Opinie o Butlins

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Butlins

Szymon

Jesli ktos mialby jakies pytania co do pracy w Butlinsie w Minehead to moze akurat cos pomoge - szymek148@op.pl :)

Szymon

@Julita zakwaterowanie jest zagwarantowane na terenie ośrodka. Wchodząc w brame dostajesz juz klucze do przygotowanego dla Ciebie mieszkania. Mały update: po miesiącu wskoczyła mi wyższa stawka czyli 5,95 funta a za nadgodziny 6,95. Aktualnie jestem juz w polsce bo bylem tam tylko na sezon. W mojej opini nic sie nie zmienilo, dalej polecam ośrodek, super ludzie, praca w miare luźna (zalezy kiedy i zalezy na co sie ktos nastawia). W nastepnym roku napewno sie tam pojawie :)

Julita
użytkownik zarejestrowany

@Szymon - wspominasz o odliczaniu kosztów zakwaterowania - czy pracodawca pomaga w znalezieniu mieszkania na okres pracy w Butlins? Jest to ważna informacja dla osób zainteresowanych wyjazdem do pracy za granicę.

Szymon

Jestem aktualnie w Butlinsie w Minehead. Mam 20 lat więc zarabiam prawie najniższą stawke (4,5 funta/h na ręke po odliczeniu mieszkania itp), od 21 lat jest juz wyzsza stawka, następnie od 24 jeszcze wyższa i tak dalej. Ogólnie pracownicy tutaj to w 70% polacy i najczęściej przyjaźni więc z tym nie ma problemu :) Jestem na tzw accomodation i patrząc na wcześniejsze komentarze to widze że chyba osoby komentujące był w całkiem innym ośrodku. Po prostu sprząta się domki/mieszkania po gościach i tyle. Raz się trafi na mieszkanie które praktycznie nie trzeba sprzątac i siedzi się 2 godziny grając na telefonie, a czasami te dwie godziny sprząta się kible ;) Ludzie nie wiem jakich wy warunków wymagacie na stanowisku sprzątacza ale życze powodzenia w dalszym szukaniu pracy :D Przyleciałem tu na trzy miesiące i na nastepny rok na pewno tu wróce. Polecam wszystkim bo nawet z mojej pensji można troche odłożyć :)

Julita
użytkownik zarejestrowany

@Oven a gdzie mogę znaleźć aktualne oferty pracy w Butlins? I jak dokładnie wyglądają warunki zatrudnienia? Np. czy pracodawca opłaca zakwaterowanie? Jaki jest minimalny okres zatrudnienia?

borys

Nie polecam szczegolnie Skegness grasuje tam niejaki Tomek straszna mend@ i konfident .

Macior

Witam, mam pytanie - przepraszam jak się powielę. Mam okazje wyjechać do pracy w Minehead ale zależy mi na tym, żeby jechać na sezon i przywieść ze sobą jak najwięcej pieniędzy. Czy to jest dobre miejsce do tego typu wyjazdu? Gwarantują 40 godz. w tygodniu ale niby dla obrotnych są nadgodziny czy to prawda. Czy dla kogoś kto chce jechać i pracować ile wlezie to dobry kierunek? Jakie macie zdanie / doświadczenie? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

byly pracownik
@Macior 02.06.2017, 20:06
Witam, mam pytanie - przepraszam jak się powielę. Mam okazje wyjechać do pracy w Minehead ale zależy mi na tym, żeby jechać na...

dobre miejsce, malo placisz za accomm, mozliwosc robienia nadgodzin.. jak jedziesz jako sprzatcz mozesz smialo stukac godziny na restauracji, sklepach, barach itp. jesli jedziesz pracowac na te miejsca co zostaly wwymineione jako robienie nadgodzin. to jedynie raz w tygodniu mozesz pojsc na sprzatanie. (ta opcja jest niekorzystna) ps. w okresie sezonowym jest tez trudno z dostaniem nadgodzin< taka ciekawostka pozdrawiam

Oven
@Macior 02.06.2017, 20:06
Witam, mam pytanie - przepraszam jak się powielę. Mam okazje wyjechać do pracy w Minehead ale zależy mi na tym, żeby jechać na...

