DGS Poland

Włocławek

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 265 ocen.

DGS Poland
2265

Opinie o DGS Poland

Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DGS Poland

Iwona

@packo, czy w dalszym ciągu pracujesz w DGS Poland? Twój wpis jednoznacznie wskazuje, że nie jesteś usatysfakcjonowany wynagrodzeniem jakie oferuje Ci ta firma. Czy mimo wszystko występuje w tym miejscu jakiś aspekt Twojego zatrudnienia, który wpływa na Twoje zadowolenie? Czy pracodawca umożliwia Ci korzystanie z jakiegoś pakietu benefitów?

packo

Przyjąłem się tu dwa lata temu. I dobrego słowa raczej nie powiem zwłaszcza za system premiowania. Nagminna metoda odbierania dochodów z pracowników. Najlepiej i nie wiedzieć czemu mają ci co w biurowcu pracują. Oni mają wszystko jak w korporacjach. Samochody i od starszych wiem,, że bujają się po kraju na koszt firmy nawet w wolnym dla nas czasie. A dlaczego nie powiem dobrego słowa? Ot płace! Czy płaca 2300-2500 to jest dużo w obecnych czasach? Za to się da utrzymać rodzinę i mieszkanie nawet jak żona zarobi na poziomie najniższej? W najbliższym czasie wyjeżdżam do Niemiec, bo mam już umówione warunki i porównywać nie ma czego z czym. Wielu już pracowników tej firmy zrobiło podobnie. Bo niestety młody musi zacząć układać sobie rodzinę, a nie wegetować jak ta firma oferuje. I do tego boleśnie kosztem wybrańców z biurowca. Poczytajcie, złóżcie w całość, pogadajcie z pracownikami i się dowiecie do czego chcecie wejść. MIRNOTA!! A już w takim Kutnie można zarobić dwa razy tyle! I co z tym miastem i jego pracodawcami się dzieje? Dogorywa!! Pomału.

Iwona

@surak, nie znam aktualnej sytuacji w DGS Poland, ponieważ nie współpracuję z tą firmą. Dopytuję na tym forum o takie kwestie, które mogą zainteresować innych użytkowników odwiedzających ten wątek w poszukiwaniu informacji o tym pracodawcy. Przedstawisz w takim razie krótko, to co w tym momencie dzieje się wewnątrz DGS Poland?

Iwona

Chcę Wam przypomnieć, że to forum służy do zbierania wyłącznie merytorycznych opinii o firmach jako pracodawcach. Wpisy, które dodajecie muszą również spełniać wymogi regulaminu, https://www.gowork.pl/regulamin Proszę Was o przestrzeganie przeznaczenia tego forum.

Sztapler

Tadek R!!! A ten co piszecie będzie dalej zaciemniał i wymyślał nowe powody aby nie pracować. Widzę i wiem co piszę.

Iwona

@@anonymous, byłeś zainteresowany pracą na produkcji w DGS Poland. Czy pomimo braku odzewu na Twój post, poznałeś szczegóły tego typu pracy? Zdecydujesz się na aplikowanie do firmy? Jeżeli tak, to proszę Cię o pozostawienie swojej opinii o procesie rekrutacyjnym, w którym prawdopodobnie weźmiesz udział.

surak
@Iwona 31.01.2018 23:35

Kobito jakim rekrutacyjnym? Piszesz z wenus czy jak? Przecież zwalniać będą w tej firmie i wszyscy o tym mówią. Ot rzetelność.

Wiesław

Nigdy ale to przenigdy nie myślcie aby tu przyjść do pracy.Chyba,że jesteście przyjęci po znajomości lub po rodzinie.W tej firmie potrzeba parobków,bo normalne stanowiska pracy są już zajęte już na 50 lat do przodu.Odnoszę wrażenie,że nie narodzone jeszcze dzieci już mają pewne stanowiska w firmie gdy dorosną.

surak
@Wiesław 17.01.2018 22:48

Bądkowo rządzi!! he he he. Nikt poza pierwszym nie ma nic do powiedzenia. Ale Bądkowo toleruje. A może lepiej by było przenieść tam siedzibę DGS? Taniej i sami swoi.

Snugi

Jakie są stawki godzinowe na produkcji w DGS? Czy w ostatnim czasie wzrosły?

Kana

Witam,chciałabym złożyć CV do tej firmy.Na jakich stanowiskach pracują kobiety i jaka panuje atmosfera w pracy.Dziękuję za obiektywną ocenę.

@anonymous
@anonymous 17.01.2018 22:50

Poproszę trochę szczegółów,rzecz jasna chodzi mi o pracę na produkcji.

