Mar-ol Hurt sp. zoo

Kostrzyn

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 54 ocen.

Opinie o Mar-ol Hurt sp. zoo

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mar-ol Hurt sp. zoo

Kaktus

Do użytkownika O/n Nigdy nie byłem zmuszany do robienia nadgodzin to raz, dwa wypłacane są zawsze miesiąc później do wypłaty. Średnia wypłata jak zrobisz w miarę normę 2500-3000 netto. Można robić nadgodziny są 50 i 100 Opinie typu "nie polecam firmy" płyną tylko od leserów i ludzi co więcej czasu spędzają na fejsie z tele w ręku a potem pretensje do garbatego.....

BetonFix
@Kaktus 19.10.2017 02:02
Do użytkownika O/n Nigdy nie byłem zmuszany do robienia nadgodzin to raz, dwa wypłacane są zawsze miesiąc później do wypłaty....

Marcin przestan, gdzie ty to widziales?

Ja

Co się stało z oddziałem w Będzinie ?

Ty
@Ja 04.11.2017 09:18
Co się stało z oddziałem w Będzinie ?

zlikwidowany

on123

mam pytanie o prace PH jakie auto, czy jest jakiś socjal np. multisport , jaka podstawa ?

O/n

Zatrudniaja na umowe o prace z premia uznaniowa którą zabierają wkółko za cokolwiek ( syf na magazynie, zjedzony batonik ) Nadgodziny zmuszane do robienia za zanizone stawki nie brany pod uwage kodeks pracy. Nadgodziny potem wyplacane z 3 miesiace. Naprawde syf, kiła mogiła, bród, gnije wszystko, śierdzi jakaś masakra. zarobek srednio 2200 jak robisz na same noce. Naprawde nie polecam tego gowna. Dziwie sie ze tam inspekcja jeszcze nie zrobila z nimi porzadku

Oczasnijcie się
@O/n 09.10.2017 12:22
Zatrudniaja na umowe o prace z premia uznaniowa którą zabierają wkółko za cokolwiek ( syf na magazynie, zjedzony batonik ) Nadg...

Podziwiam i zarazem nie rozumiem ludzi którzy pracują w Kostrzynie. Mało, że dojazdy, traktowani jak kukielki, marionetki przez Oczas, Otrzasa, czy jakoś tak.. Zresztą szkoda klawiatury na Otrzasa, oczasnijcie się magazynierzy z Kostrzyna!!

Julita

@ex-magazynier - co masz na myśli, wspominając o faworyzowaniu pracowników z Ukrainy?

ex-magazynier
@Julita 22.08.2017 22:55
@ex-magazynier - co masz na myśli, wspominając o faworyzowaniu pracowników z Ukrainy?

To, że nie mają wyciąganych konsekwencji za błędy w kompletacji, za uszkodzenia, nawet towar często źle rozkładali. No i często widywałem, jak jeden z kierowników zmiany starał się, żeby nie mieli za niskiej normy, gdzie reszta musiała zdrowo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chcesz startować do kompletacji, czy celujesz w coś innego ?

Julita

@ex-magazynier a możesz napisać coś więcej? Jak dokładnie wygląda praca w Mar-ol Hurt sp. zoo? I ak to jest z tymi urlopami?

ex-magazynier
@Julita 20.07.2017 11:19
@ex-magazynier a możesz napisać coś więcej? Jak dokładnie wygląda praca w Mar-ol Hurt sp. zoo? I ak to jest z tymi urlopami?...

Średnio, cały czas kazali gonić normę. Faworyzowali ukrainców, mimo ich licznych błędów w kompletacji. Urlopy na lato trzeba zaklepywać najlepiej już w lutym, bo później może się okazać że możesz wziąć urlop w październiku. No i zapomnij o podwyżce, firmy na to i nie stać, ale stać ich i na pracowników i z ukrainy. Z tego co wiem, od mojego odejścia nic się nie zmieniło.

ex-magazynier

magazyn w kostrzynie to przegiecie, polakow zwalniaja a ukraincow zostawiaja, duza czesc starych pracownikow ucieka od nich bo nie szanuja ludzi. problemy z urlopami to norma, poza tym kto chce byc traktowany gorzej niz ludzie z ukrainy, ktorzy coraz bardziej sie panosza i czuja sie bezkarni. patola

Boy

Odradzam pracy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] rozciąga się na całą pl. Dyrektorów więcej niż gdziekolwiek a czujesz jakby zadnego profesjonalisty po niektórych tekstach... Pracownik tyra a na koniec po xxx latach nie potrafią z klasą się zachować, podziękować m.in za poświęcone godziny prywatne dla ich firmy! Żal! Gdańsk zamkneli co następne?

