Artur20.08.2022 08:14
⚠️POST OSTRZEGAWCZY⚠️
Ostrzegam przed ofertą pracy z agencji HR OUTSOURCING RYBNIK.
Pojechaliśmy do sprzątania hotelu THE NIU TAB. Według osoby rekrutującej Pani Ani warunki na miejscu miały być następujące:
- Praca bez wymaganego języka obcego (o ten szczegół dopytywaliśmy przed samym wyjazdem wielokrotnie aby na miejscu nie robić problemu z tego względu bo jak wiadomo bez języka jeżeli byłby wymagany nie wykonali byśmy dobrze naszych obowiązków.)
W rzeczywistości, po dojechaniu do hotelu nie dość że przez pierwsze 20min nikt nie wiedział, że mamy przyjechać to w całym hotelu nie było ani jednej osoby rozmawiającej w języku Polskim. Hotel głównie narodowości Tureckiej oraz niemieckiej. Następnie po jakimś czasie uzyskaliśmy numer do Pani która była zdziwiona całą sytuacją, że zostaliśmy zrekrutowani bez znajomości języka.
Tak na prawdę nikt tam nic nie widział i nic się nie kleiło.
- Polski koordynator miał nas przywitać zaraz po samym przyjedzie, finalnie do godziny 17 nie widzieliśmy go na oczy. Na początku Pan z hotelu zadzwonił tylko do swojej koleżanki która pracuje w całkiem innym miejscu żeby nam coś przetłumaczyć, gdzie sama podkreśliła, że nie rozumie jak mogli nas zostawić bez nikogo kto by nam pomógł na miejscu.
Zakwaterowanie, przed przyjazdem mieliśmy zapewnione zakwaterowanie w pokoju 2 osobnym dla mnie oraz dla mojej dziewczyny.
Gdzie mieli nas przywitać śniadaniem ale to najmniejszy kłopot akurat.
Na miejscu okazało się, że zakwaterowanie jest w całkiem innym hotelu. Kazali nam wyjść z hotelu, po chwili podjechały dwa auta które zaczęły pakować nasze walizki bez żadnej informacji Gdzie? I po co? Pojechaliśmy na inny hotel który odbiegał standardem diametralnie od tego w którym mieliśmy mieszkać i pracować. Dostaliśmy 4 osobowy pokój na 4 osoby. Po wielu telefonach i tłumaczeniu, że mieliśmy mieć pokoje 2 osobowe, Pani Ania poinformowała nas, że pokoje są przygotowywane była to godzina 8:30. Finalnie pokoje dostaliśmy o godzinie 16 więc cały ten czas siedzieliśmy w holu hotelowym bez niczyjej opieki a Koordynatora który miał nam pomagać dalej na oczy nie widzieliśmy. Z zapytaniem dlaczego nie mamy pokoju w tamtym hotelu, dostaliśmy odpowiedź, że aktualnie trwają targi i nie wiedzieli, że nie będzie miejsca. W sumie to oni nic tam nie wiedzieli.
Po wielu nieścisłościach wróciliśmy do domu na swój koszt tracąc na wycieczkę ponad 1000zł.
Wszystkie osoby które z nami przyjechały, również zrezygnowały. Jeden Pan zrezygnował już na starcie bo widział co się szykuje to potem Pani Ania którą serdecznie pozdrawiamy całą winę za zakwaterowanie i długie godziny czekania na pokój zrzucała na właśnie tego Pana nazywając go niezrównoważonym oraz podkreśliła, że nie chce mieć nic z nim wspólnego.
Już tak od Siebie na koniec dodam, że nie wiem jak można traktować tak ludzi.
Odradzam stanowczo współpracę z wyżej wymienioną agencją.