Zależy od przydziału, np. porterzy, obsługa kuchni, etc. robią nawet 60 h w tygodniu - jeśli chcą, bo podpisujesz najpierw czy zgadzasz się mieć więcej niż 48h w tyg. w razie potrzeby czy nie.

Oven

Insurance Number załatwia się we własnym zakresie, należy na miejscu w Anglii zadzwonić do najbliższego urzędu i umówić na spotkanie, zwykle czeka się od dwóch tygodni do miesiąca, rozmowa na miejscu to zwykła formalność, trzeba przedstawić dokument tożsamości, po kolejnych dwóch tygodniach otrzymujemy stosowny dokument z IN. Dział HR może Ci co najwyżej podać numer i najbliższy urząd, bo pracodawca nie jest w stanie za Ciebie pojechać i przedstawić dokumentu tożsamości, to logiczne? Nie słyszałem, żeby coś się zmieniło w związku z brexitem.

begonia

A czy ktos wie jak wyglada sprawa z założeniem Social Insurance number. Czy pracodawca jest w ty pomocny, czy trzeba to załatwic na własna rękę?

Oven

Wtrącę trzy grosze co do komentarza: Tyson 2017-04-28 23:56 @Lukasz - 2017-04-26 14:35 Przy 40h /tyg - wypłata co 2 tyg już po odliczeniu zakwaterowania jakieś ok 450 funtów mniej więcej wychodzi Zależy w jakim dana osoba jest wieku, ponieważ obowiązują różne stawki dla osób np. 18-letnich i ponad 25-letnich - każdy może sobie sprawdzić potencjalną umowę i ogarnąć na ile może liczyć. Na cateringu rekrutacja jest nieustająca, jak i na housekeeping, jak to przed sezonem, tyle że stare akomodacje dla pracowników zaczną wyburzać od czerwca, a na tyle osób co potrzebują nie mają miejsca w nowych. Cóż, logistyka nie jest najmocniejszą stroną niektórych anglików. Ogólnie - przyjmują cały czas, tyle, że trzeba coraz częściej samemu mieszkania szukać - a na mieście tanio nie jest, miejscowość wypoczynkowa. Jeśli komuś trafi się miejsce w nowej akomodacji ,to niby wszystko nowe i odremontowane, ale pokoiki b.małe, dwuosobowe. Odremontowany, ale akademik, na pracę sezonową wystarczy, na dłuższy pobyt lepiej coś poszukać samemu reasumując. Jaka praca jest? Jak catering to typowo, posprzątaj stoliki po klientach, pod stolikami, kelnerowanie. Housekeeping niezmiennie, szerzej opisałem w poprzednim wpisie.

Lukasz

Pytanie jakie zarobki przy 40h. Planuje wyjazd do Minehead na kelnera lub do kuchni. Dzieki za info.

Adaś
@Lukasz 21.04.2017, 16:48
Pytanie jakie zarobki przy 40h. Planuje wyjazd do Minehead na kelnera lub do kuchni. Dzieki za info....

są obecne jakieś dostępne stanowiska do Minehead? bo na stronie lsj nie ma nic

Tyson

Przy 40h /tyg - wypłata co 2 tyg już po odliczeniu zakwaterowania jakieś ok 450 funtów mniej więcej wychodzi

mon2323

Witam, jest ktoś na forum kto wybiera sie do Bognor Regis od 03.04 ?? Ja z moim partnerem jedziemy na Catering. Ktoś ma jakieś informacje o tym typie pracy? Będę wdzięczna za jakiekolwiek info .

mon2323

Witam, jest ktoś na forum kto wybiera sie do Bognor Regis od 03.04 ?? Ja z moim partnerem jedziemy na Catering. Ktoś ma jakieś informacje o tym typie pracy? Będę wdzięczna za jakiekolwiek info .