KKK

Pracowałem w Kostrzynie i serdecznie odradzam, chyba że macie ukraińskie obywatelstwo to wtedy będą o Was dbać lepiej niż o swoich. Porażka, stracone kilka miesięcy.

OneCoinBiznesŻycia
@KKK 05.05.2017 08:13
Pracowałem w Kostrzynie i serdecznie odradzam, chyba że macie ukraińskie obywatelstwo to wtedy będą o Was dbać lepiej niż o swo...

A teraz myjesz tiry w Marathonie i czujesz się spełniony. Brawo.

Tola

Cześć może ktoś powiedzieć coś na temat pracy jako PH jakie zarobki, jak wygląda premia i czy samochód jest np do użytku prywatnego, jak z socjalem np, proszę o rzetelne opinie

onzawsze
@Ona 14.07.2017 21:57
PH zarabia między 4,5 a 7 tys., auto jest do użytku priv ale masz limit na paliwo

ONA: PH Zarabiają w granicach 1200-5000 ale 80% łapie się na 2200-2500.

PH
@Ona 14.07.2017 21:57
PH zarabia między 4,5 a 7 tys., auto jest do użytku priv ale masz limit na paliwo

chyba w 3 miesiące....!!! jak nie oszukają i nie podliczą źle prowizji, reklamacji oczywiście nie uwzględniają i zaległej kasy nie zobaczysz.... tak jak ktoś wyżej pisał więcej dyrektorów niż pracowników...

Niki

wymagania są takie jak wszędzie, ale płacą zawsze w terminie.

tomek

no i jest teraz praca - szukają ludzi jako Rzeczoznawca ds. warzyw i owoców i wymagania są całkiem duże.

abek

Pracowalem w Warszawie w marolu. Odradzam. Obcinane premie za nic. Nadgodziny oszukane, nie wyplacalne. Smród, wszystko gnije. Nedzne zarobki, po 6 latach wyciagnalem 2000 zł hahaha nędza, zamknąc ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

anonim

(usunięte przez administratora)

.I.

nawet 1300 :) pisze poważnie

nickt

Piotrek

Niedoceniona

Pracownik w marolu czuje sie niedoceniony. Bardzo mala pensja. Bardzo jest to przykre, ze ta firma za nic ma swoich podwladnych. Pensja to najnizsza krajowa. Przydalaby sie jakas podwyzka :(((

PracownikBiurowy

Ja pracuje w biurze. Praca lekka. Plus to praca od poniedzialku do piatku. minus to bezplatne nadgodziny, zadnych dodatkow, zadnych paczek na swieta itd, zadnych podwyzek. Wyplata to 1280zl na reke czyli najnizsza krajowa.

bum

na nic nie ma kasy a o podwyżkach to można zapomnieć, atmosfera żałosna, socjal zerowy.Pracownik się nie liczy.Dziadostwo jakich mało!!!

Zalosne

Odradzam pracy jako magazyniera walki walki i jeszcze raz walki jeden z magazynów na celowniku Prokuratury Aczkolwiek jeśli chcesz więcej siwych włosów to jak najbardziej polecam

Bydgoszczanin

A jak w Poznaniu? Wiecie jak wygląda praca w Centrali? Myślę nad startowaniem do nich, do może jakiegoś finansowego działu. Jak klimat i ludzie? A kasa? Czy możecie coś doradzić? Pozdrawiam

xoxo

Nie wiem jak na magazynie ale w biurze tragedia... Mobbing i podkładanie sobie świń... Trzeba mieć na prawdę stalowe nerwy żeby tam utrzymać pracę. Stare wyjadaczki z biura potrafią wykończyć psychicznie. Decyzja o zwolnieniu się stamtąd była najlepszą w moim życiu a żmije niech się dławią swoim jadem ;)

wieloletni oddany

to że ta firma istnieje jeszcze to cud,tam są ogromne pieniądze wyprowadzane przez pewnego w/w kierownika magazynu,kilka państwowych instytucji kontrolujących powinno wejść tam ze szczegółową kontrolą oczywiście nagłą,wiele by wyszło na jaw.

iiee

A jak się pracuje w administracji?

kkk

podstawa 2000 brutto + nadgodziny + premia ale jeśli idziesz na l4 to nie masz nic z dodatków , gdzie na kartce od wypłaty nie doliczysz się niczego,dlatego nie ma co oczekiwać na kokosy na koncie,poza tym na głos (pożal się Boże)kierownik mówi że zabierają z wypłaty za uszkodzenia co według polskiego prawa jest NIELEGALNE.

olgierd

albo anwet i lepiej niż 2 tys to standard. Zastnawiam się jeszcze jak sprawa wygląda jeśli chodzi o szczegóły zatrudnienia czyli jak to jest jeśli chodzi o wypłatę i o wyskość zarobków u nich, bo tak spekulowac to sobie można i więcej nawet, ale najlepiej jakby jakis pracownik jasno nam to okreslił jak wygląda tam zatrunienie.

