Endress Hauser Polska

Wrocław

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 32 ocen.

Opinie o Endress Hauser Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Endress Hauser Polska

Weronika

@Karolina 35 opisujesz pracę w Endress Hauser Polska ze względu na swoje życie prywatne. Ale jeżeli ktoś nie ma takich problemów to polecasz tam pracę? Nic nie napisałaś o warunkach zatrudnienia. Czy cie satysfakcjonują czy też nie? Ale podejrzewam, że skoro narażasz swoje życie prywatne to Cie satysfakcjonują.

Karolina 35
@Weronika 05.12.2017 15:00
@Karolina 35 opisujesz pracę w Endress Hauser Polska ze względu na swoje życie prywatne. Ale jeżeli ktoś nie ma takich problemó...

Może mam napisać imię i nazwisko osoby z którą związana jest moja wypowiedź? To chyba oczywiste , że nie rozwinę dalej tematu.

Karolina 35

Witam, praca w Endress wcale nie jest taka cudowna. Godziny pracy od rana do wieczora, do tego bardzo niebezpieczna. Po np 3 godzinnym dojeździe , 8 godzin pracy i 3 godzinny powrót. Az dziw , że jeszcze nikt nie zasnął za kierownicą. Nie jest to praca dla osób , które maja rodziny. Niestety sama tego doświadczyłam. Związek się rozpada, albo osoba pracująca tam musi zmienić pracę. Może i pensja w miarę dobra, ale bez rewelacji jak na te wyjazdy służbowe i godziny pracy. Można też spać w hotelach tzw delegacja, ale to już w ogóle ogranicza życie rodzinne.

zigi
@Karolina 35 28.11.2017 14:39
Witam, praca w Endress wcale nie jest taka cudowna. Godziny pracy od rana do wieczora, do tego bardzo niebezpieczna. Po np 3 go...

Hej koleżanko, to nie forum poświęcone firmie Endress (dystrybutor papieru) tylko Endress+Hauser (automatyka)

Karolina 35
@zigi 28.11.2017 18:18
Hej koleżanko, to nie forum poświęcone firmie Endress (dystrybutor papieru) tylko Endress+Hauser (automatyka)...

Przecież widzę jakiej firmy tyczy się forum.

Weronika

@kaol, są nowe oferty pracy! Poszukiwane osoby na stanowiska: Samodzielny Księgowy, Inżynier Sprzedaży, Doradca Techniczny, Inżynier Serwisu. Zainteresowani?

tajny
@Weronika 02.03.2017 09:06
@kaol, są nowe oferty pracy! Poszukiwane osoby na stanowiska: Samodzielny Księgowy, Inżynier Sprzedaży, Doradca Techniczny, Inż...

Jak najbardziej jestem z branży i zainteresowany ale na stronie nic nie ma. Jak można im podesłać CV? Dzięki

Anna
@Weronika 02.03.2017 09:06
@kaol, są nowe oferty pracy! Poszukiwane osoby na stanowiska: Samodzielny Księgowy, Inżynier Sprzedaży, Doradca Techniczny, Inż...

Ogłoszenie na samodzielną księgową pojawia sie co parę miesiecy. Z czym to jest związane? Z rozwojem firmy czy rotacją? O ile wiem to firma handlowa, więc podejrzewam, że dział ksiegowości nie jest rozbudowany jak np. w firmie produkcyjnej. Chcialabym aplikować, ale trochę mnie te ciągle pojawiające się ogłoszenia niepokoją.

Weronika

@Krzycho i co jesteś już po rozmowie w Endress Hauser Polska? Jeśli tak, to co możesz powiedzieć o procesie rekrutacji? Jak poszło? Na co należy się przygotować przed rozmową kwalifikacyjną? Takie dodatkowe informacje będą bardzo pomocne innym osobom, które mają przed sobą rozmowę kwalifikacyjną.

Krzycho

Ide niedługo na rozmowę to wam wszystko powiem co i jak było :)

Weronika

@Former e+h czy sprawa zarządzania jest na tyle ważna, że ludzie odchodzą? Czy plusy, które wymieniłeś nie są w stanie zatrzymać pracowników?