Aros

Hej Oven, wciąż w Bognor Regis? Tak się składa że jak wszystko pójdzie zgodnie z planem:> mam się tam stawić do pracy 25 marca. Było by fajnie spotkać się z kimś kto wprowadzi w tamtejszy klimat miejsca:> W razie czego kontakt do mnie - oponn@poczta.fm Bognorczyj - http://www.hotele.lsj.pl/o-butlins.html, przedzwoń sobie do tej agencji i popytaj do jakiego ośrodka prowadzą obecnie rekrutację, no ja pierwotnie chciałem do minehead (tam znajomych mam) ale wyszło że odrobinkę się spóźniłem:> i mieli w ofercie właśnie Bognor Regis. Jakbyś miał jakieś pytania jak to wygląda odnośnie rekrutacji itd to pisz na maila. Pozdrawiam Panowie i Panie:>

Oven

Jestem kilka miesięcy na chwilę obecną w Bognor Regis, zajrzałem z ciekawości na opinie, widzę duże rozbierzności - ujmę to tak, godzin jak ktoś chce pracować idzie ogarnąć sporo, ponieważ jak nie ma dość na podstawowym stanowisku, to zawsze coś ekstra idzie znaleźć już na miejscu, np. jako porter (selekcja ręczników, pościel, itp. po sprzątaniu), przy okazjonalnych wydarzeniach jakieś wieszanie dekoracji, często trzeba ludzi do restauracji (sprzątanie ze stolików, itp.). Na chwilę obecną, pracownikom którzy już chwilę są na miejscu, są oferowane umowy ze średnią, stało ilością godzin, co oznacza, że mając umowę na 35 lub 40h tygodniowo, może być tak, że w jednym zaproponują Ci 40h pracy, w kolejnym np. 30h. Średnia w całym roku musi się zgadzać. Jak się nie ma dość godzin to po prostu trzeba wykazać minimum zainteresowania i poczytać wewnętrzne ogłoszenia, albo połazić i popytać, zawsze coś się znajdzie. Angielski wystarczy na poziomie podstawowym. Akomodacja bardzo tania, około 38 funtów na tydzień, podstawowe wyposażenie jest, najbardziej się opłaca wyjeżdżać w parach, bo zwyczajnie-łatwiej dostać mieszkanie ok. Co nie zmienia faktu, że w maju 2017 Butlins w Bognor bedzie przebosił pracowników na nowe akomodacje 1,5 mili od ośrodka, ze wzgędu na wyburzenie starych (w tym miejscu w planach budowa dużego kompleksu basenów). Na plus dofinansowana stołówka, gdzie za 1,5-2,5 funta idzie ogarnąć konkretny obiad i darmowa wspólna pralnia. Nie mam przyjemności pracować na housekeepingu, ale jak rozmawiam z ludźmi, wiele zależy od przydziału. Są miejsca gdzie pracy jest więcej, są miejsca gdzie jest nieco luźniej - na przydział nie ma się wpływu, więc bez sensu opisywać tutaj jak jest gdzie. Jedno, co można oczekiwać - czasu na "ściemnianie" nie ma nigdzie, dwa razy w tygodniu na "intake" trzeba się sprężyć, bo roboty jest więcej. Na tygodniu, czy też na tak zwanych adultach (weekendy dla dorosłych) jest spokojnie i tylko serwisuje się pokoje dostarczając podstawowy asortyment, odświeżając łazienki, itp. Da się wyżyć i odłożyć kasę, warunkiem jest nie imprezować częściej jak raz w tygodniu, nie kupować od razu wszystkiego co przychodzi do głowy (bo i taką parę znam co wydali wspólne miesięczne zarobki na wyposażenie mieszkania i teraz płacz bo likwidują - głupota ogólna wydawać kasę na nie swoje mieszkanie), jeśli w jakimś tygodniu masz mniej godzin - zainteresować się i ogarnąć sobie coś ekstra do pracy. Finalnie najsłabszym elementem układanki są mieszkania, które - w sezonie - może się zdarzyć, że dzielimy ze współlokatorami, często z innych krajów, chociaż 90% pracowników to polacy, węgrzy i litwini, zdecydowanie mniej anglików, jeśli ktoś ma (w przeciwieństwie do mnie) uprzedzenia rasowe, nie ma tu tzw. "ciapatych". Jako pracę na start mogę z czystym sumieniem polecić i jeśli mam porównywać z innymi agencjami, to warunki są świetne. Wcześniej wyjechałem z Flame, to wpieprzyli nas na zagrzybione klitki na pakistańskim osiedlu , syf kiła i strach z domu wyjść (Nelson) za 50 funtów tygodniowo plus rachunki, umowy na mieszkania podetknęli nam do podpisania bez ogladania mieszkań - z Butlinsem takich akcji nie ma, jako duża firma szanują swój PR i nie robią syfu, w każdej chwili można zmienić akomodację jeśli obecna nie odpowiada i wybrać z dostępnych - ja ze swojej strony nie mam na co narzekać. Chyba wszystko, jak ktoś ma jakieś pytania zajrzę na to forum za jakiś czas.

