Zwróciłem uwagę, że obecnie Agencje Ochrony, już nie spełniają swoich funkcji z zakresu Ochrony Osób i Mienia, gdyż z uwagi na niskie dochody, zatrudnia się starych dziadków na emeryturach Milicyjnych i innych formacji służb mundurowych, którzy tak naprawdę Ci pracownicy w rzeczywistości ledwo co stoją na nogach i się ledwo co poruszają,a wieczorami zazwyczaj tylko śpią nic nie robiąc. A jeśli już przyjdzie do sfery finansowej i płacy pracowników,to taki dziadek śmierdzący naftaliną,muchozolem i różnego rodzaju gatunku grzybów i pieśni, chce jak najwięcej zarabiać pieniędzy, a młodzi są odrazu zwalniani z uwagi na fakt, że nie służyli w przeszłości w Milicji Obywatelskiej. Czasami się tylko zastanawiam, dlaczego do Ochrony nie zatrudnia się młodym ludzi, sprawnych fizycznie i zarazem wysportowanych i sprawnych intelektualnie. Również dlaczego Szef Agencji Ochrony, to zazwyczaj były funkcjonariusz służb mundurowych, a nie młodych człowiek po studiach bez skrzywień zawodowych i dysfunkcji z złą oceną sytuacji i pewnymi nawykami i przyzwyczeniami minionego ustroju PRL-U i dolegliwościami chorobowymi miedzy innymi hemoroidami i nie tylko. I wówczas jakie ma szansę stary niedołężny dziadek z młodymi i sprawnymi złodziejami w konfrontacji siłowej, chyba że ich spryskałby naftaliną, albo muchozolem. A teraz obecnie do Ochrony z roku na rok zatrudnia się coraz to starszych dziadków, bo coraz mniej płacą pieniędzy,a średnia wieku pracowników Ochrony obecnie wynosi 65+ I zazwyczaj były pracownik Milicji Obywatelskiej, albo Wojskowych Służb Informacyjnych,Wywiadu Wojskowego, Jednostek żołnierzy zawodowych i Wojska Polskiego Rzeczypospolitej Ludowej i zarazem byłych działaczy PZPR, lub obecnej Policji, to myśli się, że w Ochronie, to jest atut, jednak osobiście uważam,że jest zupełnie inaczej,oby tylko taka firma Ochrony spełniała tylko swoją funkcję z zakresu Ochrony Osób i Mienia.
Robert K.
08.09.2025 03:25
W Polsce albo funkcjonuje prawo i obowiązuje wszystkich rodaków w naszym Kraju, a funkcjonariusze Milicji, albo Policji egzekwują prawo Polskie, a nie jednocześnie je stanowiąc indywidualnie i dowolnie, interpretując dla własnych potrzeb,korzyści i dowolny sposób,bo jeżeli faktycznie tak jest w Polsce, to może byłoby się zastanowić, czy dużo lepiej nie byłoby zalegalizować korupcję w naszym Kraju, bo jeżeli czegoś nie można zwalczyć, to może się z tym poprostu pogodzić,aby korupcja była czymś legalnym i powszechnym.
Jacek
08.09.2025 14:14
Często pracując w Ochronie, gdzie nigdy nie miałem do czynienia z pracownikami służb mundurowych,spotkałem się z taką niesprawiedliwością i oszustwem, z którym jeszcze nigdy nie miałem do czynienia,coś na wzór Milicji Obywatelskiej z czasów PRL. Ale zawsze nachodziło mnie tylko jedno pytanie, dlaczego Ci pracownicy Ochrony, byli funkcjonariusze służb mundurowych i byłych jednostek Milicji Obywatelskiej, są aż natto bogaci, niczym milionerzy, dlatego też uważam, że Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego powinna bardzo uważnie przyjrzeć się majątką tychże byłych funkcjonariuszy służb mundurowych, bo jeżeli były funkcjonariusz Milicji Obywatelskiej jeżdżi do pracy kolekcjonerskim autem, gdzie na całym świecie, jest tylko kilka sztuk takich aut,a jeszcze inny były Milicjant o wysokim stopniu oznaczenia i funkcji w MO, posiada Jacht o dużej wartości, to się zawsze zastanawiam, po co wogóle Panowie pracujecie w Ochronie, mając Jacht i pracując w Ochronie za stawkę 20 parę złotych za godzinę, to po roku pracy i oszczędzania można popływać po Bałtyku przez godzinę, może dwie i to wszystko, bo już benzyny zabraknie. A mając takie kolekcjonerskie zabytki w postaci luksusach aut,to tylko można pracować w Ochronie, albo w Milicji Obywatelskiej, gdzie przy takich dochodach pracy w Ochronie, mógłbyś co najwyżej zatankować benzynę raz w tygodniu i sobie pojeździć przez godzinę. A ciężko uwierzyć, że w Ochronie jest taki dobrobyt, bo ja kiedy tylko dostałem pensję przy stawce 21,70 złotych za godzinę, co najwyżej mogłem wyspać się na ławce na dworcu PKP i to wszystko. A Panowie z Ochrony, to chyba bardziej jacyś cudotwórcy, szkoda tylko że już rozwiązali formację jednostek Milicji Obywatelskiej, bo zamiast pracować w Ochronie, zatrudnił bym się w Milicji.