Weronika

@Rebilok to nie ma reguły. Może firma Endress Hauser Polska się rozwija i dlatego ciągle szuka nowych osób? Nie ma co osądzać, najlepiej zapytać pracowników firmy, żeby powiedzieli, dlaczego jest tak dużo ogłoszeń. Zatem ktoś chciałby powiedzieć?

Rebilok

Chyba bardzo słabo w tej firmie jest skoro na okrągło szukają ludzi na te same stanowiska. Przykład: inżynier sprzedaży łódzkie.

WK
@Rebilok 18.09.2017 21:28
Chyba bardzo słabo w tej firmie jest skoro na okrągło szukają ludzi na te same stanowiska. Przykład: inżynier sprzedaży łódzkie...

Wątek rekrutacji był już poruszany. Gospodarka się rozwija to i firma się rozwija. A tworzenie nowych miejsc pracy to chyba nic złego? Nie doszukiwałbym się drugiego dna.

Former e+h
@WK 21.09.2017 12:56
Wątek rekrutacji był już poruszany. Gospodarka się rozwija to i firma się rozwija. A tworzenie nowych miejsc pracy to chyba n...

Praca ciekawa, wymagania bardzo duże co do pracowników, płacą przyzwoicie jak się jest dobrym, ale do tego dochodzi bardzo kiepskie zarządzanie ludźmi i totalne niezrozumienie potrzeb i opinii pracowników - masz odpowiedź czemu jest tyle ogłoszeń. Ktoś musi zmienić myślenie, bo pracownicy są siłą tej firmy. Jeśli ktoś lubi robić to co mu karzą, to miejsce dla Ciebie, jeśli masz swoje zdanie i chciałbyś żeby ktoś je wziął pod uwagę - to nie tutaj ;)

Weronika

@nick widzę, że nikt Ci nie odpowiedział z pracowników. Czy mimo braku wiedzy o podwyżkach spróbowałeś pracy w Endress Hauser Polska? Jeżeli tak to powiedz jakie masz wrażenia i czy dowiedziałeś się czegoś na temat podwyżek?

nick

są praktykowane podwyżki np. po okresie próbnym, np. w trakcie zatrudnienia

nick
@nick 22.03.2017 06:30
są praktykowane podwyżki np. po okresie próbnym, np. w trakcie zatrudnienia

CZY są praktykowane podwyżki np po okresie próbnym czy w trakcie zatrudnienia

nick
@nick 22.03.2017 06:30
są praktykowane podwyżki np. po okresie próbnym, np. w trakcie zatrudnienia

To jest pytanie do obecnych i byłych pracowników

lo

Dzięki za informacje. Jeździć do klientów i jeszcze w nocy na taryfie ... hehe. Nawet by mi do głowy nie przyszło takie rozwiązanie :) a jak z zarobkami jes na poczatek, jeśli to nie tajemnica?

Weronika

@M, a co cenisz w swojej pracy najbardziej?

M

Zdecydowanie tak. Pracuję w tej firmie od kilku lat.

Weronika

@M, podsumowując polecasz pracę?

M

Cztery dni w tygodniu u klienta i jeden dzień w biurze. Plany do zrealizowania. Zależy oczywiście od roku i sytuacji na rynku. Limitów kilometrów brak, ale jeżeli chciałbyś dorabiać nocami na taksówce, to nie tutaj ;-)

lo

Witam Czy ktoś powie jak wygląda praca inż sprzedaży - plany są do zrealizowania, jak wygląda praca ? są limity km... itp dzięki

Weronika

@tajny zachęcam do odwiedzenia strony internetowej firmy - http://www.pl.endress.com/pl/Poznaj-nasze-oferty-pracy Oferty pracy możesz również znaleźć wpisując w wyszukiwarkę nazwę firmy + frazę 'Oferty pracy'