Bognorczyj
@Oven 13.12.2016, 11:53
Jestem kilka miesięcy na chwilę obecną w Bognor Regis, zajrzałem z ciekawości na opinie, widzę duże rozbierzności - ujmę to tak...

Gdzie składać CV bądź kontaktować się odnośnie pracy w Bognor Regis?

Gizmo
użytkownik zarejestrowany

@sonia Magda ale na jakich innych stanowiskach? Na większość trzeba jest jakieś specyficzne kompetencje przeciez

...

http://www.lsj.pl/

Kamil

erf: Pracuj.pl, wyjezdzam do Bognor 17 listopada.Ktos cos moze juz napisac o tej firmie Barfoots?

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Malinowski

Na angielskich warunkach w pełni legalna umowa , zbierasz na angielska emeryturę

TeamSkegnesss

Housekeeping - praca 5 dni w tygodniu w stałych godzinach (6h dziennie, plus możliwość robienia nadgodzin jeśli popytasz w innych departamentach). Wtorek, Środa, Czwartek, Sobota, Niedziela - Serwisowanie apartamentów gości tzn. podstawowe ogarnięcie pokoju, czyszczenie newralgicznych miejsc, plus dorzucanie brakujących itemów typu srajtaśma, ręczniki, kawa, herbata. Poniedziałek, piątek - intake days. Przygotowanie pokoi dla gości (sprzątanie całych apartamentów). od 9:30 do 15:00 masz do posprzątania 4 apartamenty. To jest dużo, ale da radę wyrobić się w czasie, co jest bardzo istotne. Wszystko ma lśnić, błyszczeć i być higiniecznie czyste. Dla nowych osób 4 pokoje są niewykonalne w takim czasie, dlatego na start dostają 2, z kolejnymi intake'ami ilość pokoi wzrasta. W zależności od wioski i menedżerki atmosfera jest różna. Od bardzo dobrej, po presję związaną z możliwością zwolnienia po minięciu okresu próbnego. Jeśli ktoś chce pracować i nie boi się cieżkiem pracy da sobie radę. Jeśli ktoś myśli, że będzie imprezował dzień w dzień a gdy przyjdzie intake to "jakoś to będzie" to może się bardzo zdziwić gdy dostanie list miłosny od menedżerki, że okres próbny się skończył i nie jesteś już mile widziany. Bywali i tacy. ;) Pracuję w Butlins Skegness kilka miesięcy na accommodation, jestem bardzo zadowolony z pracy i teamu. Jeśli ktoś ma jakieś pytania to zapraszam: guciu6666@tlen.pl

quest

kto jedzie do Minehead 25-26 września ?

geografff

ta....bongor regis okolice londynu, a kielce to okolice krakowa. nazwa okolice nabrala nowego znaczenia

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

robo

To zależy gdzie trafisz.jak przyjedziesz do Bognor na catering i bedziesz pracowal w restauracjii Yacht Club gdzie team lider jest Ania to bedziesz jej mual dosyc po dwóch tygodniasz i albo poprosisz o przeniesienie albo wrócisz do Polski.

ffqvv

Ala- jutro jest ta rekrutacja w warszawie z tego co wiem biora wszystkih na pokojowke a w oglszniu pisza co innego a pozniej tak na accomodation takze sie spozilas troche.

yoursweetkiss

Ja jade za tydzien, szkolenie zaczynam 28.09. Przeszłam rekrutacje przez skype, proste 20 pytań ,ale jesli masz tylko podstawy angielskiego to moze byc ciezko. Powodzenia:)

pracownik

Wypłata zawsze na czas

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

andreas

nie wiesz co piszesz, przyjedź, przekonaj się jak się tu pracuje.