28.02.2023 00:15
Xxx
01.03.2023 19:04
Potwierdzam że ten Pan który przedstawił się na rozmowie kwalifikacyjnej jako Szef ochrony na tym obiekcie chyba pomylił się z powołaniem. Obiekt Haffnera jest sporym obiektem i trzeba trochę pochodzić ale ten Pan jak nakresil wizję pracy na tym Obiekcie to na samym wstępie już się chce zrezygnować. JAK Dalej Ten Pan będzie Szefem ochrony na tym Obiekcie to Ludzie tam nigdy nie będą zadowoleni ze współpracy z Panem. Rozmawiałem z jednym z Pracowników na tym Obiekcie to ten Pan powiedział żeby nie jego trudna sytuacja to By 5 minut nie pracował z Tym Szefem Ochrony bo jest wulgarny, opryskliwy i do tego chamski w stosunku do pracowników. DZIWNE że Firma Ochrony nie zmieni go i dalej go trzymają skoro pracownicy już nie raz byli w biurze i gadali na tego Pana a on Dalej pracuje.
Krzyś
08.09.2025 00:09
Ale ponoć Panie są zachwycone Ochroną pracowników w postaci Milicji Obywatelskiej,i tu sprawdza się porzekadło "Za mundurem panny sznurem" bo i Komendant Milicji jest obszczymurem,ale Babcie klozetowe są zachwycone Panami z Milicji.
Jaro 23
07.09.2025 21:15
Zwróciłem uwagę, że obecnie Agencje Ochrony, już nie spełniają swoich funkcji z zakresu Ochrony Osób i Mienia, gdyż z uwagi na niskie dochody, zatrudnia się starych dziadków na emeryturach Milicyjnych i innych formacji mundurowych, którzy tak naprawdę w rzeczywistości ledwo co stoją na nogach i się ledwo co poruszają,a wieczorami zazwyczaj tylko śpią nic nie robiąc. A jeśli już przyjdzie do sfery finansowej i płacy pracowników,to taki dziadek śmierdzący naftaliną,muchozolem i różnego rodzaju gatunku grzybów i pieśni, chce jak najwięcej zarabiać, a młodzi są odrazu zwalniani z uwagi na fakt, że nie służyli w Milicji Obywatelskiej. Czasami się tylko zastanawiam, dlaczego do Ochrony nie zatrudnia się młodym ludzi, sprawnych fizycznie i intelektualnie. Również dlaczego Szef Agencji Ochrony, to zazwyczaj były funkcjonariusz służb mundurowych, a nie młodych człowiek po studiach bez skrzywień zawodowych i dysfunkcji z złą oceną sytuacji i pewnymi nawykami i przyzwyczeniami minionego ustroju PRL. I wówczas jakie ma szansę stary niedołężny dziadek z młodymi i sprawnymi złodziejami w konfrontacji, chyba że ich spryskałby naftaliną, albo muchozolem. A teraz obecnie do Ochrony z roku na rok zatrudnia się coraz to starszych dziadków, bo coraz mniej płacą pieniędzy,a średnia wieku pracowników Ochrony wynosi 65+ I zazwyczaj były pracownik Milicji Obywatelskiej, albo Wojskowych Służb Informacyjnych,Wywiadu Wojskowego, Jednostek żołnierzy zawodowych i Wojska Polskiego Rzeczypospolitej Ludowej i zarazem byłych działaczy PZPR, lub obecnej Policji, to myśli się, że w Ochronie, to jest atut, jednak uważam zupełnie inaczej,oby tylko taka firma Ochrony spełniała tylko swoją funkcję z zakresu Ochrony Osób i Mienia.
Widzę że zdania na temat pracy są tutaj bardziej negatywne niż pozytywne. Z czego to wynika? Piszecie, że nie polecacie, ale troszkę brak mi konkretów. Tylko chodzi o dofinansowanie, o którym mowa niżej czy jest coś jeszcze?