Lol

Skostniałe kierownictwo, ale czego sie można spodziewać jak siedzą tam od zawsze. Powiewu świeżości trochę by się przydało w zarządzaniu. To jest właśnie problem firm, które maja te same osoby zarządzające przez 40 lat. Zarobki średnie. We Wrocławiu można zarobić więcej. No I brak jakichkolwiek benefitòw. Ogólnie przeciętnie jak w tysiącach innych firm.

kaol

nie sądzę, by oni kogoś szukali tak otwarcie.. ofert nie widać, a i nowych wpisów pracowników produkcyjnych tutaj brak. @jola próbowałaś się tu dostać?

gruby_A

Żyjemy w PL :) tutaj kwoty jakie się zarabia to największa tajemnica. K120 powiedz ile chcesz zarabiać i tyle :). Jak masz krechę i opłat np. za ok.2 koła to jak możesz pracować za 3k.pln na rękę? No się nie da! Jak jesteś dopiero po studiach to ok. 3tys. netto jest ok.

K120

A jakieś konkretne kwoty znasz? Np. dla doradcy technicznego na miejscu, regionalnego i stażysty? :)

gruby_A

Zależy jakie stanowisko, ale na start nie spodziewaj się niczego wielkiego :)

K120

Posiada/poda ktoś jakieś konkretne kwoty wynagrodzenia w E+H? Z góry dzięki za odp! :)

Janny

Pracuję w tej firmie od kilku lat i nie znam nikogo, zatrudnionego w niej na umowę zlecenie lub inną śmieciówkę. Mój komentarz nie dotyczy oczywiście osób przyjętych na staż, praktyki lub inne, typowo zadaniowe i ograniczone czasowo prace. Pozytywne jest, że z dużą częścią tych praktykantów lub stażystów, E+H, w późniejszym okresie, decyduje się nawiązać trwały stosunek pracy, podpisując umowę o pracę. Sama przeszłam tę drogę, przy czym nawet na stażu wynagrodzenie było adekwatne do wykonywanej pracy i płacone uczciwie, wraz ze wszystkimi składkami ubezpieczeniowymi i innymi elementami wymaganymi przez prawo.

Niki

Elokwentne wynagrodzenie? No to bardzo ciekawe

Well informed

@czarek, fancy Firma płaci nieźle, więc teraz lepiej pogłówkujcie jak się do niej dostać ;-)

gruby_anciu

WOW 2-4 tys. PLN, dla porównania widziałem oferte pracy w lidlu, jak robiłem zakupy 2800 brutto czyli jakieś 2 tysie na łapke.

potęga

kiedyś robili takie seimnaria., że miło się wspomina,ale lepiej nie opowiadac fajnie było dzięki :)

Well informed again

Przy odrobinie wysiłku, odpowiedzi znajdziesz powyżej. Rekrutacja zależy od stanowiska na jakie startujesz - pamiętać wypada że to firma handlowa i "na rozmowach" należy się sprzedać. Atmosfera spoko, szefostwo trochę pszenno-buraczane ale poza tym to raczej jest sympatycznie. Jak to ktoś wyżej napisał E+H to klasa sama w sobie, to prawda - nie przekłada się to automatycznie na warunki zatrudnienia, które są bardzo przeciętne jak na branżę - dokładając do tego pozostawiające wiele do życzenia zarządzanie ludźmi, powoduje to że ludzie po paru latach odchodzą i nie znam nikogo, kto by tego żałował.

Paweł

Hej, ktoś może powiedzieć jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna w tej firmie, jaka jest atmosfera?

Pinokio

No właśnie jeden za 2500 Brutto będzie podskakiwał z radości, a drugi nawet się nie schyli. To że firma warta pracy to wiadomo, tylko czy zarobki godne? Może ktoś podać pułap zarobków pracowników E+H z 2, 3 letnim doświadczeniem (Inżynier)?