:)

fiako możesz skozystać z darmowego doractwa peronalnego: Zapraszam serdecznie na bezpłatne spotkanie „Trening: KARIERA” w sobotę, 17.09.2016 r. w godz, 10 - 14. Tematy, które poruszymy: - social media – spraw, by rekruterzy sami do Ciebie dzwonili - trendach na rynku pracy – zdobądź kompetencje, które są najbardziej poszukiwane - networkingu – niedocenionej mocy sieci znajomych Miejsce: LSJ HR GROUP, ul. Celna 1 (III piętro). W trakcie spotkania lub po jego zakończeniu chętne osoby będą mogły zostawić CV i indywidualnie porozmawiać z ekspertem LSJ. Zapraszam!

Mike90
użytkownik zarejestrowany

To było ogólne ogłoszenie jako "pracownik hotelowy" dopiero po rozmowie się okazało ze mają tylko na accommodation. Na pierwszy wyjazd do Anglii to trochę ciężko bez pośrednika. Z tego co patrzę na stronie oficjalnej to praktycznie nie ma żadnej oferty accommodation, chyba że to to samo co housekeeping team member, ale nie wiadomo jaki zakres obowiązków. Ale wiadomo nie po to wynajmują pośrednika pracy żeby do tej gorszej roboty brali swoich.

Mike90
użytkownik zarejestrowany

Nie no coś tam gadałem chwile po angielsku z tą pośredniczką to mówiła że nie będzie problemu. Tylko że póki co mam coś tutaj na miejscu na czarno, kasa jakaś jest tak mi szkoda trochę ryzykować, może lepiej poczekać ale wiadomo w zime przestój. Chciałbym żebym ktoś się wypowiedział kto aktualnie przebywa w Minehead jak tam teraz sytuacja wygląda na stanowisku accommodation?

Mike90
użytkownik zarejestrowany

Zadzwonili do mnie w tamtym tygodniu z ofertą accommodation - Minehead, potwierdziłem mam dosłać dokumenty no i spotkanie w Warszawie 17, ale po przeczytaniu opinii zacząłem się wahać, ogólnie ciężka praca to nie problem dla mnie ale bardziej jestem ciekaw czy są stałe godziny i czy nie ma jakiś śmiesznych zmian po 2-3h? I jak rozmowa kwalfikacyjna wygląda perfekt angielski musi być? Czy raczej nie ma z tym problemu? Ktoś wybiera się do Warszawy 17 września?

Ala35

Pracuje w Butlins juz 10 lat i jestem zadowolona ...jakieś pytania?

Sonia Magda
@Ala35 28.07.2016, 14:05
Pracuje w Butlins juz 10 lat i jestem zadowolona ...jakieś pytania?

Hej:) w jakim departamencie pracujesz ? Zastanawiam sie nad praca na stanowisku kelnerki. Czy orientujesz sie czy faktycznie na miejscu okazuje sie ze musisz pracowac na innych stanowiskach?

grego
@Sonia Magda 12.10.2016, 23:09
Hej:) w jakim departamencie pracujesz ? Zastanawiam sie nad praca na stanowisku kelnerki. Czy orientujesz sie czy faktycznie na...

Zasadniczo to jesli pojedziesz pracowac jako kelnerka to prawdopodobnie bedziesz tez pomagac na housekeepingu. W poniedzialeki i piatki kiedy ludzie wyjezdzaja i przyjezdzaja potrzeba pracownikow do sprzatania pokoi, wiec duza grupa z innych dzialow wspomaga accommodation. Kilka postow wyzej jest dosc dluga wypowiedz kogos, z ktora w pelnie sie zgadzam. Ktos napisal jak jest w butlinsie, a nie uzalal sie. Praca w accomie jest ciezka to fakt, ale to dlatego ze praca pokojowki jest ciezka wszedzie. Poczytajcie sobie np. o pracownikach Hiltona i o tym jakie maja normy. Robilem przez rok w accommodation w Bognor Regis. Nie zaluje ze tam pojechalem. Praca byl ciezka (robilem na hotelu) . Generalnie odradzam housekeeping, a juz na pewno nie pojachalbym do pracy w hotelu. Podejrzewam ,ze najlepsza praca jaka mozecie tam dostac to praca ratownika. najlepiej jednak to pojechac tam i po pewnym czasie bedziecie mieli rozeznanie co i jak.