Michu93
01.02.2023 08:12
Nie mogą być najniższe stawki godz w Trójmieście..minimum jest 22,8 brutto. Mniej nie mogą dać. A z umową o pracę to niestety..bez grupy nie da rady . W ochronie tak jest ..
Seba
25.02.2023 20:05
Według Ciebie 16 zł netto za godzinę to nie jest najniższa stawka w Trójmieście??
19.05.2022 15:48
Czy firma Skorpion Security udziela pożyczek pracowniczych? Na jakie dodatkowe wsparcie może liczyć pracownik?
Sebix
29.05.2022 12:08
Na żadne. Raczej szybciej Ci zabierze jak pomoże w czymkolwiek
Maciej z Wejherowa
10.11.2019 18:57
Jak sumiennie się podchodzi do obowiazkow i z nalezyta profesja wykonuje swoje zadania to nie ma co narzekac. Byc moze Ci co tak narzekaja to zwykle lamusy co najwyzej powinni i to pod kontrola bydla dogladac na pastwiskach.
anonymous
12.01.2018 10:49
Najbardziej żałosna i zakłamana firma w całym woj pomorskim.Wykorzystuja ludzi jak mogą oszukują z dofinansowaniem.Nie polecam pracy w tej firmie.
Lysy
29.05.2019 15:49
Czy też tak się dzieje z imprezami masowymi w których za trudnia ludzi na terenie Trójmiasta!? Przez niby fachowców itp spraw
jasiek
20.05.2016 22:41
nie wiecie jak z zatrudnianiem rencistów, przez Skorpion Security @pan kazio czy pracujesz w tej firmie??
11.05.2011 22:33
Ja mam wielkom sprawe zajmijcie sie jednym ochroniarzem o imieniu (usunięte przez administratora) na targu drzewnym bo sie rzuca do ludzi i pracowników i oraz klijetów
klijentka
13.10.2010 10:20
Ja w innej sprawie zdejmniejcie ochroniarza z topazu przy rynku nie nadaje sie do niczego zle reprezentuje firme i jest nie miły dla klijentów nie potrafi sie odezwac normalnie i nie pilnuje złodzieji!!!!!!!!!!! zajmnijcie sie tym
djkarlos
18.09.2010 21:02
Ja też po przemianach nadal na zleceniu jade ,a zmiany na etat ni (usunięte przez administratora)a nie widac. Jak (usunięte przez administratora).
hehehe
09.05.2010 13:20
Śmieszna ta firma ochroniarska (usunięte przez administratora) już tam pracowac-same ciecie i zgredy na dodatek marna kasa i duzo godzin do przerobienia-(usunięte przez administratora)
01.03.2010 05:57
Nadal jestem w tej firmie NA ZLECENIU HE HE i teraz jeszcze ta zmiana "ciekawe czy na dobre to wyjdzie z tym CONSALNETEM. pzdr
anonimowy
26.11.2009 10:00
witam ja pracuje w ochronie skorpion od prawie trzech lat,fakt firma ma duzo obiektów ale kazdy jest inny.Ja np.pracuje na obiekcie CH.....fakt ze człowiek pracuje 14 godzin na nogach to jeszcze musi wykonywac ine obowiązki które nie należa do pracownika ochrony po prostu jesteśmy wykorzystywani jak murzyni,ja mam stawkę nie będę ukrywał 6zł netto pracuje 350 godzin miesiecznie i cała moja wyplata to same wydatki nie mowiac o tym iz mieszkam z spoza Warszawy kosz mojego dojazu np;na weekend wynosi około 250 zł kwatera itd.Brak prostu słów doprosic sie o podwyzke Fakt zatrudniaja ludz z spoza w-wy maja te same stawki a śpią w szatniach to jest karygodne inny (usunięte przez administratora) a drugi nie plalaci za kwatery,nie wiem nawe czy prezesi firmy wiedza jak to sie odbywa .Do pracy czlowiek powinien przyjsc wyspany i czysty, a jak to sie spi w szatni to czlowieka odrzuca smierdzi ze nie da sie wytrzymac .Przemyslci sobie prace w tej ochronie bo naprawde brak mi juz slow a pisac moglbym bez konca
djkarlos
29.10.2009 23:59
Witam jestem w skorpionie od 2002r zeby bylo smieszniiej nie mam etatu dodam "Warszawa" zeby doprosic sie o to trzeba cudu lub jak kto woli starego zgreda z reta lub emerytura zeby panowie nie placili zbyt wiele HE HE smiechu warte . Jedyny wielki + to to ,ze zawsze na czas jest wyplacane wynagrodzenie. Pozdrawiam for ALL djkarlos.
Zostaw merytoryczną opinię o Skorpion Security
Nie przegap nowości o Skorpion Security!