Xxxxxxx

Witam.a skoro koledzy i koleżanki są na bieżąco to ktoś wie czy są jakieś przyjęcia do pracy w tym dgs?

Iwona

@Anej, nie pracuję w DGS Poland. Staram się jedynie dbać o przestrzeganie przeznaczenia tego forum. Rozumiem, że nie jesteś zadowolony z DGS Poland jako pracodawcy. Mógłbyś opisać swoje codzienne obowiązki w tym miejscu pracy i atmosferę, która im towarzyszy?

Anej

Uważam, że obecnie dzieje się w tej firmie niesprawiedliwość. Kilka osób dostało czerwoną kartkę choćby za chorowanie. Mnie także to spotkało. Dotychczas pracowałem uczciwie, ale przytrafiło mi się (usunięte przez administratora) na zdrowiu i zostałem zakwalifikowany jako zły i niepotrzebny pracownik. A mimo to toleruje się już od kilku lat pracownika kołtuna, który, nie dość, że także choruje w każdym roku i to dłużej ode mnie to radomian tego olewa swoje obowiązki i reguły jakie obowiązują poprzez zarządzenia prezesa. Ja nigdy nie łamałem żadnych zasad. A jemu wolno!! Korzystać z telefonu prywatnego i to codziennie kilka razy(kierownicy o tym wiedzą doskonale-tolerują). Przerwę śniadaniową ma godzinę . Tak, godzinę. Pierwszą przerwę robi sobie z randstadem a po tym zostaje na stołówce z załogą dgs-u i tak godzinka przeleci. A na czym polega jego praca? Cały czas jak nie chodzi po całej firmie i tu i tam zagada- czas leci. Podobno powinien też przebierać braki. Ha ha ha dwa kartony na 8 godzin. Parę rzeczy by można dodać, ale nie będę drobiazgowy. I to jest sprawiedliwe?!?! Ja nawet na nadgodziny chętny byłem, a ta eminencja robi co chce i się śmieje (z mistrzów i kierowników i ...............wielu jeszcze). O dyrektorach wyraża się dość nie pochlebnie itd. A czy ktoś sprawdził czy te jego papiery o których się w firmie mówi nie są przypadkiem trefne i załatwione. Takie możliwości chyba są? Ten byku nie może ani na maszynie, ani w nocy jednym słowem ani nic. Ktoś go rozlicza wogóle z obowiązków i pracy? Raczej musi być przyzwolenie bo na telefonicznych rozmowach to już go wszyscy przyłapali poza prezesem a ten dalej swoje. Choruje nic nie może a na jego fejsie o czym wszyscy mówią są zdjęcia z wyjazdów, wycieczek rowerowych i także imprezy z alkoholem są(zaraz je usunie). Więc po co te pozory są i zwalnia się lepszych, uczciwszych pracowników? Gdzie sprawiedliwe podejście do pracownika skoro się sprawiedliwość kaleczy?

Perełka

Niech idzie zeznania go dobiją, zwłaszcza ostatnie.He he he

Wesołek

Czy jesteście pewni, że o DGS nie można napisać coś dobrego? Dla mnie świat nie jest czarno biały ma różne odcienie!

Iwona

@Myślacy z tego co widzę, to oferta pracy na konserwatora jest jeszcze aktualna przez niecały tydzień. Zamierzasz na nią aplikować? Jeśli tak, to chętnie dowiemy się więcej na temat Twoich wrażeń z procesu rekrutacji.

Myślacy

Widziałem, że DGS Poland szuka pracownika na stanowisko konserwatora czy to jest aktualne? Może ktoś coś wie?

Iwona

@Wesołekjeśli masz inną opinię na temat firmy niż jeden z innych użytkowników, to warto ją przedstawić. Będzie to o wiele bardziej merytoryczne i pomocne dla osób szukających informacji o DGS Poland jako pracodawcy.

Wesołek

@Kandydat do bani Nie rozumiem takiej postawy. Nie pracujesz w firmie a masz tak dużo do powiedzenia! Może lepiej zajmij się pracą w swojej firmie to unikniesz kłopotów.

Ryba
@Wesołek 04.06.2017 23:21

Co za kołek z ciebie. Czytać ze zrozumieniem w szkole nie nauczyli a wyrywasz się pisać o postawach. Zapewne dziwaku bronisz swoich racji czyli robisz 5 dni i wolne. Nie dostrzegła kumacia, że pisze to gostek co chciał do roboty u nas przyjść, ale po zapoznaniu z realiami i co wie od znajomego jak pisze, dał sobie na luz. Tak to jest w tym kraju, innym narzucać a samemu ma się plażę. Gówniana polaczkowość podkablować, dolać oliwy itd itp. Wesoł oby twojej rodzinie nie zabrakło czasu dla siebie i obyś musiał robić za stawki jakie obowiązują, a nie mityczne. Pilnuj swoich spraw godnie, a nie wypowiadasz się w temacie co zapewne ciebie nie dotyczy. Znalazł się artysta komentator jak Halinka.