edi

ile godzin macie na accomie i poszczególnych butlinsach? np w hotelach i na wioskach? 3o-35 ?

wicia

słuchajcie ile ludzi tyle opinii najlepiej jeśli każdy sam się przekona czy jest to dla niego, każdy ośrodek jest trochę inny, niby jedna firma ale np na accomie jest troche inaczej praca zorganizowana w róznych butlinsach. Wogóle to piszccie gdzie jesteście i jak wam się pracuje- to forum bardzo pomaga przy podjęciu decyzji o wyjeździe do butlinsów.

matt

zapytajcie na rozmowie w czerwcu gdzie was zakwateruja w bognor bo przenoszą zakwaterowanie 1 mile od butlinsa wiec rowerek albo z buta 50 min

milan

napiszcie jak pracuje sie w minehead czy angole,, jeżdzą ,, po polakach, bo w bognor jest ich b. dużo, polacy są od czarnej roboty tutaj nikt tego nie docenia atmosfera ciężka

patt
@milan 23.05.2016, 20:18
napiszcie jak pracuje sie w minehead czy angole,, jeżdzą ,, po polakach, bo w bognor jest ich b. dużo, polacy są od czarnej rob...

zzesc wszystkim mam wieloletnie doswiadczenie w pracy dla bourne leisure, pracowalem wczesciej w hotelach warner, obecnie w butlins minehead i chcialbym sprostowac kilka spraw. po 1. rozbieznosc opinii jest duza. skad to sie bierze? przede wszystkim z tego ze kazdy osrodek jest gigantyczny, zatrudnia kilkaset ludzi, przy czym rotacja pracownikow jest tez duza (co chwile ktos wyjezdza/przyjezdza), to znaczy ze jezeli w tym poscie powiem ze teraz jest swietnie, to nie znaczy ze w 2017 bedzie tak samo. Poza tym oczywiscie, w kazdym osrodku jest conajmniej kilka, zazwyczaj kilkanascie departamentow. Co to znaczy? to znaczy ze np. pracujac na barach masz swoich menadzerow i team, wiec z ludzmi z innego departmentu np. accomodation wogole nie masz do czynienia. Nawet wiecej niz to, np facilities (generalne sprzatanie osrodka) pracuje 24/7. to znaczy ze np. praca na dziennej zmianie na ktorej sa konkretni teamliderzy/menagerzy i zadania do wykonania jest zupelnie inna niz praca w nocy, bo jakby te zmiany "nie wchodza sobie w droge". wiec generalnie mimo ze teorytycznie pracujemy dla tego samego pracodawcy, w tym samym miejscu, nasze bajki sa rozne- co za tym idzie- opinie podzielone. po 2. butlins jest takim miejscem, w ktorym nie ma ludzi nietykalnych. to jest jedna z wiekszych korporacji w tym biznesie, wiec nawet twoj glowny menadzer w skali calej firmy jest tylko jakims malym pionkiem. zwyklym zbiorowym listem ze skarga do kogos z wyzszych sfer mozna kazdemu narobic bigosu (byly juz takie sytuacje) Wiec kiedy ja czytam posty w ktorych ludzie pisza jaki to butlins jest beznadziejny i bezwartosciowe - jesli uwazasz ze cos jest nie tak i masz jakies poparcie tego zdania od innych ludzi to albo zadzialaj w tej sprawie albo podziekuj grzecznie i dowidzenia. Najlatwiej jest narzekac i sie uzalac i czekac az nadejdzie lepsze jutro. Co prawda czasem wynikaja jakies zgrzyty, no ale co, to normalne w pracy. trzecie; cytat z innego forum --- "praca latwa i przyjemna w zasadzie skupisz sie na nic nie robieniu i nie dajesz sie zlapac". --- OK, no przepraszam bardzo ale jezeli ktos jest pracownikiem z tego typu nastawieniem to faktycznie mozna przezyc szok kiedy