123

z tego co wiem, to i na magazynie i w biurach nie jest wesoło, fakturzystki też nie mają lekko, dodatkowo od poniedziałku do środy muszą robić za dwa oddziały (Kostrzyn i Przylep, bo oczywiście Zielona Góra nie może zatrudnić jednej osoby), pensja niższa niż najniższa krajowa bo 1600 brutto i tylko jakaś śmieszna premia 300 zł., człowiek się stara a i tak go mają w nosie i nie dadzą podwyżki, w ogóle nie potrafią docenić człowieka. Nadgodziny nie są płacone, za pracę w niedzielę też nie, masz tylko dzień wolnego, Ale jeśli chodzi o urlop wakacyjny to tu akurat nie ma problemu, kto pierwszy ten lepszy. ;)

kukła

we wrocławiu biorą jak leci, bo inaczej nie masz dobrej trasy, albo w ogóle nie pracujesz kierowców mają za nic powinno się tym zainteresować w końcu ABW

-=COLOSUS=-

Nie wiem skąd opinia, że dziś nikt tak nie robi... Moja aktualna firma po okresie próbny również zapewnia mi auto do celów prywatnych bez limitu kilometrów... Większość moich znajomych pracujących jako PH ma auto bez limitu albo minimum 500km/msc do użytku prywatnego. Nie rozumiem skąd zdziwienie...

Kabanos

zależy na jakie stanowisko. Kierowcy mają płacone za wywieziony towar, dany kierowca ma swoje trasy, czasem wozi drobnice... nic na tym nie zarabia. PH ma 1200 brutto + premia, ale jak wyrobisz target. Ustalany jest co miesiąc więcej...

-=COLOSUS=-
@Kabanos 25.04.2014 21:18
zależy na jakie stanowisko. Kierowcy mają płacone za wywieziony towar, dany kierowca ma swoje trasy, czasem wozi drobnice... ni...

Pracowałem w MH i w Mar-ol'u, teraz już nie jestem pracownikiem (były PH) i teksty o 1200 brutto to bzdury!!! (chyba, że w roku 2000 ;) ) - nie wiem jak w innych oddziałach - ja pracowałem w Kostrzynie. Plany były w miarę sensowne, co prawda pensje spadły przez ostatnie pół roku o kilkadziesiąt procent (stąd moje odejście), ale wcześniej przez kilka lat zawsze ponad 3tys. netto było na koncie - a nie robiłem najwyższych obrotów w oddziale... Auto służbowe do celów prywatnych - bez limitów Ogólnie nie było tragedii

pilot

Firma ogólnie krzak kierowcy tylko ci jezdza co graja z (usunięte przez administratora) kasa 5tys miesiecznie pod warunkiem ze przez caly miesiac nic ci sie nie popsuje przy aucie sam sie zaladuj sam sie rozladuj (usunięte przez administratora) jak pies kilometrami i rozladunkami syf i lipa nie polcecam pozdrawiam kolegow (usunięte przez administratora)

marol

Ja pracowałem Marolu w Warszawie/Marki to samo co w innych oddziałach.Firma co dwa lata zmienia nazwę z Mar-ol na MH czyli wiadomo o co kaman.Pensja 2000 brutto + premia w wysokości 350 brutto a tą premie to rzadko widzieliśmy z chłopakami.Wybierają dni urlopowe,kiedy im pasuje grafik ustalają kierownicy co 2 tygodnie. Straszą zwolnieniami w okresie wakacyjnym. Ogólnie SYF jak najdalej od tej firmy koszmar

x

kierownik to pojęb jakich mało że oni go trzymają i tyle kasy w błoto na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] on bez niego robota lepiej idzie jak z nim on niech Janikowie wódę z kolesiem pije pozdrawiam wszystkich uciśnionych

jedyny

nikita - 2012-03-11 15:38:52 ten złodziej jeszcze pracuje co ma ciągle małochodzi szeroko łapki rozstawia jak by ruskie telewizory nosił krzywe nóżki ma co ona w nim widziała taka miła milusieńka aż jej żal \\\"TROL\\\"najgłubszy człowiek magazynu na robocie się wogóle nie zna tylko ludzi umie straszyć a oni mu taką robotę wykonują a on tylko (usunięte przez administratora)