Iwona

@Lisek młodyrozumiem, że system premiowy nie jest dla Ciebie do końca jasny. Chętnie dowiemy się od innych pracowników jak ten system działa. Na co jeszcze mogą liczyć pracownicy DGS Poland?

Kandydat do bani
@Iwona 04.04.2017 08:48

Mogą liczyć na zapieprz w weekendy. Ten czas niestety jest dla rodziny, odpoczynku i relaks. A w tej firmie niestety trzy weekendy są w pracy i tylko jeden miesięcznie dla pracownika i jego rodzin. Mi to nie odpowiadało i tyle. Sobota i niedziela jest od tego żeby się zabawić, odpocząć i pomodlić. I proszę mi nie tłumaczyć niczego, skoro sami wy właśnie rekrutujący i wielu innych macie weekendy wolne. Mam kolegę w tej firmie i wiem jak jest naprawdę, także to, że nie ma dodatku za pracę w weekendy , a w większości firm takie coś jest naturalne. Stawki, to też dół z rynku polski - 13 złoty?!?!? , 3 euro?!?!? weźcie na luz i poczytajcie co, gdzie, jak i za ile! I dlatego właśnie nie zatrudniłem się w tej firmie, choć wolę taką miałem. I czy coś z tego jest nie zrozumiałe?

Lisek młody

To co dziś w premiach ogłosili to czarna magia. Czyli jak nic szef nie da i będzie mniej za winy innych i nadal nie wiadomo przez kogo? Kurde trzy miechy tu robię i nic nie kumam z tymi premiami, bo ciągle zmieniają. A tak chciałem to zrozumieć. Co za co i za kogo. Jakieś B A i C I wypadki. Kurde jakie? O co chodzi z tą brakowością? Ktoś wytłumaczy? I o jakie wypadki chodzi? Dziadki mówią, że się nie doczekam wytłumaczeń o co chodzi z produktywnością, czy jak to zwał, bo jeszcze nie rozumiem. O co chodzi z tym planowaniem, jak mi dziś kolega tłumaczył? Kurde ale to pociapane i nie wiem ile dostanę dodatkowo za pracę. Kuźwa nie da się prościej?

Gregor

DGS Poland należy do William Demant Holding zajmującej się produkcją aparatów słuchowych. To praca dla 2000 osób!!

123

Najfajniejsi są zarozumialcy na PA.Zwłaszcza bryg.A i niejaki Grzelak.Znerwicowany,chory,zakompleksiony facio.

Iwona

@Niko długo już pracujesz w firmie? Co więcej możesz powiedzieć na temat benefitów oferowanych pracownikom przez firmę?

Olo

Jedynie co mi się podoba to że Prezes zabrał nagrody od majstrów, bo te nagrody były przeznaczane na osoby, które nie koniecznie wykazują się zaangażowaniem w pracę a tym że przesiadują w mistrzówce z majstrem i dobrze żyją. A Ci co tak naprawdę wykazują chęć i zaangażowanie w pracę są pomijani. I swoją drogą ten system premiowania co teraz wszedł wcale nie będzie na plus dla pracowników. To czy dany pracownik dostanie od majstra 0,1 - 0,3 będzie tak samo traktowane jak przy przyznawaniu przez niego nagród czyli pupilki majstra mogą liczyć na 0,3 a reszta niekoniecznie!!!

Olo
@Niko 16.03.2017 01:46

a przecież nie napisałem o ustawiaczach tylko o pupilkach (czytaj uważnie kolego!!!) i o premiowaniu w zakladzie. A co o rozliczania z pracy to niejednokrotnie ustawiacz po sobie nie posprzątał ale nie biorę ogół tylko tą osobę która nie posprzątała. I następnym razem czytaj uważnie co jest napisane a nie bzdury wypisujesz na temat tego postu. Pozdrawiam i życzę owocnej pracy :)

Iwona

@Włodek z Londynu długo pracowałeś w firmie? Chętnie dowiemy się czegoś więcej na temat oferowanych warunków zatrudnienia.

Iwona

@spaw obecnie trwa jeszcze rekrutacja na stanowisko Specjalista ds. Kontrollingu. Praca we Włocławku. Jeśli prześlesz swoją aplikację zachęcam do podzielenia się później wrażeniami z procesu rekrutacji i rozmowy kwalifikacyjnej na tym wątku.