nagle trzeba sie w pracy spocic. Tutaj przyjezdza troche ludzi tego pokroju, ale dlugo tu nie zostaja z oczywistych przyczyn. @milan- odpowiadajac na pytanie; jezeli juz w samym pytanu mowisz "angole", to juz z miejsca z Ci powiem ze gdzie nie pojedziesz, to bedac pogardliwym wobec innych, tez inni beda tacy wobec Ciebie. Karma wraca. Nie wiem tez czym jest "czarna robota", bo nie jestem w stanie wymyslic w tym momencie jednej rzeczy w pracy ktora by mozna podczepic pod te kategorie?! To wszystko zalezy jaka atmosfere wytwarza sie wokol siebie. Ja jestem czlowiekiem otwartym i pozytywnym i przez 8 lat pobytu w uk nigdy nie czulem sie w zaden sposob wykorzystany. Moze tez dlatego, ze nie daje sie wykorzystywac?! Do pracy przychodze na luzie i rozmawiam ze wszystkimi. Ale zawsze byli i sa i beda tacy ludzie, ktorzy przyjedzaja tu i trzymaja sie razem zdala od innych (grupa polakow rozmawiajacych w pracy tylko po polsku miedzy soba, nawet "hi" nie powiedza innym jezeli sie pierwszy nie odezwe, albo nie odpowiedza wogole nic) no i co z takimi zrobic.. jak od poczatku maja wyje**ne na innych to i inni maja wyje**ne na nich. dalej- roznice miedzy osrodkami- jest ich 3 Skegness/Bognor/Minehead. Bylem w bognor i obecnie jestem w minehead, w skegu nigdy nie bylem wiec znam tylko z opowiesci. Skegness ma ogolnie najgorsza opinie bo ma slaba lokalizacje (daleko do wszystkiego, brak sklepow etc) w dodatku slabo wyposazone mieszkania (trzeba sobie samemu ogarniac wszystko). W bognor jest juz lepiej, chociaz w sezonie kiedy pracuje najwiecej ludzi te mieszkania tez sa przeladowane, upychaja ludzi jak sie da, wiec faktycznie moze byc roznie. Lokalizacja ladna, najbardziej sloneczne miejsce w uk i w okolicy w sumie jest co potrzeba. Najlepiej wypada minehead, tutaj mieszkania sa najlepiej wyposazone lodowki/kuchenki/kanapy zazwyczaj w kazdym mieszkaniu, czasem nawet jakies tv. 15 minut spacerem do marketow typu tesco etc i na miescie tez jest co trzeba. Z zewnatrz moze to wygladac odstraszajaco, ale w srodku jest ok. Ogolnie nie mozna narzekac, bo za mieszkanie placi sie doslownie grosze, przy czym brak oplat z jakiekolwiek rachunki. Warto wspomniec ze pracujac na accommie rzeczy typu papier toaletowy jakies szampony mydla, czasem jakies zarcie mozna na luzie brac z pracy, bo przy sprzataniu pokojow znajduje sie tego mase, wiec tez zaoszczedzacie zawsze jakies pieniadze na takich drobiazgach. jezeli ktos chce zapytac o jakies szczegoly na temat pracy w danym departamencie, spraw organizacyjnych, ogolnie o wyjazd do uk jesli ktos jedzie pierwszy raz, czy o cokolwiek innego mozecie smialo pisac patznbratz@gmail.com chetnie pomoge

loss

jak podniesli stawkę minimalną w uk to butlins obciął godziny, czyli na jedno wychodzi syf.

Sysia

Od kiedy w Bognor będzie czynny ten lunapark na tym boisku czy tam placu ?? Dokładnie nie powiem jaka to ulica .Ale mieszkancy Bognor beda wiedziec o co chodzi . POzdrawiam :)

kami

Wybieram się 6 maja, ktos wybiera sie w tym samym czasie?

voy
@kami 13.04.2016, 13:50
Wybieram się 6 maja, ktos wybiera sie w tym samym czasie?

bognor?

kami
@voy 16.04.2016, 23:33
bognor?