nikita

ten (usunięte przez administratora)jeszcze pracuje co ma ciągle mało

koleś

opinia jako do firmy to nie bo co ma firma za przekupnych ludzi logistyki magazynowej a takim jest w/w pan nazwiska nie podam ale wszyscy wiemy o kogo chodzi ten pan jest pod znakiem zapytania???????podam przykład :jest kierowca pan ????????.on raz w roku robi impre w Zalasewie na swój koszt i do tego naprawia sprinterka panu będę go nazywał w/w to ten kierowca wstawionych autek w mar-olku ma 5 i zarobki mega super następny pan ???????? oczywiście ten to lepiej nie pytać same knorrki i amino wozi ile ten wali szkoda pytać reszta to zależy mogę przytoczyć rozmowy kierowców ile dasz tyle masz ale z tego co ja wiem dają do 10% dwutygodniówki .Bym zapomniał w/w przyjął kolesia przez ulicę mieszka ten od nie dawna pracuję ale trasy Przylep tylko on czy naprawdę nikt się nie przygląda temu co się dzieje ale jak się pytają w/w to ja wpływu nie mam tym żądzą kierownicy zmiany nie prawda każdy to powie tel. lub mejle w nocy przez kompa nadawał komu jaką trasę dać aż linie gorące z tąd nie raz awarie kompów firmowych bo tak nadawał aby nie było inaczej zresztą się każdy powinien domyśleć uczciwą pracą tego w/w nie ma

pracuś

mh - 2010-08-30 06:32:30 ja rowniez niepolecam tej firmy pracownikow maja w ( usunięte przez administratora ) ciagle obcinane premie wieczne afery z byle powodu gorszej firmy jak ta w zyciu niewidzialem sprzedawane gratisy na lewych fakturach tak wlasnie kierownictwo z poznania daje sie w ( usunięte przez administratora ) przez kierownikow odzialow wieczne ( usunięte przez administratora ) niebede pisal nazwisk ale ta firma to smiech na salizgadzam się z przedmówcami -kierowcy nie którzy mówią jakie dają duże łapówy aby mieć stałe trasy wystarczy aby wziąć do ręki listy przewozowe kierowców i wiadomo ile musi dać aby co dwa tygodnie konkretne siano mieć ale ci z ul. Obodrzyckiej widocznie mają gdzieś bo nie wiedzą ile pan często wymieniany ma zysku więcej zarabia z tymi łapówami niż prezesi robi sobie co chce jak by była jego firma .Kierowcy małych aut zapierdalają i nic nie mogą się odezwać teraz wyje.....li kierowce bo walczył o jakąś stałą trasę 4 lata dla tej firmy zapier......ał i co nie dawał łapówek to gówno woził ale w tej firmie widocznie wszyscy są skorumpowani lub się tego pana boją .Robi w koło siebie czystkę bo tego co zwolnili za dużo wiedział czy inni są tak głupi czy tylko udają bo się boją o utratę pracy ale życzę temu w/w---- wszyscy wiemy o kogo chodzi aby on i jego pani zostali też bez pracy a tak po za tym powinna nimi się też jakaś jednostka zająć z kąt tyle sianka mają

anonim

pracowałam w tej firmie, złodzieje, wykorzystywacze, zero urlopu, przkręty, POZNAŃ mało świadomy co dzieje się w oddziałach. ODRADZAM

mh

ja rowniez niepolecam tej firmy pracownikow maja w ( usunięte przez administratora ) ciagle obcinane premie wieczne afery z byle powodu gorszej firmy jak ta w zyciu niewidzialem sprzedawane gratisy na lewych fakturach tak wlasnie kierownictwo z poznania daje sie w ( usunięte przez administratora ) przez kierownikow odzialow wieczne ( usunięte przez administratora ) niebede pisal nazwisk ale ta firma to smiech na sali

robert

Kumpel pracuje w tym Marolu!Masakra!!!! ta firma nie powinna wogóle istnieć!!!!!!!!!!!!!

Gosc specjalny

zgadzam sie z Toba dokladnie kierownik ( usunięte przez administratora ) dlugo tam nie popracuje !!!!

Ja

Jeśli jesteś ( usunięte przez administratora )to coś dla Ciebie, jeśli nie to szczerze odradzam. Firma bez przyszłości. Pracownik jak ( usunięte przez administratora ) system 3-zmianowy, ale grafik ustalają, jak widzi mi się, co tydzień w piątek. Zero stabilności. O urlopach można zapomnieć. Pensje obcinane z byle powodu, wymuszane nadgodziny płacone w kopertach (lewizna) co parę miesięcy.( usunięte przez administratora )itd...

Zostaw opinię o Mar-ol Hurt sp. zoo - Kostrzyn

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mar-ol Hurt sp. zoo