Well informed again

Warunki są cywilizowane (umowa na czas okreslony, potem nieokreslony), zarobki to zalezy jakie stanowisko, biurowy techniczny bez rewelacji 2-2,5 tys. brutto, regionalny w terenie od 3-3,5 a po paru latach znacznie wiecej, są jeszcze stanowiska okołoksięgowe i serwisowe. Klimat na poziomie pracowniczym spoko, na styku kierownictwo-pracownicy wymagający ale do zniesienia. Wymagania spore to fakt, dobra firma do nauki, na początek, baz do własnego biznesu w sam raz.

kornick

Trochę tam popracowałem i nie jest tak wesoło. Czasami jak w (usunięte przez administratora). Płacą średnio, a wymagania bardzo duże. Dobra trampolina do następnej, lepszej pracy. Trudno znaleźć pracownika, który wytrzymał w tej firmie więcej niż 10 lat (oczywiście poza kierownictwem). O płacy bym powiedział, że na początku to bliżej 1000, a premia dość uznaniowa - jak wychodzi za duża, to kierownictwo znajdzie sposoby żeby obniżyć. Nie traktuj tego jako wpis osoby zwolnionej - sam się wyniosłem z E+H

RG
@sama prawda 13.04.2015 17:40
bajki opowiadasz, firma regularnie od chyba roku czy dwóch szuka handlowca (ogłoszenia na pracuj.pl) i jak widać chyba nie znaj...

Pewnie chciałbyś, abym Ci przyznał rację. Ale niestety nie mogę. Poszukiwanie nowych pracowników jest zjawiskiem normalnym, szczególnie w firmach, które się rozwijają a ich obroty i udział w rynku stale rosną. Do takich niewątpliwie E+H należy. Sprawdź ich wyniki finansowe w KRS.

sama prawda
@RG 15.04.2015 12:53
Pewnie chciałbyś, abym Ci przyznał rację. Ale niestety nie mogę. Poszukiwanie nowych pracowników jest zjawiskiem normalnym, s...

pierduuu pierduuuu... z samego biura haha

Fan_EH

Za tak wspaniałą dawkę wiedzy można jeść tynk na koniec miesiąca !!!!!! To cudowna firma.

Well informed

W branzy płacą przecietnie, na dzien dobry okolice sredniej krajowej +1000-2000 zaleznie coś wart, jak sie sprzedasz i czys blizej techniki czy sprzedazy. Premie roczne przyzwoite

Pracuś

Umowa o pracę. Całość objęta ZUS. Nic pod stołem. Pensja miesięczna + roczna premia.

Aktualny Pracownik

Odpowiedz dla Anonima. Możesz przyjeżdżać w ciemno, bo warto. I zmów rano paciorek za powodzenie swojej rozmowy kwalfikacyjnej. Firma zatrudnia wyłącznie dobrych i bardzo dobrych kandydatów a z doświadczenia wiem, że na rozmowie kwalifikacyjnej nie jest lekko ;-)

Jerry

Dzisiaj byłem na drugiej rozmowie wstępnej. Dyrektor Marketingu kompetentny i rzeczowy. Do końca tygodnia obiecał dać odpowiedź. Zobaczymy.

Jarek

Mój kumpel tam pracuje. Podobno pracy jest bardzo dużo ale [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] płacą i atmosfera też jest super. Ostatnio widziałem ich nowy biurowiec przy ulicy Wołowskiej. Jeden z ładniejszych obiektów we Wrocławiu.

Ziggi

Od zatrudnionego tam kumpla wiem, że firma troszczy się o pracowników. Rozmowy kwalifikacyjne prowadzone rzeczowo i w przyjaznej atmosferze. Sympatyczne nastawienie do kandydatów. Widać, że firma dba o ludzi i klimat spotkań. Podczas rozmowy kwalifikacyjnej kandydat częstowany jest kawą!! Ocenę mojej kandydatury otrzymałem już po dwóch dniach, czyli szybko. Niestety negatywną:-(

Grzesiek

Super produkty. Byłem tam na praktykach. Fajna atmosfera. Niestety, na razie nie rekrutują.

Zostaw opinię o Endress Hauser Polska - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Endress Hauser Polska