Do skegness.

rekrutacja

w kwietniu obędzie się rekrutacja Skype do ośrodka w Skegness, więcej informacji na stronie http://hotele.lsj.pl/

gala

Cały czas rekrutują nowych bo jest ogromna rotacja,a dlaczego ? bo jest cieżka praca,mobbing i nie można spokojnie odpocząc bo mieszka się w przeludnoinych mieszkaniach

ziomek

Odp Fiako .Moze Cameron sie w koncu ta mafia zajal hee

jojo

przecież na lsj są siągle ogłoszenia teraz do bognor jest do sprzątania

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

jojo

przecież na lsj są siągle ogłoszenia teraz do bognor jest do sprzątania

Pe

Dobre miejsce by wyrwac jakas dupe i pobalowac troche , zarobki slabe , warunki mieszkaniowe nieciekawe

enka0

wybiera się ktoś gdzieś teraz do Butlins do Bognor Regis?

Mikikii

No nie dziwie siejak ludzie narzekają ze jest cieżko. Jest i taka praca ale jak zalapiecie dobry rytm i kontakt to wtedy dopiero zobaczycie jak szybko mija czas a pieniądze wpływają na konto. Jestem teraz w Minehead, blisko Tesco Morrisons i budują Lidla. Zajefajna lokacja, ciepli w lutym, mozna chodzić na fajne wycieczki pozwiedzać. Niestety trzeba sie przyzwyczaić do tego ze to nie jest praca za biurkiem, nie myślcie ze to jest praca marzeń. Kto nie miał doświadczenia w jakiejkolwiek pracy fizycznej w Polsce, nie wytrzyma tu za długo. Każdy pyta o nasze pokoje. Powiem tak zależy co kto trafi, ale zdaje mi sie ze jak cos naprawdę jest złego to spokojnie mogą Wam zmienic mieszkanie. Tak było u moich znajomych, mieli pewne problemy opisali porobili zdjecia i na drugi dzień dostali inne mieszkanie. Przyznaje ze trzeba czasami uważać co sie mówi i komu sie mówi, bo sprzedawców tutaj jest duzo. Mowić co sie myśli tylko w zaufanym gronie i nigdzie więcej. Pracując w Butlinsie macie duzo benefitów z tego tematu w ośrodku i w mieście. Jednym minusem tego jest internet mega drogi i wifi jest płatne 15£ za 30 dni 40£ na 90dni i 100£ na 365dni. Darmowy basen, zniżki na kino kręgle bilard, posiłki za 2£. No mozna tu nawet dobrze żyć. Fakt 6,7 funta to trochę mało ale przy max 150 funtach za mieszkanie da sie to przełknąć. Od kwietnia PM Cameron wprowadza stawkę 7,20£ na godzinę, wiec lepiej dla nas! Ale nie bede sie rozpisywał nikt Was nie zmusza możecie w każdej chwili wyjechać. Jest możliwość ściągnięcia tutaj rodzinki przyjaciół i tym podobne także jak Wam sie podoba to i może przyjaciołom. Tyle ode mnie, pozdrawiam Was i więcej wiary, nie każdy chce Was wyrolować.

Majkel

Cześć. Mam kilka pytań odnośnie pracy jako pokojwy/pokjówka w Butlins. Czy jest tam dostęp do internetu ? jak wyglądają pokoje dla pracowników na powyższym stanowisku i co w nich jest a czego nie ma ? Jaką umowe podpisać w przypadku internetu/tel. komórkowego ? ;)

ewka

hej meg do którego Butlinsa jedziesz i na jakie stanowisko?

wróbel

Wybiera się ktoś na rozmowę 31.01.2016 do Warszawy? Opinie są różne więcej tych pozytywnych może warto z Lsj pojechać do anglii?

rafał
@bb 25.02.2016, 18:25
w Bognor Regis

po ile osób kwaterują? bo w minehead po 2 osoby

bb
@rafał 26.02.2016, 10:13
po ile osób kwaterują? bo w minehead po 2 osoby

Po dwie osoby różnych narodowości w małym pokoju, mieszkania sa czteroosobowe z kuchnią w której nic nie można ugotować i jedną obskurną łazienką na czterech.

Zostaw opinię o Butlins - Bognor regis

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Butlins