Spaw

Czy dgs szuka pracowników? jakie tam są wewnętrzne regulacje? Na zmiany i w jakim systemie? No i stawka na dzień dobry jaka jest? Ktoś coś w tym temacie może pomóc?

Włodek z Londynu
@Spaw 25.02.2017 00:18

Daj sobie spokój z nimi. za 14.00 będziesz robił na godzinę w weekendy także i to bez dodatku za system zmianowy. Płacą premie , ale tego nie zrozumiałem na jakich zasadach, bo np za wypadek kogoś ze zmiany to zabierają 0,1, za braki cholera wie kogo, zabierają 0,3, za nie wypracowanie celu jakiegoś tam, zabierają 0,4. A jak to zrobić jak trzeba czekać na tzw. surowce?!?! To daje wynik, że premii prawie wcale nie ma. Tego nie pojmuję do dziś jak można pozbawiać premii za tzw braki innych wydziałów!!! Ktoś tam olewa swoją pracę, a bez premii są także ci, co się przykładają. Po paru miesiącach staranie przechodzi prawie wszystkim. Na dodatek śmierdzi w całym zakładzie od lakierów, ale normy są podciągnięte aby kontrole nic nie wykazały. Kupa dźwigania i nic więcej. Jak zarobisz 2000 PLN na rękę to będzie sukces. Po zakładzie chodzą tylko jacyś statyści co wyłapują i wypytują o pierdoły i na nich pieniądze są. Na premie dla nas nie ma a na nich jest. prezes na zebraniu mówił, że wystarczy tylko produkować na stanowisku w sposób ciągły i premia będzie. Ale kurde jak produkować jak "towaru" brak z pras!? Planują to chyba tak by nie było dodatków płacowych. Nie ma nikogo, kto by to wszystko ogarnął. I jest jak jest. Premie których prawie nie ma i powszechne karanie. No na koniec mojej wypowiedzi zapodam ci tylko to, że musisz to zaakceptować aby tam pracować, albo szukasz dalej lepszej pracy. A jeśli pozwolisz ze swoim wyborem, by cię golili z premii itp itd to idź w to. Jestem już za tym układem i mogę się do tego odnieść, bo żal mi tych co dali się zmanipulować i trwają w tym chorym układzie. Jednym słowem i w tym krótkim opisie wybór twojego losu, należy do ciebie. PS. Poszukaj coś lepszego.

Bogucik

Czy DGS potrzebuje pracownika z językiem włoskim? Sprawdzałem ich i bardzo chciałbym dostać się do firmy. Mam nadzieje na dobre zarobki bo mam już spore doświadczenie zawodowe, a jaka jest atmosfera?

Kowal

Czytam te wpisy i zastanawiam się co zrobić. Miałem w DGS pracować bo znajomy poleca ich jako fajną firmę. Oby nie było z tymi wpisami jak już niejednokrotnie się słyszy o takich forach. Ludzie kłamią , opluwają a inni są zadowoleni. Proszę o info, będę wdzięczny.

Balum
@Kowal 12.01.2017 12:40

Kowal więc w czym masz problem? Wchodź w to i za jakiś czas będziesz miał swój prywatny pogląd. A to o czym próbujesz pisać czyli zadowoleniu lub jego braku, samo się do Ciebie odezwie. Będziesz miał wówczas swój indywidualny pogląd i prawo do wpisu na tej stronie o pluciu i chwaleniu. Sam to zrobisz dla innych, lub wyrażając swój pogląd. I czy to będzie hejt? Raczej zwykła autorska ocena. Powodzenia.

Oli

Witam czy orientuje się ktoś czy premia absencyjna należy się pracownikowi który uległ wypadkowi w pracy?

Baton

To nas docenili na święta!!! Kij w szprychy takiej firmie.

Wesołek
@Baton 04.12.2016 00:10

Człowieku to tak jak byś podcinał gałąź na której siedzisz. Masz prace w dobrej firmie i to należy doceniać.

mati

Powiedzcie proszę na jakie zarobki netto (rzeczywiste) może liczyć drukarz z kilkuletnim stażem ?

Baton
@mati 25.11.2016 22:37

Daj sobie spokój tu jest najbardziej chory system premiowania w całej Polsce. System oparty na okradaniu pracowników. Kierownicy i dyrektory i wyżej podejmują nie trafne decyzje a nam się zabiera premie! DNO!!

Zostaw opinię o DGS Poland - Włocławek

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DGS Poland