 19:15

Ej TAPICER Jest pięknie bo wreszcie uczciwi ludzie kosztem których nieuczciwi chcieli chronić swoje tyłki usłyszeli prawdę i przestaną się łudzić . Nie bójcie się zmiany jesteście świetnymi fachowcami świat na Was czeka . Pozdrowienia dla wszystkich świetnych ludzi , którzy byli lub wciąż są jedyną nieocenioną wartością tej firmy

Były pracownik

Panie prezesie najwyższy czas ludziom powiedzieć prawdę i przestać ich oszukiwać że będzie dobrze i wspaniale i najwyższy czas spłacać byłych pracowników.

Były pracownik
@DHD 04.03.2018 20:43

Adwokat i tak zrobi swoje.

Zostaw opinię o Iste - Babimost

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Iste